2018. február 24., szombat - Mátyás
Cikkek közt...  Videók közt...  
Mi a teendő, ha kárt okoztunk más gépkocsijában? 2018. január 29., hétfő 11:33 | Hírek.sk | Forrás: WebNoviny.sk | Fotó: illusztráció
POZSONY. Tekintettel arra, hogy egyre növekszik az ismeretlen tettesek által elkövetett közúti balesetek száma, a rendőrség tanácsot, ajánlásokat ad, mitévők legyenek a gépkocsivezetők, ha olyan gépkocsiban okoznak kárt, melynek a tulajdonosa nincs a helyszínen.

Mint ahogy azt Mária Faltániová, a Besztercebányai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője elmagyarázta, ez esetben értesíteni kell a kárt szenvedett gépkocsi tulajdonosát, kitölteni és aláírni a kártérítési igény érvényesítéséhez szükséges formanyomtatványt.

„A tulajdonos saját kezdeményezésre is kiértesíthető, a megtörtént esemény tanúi útján, szomszédok segítségével, illetőleg telefonszámmal és személyes adatainkkal ellátott üzenet hagyható az ablaktörlőre tűzve vagy más egyéb megfelelő helyen” – magyarázta Faltániová.

A másik mód, hogy értesítjük a rendőrséget, akik kiértesítik a tulajdonost. Ez esetben a rendőrség megérkezéséig az elkövetőnek a helyszínen kell tartózkodnia.

Abban az esetben, ha a gépkocsivezető anélkül távozik a baleset helyszínéről, hogy megfelelő bizonyítékokkal alátámasztva lépést tett volna a megkárosított gépkocsi tulajdonosa személyazonosságának megállapítására, a rendőrség a közlekedési balesetet cserbenhagyás mellett elkövetett károkozásnak fogja minősíteni. „A közigazgatási szabályok szerin az ilyenfajta vétségért 300-1300 euróig terjedő bírság szabható ki, illetőleg 1-5 évre az illető eltiltható a gépkocsivezetéstől” – magyarázta Faltániová.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz