2018. február 19., hétfő - Zsuzsanna
Cikkek közt...  Videók közt...  
A misszióknak gyűjtenek vasárnap a katolikus templomokban 2017. október 22., vasárnap 10:37 | Hírek.sk | Forrás: MTI | Fotó: magyarkurir.hu
BUDAPEST, POZSONY. A missziókért és a hithirdetőkért imádkoznak vasárnap világszerte a katolikus templomokban, így Magyarországon és Szlovákiában is.

A perselypénzt az evangelizáció javára fordítják - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata az MTI-vel. Azt írták: a világ számos országában tevékenykedő misszionáriusok célja Krisztus tanításának továbbadása az egész földkerekségen.

A katolikus egyház 1926 óta minden évben október harmadik vasárnapján tartja a világmisszió napját.

Ferenc pápa az ez évi világnapra megfogalmazott üzenetében úgy fogalmaz: "az egyház természetét tekintve missziós, ha nem volna az, már nem lenne Krisztus egyháza, hanem csak egy a sok egyesület közül, amely csakhamar teljesítené célját és meg is szűnne".

"Az egyház missziója tehát nem egy vallási ideológia terjesztése", azon "keresztül mindig Jézus Krisztus az, aki evangelizál és cselekszik" - tette hozzá.

Ferenc pápa kitér arra is: "a világnak égető szüksége van Jézus Krisztus Evangéliumára. Ő az egyház révén folytatja küldetését: irgalmas szamaritánusként begyógyítja az emberiség vérző sebeit, jó pásztorként fáradhatatlanul felkutatja a kanyargós és céltalan utakon tévelygőket".

"A misszió azt hirdeti az egyháznak, hogy nem önmagáért való cél, hanem Isten országának alázatos eszköze és közvetítője. A pusztán önmagával foglalkozó egyház, amely a földi sikerekben tetszeleg, nem Krisztus egyháza, nem az ő megfeszített és megdicsőült teste" - olvasható a katolikus egyházfő üzenetében.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz