2017. február 28., kedd - Elemér
Cikkek közt...  Videók közt...  
Alapításuk 400. évfordulóját ünnepelték a lazaristákvideó 2017. február 28., kedd 11:56 NAGYVÁRAD. A Misszióstársaság (lazaristák) közössége 2017-ben ünnepli létrejötte 400. évfordulóját. Ez alkalomból Nagyváradon, a Katalin-telepi római katolikus plébánián ötrészes előadás-sorozat indult.
Első ízben látogatott pápa a római anglikán templomba videó 2017. február 27. | RÓMA. Ferenc pápa vasárnap délután ellátogatott a római Mindenszentek templomába, ez volt az anglikán templomban tett első pápai látogatás. A katolikus egyházfő egyszersmind elismerte, hogy a közeledéshez vezető út néha "lassú és bizonytalan".
Saját finanszírozási modellel rukkolnának elő az egyházak videó 2017. február 26. | POZSONY. A szlovákiai keresztény egyházak és a zsidó egyházközségek legfelsőbb képviselői reagálni kívánnak a kulturális minisztérium az egyházak finanszírozásának módosításával foglalkozó szakmai bizottságának végkövetkeztetéseire és egy saját finanszírozási modell bemutatását tervezik a tárcának.
Megújult a madari templom tetőzete videó 2017. február 24. | MADAR. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának nyolcezer eurós támogatással és jelentős önrésszel újult meg a 326 éves madari templom tetőzete.
Görögkatolikus központ épül Beregszászon videó 2017. február 23. | BEREGSZÁSZ. Grezsa István, a Miniszterelnökség Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosa munkalátogatáson járt Kárpátalján.
Nemzetközi segítséget sürget az éhínség ellen Ferenc pápa videó 2017. február 22. | VATIKÁN. Konkrét élelmezési segélyt és ennek célba juttatását sürgette az afrikai Dél-Szudán éhínségtől sújtott lakosságának Ferenc pápa a vatikáni általános audiencián szerdán.
A szír ortodox pátriárkával találkozott Orbán Viktor videó 2017. február 21. | BUDAPEST. Orbán Viktor miniszterelnök munkaebéden látta vendégül az Országházban II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárkát.
Szentmisével zárult a házasság hete rendezvénysorozat Budapesten videó 2017. február 20. | BUDAPEST. Bíró László, az MKPK családpasztorációért felelős püspöke mutatta be a házasság hete országos programsorozatának záró szentmiséjét vasárnap Budapesten, a belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban. Házasságban, családban élni jó – üzeni a 10. születésnapját ünneplő rendezvény.
Három év alatt épült fel a zétényiek temploma videó 2017. február 19. | ZÉTÉNY. A szórványban lévő zétényi reformátusok sem akartak lemaradni a leányegyházközséggé váló Boly és Szinyér mellett. A saját szükségletüknek megfelelő templomot álmodtak meg maguknak, amely a 2016-os évben vált teljessé köszönhetően az építést elősegítő, különböző forrásokból érkező jelentős anyagi támogatásoknak.
Megnyitották a Szent László-emlékévet videó 2017. február 17. | GYŐR. Ma Győrben hivatalosan megnyitották a Szent László-emlékévet, amelynek megtartását a kormány 2016. augusztus 17-én jelentette be.
Rászoruló gyermekeken segít a Katolikus Karitász Kárpátalján videó 2017. február 16. | UNGVÁR. Rászoruló gyermekeknek szánt ruhaneműt, tartós élelmiszereket és könyveket adott át csütörtökön a beregszászi járási Mezőváriban több mint 30 családnak a Katolikus Karitász és a Via et Vita Nagycsaládos Egyesület.
Győrben találkoztak a magyarországi és a szlovákiai evangélikus egyház vezetői videó 2017. február 15. | GYŐR. A határon túli szolgálat, a nemzeti gyökerek ápolása, a hitoktatás és a lelkészképzés fontosságát hangsúlyozták a magyarországi és a szlovákiai evangélikus egyház püspökei szerdán győri találkozójukon.
Idén is elstartol a Mária Maraton videó 2017. február 15. | BUDAPEST. A Mária Út mentén induló Mária Maraton egyedülálló rendezvény Európában: ultramaraton-futók teljesítik a Mariazelltől Csíksomlyóig tartó több mint ezerháromszáz kilométeres távot.
Ferenc pápa: a papi pedofília áldozatai az egyház lelkiismeretét terhelik videó 2017. február 14. | VATIKÁN. Az egyháznak szigorúan fel kell lépnie a missziójukat eláruló papokkal, valamint az őket védelmező püspökökkel és bíborosokkal szemben – szögezte le Ferenc pápa egy, a papi pedofíliáról szóló könyv bevezetőjében, amelynek szövegét a La Repubblica című olasz napilap közölte.
Elhunyt Cseri Kálmán lelkész videó 2017. február 14. | BUDAPEST. Életének 78. évében, hétfőn elhunyt Cseri Kálmán református lelkész - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden.
Adományok Kárpátaljára és Gömörbe a pozsonyi egyházmegyéből videó 2017. február 13. | POZSONY. A pozsonyi egyházmegye nyolc gyülekezete adományának – gyermekruháknak, cipőknek és játékoknak – örülhetett 2017. februárjának elején a kárpátaljai guti református gyülekezet. Decemberben szintén érkezett egy szállítmány Kárpátaljára, de a Gömörben élő hátrányos helyzetűek is részesültek az adományokból.
Ferenc pápa üzenete a betegek XXV. világnapjára videó 2017. február 11. | A szentatya a lourdes-i Szűzanya ünnepén, február 11-én hagyományosan üzenetet intéz a betegekhez. Idei üzenetének témája: Csodálat Isten tettei iránt: „Nagyot tett velem a Hatalmas…” (Lk 1,49)
Okostelefonokat áldott meg egy olasz pap videó 2017. február 10. | RÓMA. Az umbriai Cittá di Castellóban tartott szentmisén Giorgio Mariotti katolikus pap megáldotta az okostelefonokat; azért, hogy ezzel is a kommunikációs eszközök tudatosabb használatára ösztönözze a hívőket.
Ferenc pápa: van korrupció a Vatikánban videó 2017. február 09. | VATIKÁN. "A Vatikánban jelen van a korrupció, de nem veszítettem el a nyugalmam" - nyilatkozott Ferenc pápa a Corriere della Sera című olasz napilapnak adott csütörtöki interjúban. A szexuális visszaélések elkövetését ugyanitt betegségnek nevezte.
Soltész Miklós Besztercebányán a magyar hívők támogatásáról is tárgyalt videó 2017. február 08. | BESZTERCEBÁNYA. A kereszténység megóvása az európai nemzetek megmaradásának alapvető pillére - jelentette ki Soltész Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára Besztercebányán, ahol Marián Chovaneccel a besztercebányai római-katolikus egyházmegye püspökével találkozott.
Böjte Csaba: Európa jövője a kereszténység videó 2017. február 08. | BRÜSSZEL. Európa jövője a kereszténység, a szeretet, amelyet Jézus Krisztus karácsonykor közénk hozott - jelentette ki Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes a brüsszeli Balassi Intézetben rendezett kedd esti kerekasztal-beszélgetésen.
Emberi méltóságért díjat kapott Böjte Csaba videó 2017. február 07. | BUDAPEST. Az Emberi Méltóság Tanácsa (EMT) Emberi méltóságért kitüntetésben részesítette Böjte Csaba ferences rendi szerzetest, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapító elnökét. Az elismerést Lomnici Zoltán, az EMT elnöke és Szunai Miklós, a civil szervezet főtitkára adta át február 6-án Budapesten.
Ferenc pápát támadó plakátok lepték el Róma utcáit videó 2017. február 05. | Az olasz terrorizmus ellenes nyomozó-igazgatóság (Digos) nyomozást indított vasárnap a Ferenc pápát támadó plakátok miatt, amelyeket több száz példányban Róma utcáin ragasztottak ki. Az ismeretlen plakátragasztók az egyházfő intézkedéseit bírálják.
Erdő Péter: Isten és az emberiség nagy drámája folyik videó 2017. február 03. | ESZTERGOM. Erdő Péter bíboros Urunk bemutatása (Gyertyaszentelő Boldogasszony) ünnepén, február 2-án az esztergomi bazilikában mutatott be szentmisét. A szertartás kezdetén gyertyaszentelésre is sor került.
A Vatikánt is aggodalommal töltik el Trump intézkedései videó 2017. február 02. | VATIKÁN. A Vatikánt aggodalommal töltik el Donald Trump amerikai elnök rendeletei a mexikói határra tervezett falépítésről, valamint hét muzulmán többségű ország állampolgárainak az Egyesült Államokba történő beutazásának tilalmáról - mondta Angelo Becciu érsek, szentszéki helyettes-államtitkár szerdán a Tv2000 olasz katolikus televíziónak.
Megnyitották a reformáció jubileumi emlékévét videó 2017. február 01. | DEBRECEN. A Magyar Református Egyház reformációi jubileumi emlékévét ünnepi istentisztelettel nyitották meg a debreceni Református Nagytemplomban kedden délután.
Debrecenbe érkezett a reformációs vándorkamion videó 2017. január 31. | DEBRECEN. Magyarországi első állomására, Debrecenbe érkezett hétfőn a reformáció kezdetének 500. évfordulója alkalmából útnak indított reformációs vándorkamion, amely 19 ország 68 városát köti össze.
A mexikói püspökök is elutasítják a falépítést videó 2017. január 30. | MEXIKÓVÁROS, WASHINGTON. A mexikói püspöki konferencia közleményt adott ki az Amerikai Egyesült Államok és Mexikó között tervezett fal építése kapcsán.
Keresztényüldözés elleni központtá válna Magyarország videó 2017. január 27. | BUDAPEST. Magyarország a keresztényüldözés ellen fellépő szervezetek központjává és támogatójává akar válni - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, Az összefogás új lehetőségei az üldözött és diszkriminált keresztény közösségek érdekében című nemzetközi konferencián.
Magyar állami segítséggel újulnak meg a székelyföldi templomok videó 2017. január 26. | SZÉKELYUDVARHELY. Székelyföldi iskolák és templomok felújításának a támogatását jelentette be Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára egy csütörtöki székelyudvarhelyi sajtótájékoztatón.
Gyászmisét mutattak be a buszbaleset áldozataiért Rómában videó 2017. január 25. | RÓMA. Gyászmisét mutattak be a veronai buszbaleset áldozataiért a római Szent Péter-bazilika magyar kápolnájában.
Első  Előző  1 / 95   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 8°C / 11°C
Holnap: 3°C / 9°C
Ógyalla
Ma: 9°C / 11°C
Holnap: 2°C / 8°C
Losonc
Ma: 10°C / 12°C
Holnap: 3°C / 8°C
Kassa
Ma: 12°C / 15°C
Holnap: 0°C / 8°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
0 éveHúshagyó kedd A farsang utolsó napja.
0 éveA palacsinta világnapja
1017 éveFinnországban a Kalevala ünnepe.
185 éveLánchíd felépítésének támogatására megalakult a Budapesti Hídegylet, gróf Széchenyi István kezdeményezésére.
128 éveMegszületett Vaclav Nyizsinszkij lengyel származású orosz balett-táncos, akit minden idők legkiválóbb férfi táncosának tartanak.
Belföld Felmérés: legkevésbé Kotlebát és Matovičot látnánk szívesen kormányfőként Felmérés: legkevésbé Kotlebát és Matovičot látnánk szívesen kormányfőként videó POZSONY. Szlovákia lakosságát legkevésbé az zavarná, ha a következő parlamenti választások után Robert Fico, Andrej Danko vagy Richard Sulík válna kormányfővé. Nem szívesen látnák viszont a miniszterelnöki székben Marian Kotlebát vagy Igor Matovičot – derül ki a Focus közvélemény-kutató ügynökség felméréséből. Szlovákia lakosságát legkevésbé az zavarná, ha a következő parlamenti választások után Fico, Danko vagy Sulík válna kormányfővé. Betiltaná a mecsetek építését a Család vagyunk mozgalom videó Mint mondták, csupán megelőzésről van szó. Jelenleg Szlovákia az EU egyetlen mecset nélküli országa. Mikor hívjuk a 112-es, mikor a 155-ös telefonszámot? videó A 112-es telefonszám propagálása során feledésbe merült, hogy a korábbi telefonszámok – 150, 155 és 158 – továbbra is hívhatóak.
Külföld Major: Major: "történelmi hiba" a kilépés az EU-ból videó LONDON. John Major volt brit miniszterelnök szerint "történelmi hiba" volt, hogy a brit EU-tagságról tartott tavalyi népszavazáson a többség a kilépésre voksolt. Major a második volt brit miniszterelnök, aki súlyos aggályainak adott hangot a Brexit-folyamat miatt. Megkezdődött Putyin és Trump találkozójának előkészítése videó A találkozó időpontjáról és helyszínéről még nem született megegyezés - jelentette ki Szergej Rjabkov. Kézigránát robbant Malmö külvárosában videó Robbanás rázta fel az esti szendergésből Malmö Lindängen negyedét. A rendőrség közlése szerint egy embert kórházba vittek.
Itthon Csaknem valamennyi hazai középiskolás tanul idegen nyelvet Csaknem valamennyi hazai középiskolás tanul idegen nyelvet videó POZSONY. A szlovákiai középiskolásoknak közel 98 százaléka egy vagy több idegen nyelvet tanul, miközben mintegy 20 százalékuk egy, 78 százalékuk pedig két vagy több idegen nyelvet igyekszik elsajátítani. Mintegy 20 százalékuk egy, 78 százalékuk pedig két vagy több idegen nyelvet igyekszik elsajátítani. Egyre többen választják a magyar iskolát videó A Felvidéken 2007 óta nem volt annyi magyar iskolakezdő, mint 2015 és 2016 szeptemberében. Rimaszombati vállalkozás is sikeres volt a fiatal magyar vállalkozók programban videó A rimaszombati Halász Attila egyike volt a 16 nyertes pályázónak.
Magyar világ Élelmiszerminőség-ügy: közösen léphetnek fel a kelet-közép-európai országok Élelmiszerminőség-ügy: közösen léphetnek fel a kelet-közép-európai országok videó BUDAPEST. A visegrádi országok (Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország - V4) mellett Románia és Bulgária is felléphet az élelmiszerek Európai Unión (EU) belüli kettős minőségének ügyében - mondta Zsigó Róbert, a földművelésügyi tárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára. A visegrádi országok mellett Románia és Bulgária is felléphet az élelmiszerek EU-n belüli kettős minőségének ügyében. Orbán: megvalósult a munkaalapú gazdaság videó A kormányfő beszélt arról is, nem szabad, hogy eltűnjön a nagyság iránti vágy a magyarokból. Károkat okozott a viharos szél Magyarországon Frissítvevideó Az érintett területeken a következő órákban akár 90 kilométer/órásnál erősebb széllökések is lehetnek.
Kultúra Oscar-díj - Évtizedes mélypontra süllyedt a gála nézettsége Oscar-díj - Évtizedes mélypontra süllyedt a gála nézettsége videó LOS ANGELES. Az idei Oscar-gálát 32,9 millióan követték élőben az ABC tévécsatornán az Egyesült Államokban, ami a legalacsonyabb nézettség 2008 óta és a második legalacsonyabb a mérések 1974-es kezdete óta - közölte a Nielsen piackutató intézet. Donald Trump elnök szerint a gálán túlságosan is a politikára összpontosítottak, ezért volt zűrzavar. Donald Trump szerint a gálán túlságosan is a politikára összpontosítottak, ezért volt zűrzavar. Ünnepi koncertet ad a Csík Zenekar a Müpában videó A Csík Zenekar jövőre ünnepli 30. születésnapját, az idei év részben a jubileumra felkészülés jegyében is zajlik. Másik baklövést is elkövettek a szervezők az Oscar-gálán videó A szervezők egy élő embernek állítottak emléket abban a videóban, amely a filmszakma elmúlt évben elhunyt nagyjait méltatta.
Színes Ismét kitört az Etna Ismét kitört az Etna videó CATANIA. Nyolc hónapnyi szünet után feléledt az Etna, Európa legmagasabb és legaktívabb vulkánja, emiatt légiforgalmi riasztást adtak ki Szicíliában kedden. A vulkán éjszaka tört ki. A sötétben magasba szökő, izzó rögöket Catania és Taormina városából is látni lehetett. Dunaszerdahelyre igazolt Mervó Bence videó A 21 éves támadó a DAC honlapjának beszámolója szerint két és féléves megállapodást írt alá. A gólvonal-technológia döntötte el a holland rangadót videó A gólvonal-technológia segítségének is köszönhette a Feyenoord, hogy 2-1-re legyőzte vasárnap a vendég PSV Eindhovent.
Mozaik Mit tartogathat a Föld-szerű bolygók új generációja? Mit tartogathat a Föld-szerű bolygók új generációja? videó A múlt héten bejelentett, 40 fényévre található, TRAPPIST-1 vörös törpecsillag körül fellelt hét, Föld-szerű planéta között lehet sugárzás lecsupaszította kőzettörmelék, és akár felhőkbe burkolózó, a Vénuszhoz hasonló világ is. Sőt kutatók azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy némelyik egzotikus életformákat hordozhat a rozsdavörös alkonyi égbolt alatt. Kutatók azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy némelyik egzotikus életformákat hordozhat a rozsdavörös alkonyi égbolt alatt. Emberekkel a fedélzetén kerülné meg a Holdat az Orion űrkapszula videó Az eredeti tervek szerint legkorábban 2021-ben szállíthatna űrhajósokat az Orion, ez lenne a kapszula második missziója. Magyarországra megérkezett az első fekete gólya videó A fekete gólyák többsége március 15-e után érkezik meg, Magyarországon mintegy 380-420 pár fekete gólya fészkel.
Vélemény Nagy Dávid: NOlimpia egy felvidéki szemével Nagy Dávid: NOlimpia egy felvidéki szemével videó „Gyere Egérke, gyere kicsi lány!” – zengenek fülemben a felejthetetlen Vitray Tamás szavai. Majd becsukom szemem és látom, ahogy a vízipólósaink egymás után háromszor ugranak a bearanyozott medencébe. Végül (a teljesség igénye nélkül) a kajakosainkon, kard- és tőrvívó csapatainkon keresztül gondolataimban eljutok Hosszú Katinkáig, aki mindig nyer és mindent visz. Közben könnybe lábad a szemem… jó érzés. A politikai karrier utáni vágy kihasználta és megerőszakolta mindazt, amire már most büszkék voltunk. Agárdy Gábor: Vízhiány és népszaporulat videó Ha az afrikaiak nem akarnak éhen- és szomjan halni, irány a nagyvilág – elsősorban Európa. Kiss Beáta: Iskoláink finanszírozásáról – újra videó Újfent az események után kullogunk, elhárult egy konkrét veszély, de hosszú távú megoldás továbbra sem született.
Múltunk Csak a gazdagok tetemeit szállították haza a Titanicról Csak a gazdagok tetemeit szállították haza a Titanicról videó LONDON. A Titanicot vízre bocsátó White Star Line hajótársaság, valamint a holttestek felkutatásával és elszállításával megbízott Mackay-Bennett hajó között váltott táviratokból kiderült, hogy a Titanic harmadosztályra jegyet váltó utasait az óceánba dobták, hogy maradjon hely az első- és másodosztály áldozatainak. A Titanic harmadosztályra jegyet váltó utasait az óceánba dobták, hogy maradjon hely az első- és másodosztály áldozatainak. Keresik I. Jakab skót király elveszett sírját videó Digitális vizualizációval akarják megtalálni I. Jakab skót király temetkezési helyét a modern város alatt. Már online is kutatható a hadifogolytáborokban meghaltak adatbázisa videó Az Elhurcolva, távol a hazától címmel megjelent 66 281 soros adatbázist szombaton, a Gulág emlékév záró rendezvényén élesítették.
Fő támogatónk