2018. január 20., szombat - Fábián, Sebestyén
Cikkek közt...  Videók közt...  
40 migráns támadt 6 rendőrre Belgiumbanvideó 2018. január 19., péntek 18:12 Mintegy negyven migráns támadt civil ruhás rendőrökre péntekre virradóra Belgiumban egy benzinkút parkolójában, ahol a Nagy-Britanniába tartó bevándorlók gyakran próbálkoznak feljutni a szigetországba tartó járművekre – jelentette a helyi sajtó.
Szlovákia regionális hivatalos nyelve lehetne a magyar videó 2011. március 21. | BUDAPEST/POZSONY. Míg Szlovákiában akörül zajlik a legnagyobb vita, hogy 10 vagy 15 százalékra csökkenjen-e a kisebbségi nyelvhasználati küszöb, Szlovéniában regionális hivatalos nyelvi státust kapott az itt élő maroknyi magyar. Andrássy György jogászprofesszor szerint joggal várható el, hogy az egynyelvű politikát folytató Szlovákiában legalább regionális szinten a magyar nyelv is megengedett legyen a hivatalos érintkezésben.
Líbiai menekülthullám videó 2011. március 21. | EZ-ZUVEITÍNA/LONDON/BENGÁZI. Hétfőn Olaszországot elérte az első nagyobb líbiai menekülthullám. A nyugati légierő gépei hétfő kora reggelig bombázták a Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erőket az ország keleti részén lévő, stratégiai jelentőségű Adzsdábíja környékén.
Növekedik a nyomás a reaktorban videó 2011. március 21. | FUKUSIMA. Növekedni kezdett a nyomás a Fukusima atomerőmű hármas reaktorblokkjában. A japán szakhatóságok azt fontolgatják, hogy szellőztetéssel - egy külső szelep megnyitásával - oldják meg a problémát, ami viszont a sugárzás hirtelen megugrásával járna - közölte hétfőn a japán atomenergia-biztonsági szolgálat egyik illetékese.
Martonyi: Nem lesz közvetlen EU-részvétel videó 2011. március 21. | BRÜSSZEL. Nem lesz közvetlen EU-részvétel katonai műveletekben Líbiát illetően - mondta Martonyi János külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.
Kadhafi erőit megállították videó 2011. március 20. | Az Egyesült Államok és szövetségesei létrehozták a légtérzárat Líbia felett, és megállították Moammer Kadhafi erőinek előrenyomulását Bengázinál - jelentette ki vasárnap az NBC televíziónak Mike Mullen tengernagy, az amerikai egyesített vezérkar főnöke.
A horvát ifjúság a nemzet védelmére kel videó 2011. március 20. | ZÁGRÁB. Február eleje óta rendszeressé váltak Horvátország fővárosában a kormányellenes tüntetések. Ami eleinte pár tucat fiatal handabandázásának indult, az február 22-én több ezer fős demonstrációvá nőtte ki magát. Zágráb után a megmozdulások átterjedtek az ország többi nagyobb városára is.
Sugárszennyezett a vezetékes víz Tokióban videó 2011. március 19. | OSZAKA/TOKIÓ. Sugárszennyeződést mutattak ki a japán főváros ivóvízhálózatában, a terhelés szintje azonban elmarad a törvényben rögzített határértéktől - jelentette a francia hírügynökség a japán tudományügyi minisztériumra hivatkozva.
Prága nem kapcsolódik be a Líbia elleni esetleges katonai akcióba videó 2011. március 19. | Petr Necas a közszolgálati televízióban azt mondta: Csehországot nem is kérte senki arra, hogy kapcsolódjon be egy támadásba. A kormányfő ismételten aláhúzta: Csehország józanul viszonyul Líbiához, s nem tartozik azok közé, akik katonai támadást sürgetnek.
Francia berepülés Líbiába - eldördült az első lövés videó 2011. március 19. | PÁRIZS/TRIPOLI. Rafale típusú francia harci repülőgépek szombaton kora délután felderítő repülésekbe kezdtek Líbia egész területe fölött - közölték Párizsban nem hivatalos francia katonai források. A gépek nem ütköztek semmi ellenállásba. Egy francia harci repülőgép 17.45-kor megsemmisítette az első líbiai célpontot, egy katonai járművet - jelentette be a párizsi védelmi minisztérium szóvivője.
Megkezdődött Bengázi ostroma videó 2011. március 19. | BENGÁZI. A Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erők szombaton tüzérségi tűz alá vették a kelet-líbiai Bengázi városának központját - jelentette az al-Dzsazíra arab hírtelevízió. Szemtanúk közlése szerint a kormányerők több irányból nyomulnak előre a felkelők fellegváraként ismert város lakónegyedei felé.
Obama ultimátumot intézett Kadhafihoz videó 2011. március 19. | WASHINGTON/PÁRIZS. Moammer Kadhafi líbiai vezető erőinek haladéktalanul abba kell hagyniuk Bengázi támadását és ki kell vonulniuk másik három városból - jelentette ki pénteken Barack Obama amerikai elnök. "A civil lakosság elleni minden támadásnak véget kell vetni" - hangsúlyozta Obama.
Jemenben szükségállapotot hirdettek ki videó 2011. március 18. | SZANAA. Szükségállapotot hirdettek ki pénteken Jemenben, ahol az elnök lemondását követelő tüntetők közé lőttek a kormánypárti erők, és legalább 41 embert megöltek, két-háromszázat megsebesítettek.
A közös agrárpolitika keretei videó 2011. március 18. | BRÜSSZEL/POZSONY. Európa földművelésügyi miniszterei elfogadták a Közös Agrárpolitika (KAP) reformjának kereteit rögzítő dokumentumot.
Megelőző légicsapásokat terveznek Líbiában a franciák videó 2011. március 18. | PÁRIZS. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa által elfogadott határozat elkészítésében kulcsszerepet játszott Franciaország - a Líbia feletti légtérzár megteremtését követően - Moammer Kadhafi líbiai vezető katonai támaszpontjaira tervez megelőző légicsapásokat mérni - értesült pénteken a France 2 köztévé híradója.
Cserék a magyar gazdasági diplomáciában videó 2011. március 18. | BUDAPEST. A külgazdasági attasék 58 százalékát lecserélik, de a tárca szerint szó sincs kampányszerű váltásról - írta a Világgazdaság.

Sikertelen reaktorhűtés Japánban videó 2011. március 18. | TOKIÓ,WASHINGTON. Még hetekbe telhet, míg sikerül lehűteni a fukusimai atomerőmű reaktorait, s ezzel ellenőrzés alá vonni a létesítményt - jelentette ki Gregory Jaczko, az amerikai Nukleáris Szabályozási Bizottság (NRC) vezetője.
Légtértilalom - Líbia elítéli a döntést videó 2011. március 18. | TRIPOLI, WASHINGTON. Ellentmondásosan reagált az ENSZ Biztonsági Tanácsának a líbiai légtértilalomról szóló döntésére a tripoli vezetés: Haled Hajim külügyminiszter-helyettes egy nyilatkozatában azt állította, hogy a határozat az ország egységét és stabilitását fenyegeti, ám később azt közölte, hogy országa pozitívan reagál majd az ENSZ-döntésre, s készek egy tűzszünetre.
Ellentámadásban Kadhafi erői videó 2011. március 17. | TRIPOLI. A kelet-líbiai Bengházi repülőterét és külvárosát bombázta szemtanúk szerint csütörtökön a líbiai légierő. A város a Moammer Kadhafi líbiai vezető rendszere elleni fegyveres felkelés központja.
Elfogadta az EU-tanács a magyar elnökség következtetéseit videó 2011. március 17. | BRÜSSZEL. Elfogadta az Európai Unió tagországainak agrárminiszteri tanácsa csütörtökön a közös uniós agrárpolitika jövőjével kapcsolatos magyar elnökségi következtetéseket - jelentette be a találkozót elnökként vezető Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter nemzetközi sajtótájékoztatón Brüsszelben.
Vérengzés és szükségállapot Jemenben videó 2011. március 17. | SZANAÁ. Szükségállapotot hirdettek ki pénteken Jemenben, ahol az elnök lemondását követelő tüntetők közé lőttek a kormánypárti erők, és legalább 41 embert megöltek, kétszázat megsebesítettek.
Nem tanácsos Japánba utazni videó 2011. március 17. | BUDAPEST. A Magyar Külügyminisztérium azt javasolja, hogy a japán helyzet általános normalizálódásáig a magyar állampolgárok halasszák el valamennyi, nem feltétlenül szükséges utazásukat a szigetországba - közölte a szaktárca csütörtökön az MTI-vel. A Külügyminisztérium az I-es, utazásra nem javasolt országok és térségek kategóriába sorolja át Iwate, Miyagi és Fukusima prefektúrákat.
Szociáldemokraták a nukleáris energia kiiktatásáért videó 2011. március 17. | BERLIN. A német és az osztrák szociáldemokraták európai szintű állampolgári kezdeményezést indítanak a nukleáris energia kiiktatása érdekében - mondta el a Német Szociáldemokrata Párt elnöke.
A román külügyminisztériumba kérették a magyar nagykövetet videó 2011. március 17. | BUKAREST. Bekérették a román külügyminisztériumba csütörtökön Magyarország bukaresti nagykövetét. Teodor Baconschi román külügyminiszter arra kérte a magyar diplomatát, ismertesse a magyar miniszterelnök határokon túli magyarokhoz intézett március 15-i ünnepi üzenetének eredeti szövegét,határolódjon el a román sajtóban Orbánnak tulajdonított, de valójában az üzenetben nem szereplő kitételektől.
Népéhez szólt a japán császár videó 2011. március 16. | TOKIÓ. Kitartást kért a hatalmas csapást elszenvedett japánoktól az uralkodó. Akihito japán császár nyilvános üzenettel fordult népéhez a természeti katasztrófa után öt nappal. Az uralkodó részvétét fejezte ki az áldozatul esett ezrek hozzátartozóinak és arra kért mindenkit, hogy ne adják fel a reményt.
Kijárási tilalom Bahreinben videó 2011. március 16. | AL-MÁNAMA. Kijárási tilalmat rendeltek el a bahreini hatóságok szerdán az arab ország fővárosának, el-Manámának azon körzeteiben, ahol ellenzéki tüntetések zajlottak; közben lemondott az ország síita egészségügyi minisztere.
Jobbik: teljes körű állampolgárságot a határon túli magyaroknak! videó 2011. március 12. | BUDAPEST. A Jobbik szerint teljes körű, a szavazati jogot is magában foglaló állampolgárságot kell biztosítani az elszakított területeken élő magyaroknak, és ennek az új alaptörvényben is meg kell jelennie.
Németh: Esterházy János a szlovák-magyar testvériség szimbóluma videó 2011. március 11. | BUDAPEST. A szlovák népnek nem egyedül kell szembenéznie a múlttal, mert a magyarok partnerek ebben - mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium államtitkára a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának megemlékezésen, amelyet Esterházy János születésének 110. évfordulóján tartottak pénteken Budapesten.
Párbeszéd Koszovóról videó 2011. március 09. | BELGRÁD/BRÜSSZEL. Közvetlen párbeszédet kezdett egymással Brüsszelben, az Európai Unió égisze alatt Szerbia és egykori tartománya, az országból három éve kiszakadt Koszovó a függetlenség kikiáltása óta rendezetlen kérdésekről.
Pánik Franciaországban a szélsőjobb megerősödése miatt videó 2011. március 09. | PÁRIZS. Franciaországban pánikot okozott, hogy egymás után két felmérés jelzi: a szélsőjobboldal jelöltje nyerné meg az elnökválasztás első fordulóját, ha azt most tartanák.
Kövér: Minden magyar állampolgárt megillet a választójog videó 2011. március 09. | BÁCSGYULAFALVA. Nincsen első és másodosztályú magyar állampolgár; ugyanazon jogok illetnek meg mindenkit. A nem Magyarországon élő magyarok parlamenti képviseletének formáját azonban még ki kell dolgozni - jelentette ki Kövér László.
Első  Előző   723 / 724   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -2°C / 5°C
Holnap: -3°C / 3°C
Ógyalla
Ma: -2°C / 4°C
Holnap: -3°C / 3°C
Losonc
Ma: -6°C / 3°C
Holnap: -9°C / -0°C
Kassa
Ma: -4°C / 3°C
Holnap: -7°C / 0°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
406 éveMeghalt I. Rudolf magyar király, II. Rudolf néven német-római császár és cseh király.
753 éveElőször ült össze az angol parlament a Westminster Hallban.
748 éveMeghalt Özséb, az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend, a pálos rend alapítója.
243 éveMegszületett André-Marie Ampére francia fizikus, kémikus, matematikus, az amper mértékegység névadója.
210 éveMegszületett Vajda Péter költő, drámaíró, pedagógus, az MTA tagja.
Belföld Továbbra is drágák a pozsonyi lakások Továbbra is drágák a pozsonyi lakások videó POZSONY. Egy négyzetméternyi pozsonyi lakás a múlt év utolsó negyedében áfa nélkül 1960 euróba került, ami a válság utáni időszak legmagasabb árának számít – tájékoztatott a Lexxus ingatlanügynökség elemzője, Peter Ondrovič. Az előző negyedévvel összevetve az ár 3,1 százalékkal, évközi viszonylatban pedig 8 százalékkal emelkedett. Az előző negyedévvel összevetve a négyzetméterár 3,1 százalékkal, évközi viszonylatban pedig 8 százalékkal emelkedett. Újra támad az influenza videó A megbetegedések száma a Dunaszerdahelyi járásban a legmagasabb, 100 000 lakosra 2 001 beteg jut. Embercsempészettel vádolnak egy 26 éves iráni férfit videó Vízumok és tartózkodási engedélyek meghosszabbítását ígérte jó sok pénzért.
Itthon "Folk-menyasszony" a témája az idei nyitrai esküvői kiállításnak videó NYITRA. Esküvői Napok és Beauté címmel az egyik legnagyobb szlovákiai esküvői kiállítás nyitotta meg pénteken az idei kiállítási szezont a nyitrai kiállítási központban. A kiállítás kilencedik évfolyama a legújabb és legdivatosabb esküvői trendeket mutatja be. „A divattervezők, cukrászok és virágkötők elsősorban a kiállítás fő témája alapján alkottak, mely az idén a Folk-menyasszony” – tájékoztatott Martin Lužbeťák, a kiállítási központ szóvivője. Az Esküvői Napokkal nyitotta meg az évet a nyitrai kiállítási központ. Véget ért a farkasvadászati idény videó Az idei szezon alatt a vadászok negyven farkast ejtettek el, négyet pedig elhullva találtak. Palóc Szabadegyetem a gömörpéterfalai Almás-pusztán videó Rendszeressé váltak a magyar nép történetével foglalkozó rendezvények.
Magyar világ A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek Frissítvevideó HEJCE. A tizenkét évvel ezelőtti hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei községben. A Borsó-hegyre 2006. január 19-én este zuhant le a szlovák légierő AN-24-es csapatszállító repülőgépe. Kelet-Ukrajnában szállt fel a migránsokat szállító repülő videó Az Ukrán Állami Határőrszolgálat megerősítette, hogy Ukrajnában szállt fel a tizenegy migránst szállító repülőgép. A veronai buszbaleset áldozataira emlékeztek videó A megemlékezésen adták át a Szinyei-emlékérmeket, amelyeket idén posztumusz a balesetben elhunyt diákok és tanárok kaptak.
Kultúra Edith Eva Eger: A döntés Edith Eva Eger: A döntés videó Azért rendhagyó, mert nagyrészt idézetekkel próbálom megközelíteni, illetve bemutatni a kötet mondanivalóját. Szerzője kassai származású magyar nő, Amerikában élő klinikai pszichológus. Foglalkozása eleve rámutat a könyv alaphangulatára, de azon túlmenően egy teljes emberi életet tár az olvasó elé. Egy olyan ember életét, aki tizenhat évesen Auschwitzba kerül, megérkezésük után rögtön az első napon elveszti szüleit, már azelőtt a nagyszüleit, s megéli a poklok poklát. A szerző kassai származású magyar nő, Amerikában élő klinikai pszichológus. Rendhagyó könyvajánló következik. Rekordot döntött a látogatottság a galántai múzeumban videó Személyre szabott tárlatvezetés, izgalmas kiállítások, múzeumpedagógiai foglalkozások, ingyenes alkotóműhelyek. Jövő kedden temetik Tőkéczki Lászlót videó A Széchenyi-díjas történész életének 67. évében, január 8-án hunyt el.
Színes Rekordidő alatt repülte át az óceánt a Norwegian gépe Rekordidő alatt repülte át az óceánt a Norwegian gépe videó LONDON. Új rekordot állított fel a Norwegian légitársaság Boeing 787-9-es Dreamlinere, amikor alig több mint öt óra alatt repülte át az Atlanti-óceánt, és érkezett meg New Yorkból Londonba. A gép elérte a 776 mérföld, vagyis közel 1249 kilométer per órás sebességet. Az út hossza 3458 mérföld, azaz 5565 kilométer volt. A gép elérte a 776 mérföld, vagyis közel 1249 kilométer per órás sebességet. Az út hossza 5565 kilométer volt. Huszonnégy éves korra kellene kitolni a felnőttkor kezdetét a szakemberek szerint videó Manapság a 10-24 éves kor közötti időszak jobban lefedi a serdülőkort, vélik brit szakemberek. Pelé súlyosan kimerült, kórházba kellett szállítani videó A futballtörténelem egyetlen háromszoros világbajnoka a labdarúgó szakírók szövetségének lett volna vendége.
Mozaik Jelentős előrelépést tettek a tudósok a rákgyógyítás terén Jelentős előrelépést tettek a tudósok a rákgyógyítás terén videó WASHINGTON. Újabb nagy lépéssel került közelebb a tudomány egy olyan új módszerhez, mellyel a vérből diagnosztizálhatók a leggyakoribb ráktípusok - számolt be róla a BBC hírportálja. Az eljárás tesztjeit 1005 petefészek-, máj-, gyomor-, hasnyálmirigy-, bél-, tüdő- vagy mellrákos beteg részvételével végezték. Felhőkarcoló nagyságú égitest repül közel a Földhöz videó A kisbolygó átmérője 548 méter és 1225 méter közé esik, így ha becsapódna, hatalmas pusztítást idézne elő. A tavalyi volt a Föld második-harmadik legmelegebb éve videó A WMO adatai szerint az átlagos földfelszíni hőmérséklet 1,1 Celsius-fokkal volt magasabb az iparosodás előtt átlagnál.
Vélemény Aich Péter: Divat Aich Péter: Divat videó A beszédtémát mindig erősen befolyásolta a divat. Arról beszélni, amiről mindenki: akkor nem sokat ronthatunk, mert nem mondunk újat. Vagy olyanról, ami pillanatnyilag – egy szezon erejéig – érdekesnek tűnik, és lehetőleg eléggé alpári. Főleg, ha ezzel bárki vagy bármi ideig-óráig az érdeklődés központjába kerülhet. És még főlegebb, ha ezen keresni is lehet – múló hírnév mellett anyagiakat, mi mást. Ilyen téma most a szexuális zaklatás. Egyébként nem ártana már tisztázni azt sem, mikor kezdődik ez a szexuális zaklatás. És mivel. Bartók Csaba: Nyelvromlás – „naznacsilni“ akarom, hogy ez nem csak alulról jövő kezdeményezés videó Magyar gyermek a magyar és a szlovák kultúrát egyszerre, pontosabban párhuzamosan csak a magyar iskolában tanulhatja meg. Csáky Pál: Furcsa évfordulók videó Igen, itt áll előttünk 2018 a maga pőreségében, s nekünk valahogy reagálnunk kell mindarra, amit felidézhet.
Hitélet Ferenc pápa: rágalmak a Juan Barros püspökkel szembeni vádak Ferenc pápa: rágalmak a Juan Barros püspökkel szembeni vádak videó SANTIAGO DE CHILE, LIMA. Védelmébe vette csütörtökön Ferenc pápa a dél-chilei Osorno egyházmegye püspökét, akinek hónapok óta követelik leváltását a dél-amerikai országban arra hivatkozva, hogy Juan Barros megpróbálta eltussolni az egyik pap, Fernando Karadima által elkövetett szexuális visszaéléseket. A katolikus egyházfő szerint e vádak "rágalmak". Védelmébe vette csütörtökön Ferenc pápa a dél-chilei Osorno egyházmegye püspökét, akinek hónapok óta követelik leváltását. Megtartotta záró ülését a Reformáció Emlékbizottság videó A testület visszatekintett a reformáció ötszázadik évfordulójának eseményeire, értékelte az elvégzett munkát. A Pinochet-diktatúra áldozatainak ajánlotta Ferenc pápa Chilében bemutatott miséjét videó A katolikus egyházfő jelképes helyszínen, a Temucótól öt kilométerre fekvő Maquehue repülőtéren celebrált misét.
Múltunk Gróf Apponyi Sándor - a magyar bibliofilek fejedelme Gróf Apponyi Sándor - a magyar bibliofilek fejedelme videó Január 19-én született Gróf Apponyi Sándor (csodás felsége pedig az előző nap). Amikor Szlovákiában elhangzik az a név, hogy Apponyi, akarva akaratlanul sajnos a „násilná maďarizácia” vádaskodás jut eszünkbe. Illő, hogy szépeket is tudjunk mondani, írni ezen grófi családról. Ennek idén egy harmadik személy is okot ad. 600 évvel ezelőtt született Isotta Nogarola írónő, Apponyi Sándor nagyanyai felmenője. Apponyi nemcsak rendkívül igényes gyűjtő, hanem széles körű nyelvi és szakismeretekkel rendelkező tudós is volt. Magyarország fizette a legnagyobb árat a békéért videó Napra pontosan kilencvenkilenc éve kezdődtek a trianoni béketárgyalások. Bemutatták a Magyar emlékek Lengyelországban című kötetet videó Egy bő évezred közös történetét mutatja be a Magyar emlékek Lengyelországban kötet - ismertette Semjén Zsolt.
Fő támogatónk