2018. február 20., kedd - Aladár, Álmos
Cikkek közt...  Videók közt...  
A schengeni határellenőrzések megszüntetését sürgeti Bulgáriavideó 2018. február 20., kedd 11:25 SZÓFIA. Bulgária a schengeni övezeten belüli határellenőrzések megszüntetését sürgeti. Ez ugyanis ellentmond a személyek, a tőke, az áruk és a szolgáltatások szabad mozgása uniós alapszabadságának - mondta Ekaterina Zaharieva bolgár külügyminiszter a Die Welt című német lap keddi számában megjelent interjújában, amelyből előzetesen részleteket közöltek hírügynökségek.
Borbély László az RMDSZ politikai alelnöke videó 2011. április 02. | KOLOZSVÁR. Borbély László romániai környezetvédelmi miniszter lett a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikai alelnöke, Kovács Péter eddigi ügyvezető alelnök pedig a szövetség főtitkárává vált szombaton, miután ezekre a tisztségekre megválasztotta őket Kolozsváron a Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT).
Tőkés: Válságban a magyar identitás videó 2011. április 02. | NYÍREGYHÁZA. Tőkés László szerint általános válságba került a magyarság identitása, amelyből csak az önazonosság felvállalásával, a "kallódó és elvegyült magyarok" összegyűjtésével és egyesítésével lehet kilábalni.
Fukusima túllépi Csernobil dimenzióját? videó 2011. április 02. | BUDAPEST. Neves szakemberek arról vitáznak, hogy Fukusima túllépi-e Csernobil dimenzióját, rosszabbra számíthat-e a világ a csernobili katasztrófánál? Igen - mondja Thomas Dersee a hannoveri Sugárvédelmi Társaság szakértője. Szerencsére létezik ellenvélemény. Kérdés, kinek van igaza.
Növelni kellene Fukusimában a kitelepítési zónát videó 2011. április 01. | OSZAKA, BÉCS, TOKIÓ. A Fukusima-1 atomerőműnél a megengedettnél több mint négyezerszeresére emelkedett a tengervíz radioaktivitása, a sugárszennyezettség a küszöbértéket 4355-szörösen haladja meg. A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség bővítené a kitelepítési zónát.
Több mint ötvenezren kérték eddig a magyar állampolgárságot videó 2011. április 01. | BUDAPEST. Az egyszerűsített honosítási eljárás első negyedévében 52 605-en kérelmezték a magyar állampolgárságot, közölte a nemzetpolitikai államtitkárság. Március 12. óta 477-en tettek állampolgársági esküt. Az eljárás során továbbra sem merült fel semmilyen probléma.
Aggódik a Nyugat a líbiai felkelők kudarcai miatt videó 2011. április 01. | BRÜSSZEL. Az elmúlt napok líbiai harcaiban gyakran fordult a kocka: hol a felkelők törtek előre, hol a kormányerők. Amerikai elemzők szerint a Kadhafi ellenes tábor katonai képességei nagyon szerények. A nyugat egyelőre nem tudja eldönteni, adjon-e modern fegyvereket a felkelőknek.
Magyarországon is mérhető a radioaktív jód videó 2011. március 31. | BUDAPEST, Peking, Tokió. A japán fukusimai atomerőmű balesetéből származó radioaktív jód rendkívül kis mértében ugyan, de kimutathatóvá vált Európában és Magyarországon is, ám ennek sugárvédelmi, egészségügyi következménye egyáltalán nincsen - közölte illetékes szakember az MTI-vel.
LÍBIA: Külföldre menekült Musza Kusza külügyminiszter videó 2011. március 31. | LONDON/TRIPOLI. Nagy Britanniába menekült Musza Kusza líbiai külügyminiszter. Tunéziai látogatása során, ahol Moamer Kadhafi kormányának katonai műveleteit védelmezte, váratlanul repülőgépre ült és szerda este Londonba utazott. Megérkezése után kijelentette, nem akar visszatérni Líbiába.
A való világ képekben videó 2011. március 31. | BUDAPEST. Vörösiszap katasztrófa, árvizek és a választások - ez a három téma uralja az idei sajtófotó kiállítást. Egyre többen látogatják a Magyar Nemzeti Múzeum május 8-ig nyitva tartó tárlatát, amelyen több, mint 3oo fotó látható. A nemzetközi zsűri a nagydíjat Huszti Istvánnak ítélte, a vörösiszap-katasztrófa során készült képsorozatért.
Londonban kimondták: "Törvénytelen a Kadhafi-rezsim" videó 2011. március 29. | LONDON. Törvénytelennek nyilvánította a keddi londoni Líbia-konferencia a Kadhafi rezsimet. A résztvevők ugyanakkor leszögezték, nem az ő feladatuk Líbia kormányának megválasztása.
Fidel Castro szerint a NATO "fasiszta háborút" folytat Líbia ellen videó 2011. március 29. | HAVANNA, BUENOS AIRES. Fidel Castro szerint a nemzetközi közösség brutális támadást indított Líbia ellen és humanitárius akció címén valójában "fasiszta háborút" folytat.
Kiszámíthatatlan a helyzet a fukusimai atomerőműben videó 2011. március 29. | TOKIÓ. A Fukusima-1 atomerőműben változatlanul kiszámíthatatlan a helyzet alakulása, ami maximális erőfeszítéseket követel a kormánytól - mondta Kan Naoto japán miniszterelnök. Sajtóértesülések szerint a reaktor burka komolyan megsérülhetett, ez okozhatja a sugárzást. Enyhe, a lakosságra nézve veszélytelen radioaktív szennyezést észleltek Kanada nyugati partvidékén az esővízben és a csendes-óceáni algákban.
Orbán: Nem kérdés, hogy választójogot kapnak a határon túli magyarok videó 2011. március 29. | BUDAPEST. A magyar miniszterelnök szerint ma már nem a határon túl élő magyarok választójoga a kérdés, hanem annak majdani formája. Erről is rendelkezik majd a választójogi törvény. Orbán Viktor ezt kedden, a TV2 Tények című műsorában közölte.
Japán "mérgezi" a szomszédait videó 2011. március 29. | TOKIÓ,PEKING,SZÖUL,MANILA. Kínában, Dél-Koreában és a Fülöp-szigeteken is mértek a napokban nagyobb radioaktív sugárzást. A fukusimai atomerőmű katasztrófája „átlépte“ Japán határait.
Megállították a felkelők előrenyomulását videó 2011. március 28. | TRIPOLI. A líbiai lázadók hétfőn is folytatták az előrenyomulásukat, hogy visszafoglalják a városokat Moamer Kadhafitól, akinek a csapatait folyamatosan bombázzák a nyugati gépek. Hétfő reggel a lázadók szóvivője bejelentette, Kadhafi szülővárosát, Szirtet is megszállták.
Feszültség Medvegyev és Putyin között? videó 2011. március 28. | MOSZKVA. Megtört az összhang a két orosz vezető között. Erre következtet a moszkvai Vedomostyi abból, hogy az elnök és a kormányfő fontos beszédeket, látogatásokat ugyanarra az időpontra szervez és egymást túllicitálva keresi más befolyásos politikusok kegyeit. Medvegyev és Putyin harcáról egy neve elhallgatását kérő magas rangú vezető beszélt a lapnak.
Fukusima: A víz radioaktív, de a kiugróan magas érték pontatlan videó 2011. március 28. | TOKIÓ. Japán illetékesek szerint téves az a néhány órával korábbi bejelentés, miszerint a sérült fukusimai atomerőműben az egyik reaktorblokkban a víz radioaktivitása tízmilliószorosa volt a szokásos normális szintnek. A japán rendőrség által közölt legfrissebb adatok szerint a földrengés és szökőár halálos áldozatainak száma 10 489-re emelkedett, s további 16 621 embert tartanak eltűntként nyílván.
Stratégia a nyugati magyarság asszimilációjának megállítására videó 2011. március 28. | BUDAPEST. Stratégia készül a diaszpórában élő nyugati magyarság asszimilációjának megállítása érdekében. Felmerült a kint született gyermekek továbbképzésének lehetősége, a hétvégi iskolák és egyéb oktatási formák népszerűsítése. A diaszpórában élő nyugati magyarság lélekszámát 2-2,5 millióra becsülik.
Fukusima határozza meg a politikát Németországban videó 2011. március 27. | BERLIN. A Zöldek történelmi győzelemről, a liberálisok keserű vereségről beszéltek a Németországban vasárnap tartott tartományi parlamenti választások eredményei kapcsán.
Duray Miklós a magyar alkotmányozási folyamatról videó 2011. március 27. | BUDAPEST. A Magyar Televízió Átjáró című műsorában Duray Miklóst kérdezték a magyar alkotmányozási folyamatról. A politikus-közíró úgy véli, az 1000 éves államalkotó múltra kellene alapozni egy olyan alaptörvénnyel, amelyből kiindulva megalkothatóak az alkotmányerejű, sarkalatos törvények. Az alaptörvényben meg kell különböztetni a nemzet és az állam fogalmát. Nem tartja helyesnek összekeverni az állampolgárt a nemzettel, mert nem minden magyar állampolgár magyar nemzetiségű. Véleménye szerint tudatosítani kell, hogy a nemzet az független az államtól.
Evakuálták a dolgozókat a fukusimai atomerőmű kettes reaktorblokkjából videó 2011. március 27. | TOKIÓ. Hirtelen erőteljesen megugrott radioaktivitás a sérült Fukusima-1 atomerőmű kettes reaktorblokkjában, ezért evakuálták az ott dolgozó szakembereket vasárnap. Két embert kórházba szállítottak sugárfertőzés gyanújával.
Több mint kétszázezren tüntettek az atomerőművek ellen Németországban videó 2011. március 26. | BERLIN, HAMBURG, MÜNCHEN, KÖLN. Egy nappal a kulcsfontosságú baden-württembergi és rajna-pfalzi tartományi parlamenti választások előtt több mint 200 ezren vonultak az utcákra szombaton Németország négy legnagyobb városában tiltakozásul az atomerőművek ellen.
Tízezrek tüntettek Londonban a megszorítások ellen videó 2011. március 26. | LONDON. Az utóbbi évtized legnagyobb megmozdulása zajlott Londonban a brit konzervatív-liberális kormánykoalíció súlyos költségvetési megszorító intézkedései ellen.
A demonstrációt a tavaly májusi választások után ellenzékbe szorult Munkáspárt is támogatta.
Magyarország nem osztogatja az állampolgárságát videó 2011. március 26. | UNGVÁR. A kettős állampolgárság kérdését illetően nem Magyarország jelenti Ukrajna számára a fő biztonsági problémát – nyilatkozta Bayer Mihály, Magyarország kijevi nagykövete egy ukrán hetilapnak. A nagykövet kiemelte: a kettős állampolgárságról szóló törvény nem irányul Magyarország egyetlen partnere ellen sem, annak végrehajtása során a vezérelv az, hogy a törvénynek nincs területen kívüli hatása.
Tőkés: Tovább kell folytatni a nemzetegyesítési folyamatot videó 2011. március 26. | BUDAPEST. Schmitt Pál és Tőkés László egyetért abban, hogy az elszakított magyar nemzetrészek megmaradásának egyetlen garanciája a tényleges és teljes autonómia. Az államfő és a Kárpát-medencei Magyar Autonómia Tanács (KMAT) elnöke az új magyar nemzetpolitika gyakorlati megvalósításával kapcsolatos időszerű kihívásokat tekintette át pénteki megbeszélésén.
Radioaktív a tengervíz a fukusimai atomerőműnél videó 2011. március 26. | TOKIÓ. A határértéket 1250-szeresen meghaladó radioaktív jódot mutattak ki Japánban a tengervízből több száz méterre a szökőárban megsérült fukusimai atomerőműtől - közölte szombaton az atomreaktorok biztonságát felügyelő japán szerv. Sugárzó anyagot észleltek az atomerőmű egyik reaktorblokkja alatt összegyűlt vízben is.
Elfogadta a lengyel alsóház a nyugdíjreformot videó 2011. március 25. | VARSÓ. Elfogadta a lengyel alsóház (Diéta) azt anyugdíjre-formot, amely a magánnyugdíj-pénztári befizetések egy részét az államkasszába irányítja. A kormány az intézkedéstől az államadósság csökkenését várja.
Halálos áldozat a jordániai tüntetéseken videó 2011. március 25. | AMMÁN. Egy ember meghalt, több mint 130 pedig megsebesült, amikor a változásokat követelő tüntetők pénteken összecsaptak a kormány híveivel Jordánia fővárosában. Maarúf al-Bahít jordán miniszterelnök az ellenzéki iszlamista erőket vádolta az összecsapásért. A "káosz kezdetének" minősítette a történteket, s figyelmeztetett: következményei lesznek, ha hasonló összecsapások történnek a jövőben.
EU: Zöld utat adtak az euró plusz paktumnak videó 2011. március 25. | Újabb intézkedéscsomagot hagytak jóvá elvi szinten az európai uniós tagországok állam- és kormányfői csütörtök éjjel az euróövezet pénzügyi stabilitásának növelése érdekében. Az intézkedések célja az uniós versenyképesség javítása és a gazdasági koordináció további fokozása.
Az orosz helyzet robbanékony? videó 2011. március 25. | Amerikai kutatók szerint Oroszországban jelentős a demokráciahiány, és a helyzet ugyanolyan robbanékony, mint a Közel-Keleten. Az amerikai emberjogi szervezet, a Freedom House és a lett politikatudományi központ, a Providus kutatói kérdésesnek tartják, hogy Oroszország képes-e belülről megújulni.
Első  Előző   729 / 732   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -1°C / -0°C
Holnap: -3°C / 0°C
Ógyalla
Ma: -1°C / 0°C
Holnap: -3°C / 1°C
Losonc
Ma: -1°C / 4°C
Holnap: -4°C / 2°C
Kassa
Ma: -0°C / 5°C
Holnap: -4°C / 1°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
207 éveA papírpénzt értékének egyötödére cserélték, míg a réz hatkrajcárosokat kivonták a forgalomból.
197 éveMegszületett Feszl Frigyes építész, a pesti Vigadó tervezője.
174 éveMegszületett Munkácsy Mihály festőművész (Ecce homo, Krisztus Pilátus előtt, Golgota).
132 éveMegszületett Kun Béla politikus, aki 1919-ben a Tanácsköztársaság idején a kommün tényleges vezetője volt.
107 éveMegszületett Énekes István olimpiai bajnok ökölvívó, aki 29 alkalommal volt tagja a magyar válogatottnak.
Belföld Több százan perelnék a Volkswagent Több százan perelnék a Volkswagent videó POZSONY. Van esélyük kártérítésre a dízelbotrányban érintett szlovákiai gépkocsitulajdonosoknak. Az ügyben csoportos per van készülőben, amellyel egy összeurópai kezdeményezéshez csatlakozhatnának az érintettek. A német konszernt eddig 700-an perelnék Szlovákiából. Van esélyük kártérítésre a károsanyag-kibocsátási botrányban érintett szlovákiai autósoknak. Dél-Szlovákiából terjed a szegények kábítószere videó A marihuánánál erősebb hatású szer Magyarországról tört be az országba. Fico: Slovakia first! videó Fico kormányfőt inspirálta Trump választási szlogenje, s annak részleteiről blogjában számolt be.
Itthon Havazás Pozsonyban, szmog Turócszentmártonban és Rózsahegyen Havazás Pozsonyban, szmog Turócszentmártonban és Rózsahegyen videó POZSONY. A főváros elsősorban magasabban fekvő területein egészen az éjszakai órákig 5-6 centiméternyi friss hó hullhat – hívja fel rá a figyelmet Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ), amely Pozsonyra vonatkozólag kedd este tíz óráig elsőfokú, sárga riasztást adott ki. A meteorológusok mindemellett Turócszentmártonban és Rózsahegyen szmogra is figyelmeztetnek. A fővárosban több helyütt is sűrű a forgalom, illetve a sofőrök balesetekre is figyelmeztetnek. 14. országos találkozójukat tartották Gútán a téli úszók videó Csaknem 35 úszó merült a háromfokos vízbe Gútán – a Vág és a Kis-Duna összefolyásánál. III. Éjszaka az Ipariban – érdekes programok várják az érdeklődőket videó Február 22-én 18 órakor kezdődik az Éjszaka az Ipariban című komáromi rendezvény, ahová bárki betérhet.
Magyar világ Ukrán külügyminiszter-helyettes: nem teljesíthető a magyar kisebbség minden kívánsága Ukrán külügyminiszter-helyettes: nem teljesíthető a magyar kisebbség minden kívánsága videó KIJEV. Ukrajna nem tudja teljesíteni a kárpátaljai magyar kisebbségnek az oktatás nyelvére vonatkozó minden kívánságát - jelentette ki Olena Zerkal, európai integrációért felelős ukrán külügyminiszter-helyettes az Ötös ukrán televízió műsorában, amelyből kedden idézett részleteket a Zerkalo Nyegyeli című hetilap internetes oldalán. Az oktatás nyelvéről szóló rendelkezések bevezetését 2020-ról 2023-ra módosítja. Orbán Bulgáriában: elfogadhatatlan az EU új migrációs javaslata videó Bulgária elismerést érdemel, mert megvédte a külső határait, amivel Magyarországot is - mondta a miniszterelnök hétfőn Szófiában. Elemző: Pozitív töltetűvé vált az „elmúlt nyolc év” kifejezés videó Vasárnap megtartotta évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök. A beszédet Deák Dániel politológus értékelte az M1-en.
Kultúra Edith és Marlene Edith és Marlene videó A Komáromi Jókai Színház új bemutatóra készül. Edith Piaf életének néhány jelentős pillanatát Pataki Éva forgatókönyvíró dolgozta fel olyan módon, hogy a kis Edith életét Marlene Dietrich, Piaf kortársának fókuszán keresztül mutatja be. Címszereplői Holocsy Krisztina (Edith Piaf) és Holocsy Katalin (Marlene Dietrich). Több mint 24 ezren látták a Seuso-kincset Kecskeméten videó A késő római császárkor egyik legjelentősebb ezüstkincse Miskolcon, Nyíregyházán, majd 2018 nyarától Budapesten lesz látható. Több mint 110 ezer néző látta az első hétvégén a Valami Amerika 3-at videó A film a rendszerváltás óta a második legjobb magyar filmes nyitóhétvégét érte el, megelőzve az Üvegtigris 2 eredményét is.
Színes Ismét a Costes lett az év étterme Magyarországon Ismét a Costes lett az év étterme Magyarországon videó BUDAPEST. Ismét a Palágyi Eszter séf által vezetett Costes kapta a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat a hétfőn Budapesten megrendezett díjátadó gálán. A budapesti Costes korábban háromszor, 2009-ben, 2012-ben és 2016-ban volt az év étterme. Phjongcshang 2018 - Negyedik a női rövidpályás gyorskorcsolyaváltó videó Ez a harmadik magyar pontszerző helyezés Phjongcshangban, előzőleg Liu Shaolin Sándor ötödik, Jászapáti Petra pedig hatodik lett. Phjongcshang 2018 - Búcsúznak a szlovák jégkorongozók Frissítvevideó Az Egyesült Államok válogatottja könnyed győzelemmel jutott negyeddöntőbe, miután legyőzte Szlovákiát.
Mozaik Az autizmust vérvizsgálattal kimutató tesztet fejlesztettek ki Az autizmust vérvizsgálattal kimutató tesztet fejlesztettek ki videó LONDON. Az autizmust vér- vagy vizeletvizsgálattal kimutató tesztet fejlesztettek ki brit kutatók - adta hírül a BBC hírportálja. Most nincs olyan biológiai teszt, amely kimutatná a betegséget, azt viselkedés alapján, többszöri vizsgálattal diagnosztizálják. Jó hajós lehetett és valamiféle nyelvet is használhatott a Homo erectus videó Képes volt eszközöket készíteni és valószínűleg az első előember volt, amely főzött. A takarítószerek rendszeres használata károsíthatja a tüdőt videó Azoknak a nőknek, akik rendszeresen használnak az otthonukban takarítószereket, hosszú távon csökken a tüdőkapacitásuk.
Vélemény Bartók Csaba: Kép van, magyar hang nincs! Bartók Csaba: Kép van, magyar hang nincs! videó Több mint fél év eltelt azóta, hogy megválasztották a szlovák televízió és rádió új vezérigazgatóját, Jaroslav Rezníket. A bő hat hónap nem hogy arra nem volt elég, hogy megoldást találjanak a magyar műsorsáv javítására, az adások bővítésére, de még a meglévők megtartása sem tartozott a prioritások közé. A számarányoknak megfelelően a két közszolgálati tv csatorna összidejéből napi 4 óra műsoridő járna a felvidéki magyarságnak. Aich Péter: Nagyokos fehérek videó Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit. Agárdy Gábor: Semmi sem marad utánatok! videó Egy biztos: nem szeretném, ha utódaim egyszer arra ébrednének, hogy kötelezően turbánt kell viselniük, ha kimennek az utcára.
Hitélet Szlovák szalézi atya lett Azerbajdzsán első katolikus püspöke Szlovák szalézi atya lett Azerbajdzsán első katolikus püspöke videó A bakui Szeplőtelen Fogantatás-templomban ünnepelték múlt hét vasárnap Vladimír Fekete szlovák szalézi atyának, Azerbajdzsán apostoli prefektusának püspökké szentelését, akit Ferenc pápa 2017. december 8-án emelt főpásztorrá. Vladimír Fekete szlovák szalézi atyát Ferenc pápa emelte főpásztorrá. Ma van nagyböjt 1. vasárnapja videó "Ez lesz a jele annak a szövetségnek, amelyet megkötök velem és veletek..." A semmiből indultak a bősiek, de hamarosan gyülekezeti központjuk lehet videó Tavasszal elkezdődhet a templomépítés.
Múltunk Magyar emlékek nyomában: Liszt Ferenc - Európa és Kanada Magyar emlékek nyomában: Liszt Ferenc - Európa és Kanada videó A zene iránti rajongásáról mindig is jól ismert cseh főváros közönsége viszonylag későn, 1840-ben élvezhette első alkalommal Liszt Ferenc (1811–1886) zongorajátékát. A koncert helyszínén, Prága legrégebbi bérházának falán mellszobor – Hana Wichterlová cseh szobrászművésznő alkotása – és rövid szöveg emlékezteti az arra járókat a művészettörténeti eseményre. Nagy zeneművészünk zongorajátékát a világ számos városában élvezhették az érdeklődők, amire több helyütt szobrok is emlékeztetnek. Kármán Tódor és a National Medal of Science videó Ezt az elismerést először az első helikopter megalkotója kapta Kennedy elnöktől. Az ember, aki atombombát adott a muzulmán világnak videó Európai tanulmányai alatt lopta el a titkokat.
Fő támogatónk