2017. június 27., kedd - László
Cikkek közt...  Videók közt...  
Szentmisével tisztelegtek a bacsfai vérkönnyező Szűzanya festmény előttvideó 2017. június 27., kedd 11:50 BACSFA. Minden év júniusában zarándokok százai látogatják meg Csallóköz legismertebb zarándokhelyét, a bacsfai szentantali kolostorhoz tartozó templomot, ahol egy vérkönnyező Mária-festmény található.
Erdő Péter: Szent László ma is érvényes példa számunkra videó 2017. június 27. | GYŐR. Szent László ma is érvényes példa számunkra, méltó követői akkor lehetünk, ha tudunk áldozatot hozni keresztény közösségünkért, ha tudjuk tisztelni a többi népet, a hit fényében pedig meglátjuk közös értékeinket - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek kedden a győri Dunakapu téren, a Szent László-napok alkalmából tartott szabadtéri szentmisén.
Elindult Lengyelországba a Fekete Madonna zarándokvonat videó 2017. június 26. | BUDAPEST. Több mint 800 zarándokkal elindult Budapestről Lengyelországba, a magyar pálosok által alapított czestochowai Mária-kegyhelyre a Fekete Madonna zarándokvonat hétfő reggel. A vonat útközben Párkányban is megállt.
Veres András: a házasság és a család Istentől rendelt közösség videó 2017. június 25. | GYŐR. A házasság és a család Istentől rendelt közösség - mondta Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke, győri megyés püspök vasárnap a katolikus társadalmi napok megnyitóján Győrben.
Áder: a reformáció a magyar nemzet életének része, nemzettudatának támasza videó 2017. június 24. | DEBRECEN. A reformáció évszázadok alatt nemcsak része lett a magyar nemzet életének, hanem nemzettudatának, magyarságtudatának támasza is - mondta Áder János köztársasági elnök a Magyar Református Egyház zsinatának debreceni ünnepi ülésén szombaton. Ugyanott a Magyar Református Egyház zsinata megerősítette a II. Helvét Hitvallást.
Összeül a Magyar Református Egyház zsinata videó 2017. június 22. | DEBRECEN. Közös zsinati üléssel és szabadtéri istentisztelettel emlékezik meg a Kárpát-medencei reformátusság hitvalló közösségének 450 évvel ezelőtti megalakulásáról június 24-én, Debrecenben.
Félmillió dolláros segélyt küld Ferenc pápa Dél-Szudánba videó 2017. június 21. | VATIKÁN. Mintegy félmillió dolláros egészségügyi, mezőgazdasági és oktatási segítséggel támogatja Dél-Szudán lakosságát Ferenc pápa - derül ki a Pápa Dél-Szudánért nevű humanitárius projektből, amelyet szerdán mutattak be a Vatikánban.
Lengyel-magyar ifjúsági találkozó lesz Budapesten videó 2017. június 20. | BUDAPEST. Lengyel-magyar ifjúsági találkozót és kegyképkoronázást tartanak a budapesti Szent István-bazilikában és az előtte lévő téren június 30-án.
Chilébe és Peruba látogat Ferenc pápa videó 2017. június 20. | VATIKÁNVÁROS. Chilébe és Peruba látogat 2018. január 15. és 21. között Ferenc pápa - jelentette be a vatikáni sajtóiroda, jelezve azt is, hogy a római katolikus egyház vezetőjének pontos programját később hozzák nyilvánosságra.
Százdon találkoztak a felvidéki magyar evangélikusok videó 2017. június 19. | SZÁZD. Az Ipoly menti Százdon találkoztak a felvidéki magyar evangélikus hívek az országos magyar evangélikus missziós nap alkalmából. 10 évvel ezelőtt itt szervezték meg az első missziós napot azzal a céllal, hogy a Felvidéken élő néhány ezres magyar evangélikus közösség tagjai találkozzanak és erőt merítsenek a közös imából.
Ferenc pápa: a mai ember habzsolja az újdonságot, de elveszítette emlékezetét videó 2017. június 19. | RÓMA. Korunk emberéhez szólt Ferenc pápa a római lateráni Szent János-bazilikánál bemutatott misén Úrnapján, amelyen Róma lakossága körmenetben vonult végig a belvároson egészen a Santa Maria Maggiore-bazilikáig vasárnap este.
„Térjetek vissza Jézushoz” – egy iraki pap megrendítő tanúságtétele videó 2017. június 18. | Roni Szalím iraki szír katolikus pap magyarországi tartózkodása idején beszélt hitéről, az őt ért megpróbáltatásokról, az iraki szír katolikus közösségről. Az interjú második részét közöljük.
A katolikus egyház ma ünnepli az úrnapját videó 2017. június 18. | A katolikus egyház ma ünnepli az úrnapját, amely az oltáriszentség, vagyis Jézus kenyér és bor általi maradandó jelenlétének ünnepe.
„Boldogok vagyunk, mert keresztények lehetünk” – egy iraki pap megrendítő tanúságtétele videó 2017. június 17. | BUDAPEST. Roni Szalím egyike azon négy iraki szír katolikus papnak, akik az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye vendégeként érkeztek Magyarországra. A Magyarkurír.hu portálnak adott interjújában az iraki keresztények helyzetéről, üldöztetésükről, a szenvedésben való kitartásukról és az örömről vallott.
Megkerült a szalézi rend alapítójának ellopott ereklyéje videó 2017. június 16. | RÓMA. Megkerült a szalézi rend alapítójának két hete ellopott ereklyéje az olasz rendőrség tájékoztatása szerint.
Szombaton adják át a megújult bodrogszentesi református templomot videó 2017. június 15. | BODROGSZENTES. Hálaadó Istentiszteletet keretében adják át a hétvégén a megújult bodrogszentesi református templomot. Az ünnepélyes átadásra 2017. június 17-én, szombaton 11.30 órakor kerül sor.
Befejeződött a pozsonyi magyar szabadegyetem második akadémiai éve videó 2017. június 14. | POZSONY. Immár a második tanév zárult a pozsonyi magyar szabadegyetemen, ahol a teológia, az egyháztörténelem, a lelkiség és a filozófia témaköréből hallhattak értékes előadásokat a hallgatók a havonta egy alkalommal, szombatonként megtartott tanulmányi napok során.
Egyházi és világi programok az ötnapos győri Szent László-napokon videó 2017. június 13. | GYŐR. Egyházi és világi programok egyaránt szerepelnek a Szent László-év alkalmából ötnapossá bővített győri Szent László-napok programsorozatban, amelyet a Győri Egyházmegye és a győri önkormányzat közösen szervez - hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján kedden a megyeszékhelyen.
Először rendeztek futózarándoklatot Máriapócson videó 2017. június 13. | MÁRIAPÓCS. A görögkatolikus nemzeti kegyhelyen, Máriapócson hagyományteremtő célzattal futózarándoklatot és családi futófesztivált tartottak a múlt hétvégén.
Felszentelték a felújított református templomot Nagyölveden videó 2017. június 12. | NAGYÖLVED. A Párkányhoz közeli Nagyölveden felszentelték a református gyülekezet felújított templomát. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Bethlen Gábor Alap mintegy 60 ezer euróval támogatta a munkálatokat, a hívek adományaiból pedig 50 ezer euró gyűlt össze.
Pap- és diakónusszentelés Kassán videó 2017. június 12. | KASSA, SZEPSI. Június 10-én, szombaton Bernard Bober kassai érsek négy diakónust szentelt pappá. Szintén az ő megbízásából pedig, egy nappal korábban, június 9-én Marek Forgáč segédpüspök öt akolitust szentelt diakónussá, köztük a szepsi egyházközség tagját, Schmotzer Pétert és Kristián Karchot, aki szintén beszél magyarul.
Társadalmi paktumot sürgetett a pápa a fiatalok munkanélküliségének megoldására videó 2017. június 10. | RÓMA. Biztos és méltó munkát sürgetett az olasz fiatalok számára Ferenc pápa szombaton Sergio Mattarella olasz államfőnél a római elnöki palotában tett látogatásán, amelyen a katolikus egyházfő az Európába irányuló migráció terhének megosztását is szorgalmazta.
Decemberben adják át a magyar segítséggel helyreállított templomot Tolentinóban videó 2017. június 10. | TOLENTINO. December 9-re tűzték ki a Szent Szív és Szent Benedek-templom ünnepélyes átadását a közép-olaszországi Tolentinóban, és az alkalomból olasz-magyar ünnepet tartanak - közölte Andrea Carradino, a templomot gondozó társaság perjele az MTI-vel.
Szlovák fiatalok zarándokoltak Szent László sírjához videó 2017. június 09. | NAGYVÁRAD. A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyéhez tartozó közel félezer szlovák nemzetiségű fiatal zarándokolt el Szent László sírjához a nagyváradi várba június első hétvégéjén.
Online gyűjtést hirdetnek az üldözött keresztények javára videó 2017. június 08. | BUDAPEST. Online gyűjtést hirdet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) az üldözött közel-keleti keresztények javára - közölte az MKPK titkára a testület nyári tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón, csütörtökön Budapesten.
Kisfilmpályázatot hirdet a Reformáció Emlékbizottság videó 2017. június 07. | BUDAPEST. Az én reformációm címmel kisfilmpályázatot hirdet a Reformáció Emlékbizottság. A reformációról szóló, mobiltelefonnal, digitális fényképezőgéppel készített filmeket július 14-ig várják a szervezők.
Erdő Péter megnyitotta a 2020-as Eucharisztikus Világkongresszust előkészítő programot videó 2017. június 05. | BUDAPEST. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek megnyitotta a 2020-as Eucharisztikus Világkongresszust előkészítő hároméves programot pünkösdhétfőn a főegyházmegye ifjúsági és családi napján.
Ferenc pápa: az egyházban egységre és sokszínűségre egyaránt szükség van videó 2017. június 04. | VATIKÁNVÁROS. Az egyházban egységre és sokszínűségre egyaránt szükség van - hangsúlyozta Ferenc pápa a római Szent Péter téren pünkösd vasárnap kora délelőtt bemutatott szentmisén.
A pünkösd a felnőtté avatás időszaka is volt videó 2017. június 04. | BUDAPEST. A népszokás szerint pünkösd idején tartották a legényavatást, amikor a fiúkból felnőtt férfi vált - mondta Tátrai Zsuzsa néprajzkutató az M1 aktuális csatornán.
Ellopták a szalézi rend alapítójának ereklyéjét videó 2017. június 03. | TORINO. Ellopták Don Bosco Szent Jánosnak, a szalézi rend alapítójának ereklyéjét az észak-olaszországi Colle Don Bosco székesegyházából.
Csíksomlyói búcsú - A viszálykodás megszüntetésére szólított Veres András videó 2017. június 03. | CSÍKSOMLYÓ. A viszálykodás megszüntetésére, a nemzet és a haza sorsának jobbra fordítása érdekében történő összefogásra kérte szombaton a csíksomlyói búcsú résztvevőit, valamint a szentmisét a televízióban és a rádióban követőket a prédikációt tartó Veres András győri püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke.
Első  Előző  1 / 99   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 26°C / 31°C
Holnap: 23°C / 33°C
Ógyalla
Ma: 26°C / 30°C
Holnap: 23°C / 33°C
Losonc
Ma: 21°C / 30°C
Holnap: 16°C / 25°C
Kassa
Ma: 21°C / 29°C
Holnap: 16°C / 27°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
971 éveMegszületett I. (Szent) László magyar király, aki 1077-től 1095-ig uralkodott.
825 éveVáradon Szentté avatták I. (Szent) László, magyar királyt.
555 éveMegszületett XII. Lajos francia király.
173 éveBörtönében lelőtték a 38 éves Joseph Smith amerikai vallásalapítót, a mormon egyház létrehozóját.
132 éveMegszületett Harmat Artúr katolikus egyházi zeneszerző, a Zeneakadémia tanára, karnagy.
Belföld A lakosság nagy része támogatja Kotleba pártjának feloszlatását A lakosság nagy része támogatja Kotleba pártjának feloszlatását videó POZSONY. Szlovákia lakosságának 68,5 százaléka úgy véli, hogy fel kellene oszlatni a Marian Kotleba vezette Mi Szlovákiánkért Néppártot – derül ki a Polis Slovakia közvélemény-kutató ügynökség felmérésből. A Polis Slovakia felmérésének eredményei alapján a Szlovákia lakosságának 68,5 százaléka véli úgy, fel kellene oszlatni az ĽSNS-t. OĽaNO: Fico csak színleli a korrupció elleni harcot videó Az ellenzéki párt szerint az újonnan megalakult korrupció-megelőzési osztály vezetője „postássá alacsonyodott”. Jövőre 63 nappal később lehet nyugdíjba menni videó Tárcaközi egyeztetésre bocsátották az intézkedésjavaslatot, amely szerint jövőre 62 év és 139 nap lesz a nyugdíjkorhatár.
Külföld Brüsszel 2,4 milliárd euróra büntette a Google-t Brüsszel 2,4 milliárd euróra büntette a Google-t videó BRÜSSZEL. Rekordösszegű, mintegy 2,4 milliárd eurós bírságot szabott ki az Európai Bizottság kedden a Google amerikai internetes óriásvállalatra az uniós trösztellenes szabályok megsértése miatt. Az Európai Bizottság az uniós trösztellenes szabályok megsértése miatt szabott ki rekordbüntetést az amerikai óriásvállalatra. A Fehér Ház szerint a szíriai elnök újabb vegyifegyver-támadásra készül Frissítvevideó Ha ezt megteszi, azért mind Bassár el-Aszad elnök, mind a szíriai hadsereg "nagy árat fizet majd" - közölte a Fehér Ház. Merkel és Seehofer nem ellenzi többé a melegházasság bevezetését videó Kommentárok szerint Angela Merkel "taktikai irányváltást" hajtott végre, hogy kifogja a szelet a vetélytársak vitorlájából.
Itthon Nemzetközi stressz szabadegyetem kezdődött a Selye János Egyetemen Nemzetközi stressz szabadegyetem kezdődött a Selye János Egyetemen videó KOMÁROM. Jelentős nemzetközi rendezvény, a Stressz Nyári Szabadegyetem házigazdája a komáromi Selye János Egyetem 2017. június 27-30. között. Juhász György rektor közölte, az egyetem kiemelten fontosnak tartja névadója emlékének ápolását, munkásságának népszerűsítését. Ritkán veszünk fel hitelt nyaralásra videó A hitelfelvétel leggyakoribb oka a lakásvétel vagy házépítés (44 %), a lakás berendezése (25 %) és az autóvásárlás (24 %). Kiterjedt avar kori temetkezési helyet tártak fel Pozsonynál videó A jövendő D4-es autópálya pozsonypüspöki szakaszán az egyik legkiterjedtebb hazai régészeti lelőhelyre bukkantak a szakemberek.
Magyar világ Nógrádi: Magyarország is profitálhat az európai hadiköltésből Nógrádi: Magyarország is profitálhat az európai hadiköltésből videó BUDAPEST. Rengeteg még a kérdőjel a közelmúltban beharangozott Európai Védelmi Alap körül – hangzott el a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint a visegrádi négyeknek le kell küzdeniük a hadiiparuk lemaradását. A visegrádi négyeknek le kell küzdeniük a hadiiparuk lemaradását - hangsúloyzta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. Orbán: két súlyos kérdés feszegeti Európa egységét videó Az első az illegális bevándorlás problémája, a másik, milyen jövő felé tartunk: Brüsszel Európája vagy a nemzetek Európája felé. Bakondi: július-augusztusban a migráció növekedésére lehet számítani videó Nyáron jelentős tömegek indulnak el Európa felé - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán.
Kultúra Átadták a Petőfi Zenei Díjakat Átadták a Petőfi Zenei Díjakat videó SOPRON. A Halott Pénz három kategóriában is elnyerte a második alkalommal átadott Petőfi Zenei Díjat hétfőn este Sopronban. A 25. Telekom VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján tartott gálán mások mellett a Quimbyt és a Wellhellót is díjazták. A Halott Pénz három kategóriában is elnyerte a második alkalommal átadott Petőfi Zenei Díjat hétfőn este Sopronban. Szellemfalu és rózsa tövis nélkül– Nyári érdekességek az Alpok-Duna-Adria adásában videó A kutyafogat és a természetvédelem áll a fókuszban, s a nézők egy hajdani falu falai közé is bepillanthatnak. Évadzáró a Jókai Színházban: Tóth Károly kapta a Ferenczy Anna-díjat videó Sorrendben 64. évadzáró ülését tartotta a sajtó képviselőinek jelenlétében június 26-án a Komáromi Jókai Színház társulata.
Színes Sztálint tartják a világtörténelem legkiemelkedőbb személyiségének az oroszok Sztálint tartják a világtörténelem legkiemelkedőbb személyiségének az oroszok videó MOSZKVA. Joszif Sztálint nevezték meg a világtörténelem legjelentősebb személyiségeként az oroszok, akit megítélésük szerint holtversenyben Alekszandr Puskin és Vlagyimir Putyin követ a fontossági sorrendben - derült ki Jurij Levada Független Elemzőközpont felméréséből. Sztálint holtversenyben Alekszandr Puskin és Vlagyimir Putyin követi a fontossági sorrendben. Hőség - Megindult a roham a ventilátorokért videó A nyári hőségben a vásárlók elsősorban az azonnali megoldást keresik. Apasági vizsgálat miatt exhumálják Salvador Dalít videó Az 1989-ben elhunyt világhírű szürrealista művészről egy Katalóniában élő 61 éves nő állítja, hogy az apja.
Mozaik Két folyadék alkothatja a vizet Két folyadék alkothatja a vizet videó INNSBRUCK. Lehetséges, hogy két különböző folyadék alkotja a vizet: innsbrucki, svéd és német kutatók erre következtettek abból, hogy a víz természete mínusz 140 Celsius-fok körüli hőmérsékleten hirtelen megváltozik. Kutatók erre következtettek abból, hogy a víz természete mínusz 140 Celsius-fok körüli hőmérsékleten hirtelen megváltozik. Mini Pompejire bukkantak Róma harmadik metróvonalának ásatási munkálatainál videó egy római korból származó, tűzeset miatt részben elpusztult arisztokrata ház maradványai kerültek elő. Hosszú távon súlyos betegségeket okozhat az alvászavar videó Aalvászavar leggyakoribb fajtája, az álmatlanság az emberiség egyharmadát érinti életében legalább egyszer hosszabb távon.
Vélemény Aich Péter: Revizionizmus Aich Péter: Revizionizmus videó Az idegen szavak szótárából megtudjuk, hogy a revízió ellenőrzést, felülvizsgálatot jelent, de módosítást is, átértékelést. Csúnya dolog az, mert arról szól, hogy amit valami nagyokosok egyszer kimondtak és kiválónak minősítettek, nem is olyan jó. A nagyokosoknak ugyanis az eredeti értelmezéshez kötődik az érdekük, ezért számukra igazságuk megváltoztatása, bármennyire ésszerű volna, nem ésszerű, hiszen nem az ő érdeküket szolgálja. Egyelőre ott tartunk, hogy az illegálisan beözönlött migránsoknak több jogot tulajdonítanak, mint az őslakos kisebbségeknek. Kiss Beáta: Tények és kérdések videó A finanszírozási törvény legutóbbi módosítása továbbra sem tölthet el bennünket felhőtlen örömmel. Őry Péter: Államnyelven mutogatni videó Az eddigi általános jelnyelv helyett ezentúl mindenhol a szlovák jelnyelv lesz használatban. És ezt a Most-Híd is megszavazta.
Múltunk Az első bankjegykiadó automatát 50 éve helyezték üzembe Az első bankjegykiadó automatát 50 éve helyezték üzembe videó Ötven éve, 1967. június 27-én helyezték üzembe Londonban az első bankjegykiadó automatát, a banki szolgáltatásokat forradalmasító ATM elődjét. A világ első bankjegy-automatáját 1967. június 27-én Észak-Londonban, a Barclays enfieldi fiókja előtt helyezték üzembe. Máig rejtély kik, és miért bombázták Kassát? videó A 76 évvel ezelőtti bombatámadás a legnagyobb megoldatlan rejtélyek közé tartozik a magyar történelemben. Kövér: egymásra utalt, baráti nemzet a magyar és a lengyel videó Felavatták a második világháború idején Magyarországon lengyel menekülteket segítő Henryk Slawik és id. Antall József elmékművét.
Fő támogatónk