2017. január 21., szombat - Ágnes
Cikkek közt...  Videók közt...  
Különleges emberek – Viaszbábu kiállítás Galántánvideó 2017. január 20., péntek 13:34 GALÁNTA. Egyedülálló kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők a Galántai Honismereti Múzeumban, ahol január 30-tól február 5-ig várja a látogatókat a Különleges emberek (Az emberi test katasztrófái) című tárlat.
27 éves sofőr vesztette életét Sátorosbányán videó 2017. január 20. | FÜLEK. Rendőrségi vizsgálat indult a péntek reggeli sátorosbányai (Šiatorská Bukovinka) baleset körülményeinek felderítésére, melynek során életét vesztette az autó 27 éves sofőrje.
ÚVZ SR: veszélyes kozmetikai termékek kerültek a piacra videó 2017. január 20. | POZSONY. Veszélyes kozmetikai termékek: fogfehérítő por és korpásodás elleni balzsam került a hazai piacra - figyelmeztet a Közegészségügyi Hivatal.
Esterházy-emlékév: Felvidék-szerte megemlékezéseket terveznek videó 2017. január 20. | POZSONY. A korábban Esterházy János-emlékéremmel elismert Pázmaneum Társulás decemberben 2017-re Esterházy-emlékévet hirdetett Esterházy János mártír gróf halálának 60. évfordulója alkalmából. A társulás nevében ThDr. Karaffa János Phd. és Karaffa Attila felhívással fordult az egyházi és civil szervezetek, ifjúsági mozgalmak, politikai pártok képviselőihez, hogy csatlakozzanak kezdeményezésükhöz. Annak fogadtatásáról és a konkrét tervekről Karaffa Attilával beszélgetett portálunk.
A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek videó 2017. január 19. | HEJCE. A tizenegy évvel ezelőtti hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek csütörtökön. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település fölött magasodó Borsó-hegyre 2006. január 19-én zuhant le a szlovák légierő csapatszállító repülőgépe, a fedélzetén utazó 43 békefenntartó katona közül csak egy élte túl a szerencsétlenséget.
Plavčan április-május folyamán terjeszti elő az oktatásügyi reformot videó 2017. január 19. | POZSONY. Az oktatásügyi reform a közeljövőben készül el. Április-május folyamán kerül a kormány elé az első akciótervvel együtt, amely a reform egyes lépéseit tartalmazza majd. A dokumentumok azzal kapcsolatban is tartalmaznak majd információkat, mennyi pénzre lesz szükség az egyes lépések megvalósításához – jelentette be Peter Plavčan oktatásügyi miniszter.
Új tanulmányi szakokkal gyarapodnak egyes középiskolák videó 2017. január 19. | POZSONY. A következő tanévtől új tanulmányi szakokat kínálnak majd egyes szlovákiai középiskolák. A diákok agromechatronika, állatorvosi asszisztens és kerttervezés szakra is jelentkezhetnek.
Tetemes bírsággal végződhet a galántai "ipszilon-vita" videó 2017. január 19. | GALÁNTA. Damoklész kardjaként lebeg Galánta város és vezetői feje felett a kulturális minisztérium által kilátásba helyezett több ezer eurós pénzbírság. A már-már végtelennek tűnő „ipszilon-vita“ a helyi Esterházyak utcája elnevezés kapcsán robbant ki, ami a Marek Maďarič miniszter vezette tárca véleménye szerint sérti a nyelvtörvényt. A városi képviselő-testület azonban a szlovák nyelvészek álláspontjára hivatkozva továbbra is kész kitartani igaza mellett. A fejleményekről Biró László MKP-s galántai városatya tájékoztatta portálunkat.
Lakott területen belül törölték a zéró toleranciát a bringásoknál videó 2017. január 18. | POZSONY, KOMÁROM. Januártól lakott területen belül csak akkor büntethető a 0,5 ezreléket meg nem haladó véralkoholszint a kerékpárosoknál, ha közvetlenül bizonyítható, hogy közúti balesetet okoztak. A kulturált alkoholfogyasztás előtt már zöld az út. A bringások örülnek a törvény enyhítésének, de többek szerint ez még nem elég.
A csoltói KRAFT Kft. is sikeresen szerepelt a fiatal magyar vállalkozók programban videó 2017. január 18. | CSOLTÓ. A 2016 a külhoni fiatal magyar vállalkozók éve program keretében meghirdetett pályázatra mintegy 1000 munka érkezett, amiből 117 lett eredményes. A nyertes pályázatok támogatására elkülönített keret eredetileg 525 millió forint volt, majd 600 millióra emelte a magyarországi Nemzetpolitikai Államtitkárság. A Felvidékről 147-en pályáztak, amiből a szakmai bizottság 16 pályázatot részesített támogatásban.
Hófúvásokra figyelmeztetnek a meteorológusok és az útkezelők videó 2017. január 18. | POZSONY. A kelet-szlovákiai utakon az erős szél okozhat nehézségeket, hótorlaszok országszerte kialakulhatnak – figyelmeztet a Szlovák Útkezelő Vállalat. Emiatt, valamint a várható erős fagyok miatt is több figyelmeztetést adott ki a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet.
Folytatódik a rendkívüli hideg idő videó 2017. január 17. | POZSONY. Továbbra sem enged a hideg. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet még tegnap elsőfokú riasztást adott ki az egész ország területére a rendkívüli hideg miatt, a riasztás továbbra is érvényben marad, sőt a legtöbb helyen másodfokúra emelték. A meteorológusok szerint az elkövetkező napokban még az eddiginél is hidegebbre fordulhat az idő, -20 és -24 Celsius fokot is mutathatnak majd a hőmérők.
Kamiont sodort le a hídról a nagy erejű szél Szádudvarnoknál videó 2017. január 17. | SZÁDUDVARNOK. Szádudvarnoknál a 60-70 km/h erősségű szél lesodort egy kamiont egy hídról a sínekre. A sofőr kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet. A rendőrség még délelőtt jelezte, az 50-es főút a kamion eltávolításának idejére teljesen le lesz zárva. Az útzárat végül röviddel dél után feloldották.
Már törvény védi a támadásoknak kitett egészségügyi dolgozókat videó 2017. január 17. | POZSONY. Az egészségügyi dolgozók elsősorban a sürgősségi osztályok betegfelvétele során, továbbá az intenzív osztályon és a pszichiátrián szoktak agresszív páciensekkel találkozni. A megtámadott személyek száma az utóbbi években egyre nagyobb.
Ismét akár -18 Celsius-fokra is csökkenhet a hőmérséklet videó 2017. január 16. | POZSONY. Az alacsony hőmérsékletek miatt riasztást rendelt el hétfőre és a következő napokra a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet. Egyes járásokban a hőmérő higanyszála akár -18 Celsius-fokra is süllyedhet – tájékoztat az SHMÚ honlapján.
Beigazolódott a madárinfluenza-fertőzés az Érsekújvári járásban videó 2017. január 16. | NYITRA. A laboratóriumi vizsgálatok igazolták, az udvardi tó környékén talált hattyúk madárinfluenza-fertőzés miatt hullottak el.
A doni katasztrófa áldozataira emlékeztek Párkányban videó 2017. január 15. | PÁRKÁNY. A doni katasztrófa évfordulóján virrasztással emlékeztek Párkányban a hős magyar katonákra és civilekre, akik a haza szolgálatában vesztették életüket.
Csaknem teljesen helyreállt az áramszolgáltatás Kelet-Szlovákiában videó 2017. január 15. | KASSA. Csaknem teljesen sikerült helyreállítani a sűrű havazás következtében megszakadt áramszolgáltatást Kelet-Szlovákiában. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint jelentős mennyiségű csapadék már nem várható, viszont éjjel akár -22 Celsius-fokig is csökkenhet a hőmérséklet.
Mélyen az uniós átlag alatt a szlovákiai halfogyasztás videó 2017. január 15. | POZSONY. Az európai emberek egyre jelentősebb mértékben fogyasztanak halat. Az európaiak 42 százaléka legalább heti egy alkalommal eszik halat. Ezzel szemben Szlovákia lakossága jelentősen elmarad az öreg kontinens átlagától.
Őseink nyomában elkötelezettséggel - Vermes István sikerei, tervei videó 2017. január 15. | GÚTA, NYITRACSEHI. Zoboralján először Nyitracsehin január 22-én 15 órától a kultúrházban vetítik Kaszás Géza rendező Kassai Lajosról készített, A Lovasíjász című filmjét, amely Magyarországon sorra dönti meg a vetítésétől eleinte még ódzkodó mozik nézettségi rekordjait is, s az anyaország határain túl is egyre nagyobb érdeklődésnek örvend. A zoboralji filmbemutató kapcsán annak díszvendégével, a filmben is szereplő felvidéki lovasíjásszal, Vermes Istvánnal beszélgettünk.
Még nincs vége a havazásnak videó 2017. január 14. | POZSONY. Közel sincs vége a havazásnak - állítják a meteorológusok, akik szerint elsősorban az ország keleti régióiban kell nagyobb mennyiségű csapadékra számítani. A Kassai és az Eperjesi kerületben sok dolguk akad a tűzoltóknak és az útkezelőknek. Kassa megye több részén rendkívüli helyzetet hirdettek. A legfrissebb előrejelzések szerint Pozsonyban is intenzív havazás várható.
Tűz ütött ki egy pozsonyhidegkúti gyárban videó 2017. január 14. | POZSONY. Pillanatnyilag mintegy 25 tűzoltó van bevetésen a főváros Pozsonyhidegkút (Dúbravka) városrészében található Akác utcában, ahol egy gyártócsarnokban tűz ütött ki. Az alkalmazottakat evakuálták.
Jogorvoslat a kitelepített magyaroknak videó 2017. január 13. | BUDAPEST. A Kisebbségi Jogvédő Intézet orvoslást kínál a Tt. 503/2003 sz. kárpótlási törvény értelmében diszkriminált károsultak ügyében. Azon személyekről van szó, akiknek 1945 és 1949 között elkobozták földjeit, és akik a szlovák kárpótlási törvény értelmében nem kaphattak kárpótlást az államtól, mert nincs szlovák állampolgárságuk vagy tartós lakhelyük Szlovákia területén.
Kilenc esetben diagnosztizáltak SARI-t videó 2017. január 13. | POZSONY. Ezen a héten ismét megszaporodott az orvosi rendelőkben a különféle légúti megbetegedésektől szenvedők száma. Az orvosok összesen 68 135 akut légúti megbetegedésről (ARO) adtak számot, beleértve az influenzavírust is. A megbetegedések számaránya ezzel az előző heti adatokhoz képest 32,9 százalékkal emelkedett. A járványügyi szakértők szerint ezzel még nincs vége. A betegek száma fokozatosan tovább emelkedik majd.
Vigyázat, hótorlaszokra, csúszós utakra számíthatnak a sofőrök! videó 2017. január 13. | POZSONY. Ma is hideg időjárásra ébredtünk, helyenként esik vagy havazik. Napközben is megmarad a borongós-csapadékos időjárás, sok helyen újabb hó, ónos- vagy havaseső, valamint jegesedés, hónyelvek és hótorlaszok kialakulása várható. A nap folyamán több riasztást is elrendeltek a meteorológusok. Reggeltől nagyon sok baleset történt, a nagy hó miatt Kassa és Eperjes megyében a legkritikusabb a helyzet.
Az elkerülőútról írtak alá memorandumot a Vágsellyei járás polgármesterei videó 2017. január 13. | VÁGSELLYE. A Vágsellyei járás településeinek polgármesterei, a járási székhely és Nyitra megye képviselői a Dusla Šaľa Rt. vezérigazgatójával együtt csütörtökön az I/75-ös út áthelyezését – Vágsellye város elkerülőútjának megépítését elősegítő együttműködési memorandumot írtak alá.
A szaktárca módosítaná a diákok értékelését videó 2017. január 13. | POZSONY. A következő tanévtől a diákok a dolgozataikért már nem csupán valamilyen érdemjegyet kapnának, a pedagógusoknak részletesebb értékelést is kellene adniuk a tanulók egy-egy teljesítményére. Ez az intézkedés az ún. zérós cselekvési terv része lenne, amelyet az oktatási tárca munkacsoportja készít elő.
Vállalkozz okosan - megkezdi tevékenységét a fiatal vállalkozók szövetsége videó 2017. január 13. | KOMÁROM. Január 28-án hivatalosan is megkezdi tevékenységét a Szlovákiai
Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége. A nyitókonferenciára – melynek
helyszíne Komáromban a Tiszti Pavilon lesz – a szövetség vár minden vállalkozó fiatalt, akiknek a konferencián egyben lehetőségük nyílik csatlakozni a szövetséghez, és így a továbbiakban kihasználni az általa nyújtott támogatásokat.
Súlyos közlekedési baleset történt Rimajánosinál videó 2017. január 12. | RIMAJÁNOSI. A Rimajánosiba vezető út végzetes lett a fiatal sofőr számára szerdáról csütörtökre virradóan, amikor valószínűleg a nagy sebesség miatt kisodródott az úttestről.
Nemzetközi fotópályázat képeiből nyílt kiállítás Párkányban videó 2017. január 12. | Párkány. Hat felvidéki fotós szerepelt sikeresen azon a nemzetközi fotópályázaton, amelyet 16. alkalommal hirdetett meg a Magyar Fotóművészek Világszövetsége. A legjobb pályamunkákat Szlovákiában is bemutatják. Párkányban a Barta Gyula Galériában február 6-ig tekinthető meg a vándorkiállítás.
Felmelegedés és havazás várható videó 2017. január 12. | POZSONY. Nyugat felől ez idő tájt melegebb légáramlat érkezik Szlovákia fölé. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint csapadékos időjárásra számíthatunk, reggel több helyen hó vagy hózápor is előfordult. Napközben átmenetileg csökkenő felhősödés várható, helyenként hónyelvek, hótorlaszok és jegesedések nehezítik a közlekedést.
Első  Előző  1 / 152   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -10°C / -7°C
Holnap: -11°C / -6°C
Ógyalla
Ma: -13°C / -6°C
Holnap: -15°C / -10°C
Losonc
Ma: -17°C / -8°C
Holnap: -18°C / -9°C
Kassa
Ma: -15°C / -1°C
Holnap: -15°C / -6°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
224 évePárizsban 38 éves korában lefejezték XVI. Lajos francia királyt.
162 éveMegszületett John Moses Browning amerikai feltaláló, számos fegyver megalkotója.
158 éveMegszületett Révész Imre festőművész, grafikus.
112 éveMegszületett Christian Dior francia divattervező.
110 éveMegszületett Lakatos Vince filmrendező.
Belföld SaS: Szlovákia borzasztó helyzetben van az uniós támogatások merítése terén SaS: Szlovákia borzasztó helyzetben van az uniós támogatások merítése terén videó POZSONY. Szlovákia sosem volt még annyira rossz helyzetben az uniós támogatások terén, mint amilyenben jelenleg van. Az illetékesek nem teszik közzé az új felhívásokat, nem tartják be azok ütemtervét, s nem merítik az anyagi támogatásokat. Ráadásul csaknem 100 millió eurót átmostak – jelentették ki sajtótájékoztatójukon az ellenzéki SaS képviselői, hozzátéve: legabszurdabb helyzetben a mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium van. A liberálisok az Európai Bizottságot is tájékoztatják majd a megkérdőjelezhető lehívásokról. Módosul a gépjármű bejelentés és átírás díja videó A februártól hatályos szabályozás szerint nem csupán a jármű teljesítménye, hanem annak életkora is meghatározó lesz. Véget ér a rokkantak százalékokért folytatott harca videó Az orvos-szakértők 2016-ban 27 349 személy egészségügyi állapotát vizsgálták felül és 5 054 kérelmet utasítottak el.
Külföld Szakértők: kampánybeszédre hasonlított Trump beiktatási beszéde Szakértők: kampánybeszédre hasonlított Trump beiktatási beszéde videó BUDAPEST, WASHINGTON. Amerika-szakértők szerint kampánybeszédre emlékeztetett az új amerikai elnök beiktatási beszéde, amelyben Donald Trump saját szavazóbázisához szólt, ostorozta elődeit és a washingtoni elitet. Donald Trump megválasztott amerikai elnök stílusa a nemzetközi színtéren konfliktusokat generálhat. Olasz lavina - Újabb túlélőket találtak a romok között Frissítvevideó Több mint száz mentő szünet nélkül kereste a túlélőket a betemetett szállodában az éjszaka folyamán is. Erdélyben is megjelent a madárinfluenza videó A H5N8 vírustörzs a baromfiállományokra veszélyes, emberi megbetegedést nem okoz.
Magyar világ A külhoni régiók együttműködése segíti a fiatal vállalkozókat A külhoni régiók együttműködése segíti a fiatal vállalkozókat videó BUDAPEST. A nemzetpolitikai helyettes államtitkár szerint a külhoni magyar fiatal vállalkozók szempontjából 2017 a külhoni régiókon belüli és a régiók közötti együttműködés ösztönzéséről szól majd. A fiatal vállalkozók szempontjából 2017 a külhoni régiókon belüli és a régiók közötti együttműködés ösztönzéséről szól majd. Testvérvárosi szerződést kötött Debrecen és Brünn videó Az ünnepi aktuson megjelent Pető Tibor prágai magyar és Juraj Chmiel budapesti cseh nagykövet is. Február 2-án látogat Budapestre Vlagyimir Putyin videó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a látogatás előkészítése érdekében a jövő héten Moszkvába utazik.
Kultúra Elhunyt Vida Ferenc, a Lord együttes alapítója Elhunyt Vida Ferenc, a Lord együttes alapítója videó BUDAPEST. Elhunyt Vida Ferenc, a szombathelyi Lord együttes egykori alapítója, volt basszusgitárosa. A csütörtökön eltávozott zenész 67 éves volt, halálhírét a Lord erősítette meg közösségi oldalán. A csütörtökön eltávozott zenész 67 éves volt, halálhírét a Lord erősítette meg közösségi oldalán. Meghalt Miguel Ferrer, a Twin Peaks egyik sztárja videó A 61 éves színész rákban halt meg Los Angeles-i otthonában. A magyar kultúra napja - Zenével és tánccal ünnepelnek Füleken videó Az Ismerjük meg egymást! rendezvénysorozattal hagyományt szeretnének teremteni Füleken.
Színes EURO-2024 - A németek megpályázzák a rendezést EURO-2024 - A németek megpályázzák a rendezést videó FRANKFURT. A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) bejelentette, hogy megpályázza a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezését. Az UEFA 2018 szeptemberében dönt arról, melyik ország rendezheti a 2024-es Európa-bajnokságot. Engedélyezték a kannabisz orvosi használatát Németországban videó A korlátozás lényege, hogy a szer csak orvosi receptre lesz kapható, súlyos betegek számára írható fel. Trumpról neveztek el egy molylepkét videó A Neopalpa donaldtrumpi nevű állatot Vazrick Nazari kanadai kutató fedezte fel Kaliforniában.
Mozaik A terhesség alatt veszélyes antidepresszánst szedni A terhesség alatt veszélyes antidepresszánst szedni videó MONTREAL. Megnöveli a születési rendellenességek kockázatát, ha a várandós nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében - állapította meg egy új kanadai tanulmány. Megnöveli a születési rendellenességek kockázatát, ha a várandós nő antidepresszánsokat szed a terhesség alatt. Kihalás fenyegeti az emberszabású majmok nagy részét videó A fajokra a legnagyobb veszélyt a mezőgazdasági területek folyamatos növelése, az irtás és a legeltető állattartás jelenti. A legmelegebb év volt 2016 a feljegyzések kezdete óta videó A globális átlaghőmérséklet elérte a 14,84 Celsius-fokot, ami 0,94 Celsius-fokkal magasabb a 20. századi átlagnál.
Vélemény Őry Péter: Likvidáló egyenlősdi II Őry Péter: Likvidáló egyenlősdi II videó Néhány nappal ezelőtt felhívtuk a szlovák törvényhozók figyelmét arra a tűrhetetlen gyakorlatra, amellyel a francia, német és újabban az osztrák hivatalok viszonyulnak a kelet-közép- európai fuvarozókhoz. Az ő törvényeik szerint ugyanis a magyar, szlovák, lengyel, vagy baltikumi fuvarozók kötelesek a francia, német vagy osztrák minimálbért (a miénk többszörösét) fizetni sofőrjeiknek, amennyiben az adott országokban vesznek fel fuvart. A francia, osztrák, német törvényeknek az a céljuk, hogy hogy megnehezítsék régiónk fuvarozóinak életét, cégeik érvényesülését. Farkas Iván: A szakadék enyhítése a cél videó A neoliberális gazdaságpolitika letűnőbben van. Itt az ideje, hogy megtegyük a kellő lépéseket. Őry Péter: Likvidáló erejű egyenlősdi videó A németek és a franciák azt akarják elérni, hogy a keleti cégeknek ne érje meg Németországban és Franciaországban fuvarozni.
Hitélet Köszönetet mondott a magyaroknak III. Teofilosz pátriárka Köszönetet mondott a magyaroknak III. Teofilosz pátriárka videó BUDAPEST. Levélben mondott köszönetet Orbán Viktor miniszterelnöknek és egész Magyarországnak III. Teofilosz, Jeruzsálem görög-ortodox pátriárkája azért az anyagi támogatásért, mellyel Magyarország a jeruzsálemi Szent Sír Templomban található Jézus-síremlék felújítását segítette elő. A jeruzsálemi pátriárka szerint a szentföldi magyar segítség ragyogó példa a keresztény világnak. Idén is útra kel a Boldogasszony és a Fekete Madonna zarándokvonat videó A Boldogasszony zarándokvonat 17 kocsival, 1054 zarándokkal indul június 1-jén a csíksomlyói búcsúba. Egymilliárd forint a felvidéki katolikus egyháznak Frissítvevideó Soltész Miklós államtitkár jelezte, egymilliárd forint támogatás érkezik oktatási intézmények és egyházi ingatlanok fejújítására.
Múltunk 7 híres elnöki beiktatási beszéd Washingtontól Reaganig 7 híres elnöki beiktatási beszéd Washingtontól Reaganig videó WASHINGTON. Kennedy beszéde olyan jól sikerült, hogy még ma is idéznek belőle, Washington második beiktatási szónoklata viszont olyan röpke volt, hogy sokan lemaradhattak róla, míg Reagané több szempontból is frappánsnak értékelhető. De vajon ki az, aki a halálát köszönhette élete szónoklatának? Vajon melyik amerikai elnök nyelvbotlásán nevettek a legtöbbet? És a legfontosabb: miért lasszózta meg Eisenhowert a beiktatásán egy lóháton érkező cowboy? Kennedy beszéde olyan jól sikerült, hogy még ma is idéznek belőle, de frappáns volt Ronald Reagan szónoklata is. Kőszáli kecske szalonnája lehetett Ötzi utolsó tápláléka videó A gyomorban talált zsír elemzésével azt is kiderítették, hogy nem sajtból vagy más tejtermékből származott, hanem húsból. Gorbacsov tanúként idézést kapott Litvániába videó Az eljárás terjedelmét és a résztvevők nagy számát tekintve példa nélküli a litván igazságszolgáltatás történetében.
Fő támogatónk