2017. január 23., hétfő - Zelma, Rajmund
Cikkek közt...  Videók közt...  
Erdő Péter: Jézus a szenvedő emberekhez jöttvideó 2017. január 23., hétfő 08:48 BUDAPEST. Jézus a szenvedő emberekhez jött, rajtuk akart segíteni - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az ökumenikus imahetet lezáró keresztény-zsidó imaórán vasárnap este Budapesten.
Ferenc pápa a válságok okozta populizmustól óv videó 2017. január 22. | VATIKÁNVÁROS. Ferenc pápa mindenkit óva int attól, hogy a válságok miatt az emberek populista "megmentőkben" lássák a megoldást - derül ki abból az interjúból, melyet az El País című spanyol napilap közölt szombat este.
Köszönetet mondott a magyaroknak III. Teofilosz pátriárka videó 2017. január 20. | BUDAPEST. Levélben mondott köszönetet Orbán Viktor miniszterelnöknek és egész Magyarországnak III. Teofilosz, Jeruzsálem görög-ortodox pátriárkája azért az anyagi támogatásért, mellyel Magyarország a jeruzsálemi Szent Sír Templomban található Jézus-síremlék felújítását segítette elő.
Idén is útra kel a Boldogasszony és a Fekete Madonna zarándokvonat videó 2017. január 19. | BUDAPEST. Az idén is útra kel a Boldogasszony zarándokvonat Csíksomlyóra és a Fekete Madonna zarándokvonat a lengyelországi Czestochowába és Krakkóba a MÁV-Start Zrt. és a Misszió Tours együttműködésében - jelentették be csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
Egymilliárd forint a felvidéki katolikus egyháznak videó 2017. január 18. | IPOLYHÍDVÉG. Meg kell őrizni és meg kell erősíteni a kereszténységet Közép-Európában, mert az a magyarság és a többi nemzet megmaradásának záloga - jelentette ki Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Ipolyhídvégen.
Magyar lelkipásztori találkozó Ausztriában videó 2017. január 18. | KISMARTON. Ägidius Zsifkovics kimartoni megyéspüspökkel is találkoztak az ausztriai magyar és magyarul beszélő katolikus lelkészek ez évi összejövetelük keretében, melyet múlt héten tartottak Kismartonban (Eisenstadt).
Orbán: Placid atya az európai keresztény kultúra tanúságtevője volt videó 2017. január 17. | BUDAPEST. Megrendülését és együttérzését fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök abban a levélben, melyet Olofsson Placid atya halála kapcsán írt Várszegi Asztrik pannonhalmi bencés főapátnak, illetve a gyászoló közösségnek - tájékoztatott Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke kedden.
Elhunyt Olofsson Placid atya videó 2017. január 16. | BUDAPEST. Életének 101., papságának 78. évében 2017. január 15-én, vasárnap este visszaadta lelkét Teremtőjének Olofsson Placid atya, bencés szerzetes – tájékoztatta a Magyar Kurir katolikus hírportált Urr Ipoly OCist plébános-házfőnök.
"Az egyház magához öleli a világ minden nemzetét" videó 2017. január 15. | Ma van a Vándorlók és Menekültek világnapja. Ferenc pápa világnaphoz kapcsolódó idei üzenete a migránsokról, azon belül a kiskorúak védelméről szól. A migrációban valamennyi földrész érintett, ezért az üzenet az egész világnak szól.
Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét videó 2017. január 14. | BUDAPEST. Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét, amelynek országos megnyitó istentiszteletét Budapesten, a Kálvin téri református templomban tartják. A nyolcnapos programsorozat a magyarországi egyházak egyik legnagyobb közös rendezvénye - közölte a szervező Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT).
Rendszeresen tartanak magyar nyelvű szentmiséket a Szent Péter-bazilikában videó 2017. január 13. | RÓMA. Immár tizenkét éve van minden kedden reggel magyar nyelvű szentmise a Szent Péter-bazilika Magyarok Nagyasszonya-kápolnájában. Németh László olaszországi főlelkész a 2017-es miserendről tájékoztatott.
Veszélyben van a Közel-Kelet keresztény közössége videó 2017. január 12. | BUDAPEST. Veszélyben van a Közel-Kelet, Irak és Szíria keresztény közössége - hangsúlyozta Mar Ignatius Joseph III. Younan, a szír katolikus egyház feje szerdai budapesti előadásán.
Mindenki számára hozzáférhető magyar nyelvű hangos biblia készült videó 2017. január 11. | SZEGED. A Kárpát-medence magyarok lakta vidékein élő ötszáz önkéntes részvételével mindenki számára hozzáférhető hangos biblia készült - tájékoztatott Benyik György biblikus tanár, a szeged-tarjánvárosi Szent Gellért-templom plébánosa.
Bécsi érsek: nem szabad elítélni Trumpot videó 2017. január 10. | BÉCS. Ne ítélkezzünk túl elhamarkodottan Donald Trump felett - mondta Christoph Schönborn bécsi érsek, akit sokan Ferenc pápa utódjának tartanak. A migrációs hullámot és az iszlám vallást többször is kritizáló bíboros szerint érdemes visszagondolni, milyen politikai következményei voltak 2016-ban a bevándorlásból adódó problémáknak, és mi a feladata egy kereszténységét megőrizni vágyó nemzetnek.
Kirill pátriárka Budapestre látogat videó 2017. január 10. | BUDAPEST. Kirill moszkvai pátriárka, az orosz ortodox egyház feje elfogadta a magyar kormány meghívását, és az év végén vagy 2018 elején Budapestre látogat az addigra helyreállított Petőfi téri orosz ortodox templom átadására.
Ferenc pápa: a terrorizmus visszaél Isten nevével videó 2017. január 09. | VATIKÁN. Isten nevével visszaélő gyilkos őrületnek nevezte a terrorizmust Ferenc pápa a Szentszéknél akkreditált diplomatáknak a Vatikánban hétfőn tartott évnyitó beszédében, amelyben korunk összes főbb aktuális problémájáról, közöttük a migrációról is szólt.
Reformáció emlékéve - Emlékkiálítással nyitott a felvidéki rendezvénysorozat videó 2017. január 09. | KIRÁLYHELMEC. Reformáció emlékkiállítás nyílt Királyhelmecen. Az előadásokkal egybekötött tárlat a Zempléni Egyházmegye nyitórendezvénye volt a reformáció ötszázadik, jubileumi évének tiszteletére. Sola Scriptura - Egyedül a Szentírás - erre hívja fel a figyelmet a megnyílt tárlat.
Ferenc pápa huszonnyolc kisgyereket keresztelt meg videó 2017. január 08. | VATIKÁNVÁROS. A keresztség fény az emberek életében - mondta Ferenc pápa, aki tizenöt kisfiút és tizenhárom kislányt részesített a keresztség szentségében vasárnap a Sixtus-kápolnában.
Reformáció emlékéve - Kövér: hit, kultúra és gyökerek nélkül a társadalom szétesik videó 2017. január 08. | BUDAPEST. Egy modern demokráciában az állam és az egyház természetesen elválasztva, de mégiscsak együttműködve létezik egymás mellett - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának a reformáció 500. évfordulójára meghirdetett emlékév megnyitása alkalmából adott interjúban.
Balog: a reformáció hálaadás és kritikus szembenézés önmagunkkal videó 2017. január 06. | BUDAPEST. A reformáció egyszerre hálaadás és kritikus szembenézés önmagunkkal - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév központi megnyitóján péntek este Budapesten a Művészetek Palotájában.
Ferenc pápa: a három napkeleti bölcset az újdonság keresése vezette Betlehembe videó 2017. január 06. | VATIKÁNVÁROS. A háromkirályokat az újdonság reménye vezette Betlehembe a gyermek Jézushoz, miután belefáradtak koruk Heródeseibe - jelentette ki Ferenc pápa a vízkereszt ünnepén a vatikáni Szent Péter-bazilikában bemutatott szentmisén, amelynek végén római hajléktalanok osztottak imakönyveket a Szent Péter téren.
Ma van vízkereszt ünnepe videó 2017. január 06. | Ma van vízkereszt, vagyis Jézus Krisztus megjelenésének ünnepe. A katolikus egyházban vízkereszt parancsolt ünnep, vagyis a híveknek kötelező szentmisén részt venniük. Vízkereszt, avagy a háromkirályok, másképpen a napkeleti bölcsek ünnepe, a katolikus egyház egyik legfontosabb ünnepe.
Akit két rendszer üldözött - Elhunyt Anna Magdalena Schwarzová szerzetesnő videó 2017. január 05. | KRAKKÓ. Kilencvenöt éves korában elhunyt Krakkóban Anna Magdalena Schwarzová cseh kármelita szerzetes, vallási aktivista és a náci és a kommunista rendszer politikai foglya - közölte a lengyel sajtó.
Reformáció emlékéve: a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház is méltó ünneplésre készül videó 2017. január 05. | KOMÁROM. Idén 500 éves a reformáció. A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház is készül a jeles esemény méltó megünneplésére. A lutheri-kálvini tanok terjedéséről, jelentőségéről és a tervezett jubileumi rendezvényekről Fazekas Lászlót, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház püspökét kérdeztük.
Misebuszt indítottak Kárpátalján videó 2017. január 04. | BEREGSZÁSZ. A beregszászi egyházközség kezdeményezésének köszönhetően a szomszédos községben, Kígyóson élő római katolikusokat ezentúl misebusz szállítja a város templomához vasárnaponként.
McDonald's nyílt a Vatikánban - Háborognak a bíborosok videó 2017. január 03. | VATIKÁN. Az ismert gyorséttermi lánc új üzlete nyílt meg Vatikánvárosban a bíborosok és a helyi lakosok tiltakozása ellenére.
Csaknem négyszáz program várható a reformáció emlékévében videó 2017. január 02. | BUDAPEST. Magyarországon csaknem négyszáz programot szervez, illetve támogat a Reformáció Emlékbizottság 2017-ben, a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékévben - mondta Hafenscher Károly, az emlékbizottság miniszteri biztosa.
Ferenc pápa: nem fogyasztói árucikkek vagyunk videó 2017. január 01. | VATIKÁNVÁROS. Magány és üresség uralta széttöredezett társadalomban élünk, amely elvesztette a nevetés, a játék és a nyugalom értékeit - figyelmeztetett Ferenc pápa vasárnap újévi homlíliájában a római Szent Péter-bazilikában. Az újévi mise után megemlékezett a szilveszter idején Isztambulban elkövetett terrortámadás áldozatairól is. “Sajnos az erőszak ismét lecsapott, éppen a kívánságok és a reménység éjszakáján” – fogalmazott az egyházfő.
A fiatalok előtti új ajtók megnyitására szólított fel a pápa videó 2017. január 01. | VATIKÁNVÁROS. A fiatalok munkanélkülisége elleni intézkedésekre szólította fel a világ országainak vezetőit Ferenc pápa szombaton, figyelmeztetve arra, hogy az állástalanság, a reménytelenség és az elvándorlás egy egész nemzedék elvesztéséhez vezethet.
Erdő Péter: IV. Károly élete az Istenbe vetett feltétlen bizalomra tanít videó 2016. december 30. | BUDAPEST. Boldog IV. Károly életpéldája az Istenbe vetett feltétlen bizalomra tanít - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az utolsó magyar király koronázásának centenáriuma alkalmából bemutatott fővárosi szentmisén pénteken.
Közel 4 millió hívő látogatott el a pápához 2016-ban videó 2016. december 30. | VATIKÁN. A Pápai Ház prefektúrája közzétette a statisztikákat, melyek a hívek részvételét mutatják a különböző, Vatikánban rendezett idei pápai találkozókon.
Első  Előző  1 / 93   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -8°C / -6°C
Holnap: -8°C / -5°C
Ógyalla
Ma: -8°C / -6°C
Holnap: -16°C / -4°C
Losonc
Ma: -10°C / -10°C
Holnap: -11°C / -4°C
Kassa
Ma: -10°C / -9°C
Holnap: -11°C / -6°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
130 éveNyíregyházán megszületett Kállay Miklós, aki 1942 és 1944 között Magyarország miniszterelnöke volt.
370 éveI. Károly angol királyt 400 000 fontért adták el a parlamentnek.
283 éveMegszületett Kempelen Farkas tudós, feltaláló, a sakkozógép megépítője.
250 éveMária Terézia "úrbérrendelettel" szabályozta a magyarországi jobbágyok helyzetét.
234 éveMegszületett Stendhal francia író. Legismertebb művei a Vörös és fekete, A pármai kolostor.
Belföld Volt titkosszolgálati vezető: már az ajtónkon kopogtatnak a radikális iszlamisták Volt titkosszolgálati vezető: már az ajtónkon kopogtatnak a radikális iszlamisták videó POZSONY. Szlovákia számára is veszélyt jelenthet az iszlamista szélsőségesek – a magányos farkasok – veszélyes koncentrációja Ausztriában – figyelmeztet Igor Cibula, a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) elhárításának korábbi vezetője, a Volt Hírszerző Tisztek Szövetségének (ABSD) elnöke. Igor Cibula szerint Szlovákia számára is veszélyt jelenthet az iszlamista szélsőségesek veszélyes koncentrációja Ausztriában. Egyesek taxiként használják a mentőket videó A 155-ös segélyhívó számot tavaly 735 730 személy hívta Szlovákiában. Sokszor banális ügyek miatt is. Gajdoš: Danko megérdemli az előléptetést videó A parancsokról nem nyitunk vitát, teljesítjük őket – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Peter Gajdoš védelmi miniszter.
Külföld Továbbra sincs időpont az első Merkel-Trump találkozóra Továbbra sincs időpont az első Merkel-Trump találkozóra videó BERLIN. Továbbra sincs kijelölt időpont Angela Merkel német kancellár és Donald Trump amerikai elnök első találkozójára, és a berlini vezetés nem értékeli az európai uniós tagországok közötti versengésként, hogy Theresa May brit kormányfőt már a héten fogadja az új amerikai elnök - mondta hétfőn Berlinben a német kormány szóvivője. Steffen Seibert szerint az EU-ban nincs semmiféle "versengés" a találkozásért az új amerikai elnökkel. Az amerikai kormány kivonul a csendes-óceáni szabadkereskedelmi megállapodásból videó Az aláírás után Trump leszögezte: a TPP felmondása "nagyszerű hír az amerikai dolgozó emberek számára". A Wikileaks ki akarja szivárogtatni Trump adóbevallását videó Korábban az elnökjelöltek évtizedeken át rendszeresen nyilvánosságra hozták adóbevallásukat, de Trump erre nem hajlandó.
Itthon Autóbusz-megállóba csapódott több autó Tornalján Autóbusz-megállóba csapódott több autó Tornalján videó TORNALJA. Súlyos közlekedési baleset történt hétfőn Tornalján. Egy teherautó több személygépkocsinak ütközött, amelyek ezt követően egy buszmegállóba csapódtak. A jelenleg elérhető információk szerint egy személy életét vesztette, többen megsérültek. A balesetben a jelenleg elérhető információk szerint egy személy életét vesztette, többen megsérültek. Ártatlan bűnösök – A nagybalogi tragédia videó A málenkij robotra elhurcoltakra emlékeztek vasárnap Nagybalogon. Ismerjük meg egymást! – A magyar kultúra napja Füleken videó A rendezvénysorozat keretében a Nógrád Közművelődéséért Díjat is átadták, melyet Ardamica Ferenc író, műfordító vehetett át.
Magyar világ Madárinfluenza - Magyarország az Európai Bizottság válságtámogatását kéri Madárinfluenza - Magyarország az Európai Bizottság válságtámogatását kéri videó BUDAPEST. A madárinfluenza járvány gazdasági hatásainak enyhítésére Magyarország hivatalosan is kéri az Európai Bizottság válságtámogatását - közölte hétfőn a Földművelésügyi Minisztérium. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közben felszólította a világ országait, hogy szigorúan kísérjék figyelemmel a madárinfluenzás eseteket, és haladéktalanul jelentsék, ha ember is megfertőződik. A madárinfluenza miatt január közepéig mintegy 3 milliárd forint közvetlen kára keletkezett a gazdálkodóknak. Orbán: a többközpontú világrend lehetőségeket tartogat videó Orbán Viktor miniszterelnök a Lámfalussy-konferencia megnyitóján tartott beszédet. Több mint 400 határsértőt tartóztattak föl múlt héten Magyarországon videó Az elmúlt héten a szerb-magyar határ térségében összesen 417 embert tartóztattak föl és kísértek vissza.
Kultúra Rendhagyó szerelmesvers-összeállítást mutattak be a Jókai Színházban Rendhagyó szerelmesvers-összeállítást mutattak be a Jókai Színházban videó KOMÁROM. Zsúfolásig megtelt nézőtér előtt, nagy sikerrel mutatta be a SZER + ELEM + EZ? című rendhagyó verses összeállítást Bandor Éva, a Komáromi Jókai Színház Jászai Mari-díjas színművésze kollégájával, Olasz Istvánnal a magyar kultúra napja estéjén az intézmény Vasmacska Stúdiószínpadán. Zsúfolásig megtelt nézőtér előtt, nagy sikerrel mutatták be a SZER + ELEM + EZ? című rendhagyó verses összeállítást. Bejelentették az új Star Wars-film címét videó A Star Wars: The Last Jedi-t (Star Wars: Az utolsó jedi) december 15-én mutatják be. Nemes Jeles László kapta a londoni filmkritikusok rendezői díját videó A legtekintélyesebb angol filmkritikusok vasárnap este a londoni May Fair Hotelben osztották ki díjaikat.
Színes Korcsolyával szelték át a Balatont Korcsolyával szelték át a Balatont videó SIÓFOK. Keresztben átkorcsolyázta a Balatont egy vállalkozó szellemű lány a barátaival. A csoport Siófokról Alsóörsre csúszkált át a néhol már 28 centis jégen. A Balaton jege elég vastagra hízott, Siófoknál például már 28 centis volt a hétvégén. Forgatás közben lőttek agyon egy színészt Ausztráliában videó A 28 éves Johann Ofnert a Brooklyn Standard nevű brisbane-i bárban lőtték mellkason egy videoklip forgatása közben Férfi kézilabda-vb - A dánok búcsúztatásával negyeddöntős a magyar válogatott videó A magyar férfi kézilabda-válogatott végig vezetve 27-25-re legyőzte az olimpiai bajnok Dánia csapatát a nyolcaddöntőben.
Mozaik Emlékeznek a babák az életük első hónapjaiban hallott nyelvre Emlékeznek a babák az életük első hónapjaiban hallott nyelvre videó LONDON. Emlékeznek a babák az első hónapokban hallott nyelvre - állapította meg egy új kutatás. Aki nagyon korán költözik más országba, elfelejti ugyan az első nyelvet, amit hallott, mégis megmarad belőle valami. Az eddigi legpontosabban mérték meg az antiproton mágneses momentumát a CERN-ben videó Az eredmények azt mutatják, hogy a proton és az antiproton mágneses momentumai azonosak, eltekintve különböző töltésüktől. A túl sok ülés és a túl kevés testmozgás gyorsíthatja az öregedést videó Az ülő életmód gyorsítja a sejtek öregedését. A valódi életkor nem mindig egyezik a biológiaival.
Vélemény Samu István: A kultúra létkérdés! Samu István: A kultúra létkérdés! videó Nemzet kultúra nélkül nem létezik! A gazdaság, a politika nem teremt identitást, csak a kultúra. Nemzet kultúra nélkül nem létezik! A gazdaság, a politika nem teremt identitást, csak a kultúra. Agárdy Gábor: Múlt és jövő videó A múlt fontosságának a kiemelése a jövőbeni történések elhanyagolása mellett kihathat egy nép, nemzet mindennapi életére. Őry Péter: Likvidáló egyenlősdi II videó A francia, osztrák, német törvényeknek az a céljuk, hogy hogy megnehezítsék régiónk fuvarozóinak életét, cégeik érvényesülését.
Múltunk A A "hideg napokra" emlékeztek Újvidéken videó ÚJVIDÉK. Az egyén, de a társadalom ereje is a megbocsátásban rejlik, mindemellett nem szabad elfelejteni a történteket, hogy azok ne ismétlődhessenek meg - hangsúlyozta Tomislav Nikolic szerb elnök az 1942-es razzia, az úgynevezett "hideg napok" 75. évfordulója alkalmából tartott újvidéki megemlékezésen hétfőn. Az újvidéki mészárlás során a szerb történészek szerint több mint 1300 helyi lakost gyilkoltak meg a magyar csendőrök. Cserben hagyták a császári hadak Kemény János erdélyi fejedelmet videó 355 éve esett el a nagyszöllősi csatában a török és erdélyi ellenfelei ellen harcoló Kemény János erdélyi fejedelem. Selyem nyomaira bukkantak egy 8500 éves kínai sírban videó A leletek feltárják, hogy az emberek több ezer évvel a véltnél korábban már használhatták a pazar alapanyagot.
Fő támogatónk