2018. február 18., vasárnap - Bernadett
Cikkek közt...  Videók közt...  
Továbbra is magas a Laborc és a Bodrog folyó vízszintje 2017. december 19., kedd 9:09 | Hírek.sk | Forrás: TASR
KASSA. A kelet-szlovákiai Latorca és Bodrog folyó vízszintje miatti 3. fokú árvízkészültség kedden reggel is folytatódik.

A Latorca esetében a nagykaposi állomáson 7.30 órakor 780 centiméteres vízszintet mértek, a bodrogszerdahelyin pedig a Bodrog folyó esetében 867 centimétereset – derül ki a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) méréseiből, amelyek eredményeit weboldalán tette közzé.

Másodfokú árvízkészültség van érvényben a Laborc folyón Iskénél (Ižkovce), ahol 7.30 órakor 717 centiméteres vízszintet mértek. A Nagymihályi (Michalovce) és a Tőketerebesi (Trebišov) járásban a Ronyva (Roňava) folyó kivételével továbbra is 3. fokú riasztás van érvényben, amit az SHMÚ szombaton a leesett csapadék, illetve a vízgyűjtők telítettsége és a vízszintek ukrán oldalon történt jelentős emelkedése miatt rendeltek el.

A vízszintek jelenleg hasonló magasságot érnek el, mint az előző napokban, esetleg csak pár centiméteres különbségek mutatkoznak. A tűzoltóknak az árvízveszély miatt a kassai kerületi műveleti központjuk tájékoztatása szerint éjjel nem kellett beavatkozniuk.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz