2018. március 25., vasárnap - Irén, Írisz
Cikkek közt...  Videók közt...  
Rendőrök és börtönőrök tüntettek Bukarestbenvideó 2018. március 24., szombat 14:14 Több ezer rendőr és börtönőr vonult ki tüntetni szombaton Bukarestben a román belügyminisztérium épülete elé: a megmozdulást szervező szakszervezetek igazságosabb bérezést és jobb munkafeltételeket sürgetnek.
Putyin: Oroszország fejleszti haderejét videó 2011. április 20. | MOSZKVA. Oroszország fejleszteni fogja haderejét, 2013-ban megduplázza a támadó rakétakomplexumok termelését, új hadászati és harcászati rakétákkal szereli fel a hadsereget, és egyebek mellett ötezer milliárd rubelt fordít a hadiflotta fejlesztésére - mondta Vlagyimir Putyin orosz kormányfő az állami duma 4 előtt a kormány tevékenysé-
géről tartott beszámolójában.
Szatmár megye: Vadkelet? videó 2011. április 20. | BUKAREST. Az ötszörös romániai országúti kerékpáros bajnok edzőjére löttek egy szatmár megyei panzióban, mivel magyarul beszélt - adta hírül az erdélyi Krónika. Az illetékes romániai magyar külképviselet egyelőre tájékozódik az ügy fejleményeiről - értesült szerdán az MTI.
Előzetes letartóztatásba helyezték Roháčot videó 2011. április 20. | BUDAPEST. Elrendelte Jozef Roháč előzetes letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság - közölte a gyanúsított védője szerda kora délután az MTI-vel. Fülöp Tamás hozzátette: védence a tárgyaláson azt mondta, nem követte el a terhére rótt bűncselekményt. A döntés ellen fellebbezéssel éltek, így az nem jogerős.
Fidel Castro helyébe lépett az "elnyűhetetlen" Raul videó 2011. április 19. | HAVANNA. Öt évbe telt, hogy Raúl Castro teljes egészében megörökölje a hatalmat bátyjától, Fideltől. A 79 éves politikus kedden a Kubai Kommunista Párt főtitkára lett.
Új betonszarkofág épül Csernobilban videó 2011. április 19. | KIJEV. Több mint félmilliárd eurót ajánlottak fel a kijevi donorkonferencia résztvevői a csernobili atomerőmű felrobbant reaktora fölé tervezett új betonszarkofág megépítésére - jelentette be kedden a francia miniszterelnök, a katasztrófa 25. évfordulóján rendezett esemény társelnöke. A rendezvényen részt vevő Schmitt Pál államfő közölte, Magyarország kétmillió euróval járul hozzá a költségek fedezéséhez.
Freedom House: Oroszországban cenzúra fenyegeti az internetet videó 2011. április 19. | MOSZKVA. Oroszország a Freedom House elnevezésű nemzetközi jogvédő szervezet szerint azon államok között van, ahol cenzúra fenyegeti az internetet. Április elején, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) vetette fel a skype, a gmail és a hotmail oroszországi betiltásának lehetőségét. A kérdés elbírálásával egy munkacsoport foglalkozik.
Egy bűncselekménnyel gyanúsítják Roháčot videó 2011. április 19. | BUDAPEST. Egy bűncselekménnyel gyanúsítják Jozef Rohácot – mondta a szlovák férfi magyarországi ügyvédje kedden az MTI-nek; Fülöp Tamás ezzel azokra a sajtótalálgatásokra reagált, amelyek azután kaptak szárnyra, hogy sem a rendőrség, sem az ügyészség nem közölt részleteket a férfi őrizetbe vételének alapjául szolgáló bűncselekményről.
Fidel Castro lemondott a párt első titkári posztjáról videó 2011. április 19. | HAVANNA. Fidel Castro megerősítette a hivatalos kubai sajtó által kedden ismertetett egyik cikkben, hogy lemond a Kubai Kommunista Párt első titkári posztjáról, és kilép a párt központi bizottságából. A Kubai Kommunista Párt hétfőn döntött a párt új vezetéséről. Az első titkári posztra a várakozásoknak megfelelően, Raúl Castro került, aki formailag másodtitkárként eddig is betöltötte ezt a tisztséget.
Tízezer tonna erősen radioaktív vizet szivattyúznak ki a fukusimai erőmű reaktorából videó 2011. április 19. | TOKIÓ. A Fukusima-1-es atomerőművet üzemeltető cég (Tepco) a létesítmény kettes reaktorából mintegy tízezer tonna erősen radioaktív vizet szivattyúz ki, hogy az ne akadályozza a helyreállítási munkálatokat.
Répás Zsuzsanna: Növelni kell a magyar nyelv presztízsét videó 2011. április 19. | BUDAPEST. A készülő nemzetpolitikai stratégiában központi szerepet kap a népességfogyás megállítása a határon túli magyarlakta területeken - mondta Répás Zsuzsanna nemzetpolitikai helyettes államtitkár az Országgyűlés szakbizottsága előtt kedden Budapesten.
Szavazati jogot és állandó parlamenti képviseletet akarnak az amerikai magyarok videó 2011. április 19. | WASHINGTON. Jó kezdetnek nevezte az új magyar alkotmányt Maximilian Teleki a legnagyobb egyesült államokbeli magyar ernyőszervezet, a Magyar Amerikai Koalíció (HAC) elnöke. A folytatás az lehetne, hogy minden magyar állampolgár a lakhelyétől függetlenül szavazati joghoz és képviselethez jusson a magyar parlamentben.
Pöttering: Nem szabad hagyni, hogy túl nagy legyen az EU videó 2011. április 18. | BUDAPEST. Az uniónak nem kell feltétlenül minden országot felvennie, amely csatlakozni szeretne a közösséghez, nem szabad hagyni, hogy túl nagy legyen az EU - mondta Hans-Gert Pöttering, az Európai Parlament (EP) korábbi néppárti elnöke hétfőn Budapesten.
Lázár: Minden magyar honfitársunk büszke lehet erre az alkotmányra videó 2011. április 18. | BUDAPEST. A Fidesz frakcióvezetője szerint minden magyar büszke lehet az Országgyűlésben hétfőn elfogadott új alkotmányra, amely 2012. január 1-jén lép hatályba. Az európai szokásokat tiszteletben tartó alaptörvény született - hangsúlyozta Lázár János.
Az Országgyűlés elfogadta Magyarország új alkotmányát videó 2011. április 18. | BUDAPEST. Nemzeti hitvallás elnevezéssel tartalmaz preambulumot Magyarország hétfőn elfogadott új alaptörvénye, amely a Himnusz "Isten, áldd meg a magyart!" sorával kezdődik. Az új alkotmányra 262-en szavaztak igennel, 44-en nemmel, egy képviselő tartózkodott.
A magyar parlament ma elfogadhatja az új alkotmányt videó 2011. április 18. | BUDAPEST. Az Országgyűlés ma fogadhatja el a kormánypártok által előterjesztett alkotmányjavaslatot, amelyhez a parlamenti képviselők kétharmadának igen szavazatára lesz szükség. Az MSZP és az LMP várhatóan nem vesz részt a határozathozatalon; a Jobbik korábban azt közölte, hogy nem szavazza meg az új alaptörvényt.
A finnek 19 százaléka az euroszkeptikus nacionalistákat választotta videó 2011. április 18. | HELSINKI. Rendkívül szoros közdelemben a konzervatív erők győztek a vasárnap megrendezett finnországi parlamenti választásokon, az igazi győztes azonban a nacionalista párt. A 200 tagú parlamentben a konzervatívok 44, a szociáldemokraták 42, míg a nacionalisták 39 mandátumhoz jutottak. A leköszönő kormányfő, Mari Kiviniemi Centrum Pártja 35 parlamenti helyhez jutott. A részvételi arány igen magas, 70,4 százalékos volt.
Újabb áldozatai vannak a viharoknak az Egyesült Államokban videó 2011. április 17. | WASHINGTON. Több tucatra nőtt a tornádók és szélviharok áldozatainak száma, amelyek a hét végén pusztítottak az Egyesült Államok atlanti partvidékén.
Finnországban a szélsőjobb tematizálta a választási kampányt videó 2011. április 17. | HELSINKI. Az úgynevezett Igazi Finnek szélsőjobboldali pártja tematizálta a kampányt Finnországban, ahol a vasárnapi parlamenti választásokon ezzel esélye nyílik akár hatszorosára is növelni a képviselői helyeinek számát.
Ungvári lap: Alaptalanok a kettős állampolgársággal kapcsolatos aggodalmak videó 2011. április 17. | UNGVÁR. Egy címeres papírban testet öltő illúzió marad csak a magyar állampolgárság azon kárpátaljai lakosok számára, akik Európán belüli szabad utazást, vízummentességet, magyarországi szociális és egészségügyi kedvezményeket reméltek az egyszerűsített eljárással történő honosítástól – írta az ungvári Zakarpatszka Pravda című hetilap legfrissebb száma.
Brüsszel tanácstalan a GMO-termesztést illetően videó 2011. április 16. | BRÜSSZEL. Az Európai Bizottság pénteken közzétette ugyan a génmódosított termékek (GMO) európai termesztésének társadalmi-gazdasági vonatkozásairól szóló jelentését, de a dokumentumnak az a legfőbb megállapítása, hogy egyelőre túlságosan hiányosak az adatok a kielégítő következtetések levonásához.
Fürtös bombák bevetésével vádolják Tripolit videó 2011. április 16. | TRIPOLI. A líbiai lázadók és a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi emberjogi szervezet azzal vádolta meg a Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erőket, hogy fürtös bombákat vetettek be Miszrátában, amivel súlyos veszélybe sodorták a civil lakosságot.
Megrongálták az ungvári Petőfi-szobrot videó 2011. április 15. | UNGVÁR. Péntekre virradóra megrongálták Petőfi Sándor belvárosban álló szobrát Ungváron. Az ismeretlen elkövetők lefűrészelték a szoboralak kardját, akárcsak évekkel korábban tették vandálok a pozsonyi Petőfi-emlékmű esetében.
Hatékonyabbá válhat az EU-NATO partnerség videó 2011. április 15. | BRÜSSZEL. A csütörtöki, csaknem egész napos líbiai vita után az Európai Unióval való biztonsági együttműködésről, valamint a partnerségi kapcsolatokról kezdtek tárgyalásokat pénteken Berlinben a NATO külügyminiszterei.
Védőruhában elkezdődött a keresés-kutatás Fukusima körzetében videó 2011. április 14. | TOKIÓ. Megkezdődött csütörtökön a sérült Fukusima-1 japán atomerőműtől 6 kilométerre egy faluban a kereső-kutató művelet, amelyben 300 rendőr vesz részt. Az erőmű 10 kilométeres körzetében hozzávetőleg ezer embernek veszett nyoma. A magas sugárzás miatt itt nem végeztek kutatást.
Újabb két embert vettek őrizetbe Fehéroroszországban videó 2011. április 14. | MINSZK. Két személyt őrizetbe vettek Fehéroroszországban csütörtökön a hétfői minszki metrórobbantás miatt, s ezzel ötre emelkedett a 12 halálos áldozatot és több mint 200 sebesültet követelő merénylet miatt lefogottak száma.
Semjén: védeni kell a nemzeti kisebbségek nyelvét, kultúráját videó 2011. április 14. | BUDAPEST. A nemzeti kisebbségek nyelvének, kultúrájának védelmét hangsúlyozta a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes csütörtökön Budapesten.
Uniós ügyek magyar szemmel videó 2011. április 14. | BUDAPEST. Az uniós gazdasági kormányzás ügye sínen van - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben, a magyar EU-elnökség első félidejét értékelő sajtótájékoztatóján.
Magyar eskütétel New Yorkban videó 2011. április 14. | NEW YORK. Tizenöten tették le szerdán a magyar állampolgársági esküt New Yorkban, az egyesült államokbeli első csoportos honosítás legifjabb alanya 11, a legidősebb pedig 104 éves volt. A kettős állampolgárságról szóló törvény elfogadása után az amerikai kontinensen az első ilyen eskütételt április 10-én Torontóban tartották.
Lukasenka a merénylők cinkosait keresi videó 2011. április 13. | MINSZK. Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök szerdán megerősítette, beismerték bűnösségüket a hétfői, 12 halálos áldozatot követelő minszki metrórobbantással gyanúsított személyek, sőt azt is bevallották, hogy két korábbi terrorcselekmény is a lelkükön szárad. Korábban a főügyészség tett ilyen értelmű bejelentést. 2005-ben Vityebszkben, majd 2008 júliusában Minszkben volt egy-egy pokolgépes merénylet, s a tetteseket nem sikerült elfogni.
Az amerikai magyarok ma tettek állampolgársági esküt videó 2011. április 13. | NEW YORK. Csoportos állampolgársági eskütétel volt ma a New Yorkban, a magyar konzulátuson. Dán Károly nagykövet, New York-i főkonzul szerint náluk kiemelkedően magas a benyújtott állampolgársági igények száma. Arról azonban nem tájékoztathatott a diplomata, hogy hány amerikai vette fel a magyar állampolgárságot.
Első  Előző   734 / 739   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -2°C / 7°C
Holnap: 0°C / 9°C
Ógyalla
Ma: -3°C / 7°C
Holnap: -1°C / 9°C
Losonc
Ma: -3°C / 5°C
Holnap: -4°C / 7°C
Kassa
Ma: -4°C / 9°C
Holnap: -6°C / 9°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
0 éveVirágvasárnap - A nagyhét első napja
0 éveÓraállítás. A nyári időszámítás kezdete.
137 éveMegszületett Bartók Béla világhírű magyar zeneszerző és népdalgyűjtő.
92 éveMegszületett Papp László ökölvívó, háromszoros olimpiai bajnok.
70 éveA magyar kormány bejelentette, hogy államosítják a 100 főnél több dolgozót foglalkoztató vállalatokat.
Belföld Ismét olcsóbban tankolhatunk Ismét olcsóbban tankolhatunk videó POZSONY. Ismét olcsóbban tankolhatunk, ugyanis immár második egymást követő héten csökkent a benzin és a gázolaj ára. Második hete csökken a benzin és a gázolaj ára. Drucker: egyelőre nincs véleményem Gašpar hitelességét illetően videó A Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitánnyal kapcsolatos döntés várhatóan egy héten belül nem születik meg. Hrabko: példátlan mindaz, ami a kormánycserénél történt videó "Ezt nem így szokták csinálni, s eddig sohasem tették ezt így“ – fejtette ki véleményét Juraj Hrabko publicista.
Itthon Andersen éjszakája „csalogányokkal“ a komáromi Szinnyei József Könyvtárban Andersen éjszakája „csalogányokkal“ a komáromi Szinnyei József Könyvtárban videó KOMÁROM. A Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsa, az IBBY 1967-ben kezdeményezte, hogy a világhírű dán költő és meseíró, Hans Christian Andersen születésnapja táján világviszerte ünnepeljék meg a gyermekkönyv nemzetközi napját, illetve szervezzék meg az Andersen éjszakája című rendezvényeket. E kezdeményezéshez 2006-tól egyre több szlovákiai könyvtár, így a komáromi Szinnyei József Könyvtár is csatlakozott. Idén március 23-án, a könyvhónap keretén belül rendezte meg a tartalmas műsorokban bővelkedő éjt. A dán meseíró lélekmelengető meséi közül ez alkalommal A fülemüle bűvölte el a gyerekeket. A bérvalorizáció április végéig történő jóváhagyását követelik az oktatásügyi szakszervezetek videó Martina Lubyová tárcavezető úgy véli, az új kormányfő, Peter Pellegrini nem lesz fukar az ágazattal. Kutyás park nyílt Érsekújvárban videó A park padokkal és akadálypályával is várja a kutyákat és gazdáikat.
Magyar világ Európa szegényebb lesz, ha egyetlen kisebbség is elvész Európa szegényebb lesz, ha egyetlen kisebbség is elvész videó Európa szegényebb lesz, ha egyetlen kisebbség is elvész - hangsúlyozta az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton Gárdonyban, ahol a nemzetiségek képviselőivel közösen aláírta a Minority SafePack - Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés támogató ívét. Magyarországi nemzetiségek képviselői közösen írták alá a Minority SafePack - Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést. Grezsa István átadta az első kárpátaljai Magyar Házat Rahón videó Ez a „szívós nemzetpolitikának” és a római katolikus egyház, valamint a Felső-Tisza-vidéki magyarság összefogásának köszönhető. Magyar fejlesztésű autóbuszokat kapott a honvédség videó Simicskó István az átadón hangsúlyozta, hogy a magyar honvédek akár életüket is feláldozzák Magyarország biztonságáért.
Kultúra Köbölkúti mesék köbölkútiaknak Köbölkúti mesék köbölkútiaknak videó Vajon ki másnak mesélhetne egy gyűjtő a Köbölkúton gyűjtött meséiről, mint a köbölkútiaknak? Orbán János nyugalmazott fizikatanár ma már házassága révén Pozsonyban él, de az 1970-es években Erdély egyik zugában, Mezőköbölkúton tanított. Ott gyűjtötte, majd jegyezte le nanó, azaz Lakatos Borbála ízes mezőségi nyelvjárásban elmondott meséit. A felvidéki köbölkútiak ismerkedése az erdélyi Mezőköbölkúttal. Rod Stewart bírálja barátját, Elton Johnt búcsúturnéja miatt videó Sir Rod szerint csak a pénz miatt találta ki a visszavonulást és az utolsó nagy turnét Sir Elton. Trianon-rockoperát mutatnak be júniusban a Hősök terén videó A több száz szereplőt felvonultató darab rendezője, a szövegek összeállítója Koltay Gábor, a zeneszerző Koltay Gergely.
Színes Hosszú Katinka bejelentette, hogy Tusup marad az edzője Hosszú Katinka bejelentette, hogy Tusup marad az edzője videó Hosszú Katinka bejelentette, hogy továbbra is férje, Shane Tusup marad az edzője és nem indul az országos bajnokságon. "Átbeszéltük a versenyzési stratégiát is, és Shane-nel úgy gondoljuk, hogy az országos bajnokság most nem fér bele.” - mondta. Ez is erősíti azt a reményt, hogy Hosszú és Shane házassága még megmenthető. Ausztrália a fenntartható divat fellegvára videó Természetes festékanyagokat használnak és hulladékmentesen dolgoznak. Felfüggesztette a Diktátor pápa című kötet szerzőjét a Máltai Lovagrend videó A lovagrendi vezetés szerint Sire megsértette a rend alkotmányát.
Mozaik Van a Mariana-ároknál is mélyebb lyuk a Földön Van a Mariana-ároknál is mélyebb lyuk a Földön videó A Föld legmélyebb természetes pontja a Csendes-óceán délnyugati medencéjében fekvő Mariana-árokban található. A 11 034 méter mély Challenger-szakadék azonban korántsem tekinthető földünk felszíntől mért legmélyebb pontjának. A földfelszínről fúrt legmélyebb mesterséges lyuk a hidegháborús korszak két szuperhatalma, az Egyesült Államok és a Szovjetunió között az 1950-es évek végétől kibontakozó technológiai-tudományos versengésnek köszönheti létét. Az 1989-ben végrehajtott oroszországi fúrásoknak végül 12 262 méterig sikerült a földkéregbe hatolniuk. A rákos sejtek számára kaput nyitnak a nyirokcsomók a vérrendszerbe videó A rákos betegek számára különösen rossz hír, ha a nyirokcsomókat is érintik a tumoros sejtek. Gyorsan növekszik a csendes-óceáni műanyaghulladék mennyisége videó 1,6 millió négyzetkilométeres vízfelületen úszó műanyag szemétfoltban 8 százalék az apró műanyagszemcsék mennyisége.
Vélemény Aich Péter: Ellenségek Aich Péter: Ellenségek videó Szlovákiának – mint minden államnak – van egy csomó ellensége. Sokfélék: akad ezek között valós, rejtett, képzelt, veszélyes, ártatlan, na és persze „jóakaró” is. Néha nehéz megkülönböztetni. Figyelemreméltó és fontos viszont pillanatnyilag kettő van. Szlovákiának – mint minden államnak – van egy csomó ellensége. Figyelemreméltó és fontos viszont pillanatnyilag kettő van. Őry Péter: Őszödi beszéd felvidéki módra! videó Nem tudom, lesz-e újabb felvonása a felvidéki Őszödnek. Viszont határozottan úgy fest, a nézők erősen unják a színdarabot. Berényi József: 1848-1989-2018 videó Átmeneti szövetség alakult tehát ki ismét köztünk és a szlovák közvélemény jelentős része között, úgy, mint 1989-ben.
Hitélet Géresi Róbert: az egész felvidéki magyar református közösséget tüntették ki Géresi Róbert: az egész felvidéki magyar református közösséget tüntették ki videó A Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozatának kitüntetésében részesült Géresi Róbert, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház püspökhelyettese 2018. március 15-én, Magyarország nemzeti ünnepe alkalmából. Az ebből az alkalomból készült beszélgetésben géresi Róbert elmondta, az egész felvidéki magyar református közösséget tüntették ki, hisz „közösségünk a felvidéki magyar jelenlét meghatározó tényezője“. A Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozatának kitüntetésében részesült a püspökhelyettes. Virágvasárnappal megkezdődik a nagyhét videó Virágvasárnap Jézus jeruzsálemi bevonulására emlékeznek a keresztények A csíksomlyói hegynyeregben mutatják be a Csíksomlyói passiót videó A darabot a hagyományos pünkösdi zarándoklat helyszínén mutatja be augusztusban a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes
Múltunk Felmérés: A szlovák nemzeti felkelés a legkedvezőbben értékelt történelmi esemény Szlovákiában Felmérés: A szlovák nemzeti felkelés a legkedvezőbben értékelt történelmi esemény Szlovákiában videó POZSONY. A Focus közvélemény-kutató ügynökség a Közéleti Kérdések Intézete (IVO) és a Szlovák Tudományos Akadémia Szociológiai Intézete (SÚ SAV) számára 2018. március 7-e és 13-a között, 1012 felnőtt korú személy megkérdezésével készített felmérése szerint a szlovák nemzeti felkelés a szlovák társadalom által legpozitívabban értékelt történelmi esemény. Az önálló Szlovákia megalakulása a 2., az 1989-es bársonyos forradalom a 3. helyen szerepel. Március 23. - A magyar-lengyel barátság napja videó Az ünnep alkalmából pénteken és szombaton hivatalos látogatást tesz Magyarországon Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök. Újabb 2. világháborús hadihajó roncsait fedezték fel videó Előkerültek a USS Juneau roncsai, amelynek fedélzetén vesztette életét az öt Sullivan-testvér.
Fő támogatónk