2018. február 20., kedd - Aladár, Álmos
Cikkek közt...  Videók közt...  
A következő napokban is marad a zimankó 2017. január 10., kedd 11:26 | Hírek.sk | Forrás: Sme.sk | Fotó: TASR
POZSONY. A következő napokban is alacsony hőmérsékletekkel kell számolni csaknem Szlovákia teljes területén. Helyenként -24 fokig süllyedhet a hőmérséklet, szerdán pedig még ennél is hidegebb, akár -27 fok lehet.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) az erős fagyok kapcsán január 10-re, keddre 2. fokú riasztást rendelt el Nyitra, Trencsén, Besztercebánya, Zsolna, Eperjes és Kassa megyére vonatkozóan. A meteorológusok szerint a hőmérséklet egyes helyeken akár - 20 és - 24 Celsius fok között is alakulhat. A várt erős fagy ugyanis az adott évszakban ebben a térségben ritkaságnak számít, szabadtéri tevékenység végzése közben veszélyt jelent az emberi egészségre.

Elsőfokú, sárga figyelmeztetés érvényes Pozsony, Nagyszombat és Kassa megye egyes térségeiben. Ezeken a területeken - 15 és - 20 fok közti hideg lehet.

Az előrejelzések szerint január 11-én, szerdán az ország túlnyomó részében még zordabb időjárásra, akár - 27 fokra is számíthatunk.

Óvatosan közlekedjünk!

Jelenleg valamennyi megfigyelt autópálya-szakasz, gyorsforgalmi út, továbbá I., II. és III. osztályú út, illetve hágó járható. A Szlovák Útfelügyelet (SSC) azonban a zjazdnost.sk honlapon a sofőröket a jegesedés, illetve hónyelvek kialakulásának megszokottnál nagyobb kockázatára figyelmeztetti.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz