2018. február 19., hétfő - Zsuzsanna
Cikkek közt...  Videók közt...  
Óvatosan a tűzzel a temetőkben! 2017. november 01., szerda 11:43 | Hírek.sk | Forrás: Webnoviny.sk
POZSONY. Mindenszentekkor és halottak napján magas a temetői tüzek keletkezésének kockázata – figyelmeztetnek a tűzoltók.

„A látogatók ilyenkor a síremlékeket koszorúkkal, csokrokkal és sok mécsessel, gyertyával díszítik fel, amelyeket gyúlékony anyagok közvetlen közelében gyújtanak meg. Ekképp a tűzesetek keletkezésének és gyors terjedésének közvetlen kockázata áll fenn” – hívta fel a figyelmet az országos tűzoltó-parancsnokság.

Ezért a tűzoltók azt tanácsolják, hogy a gyufákat ne dobálják szét a földön, a gyertyagyújtás során ügyeljenek a biztonságra, a műanyag tartókban levő mécseseket ne tegyék túl közel egymáshoz, s a meggyújtott gyertyákat a gyúlékony anyagoktól, például a koszorúktól, a csokroktól, az ikebanáktól és a szalagoktól biztonságos távolságban helyezzék el. Továbbá fokozottan ügyeljenek a sírok és a központi emlékhelyek közelében tartózkodó gyerekekre.

Mindenszentek idején a legtöbb, 15 tűzesetre 2014-ben került sor, amelyek során 165 eurós kár keletkezett. A legjelentősebb tűzkárt pedig egy évvel korábban jegyezték fel. A tűzoltók akkor 14 alkalommal avatkoztak be, miközben 375 eurós kár keletkezett. Az utóbbi években a temetőtüzek száma csökken, 2016-ban a tűzoltóknak csak 4 ilyen bevetésük volt.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz