2017. november 21., kedd - Olivér
Cikkek közt...  Videók közt...  
Soros: nem maradhatok tovább csendbenFrissítvevideó 2017. november 20., hétfő 16:24 LONDON. Soros György szerint a magyar kormány által indított kampány szándékosan félremagyarázza az ő nézeteit.
Tőkés: Tovább kell folytatni a nemzetegyesítési folyamatot videó 2011. március 26. | BUDAPEST. Schmitt Pál és Tőkés László egyetért abban, hogy az elszakított magyar nemzetrészek megmaradásának egyetlen garanciája a tényleges és teljes autonómia. Az államfő és a Kárpát-medencei Magyar Autonómia Tanács (KMAT) elnöke az új magyar nemzetpolitika gyakorlati megvalósításával kapcsolatos időszerű kihívásokat tekintette át pénteki megbeszélésén.
Radioaktív a tengervíz a fukusimai atomerőműnél videó 2011. március 26. | TOKIÓ. A határértéket 1250-szeresen meghaladó radioaktív jódot mutattak ki Japánban a tengervízből több száz méterre a szökőárban megsérült fukusimai atomerőműtől - közölte szombaton az atomreaktorok biztonságát felügyelő japán szerv. Sugárzó anyagot észleltek az atomerőmű egyik reaktorblokkja alatt összegyűlt vízben is.
Elfogadta a lengyel alsóház a nyugdíjreformot videó 2011. március 25. | VARSÓ. Elfogadta a lengyel alsóház (Diéta) azt anyugdíjre-formot, amely a magánnyugdíj-pénztári befizetések egy részét az államkasszába irányítja. A kormány az intézkedéstől az államadósság csökkenését várja.
Halálos áldozat a jordániai tüntetéseken videó 2011. március 25. | AMMÁN. Egy ember meghalt, több mint 130 pedig megsebesült, amikor a változásokat követelő tüntetők pénteken összecsaptak a kormány híveivel Jordánia fővárosában. Maarúf al-Bahít jordán miniszterelnök az ellenzéki iszlamista erőket vádolta az összecsapásért. A "káosz kezdetének" minősítette a történteket, s figyelmeztetett: következményei lesznek, ha hasonló összecsapások történnek a jövőben.
EU: Zöld utat adtak az euró plusz paktumnak videó 2011. március 25. | Újabb intézkedéscsomagot hagytak jóvá elvi szinten az európai uniós tagországok állam- és kormányfői csütörtök éjjel az euróövezet pénzügyi stabilitásának növelése érdekében. Az intézkedések célja az uniós versenyképesség javítása és a gazdasági koordináció további fokozása.
Az orosz helyzet robbanékony? videó 2011. március 25. | Amerikai kutatók szerint Oroszországban jelentős a demokráciahiány, és a helyzet ugyanolyan robbanékony, mint a Közel-Keleten. Az amerikai emberjogi szervezet, a Freedom House és a lett politikatudományi központ, a Providus kutatói kérdésesnek tartják, hogy Oroszország képes-e belülről megújulni.
Netanjahu radikális iszlám rezsimek megjelenésétől tart videó 2011. március 24. | MOSZKVA. Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő attól tart, hogy a Közel-Keleten és Észak-Afrikában radikális iszlám rezsimek jelenhetnek meg, amelyek a világ stabilitását fenyegethetik. Netanjahu erről a Dmitrij Medvegyev orosz elnökkel lezajlott csütörtöki moszkvai találkozóján beszélt.
Bővül a versenyképességi paktum videó 2011. március 24. | BRÜSSZEL. hat olyan európai uniós tagállam csatlakozik az euróövezet versenyképességi paktumához, amely nem tagja a közös pénzt használó zónának - jelentette be Herman Van Rompuy, az EU-tagországok állam- és kormányfői tanácsának elnöke a vezetése alatt álló fórum brüsszeli tanácskozása közben, csütörtök este.
A NATO átveszi a líbiai légi műveletek irányítását videó 2011. március 24. | Brüsszel. Diplomaták szerint elvi megállapodás született a NATO-országok között arról, hogy az atlanti szövetség hétfőn vagy kedden átveszi a több ország által közösen folytatott líbiai légi műveletek irányítását, ám hivatalos bejelentést még nem tett a NATO, mert egyes további kérdések további egyeztetést igényelnek.
Fasiszta bűnözőnek nevezte egy szlovák EP-képviselő Esterházyt videó 2011. március 24. | BRÜSSZEL. Szóváltás volt csütörtökön az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén egy szlovák és egy erdélyi magyar
EP-képviselő között Esterházy János mellszobrának kassai felavatása ügyében.
USA: Kinek van joga háborúzni ? videó 2011. március 24. | WASHINGTON. Az amerikai kongresszus részéről mind a demokrata, mind a republikánus oldalról többen bírálták az elnököt, amiért nem kérte ki a törvényhozás jóváhagyását a Líbia elleni légi háború elrendelése előtt. Barack Obamának John Boehner, a képviselőház elnöke szerint egy sor kényes kérdésre kell választ adnia.
Véres terrortámadás Jeruzsálemben videó 2011. március 24. | JERUZSÁLEM. Súlyos terrortámadás történt szerdán az izraeli főváros központjában. Egy ember meghalt, 50 megsebesült, közülük többen súlyosan, amikor pokolgép robbant egy menetrendszerinti buszjárat közelében a buszpályaudvaron. Jeruzsálemben hét éve nem történt terrortámadás.
A V4-ek nagyobb befolyást szerezhettek volna az unióban videó 2011. március 23. | BUDAPEST. Csatlakozásukat követően a visegrádi országok (V4) nagyobb befolyást szerezhettek volna az Európai Unióban, jelentősebb szerepre tehettek volna szert a döntéshozatalban, többet ki lehetett volna hozni ebből az együttműködésből - mondta Inotai András, a Világgazdasági Kutatóintézet (VKI) igazgatója szerdán Budapesten.
Líbiai miniszter: A Nyugat Kadhafi halálát akarja videó 2011. március 23. | TRIPOLI/WASHINGTON/ MOSZKVA. Háled Kaim líbiai külügyminiszter-helyettes a brit hírügynökségnek azt állította: a nyugati erők a polgári lakosság védelmezése helyett sokkal inkább a felkelők megsegítésében érdekeltek, ráadásul azt is egyértelművé tették, hogy szándékukban áll megölni Moammer Kadhafit.
Japán: A sugárzás beszivárgott az ivóvíz-rendszerbe is videó 2011. március 23. | TOKIÓ. Nőtt a főváros ivóvizében a sugárzó jódizotóp szintje, s a hatóságok szerdán arra figyelmeztették a lakosságot, hogy csecsemők nem ihatnak a szennyezett vezetékes ivóvízből.
A tíz nappal ezelőtti földrengés és szökőár halálos áldozatainak a száma már meghaladja a 9400-at.
Lemondott a portugál kormányfő videó 2011. március 23. | LISSZABON. Szerda este lemondott tisztségéről José Socrates portugál miniszterelnök, miután a parlament elutasította az újabb gazdasági megszorító csomagtervet.
Kadhafi megjelent a nyilvánosság előtt videó 2011. március 23. | TRIPOLI. Kedden éjjel rövid időre megjelent a nyilvánosság előtt Moammer Kadhafi líbiai vezető, s hívei előtt győzelmet ígért, "legyen bármilyen hosszú vagy rövid a csata".
Líbiai vizekre érkezett a Charles de Gaulle hadihajó videó 2011. március 22. | BRÜSSZEL/WASHINGTON/ BUKAREST/MADRID/BERLIN. A NATO tagországai kedden megállapodtak abban, hogy a szövetség hajói is részt vesznek a Líbia elleni fegyverembargó betartásának ellenőrzésében. Nem született megállapodás viszont arról, hogyan kapcsolódjon be a NATO a líbiai légtér ellenőrzésébe.
Eddig 43.500 honosítási kérelem érkezett videó 2011. március 22. | BUDAPEST. Eddig 43 500 honosítási kérelem futott be a fővárosi kirendeltségekre, de több ezer még a külképviseleteken van - mondta Wetzel Tamás honosításért felelős miniszteri biztos az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága keddi budapesti ülésén.
Líbia kérésére összeül az ENSZ BT videó 2011. március 22. | LONDON/PÁRIZS/MOSZKVA. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa hétfőn zárt ajtók mögött úgy határozott, hogy Líbia kérésére csütörtökön rendkívüli ülésen foglalkozik Tripoli panaszával, amely szerint az észak-afrikai ország külföldi összeesküvés célpontjává vált. A nemzetközi színtéren is szaporodnak a katonai bevatkozást bíráló megnyilvánulások.
Példátlan büntetés a volt izraeli államfőnek videó 2011. március 22. | TEL-AVIV. Nemi erőszak és más szexuális bűntények miatt hét év letöltendő börtönre ítélték kedden Móse Kacav volt izraeli államfőt. Hasonló ítéletre még nem volt példa a zsidó állam történetében.
Újabb földrengés rázta meg a fukusimai erőművet videó 2011. március 22. | FUKUSIMA. Újabb, 6,6-os erősségű földrengés rázta meg kedden Japánban a Honsú-sziget keleti partvidékét, többek között a fukusimai erőmű környékét is. Reggel ismét szürkés füst kezdett dőlni Fukusima 1-es számú atomerőművének kettes és hármas reaktorblokkjából, emiatt leállították az összes helyreállítási és hűtési munkálatot.
KMKSZ: Tartsák tiszteletben a nemzetiségek jogait videó 2011. március 22. | UNGVÁR. A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséget (KMKSZ) és az egész kárpátaljai magyarságot aggasztják az utóbbi hónapokban Kárpátalján és Ukrajnában tapasztalt magyarellenes megnyilvánulások. A magyar szervezet elnöksége ezt hétfői nyilatkozatában deklarálta, rámutatva a vereckei honfoglalási emlékmű átgondoltan végrehajtott megrongálására.
Szlovákia regionális hivatalos nyelve lehetne a magyar videó 2011. március 21. | BUDAPEST/POZSONY. Míg Szlovákiában akörül zajlik a legnagyobb vita, hogy 10 vagy 15 százalékra csökkenjen-e a kisebbségi nyelvhasználati küszöb, Szlovéniában regionális hivatalos nyelvi státust kapott az itt élő maroknyi magyar. Andrássy György jogászprofesszor szerint joggal várható el, hogy az egynyelvű politikát folytató Szlovákiában legalább regionális szinten a magyar nyelv is megengedett legyen a hivatalos érintkezésben.
Líbiai menekülthullám videó 2011. március 21. | EZ-ZUVEITÍNA/LONDON/BENGÁZI. Hétfőn Olaszországot elérte az első nagyobb líbiai menekülthullám. A nyugati légierő gépei hétfő kora reggelig bombázták a Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erőket az ország keleti részén lévő, stratégiai jelentőségű Adzsdábíja környékén.
Növekedik a nyomás a reaktorban videó 2011. március 21. | FUKUSIMA. Növekedni kezdett a nyomás a Fukusima atomerőmű hármas reaktorblokkjában. A japán szakhatóságok azt fontolgatják, hogy szellőztetéssel - egy külső szelep megnyitásával - oldják meg a problémát, ami viszont a sugárzás hirtelen megugrásával járna - közölte hétfőn a japán atomenergia-biztonsági szolgálat egyik illetékese.
Martonyi: Nem lesz közvetlen EU-részvétel videó 2011. március 21. | BRÜSSZEL. Nem lesz közvetlen EU-részvétel katonai műveletekben Líbiát illetően - mondta Martonyi János külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.
Kadhafi erőit megállították videó 2011. március 20. | Az Egyesült Államok és szövetségesei létrehozták a légtérzárat Líbia felett, és megállították Moammer Kadhafi erőinek előrenyomulását Bengázinál - jelentette ki vasárnap az NBC televíziónak Mike Mullen tengernagy, az amerikai egyesített vezérkar főnöke.
A horvát ifjúság a nemzet védelmére kel videó 2011. március 20. | ZÁGRÁB. Február eleje óta rendszeressé váltak Horvátország fővárosában a kormányellenes tüntetések. Ami eleinte pár tucat fiatal handabandázásának indult, az február 22-én több ezer fős demonstrációvá nőtte ki magát. Zágráb után a megmozdulások átterjedtek az ország többi nagyobb városára is.
Sugárszennyezett a vezetékes víz Tokióban videó 2011. március 19. | OSZAKA/TOKIÓ. Sugárszennyeződést mutattak ki a japán főváros ivóvízhálózatában, a terhelés szintje azonban elmarad a törvényben rögzített határértéktől - jelentette a francia hírügynökség a japán tudományügyi minisztériumra hivatkozva.
Első  Előző   707 / 709   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 3°C / 3°C
Holnap: 2°C / 8°C
Ógyalla
Ma: 5°C / 5°C
Holnap: 2°C / 7°C
Losonc
Ma: 1°C / 1°C
Holnap: -1°C / 2°C
Kassa
Ma: -2°C / -2°C
Holnap: -2°C / 2°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
21 éveA televíziózás világnapja
53 éveBudapesten felavatták az Erzsébet-hidat.
323 évePárizsban megszületett Voltaire francia író és filozófus, a francia felvilágosodás korának kiemelkedő alakja.
234 éve12 kilométeres légi utazást hajtottak végre léggömbbel. Ezzel kezdődött az emberi repülés története.
183 éveMegszületett Hetty Green, a Wall Street-i boszorkány, sokszoros milliomos üzletasszony.
Belföld Bemutatta árnyékkormányát az OĽaNO mozgalom Bemutatta árnyékkormányát az OĽaNO mozgalom videó POZSONY. Bemutatta árnyékkormányát az OĽaNO mozgalom. A jelenlegi kabinet alternatívájává akar válni, mivel azt alkalmatlannak és vízió nélkülinek tartja. Igor Matovič árnyékkormánya kormányfőjét még nem nevezte meg, inkább a szakminiszteri posztokra összpontosít. Az OĽaNO elnöke elmondása szerint az emberek a kormányfőről majd a választások során döntenek. Igor Matovič árnyékkormánya kormányfőjét még nem nevezte meg, inkább a szakminiszteri posztokra összpontosít. Történelmi mélyponton a munkanélküliség videó A hazai munkahivatalok a múlt hónap végén 167 278 rendelkezésre álló állásigénylőt tartottak nyilván. Belga ellenőrök 112 szlovákiai kamiont vettek őrizetbe videó A szociális dömpingellenes, koordinált akcióra Zeebrugge kikötőváros üzletcsarnokában került sor.
Itthon Emelkedett a Szlovákiát úti céljuknak választó turisták száma Emelkedett a Szlovákiát úti céljuknak választó turisták száma videó POZSONY. A nyári főszezonban és az év első nyolc hónapjában is emelkedett idén a Szlovákiát úti céljuknak választó turisták száma - közölte a Közlekedési és Építésügyi Minisztérium. Idén augusztus végéig a turisták több mint 10 millió vendégéjszakát töltöttek az országban. Tudomány és Technika Hete a Selye János Egyetemen videó Egy hét leforgása alatt közel kéttucat rendezvény zajlott a komáromi egyetemen. Melegebb időjárást hoz a hét eleje videó A kellemesebb időjárás mellet ugyanakkor ködre is számíthatunk. A felmelegedés várhatóan szerdán tetőzik majd.
Magyar világ Átadták a Junior Prima-díj sajtó kategóriájának elismeréseit - határon túliakat is elismertek Átadták a Junior Prima-díj sajtó kategóriájának elismeréseit - határon túliakat is elismertek videó BUDAPEST. Hatan vehették át az idén sajtó kategóriában a Junior Prima-díjat hétfőn Budapesten, idén először határon túliakat is lehetett jelölni. A dijazottak között van a felvidéki születésű Köpöncei Csilla (Magyar Idők) akinél azt emelték ki, hogy elszántsággal, kitartással és lelkiismeretességgel nyúl olyan összetett témákhoz, mint a mezőgazdaság, a vidékfejlesztés és a környezetvédelem. Idén először határon túliakat is lehetett jelölni. A dijazottak között van a felvidéki születésű Köpöncei Csilla (Magyar Idők). Gyurcsányék telefonos kampányt is indítanak a külhoniak szavazati joga ellen videó Három hete indította el aláírásgyűjtő akcióját a DK, állítják, azóta a petíciót csak az interneten több mint 100 ezren írták alá. Levélben állt ki Magyarország mellett három amerikai képviselő videó Előzőleg a budapesti amerikai nagykövetség ügyvivője, David Kostelancik "a magyar sajtószabadság aggasztó állapotáról" beszélt.
Kultúra Újabb díjat nyert Enyedi Ildikó filmje Újabb díjat nyert Enyedi Ildikó filmje videó VARSÓ. Enyedi Ildikó filmje, a Testről és lélekről nyerte el szombaton a lengyel Camerimage fesztivál fődíját, az Arany Békát. Fődíjat nyert a Testről és lélekről című film egy lengyelországi nemzetközi filmoperatőr-fesztiválon. Bruno Mars lett az év művésze az Amerikai Zenei Díjak átadásán videó A Linkin Park, amelynek frontembere, Chester Bennington nyáron vetett véget életének, a legjobb alternatívrock-előadó díját kapta. Külhoni filmesek versenyén nyert Bartók Csaba kisfilmje videó A Mikulás napján Szepsi határán című kisfilm azt mutatja meg, hogy a mérhetetlen szegénységben élőknek is lehetnek örömeik.
Színes Elhunyt Jana Novotná, cseh teniszező Elhunyt Jana Novotná, cseh teniszező videó PRÁGA. Hosszan tartó, súlyos betegség után 49 éves korában elhunyt Jana Novotná, a csehek wimbledoni bajnok teniszezője. A világranglista korábbi második helyezettje a rákkal vívott hosszú küzdelem után, családja körében halt meg vasárnap. Platinalakodalmára készül a brit uralkodó és férje videó 70. házassági évfordulóját ünnepli hétfőn a 91 esztendős II. Erzsébet királynő és 96 éves férje, Fülöp edinburgh-i herceg. Elhunyt Bud Spencer testvére videó Bud Spencer húga öt évvel volt fiatalabb a népszerű színésznél.
Mozaik Kávézaccból készült üzemanyag hajthat londoni buszokat Kávézaccból készült üzemanyag hajthat londoni buszokat videó LONDON. Kávézaccból készített üzemanyag hajthat több londoni buszt is - közölte a Royal Dutch Shell olajipari vállalat és a Bio-bean tiszta energiatechnológiával foglalkozó cég hétfőn. Becslések szerint mintegy 2,55 millió csésze kávéhoz van szükség egy londoni busz egy éven át tartó üzemeléséhez. Az új kávéolajat is tartalmazó bioüzemanyagot olyan buszoknál alkalmazzák, amelyeknél az üzemanyag módosítás nélkül használható. Száz telihold fényességű hullócsillag világította meg az Északi-sark égboltját videó A tudósok szerint a hullócsillag valahol az orosz-finn-norvég hármas határ közelében érte el a Földet. A kutyatartás csökkentheti a halálozás kockázatát videó A jótékony hatás az egyedül élő embereknél volt a legszembetűnőbb.
Vélemény Karaffa Attila: Kettős mérce a lelátókon Karaffa Attila: Kettős mérce a lelátókon videó Sokan, sok mindent leírtak már a DAC-Slovan bajnoki után kirobbantott fegyelmi eljárás kapcsán. A szlovák sajtó címlapokon hozta a DAC stadionban a gyönyörűszép koreográfiát, amely persze egyeseknek nem tetszett. Köszönet érte mindenkinek, aki segített benne, főleg a fanklubnak. Vajon mikor foglalkoznak majd azzal, hogy nekünk mi nem tetszik…? De menjünk csak szépen sorjában. Nem törünk, nem zúzunk, mint más szurkolók, csupán egy „bűnünk” van, hogy magyarul beszélünk és a DAC a csapatunk. Agárdy Gábor: Az egészségügyi visszacsatolás (hiánya) videó Az egészségügyi ellátás alatt valami nem egészen tiszta dolog történik a kezelőorvos és a betegbiztosító között. Karaffa János: A Győztes oldalon állunk videó Ha igazán teljes értékű életet akarunk élni, akkor az egyenes utat, a szűk és nehéz ösvényt, az Úr útját kell választanunk.
Hitélet Ferenc pápa magyar püspökökkel találkozott Ferenc pápa magyar püspökökkel találkozott videó RÓMA. Magyarország legaktuálisabb pasztorációs és társadalmi kérdéseiről beszélt Ferenc pápa a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) tagjaival - számolt be Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke az egyházfővel a Vatikánban hétfőn tartott találkozóról. Veres András szerint a legaktuálisabb egyházi és társadalmi kérdésekről beszélt Ferenc pápa a magyar püspökökkel. Ferenc pápa: a szegények segítése az egyház evangéliumi kötelessége videó "Isten nem kalauz, aki jegyeket ellenőriz, hanem Atya, aki gyermekeit keresi" - mondta az egyházfő. Átadták a Csillagházat és a gályarab-emlékművet Rimaszombatban Frissítvevideó Leleplezték Gáspár Péter alkotását, amelyet a szobrászművész a gályarab prédikátorok és tanítók emlékére készített el.
Múltunk Magyar emlékek nyomában: Batthyány Lajos – Ljubljana Magyar emlékek nyomában: Batthyány Lajos – Ljubljana videó LJUBLJANA. A szlovén főváros fölött magasodó vár magyar vonatkozású nevezetessége, hogy 1849-ben csaknem három hónapig falai között őrizték az első felelős magyar kormány miniszterelnökét. Gróf Batthyány Lajos (1807-1849), akit a márciusi forradalom hatására nevezett ki a császár kormányfőnek, 1848 őszén – döntően a Jellasics-féle horvát támadás nyomán, október 2-án – lemondott erről a tisztéről. A szlovén főváros fölött magasodó vár magyar vonatkozású nevezetessége, hogy falai között őrizték Gróf Batthyány Lajost. Egy bőrdarabba csomagolva találtak rá a clunyi apátság eddigi leggazdagabb éremleletére videó A 12. századból való arany- és ezüstkincseket fedeztek fel a régészek az északkelet-franciaországi clunyi apátságnál. Botrányok és híres történelmi események tanúi voltak az Orient expressz vagonjai videó A Párizs és Isztambul között közlekedő luxusvonat, az Orient expressz számos irodalmi alkotás és mozifilm ikonikus eleme.
Fő támogatónk