2018. február 19., hétfő - Zsuzsanna
Cikkek közt...  Videók közt...  
Szaakasvili több ezer híve tüntetett Kijevben az államfő lemondását követelvevideó 2018. február 19., hétfő 10:20 KIJEV. Miheil Szaakasvili, az ukrán állampolgárságától megfosztott, Ukrajnából kitoloncolt volt odesszai kormányzó több ezer híve rendezett menetet vasárnap Kijev belvárosában Petro Porosenko ukrán államfő lemondását követelve.
Újabb halálos áldozatok Japánban videó 2011. április 08. | TOKIÓ. Miközben Japánban számba vették a legerősebb utórengés okozta újabb károkat, a világ legnagyobb autógyár-csoportja, a Toyota a termelés újbóli beindításán dolgozik. Április 18. után minden gyárban megkezdődik a termelés, de csak 50 százalékos kapacitással.
Kubai politikai foglyok új hazában videó 2011. április 08. | HAVANNA. A madridi kormány bérelte azt a chartergépet, amellyel csütörtök este elhagyta Kubát 37 volt politikai fogoly. Ez úgy vált lehetővé, hogy a kubai kormány és a katolikus egyház tavaly nyáron megállapodott több tucat másként gondolkodó szabadlábra helyezéséről.
Érvek a nagytőkének videó 2011. április 07. | BUDAPEST. Szokatlan gazdasági lépésekre kényszerült a kormány -mondta Orbán Viktor egy OECD rendezvényen. A magyar kormányfő szerint ha Magyarország nem tudja növelni a foglalkoztatottságot, akkor nem lesz versenyképes más országokkal.
Isinomaki halott videó 2011. április 07. | ISINOMAKI. Több mint ötezer halott és eltűnt, 28 ezer földig rombolt ház és több tonnányi törmelék - ez maradt Isinomakiban a március 11-i földrengés és pusztító szökőár nyomán. A túlélők többsége nem akar újra a tenger közelében lakni.
Bomba robbant az egyiptomi piramisok tövében - 3 sérült videó 2011. április 06. | KAIRÓ. Bomba robbant Egyiptomban szerdán a piramisok közelében, megsebesítve három embert - jelentették rendőrségi források.
Ismét van közvetlen repülőjárat New York és Budapest között videó 2011. április 06. | WASHINGTON. Az American Airlines a Malévvel közös kód alatt közvetlen repülőjáratot létesített New York és Budapest között. A Boeing B-767-300-as gép szerdán száll le először Ferihegyen. A járat a nyári szezonban naponta közlekedik majd.
A rést eltömték, de a radioaktív víz szivárgása nem szűnt meg videó 2011. április 06. | TOKIÓ. A sérült fukusimai reaktor tovább mérgezi a tengert. Szakemberek szerint valószínűleg több repedés van a reaktor falán. A tengervíz sugárszennyezettsége ugyanis olyan nagy, hogy azt nem lehet megmagyarázni egyetlen szivárgással.
Új magyar párt alakul Erdélyben videó 2011. április 05. | BUKAREST. Összegyűltek az új romániai magyar párt hivatalos bejegyzéséhez szükséges támogató aláírások - közölte kedden az MTI-vel Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) ügyvezető elnöke. Az új politikai erő, az Erdélyi Magyar Néppárt létrehozását a Tőkés László vezette EMNT kezdeményezte.
Gyökereiben kell kezelni a romaproblémát videó 2011. április 05. | STRASBOURG. Összehangolt, de országonként a helyi adottságokhoz alkalmazkodó fellépésre van szükség ahhoz, hogy az Európai Unióban előrébb lehessen jutni a romák társadalmi integrációjának ügyében - állapította meg az Európai Bizottság kedden Stras-
bourgban ismertetett előterjesztésében, amelyben javaslatot tett az EU-tagországok nemzeti programjainak keretet adó uniós romastratégiára.
Magyar-ukrán felzárkóztató program indult Kárpátalján videó 2011. április 05. | BEREGSZÁSZ. Hátrányos helyzetű kárpátaljai lakosok munkaerő-piaci képzését felvállaló, közös fejlesztő programot indított kedden Beregszászon a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és az ADVANCE Kárpátaljai Tanácsadó és Fejlesztő Központ.
Teljes fordulat: A litvánok nem akarnak új atomerőművet videó 2011. április 05. | VILNIUS. Alapvetően megváltozott a litvánok véleménye az atomenergiáról egy most készült felmérés alapján. A hét elején közzétett adatok szerint 88 százalékuk ellenzi a kormány tervét, hogy új reaktorok épüljenek a leállított ignalinai atomerőmű helyén.
"Atomvita" Németországban videó 2011. április 05. | BERLIN. Nemzeti konszenzusra törekszik a német kancellár az atomerőművek, illetve az atomenergia alkalmazásának jövőjével kapcsolatos, a fukusimai katasztrófa nyomán rendkívüli módon kiéleződött vitában.
Sugárszennyezett halak a tengerben videó 2011. április 05. | TOKIÓ. A japán kormány határértékeket vezetett be a radioaktivitás engedélyezett maximumára a zöldségekben és a kifogott halakban - jelentette be egy szóvivő kedden.
A felkelők elutasítják a Kadhafi-fiúk ajánlatát videó 2011. április 04. | BENGÁZI. A líbiai felkelők elutasították Moammer Kadhafi líbiai vezető két fiának állítólagos ajánlatát, amely szerint apjuk távozna a hatalomból, hogy megnyissa az utat a demokráciába való átmenet előtt.
Orbán: Magyarország ki tud állni magáért és polgáraiért videó 2011. április 04. | BUDAPEST. Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, a magyar EU-elnökség félidejénél tartott parlamenti értékelésében azt mondta: az elmúlt három hónap legnagyobb eredménye az, hogy "Magyarország már ki tud állni a nemzetközi porondon saját magáért és polgáraiért, amikor kell, vállalja a konfliktusokat is, és sikeresen meg tudja vívni őket".
Japán a tengerbe ereszt 11,5 ezer tonna sugárszennyezett vizet videó 2011. április 04. | TOKIÓ. A tengerbe eresztenek 11,5 ezer tonna sugárfertőzött vizet a megsérült japán atomerőműből - jelentette be hétfőn az erőművet üzemeltető vállalat, a Tepco.
Menekülnek a multik munkatársai Japánból videó 2011. április 03. | PEKING, TOKIÓ. Több mint 250 magas beosztású vállalati vezető és elemző kapott hongkongi munkavállalásra jogosító vízumot az elmúlt két hét során, miután a hatóságok gyorsított eljárás keretében intézkedtek - jelentette a South China Morning Post című hongkongi lap. Menekülésük egyik oka a sugárzástól való félelem, valamint az, hogy üzletüket jelentősen visszavetette a katasztrófa.
Líbiában patthelyzet van videó 2011. április 03. | TRIPOLI, LONDON, NEW YORK, BRÜSSZEL. Líbiában heves harcok folynak a kormányerők és a felkelők között, de döntő fordulat a hét végén nem következett be. Hivatalos, brüsszeli forrás szerint a NATO légiereje 184 bevetést hajtott végre szombaton Líbia fölött.
Japán: Próbálkozás a radioaktív porszemek megkötésére videó 2011. április 03. | TOKIÓ. A fukusimai atomerőműből áramló radioaktív szennyezés miatti esetleges súlyosabb katasztrófa megakadályozására a szakemberek olyan berendezéseket, illetve anyagokat is bevetnek, amelyeknek eredetileg teljesen más a rendeltetése.
Ismét meggyalázták a vereckei emlékművet videó 2011. április 03. | UNGVÁR. Ismét meggyalázták a vereckei magyar honfoglalási emlékművet Kárpátalján. Ezúttal fehér festékkel önkényuralmi jelképeket mázoltak a szoborra. Az emlékműgyalázásról a helyszínen tájékozódtak az ungvári magyar főkonzulátus munkatársai. Szalipszki Endre konzul megerősítette: rendőrségi feljelentést tesznek a magyar emlékmű ismételt megrongálása ügyében.
Kiderül, ki felelős a lockerbie-i repülőgép-robbantásért? videó 2011. április 03. | MISZRÁTA,TUNISZ,LONDON. Folytatódnak a heves harcok a líbiai fővárostól kétszáz kilométerrel keletre lévő Miszrátában a várost birtokló felkelők és a kormányhadsereg között. A felkelők és orvosok beszámolói szerint a harcok kezdete óta több százan haltak meg. Közben Londonban folytatódik Musza Kusza volt líbiai külügyminiszter kihallgatása.
Húsz centiméteres rés a fukusimai reaktor falán videó 2011. április 03. | TOKIÓ. Egyelőre sikertelenül próbálkoznak a mérnökök, nem sikerült elzárni a 20 centiméteres rést a megsérült 2.reaktor falán, amelyen keresztül radioaktív víz ömlik a tengerbe.
Borbély László az RMDSZ politikai alelnöke videó 2011. április 02. | KOLOZSVÁR. Borbély László romániai környezetvédelmi miniszter lett a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikai alelnöke, Kovács Péter eddigi ügyvezető alelnök pedig a szövetség főtitkárává vált szombaton, miután ezekre a tisztségekre megválasztotta őket Kolozsváron a Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT).
Tőkés: Válságban a magyar identitás videó 2011. április 02. | NYÍREGYHÁZA. Tőkés László szerint általános válságba került a magyarság identitása, amelyből csak az önazonosság felvállalásával, a "kallódó és elvegyült magyarok" összegyűjtésével és egyesítésével lehet kilábalni.
Fukusima túllépi Csernobil dimenzióját? videó 2011. április 02. | BUDAPEST. Neves szakemberek arról vitáznak, hogy Fukusima túllépi-e Csernobil dimenzióját, rosszabbra számíthat-e a világ a csernobili katasztrófánál? Igen - mondja Thomas Dersee a hannoveri Sugárvédelmi Társaság szakértője. Szerencsére létezik ellenvélemény. Kérdés, kinek van igaza.
Növelni kellene Fukusimában a kitelepítési zónát videó 2011. április 01. | OSZAKA, BÉCS, TOKIÓ. A Fukusima-1 atomerőműnél a megengedettnél több mint négyezerszeresére emelkedett a tengervíz radioaktivitása, a sugárszennyezettség a küszöbértéket 4355-szörösen haladja meg. A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség bővítené a kitelepítési zónát.
Több mint ötvenezren kérték eddig a magyar állampolgárságot videó 2011. április 01. | BUDAPEST. Az egyszerűsített honosítási eljárás első negyedévében 52 605-en kérelmezték a magyar állampolgárságot, közölte a nemzetpolitikai államtitkárság. Március 12. óta 477-en tettek állampolgársági esküt. Az eljárás során továbbra sem merült fel semmilyen probléma.
Aggódik a Nyugat a líbiai felkelők kudarcai miatt videó 2011. április 01. | BRÜSSZEL. Az elmúlt napok líbiai harcaiban gyakran fordult a kocka: hol a felkelők törtek előre, hol a kormányerők. Amerikai elemzők szerint a Kadhafi ellenes tábor katonai képességei nagyon szerények. A nyugat egyelőre nem tudja eldönteni, adjon-e modern fegyvereket a felkelőknek.
Magyarországon is mérhető a radioaktív jód videó 2011. március 31. | BUDAPEST, Peking, Tokió. A japán fukusimai atomerőmű balesetéből származó radioaktív jód rendkívül kis mértében ugyan, de kimutathatóvá vált Európában és Magyarországon is, ám ennek sugárvédelmi, egészségügyi következménye egyáltalán nincsen - közölte illetékes szakember az MTI-vel.
LÍBIA: Külföldre menekült Musza Kusza külügyminiszter videó 2011. március 31. | LONDON/TRIPOLI. Nagy Britanniába menekült Musza Kusza líbiai külügyminiszter. Tunéziai látogatása során, ahol Moamer Kadhafi kormányának katonai műveleteit védelmezte, váratlanul repülőgépre ült és szerda este Londonba utazott. Megérkezése után kijelentette, nem akar visszatérni Líbiába.
Első  Előző   728 / 732   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -3°C / 4°C
Holnap: -2°C / 2°C
Ógyalla
Ma: -2°C / 4°C
Holnap: -2°C / 2°C
Losonc
Ma: -9°C / 3°C
Holnap: -9°C / 1°C
Kassa
Ma: -6°C / 4°C
Holnap: -7°C / 2°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
545 éveMegszületett Nikolausz Kopernikusz lengyel csillagász, a heliocentrikus világkép megalkotója.
275 éveMegszületett Luigi Rodolfo Boccherini zeneszerző, csellista, a vonósötös és a zongoraötös megalkotója.
215 éveMegszületett Hieronymi Ottó Ferenc mérnök, az első magyar vasútvonal tervezője.
201 éveMegszületett Kossuth Zsuzsa, Kossuth Lajos húga, aki megszervezte az első katonakórházat.
140 éveEdison megkapta a szabadalmi védelmet a fonográf (hangíró) nevű készülekre.
Belföld Fico ismét kormányozni akar Fico ismét kormányozni akar videó POZSONY, HRADEC KRÁLOVÉ. Robert Fico miniszterelnök, az Irány-Szociáldemokrácia elnöke is felszólalt a Cseh Szociáldemokrata Párt (ČSSD) rendkívüli tisztújító kongresszusán a kelet-csehországi Hradec Královében. A miniszterelnök erről a Cseh Szociáldemokrata Párt (ČSSD) rendkívüli tisztújító kongresszusán beszélt. Szigorúbban ellenőrzik majd a gyógyszereket videó Új biztonsági elemek kerülnek a csomagolásokra, hogy ne kerülhessenek veszélyes hamisítványok a páciensek kezébe. Érsek: a következő tíz évben 2 milliárd euró kell az autópályák építésére videó A megoldást az adósságfék feloldása jelentené, mondta a közlekedési miniszter.
Itthon Tisztújító közgyűlést tartott a Via Mariae PT Tisztújító közgyűlést tartott a Via Mariae PT videó ÉRSEKÚJVÁR. Tisztújító közgyűlést tartott Érsekújvárban 2018. február 16-án a felvidéki Mária út zarándokút kiépítésével foglalkozó Via Mariae polgári társulás. A zarándokút nyolc országot köt össze, kapcsolatot teremtve az összes közép-európai Mária-kegyhellyel. A polgári társulás a nyolc országot összekötő Mária út kiépítésével foglalkozik. Az alapismereteket minden gyereknek anyanyelvén kellene megszereznie videó Orosz István és Főző Zsolt rimaszombati pedagógusok a szlovák sajtóirodának nyilatkoztak. Hétfőn kezdődik a tavaszi szünet videó Az idén elsőként a közép-szlovákiai diákok pihenhetnek, majd Kelet-, végül pedig Nyugat-Szlovákia következik.
Magyar világ Elemző: Pozitív töltetűvé vált az „elmúlt nyolc év” kifejezés Elemző: Pozitív töltetűvé vált az „elmúlt nyolc év” kifejezés videó BUDAPEST. Vasárnap megtartotta évértékelő beszédét a miniszterelnök. Orbán Viktor arról beszélt: az elmúlt nyolc év jobban sikerült, mint ahogy várták. A kormányfő hozzátette, hogy a sikeres magyar modell lényege: a munkát megbecsülni, a családokat támogatni, a nemzeti identitást megtartani és a függetlenséget megőrizni. A beszédet Deák Dániel politológus értékelte az M1-en. Vasárnap megtartotta évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök. A beszédet Deák Dániel politológus értékelte az M1-en. Orbán: ez a nyolc év jól sikerült Frissítvevideó A magyar miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban tartotta 20. évértékelő beszédét. Kövér László: soha ne feledjük az elcsatolt településeket! videó A hazatérés napjára, a Csehszlovákiától történt visszacsatolás 94. évfordulójára emlékeztek vasárnap Somoskőújfalun.
Kultúra BAFTA-díjak - Tarolt A Három óriásplakát BAFTA-díjak - Tarolt A Három óriásplakát videó LONDON. A Három óriásplakát Ebbing határában (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) című alkotás kapta a fődíjak zömét a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) vasárnap esti londoni díjkiosztó gáláján. A filmet kilenc díjra jelölték, és ötöt el is hozott a viszonylag megbízható Oscar-előrejelzőnek tekintett BAFTA-rendezvényen. Közös V4-stand a Brüsszeli Könyvvásáron videó A közös standdal be akarják mutatni, hogy a V4 nemcsak földrajzi és politikai, hanem jól működő kulturális együttműködés is. Szabó István filmrendező 80 éves videó Azért akart filmeket csinálni, hogy elmesélhessen történeteket.
Színes Phjongcshang 2018 - Az amerikaiak jutottak elsőként döntőbe a női hokisoknál Phjongcshang 2018 - Az amerikaiak jutottak elsőként döntőbe a női hokisoknál videó PHJONGCSHANG. Elsőként az Egyesült Államok női jégkorong-válogatottja jutott döntőbe a phjongcshangi téli olimpián, miután az elődöntőben 5-0-ra legyőzte Finnország csapatát. Az előző játékokon ezüstérmes amerikaiak a döntőben a kanadai és az orosz együttes összecsapásának győztesével mérkőznek. Phjongcshang 2018 - Tízcsapatosra bővítik a női jégkorongtornát videó A női jégkorong 1998-ban, Naganóban debütált a téli ötkarikás játékokon, s azóta csak az Egyesült Államok vagy Kanada nyert. Sürgősen műteni kellett Delhusa Gjont videó "Volt egy sportbaleseti seb, amivel nem törődtem nyár óta."
Mozaik Az utódok agyát is befolyásolhatja a stressz Az utódok agyát is befolyásolhatja a stressz videó AUSTIN. A hím egerekben kialakult stressz utódaik agyára is hat a spermán keresztül. A szakértők egy ideje már az emberi spermán is végeznek az egereken végzett kutatásokhoz hasonlókat. Sebápoló hangyák videó Az állat, ami a háború poklában sem hagyja magára a sérülteket. Márciusban jöhetnek a japán alakváltó autók videó Leginkább egy Transformersre hasonlító jármű forradalmasíthatja a parkolást.
Vélemény Aich Péter: Nagyokos fehérek Aich Péter: Nagyokos fehérek videó Eléggé öntörvényű a sajtószabadság értelmezése. Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit. Igaz ugyan, hogy nem mindig van véleményük, de azért megmondják. Hiszi, aki akarja a sok bölcsességnek kinevezett semmit, de még így is túl sokan vannak, akik ennek bedőlnek. Mert ezek a megmondóemberek igen meggyőzőek tudnak lenni. Aki túl kevés információval rendelkezik, el is hiszi a szózatokat, s még örül, hogy mások megmondják neki, mi az igazság ebben a bolond, zavaros világban. Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit. Agárdy Gábor: Semmi sem marad utánatok! videó Egy biztos: nem szeretném, ha utódaim egyszer arra ébrednének, hogy kötelezően turbánt kell viselniük, ha kimennek az utcára. Csonka Ákos: Érsekkétyi bál Bényben, cirkusz a községházán videó A polgármester nem adta bérbe a kultúházat a hagyományos Csemadok-bálra.
Hitélet Szlovák szalézi atya lett Azerbajdzsán első katolikus püspöke Szlovák szalézi atya lett Azerbajdzsán első katolikus püspöke videó A bakui Szeplőtelen Fogantatás-templomban ünnepelték múlt hét vasárnap Vladimír Fekete szlovák szalézi atyának, Azerbajdzsán apostoli prefektusának püspökké szentelését, akit Ferenc pápa 2017. december 8-án emelt főpásztorrá. Vladimír Fekete szlovák szalézi atyát Ferenc pápa emelte főpásztorrá. Ma van nagyböjt 1. vasárnapja videó "Ez lesz a jele annak a szövetségnek, amelyet megkötök velem és veletek..." A semmiből indultak a bősiek, de hamarosan gyülekezeti központjuk lehet videó Tavasszal elkezdődhet a templomépítés.
Múltunk Az ember, aki atombombát adott a muzulmán világnak Az ember, aki atombombát adott a muzulmán világnak videó Negyven évvel ezelőtt a nyugati hatalmak kiengedtek a kezükből egy fiatal pakisztáni tudóst, aki elsőként adott nukleáris hatalmat egy muzulmán országnak, majd létrehozta a Közel-Kelet nukleáris hálózatát. Abdul Qadeer Khan tevékenységét még időben megállíthatták volna, de a külpolitikai érdekek mást kívántak. Így jutott nukleáris arzenálhoz Észak-Korea mellett Irán, Pakisztán és Líbia is, ahol a megbúvó terroristák a mai napig érinthetetlenek. Európai tanulmányai alatt lopta el a titkokat. Kármán Tódor és a National Medal of Science videó Ezt az elismerést először az első helikopter megalkotója kapta Kennedy elnöktől. Louis Comfort Tiffany 170 éve született videó Az amerikai iparművész a szecessziós üvegművészet legendás mestere.
Fő támogatónk