2018. február 25., vasárnap - Géza
Cikkek közt...  Videók közt...  
Évzáró közgyűlést tartott a Komáromi Szekeresgazda Hagyományőrző Egyesületvideó 2018. február 24., szombat 16:54 KOMÁROM. Díszoklevelek átadásával és püspöki áldással egybekötött ünnepélyes évzáró közgyűlést tartott február 23-án este a helyi református templomban, majd a református kollégium imatermében a Komáromi Szekeresgazda Hagyományőrző Egyesület, amely már a Komárom-Esztergom megyei Értéktárba is felvételt nyert, illetve nagy esélye van a Hungarikumok Gyűjteményébe történő besorolásra.
Az orosz tél miatt lesz fagyos a levegő videó 2018. február 24. | POZSONY. Északi, északkeleti irányból sarki levegő éri el térségünket. Pavol Faško, a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet klimatológusa szerint Oroszország felől érkezik a dermesztő hideg. Az előrejelzések szerint elszórtan akár -25 fokig is csökkenhet a hőmérséklet.
6. Forma Biennálé-reinstalláció a Limes Galériában videó 2018. február 24. | KOMÁROM. A Pro Arte Danubií – Duna Mente Művészetéért Polgári Társulás rendezésében 6. Forma Biennálé – reinstalláció címmel február 23-án a Limes Galériában nyílt meg a Szlovák Képzőművészeti Unió tavaly Pozsonyban bemutatott, alkalmazott művészetre, formatervezésre fókuszáló, újrarendezett tárlata. A 33 hazai képzőművész szakmai zsűri által kiválogatott munkái március 18-ig tekinthetők meg a hajdani katonatemplom hajójában.
Szlovákiai tudósneveldék videó 2018. február 23. | POZSONY. Manapság a fiatalokat egyre inkább vonzza a külföld, nem árt azonban tudatosítani, hogy a szlovákiai egyetemek, főiskolák is büszkélkedhetnek olyan hallgatókkal, akiknek a neve jól cseng a tudomány nemzetközi világában.
Kemény fagyok jönnek videó 2018. február 23. | POZSONY. Vasárnaptól szerdáig, négy egymást követő napon is sarki hideget hozó, fogvacogtató fagyos időre figyelmeztetnek a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet munkatársai. Éjszaka akár -22 fokig csökkenhet a levegő hőmérséklete.
Leginkább otthon töltik a tavaszi szünidőt a diákok videó 2018. február 23. | POZSONY. Hétfőn elkezdődött a tavaszi szünidő a Besztercebányai, a Trencséni és a Zsolnai kerület iskolásai számára. Az egyhetes szünidőt a szlovákiaiak 30 %-a használja ki családi üdülésre – derült ki a Cashback Word társaság felmérésének eredményeiből.
A felvidéki vállalkozások versenyképességének fokozását is segíti a Magyar Nemzeti Kereskedőház videó 2018. február 22. | KOMÁROM. A Magyar Nemzeti Kereskedőház, illetve ipolysági regionális képviselete szervezésében, félszáz felvidéki vállalkozó és cégvezető részvételével egésznapos Határon Túli Exportakadémia zajlik február 22-én a Tiszti Pavilon dísztermében. A külpiacra lépésre felkészítő tréning kapcsán Oláh Zsanett, az MNKH vezérigazgatója nyilatkozott portálunknak.
Erős fagyokat hoz a hétvége videó 2018. február 22. | POZSONY. Jelentős lehűlés várható már a hétvégén, amikor északkeleti irányból hideg levegő áramlik térségünkbe. Az előrejelzések szerint helyenként a hőmérséklet akár -20 Celsius-fokig is süllyedhet.
Erős Nők PT: mindenkinek biztosítania kell az anyanyelvű oktatáshoz való jogot! videó 2018. február 21. | POZSONY. Elkötelezetten hiszünk abban, hogy az anyanyelven való oktatás biztosítása nemzeti identitásunk megőrzésének alapvető feltétele, ezért kiállunk a kárpátaljai magyarság anyanyelv-használati jogáért – hangsúlyozták közös nyilatkozatukban a Kárpát-medencei magyar néppárti politikai alakulatok nőszervezetei.
Lodzban is győzött a kassai Talentum programozó diákcsapat videó 2018. február 21. | KASSA, LODZ. A napokban újabb győzelmet aratott a kassai Talentum SAP programozó diákcsapat, melynek felkészítő mentora Hanesz Angelika tanárnő volt. Ez alkalommal a First Lego League elnevezésű nemzetközi robotikai és programozó versenyen, a lengyelországi Lodzban megrendezett elődöntőben a visegrádi négyek 27 csapata közül érte el a legmagasabb összesített pontszámot, s jutott tovább a március 17-18-án a németországi Aachenben zajló közép-európai döntőbe.
Havazás Pozsonyban, szmog Turócszentmártonban és Rózsahegyen videó 2018. február 20. | POZSONY. A főváros elsősorban magasabban fekvő területein egészen az éjszakai órákig 5-6 centiméternyi friss hó hullhat – hívja fel rá a figyelmet Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ), amely Pozsonyra vonatkozólag kedd este tíz óráig elsőfokú, sárga riasztást adott ki. A meteorológusok mindemellett Turócszentmártonban és Rózsahegyen szmogra is figyelmeztetnek.
14. országos találkozójukat tartották Gútán a téli úszók videó 2018. február 20. | 14. országos találkozójukat tartották Gútán a téli úszók. Az, hogy extrémnek számító hobbijuk, a téli úszás, megszállottság-e, vagy sem? Erre a kérdésre talán ők sem tudják a választ. Abban azonban mindenki egyetért, hogy a téli úszás szenvedély.
III. Éjszaka az Ipariban – érdekes programok várják az érdeklődőket videó 2018. február 19. | KOMÁROM. A több mint hat évtizedes múlttal rendelkező komáromi Ipari Szakközépiskola igazgatósága február 22-én 18 órától immár harmadszor rendezi meg az Éjszaka az Ipariban elnevezésű rendezvényét, amely során érdekes foglalkozásokon és további programokon vehetnek részt az érdeklődők.
Tisztújító közgyűlést tartott a Via Mariae PT videó 2018. február 19. | ÉRSEKÚJVÁR. Tisztújító közgyűlést tartott Érsekújvárban 2018. február 16-án a felvidéki Mária út zarándokút kiépítésével foglalkozó Via Mariae polgári társulás. A zarándokút nyolc országot köt össze, kapcsolatot teremtve az összes közép-európai Mária-kegyhellyel.
Az alapismereteket minden gyereknek anyanyelvén kellene megszereznie videó 2018. február 18. | RIMASZOMBAT. Az alapismereteket minden tanulónak az anyanyelvén kellene megszereznie, hiszen az a tudás elsajátításának legkönnyebb és legmegfelelőbb formája – mondta Orosz István, a rimaszombati Tompa Mihály Magyar Tannyelvű Alapiskola igazgatója. Véleményével egyetért Főző Zsolt pedagógus is, a helyi önkormányzat képviselője, az oktatási, ifjúsági, kulturális és sportbizottság elnöke.
Hétfőn kezdődik a tavaszi szünet videó 2018. február 18. | POZSONY. Február 19-én kezdődik az alap- és középiskolások tavaszi szünideje Közép-Szlovákiában. Egy hétig tartó pihenőjük után a további hazai régiókban folytatódik a vakáció.
A következő napok a tél szorításában telnek videó 2018. február 17. | Egyelőre marad a téli idő térségünkben. A meteorológiai intézet előrejelzése szerint hűvös idő lesz sok hóval, havas esővel.
Felújítják a magyar királyok termét Homonnán videó 2018. február 16. | HOMONNA. Felújítják a magyar királyok termét a homonnai Vihorláti Múzeumban. A reneszánsz kastély leglátványosabb szobájának falait 50 magyar király és fejedelem arcképe díszít.
Lakossági fórumsorozaton fejthetik ki véleményüket a gútaiak videó 2018. február 16. | GÚTA. A Köz-Ért Polgári Kör októberben azzal a céllal indított lakossági fórumsorozatot Gútán, hogy kikérje és meghallgassa a helyi lakosok közéleti témákkal és a város életét érintő kérdésekkel kapcsolatos észrevételeit. A harmadik ilyen jellegű rendezvényt február 15-én a városvezetés több képviselője jelenlétében Puruk városrészben tartották. A felvetett, majd sokak által véleményezett programpontokról Samu István városi önkormányzati képviselő, a Köz-Ért Polgári Kör elnöke tájékoztatta portálunkat.
Középiskola lett a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetemből… videó 2018. február 16. | …gondolhatták az intézménybe látogatók 2018. február 15-én, hiszen a nyílt nap keretén belül végzős középiskolások hada lepte el az egyetem termeit, hogy minél több információt gyűjthessenek a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem nyújtotta tanulmányi programokról, lehetőségekről.
Szigorítják az érettségi vizsgák írásbeli részét videó 2018. február 16. | POZSONY. Módosítás várható az érettségi vizsgák felügyelete terén, az oktatási tárca ugyanis meg akarja előzni a vizsgák alatti csalásokat. A külső, azaz írásbeli résznél a jövőben más iskolákból érkező pedagógusoknak kellene ellenőrizniük a válaszokat. Az iskolaigazgatóknak nem tetszik a tervezett változtatás, a pedagógusokkal szembeni bizalmatlanságot és megsértésüket emlegetik.
Életét vesztette egy szlovák síelő az Alacsony-Tátrában videó 2018. február 16. | ALACSONY-TÁTRA. Egy szlovák síelő életét vesztette csütörtökön a Chopok hegység déli oldalán található Nagy-Gápel csúcs térségében – tájékoztatott a hegyi mentőszolgálat internetes oldalán.
Hőmérsékleti rekordok dőltek meg januárban videó 2018. február 15. | POZSONY. Átlagon felüli hőmérsékletek jellemezték az idei januárt, több hőmérsékleti rekord is megdőlt. A meleg időjárás az ország egyes régióiban a vegetáció korai ébredezéséhez vezetett.
Elhunyt Agócs Zoltán professzor videó 2018. február 15. | Életének 80. évében elhunyt Agócs Zoltán egyetemi tanár, a szlovákiai hídépítészet kiemelkedő képviselője.
Nyitra megye déli régióit, a déli járások lakosságát akarják képviselni videó 2018. február 15. | Farkas Iván megyei frakcióvezető tájékoztatja a választókat, hogy kihez, kikhez fordulhatnak bizalommal, amennyiben Nyitra megyét vagy a megye hatáskörében levő intézményeket érintő kérdésük, javaslatuk van, illetve ha el szeretnének intézni valamilyen ügyet a megyén.
Autóbusz-baleset Tornalján videó 2018. február 15. | TORNALJA. Autóbusz baleset történt Tornalján, a Nagyrőcei járásban. Nyolc személyt kórházba kellett szállítani – tájékoztatott Alena Krčová, az egészségügyi mentőszolgálat műveleti központjának szóvivője.
„Jól jársz, ha ide jársz!” videó 2018. február 15. | Idén is több százan vettek részt a Selye János Egyetem Nyílt Napján, ahol az intézmény mindhárom kara bemutatkozott az érdeklődőknek.
Nagyító alatt az extrémizmus videó 2018. február 15. | Miért terjednek a rasszizmus, a sovinizmus kirekesztő eszméi? Mit lehet kezdeni a szélsőséges csoportokkal és egyénekkel? Ezekre a kérdésekre egy szokatlan előadótól kaptak választ hétfő este a Pozsonyi Magyar Szakkollégium diákjai. Farkas Zsolt szőgyéni plébános testközelből ismeri a problémát, mivel a szélsőséges csoportokkal való foglalkozásnak szentelte életét, vagyis a téma szakértője.
Teljesen felújítják II. Rákóczi Ferenc szülőházát Borsiban videó 2018. február 14. | BORSI. Két ütemben újul meg a magyar kormány támogatásával a borsi Rákóczi-várkastély. Az első ütemben tervezett felújítási munkálatokra több mint 800 millió forintot fordítanak.
Három új tanulmányi program a Selye János Egyetemen videó 2018. február 14. | KOMÁROM. Vidékfejlesztés, kereskedelem és marketing, köznevelés és pedagógia – ez a három új tanulmányi program tudhat maga mögött sikeres akkreditációs folyamatot a komáromi Selye János Egyetemen.
Duna-híddal kötik össze Doborgazt és Dunakilitit videó 2018. február 14. | DOBORGAZ. Jóváhagyta a kormány szerdán azt a javaslatot, amelynek alapján gyalogos- és kerékpáros forgalomra szolgáló új Duna-híddal kötik össze a Csallóközt és a magyarországi Szigetközt.
Első  Előző  1 / 200   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -9°C / -5°C
Holnap: -12°C / -6°C
Ógyalla
Ma: -10°C / -4°C
Holnap: -12°C / -5°C
Losonc
Ma: -15°C / -4°C
Holnap: -19°C / -9°C
Kassa
Ma: -11°C / -7°C
Holnap: -14°C / -9°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
17 éveA kommunizmus áldozatainak emléknapja
295 éveMeghalt Christopher Wren angol építész, matematikus és csillagász, aki Londont újjáépítette az 1666. évi tűzvész után.
182 éveSamuel Colt szabadalmaztatta a róla elnevezett Colt 45 nevű pisztolyt.
177 éveMegszületett Pierre Auguste Renoir impresszionista festő.
176 éveMegszületett Karl May német ifjúsági regényíró (Winnetou).
Belföld Fico: legfőbb ambícióm felkészíteni a választásokra a Smert Fico: legfőbb ambícióm felkészíteni a választásokra a Smert Frissítvevideó POZSONY. Jelenleg nem téma az Irány-Szociáldemokrácián belül Robert Fico kormányfő és pártelnök az Alkotmánybíróság élére történő esetleges távozásának kérdése. Erről a közszolgálati rádió Szombati Párbeszédek c. politikai műsorának vendégeként beszélt a miniszterelnök, aki viszont nem zárta ki egyértelműen, hogy ezt fontolgatná. Fico egyúttal kijelentette, jelen pillanatban pártja, a Smer-SD a 2020-as parlamenti választásokra való felkészítése a legfőbb ambíciója. Robert Fico kormányfő ötödször is meg akarja nyerni a parlamenti választásokat és negyedszer is kormányt akar alakítani. Hrabko szerint megszaporodnak az államfőjelöltek videó A publicista szerint a pontos számok érdekében előbb meg kell várni, hogy a jelöltek hivatalosan is bejegyeztetik magukat. Csalóra figyelmeztet a Nyugat-szlovákiai Elosztó Társaság videó A csaló villanyáram lekapcsolásával fenyegetve pénzt követel.
Külföld Szíria - Tűzszünetre szólít az ENSZ Biztonsági Tanácsa Szíria - Tűzszünetre szólít az ENSZ Biztonsági Tanácsa videó NEW YORK. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa szombaton egyhangúlag fogadott el határozatot, amelyben 30 napos tűzszünet haladéktalan kihirdetését követeli Szíriában, hogy a segélyszállítmányok eljuthassanak az ostromlott Kelet-Gútába. Az ENSZ BT egyhangúlag fogadott el határozatot, amelyben 30 napos tűzszünet haladéktalan kihirdetését követeli Szíriában. Szoros együttműködés várható biztonsági kérdésekben a Brexit után is videó Nagy-Britannia budapesti nagykövete reálisnak tartja, hogy továbbra is részt vesznek a terrorizmus elleni harcban. Ausztrál külügyminiszter: az államoknak maguknak kell dönteniük bevándorláspolitikájukról videó Julie Bishop hozzátette, hogy Ausztrália szívesen megosztja ezzel kapcsolatos nézeteit.
Magyar világ Orbán: szeretjük Magyarországot, szeretjük a lovainkat Orbán: szeretjük Magyarországot, szeretjük a lovainkat videó BUDAPEST. Szeretjük Magyarországot, szeretjük a kultúránkat, ezért szeretjük a lovainkat is - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, a felújított Nemzeti Lovarda átadásán. Orbán Viktor miniszterelnök erről szombaton Budapesten, a felújított Nemzeti Lovarda átadásán beszélt. Szilágyi Péter: a pedagógusok őrzik magyarságunkat videó A nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár erről a Budapesti Kongresszusi Központban megrendezett Pedagógus expón beszélt. Politológus: legalizálnák az illegális migrációt a nyugati politikusok videó "Most azt látjuk, hogy egy szervezett üzleti modell alakult ki erre az egész folyamatra" - mondta Deák Dániel politológus.
Kultúra Életműdíjat kapott Szabó István a belgrádi nemzetközi filmfesztiválon Életműdíjat kapott Szabó István a belgrádi nemzetközi filmfesztiválon videó BELGRÁD. "Az igazi elismerés az, hogy ennyi embert látok egy moziteremben, ekkora közönséggel tíz éve nem találkoztam" - mondta Szabó István Oscar-díjas filmrendező a szerb fővárosban péntek este, amikor átvette a belgrádi nemzetközi filmfesztivál, a 46. FEST életműdíját, a Belgrádi győztes nevet viselő szobrocskát. "Az igazi elismerés az, hogy ennyi embert látok egy moziteremben" - fogalmazott az Oscar-díjas filmrendező. A Dal 2018 - Ma este lesz a döntő Frissítvevideó A 20 óra 30 perctől élőben látható show-műsorban eldől, hogy a nyolc finalista közül kié lesz Magyarország legjobb dala. Jiří Menzel cseh filmrendező 80 éves videó Nyolcvanéves február 23-án Jiří Menzel Oscar-díjas cseh filmrendező, a Szigorúan ellenőrzött vonatok alkotója.
Színes Phjongcshang 2018 - Hosszabbításban aranyérmes az orosz férfi jégkorong-válogatott Phjongcshang 2018 - Hosszabbításban aranyérmes az orosz férfi jégkorong-válogatott videó PHJOGCSHNAG. Az orosz válogatott nyerte a férfi jégkorongtornát a phjongcshangi téli olimpián, miután a vasárnapi fináléban hosszabbításban 4-3-ra legyőzte a német együttest. Az oroszok a vasárnapi fináléban hosszabbításban 4-3-ra legyőzték a német együttest. Phjongcshang 2018 - Kanada a bronzérmes férfi jégkorongban videó A kanadai férfi jégkorong-válogatott a szombati helyosztón 6-4-re legyőzte a cseh csapatot. Phjongcshang 2018 - Ester Ledecká duplázott Frissítvevideó Ebben a számban már ő számított a legnagyobb esélyesnek, mivel tavaly megnyerte a világbajnokságot.
Mozaik Megkezdi a metángáz keresését a Marson az ExoMars Megkezdi a metángáz keresését a Marson az ExoMars videó DARMSTADT, MOSZKVA. Miután befejezte a Mars felső légkörében végrehajtott teljes fékezési manőverét, az ExoMars európai-orosz kutatási projekt szondája hamarosan megkezdi a metángáz utáni kutatást a vörös bolygó légkörében - közölte az Európai Űrügynökség (ESA). A Roszkozmosz orosz űrhivatal és az Európai Űrügynökség (ESA) szondája élet nyomait keresi a Marson. Először készült emlősállatról sejtatlasz sejtenkénti elemzéssel videó Kínai tudósok az egér sejtjeit térképezték fel sejtenként végzett DNS-elemzéssel. Az antidepresszánsok hatásosságát bizonyította egy nagyszabású kutatás videó "Végre választ kaptak, akik megkérdőjelezték az antidepresszánsok hatékonyságát."
Vélemény Kövesdi Károly: Pótolhatatlanék Kövesdi Károly: Pótolhatatlanék videó Megszületett a verdikt: a nógrádi, gömöri magyarok megtörölhetik a szájukat, nem kapnak gyorsforgalmi utat. Sem a közeli, sem a távolabbi években. Megszületett a verdikt: a nógrádi, gömöri magyarok megtörölhetik a szájukat, nem kapnak gyorsforgalmi utat. Bartók Csaba: Kép van, magyar hang nincs! videó A számarányoknak megfelelően a két közszolgálati tv csatorna összidejéből napi 4 óra műsoridő járna a felvidéki magyarságnak. Aich Péter: Nagyokos fehérek videó Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit.
Hitélet Hargitai Anna Magna megváltós nővér kapta idén a Hit pajzsa díjat Hargitai Anna Magna megváltós nővér kapta idén a Hit pajzsa díjat videó BUDAPEST. Hargitai Anna Magna megváltós nővér kapta idén a Parma fidei - Hit pajzsa díjat. A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából évente odaítélt elismerést Mádl Dalma, Mádl Ferenc korábbi köztársasági elnök özvegye adta át szombaton Budapesten. A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából évente odaítélt elismerést Mádl Ferenc korábbi államfő özvegye adta át. Ferenc pápa külön böjti és imanapot kért mára a békéért videó Ferenc pápa arra hívja a világegyház tagjait és minden jóakaratú embert, hogy tartson külön böjti és imanapot a békéért. Elhunyt Billy Graham világhírű amerikai prédikátor videó Grahamet a kereszténység egyik legismertebb terjesztőjeként tartják számon, s nem csupán az Egyesült Államokban.
Múltunk Több mint száz év után kapta meg egy francia katona levelét családja Több mint száz év után kapta meg egy francia katona levelét családja videó PÁRIZS. Egy, az első világháborúban elesett francia katona bűnügyi nyomozás közben előkerült utolsó levele annyira meghatotta a francia hatóságokat, hogy a közösségi médiában felkutatták élő rokonait, és átadták nekik a levél másolatát. Az első világháborúban elesett francia katona élő rokonait a közösségi médiában kutatták fel. Ézsaiás próféta pecsétjét találhatták meg Jeruzsálemben videó A pecséten korabeli héber betűkkel világosan kiolvasható Ézsaiás neve (Jesajahu), és töredékesen a próféta szó. Magyar emlékek nyomában: Paál László – Barbizon videó A 19. század jeles festőművésze, a mindössze 33 évet élt Paál László elpolgárosodott nemesi családban született az erdélyi Zámon.
Fő támogatónk