2018. március 24., szombat - Gábor, Karina
Cikkek közt...  Videók közt...  
Meghalt a francia csendőr, akit a túszejtő muszlim terrorista megsebesítettvideó 2018. március 24., szombat 09:36 Meghalt a pénteki dél-franciaországi túszdrámában megsebesült csendőr, aki önként vállalta, hogy a támadóval marad az utolsó túsz elengedéséig. Gerard Collomb francia belügyminiszter szombat reggel a Twitter közösségi portálon azt írta, hogy Arnaud Beltrame a hazájáért halt meg.
Az autonómia integrációs eszköz videó 2011. április 12. | BUKAREST. Románia csakis az autonómiaformák révén integrálhatná hatásosan a magyar közösséget - vélte keddi vezércikkében a Krónika című erdélyi napilap. Csakhogy a a román elit nincs hozzászokva ahhoz, hogy a magyar kérdést a mélységekig átgondolja - vélekedik a cikkíró.
A legsúlyosabbra emelték a fukusimai reaktorbaleset minősítését videó 2011. április 12. | TOKIÓ. A nukleáris eseményeket rangsoroló (INES-) skálán az eddigi ötösről a legmagasabb, hetes fokozatúra emelték a japán fukusimai atomerőműben bekövetkezett katasztrófa minősítését - erősítette meg kedden a japán atomipar-biztonsági hivatal a sajtóban korábban megjelent értesüléseket.
Nincs külföldi áldozata a minszki pokolgépes merényletnek videó 2011. április 12. | MINSZK, BUDAPEST. Kontra Ferenc, Magyarország minszki nagykövete kedd reggel megerősítette: nincs külföldi áldozata annak a pokolgépes merényletnek, amely hétfő délután csúcsidőben történt a fehérorosz főváros egyik metróállomásán.
Fehéroroszország: Robbanás a minszki metróban videó 2011. április 11. | MINSZK, MOSZKVA. Robbanás történt hétfőn a fehérorosz főváros metrójában. A hatóságok merényletről beszélnek, amelyben nem végleges adatok szerint tizenegyen életüket vesztették és mintegy 100 ember megsérült.
Katyni mészárlás: Lengyelország reménykedik a jogi rehabilitációban videó 2011. április 11. | MOSZKVA. Dmitrij Medvegyev orosz elnök hétfőn Szmolenszkben a korabeli szovjet vezetést tette felelőssé az 1940-es katyni (katinyi) mészárlásért, amelynek során mintegy 20 ezer lengyel foglyot - katonákat, tartalékosokat, civileket - öltek meg. Medvegyev ezt a Bronislaw Komorowski lengyel államfővel tartott szmolenszki találkozó után jelentette ki.
Lincshangulat Alsórákoson videó 2011. április 11. | ALSÓRÁKOS(ROMÁNIA). Lincshangulat alakult ki a Brassó megyei Alsórákoson, miután a másfél ezres, románul beszélő cigány közösség több tagja és a község lakói között tettlegességig fajuló konfliktus tört ki - írta hétfői számában a Krónika. A településen jelenleg fokozott rendőri készültség biztosítja a nyugalmat, miután pénteken vereke-
désbe torkollott az elmúlt hetekben amúgy is pattanásig feszült viszony.
Újabb földrengés Fukusima körzetében videó 2011. április 11. | TOKIÓ. Heves földrengés rázta meg hétfőn Japán északkeleti részét, amelynek következtében szökőárriadót rendeltek el. Az amerikai földtani intézet (USGS) szerint a földmozgás 7,1-es erősségű volt, epicentruma Ivaki városától 22 kilométerre északkeletre, a fukusimai atomerőműtől 81 kilométerre délre volt a szárazföldön, 13 kilométeres mélységben.
A NATO főtitkára szerint a líbiai konfliktusra nincs katonai megoldás videó 2011. április 11. | BERLIN. Nem lehet katonai eszközökkel megoldani a líbiai fegyveres kofliktust - hangoztatja Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár a Der Spiegel című német hírmagazin legfrissebb számában. Németországban a sajtó egyre szkeptikusabb a líbiai nemzetközi katonai hadművelet sikerét illetően.
Mától tilos az arcot eltakarni Franciaországban videó 2011. április 11. | PÁRIZS. A törvény rafináltan fogalmaz, nem említi az iszlám, a burka vagy a nikáb kifejezést, de lényegében arról van szó, hogy a muzulmán vallású nők ne takarhassák el teljesen az arcukat. Nicolas Sarkozy államfő azzal érvelt a törvény elfogadásakor, hogy a jogszabály célja „a nők megvédése, akiket a férjük kényszerít a hagyományos, nemcsak a testet, hanem az arcot is elfedő viseletre“.
Nincs vége a helységnévtábla-vitának Ausztriában videó 2011. április 11. | BÉCS. A szlovének nem fogadják el az osztrák kormány és a kartintiai tartományi képviselők kompromisszumát, hogy ott legyen kétnyelvű, német-szlovén helységnévtábla, ahol a kisebbség aránya eléri a 17,5 százalékot. A szlovén kisebbség ragaszkodik a 10%-os küszöbhöz, ahogy arról bő egy évtizeddel ezelőtt alkotmánybírósági határozat született.
Pokolgépeket kerestek a holland bevásárlóközpontokban videó 2011. április 10. | BRÜSSZEL. Búcsúlevelet hagyott hátra az édesanyjánál az a holland fiatalember, aki szombati ámokfutása során hat embert megölt, 15-öt pedig megsebesített egy Amszterdamhoz közeli, kisvárosi bevásárlóközpontban - jelentette a holland sajtó vasárnap. A 24 éves Tristan van der Vlis tettének oka a búcsúlevélből sem derül ki.
Heller Ágnes ellen tüntetettek Berlinben videó 2011. április 09. | BERLIN. A Szövetség a Német-Magyar Párbeszédért elnevezésű szervezet tagjai azért vonultak az utcára, mert Heller Ágnes Tamás Gáspár Miklós társaságában meghívott vendégként részt vett a Die Tageszeitung című baloldali napilap médiakongresszusán. Heller a konferencián Orbán Viktor miniszterelnököt bírálta.
Sokan meghaltak egy hollandiai lövöldözésben videó 2011. április 09. | HÁGA, AMSZTERADM. Hatan meghaltak és tizenöten megsebesültek szombaton egy nyugat-hollandiai városban történt lövöldözésben - jelentette a városháza közleményében, hozzáfűzve, hogy a halottak között van a merénylő is.
Szörnyű baleset Németországban videó 2011. április 08. | KAVELSTORF. Tömegkarambolt okozott pénteken délután egy homokvihar Rostock közelében, a szerencsétlenségben tíz ember életét vesztette, a sérültek száma 100 körül van - közölte a helyi rendőrség.
Romastratégia romák nélkül? videó 2011. április 08. | BUDAPEST. Európa egyesítette erőit a romák problémáinak megoldásáért, a cél az, hogy a romák ne terhet, hanem lehetőséget jelentsenek - mondta Viviane Reding, az Európai Bizottság alelnöke, alapjogi uniós biztos Budapesten. Európa eleget beszélt a romák integrációjáról, most már változásra van szükség.
Újabb halálos áldozatok Japánban videó 2011. április 08. | TOKIÓ. Miközben Japánban számba vették a legerősebb utórengés okozta újabb károkat, a világ legnagyobb autógyár-csoportja, a Toyota a termelés újbóli beindításán dolgozik. Április 18. után minden gyárban megkezdődik a termelés, de csak 50 százalékos kapacitással.
Kubai politikai foglyok új hazában videó 2011. április 08. | HAVANNA. A madridi kormány bérelte azt a chartergépet, amellyel csütörtök este elhagyta Kubát 37 volt politikai fogoly. Ez úgy vált lehetővé, hogy a kubai kormány és a katolikus egyház tavaly nyáron megállapodott több tucat másként gondolkodó szabadlábra helyezéséről.
Érvek a nagytőkének videó 2011. április 07. | BUDAPEST. Szokatlan gazdasági lépésekre kényszerült a kormány -mondta Orbán Viktor egy OECD rendezvényen. A magyar kormányfő szerint ha Magyarország nem tudja növelni a foglalkoztatottságot, akkor nem lesz versenyképes más országokkal.
Isinomaki halott videó 2011. április 07. | ISINOMAKI. Több mint ötezer halott és eltűnt, 28 ezer földig rombolt ház és több tonnányi törmelék - ez maradt Isinomakiban a március 11-i földrengés és pusztító szökőár nyomán. A túlélők többsége nem akar újra a tenger közelében lakni.
Bomba robbant az egyiptomi piramisok tövében - 3 sérült videó 2011. április 06. | KAIRÓ. Bomba robbant Egyiptomban szerdán a piramisok közelében, megsebesítve három embert - jelentették rendőrségi források.
Ismét van közvetlen repülőjárat New York és Budapest között videó 2011. április 06. | WASHINGTON. Az American Airlines a Malévvel közös kód alatt közvetlen repülőjáratot létesített New York és Budapest között. A Boeing B-767-300-as gép szerdán száll le először Ferihegyen. A járat a nyári szezonban naponta közlekedik majd.
A rést eltömték, de a radioaktív víz szivárgása nem szűnt meg videó 2011. április 06. | TOKIÓ. A sérült fukusimai reaktor tovább mérgezi a tengert. Szakemberek szerint valószínűleg több repedés van a reaktor falán. A tengervíz sugárszennyezettsége ugyanis olyan nagy, hogy azt nem lehet megmagyarázni egyetlen szivárgással.
Új magyar párt alakul Erdélyben videó 2011. április 05. | BUKAREST. Összegyűltek az új romániai magyar párt hivatalos bejegyzéséhez szükséges támogató aláírások - közölte kedden az MTI-vel Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) ügyvezető elnöke. Az új politikai erő, az Erdélyi Magyar Néppárt létrehozását a Tőkés László vezette EMNT kezdeményezte.
Gyökereiben kell kezelni a romaproblémát videó 2011. április 05. | STRASBOURG. Összehangolt, de országonként a helyi adottságokhoz alkalmazkodó fellépésre van szükség ahhoz, hogy az Európai Unióban előrébb lehessen jutni a romák társadalmi integrációjának ügyében - állapította meg az Európai Bizottság kedden Stras-
bourgban ismertetett előterjesztésében, amelyben javaslatot tett az EU-tagországok nemzeti programjainak keretet adó uniós romastratégiára.
Magyar-ukrán felzárkóztató program indult Kárpátalján videó 2011. április 05. | BEREGSZÁSZ. Hátrányos helyzetű kárpátaljai lakosok munkaerő-piaci képzését felvállaló, közös fejlesztő programot indított kedden Beregszászon a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és az ADVANCE Kárpátaljai Tanácsadó és Fejlesztő Központ.
Teljes fordulat: A litvánok nem akarnak új atomerőművet videó 2011. április 05. | VILNIUS. Alapvetően megváltozott a litvánok véleménye az atomenergiáról egy most készült felmérés alapján. A hét elején közzétett adatok szerint 88 százalékuk ellenzi a kormány tervét, hogy új reaktorok épüljenek a leállított ignalinai atomerőmű helyén.
"Atomvita" Németországban videó 2011. április 05. | BERLIN. Nemzeti konszenzusra törekszik a német kancellár az atomerőművek, illetve az atomenergia alkalmazásának jövőjével kapcsolatos, a fukusimai katasztrófa nyomán rendkívüli módon kiéleződött vitában.
Sugárszennyezett halak a tengerben videó 2011. április 05. | TOKIÓ. A japán kormány határértékeket vezetett be a radioaktivitás engedélyezett maximumára a zöldségekben és a kifogott halakban - jelentette be egy szóvivő kedden.
A felkelők elutasítják a Kadhafi-fiúk ajánlatát videó 2011. április 04. | BENGÁZI. A líbiai felkelők elutasították Moammer Kadhafi líbiai vezető két fiának állítólagos ajánlatát, amely szerint apjuk távozna a hatalomból, hogy megnyissa az utat a demokráciába való átmenet előtt.
Orbán: Magyarország ki tud állni magáért és polgáraiért videó 2011. április 04. | BUDAPEST. Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, a magyar EU-elnökség félidejénél tartott parlamenti értékelésében azt mondta: az elmúlt három hónap legnagyobb eredménye az, hogy "Magyarország már ki tud állni a nemzetközi porondon saját magáért és polgáraiért, amikor kell, vállalja a konfliktusokat is, és sikeresen meg tudja vívni őket".
Első  Előző   735 / 739   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 1°C / 8°C
Holnap: -1°C / 8°C
Ógyalla
Ma: 0°C / 8°C
Holnap: -2°C / 7°C
Losonc
Ma: -2°C / 5°C
Holnap: -5°C / 4°C
Kassa
Ma: -5°C / 6°C
Holnap: -7°C / 7°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
144 éveBudapesten megszületett Harry Houdini mágus és szabaduló művész.
415 éveMeghalt I. Erzsébet angol királynő, a Tudor-ház utolsó sarja.
334 éveMegszületett Bél Mátyás polihisztor, író, evangélikus lelkész, történet- és földrajztudós.
174 éveMegszületett Arany László tanulmányíró, költő, Arany János fia.
136 éveRobert Koch német természettudós bejelentette a tuberkolózis kórokozójának és a baktériumoknak a felfedezését.
Belföld Figyelem, éjjel óraátállítás! Figyelem, éjjel óraátállítás! videó POZSONY. Március 24-én, szombatról vasárnapra virradó éjjel 2 órakor 3 órára kell átállítanunk az óránkat, a téli időszámításról visszatérünk a közép-európai, vagyis a nyári időszámításra. Így egy órával kevesebbet alhatunk. Szombatról vasárnapra virradó éjjel 2 órakor 3 órára kell állítani az órákat. Egy órával kevesebbet alhatunk. Hrabko: példátlan mindaz, ami a kormánycserénél történt videó "Ezt nem így szokták csinálni, s eddig sohasem tették ezt így“ – fejtette ki véleményét Juraj Hrabko publicista. Pellegrini első személycseréje: Fico unokafivére vezeti majd a kormányhivatalt videó Rastislav Rybanský már egy ideje Pellegrini mellett dolgozik, aki az elődjétől, Ľubomír Vážnytól „örökölte meg”.
Itthon Potápi: a szülőföldjükön boldoguló fiatalok a magyar jövőt erősítik Potápi: a szülőföldjükön boldoguló fiatalok a magyar jövőt erősítik videó DUNASZERDAHELY. A fiatalok a szülőföldjükön megszerzett tudással és helyben való érvényesülésükkel a magyar jövőt erősítik - jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Dunaszerdahelyen, ahol köszöntőt mondott a 2015, a külhoni magyar szakképzés éve program keretében megvalósult fejlesztések átadásán csütörtökön. A nemzetpolitikáért felelős államtitkár átadta a magyar kormány támogatásával megvalósult fejlesztéseket Dunaszerdahelyen. Megjelent a Csoóri Sándor Alap új pályázati felhívása a népi kultúra támogatására videó 2018-ban a támogatottak köre kibővül, idén a tárgyalkotó népművészeti alkotóközösségek is benyújthatják pályázatukat. Arany János Emlékkonferencia Királyhelmecen videó Egy héten belül két Arany Jánossal kapcsolatos esemény is zajlott a Bodrogközi Magyar Közösségi Ház területén.
Magyar világ Elbúcsúztatták Balás-Piri Lászlót a Farkasréti temetőben Elbúcsúztatták Balás-Piri Lászlót a Farkasréti temetőben videó BUDAPEST. Végső búcsút vettek Balás-Piri László 1956-os hőstől, politikai elítélttől és a Terror Háza Múzeumot is üzemeltető közalapítvány kuratóriumának elnökétől a Farkasréti temetőben, pénteken Budapesten. Balás-Piri László 1956 pesti srácainak és lányainak egyik utolsó hiteles tanúja - fogalmazott Balog Zoltán. Magyar fejlesztésű autóbuszokat kapott a honvédség videó Simicskó István az átadón hangsúlyozta, hogy a magyar honvédek akár életüket is feláldozzák Magyarország biztonságáért. Orbán: időt nyertünk videó "Világossá tettem, hogy nem tudunk elfogadni semmilyen javaslatot a kötelező kvótára nézve" - fogalmazott a magyar miniszterelnök.
Kultúra Trianon-rockoperát mutatnak be júniusban a Hősök terén Trianon-rockoperát mutatnak be júniusban a Hősök terén videó BUDAPEST. Trianon címmel nagyszabású rockoperát mutatnak be június 22-én és 23-án a budapesti Hősök terén. A több száz szereplőt felvonultató darab rendezője, a szövegek összeállítója Koltay Gábor, a zeneszerző Koltay Gergely. A több száz szereplőt felvonultató darab rendezője, a szövegek összeállítója Koltay Gábor, a zeneszerző Koltay Gergely. Kassán mutatkozott be az Erdélyi Magyar Írók Ligája videó Tavaszi felolvasó körútja egyetlen felvidéki helyszíneként Kassát, a MaJel Rovás Központot választotta a liga. Nádas Péter kapja az idei Aegon Művészeti Díjat videó Az elismeréssel az előző év kiemelkedő, kortárs szépirodalmi alkotását jutalmazzák.
Színes Kuzminová szenzációs sikere Kuzminová szenzációs sikere videó Anastasia Kuzminová szlovák biatlonista a világbajnoki sorozatban első helyen végzett a sprintverseny összesítésében, annak ellenére, hogy a 9. körben, a 7,5 kilométeres szakaszon nem jutott be az első tízbe, csupán a 12. helyen végzett, és a győztes fehérorosz biatlonistához, Darja Domračevovához képest 1:05,2 percet vesztett. Első helyen végzett a sprintverseny összesítésében a szibériai Tyumenyben. Ausztrál Nagydíj - Hamiltoné az első rajtkocka a szezonnyitón videó A 33 éves Hamiltonnak ez pályafutása 73. pole pozíciója, Ausztráliában hetedszer győzött az időmérőn. Varga Csaba hegymászó a Kancsendzöngára indul videó Az erdélyi magyar hegymászó emléktáblát is elhelyez Erőss Zsoltnak és Kiss Péternek.
Mozaik A rákos sejtek számára kaput nyitnak a nyirokcsomók a vérrendszerbe A rákos sejtek számára kaput nyitnak a nyirokcsomók a vérrendszerbe videó BÉCS. A véredényeken keresztül jutnak a rákos sejtek a nyirokcsomókból a vérrendszerbe, ezáltal terjednek el gyorsan a testben - állapították meg osztrák kutatók a Science című szaklapban megjelent tanulmányukban. A rákos betegek számára különösen rossz hír, ha a nyirokcsomókat is érintik a tumoros sejtek. Gyorsan növekszik a csendes-óceáni műanyaghulladék mennyisége videó 1,6 millió négyzetkilométeres vízfelületen úszó műanyag szemétfoltban 8 százalék az apró műanyagszemcsék mennyisége. Sisakos agyi szkennert fejlesztettek ki brit kutatók videó Ultrakönnyű és rendkívül érzékeny agyi képalkotó eszközt fejlesztettek ki brit kutatók.
Vélemény Aich Péter: Ellenségek Aich Péter: Ellenségek videó Szlovákiának – mint minden államnak – van egy csomó ellensége. Sokfélék: akad ezek között valós, rejtett, képzelt, veszélyes, ártatlan, na és persze „jóakaró” is. Néha nehéz megkülönböztetni. Figyelemreméltó és fontos viszont pillanatnyilag kettő van. Szlovákiának – mint minden államnak – van egy csomó ellensége. Figyelemreméltó és fontos viszont pillanatnyilag kettő van. Őry Péter: Őszödi beszéd felvidéki módra! videó Nem tudom, lesz-e újabb felvonása a felvidéki Őszödnek. Viszont határozottan úgy fest, a nézők erősen unják a színdarabot. Berényi József: 1848-1989-2018 videó Átmeneti szövetség alakult tehát ki ismét köztünk és a szlovák közvélemény jelentős része között, úgy, mint 1989-ben.
Hitélet Géresi Róbert: az egész felvidéki magyar református közösséget tüntették ki Géresi Róbert: az egész felvidéki magyar református közösséget tüntették ki videó A Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozatának kitüntetésében részesült Géresi Róbert, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház püspökhelyettese 2018. március 15-én, Magyarország nemzeti ünnepe alkalmából. Az ebből az alkalomból készült beszélgetésben géresi Róbert elmondta, az egész felvidéki magyar református közösséget tüntették ki, hisz „közösségünk a felvidéki magyar jelenlét meghatározó tényezője“. A Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozatának kitüntetésében részesült a püspökhelyettes. Virágvasárnappal megkezdődik a nagyhét videó Virágvasárnap Jézus jeruzsálemi bevonulására emlékeznek a keresztények A csíksomlyói hegynyeregben mutatják be a Csíksomlyói passiót videó A darabot a hagyományos pünkösdi zarándoklat helyszínén mutatja be augusztusban a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes
Múltunk Felmérés: A szlovák nemzeti felkelés a legkedvezőbben értékelt történelmi esemény Szlovákiában Felmérés: A szlovák nemzeti felkelés a legkedvezőbben értékelt történelmi esemény Szlovákiában videó POZSONY. A Focus közvélemény-kutató ügynökség a Közéleti Kérdések Intézete (IVO) és a Szlovák Tudományos Akadémia Szociológiai Intézete (SÚ SAV) számára 2018. március 7-e és 13-a között, 1012 felnőtt korú személy megkérdezésével készített felmérése szerint a szlovák nemzeti felkelés a szlovák társadalom által legpozitívabban értékelt történelmi esemény. Az önálló Szlovákia megalakulása a 2., az 1989-es bársonyos forradalom a 3. helyen szerepel. Március 23. - A magyar-lengyel barátság napja videó Az ünnep alkalmából pénteken és szombaton hivatalos látogatást tesz Magyarországon Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök. Újabb 2. világháborús hadihajó roncsait fedezték fel videó Előkerültek a USS Juneau roncsai, amelynek fedélzetén vesztette életét az öt Sullivan-testvér.
Fő támogatónk