2018. február 20., kedd - Aladár, Álmos
Cikkek közt...  Videók közt...  
Kilencven éve van jelen a Szociális Testvérek Társasága Kassán 2017. október 30., hétfő 18:49 | Hírek.sk | Forrás: Magyar Kurír
KASSA. Bernard Bober kassai érsek-metropolita október 28-án, szombaton hálaadó szentmisét mutatott be a kassai Szent Erzsébet-székesegyházban abból az alkalomból, hogy a Szociális Testvérek Társasága 90 éve telepedett le a városban – tájékoztatott Gábor Bertalan szepsi esperes, plébános.

Az érsek szentbeszédében hangsúlyozta a társaság kassai működésének jelentőségét, és arra kérte a szerzetesközösség tagjait, maradjanak továbbra is a városban, és Boldog Salkaházi Sára testvér példájára legyenek szent jelei az Egyház küldetésének.

A társaság kassai házát a helyi születésű Slachta Margit alapította 1927 augusztusában. A testvérek azóta megszakítás nélkül működnek a városban és környékén. Itt jelentkezett a rendbe Boldog Salkaházi Sára testvér is, akinek szobrát ugyancsak az érsek-főpásztor áldotta meg a kassai dómban 2013. május 12-én, a társaság alapításának 90. évfordulóján.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz