2016. szeptember 01., csütörtök - Egyed, Egon
Cikkek közt...  Videók közt...  
Felvidéki Márton Áron zarándoklatvideó 2016. augusztus 31., szerda 08:12 POZSONY. A Magyar Közösség Pártja és az MKP Keresztény Platformja a Márton Áron emlékév kapcsán zarándoklatot szervez Gyulafehérvárra Márton Áron püspök halálának évfordulóján, ahol a székesegyházban, a búcsúünnepi szentmise keretében megáldják az erdélyi püspök szarkofágját.
Fiatalok nélkül maradhatnak a magyar plébániák? videó 2016. augusztus 29. | BUDAPEST. Az iskolai hitoktatás "elvonzotta" a gyerekeket az egyházi hittanóráktól; ez több felekezetnél is gond - írja a hétfői Magyar Nemzet.
Ünnepi szentmisén emlékeztek Márton Áronra szülőfalujában videó 2016. augusztus 28. | CSÍKSZENTDOMOKOS. Ünnepi szentmisén emlékeztek Márton Áron erdélyi római katolikus püspökre szülőfalujában, Csíkszentdomokoson a püspök születésének 120. évfordulóján.
Szent István tiszteletére mutattak be magyar nyelvű misét a bécsi dómban videó 2016. augusztus 28. | BÉCS. Szent István király ünnepét tartották Bécsben szombaton, a bécsi dómban Dékány Árpád Sixtus zirci apát mutatott be magyar nyelvű misét.
Az egyház érdekét fel nem adó tárgyalás embereként mutatták be Márton Áront videó 2016. augusztus 27. | CSÍKSZENTDOMOKOS. Az egyháza és népe érdekét fel nem adó, de a kommunista hatalommal mégis tárgyalásra kész emberként mutatták be Márton Áron erdélyi püspököt a születése 120. évfordulója alkalmából tartott csíkszentdomokosi konferencián szombaton.
Szentmise közvetítés Márton Áron szülőfalujából videó 2016. augusztus 26. | CSíKSZENTDOMONKOS. Márton Áron születésének 120. évfordulóján a Duna Televízió római katolikus szentmisét közvetít Csíkszentdomokosról. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond Dr. Jakubinyi György gyulafehérvári érsek.
Ferenc pápa: engedjük, hogy Jézussal együtt mi is megrendüljünk! videó 2016. augusztus 24. | VATIKÁN. A Szentatya augusztus 24-én kivételes módon nem tartott katekézist a szerdai általános kihallgatás keretében, hanem az olaszországi földrengés áldozataiért imádkozott.
Lénár Károly atyára emlékeznek Inámban videó 2016. augusztus 23. | INÁM. Ünnepi szentmisére és kegyeleti megemlékezésre kerül sor 2016. augusztus 28-án Inámban Mons. Lénár Károly pápai káplán emlékére.
Felszentelték a Szent Jobb ereklyehordozót Makrancon videó 2016. augusztus 22. | MAKRANC. Makrancon nemrégen találtak egy, a Szent Jobbot szimbolizáló ereklyehordozót. A ritka kincsre véletlenül a település egyik házának padlásán leltek rá. Eredetét tekintve sokáig nem tudták, honnan kerülhetett oda.
Elindult a református egyházak jubileumi honlapja videó 2016. augusztus 22. | BUDAPEST. Elindult a Kárpát-medencei református egyházak közös honlapja, amelyen a reformáció 2017-es jubileumi emlékévével kapcsolatos hírek, interjúk, riportok olvashatók - közölte a Magyarországi Református Egyház Zsinatának kommunikációs szolgálata hétfőn.
Augusztus 20. - Ökumenikus istentiszteletet tartottak az ünnep előestéjén videó 2016. augusztus 20. | BUDAPEST. Ökumenikus istentiszteletet tartottak az államalapítás ünnepének előestéjén, pénteken Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) szervezésében.
Pizzát vesz a hajléktalanoknak Vatikán videó 2016. augusztus 19. | Augusztusban mindenki szabadságra megy, kevesebb a segítség a rászorulóknak. Ferenc pápa csapata ezért ilyenkor különösen nagy figyelmet fordít a hajléktalanokra.
Ferenc pápa magánkihallgatáson fogadta a francia elnököt videó 2016. augusztus 18. | VATIKÁNVÁROS. Ferenc pápa magánkihallgatáson fogadta szerdán Francois Hollande francia elnököt, akivel egyebek között a terrorizmusról, a menekültekről és a vallási szélsőségekről cseréltek eszmét - közölte a Vatikán.
A közel-keleti keresztények drámai helyzetére figyelmeztetett a lengyel elnök és az antiókiai pátriárka videó 2016. augusztus 17. | A közel-keleti keresztények drámai helyzetére figyelmeztetett szerdán Andrzej Duda lengyel államfő és X. János antiókiai pátriárka a varsói elnöki palotában tartott találkozójukon - közölte a lengyel közszolgálati televízió.
Augusztus 20. - Ökumenikus istentiszteletet tartanak az ünnep előestéjén videó 2016. augusztus 16. | BUDAPEST. Ökumenikus istentiszteletet tartanak egyházi vezetők pénteken, az államalapítás ünnepének előestéjén Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban - közölte a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT).
Ferenc pápa az erőszakot szenvedő nőkért imádkozott Nagyboldogasszony ünnepén videó 2016. augusztus 15. | A nőkereskedelem áldozatairól, a visszaélést és erőszakot szenvedő, jogaikban sértett nőkről emlékezett meg Ferenc pápa Nagyboldogasszony vagy Mária mennybevétele ünnepnapján a római Szent Péter téren mondott beszédében hétfő délben.
Pozsonyban találkoznak Közép- és Kelet-Európa püspökei videó 2016. augusztus 15. | POZSONY. Szeptember 8-án és 9-én püspöki konferenciák 14 elnöke, köztük két bíboros érkezik a szlovák fővárosba. A közép- és kelet európai országok Püspöki Konferenciáinak elnökei a „Migrációs válság és a család” elnevezésű konferencián fejtik ki álláspontjukat a témáról.
Nagyboldogasszony ünnepe van ma videó 2016. augusztus 15. | Ma ünnepli a katolikus egyház a legfontosabb Mária-ünnepet, Nagyboldogasszony napját, vagyis Szűz Mária halálát és mennybevételét.
Ferenc Pápa élesen bírálta az emberkereskedelmet videó 2016. augusztus 13. | A katolikus egyházfő az olasz főváros egyik negyedében lévő lakásban kereste fel a húsz – többségében harminc év körüli – nőt, akik hat országból érkeztek Rómába, miután nemrég kiszabadultak a prostitúció rabszolgaságából. A hat román, négy albán, hét nigériai, valamint egy-egy tunéziai, olasz és ukrán nőt a XXIII. János pápa Közösség vette védelmébe és helyezte el az említett lakhelyen.
A kolumbiai bíboros szót emelt a genderideológia népszerűsítése ellen videó 2016. augusztus 12. | „A genderideológia tönkreteszi a társadalmat” – ezzel az erős kifejezéssel reagált Rubén Salazar Gómez kolumbiai bíboros, Bogotá érseke a kolumbiai oktatási minisztérium javaslatára, amely az iskolai tankönyvek felülvizsgálatát célozza.
Szíriai menekültekkel ebédelt a pápa videó 2016. augusztus 11. | VATIKÁNVÁROS. Ferenc pápa olyan szíriai menekültekkel ebédelt csütörtökön a vatikáni rezidenciáján, akik az ő közbenjárására kerültek Olaszországba, miután áprilisban látogatást tett Leszbosz görög szigeten.
A Szent István-bazilikában kezdődik Mága Zoltán templomi hangversenysorozata videó 2016. augusztus 10. | BUDAPEST. A Szent István-bazilikában kezdődik augusztus 21-én Mága Zoltán Hangok és Harangok című templomi hangversenysorozata.
Zarándoklat Márton Áron nyomán Doberdóba videó 2016. augusztus 09. | Márton Áron az olaszországi Doberdóban kezdte meg 19 évesen katonai szolgálatát. Tíz hónapnyi szolgálat után sebesült meg 1916. július 19-én. A sebesülés 100. évfordulóján Kovács Gergely, az erdélyi püspök szenttéavatási ügyének posztulátora szervezett zarándoklatot a doberdói fennsíkra.
Mohácsra érkezik a Szent Jobb a csatavesztés 490. évfordulóján videó 2016. augusztus 07. | PÉCS. Augusztus 28-án egy napra Mohácsra érkezik a Szent Jobb, az 1526-os mohácsi vész 490. évfordulójára emlékezve - tájékoztatta a Pécsi Egyházmegye az MTI-t.
Urunk színeváltozása videó 2016. augusztus 06. | Jézus megdicsőülésének helye a régi hagyomány szerint a galileai Tábor-hegy volt. A csoda színhelyén még az arab hódítás előtt három bazilika épült. Felszentelésük napja, augusztus 6. lett Urunk színeváltozásának (latinul: transfiguratio) ünnepe.
A megbocsátásért imádkozott Ferenc pápa Assisiben videó 2016. augusztus 05. | RÓMA. A világnak megbocsátásra van szüksége - mondta Ferenc pápa csütörtökön az olaszországi Assisi városában, ahol a Szent Ferenc által is látogatott Porziuncola-kápolnában, a megbocsátás szentélyében imádkozott rendkívüli biztonsági intézkedések mellett.
Federico Lombardit nevezték ki a Ratzinger Alapítvány élére videó 2016. augusztus 04. | VATIKÁN. Federico Lombardit, aki július 31-én befejezte szolgálatát a Szentszék sajtóközpontjának igazgatójaként, Pietro Parolin bíboros államtitkár kinevezte a Joseph Ratzinger – XVI. Benedek vatikáni alapítvány elnökévé.
A pápa igazságosabb és biztonságosabb Brazíliát remél videó 2016. augusztus 03. | VATIKÁN. Ferenc pápa reméli, hogy a Rio de Janeiró-i nyári olimpiai játékok arra ösztönzik a brazilokat, hogy a nehézségeket áthidalva egy csapatként fáradozzanak egy igazságosabb és biztonságosabb országért, illetve a remény- és örömteli jövőért.
Felvidéki zászló alatt, szeretetözönben a krakkói világtalálkozón videó 2016. augusztus 02. | KRAKKÓ, POZSONY. Hétfőn este kísérőivel együtt szerencsésen hazatért az a 118 felvidéki fiatal, aki fontosnak tartotta a 14. krakkói katolikus ifjúsági világtalálkozón való részvételét. Az egyhetes útra portálunk is elkísérte a nem könnyű zarándokút során olykor nehézségekkel is szembesülő, ám azokat sikeresen áthidaló, lélekemelő rendezvény résztvevőit. A közös ottlétet a Magyar Katolikus Püspöki Kar, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Mons. Orosch János nagyszombati érsek, a Krakkói Magyar Főkonzulátus, a Nemzetközi Szent György Lovagrend, a Gábriel és Pázmáneum polgári társulás, valamint a Jó Pásztor Alapítvány támogatta.
Körbetekerték a Balatont a pozsonyi magyar katolikus közösség fiataljai videó 2016. augusztus 02. | POZSONY. Tizenhét pozsonyi magyar középiskolás és egyetemista, valamint két kísérő kerülte meg júliusban a Balatont.
Ferenc pápa szerint helytelen az iszlámot a terrorizmussal azonosítani videó 2016. augusztus 01. | VATIKÁN. Helytelen az iszlámot a terrorizmussal azonosítani - jelentette ki Ferenc pápa újságíróknak vasárnap.
Első  Előző  1 / 87   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 13°C / 24°C
Holnap: 11°C / 27°C
Ógyalla
Ma: 12°C / 23°C
Holnap: 14°C / 27°C
Losonc
Ma: 12°C / 23°C
Holnap: 8°C / 23°C
Kassa
Ma: 10°C / 21°C
Holnap: 6°C / 23°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
77 éveA II. világháború emléknapja
24 éveA Szlovák Köztársaság nemzeti ünnepe - a szlovák alkotmány napja.
22 évePécs napja, annak emlékére, megszületett az egyetem alapítására feljogosító beleegyező oklevél.
374 éveMegszületett Bethlen Miklós gróf erdélyi államférfi, kancellár és emlékiratíró.
227 éveMegszületett Lady Marguerite Blessington angol írónő, társasági hölgy.
Belföld Eredménytelenül ért véget a házszabály módosításáról szóló tárgyalás Eredménytelenül ért véget a házszabály módosításáról szóló tárgyalás videó POZSONY. A Szlovák Köztársaság fiatal állam, a demokrácia minden gyermekbetegsége utoléri - jelentette ki a házbizottság tárgyalását követően Andrej Danko házelnök, aki a házszabály módosítását haladéktalanul fontosnak tartja. Állítása szerint már minden eddigi lehetőségét kimerített. Az ellenzéki pártok élesen bírálják a koalíció javaslatát. Jelezték, jóváhagyása esetén az alkotmánybírósághoz fordulnak. Az ellenzéki pártok élesen bírálják a koalíció javaslatát. Jelezték, jóváhagyása esetén az alkotmánybírósághoz fordulnak. Kiska kinevezte közlekedésügyi miniszternek Érsek Árpádot videó Bugár Béla, a Most-Híd elnöke hétfőn mutatta be pártja miniszterjelöltjét Andrej Kiska államfőnek. Hibázott az Általános Egészségbiztosító, 75 ezer euróra büntették videó Az Egészségügyi Felügyeleti Hivatal szerint a biztosító hibát követett el a Kostka klinikával kötött szerződést illetően.
Külföld Egyre feszültebb a helyzet az égei-tengeri menekülttáborokban Egyre feszültebb a helyzet az égei-tengeri menekülttáborokban videó ATHÉN/RÓMA. Több mint 560 menekült érkezett Törökországból az elmúlt 48 órában az égei-tengeri görög szigetekre, ami rendkívüli feszültséget okoz az ottani regisztrációs és menedékkérő központokban (hotspot) - jelentette a dpa. Ugyanakkor az olasz sajtó arról ír, hogy migránsáradat indult el az ország partjai felé az ősz közeledtével. Az olasz sajtó szerint migránsáradat indult el az ország partjai felé az ősz közeledtével. Megfosztották tisztségétől a brazil elnököt videó A 81 szenátor közül 61 szavazott Dilma Rousseff elmozdítására, 20 pedig ellene. Mexikóban sokan nem látják szívesen Trumpot videó Vegyes a visszhangja az Egyesült Államokban Donald Trump republikánus elnökjelölt mexikói látogatásának.
Itthon A pedagógusok nem elégedettek a hat százalékos béremeléssel A pedagógusok nem elégedettek a hat százalékos béremeléssel videó POZSONY. A Szlovákiai Oktatásügyi és Tudományos Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének vezetősége kedden megbeszélést folytatott Peter Plavčan oktatási miniszterrel. A szakszervezeti vezetők kedden megbeszélést folytattak az oktatási miniszterrel, hogy emlékeztessék év eleji követeléseikre. Az elmúlt évi nyarakhoz képest az idei augusztus nem volt túl forró videó Pőstyénben és Kassán egyetlen olyan nap volt, amikor 30 Celsius-fokot mértek. Bárdos: a felvidéki magyarok is részt vesznek a kvótareferendumon videó A Csemadok elnöke jónak nevezte, hogy a külhoni magyarok is voksolhatnak.
Magyar világ Határvadászok toborzásába kezdenek Magyarországon Határvadászok toborzásába kezdenek Magyarországon videó BUDAPEST. Csütörtökön kezdik toborozni azt a háromezer rendőrt, akit a határőrizet megerősítéséért akarnak szolgálatba állítani - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában szerdán. Naponta átlag százan tesznek kísérletet arra, hogy erőszakkal, tiltott módon Magyarország területére lépjenek. Elbúcsúztatták a magyar határon szolgáló szlovák rendőröket videó A szlovák rendőrök segítségével 509 illegális bevándorlónak Magyarországra való bejutását akadályozták meg a magyar hatóságok. Markó Béla visszavonulni készül az aktív politizálástól videó Markó Béla 1993 és 2011 között töltötte be az RMDSZ elnöki tisztségét.
Kultúra Oscar-díj - A Tiszta szívvel című film a magyar jelölt Oscar-díj - A Tiszta szívvel című film a magyar jelölt videó BUDAPEST. Magyarország a Tiszta szívvel című akcióvígjátékot nevezi a legjobb idegen nyelvű film kategóriában az Oscar-díjra - ismertette az Oscar-díjra nevező bizottság szerdai döntését a Magyar Nemzeti Filmalap. Till Attila második játékfilmje egy kerekesszékes bandáról szól. Az idén bemutatott film már több elismerésben is részesült. Interjúkötet jelent meg a rendszerváltozás előtti könnyűzenei életről videó A Hangok és ütemek - tíz életút zenével című kötet célja a magyar könnyűzenei örökség megőrzése. Nyolcvanhárom éves korában meghalt Gene Wilder amerikai színész videó A színész és komikus a Charlie és a csokoládégyár (1971) vagy A producer (1967) című Mel Brooks-film sztárja volt.
Színes Maradj talpon! - A felvidéki Mészáros András legény a talpán Maradj talpon! - A felvidéki Mészáros András legény a talpán videó BUDAPEST. Két izgalmas napot zárt sikeresen a Maradj talpon! műveltségi vetélkedőben a felvidéki Mészáros András. Megérte, mert az intelligens versenyző 1 687 575 forinttal lett gazdagabb. A felvidéki játékos két izgalmas napot zárt sikeresen a műveltségi vetélkedőben. Nyereménye több mint másfél millió forint. Meghalt Věra Čáslavská, hétszeres olimpiai bajnok cseh tornásznő videó 1968-ban Mexikóvárosban Čáslavská az olimpia hőse lett, mert Csehszlovákia megszállása után is kiállt a prágai tavasz mellett. Saját Wikipédiát készítenek maguknak az oroszok videó Orosz online enciklopédia létrehozását rendelte el az orosz kormányfő.
Mozaik Eddig ismeretlen objektumokra bukkantak a Naprendszer külső vidékén Eddig ismeretlen objektumokra bukkantak a Naprendszer külső vidékén videó WASHINGTON. Eddig ismeretlen objektumokra bukkantak a Naprendszer külső vidékén amerikai csillagászok - írta a BBC hírportálja. Az égitesteket akkor vették észre, amikor egy lehetséges kilencedik bolygó helyét igyekeztek megállapítani. Bajszuk segíti az állatokat a szélirány meghatározásában videó A kutatók hozzáláthatnak olyan mesterséges bajszok kifejlesztéséhez, amelyek robotokra szerelve segíthetik a szagok követését. A kutyák agya az emberéhez hasonlóan dolgozza fel a beszédet videó Egy magyar kutatás a világon elsőként vizsgálta a kutyák agyának emberi beszédet feldolgozó képességét.
Vélemény Kiss Beáta: Félmegoldások kora Kiss Beáta: Félmegoldások kora videó A felvidéki pedagógusok és szülők társadalma nagy várakozással tekintett arra a tárgyalássorozatra, mely az Állami Pedagógiai Intézet, az Oktatási Minisztérium és a szakmai, illetve civil szervezetek, szakemberek között zajlott a nyáron... A magyar szülő újra kénytelen megelégedni a számára előnytelen kompromisszummal - véli az MKP oktatási és kulturális alelnöke. Agárdy Gábor: Lokalizmus kontra globalizmus videó Mert nem csak nézni és fülelni kell, hanem látni és hallani is. Köpöncei Péter: A Most-Híd kiütéssel győzött videó A szürke eminenciások örülhetnek, már nemcsak az egészségügyből fognak szakítani, hanem az autópályákból is.
Múltunk 160 éve szentelték fel az esztergomi bazilikát 160 éve szentelték fel az esztergomi bazilikát videó ESZTERGOM. Százhatvan éve, 1856. augusztus 31-én szentelték fel Magyarország legnagyobb templomát, az esztergomi bazilikát, a Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyház a magyar katolikus egyház főtemploma. A székesegyházat Ferenc József jelenlétében az új hercegprímás, Scitovszky János 1856. augusztus 31-én szentelte fel. A keresztes hadjáratok idejéből származó kézigránátra bukkantak videó A nehéz agyagból készült, aprólékos munkával elkészített fegyvert eleink egyfajta középkori Molotov-koktélként alkalmazták. Buda várát 475 éve foglalta el a török videó Négyszázhetvenöt éve, 1541. augusztus 29-én - a mohácsi csata után napra pontosan 15 évvel - foglalta el a török Buda várát.
Fő támogatónk