2018. március 20., kedd - Klaudia
Cikkek közt...  Videók közt...  
Akár 30 centiméternyi hó is hullhat péntekre virradóra 2017. december 28., csütörtök 8:44 | Hírek.sk | Forrás: TASR | Fotó: TASR
POZSONY. Számottevő havazásra számítanak a meteorológusok Közép- és Nyugat-Szlovákiában, ezért csütörtök délutántól első, illetve másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben ezekben a régiókban.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) csütörtök délutántól péntek délelőttig helyenként erős havazásra számít, az előrejelzések szerint akár 15-30 centiméteres friss hóréteg is hullhat. „Az említett mennyiségű friss hóréteg már komoly veszélyt jelent az emberi tevékenységre, mint például a közlekedésre vagy a személyek mozgására. A jelzett hómennyiség az adott évszakban és régióban átlagon felüli, magas a károk keletkezésének valószínűsége” – figyelmeztet az SHMÚ.

Másodfokú, narancssárga figyelmeztetés vonatkozik a Besztercebányai és a Zsolnai kerület csaknem összes járására, valamint a Trencséni és az Eperjesi kerület egyes régióira. Elsőfokú, sárga figyelmeztetést adtak ki a Nagyszombati, a Nyitrai, a Trencséni és a Besztercebányai kerület több járására vonatkozóan.

Jelenleg járhatóak az utak

A megfigyelt autópályák és gyorsforgalmi utak összes szakasza járható, felületük nedves. Az I., II. és III. osztályú utak szintén járhatók, az útfelület többnyire nedves, Kelet- és Közép-Szlovákia magasabban fekvő területein helyenként három centiméternél vékonyabb, kásás vagy letaposott hóréteg borítja az útburkolatot – tájékoztat a Szlovák Útkezelő Társaság (SSC) hozzátéve, a hegyi hágók jelenleg szintén járhatók.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz