2018. január 19., péntek - Sára, Márió
Cikkek közt...  Videók közt...  
Gyorsreagálású határvédelmi egységet hoz létre Ausztriavideó 2018. január 19., péntek 11:23 BÉCS. Különleges, gyorsreagálású határvédelmi egység létrehozását jelentette be az új osztrák belügyminiszter, megakadályozandó a három évvel ezelőttihez hasonló migránsáradat bejutását az országba.
Nem "külföldi ajándék" a minszki robbantás videó 2011. április 13. | POZSONY. Alexandr Lukasenko külföldre mutogat a minszki véres merénylet kapcsán, pedig otthon kellene keresnie az elkövetőket – mondta a moszkvai Politikai Módszerközpont vezető elemzője, Alexej Makarkin a pozsonyi Pravdának. Az ilyen merényletek után „meg lehet mutatni, hogyan is kell rendet csinálni“ - vélekedik a szakértő.
Újabb katasztrófák várnak Japánra? videó 2011. április 13. | TOKIÓ. A március 11-i nagy földrengés óta 430-szor mozdult meg a föld Japánban. A szakértők szerint azonban nem a nyugalom időszaka következik, hanem a fokozott szeizmikus aktivitásé. Az elkövetkező három napban tíz százalék az esélye annak, hogy 7-es erősségűnél nagyobb rengések történnek Honshu szigetén.
Az autonómia integrációs eszköz videó 2011. április 12. | BUKAREST. Románia csakis az autonómiaformák révén integrálhatná hatásosan a magyar közösséget - vélte keddi vezércikkében a Krónika című erdélyi napilap. Csakhogy a a román elit nincs hozzászokva ahhoz, hogy a magyar kérdést a mélységekig átgondolja - vélekedik a cikkíró.
A legsúlyosabbra emelték a fukusimai reaktorbaleset minősítését videó 2011. április 12. | TOKIÓ. A nukleáris eseményeket rangsoroló (INES-) skálán az eddigi ötösről a legmagasabb, hetes fokozatúra emelték a japán fukusimai atomerőműben bekövetkezett katasztrófa minősítését - erősítette meg kedden a japán atomipar-biztonsági hivatal a sajtóban korábban megjelent értesüléseket.
Nincs külföldi áldozata a minszki pokolgépes merényletnek videó 2011. április 12. | MINSZK, BUDAPEST. Kontra Ferenc, Magyarország minszki nagykövete kedd reggel megerősítette: nincs külföldi áldozata annak a pokolgépes merényletnek, amely hétfő délután csúcsidőben történt a fehérorosz főváros egyik metróállomásán.
Fehéroroszország: Robbanás a minszki metróban videó 2011. április 11. | MINSZK, MOSZKVA. Robbanás történt hétfőn a fehérorosz főváros metrójában. A hatóságok merényletről beszélnek, amelyben nem végleges adatok szerint tizenegyen életüket vesztették és mintegy 100 ember megsérült.
Katyni mészárlás: Lengyelország reménykedik a jogi rehabilitációban videó 2011. április 11. | MOSZKVA. Dmitrij Medvegyev orosz elnök hétfőn Szmolenszkben a korabeli szovjet vezetést tette felelőssé az 1940-es katyni (katinyi) mészárlásért, amelynek során mintegy 20 ezer lengyel foglyot - katonákat, tartalékosokat, civileket - öltek meg. Medvegyev ezt a Bronislaw Komorowski lengyel államfővel tartott szmolenszki találkozó után jelentette ki.
Lincshangulat Alsórákoson videó 2011. április 11. | ALSÓRÁKOS(ROMÁNIA). Lincshangulat alakult ki a Brassó megyei Alsórákoson, miután a másfél ezres, románul beszélő cigány közösség több tagja és a község lakói között tettlegességig fajuló konfliktus tört ki - írta hétfői számában a Krónika. A településen jelenleg fokozott rendőri készültség biztosítja a nyugalmat, miután pénteken vereke-
désbe torkollott az elmúlt hetekben amúgy is pattanásig feszült viszony.
Újabb földrengés Fukusima körzetében videó 2011. április 11. | TOKIÓ. Heves földrengés rázta meg hétfőn Japán északkeleti részét, amelynek következtében szökőárriadót rendeltek el. Az amerikai földtani intézet (USGS) szerint a földmozgás 7,1-es erősségű volt, epicentruma Ivaki városától 22 kilométerre északkeletre, a fukusimai atomerőműtől 81 kilométerre délre volt a szárazföldön, 13 kilométeres mélységben.
A NATO főtitkára szerint a líbiai konfliktusra nincs katonai megoldás videó 2011. április 11. | BERLIN. Nem lehet katonai eszközökkel megoldani a líbiai fegyveres kofliktust - hangoztatja Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár a Der Spiegel című német hírmagazin legfrissebb számában. Németországban a sajtó egyre szkeptikusabb a líbiai nemzetközi katonai hadművelet sikerét illetően.
Mától tilos az arcot eltakarni Franciaországban videó 2011. április 11. | PÁRIZS. A törvény rafináltan fogalmaz, nem említi az iszlám, a burka vagy a nikáb kifejezést, de lényegében arról van szó, hogy a muzulmán vallású nők ne takarhassák el teljesen az arcukat. Nicolas Sarkozy államfő azzal érvelt a törvény elfogadásakor, hogy a jogszabály célja „a nők megvédése, akiket a férjük kényszerít a hagyományos, nemcsak a testet, hanem az arcot is elfedő viseletre“.
Nincs vége a helységnévtábla-vitának Ausztriában videó 2011. április 11. | BÉCS. A szlovének nem fogadják el az osztrák kormány és a kartintiai tartományi képviselők kompromisszumát, hogy ott legyen kétnyelvű, német-szlovén helységnévtábla, ahol a kisebbség aránya eléri a 17,5 százalékot. A szlovén kisebbség ragaszkodik a 10%-os küszöbhöz, ahogy arról bő egy évtizeddel ezelőtt alkotmánybírósági határozat született.
Pokolgépeket kerestek a holland bevásárlóközpontokban videó 2011. április 10. | BRÜSSZEL. Búcsúlevelet hagyott hátra az édesanyjánál az a holland fiatalember, aki szombati ámokfutása során hat embert megölt, 15-öt pedig megsebesített egy Amszterdamhoz közeli, kisvárosi bevásárlóközpontban - jelentette a holland sajtó vasárnap. A 24 éves Tristan van der Vlis tettének oka a búcsúlevélből sem derül ki.
Heller Ágnes ellen tüntetettek Berlinben videó 2011. április 09. | BERLIN. A Szövetség a Német-Magyar Párbeszédért elnevezésű szervezet tagjai azért vonultak az utcára, mert Heller Ágnes Tamás Gáspár Miklós társaságában meghívott vendégként részt vett a Die Tageszeitung című baloldali napilap médiakongresszusán. Heller a konferencián Orbán Viktor miniszterelnököt bírálta.
Sokan meghaltak egy hollandiai lövöldözésben videó 2011. április 09. | HÁGA, AMSZTERADM. Hatan meghaltak és tizenöten megsebesültek szombaton egy nyugat-hollandiai városban történt lövöldözésben - jelentette a városháza közleményében, hozzáfűzve, hogy a halottak között van a merénylő is.
Szörnyű baleset Németországban videó 2011. április 08. | KAVELSTORF. Tömegkarambolt okozott pénteken délután egy homokvihar Rostock közelében, a szerencsétlenségben tíz ember életét vesztette, a sérültek száma 100 körül van - közölte a helyi rendőrség.
Romastratégia romák nélkül? videó 2011. április 08. | BUDAPEST. Európa egyesítette erőit a romák problémáinak megoldásáért, a cél az, hogy a romák ne terhet, hanem lehetőséget jelentsenek - mondta Viviane Reding, az Európai Bizottság alelnöke, alapjogi uniós biztos Budapesten. Európa eleget beszélt a romák integrációjáról, most már változásra van szükség.
Újabb halálos áldozatok Japánban videó 2011. április 08. | TOKIÓ. Miközben Japánban számba vették a legerősebb utórengés okozta újabb károkat, a világ legnagyobb autógyár-csoportja, a Toyota a termelés újbóli beindításán dolgozik. Április 18. után minden gyárban megkezdődik a termelés, de csak 50 százalékos kapacitással.
Kubai politikai foglyok új hazában videó 2011. április 08. | HAVANNA. A madridi kormány bérelte azt a chartergépet, amellyel csütörtök este elhagyta Kubát 37 volt politikai fogoly. Ez úgy vált lehetővé, hogy a kubai kormány és a katolikus egyház tavaly nyáron megállapodott több tucat másként gondolkodó szabadlábra helyezéséről.
Érvek a nagytőkének videó 2011. április 07. | BUDAPEST. Szokatlan gazdasági lépésekre kényszerült a kormány -mondta Orbán Viktor egy OECD rendezvényen. A magyar kormányfő szerint ha Magyarország nem tudja növelni a foglalkoztatottságot, akkor nem lesz versenyképes más országokkal.
Isinomaki halott videó 2011. április 07. | ISINOMAKI. Több mint ötezer halott és eltűnt, 28 ezer földig rombolt ház és több tonnányi törmelék - ez maradt Isinomakiban a március 11-i földrengés és pusztító szökőár nyomán. A túlélők többsége nem akar újra a tenger közelében lakni.
Bomba robbant az egyiptomi piramisok tövében - 3 sérült videó 2011. április 06. | KAIRÓ. Bomba robbant Egyiptomban szerdán a piramisok közelében, megsebesítve három embert - jelentették rendőrségi források.
Ismét van közvetlen repülőjárat New York és Budapest között videó 2011. április 06. | WASHINGTON. Az American Airlines a Malévvel közös kód alatt közvetlen repülőjáratot létesített New York és Budapest között. A Boeing B-767-300-as gép szerdán száll le először Ferihegyen. A járat a nyári szezonban naponta közlekedik majd.
A rést eltömték, de a radioaktív víz szivárgása nem szűnt meg videó 2011. április 06. | TOKIÓ. A sérült fukusimai reaktor tovább mérgezi a tengert. Szakemberek szerint valószínűleg több repedés van a reaktor falán. A tengervíz sugárszennyezettsége ugyanis olyan nagy, hogy azt nem lehet megmagyarázni egyetlen szivárgással.
Új magyar párt alakul Erdélyben videó 2011. április 05. | BUKAREST. Összegyűltek az új romániai magyar párt hivatalos bejegyzéséhez szükséges támogató aláírások - közölte kedden az MTI-vel Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) ügyvezető elnöke. Az új politikai erő, az Erdélyi Magyar Néppárt létrehozását a Tőkés László vezette EMNT kezdeményezte.
Gyökereiben kell kezelni a romaproblémát videó 2011. április 05. | STRASBOURG. Összehangolt, de országonként a helyi adottságokhoz alkalmazkodó fellépésre van szükség ahhoz, hogy az Európai Unióban előrébb lehessen jutni a romák társadalmi integrációjának ügyében - állapította meg az Európai Bizottság kedden Stras-
bourgban ismertetett előterjesztésében, amelyben javaslatot tett az EU-tagországok nemzeti programjainak keretet adó uniós romastratégiára.
Magyar-ukrán felzárkóztató program indult Kárpátalján videó 2011. április 05. | BEREGSZÁSZ. Hátrányos helyzetű kárpátaljai lakosok munkaerő-piaci képzését felvállaló, közös fejlesztő programot indított kedden Beregszászon a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és az ADVANCE Kárpátaljai Tanácsadó és Fejlesztő Központ.
Teljes fordulat: A litvánok nem akarnak új atomerőművet videó 2011. április 05. | VILNIUS. Alapvetően megváltozott a litvánok véleménye az atomenergiáról egy most készült felmérés alapján. A hét elején közzétett adatok szerint 88 százalékuk ellenzi a kormány tervét, hogy új reaktorok épüljenek a leállított ignalinai atomerőmű helyén.
"Atomvita" Németországban videó 2011. április 05. | BERLIN. Nemzeti konszenzusra törekszik a német kancellár az atomerőművek, illetve az atomenergia alkalmazásának jövőjével kapcsolatos, a fukusimai katasztrófa nyomán rendkívüli módon kiéleződött vitában.
Sugárszennyezett halak a tengerben videó 2011. április 05. | TOKIÓ. A japán kormány határértékeket vezetett be a radioaktivitás engedélyezett maximumára a zöldségekben és a kifogott halakban - jelentette be egy szóvivő kedden.
Első  Előző   720 / 724   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 1°C / 7°C
Holnap: -3°C / 3°C
Ógyalla
Ma: 1°C / 6°C
Holnap: -4°C / 3°C
Losonc
Ma: -7°C / 2°C
Holnap: -12°C / -1°C
Kassa
Ma: -5°C / 4°C
Holnap: -9°C / -0°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
282 éveSkóciában megszületett James Watt a gőzgép feltalálója.
209 éveMegszületett Edgar Allan Poe amerikai költő, író, a krimi műfajának megteremtője (Holló, Kút és az inga).
117 éveMegalakult a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ).
116 éveMegszületett Kovács Károly színművész, érdemes művész (Gazsi bácsi a Le a cipővel! filmből).
115 éveMegszületett id. Rimanóczy Gyula, Ybl- és Kossuth-díjas építész, a magyar avantgárd építészet kimagasló alkotója.
Belföld Külföldi helyett hazait az elnöki palotába! Külföldi helyett hazait az elnöki palotába! videó A lednicrónai (Lednické Rovne) RONA gyár termékeivel helyettesítené az elnöki palota pohárkészletét Andrej Kiska. Ezt azután mondta az államfő, hogy csütörtökön ellátogatott a gyárba. Andrej Kiska államfő lednicrónai poharakat vásárol. Továbbra is drágák a pozsonyi lakások videó Az előző negyedévvel összevetve a négyzetméterár 3,1 százalékkal, évközi viszonylatban pedig 8 százalékkal emelkedett. Ezentúl fizetni kell az egyházi esküvőkért videó Az illeték ellen, melynek összege 10 euró, petíciót indítottak. A belügyi tárca azt ígéri, kivizsgálja az ügyet.
Itthon Petícióval tiltakoznak a nyolcosztályos gimnáziumok 1. osztályainak csökkentése ellen Petícióval tiltakoznak a nyolcosztályos gimnáziumok 1. osztályainak csökkentése ellen videó POZSONY. A pozsonyi nyolcosztályos egyházi és magángimnáziumok többsége szeptemberben vélhetően nem nyithat majd első évfolyamot. A 2018/2019-es tanévtől kezdve ugyanis hatályba lép a 10 százalékos kvóta. Petíciót indítottak tehát az érintett iskolák, elsősorban az egyházi és magánintézmények 1. évfolyamainak csökkentése ellen. A pozsonyi nyolcosztályos egyházi és magángimnáziumok többsége szeptemberben vélhetően nem nyithat majd első évfolyamot. Külföldi tanulmányok – fontos kritérium az iskola presztízse videó Egy felmérés szerint leginkább az iskola presztízse és az áhított szakon való továbbtanulás miatt mennek a diákok külföldre. Kiss Réka kapta a Külhoni média a családért díjat videó A díjat a portálunkon megjelent, Otthontalan memoár című írásáért vehette át.
Magyar világ Orbán: Magyarország nem fogad be egy bevándorlót sem Orbán: Magyarország nem fogad be egy bevándorlót sem videó BUDAPEST. A magyar kormány migrációs politikája változatlan: nem fogad bevándorlókat, senkit sem telepít le az országba - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A magyar kormány migrációs politikája változatlan - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök. A veronai buszbaleset áldozataira emlékeztek videó A megemlékezésen adták át a Szinyei-emlékérmeket, amelyeket idén posztumusz a balesetben elhunyt diákok és tanárok kaptak. A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeznek videó A Borsó-hegyre 2006. január 19-én este zuhant le a szlovák légierő AN-24-es csapatszállító repülőgépe.
Kultúra Edith Eva Eger: A döntés Edith Eva Eger: A döntés videó Azért rendhagyó, mert nagyrészt idézetekkel próbálom megközelíteni, illetve bemutatni a kötet mondanivalóját. Szerzője kassai származású magyar nő, Amerikában élő klinikai pszichológus. Foglalkozása eleve rámutat a könyv alaphangulatára, de azon túlmenően egy teljes emberi életet tár az olvasó elé. Egy olyan ember életét, aki tizenhat évesen Auschwitzba kerül, megérkezésük után rögtön az első napon elveszti szüleit, már azelőtt a nagyszüleit, s megéli a poklok poklát. A szerző kassai származású magyar nő, Amerikában élő klinikai pszichológus. Rendhagyó könyvajánló következik. Jövő kedden temetik Tőkéczki Lászlót videó A Széchenyi-díjas történész életének 67. évében, január 8-án hunyt el. 75 éves lenne Janis Joplin videó Január 19-én lenne hetvenöt éves Janis Joplin, minden idők legnagyobb fehér bluesénekesnője.
Színes Klubtörténeti múzeumot hoz létre a DAC Klubtörténeti múzeumot hoz létre a DAC videó DUNASZERDAHELY. Klubtörténeti múzeumot hoz létre a dunaszerdahelyi DAC sportklub. A klub vezetése nemrégiben felhívást intézett a csapat szurkolóihoz azzal a céllal, hogy bővítse a tulajdonában lévő relikviákat a rajongók által az évek során megőrzött emléktárgyakkal. Sok értékes tárgyi emlék kerül elő, amelyek a csapat 1904 óta tartó szebb és nehezebb időszakait is felelevenítik. Rekordidő alatt repülte át az óceánt a Norwegian gépe videó A gép elérte a 776 mérföld, vagyis közel 1249 kilométer per órás sebességet. Az út hossza 5565 kilométer volt. Australian Open - Fucsovics óriási bravúrral jutott tovább videó Fucsovics Márton óriási meglepetésre négy szettben legyőzte a 13. helyen kiemelt amerikai Sam Querreyt
Mozaik A tavalyi volt a Föld második-harmadik legmelegebb éve A tavalyi volt a Föld második-harmadik legmelegebb éve videó GENF, WASHINGTON. A tavalyi volt a második-harmadik legmelegebb év a feljegyzések 19. század végi kezdete óta - közölte az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az amerikai Nemzeti Óceán-és Légkörkutató Hivatal (NOAA). A WMO adatai szerint az átlagos földfelszíni hőmérséklet 1,1 Celsius-fokkal volt magasabb az iparosodás előtt átlagnál. Durva kémprogram bukkant fel az Androidon videó A kémszoftver segítségével a mikrofonon keresztül lehallgathatóak az okostelefonon folytatott beszélgetések. A világ legnagyobb víz alatti barlangrendszerét fedezték fel Mexikóban videó Felfedezték, hogy egybenyílik a két óriási barlangrendszer, a 263 kilométeres Sac Actun és a 84 kilométeres Dos Ojos.
Vélemény Aich Péter: Divat Aich Péter: Divat videó A beszédtémát mindig erősen befolyásolta a divat. Arról beszélni, amiről mindenki: akkor nem sokat ronthatunk, mert nem mondunk újat. Vagy olyanról, ami pillanatnyilag – egy szezon erejéig – érdekesnek tűnik, és lehetőleg eléggé alpári. Főleg, ha ezzel bárki vagy bármi ideig-óráig az érdeklődés központjába kerülhet. És még főlegebb, ha ezen keresni is lehet – múló hírnév mellett anyagiakat, mi mást. Ilyen téma most a szexuális zaklatás. Egyébként nem ártana már tisztázni azt sem, mikor kezdődik ez a szexuális zaklatás. És mivel. Bartók Csaba: Nyelvromlás – „naznacsilni“ akarom, hogy ez nem csak alulról jövő kezdeményezés videó Magyar gyermek a magyar és a szlovák kultúrát egyszerre, pontosabban párhuzamosan csak a magyar iskolában tanulhatja meg. Csáky Pál: Furcsa évfordulók videó Igen, itt áll előttünk 2018 a maga pőreségében, s nekünk valahogy reagálnunk kell mindarra, amit felidézhet.
Hitélet Ferenc pápa: rágalmak a Juan Barros püspökkel szembeni vádak Ferenc pápa: rágalmak a Juan Barros püspökkel szembeni vádak videó SANTIAGO DE CHILE, LIMA. Védelmébe vette csütörtökön Ferenc pápa a dél-chilei Osorno egyházmegye püspökét, akinek hónapok óta követelik leváltását a dél-amerikai országban arra hivatkozva, hogy Juan Barros megpróbálta eltussolni az egyik pap, Fernando Karadima által elkövetett szexuális visszaéléseket. A katolikus egyházfő szerint e vádak "rágalmak". Védelmébe vette csütörtökön Ferenc pápa a dél-chilei Osorno egyházmegye püspökét, akinek hónapok óta követelik leváltását. Megtartotta záró ülését a Reformáció Emlékbizottság videó A testület visszatekintett a reformáció ötszázadik évfordulójának eseményeire, értékelte az elvégzett munkát. A Pinochet-diktatúra áldozatainak ajánlotta Ferenc pápa Chilében bemutatott miséjét videó A katolikus egyházfő jelképes helyszínen, a Temucótól öt kilométerre fekvő Maquehue repülőtéren celebrált misét.
Múltunk Gróf Apponyi Sándor - a magyar bibliofilek fejedelme Gróf Apponyi Sándor - a magyar bibliofilek fejedelme videó Január 19-én született Gróf Apponyi Sándor (csodás felsége pedig az előző nap). Amikor Szlovákiában elhangzik az a név, hogy Apponyi, akarva akaratlanul sajnos a „násilná maďarizácia” vádaskodás jut eszünkbe. Illő, hogy szépeket is tudjunk mondani, írni ezen grófi családról. Ennek idén egy harmadik személy is okot ad. 600 évvel ezelőtt született Isotta Nogarola írónő, Apponyi Sándor nagyanyai felmenője. Apponyi nemcsak rendkívül igényes gyűjtő, hanem széles körű nyelvi és szakismeretekkel rendelkező tudós is volt. Magyarország fizette a legnagyobb árat a békéért videó Napra pontosan kilencvenkilenc éve kezdődtek a trianoni béketárgyalások. Bemutatták a Magyar emlékek Lengyelországban című kötetet videó Egy bő évezred közös történetét mutatja be a Magyar emlékek Lengyelországban kötet - ismertette Semjén Zsolt.
Fő támogatónk