2018. február 19., hétfő - Zsuzsanna
Cikkek közt...  Videók közt...  
Külföldi szakképzési lehetőségek a Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában 2017. november 06., hétfő 16:44 | Hírek.sk | Forrás: Hírek.sk
DUNASZERDAHELY. A Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola a hazai lehetőségek mellett külföldi szakképzést is biztosít a diákjai számára.

Már több éve az ERASMUS + program keretén belül Ciprus szigetén és Németországban rövidebb és hosszabb távú szakképzésen vehetnek rész a pincér, szakács, cukrász, hotelakadémiás és idegenforgalmas diákok. A külföldi szakképzések a Veszprémi Szakképzési Centrum „SÉF” Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziumával és Szakközépiskolájával közösen valósulnak meg. Velük együtt valósíthatta meg a dunaszerdahelyi iskola idén szeptemberben a Kárpát-medencei szakképzésfejlesztés elnevezésű programot is – tájékoztatta portálunkat Vízkeleti László igazgatóhelyettes.

Az idegen nyelv aktív használata mellett a pincér tanulók különféle terítési, felszolgálási és szervezési ismereteket sajátítanak el. A szakács tanulók megtanulják a görög, illetve német ételek elkészítését, fűszerezési és tálalási sajátosságokat.                                    

A hotelakadémiások és az idegenforgalmasok a szállodák recepcióján dolgozhatnak, kapcsolatban vannak a vendégekkel, szobafoglalásokat intéznek és rendezvényeket szerveznek a külföldi kollégáikkal együtt a szálloda vendégeinek.

A szakmai fejlődés mellett a diákok idegen nyelvi tudása és személyisége is fejlődik – fűzte hozzá Vízkeleti László.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz