2018. február 19., hétfő - Zsuzsanna
Cikkek közt...  Videók közt...  
Mintegy 60 jármű rongálódott meg a tömegkarambolban a D1-es autópályán 2017. április 21., péntek 9:27 | Hírek.sk | Forrás: TASR | Fotó: TASR | Frissítve: ápr.21. 17:38
POPRÁD, CSÜTÖRTÖKHELY. Ismét megnyitották péntek reggel a D1-es autópálya Poprád és Csütörtökhely közti szakaszát, miután csütörtökön egy tömegkarambol és a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt lezárták. A rendőrség délután arról tájékoztatott, hogy mintegy 60 jármű rongálódott meg.

A D1-es autópálya Poprád és Csütörtökhely (Spišský Štvrtok) közti szakaszát ma reggel 6.15 órakor megnyitották– erősítette meg Michaela Michalová, a Nemzeti Autópálya-kezelő Társaság (NDS) szóvivője.

Április 20-án a reggeli órákban az útszakaszt mindkét irányban lezárták, miután tömegbaleset történt, amely során mintegy 50 gépkocsiban keletkezett kár. Boris Chmel, az Egészségügyi Mentőszolgálat műveleti központjának szóvivője arról tájékoztatott, hogy a baleset során 24 személy sérült meg, közülük ketten súlyosan. A forgalmat tegnap az I/18-as számú útra terelték, ahol több kilométeres sorok alakultak ki.

Az érintett útszakaszt lezárásához nagymértékben hozzájárultak a kedvezőtlen időjárási viszonyok is, az erős szél és a hóvihar. Peter Benko, a Poprádi Járási Rendőrkapitányság vezetője arról tájékoztatott, hogy több autón már nyári gumiabroncsok voltak. Ugyanakkor hangsúlyozta, még korai lenne arról beszélni, ki okozta a tömegbalesetet.

A Tátra alatt jelenleg már valamennyi út nagyobb bonyodalmak nélkül járható – közölte Marián Barilla, az Eperjes megyei útkezelők poprádi régióért felelős igazgatója. „Az éjszakai órákban fokozatosan kiderült az égbolt, ami nagyon alacsony, akár -10 Celsius-fok körüli hőmérséklettel járt együtt. Ezért éjjel elsősorban az utak szórását végeztük annak érdekében, hogy csökkentsük a jegesedés kialakulásának kockázatát” – magyarázta Barilla hozzátéve, hogy a térségben már csökkent a szél ereje.

A rendőrség szerint mintegy 60 jármű rongálódott meg

Az április 20-án reggel Poprád és Csütörtökhely között történt tömegbaleset során közel 60 jármű rongálódott meg, miközben mindkét irányban balesetekre került sor – tájékoztatott Jana Migaľová, az Eperjesi Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője.

Mint kifejtette, aznap 120 rendőr biztosította a baleset helyszínét, dolgozott annak következményei eltávolítását, illetve irányította a forgalmat. Az éjszaka folyamán további 46 rendőr kísérte figyelemmel a helyzetet. „Az esemény nagyszabású voltára való tekintettel a teljes kár nagyságát még nem becsülték meg. A közlekedési balesetek okát egy közúti közlekedési szakértő bevonásával tovább vizsgálják” – mondta el a rendőrségi szóvivő.

Az egész esemény dokumentálása Migaľová szerint szerteágazó és az időjárási viszonyokra való tekintettel nehéz volt, emellett a baleset résztvevői védelmének biztosítása és az autópálya érintett szakaszának mielőbbi járhatóvá tétele volt az elsődleges feladatuk.

A tömegbaleset csütörtökön 6.25 órakor a D1-es autópálya Menguszfalva (Mengusovce) – Szepesjánosfalva (Jánovce) közti szakaszán, a 334,500-as kilométernél történt. A rendőrségi szóvivő szerint azt a nagyon kedvezőtlen légköri viszonyok is előidézhették. „A Szepesjánosfalva – Menguszfalva közti szakaszon 48 jármű rongálódott meg, miközben ketten súlyosan megsérültek, 21-en pedig könnyebb sérüléseket szereztek. Az ellenkező irányban haladó forgalmi sávban 11 jármű rongálódott meg, egy csehországi személy súlyos sérülést szenvedett, többen pedig könnyebbeket" -- tájékoztatott.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz