2018. január 19., péntek - Sára, Márió
Cikkek közt...  Videók közt...  
Gyorsreagálású határvédelmi egységet hoz létre Ausztriavideó 2018. január 19., péntek 11:23 BÉCS. Különleges, gyorsreagálású határvédelmi egység létrehozását jelentette be az új osztrák belügyminiszter, megakadályozandó a három évvel ezelőttihez hasonló migránsáradat bejutását az országba.
Beregszászi ajándék az ultranacionalistáknak? videó 2011. június 25. | UNGVÁR. Az ukrán ultranacionalisták „ajándékot” kaptak azzal, hogy a beregszászi járási tanács (közgyűlés) megszavazta a magyar himnusz lejátszását az ülésein, ráadásul a döntés ismét kiélezte a „magyar kérdést” Kárpátalján – írta szombaton megjelent számában a Zerkalo Nyegyeli című ukrán hetilap.
Timosenko-per - Washington politikai indítékokat sejt az eljárás mögött videó 2011. június 25. | KIJEV. Politikai indítékokat sejt Washington Julija Timosenko volt ukrán kormányfő ellen kezdődött bírósági eljárás mögött.
Súlyos megbetegedések Franciaországban videó 2011. június 24. | A németországi járványéhoz hasonló súlyos hasmenéses tünetekkel tíz felnőtt betegedett meg a dél-franciaországi Bordeaux környékén. Öt személyt ápolnak kórházban, s kettőnél már bebizonyosodott, hogy a kóli baktérium egyik válfaja, az EHEC bélbacilus okozta a betegséget - közölte a bordeaux-i kórház.
Orbán: az EU erősebb, mint fél éve videó 2011. június 24. | BRÜSSZEL. Az Európai Unió most erősebb, mint fél éve volt - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Brüsszelben, a magyar EU-elnökség utolsó uniós csúcstalálkozójának záró sajtótájékoztatóján.
Martonyi nem érti Dzurindát videó 2011. június 24. | BUDAPEST. A budapesti Külügyminisztérium érthetetlennek és megmagyarázhatatlannak tartja Mikulás Dzurinda szlovák külügyminiszter kijelentéseit, miszerint a Velencei Bizottság Magyarországot politikájának módosítására hívja fel - olvasható a tárca közleményében.
Horvátországi benzin körkép videó 2011. június 24. | ZÁGRÁB, BUDAPEST. A korábbi gyakorlattól eltérően már nem egységesek az üzemanyagárak az INA horvátországi benzinkútjainál, a legnagyobb hálózattal rendelkező társaság az autópályákon 2-5 lipával többet, vidéki utakon ugyanennyivel kevesebbet kér az átlagárnál.
Tizennégy órát késett a beígért egymillióval Stohl videó 2011. június 24. | BUDAPEST. Bár a keddi tárgyaláson Stohl András azt mondta, másnap több mint egymillió forintot utal át a baleset legsúlyosabb sérültjének, K. Pálnak, a színész képtelen volt időben összeszedni a beígért pénzt.
Felvidéki fiatalok raboltak Győrben - Elítélték őket videó 2011. június 23. | GYŐR. Öt és fél, illetve hét és fél év szabadságvesztésre ítélt az első fokon eljáró Győri Városi Bíróság négy szlovákiai fiatalt, akik tavaly novemberben szórakozni jöttek Győrbe, s amikor elfogyott a pénzük, kirabolták és bántalmazták áldozataikat.
A görögök nem kapnak pénzt Londontól videó 2011. június 23. | LONDON. David Cameron, brit miniszterelnök szerint Nagy-Britannia nem nyújt pénzügyi segítséget Görögországnak. Nagy-Britannia a Görögország megsegítésére tervezett második segélycsomagban sem kíván részt venni.
Magyar-szlovák projektvásár videó 2011. június 23. | TATABÁNYA, PÁRKÁNY, ESZTERGOM. A Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program negyedik pályázatán 50 millió eurós keret áll rendelkezésre a két ország összefogását célzó pályázatokra - jelentette be a program titkársága csütörtökön Esztergomban.
Hatalmas károkat okozott a vihar Ausztriában és Dél-Németországban videó 2011. június 23. | BÉCS, KONSTANZ. Tetemes károkat és számos településen áramkimaradást okoztak a csütörtökre virradó éjjel Ausztrián végigsöprő zivatarok. Németország déli részén két halálos áldozata van a viharos időjárásnak.
Nemzetiségi kérdések az EP ülésén videó 2011. június 23. | BRÜSSZEL. Két erdélyi magyar európai parlamenti képviselő a tervezett romániai közigazgatási reformot, egy szlovák EP-képviselő az új magyar alkotmányt bírálta szerda éjjel az EP brüsszeli plenáris ülésén.
Görögország eladó videó 2011. június 22. | ATHÉN. Az adósságcsapdából való kiszabadulás érdekében a görög kormány rákényszerül az állami vállalatok és ingatlanok egy részének értékesítésére. Reményei szerint ebből a forrásból mintegy 50 milliárd euró folyhat be 2015-ig az államkasszába. Szakértők a görög állami vagyon értékét 300 milliárd euróra becsülik.
Tőkés a területi felosztásról videó 2011. június 22. | BUKAREST. Az erdélyi magyarság nem fogja hagyni, hogy mesterséges határokkal megváltoztassák a területi-etnikai arányokat - jelentette ki Tőkés László, az Európai Parlament (EP) alelnöke, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke.
Szeptemberben elindul a nemzeti regiszter videó 2011. június 22. | BUDAPEST. Szeptemberben elindul a nemzeti regiszter - jelentette be Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes szerdán a Parlamentben. 2500 magyar szervezet nevét ismerik, rajtuk keresztül szeretnék elérni a különböző üzenetekkel a világ magyarságát.
Vitatják a petrozavodszki repülőgép-baleset okait videó 2011. június 22. | MOSZKVA. Elhunyt a keddi petrozavodszki repülőgép-katasztrófát túlélő tízéves kisfiú a város egyik kórházában. A szerdai orosz sajtóban és az interneten a szakértők hevesen vitatják a baleset lehetséges okait.
Fellépett az ukrán ügyészség a magyar himnusz ellen - sikerrel videó 2011. június 22. | UNGVÁR. A beregszászi járásközi ügyészség megóvta a beregszászi járási tanács (közgyűlés) június 17-i döntését, amely szerint a képviselőtestület ülései a jövőben az ukrán állami himnusz mellett a magyar nemzeti himnusz lejátszásával kezdődnek.
Napirenden az állampolgárság és a Határtalanul! program videó 2011. június 21. | BUDAPEST. Az állampolgárság, a Bethlen Gábor Alap működése és a Határtalanul! tanulmányi kirándulási program szerepel egyebek között a nemzetpolitikai tárcaközi bizottság szerdai ülésének napirendjén.
Stohl-per - Másodfokú ítélet várható videó 2011. június 21. | BUDAPEST. A másodfokon eljáró Pest Megyei Bíróság ma tárgyalja az ittasan súlyos közúti balesetet okozó Stohl András színész-műsorvezető büntetőügyét, a bírói tanács várhatóan jogerős ítéletet hirdet.
Lezuhant egy orosz repülőgép videó 2011. június 21. | MOSZKVA. Negyvennégy halálos áldozata van a hétfő késő este történt oroszországi repülőszerencsétlenségnek. Nyolc személy élte túl a katasztrófát, ám mindannyian égési sérüléseket is szenvedtek, hét személy állapota volt igen súlyos kedden reggel - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériumának illetékese.
Autóbuszbaleset az M70-esen - öt áldozat videó 2011. június 21. | BUDAPEST - Öten meghaltak és sokan megsérültek egy autóbuszbalesetben az M70-es autóúton. Egy román autóbusz és egy szlovén kamion ütközött kedden hajnalban Csörnyeföld közelében. Nagy valószínűséggel áttért az autóbusz a szembejövő kamion sávjába, így történt a halálos tragédiát okozó ütközés - közölte Zala megye rendőrfőkapitánya a tragédia helyszínén.
Százezer eurót nyert a lottón, de elütötte a vonat videó 2011. június 20. | BUDAPEST. Kegyetlen balszerencse ért egy román állampolgárságú nőt, aki Olaszországban százezer eurót nyert a lottón: hazafele tartva balesetben szörnyethalt.
Erősödik a pénzügyi szabályozás videó 2011. június 20. | LUXEMBOURG. Fontos döntéseket hoztak az európai uniós tagországok pénzügyminiszterei a magyar elnökség alatt tartott utolsó találkozójukon, köztük azt, amellyel jóváhagyták az unión belüli gazdasági koordináció fokozására és az euró stabilitásának erősítésére szolgáló hat új jogszabály kompromisszumos tervezetét.
Konstruktív szerb-magyar tárgyalás videó 2011. június 20. | A Szerbiában élő kisebbségek kezükbe vehetik sorsuk irányítását mindazon kérdésekben, amelyek fontosak identitásuk megőrzése szempontjából - mondta Bojan Pajtic, Szerbia Vajdaság autonóm tartománya kormányának elnöke újságíróknak a magyar-szerb kisebbségi vegyesbizottság hétfői ülése után.
Veszekedett az erkélyről kizuhanó pár? videó 2011. június 20. | POZSONY. A litván mennyasszony halálával végződő csók előtt veszekedett az ifjú pár – állítja a szomszéd. A rendkívüli szerencsétlenség Prágában történt - a násznép szeme láttára lezuhant az erkélyről egy csókolózó ifjú pár.
Autóbuszba ütközött a nyergesvontató - 2 halott, 22 súlyos sérült videó 2011. június 20. | HEGYESHALOM. Vélhetően a szlovák kamion vezetője okozta azt a tömegbalesetet, melynek két halálos áldozata, 22 súlyos és 29 könnyű sérültje van. A tragédia hétfőn hajnalban történt Győr-Moson-Sopron megyében az M15-ös autóúton - közölte az MTI.
A Szvoboda párt nem tűri a magyar himnuszt videó 2011. június 19. | UNGVÁR. A szélsőjobboldali Szvoboda párt hatósági fellépést követel a beregszászi járási tanács (közgyűlés) múlt pénteki döntése ellen, amely szerint a jövőben a képviselőtestület ülései az ukrán állami himnusz mellett a magyar nemzeti himnusz lejátszásával kezdődnek.
Terhelő bizonyítékok Kadhafi ellen videó 2011. június 19. | Líbiai jogászok több ezer oldalnyi olyan dokumentumot gyűjtöttek össze a kormányerők által ostromlott Miszráta városában, amelyek egyértelmű bizonyítékként szolgálhatnak Moammer el-Kadhafi elítéléséhez, ha a líbiai vezető valaha is bíróság elé kerül - írta a The Observer.
Tragédia a légibemutatón videó 2011. június 19. | VARSÓ. Szörnyethalt egy lengyel pilóta, amikor gépével belecsapódott a Visztulába. A repülő közvetlenül a baleset előtt fekete füstöt bocsátott ki magából, majd a vízbe zuhant.
Ostromállapot volt a görög parlamentnél videó 2011. június 19. | ATHÉN. Több ezren tüntettek szombaton Athénban az újabb költségvetési takarékossági intézkedések elfogadása ellen. A DEI áramszolgáltató közműcég szakszervezete hétfőtől 48 órás sztrájkba kezd tiltakozva az ellen, hogy a kormány magánkézbe adja a céget.
Első  Előző   707 / 724   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -0°C / 4°C
Holnap: -3°C / 3°C
Ógyalla
Ma: 1°C / 7°C
Holnap: -4°C / 3°C
Losonc
Ma: -8°C / 0°C
Holnap: -12°C / -1°C
Kassa
Ma: -5°C / 3°C
Holnap: -9°C / -0°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
282 éveSkóciában megszületett James Watt a gőzgép feltalálója.
209 éveMegszületett Edgar Allan Poe amerikai költő, író, a krimi műfajának megteremtője (Holló, Kút és az inga).
117 éveMegalakult a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ).
116 éveMegszületett Kovács Károly színművész, érdemes művész (Gazsi bácsi a Le a cipővel! filmből).
115 éveMegszületett id. Rimanóczy Gyula, Ybl- és Kossuth-díjas építész, a magyar avantgárd építészet kimagasló alkotója.
Belföld Külföldi helyett hazait az elnöki palotába! Külföldi helyett hazait az elnöki palotába! videó A lednicrónai (Lednické Rovne) RONA gyár termékeivel helyettesítené az elnöki palota pohárkészletét Andrej Kiska. Ezt azután mondta az államfő, hogy csütörtökön ellátogatott a gyárba. Andrej Kiska államfő lednicrónai poharakat vásárol. Továbbra is drágák a pozsonyi lakások videó Az előző negyedévvel összevetve a négyzetméterár 3,1 százalékkal, évközi viszonylatban pedig 8 százalékkal emelkedett. Ezentúl fizetni kell az egyházi esküvőkért videó Az illeték ellen, melynek összege 10 euró, petíciót indítottak. A belügyi tárca azt ígéri, kivizsgálja az ügyet.
Itthon Palóc Szabadegyetem a gömörpéterfalai Almás-pusztán Palóc Szabadegyetem a gömörpéterfalai Almás-pusztán videó Rimaszombattól délre, a gömörpéterfalai Almás-pusztán, vagy ahogyan immár a hivatalos megnevezésekben is szerepel „A Völgyben“ pár évvel ezelőtt népfőiskolai jelleggel előadássorozatot indítottak. Az azóta egyfajta Palóc Szabadegyetemként működő előadássorozat egyre nagyobb érdeklődésnek örvend, és a téli hónapokban rendszeressé váltak a magyar nép történetével foglalkozó rendezvények. Rendszeressé váltak a magyar nép történetével foglalkozó rendezvények. Külföldi tanulmányok – fontos kritérium az iskola presztízse videó Egy felmérés szerint leginkább az iskola presztízse és az áhított szakon való továbbtanulás miatt mennek a diákok külföldre. Petícióval tiltakoznak a nyolcosztályos gimnáziumok 1. osztályainak csökkentése ellen videó A pozsonyi nyolcosztályos egyházi és magángimnáziumok többsége szeptemberben vélhetően nem nyithat majd első évfolyamot.
Magyar világ A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek Frissítvevideó HEJCE. A tizenkét évvel ezelőtti hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei községben. A Borsó-hegyre 2006. január 19-én este zuhant le a szlovák légierő AN-24-es csapatszállító repülőgépe. A veronai buszbaleset áldozataira emlékeztek videó A megemlékezésen adták át a Szinyei-emlékérmeket, amelyeket idén posztumusz a balesetben elhunyt diákok és tanárok kaptak. Orbán: Magyarország nem fogad be egy bevándorlót sem videó A magyar kormány migrációs politikája változatlan - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök.
Kultúra Edith Eva Eger: A döntés Edith Eva Eger: A döntés videó Azért rendhagyó, mert nagyrészt idézetekkel próbálom megközelíteni, illetve bemutatni a kötet mondanivalóját. Szerzője kassai származású magyar nő, Amerikában élő klinikai pszichológus. Foglalkozása eleve rámutat a könyv alaphangulatára, de azon túlmenően egy teljes emberi életet tár az olvasó elé. Egy olyan ember életét, aki tizenhat évesen Auschwitzba kerül, megérkezésük után rögtön az első napon elveszti szüleit, már azelőtt a nagyszüleit, s megéli a poklok poklát. A szerző kassai származású magyar nő, Amerikában élő klinikai pszichológus. Rendhagyó könyvajánló következik. Jövő kedden temetik Tőkéczki Lászlót videó A Széchenyi-díjas történész életének 67. évében, január 8-án hunyt el. 75 éves lenne Janis Joplin videó Január 19-én lenne hetvenöt éves Janis Joplin, minden idők legnagyobb fehér bluesénekesnője.
Színes Rekordidő alatt repülte át az óceánt a Norwegian gépe Rekordidő alatt repülte át az óceánt a Norwegian gépe videó LONDON. Új rekordot állított fel a Norwegian légitársaság Boeing 787-9-es Dreamlinere, amikor alig több mint öt óra alatt repülte át az Atlanti-óceánt, és érkezett meg New Yorkból Londonba. A gép elérte a 776 mérföld, vagyis közel 1249 kilométer per órás sebességet. Az út hossza 3458 mérföld, azaz 5565 kilométer volt. A gép elérte a 776 mérföld, vagyis közel 1249 kilométer per órás sebességet. Az út hossza 5565 kilométer volt. Klubtörténeti múzeumot hoz létre a DAC videó Sok értékes tárgyi emlék kerül elő, amelyek a csapat 1904 óta tartó szebb és nehezebb időszakait is felelevenítik. Australian Open - Fucsovics óriási bravúrral jutott tovább videó Fucsovics Márton óriási meglepetésre négy szettben legyőzte a 13. helyen kiemelt amerikai Sam Querreyt
Mozaik A tavalyi volt a Föld második-harmadik legmelegebb éve A tavalyi volt a Föld második-harmadik legmelegebb éve videó GENF, WASHINGTON. A tavalyi volt a második-harmadik legmelegebb év a feljegyzések 19. század végi kezdete óta - közölte az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az amerikai Nemzeti Óceán-és Légkörkutató Hivatal (NOAA). A WMO adatai szerint az átlagos földfelszíni hőmérséklet 1,1 Celsius-fokkal volt magasabb az iparosodás előtt átlagnál. Durva kémprogram bukkant fel az Androidon videó A kémszoftver segítségével a mikrofonon keresztül lehallgathatóak az okostelefonon folytatott beszélgetések. A világ legnagyobb víz alatti barlangrendszerét fedezték fel Mexikóban videó Felfedezték, hogy egybenyílik a két óriási barlangrendszer, a 263 kilométeres Sac Actun és a 84 kilométeres Dos Ojos.
Vélemény Aich Péter: Divat Aich Péter: Divat videó A beszédtémát mindig erősen befolyásolta a divat. Arról beszélni, amiről mindenki: akkor nem sokat ronthatunk, mert nem mondunk újat. Vagy olyanról, ami pillanatnyilag – egy szezon erejéig – érdekesnek tűnik, és lehetőleg eléggé alpári. Főleg, ha ezzel bárki vagy bármi ideig-óráig az érdeklődés központjába kerülhet. És még főlegebb, ha ezen keresni is lehet – múló hírnév mellett anyagiakat, mi mást. Ilyen téma most a szexuális zaklatás. Egyébként nem ártana már tisztázni azt sem, mikor kezdődik ez a szexuális zaklatás. És mivel. Bartók Csaba: Nyelvromlás – „naznacsilni“ akarom, hogy ez nem csak alulról jövő kezdeményezés videó Magyar gyermek a magyar és a szlovák kultúrát egyszerre, pontosabban párhuzamosan csak a magyar iskolában tanulhatja meg. Csáky Pál: Furcsa évfordulók videó Igen, itt áll előttünk 2018 a maga pőreségében, s nekünk valahogy reagálnunk kell mindarra, amit felidézhet.
Hitélet Ferenc pápa: rágalmak a Juan Barros püspökkel szembeni vádak Ferenc pápa: rágalmak a Juan Barros püspökkel szembeni vádak videó SANTIAGO DE CHILE, LIMA. Védelmébe vette csütörtökön Ferenc pápa a dél-chilei Osorno egyházmegye püspökét, akinek hónapok óta követelik leváltását a dél-amerikai országban arra hivatkozva, hogy Juan Barros megpróbálta eltussolni az egyik pap, Fernando Karadima által elkövetett szexuális visszaéléseket. A katolikus egyházfő szerint e vádak "rágalmak". Védelmébe vette csütörtökön Ferenc pápa a dél-chilei Osorno egyházmegye püspökét, akinek hónapok óta követelik leváltását. Megtartotta záró ülését a Reformáció Emlékbizottság videó A testület visszatekintett a reformáció ötszázadik évfordulójának eseményeire, értékelte az elvégzett munkát. A Pinochet-diktatúra áldozatainak ajánlotta Ferenc pápa Chilében bemutatott miséjét videó A katolikus egyházfő jelképes helyszínen, a Temucótól öt kilométerre fekvő Maquehue repülőtéren celebrált misét.
Múltunk Gróf Apponyi Sándor - a magyar bibliofilek fejedelme Gróf Apponyi Sándor - a magyar bibliofilek fejedelme videó Január 19-én született Gróf Apponyi Sándor (csodás felsége pedig az előző nap). Amikor Szlovákiában elhangzik az a név, hogy Apponyi, akarva akaratlanul sajnos a „násilná maďarizácia” vádaskodás jut eszünkbe. Illő, hogy szépeket is tudjunk mondani, írni ezen grófi családról. Ennek idén egy harmadik személy is okot ad. 600 évvel ezelőtt született Isotta Nogarola írónő, Apponyi Sándor nagyanyai felmenője. Apponyi nemcsak rendkívül igényes gyűjtő, hanem széles körű nyelvi és szakismeretekkel rendelkező tudós is volt. Magyarország fizette a legnagyobb árat a békéért videó Napra pontosan kilencvenkilenc éve kezdődtek a trianoni béketárgyalások. Bemutatták a Magyar emlékek Lengyelországban című kötetet videó Egy bő évezred közös történetét mutatja be a Magyar emlékek Lengyelországban kötet - ismertette Semjén Zsolt.
Fő támogatónk