2018. január 19., péntek - Sára, Márió
Cikkek közt...  Videók közt...  
Mi lesz a karácsonyfák sorsa az ünnep után? 2017. december 27., szerda 16:21 | Hírek.sk | Forrás: Pravda.sk | Fotó: TASR
POZSONY. Az élő karácsonyfákat a konténer mellett vagy a gyűjtőhelyen kell elhelyezni. A fát nem kell darabokra vágni vagy törni, elég, ha precízen eltávolítjuk róla a díszítést – tanácsolják újrahasznosítási szakemberek.

Fontos tájékozódni arról, mikor kezdik meg a hulladékkezelő társaságok az élő karácsonyfák begyűjtését. Azokat ugyanis egészben komposztálni lehet.

„A műfenyő a műanyag hulladékba tartozik, de arról is el kell távolítani a díszítést” – figyelmeztet Martin Andrejčák újrahasznosítási szakember, a Vassal EKO vállalat munkatársa. Az üvegdíszeket az üveges konténerbe kell kidobni, a műanyag díszeket a sárga, műanyagokat gyűjtő konténerbe. A karácsonyi csomagolópapírt a kék, papírgyűjtő konténerbe kell kidobni, akkor is, ha ragasztószalag-maradékok vannak rajta. A celofánt a műanyagok közé lehet dobni.

„A régi elektronikai cikkeket, amelyek helyett új érkezett a karácsonyfa alá, az elektronikus hulladék közé kell helyezni, amelyet az elektronika szaküzletek vagy a gyűjtőudvarok gyűjtenek össze” – tette hozzá Andrejčák.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz