2016. május 25., szerda - Orbán
Cikkek közt...  Videók közt...  
Áder: Becket Tamás ereklyéje az örök emberi értékek szimbólumavideó 2016. május 24., kedd 08:36 LONDON. Becket Szent Tamás évszázadok során megőrzött ereklyéjét Magyarország annak jeleként hozta el az Egyesült Királyságba, hogy hiszi, vannak időtálló - igaz, időről időre védelemre szoruló - örök emberi értékek - mondta hétfő este Londonban Áder János.
Történelmi találkozó a katolikus egyházfő és a szunniták szellemi vezetője között videó 2016. május 23. | VATIKÁNVÁROS. A nagy vallások vezetőinek a béke melletti, valamint az erőszakkal és terrorizmussal szembeni elkötelezettségét szorgalmazta Ferenc pápa és Ahmad et-Tajjeb, a szunnita muzulmán világ szellemi központjának számító kairói al-Azhar mecset és egyetem nagyimámja kettejük hétfői vatikáni találkozóján, amelytől azt remélik, hogy javít a két egyház elmúlt évekbeli fagyos viszonyán.
Londonban tartott magyar nyelvű misét Erdő Péter bíboros videó 2016. május 23. | LONDON. Szentháromság vasárnapján, május 22-én Becket Szent Tamás ereklyéjének jelenlétében mutatott be magyar nyelvű szentmisét Erdő Péter bíboros Londonban, a Szent János evangélista tiszteletére felszentelt templomban.
Orbán Viktor: a magyar református örökség újra és újra jelentsen erőforrást! videó 2016. május 22. | BUDAPEST. A reformáció kezdetének ötszázadik évfordulója küszöbén érdemes felidéznünk, hogy a vallási megújulás ügye, a magyar nyelv megőrzése és a magyar mivoltunk megerősítése milyen szorosan kapcsolódott össze az elmúlt évszázadokban - írta Orbán Viktor miniszterelnök a magyar református egység napját ünneplő gyülekezeteknek.
Ferenc pápa a prágai érseket küldi a Szent Márton-év központi eseményére videó 2016. május 22. | RÓMA. Ferenc pápa Dominik Duka bíborost, prágai érseket nevezte ki különleges küldöttévé a Szent Márton születésének 1700. évfordulója alkalmából július 9-én Szombathelyen tartandó ünnepi szentmisére - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK).
Rekordszámú résztvevő a Szeretethídon videó 2016. május 21. | POZSONY. 2016. május 20-21-én nyolcadik alkalommal kerülnek megrendezésre a „Mozdulj, segíts, szeress!" jelmondatú Szeretethíd önkéntes napokra, a Magyar Református Szeretetszolgálat egész Kárpát-medence magyarságára kiterjedő programja, amelybe a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház gyülekezetei is bekapcsolódnak.
A Kárpátalján élőket is segíti a Ferences Alapítvány videó 2016. május 20. | NAGYSZŐLŐS. A Ferences Alapítvány 2015 tavasza óta folytatott gyűjtést a kárpátaljai magyarok megsegítésére. Dobszay Benedek ferences tartományfőnök Csanády Lőrinc alapítványi ügyintézővel idén tavasszal is végigjárta Kárpátalján az adományok útját, és meglátogatta az ott dolgozó ferences testvéreket.
Pénteken kezdődik a Keresztény Színházi Fesztivál videó 2016. május 19. | BUDAPEST. Élethű marionettbábokkal, fekete mesével és misztérium musicallel érkeznek lengyel és olasz társulatok Budapestre, a pénteken kezdődő egyhetes Keresztény Színházi Fesztiválra az Újszínházba.
Erdő Péter: kötelező a párbeszéd a zsidósággal videó 2016. május 19. | BUDAPEST. A kereszténység és a zsidóság nem két vallás, hanem másfél, és a katolikus egyház hivatalos állásfoglalása szerint a párbeszéd nem fakultatív, hanem kötelező - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek.
Szeretethíd Kárpát-medencei református önkéntes napok 286 településen videó 2016. május 18. | A Szeretethíd Kárpát-medencei református önkéntes napokat az idén rendezi meg nyolcadik alkalommal a Magyar Református Szeretetszolgálat, a május 20-ai és 21-ei akcióra már több mint húszezer önkéntes jelentkezett - közölték a szervezők.
A pozsonyi magyar közösség bérmálkozóiért imádkoztak videó 2016. május 17. | POZSONY. Május 15-én, pünkösdvasárnap a pozsonyi ferences templomban magyar nyelvű szentmisét mutattak be, melyben szerepet vállaltak a múlt ősszel bérmálkozott fiatalok, és bemutatkoztak a következő bérmálásra készülők is.
Erdő Péter: büszkén mutathatjuk meg kultúránk gazdagságát a világnak videó 2016. május 16. | BUDAPEST. Értékeinket, kultúránk gazdagságát büszkén mutathatjuk meg négy év múlva a világnak Budapesten, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek pünkösdhétfőn a főegyházmegye ifjúsági és családi napján.
Erdő Péter áldotta meg az új szárnyas oltárt Bodollón videó 2016. május 16. | SZEPSI. A húsz éve felépült bodollói Sarlós Boldogasszony-templomban mutatott be hálaadó szentmisét Erdő Péter bíboros, és ünnepélyesen megáldotta a jubileumra készült szárnyas oltárt, Király Tamás és Kiss Virág Glória alkotását.
Bogárdi Szabó: Isten nélkül egész valónk a félelem foglya videó 2016. május 15. | BUDAPEST. Félelmetes korban élünk, mert Isten nélkül egész valónk a félelem foglya - mondta Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának lelkészi elnöke vasárnap Budapesten, a budahegyvidéki református templomban.
Erdő Péter: irgalomból tudunk adni annak is, akinek nem járna videó 2016. május 15. | ESZTERGOM. Szeretetből, irgalomból tudunk adni annak is, akinek nem jár, tudunk többet adni, többet tenni, mint ami valójában járna valakinek - mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek az esztergomi bazilikában bemutatott pünkösdvasárnapi szentmisén.
Ferenc pápa: árva és lelki analfabéta a mai világ videó 2016. május 15. | VATIKÁNVÁROS. Lelki megújulást szorgalmazott Ferenc pápa a kortárs emberiség lelki magányával szemben vasárnap a Szent Péter-bazilikában bemutatott pünkösdi misén.
Pünkösd - A Szentlélek eljövetelét ünneplik a keresztények videó 2016. május 15. | Pünkösdkor, húsvét után ötven nappal a Szentlélek eljövetelét ünneplik a keresztények. A pünkösd - a húsvét és a karácsony után - a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.
Csíksomlyói búcsú - az összmagyarság összetartozása videó 2016. május 14. | CSÍKSOMLYÓ. Mint minden évben, idén is nagyon sokan, több százezren vettek részt a csíksomlyói búcsúban, a Kárpát-medence minden részéből. A szülőföld által biztosított élettér betöltésének a szükségességéről beszélt a csíksomlyói búcsú ünnepi szónoka, Csintalan László tiszteletbeli kanonok, tiszteletbeli főesperes, csíkdelnei plébános. A Duna Televízió élőben közvetítette az összmagyarság egyik legjelentősebb vallási és nemzeti ünnepét.
Ferenc pápa: a Vatikán tanulmányozza a női diakonátus lehetőségét videó 2016. május 13. | VATIKÁNVÁROS. Lehetségesnek nevezte a női diakónusok bevezetését Ferenc pápa csütörtökön, hangsúlyozva, hogy külön bizottságot állít fel ennek tanulmányozására.
Elindult a Boldogasszony zarándokvonat a csíksomlyói búcsúba videó 2016. május 12. | BUDAPEST. Elindult a csíksomlyói búcsúba a Boldogasszony zarándokvonat csütörtök reggel a budapesti Nyugati pályaudvarról. A négynapos útra induló ezer zarándokot Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolattartásért felelős államtitkára búcsúztatta, és a zarándoklat lelki vezetője, Bíró László tábori püspök áldotta meg.
Budapesten járt Neofit bolgár pátriárka videó 2016. május 11. | BUDAPEST. Budapestre érkezett Neofit bolgár pátriárka a Magyarországi Bolgár Ortodox Egyház százéves jubileuma alkalmából - közölte Muszev Dancso, a Bolgár Országos Önkormányzat elnöke kedden az MTI-vel.
Erdő Pétert köszöntötte Ferenc pápa videó 2016. május 10. | VATIKÁN. Ferenc pápa levélben köszöntötte Erdő Péter bíborost a Pápai Magyar Intézet alapításának 75. évfordulója alkalmából - közölte az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye.
Bemutatták a Szent Márton-emlékévet Rómában videó 2016. május 09. | Szent Márton magyar és nem francia szent, amint ezt sokan Európában gondolják - hangsúlyozta Habsburg-Lotharingiai Eduard magyar szentszéki nagykövet a Szent Márton születésének 1700. évfordulója alkalmából hétfőn a Római Magyar Akadémián (RMA) rendezett kerekasztal-beszélgetésen, amelyen bemutatták egyebek között a magyarországi Szent Márton-emlékévet és a külföldi megemlékezések programjait.
Hétfőn kezdődik a Szent István Könyvhét videó 2016. május 08. | BUDAPEST. Hétfőn kezdődik és jövő szombatig tart a Szent István Könyvhét. A keresztény szellemiségű könyvkiadók seregszemléjén a budapesti Ferenciek terén felállított sátrakban 30 könyvkiadó várja minden nap délelőtt 9-től este 7 óráig a látogatókat.
Szentmisével, zarándoklattal emlékeznek meg Mindszenty József haláláról videó 2016. május 07. | BUDAPEST. Mindszenty József bíboros-hercegprímás halálának évfordulóján Erdő Péter bíboros mutat be szentmisét szombaton az esztergomi bazilikában, a néhai főpásztor sírja felett. A szentmisére kerékpáros, kenus és gyalogos zarándokokat is várnak - közölte Tóth János Csaba, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye sajtóreferense.
Ferenc pápa megkapta a Nagy Károly-díjat videó 2016. május 06. | VATIKÁN. Ferenc pápa vehette át az Európa egyesítésében vállalt kiemelkedő tevékenységért odaítélt Nagy Károly-díjat. A Vatikánvárosban, a pápai rezidencia Sala Regia termében rendezett kitüntetési ceremónián részt vett Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke, valamint Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.
Több ezer gyalogos résztvevőt várnak a máriagyűdi zarándoklatra videó 2016. május 06. | SIKLÓS. Két-három ezer gyalogos zarándok részvételére számítanak a Pécsről szombat reggel Máriagyűdre induló zarándoklat szervezői. A Siklóshoz tartozó település híres kegytemploma előtt délután Udvardy György megyés püspök mutat be szabadtéri szentmisét.
Az édesanyákat ünnepelték a pozsonyi magyar katolikus közösségben videó 2016. május 05. | POZSONY. Május első vasárnapján a pozsonyi ferences templomban tartott magyar nyelvű szentmise keretében köszöntötték az édesanyákat, és megáldották a kismamákat.
Kárpát-medencei vetélkedőt hirdettek a Márton Áron Emlékév keretében videó 2016. május 04. | BUDAPEST. Legyél Te is példakép! mottóval Kárpát-medencei vetélkedőt hirdet a Márton Áron Emlékév keretében a nemzetpolitikai államtitkárság. A pályaműveket június 4-ig várják.
Erdő Péter: figyelembe kell venni az országok közötti különbségeket videó 2016. május 03. | VATIKÁNVÁROS. Európa közös megoldást keres a migrációra, de nem szabad megfeledkezni a kontinens országai közötti gazdasági különbségekről - hangsúlyozta Erdő Péter bíboros, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) elnöke a Ferenc pápa és a CCEE elnökségének találkozójáról tartott keddi vatikáni sajtótájékoztatón.
Feltámadási menet Zoboralján a magyar iskolák megmaradásáért videó 2016. május 03. | NYITRA. Május 6-12. között újra fogadják Zoboralján a Feltámadási keresztet. Az érdeklődők több helyszínen is megtekinthetik az Árpád-kori motívumú szárnyas keresztet, a központi rendezvény a nyitrai Szent László király templomban lesz május 8-án.
Első  Előző  1 / 84   Következő  Utolsó
Időjárás
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
277 éveOrbán napja, aki a szőlőművesek, kádárok, kocsmárosok patrónusa, és a fagyosszentek közé tartozik.
206 éveAz Argentín köztársaság függetlenségi forradalmának évfordulója.
91 éveElőször szállított utasokat Miskolc és Lillafüred között az erdei lillafüredi kisvasút.
85 éveMegszületett Irwin Winkler amerikai rendező, producer, író (A lovakat lelövik, ugye?).
77 éveMegszületett Ian McKellen angol színész (A Gyűrűk Ura trilógia).
Belföld Fico: inkább tejre, mint fegyverekre költsünk! Fico: inkább tejre, mint fegyverekre költsünk! videó POZSONY. A kormány segít a tejtermelőknek – jelentette ki Robert Fico miniszterelnök a TASR hírügynökségnek adott exkluzív interjújában. A kormányfő így reagált a tej alacsony felvásárlói árával összefüggő jelenlegi helyzetre és a fejőstehén-tenyészetek számának csökkenésével párosuló veszélyre. A kormány segít a tejtermelőknek – jelentette ki a kormányfő, hozzátéve: a kabinet keresi a megoldást. A kormány jóváhagyta Lajčák jelölését az ENSZ-főtitkári posztra Frissítvevideó Miroslav Lajčák kijelentette: tisztelettel és felelősségteljesen áll ahhoz, hogy ő Szlovákia hivatalos jelöltje a tisztségre. Félmilliós megrendelés versenytárgyalás nélkül videó A szlovák közszolgálati rádió műsorában elhangzottak nyomán az esetet már a mezőgazdasági tárca vizsgálja.
Külföld Tüntetés és könnygáz Trump új-mexikói kampányrendezvényén Tüntetés és könnygáz Trump új-mexikói kampányrendezvényén videó ALBUQUERQUE. Donald Trump, a republikánusok várható elnökjelöltje Új-Mexikó államban kampányolva harcias tüntetőkkel találta szemben magát. A rendőrség könnygázzal fékezte meg a protestálókat. Közben kedden Trump megnyerte a Washington államban tartott előválasztást is. Donald Trump beszédét többször félbeszakították táblákkal felvonuló és bekiabáló tüntetők. Porosenko repülőgépet küldött Szavcsenkóért videó Kijevi értesülés szerint hazaindult Szavcsenkóval Oroszországból az ukrán elnök repülőgépe. Folyamatosan szállítják a migránsokat Idomeniből Frissítvevideó Megkezdődött az idomeni menekülttábor kiürítése, tegnap estig több mint 2000 migránst szállítottak el.
Itthon Útlevéllel Meseországba 7 mérföldes csizmában Útlevéllel Meseországba 7 mérföldes csizmában videó VÁSÁRÚT. Huszadik alkalommal kaptak útlevelet Meseországba a 7 mérföldes csizmában heted7 határon át mesevetélkedő résztvevői a Kárpát-medence különböző részeiből. A vetélkedő döntőjének első alkalommal a Csallóköz szívében fekvő Vásárút adott otthont. Huszadik alkalommal rendezték meg a 7 mérföldes csizmában heted7 határon át mesevetélkedő döntőjét, ezúttal Vásárúton. Pintes Gábor, a Katedra Társaság új vezetője bemutatta elképzeléseit videó A napokban Dunaszerdahelyen tartotta ülését a Katedra Társaság, ahol a társaság jövőjét érintő kérdések is napirendre kerültek. Gyere és építsd Te is Gombaszöget! videó A Gombaszögi Nyári Tábor régi-új helyszínén, a Szalóc melletti kempingben nagyszabású felújító akciót hirdettek meg a szervezők.
Magyar világ A magyarok csaknem négyötöde elutasítja a kényszerbetelepítést A magyarok csaknem négyötöde elutasítja a kényszerbetelepítést videó BUDAPEST. A magyarok csaknem négyötöde elutasítja a kényszerbetelepítést - derül ki a Nézőpont Intézetnek a Heti Válasz megbízásából készült legfrissebb közvélemény-kutatásából, amely arra is kitér, hogy a pártok támogatottsága nem változott érdemben áprilishoz képest. A Nézőpont Intézet felhívja a figyelmet, hogy a népszavazási hajlandóságot még nem lehet pontosan megbecsülni. Szijjártó: az EU és Oroszország pragmatikus együttműködésére van szükség videó Magyarország fontos partnere Oroszországnak, a két ország együttműködése jó lehetőségeket kínál - mondta Szergej Lavrov. Áder János elsősorban környezetvédelmi kérdésekről tárgyalt Cameronnal videó Cameron a Downing Street-i miniszterelnöki hivatalban fogadta a magyar államfőt.
Kultúra Diákszínpadok lesznek túlsúlyban az 53. Jókai Napokon Diákszínpadok lesznek túlsúlyban az 53. Jókai Napokon videó KOMÁROM. A Komáromi Jókai Napok Alapítvány a komáromi városi művelődési központtal és Komárom várossal közösen június 14-19. között tartja az 53. Jókai Napokat, a szlovákiai magyar műkedvelő felnőtt és diákszínjátszók országos seregszemléjét. Az esemény részleteiről Csengel Mónika szervező tájékoztatta portálunkat. Az 53. Jókai Napok ünnepélyes megnyitójára június 14-én 18 órakor a Tiszti Pavilon dísztermében kerül majd sor. Felvidéken is szerepel majd a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház videó Dinamikusan fejlődik a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház, amely 5 új darabot mutat be a jövő évadban. Elhunyt Solténszky Tibor színházi dramaturg, rendező videó A színházi szakember évekig volt a Jókai Napok zsűrielnöke, s tevékenyen részt vett a karvai színjátszótáborban is.
Színes Vay Ádám lett a szezon legjobb jégkorongkapusa Vay Ádám lett a szezon legjobb jégkorongkapusa videó BUDAPEST. Az NHL-ben szereplő Minnesota Wild csapatához igazolt Vay Ádámot választotta az elmúlt szezon legjobb kapusának a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ). Egészen káprázatos teljesítményt nyújtott az idei A-csoportos jégkorong-világbajnokságon a magyar válogatott kapusa. Pusztító hőség tombol Japánban videó A meteorológusok megállapítása szerint a nagy meleg az El Nino, illetve La Nina légköri jelenségekkel van összefüggésben. Németh Krisztián a DAC új vezetőedzője videó A klub eddigi sportigazgatója és egykori játékosa négy év után tér vissza az A-csapat kispadjára.
Mozaik Szabad szemmel is látható a Mars, olyan közel halad el a Föld mellett Szabad szemmel is látható a Mars, olyan közel halad el a Föld mellett videó BUDAPEST. Tizenegy éve nem tapasztalt közelségbe kerül a Földhöz a Mars május 30-án, így szabad szemmel is látható lesz a déli égbolton. Kézi távcsővel természetesen jobb képet kaphatunk a vörös bolygóról, mely hétfőn 'csak' 76 millió kilométerre halad el mellettünk. Vége az utóbbi két évtized legerősebb El Ninójának videó A légköri jelenség felmelegíti a Csendes-óceán felszínét, ami rekkenő hőséget okoz Ázsiában és Kelet-Afrikában. Jane Goodall: az emberiség képes a Föld megmentésére videó A kérdés az, maradt-e még elég idő erre - hangsúlyozta Jane Goodall brit etológus, állatvédő és csimpánzkutató.
Vélemény Karaffa Attila: Kinek van szüksége a keresztényekre Európában? Karaffa Attila: Kinek van szüksége a keresztényekre Európában? videó Manapság, amikor az újkori bevándorlás és az iszlám térhódítása egyértelmű, a keresztény európai ember lassan úgy érezheti, hogy kisebbségbe kerül hazájában, de még az öreg kontinensen is. Az egyértelműhöz már csak annyit, hogy ami az egyszerű embernek az, nem biztos, hogy az uniós vezetőknek is egyértelmű. Ennek példáit nap mint nap láthatjuk és olvashatjuk a sajtóban. A józan ész, a vallás, a társadalmi normák védelme több országban is veszélybe került az utóbbi években. Szigeti László: Oktatásügy, nyelvhasználat a Most-Híd ígéretei tükrében videó Bugárék rábólintottak a kormányprogramra, amelynek része a teljes szervezettségű alap- és középiskolák számának csökkentése. A. Szabó László: Folytatódik a félmegoldások kora videó Ha nem törlik el a minimális osztálylétszámokra vonatkozó rendelkezést, a nagy kapkodásban megint nem a kívánt célt érik el.
Múltunk Már ötezer éve is ihattak sört Kínában Már ötezer éve is ihattak sört Kínában videó PEKING. Már ötezer éve is ihattak sört Kínában: ennek bizonyítékát amerikai és kínai kutatók hozták nyilvánosságra most kiadott tanulmányukban. A kutatás egyúttal mintegy ezer évvel korábbra tolta az árpa kínai megjelenését. A tudósok úgy vélik, előbb használhatták sörkészítésre, és csak jóval később vált belőle mezőgazdasági termény. A legkorábbi írásos dokumentumok a sör kínai megjelenéséről háromezer évvel ezelőtt születtek. Esztergom is bekerülhet a nemzeti emlékhelyek közé videó Az új nemzeti emlékhely magában foglalná az esztergomi bazilikát, a királyi palota maradványait és a vár épületeit. 230 éve hunyt el Benyovszky Móric, Madagaszkár királya videó Halála századik évfordulóján Madagaszkáron obeliszket emeltek emlékére, a sziget fővárosában utca viseli nevét.
Fő támogatónk