2018. január 18., csütörtök - Piroska
Cikkek közt...  Videók közt...  
Közel másfél millióan utaztak vonattal az ünnepek alatt 2018. január 10., szerda 10:27 | Hírek.sk | Forrás: Aktuality.sk | Fotó: TASR
POZSONY. Karácsony és Újév táján a Szlovák Vasúttársaság csaknem másfél millió utast szállított. December 22. és január 7. között a társaság összesen 22 229 vonatot indított.

A Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) szóvivője, Tomáš Kováč elmondta: 21 187 vonat 5 percesnél rövidebb, 1061 vonat pedig 5 percesnél hosszabb késéssel közlekedett.

„A forgalmas északi Pozsony-Kassa vonalon a ZSSK vonatjaival a szünidőben 992 376-an utaztak" – közölte Kováč. A célállomásra a szóvivő szerint ezen útszakaszon 258 vonat időben érkezett, ami az összes, azaz 374 IC és gyorsvonat 68,98 százalékát képezi. „Eközben a vonatok átlagos késése a nevezett szakaszon hozzávetőleg 4 perc volt” – egészítette ki.

A vonatok pontosságát a ZSSK tájékoztatása szerint három rendkívüli esemény befolyásolta. A leghosszabb, azaz 303 percnyi késést az okozta, hogy egy IC szerelvény január 6-án halálra gázolt egy személyt. Emiatt egy időre leállították a vonatközlekedést a Bogoszló (Trenčianske Bohuslavice) – Trencsén (Trenčín) – Vágaranyos (Zlatovce) szakaszon.

Ezen a vonalon további két rendkívüli események is jelentősebb késéshez vezetett. A Ružín gyorsvonat december 27-én Poprád és Védfalu (Vydrník) között egy öngyilkost gázolt halálra. A vonat 144 perces késéssel ért célba. Január 3-án 137 perces késést okozott Lédec (Ladce) község mellett egy IC vonat, egy vadkant gázolt el, eközben megsérült a mozdony.

„A belső statisztikánk azt mutatja, hogy az ünnepek alatt sem voltak eltérőek a késések okai, mint általában. Vonataink késlekedését olyan külső hatások okozzák, mint a balesetek, a rendkívüli események és a nemzetközi járatok késései, amelyek a kapacitáshiányos pályáinkon előnyt élveznek” – magyarázta a ZSSK kereskedelmi részlegének igazgatója, Karol Martinček.

Tájékoztatása szerint a második leggyakoribb oknak a síneken és a biztonsági infrastruktúrán keletkezett meghibásodások számítanak. „Csak azután következnek az emberi mulasztások és a ZSSK által irányított műszaki berendezések meghibásodásai” – tette hozzá Martinček.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz