2018. február 18., vasárnap - Bernadett
Cikkek közt...  Videók közt...  
Ma van nagyböjt 1. vasárnapjavideó 2018. február 18., vasárnap 10:14 Idei nagyböjti készületünkben az Ószövetségi Szentírást idézzük napról napra. Készüljünk együtt Jézus megváltó kereszthalálára és a feltámadásának ünnepére!
Ferenc pápa: a menekülő szent család nyomdokait követik a mai világban menekülők videó 2017. december 25. | VATIKÁNVÁROS. A szent család menekülését a mai világban otthonukat és hazájukat elhagyni kényszerülő milliókéval hasonlította össze Ferenc pápa Szenteste mondott homíliájában a Szent Péter-bazilikában bemutatott szentmisén.
Karácsony ünnepe videó 2017. december 24. | Jézus Krisztus születésére emlékezik karácsonykor a keresztény világ, a nem keresztények pedig a szeretet ünnepét ülik.
Biztonsági intézkedésekkel és a hajléktalanok segítésével készülnek karácsonyra a Vatikánban videó 2017. december 23. | VATIKÁNVÁROS. Szokás szerint Ferenc pápa vezeti a karácsonyi egyházi eseményeket a biztonsági gyűrű övezte Vatikánban, ahova hívők és turisták tízezreit várják a következő napokban. Az ünnepeken Ferenc pápa nem feledkezik meg a szegények segítéséről sem.
Fogvatartottaknak tartott karácsonyi misét Erdő Péter videó 2017. december 22. | BUDAPEST. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Venyige utcai részlegében mutatott be karácsonyi szentmisét a fogvatartottaknak.
Szlovák érdeklődés a magyar egyházpolitika iránt videó 2017. december 21. | NYITRA. A közelmúltban Nyitrán tárgyalt Soltész Miklós, az EMMI egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, aki Viliam Judák, a Nyitrai Egyházmegye püspöke meghívására érkezett a városba.
Boldoggá avathatják Stefan Wyszynski volt lengyel prímást videó 2017. december 19. | VARSÓ. Zárószakaszába léphet Stefan Wyszynski bíboros, lengyel prímás (1901-1981) 1983-ben kezdeményezett boldoggá avatási pere, miután Ferenc pápa megállapította, hogy Stefan Wyszynski prímás "hősi fokon gyakorolta a keresztény erényeket" - jelentette kedden a hivatalos vatikáni közleményre hivatkozva a lengyel sajtó.
Kinevezték London első női anglikán püspökét videó 2017. december 18. | LONDON. Kinevezték London első női anglikán püspökét Sarah Mullally személyében. Az anglikán egyház hétfőn jelentette be a hírt.
Személyi plébánia lett az eddigi prágai magyar római katolikus lelkészség videó 2017. december 17. | Személyi plébániává alakult át decembertől a prágai magyar katolikus lelkészség. Ez egyházilag magasabb státus, és az eddiginél nagyobb stabilitást, biztonságot ad a prágai magyar katolikus hívőknek.
Böjte Csaba karácsonyi kérése videó 2017. december 17. | Böjte Csaba ferences szerzetes karácsonyi levelét a magyarkurir.hu nyomán adjuk közre.
A Vatikán támogatja a szexuális visszaélések kivizsgálást videó 2017. december 16. | VATIKÁNVÁROS. A Vatikán közleményben méltatta az egyházi és állami intézményekben történt szexuális visszaéléseket vizsgáló ausztrál bizottság zárójelentését.
A reformáció évére újult meg a 225 éves hetényi református templom videó 2017. december 16. | HETÉNY. A négy évig tartó felújítási munkálatok befejezéséért adott hálát december 10-én, vasárnap a hetényi református gyülekezet. Nemcsak a külső támogatásoknak, hanem a hívek adakozásának is köszönhetően újulhatott meg az idén 225 éves templom. A felújítás teljes költsége 75 357 eurót tett ki.
Halálra ítélve - papi sorsok '56 után videó 2017. december 15. | BUDAPEST. Az 56-os forradalom után meghurcolt papokról, lelkészekről tartottak konferenciát a parlament felsőházi termében pénteken.
Megjelent a 2018-as Regnum Marianum Kalendárium videó 2017. december 14. | DUNASZERDAHELY. A Pázmaneum Társulás ismét kiadta a felvidéki magyar katolikusoknak készített naptárát.
Szombathelyi vendégekkel együtt ünnepeltek a pozsonyi dómban videó 2017. december 13. | POZSONY. A pozsonyi Szent Márton-székesegyházban december 11-én főpásztori szentmisét ünnepeltek Szent Márton püspök tiszteletére. Ez alkalommal koncert keretében mutatták be az „Énekek Szent Márton püspök tiszteletére” című énekeskönyvet.
Életünk a béke keresése – Cserkészek hozzák a békelángot videó 2017. december 11. | DUNASZERDAHELY. December elején megérkezett a Betlehemi Békeláng Európába, amelyet hagyományosan a lánggyermek gyújt meg a betlehemi Születés Templomának öröklángjáról. A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség tagjai a központi lángátadó ünnepségen, 2017. december 16-án Bécsben, az Assisi Szent Ferenc-templomban veszik át a lángot, hogy elindíthassák felvidéki útján, idén már 26. alkalommal.
Beiktatták a magyarországi kopt ortodoxok új püspökét videó 2017. december 11. | BUDAPEST. December 9-én beiktatták a magyarországi és közép-európai kopt ortodox püspököt a budapesti Szűz Mária és Mihály arkangyal kopt ortodox templomban. A szertartáson részt vett Erdő Péter bíboros, prímás.
Jeruzsálem státusza - A Vatikán szerint jelenlegi státuszt nem lehet figyelmen kívül hagyni videó 2017. december 10. | VATIKÁNVÁROS. Jeruzsálem jelenlegi státuszát nem lehet figyelmen kívül hagyni - olvasható a Vatikán honlapján vasárnap kiadott közleményben, amely Donald Trump amerikai döntésére reagált, miszerint az Egyesült Államok elismeri ezt a várost Izrael fővárosaként.
Felavatták a Magyarország segítségével helyreállított tolentinói templomot videó 2017. december 10. | TOLENTINO. Felavatták szombaton a közép-olaszországi Tolentinóban a Szent Szív és Szent Benedek-templomot, amelynek helyreállítását Magyarország finanszírozta.
Böjte Csaba lesz a jövő évi csíksomlyói zarándoklat fővédnöke videó 2017. december 07. | BUDAPEST. Jövőre is elindul a Székely Gyors-Csíksomlyó Expressz a csíksomlyói búcsúba. A zarándokvonat 2018. május 18-án indul és 21-én, pünkösdhétfőn érkezik vissza - közölték a szervezők szerdán Budapesten.
Eperjesre látogatott Kocsis Fülöp metropolita videó 2017. december 07. | EPERJES. Ján Babjak eperjesi görögkatolikus metropolita látta vendégül Kocsis Fülöpöt november végén. A hajdúdorogi metropolitát felvidéki útjára elkísérte Seszták István helynök és Lukács Imre ökonómus is.
Szent Miklós püspök ünnepe, Mikulás napja videó 2017. december 06. | BUDAPEST. A katolikus egyház december 6-án emlékezik meg Szent Miklós püspökről, aki nagylelkű és bőkezű felebaráti szeretetével a karácsony előhírnöke. Ez a nap egyben a gyermekek által annyira várt Mikulás-ünnep is.
Erdő: a hazatérésben kell segíteni az üldözött keresztényeket videó 2017. december 05. | BUDAPEST. A közép-kelet-európai katolikus püspöki konferenciák közös segítségnyújtásának világos célja a lakóhelyük közelében menekülttáborokban élő, a hazatérésben reménykedő üldözött keresztények támogatása - mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.
Elindult a Katolikus Karitász szolidaritási akciója videó 2017. december 04. | GYŐR. Ismét elindult a Katolikus Karitász Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű szolidaritási akciója vasárnap este Győrben.
Ferenc pápa: embertársainkra való odafigyeléssel készüljünk a karácsonyra videó 2017. december 03. | VATIKÁN. Szenvedő embertársaink segítése vezessen a közeledő karácsonyi ünnepek felé - ezt kérte Ferenc pápa, aki ázsiai útjáról visszatérve advent első vasárnapján már a Szent Péter téren mondott beszédet.
Ma van advent első vasárnapja videó 2017. december 03. | Ma kezdődik advent, a karácsonyra történő lelki felkészülés négy vasárnapon át tartó időszaka. Sokan – többek között a katolikusok – ilyenkor böjttel, bűnbánattal és jó cselekedetekkel készülnek Jézus születésének ünnepére, és ebben az időszakban egyes népi hagyományok is újjáélednek.
A világ legnagyobb templomban épített betleheme Vörsön látható videó 2017. december 02. | VÖRS. Zarándokok, látogatók érkeznek már advent első vasárnapján Vörsre. A világ legnagyobb templomban épített betlehemét 1948 óta készítik el minden évben a somogyi településen. Februárig több tízezer látogatóra számítanak az ország minden részéről, és külföldről is.
Balog: az egyházi iskola képes összekapcsolni a hitet és a tudást videó 2017. december 01. | BUDAPEST. Az egyházi iskola lényegi sajátossága, hogy képes összekapcsolni a hitet és a tudást - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a 300 éves budapesti Piarista Gimnázium jubileumi évének záró ünnepségén pénteken.
Pozsonyban is csatlakoztak az eucharisztikus kongresszusra készülve szervezett szentségimádáshoz videó 2017. december 01. | POZSONY. A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve egyórás szentségimádásra hívták a híveket Krisztus király ünnepének előestéjén. A pozsonyi magyar katolikus hívek is csatlakoztak a kezdeményezéshez a ferences templomban.
Ki volt Szent András apostol? videó 2017. november 30. | Szent András apostolra emlékezünk liturgikus ünnepén, november 30-án. A hagyományok szerint András-napkor kezdődtek a disznóvágások, ezért nevezték a jeles napot „disznóölő Szent András”-nak is.
Egy bizalmasa szerint II. János Pálnak látomása volt Európa iszlamista inváziójáról videó 2017. november 29. | A három évvel ezelőtt szentté avatott egykori egyházfő egyik korábbi bizalmasa szerint prófétai látomásai voltak János Pál pápának kontinensünk muszlim inváziójáról – írja a Katolikus Válasz nevű blogoldal.
Első  Előző   3 / 108   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -6°C / 3°C
Holnap: -4°C / 2°C
Ógyalla
Ma: -5°C / 4°C
Holnap: -4°C / 3°C
Losonc
Ma: -5°C / 4°C
Holnap: -13°C / 1°C
Kassa
Ma: -4°C / 3°C
Holnap: -9°C / 1°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
193 éveMegszületett Jókai Mór író, mesemondó, újságíró, szerkesztő (Névtelen vár, A lőcsei fehér asszony).
55 éveKármán Tódor, az első helikopter megalkotója Kennedy elnöktől átvette a National Medal of Science kitüntetést.
472 éve62 éves korában szülővárosában, Eislebenben meghalt Luther Márton német teológus, a reformáció elindítója.
454 éveMeghalt Michelangelo Buonarroti olasz szobrász, festő, építész és költő.
429 éveElkezdték nyomtatni Vizsolyban a legrégibb fennmaradt (és ma is használt) teljes, magyar nyelvre lefordított Bibliát.
Belföld Két liberális, két vélemény Két liberális, két vélemény videó Richard Sulík, a Szabadság és Szolidaritás párt elnöke Štefan Hríb Pod lampou klubjában találkozott és folytatott beszélgetést különböző témákról a Progresszív Szlovákia vezetőjével, Ivan Štefunkóval. Az egyik téma éppen a migráció volt. Sulík ezzel kapcsolatban kijelentette, Szlovákia számára nem jelentene gondot 8 000 migráns egyszeri befogadása. Ivan Štefunko lényegében ugyanezt állította. Véleménye szerint „ezt az országot” a migránsok befogadása egyáltalán nem destabilizálná. Richard Sulík és Ivan Štefunko vitázott. Nemzetközi kábítószercsempészeket kerített kézre az osztrák és a holland rendőrség videó A háromtagú bűnszövetkezetnek egy 54 éves szlovák állampolgár is a tagja volt. Csaknem 134 tonna lejárt szavatosságú gyógyszert adtunk le tavaly videó A felhasználatlan gyógyszereket nem szabad kidobni a hulladék közé, vagy leengedni a lefolyón.
Külföld Lezuhant egy utasszállító repülő Iránban Lezuhant egy utasszállító repülő Iránban videó TEHERÁN. Lezuhant egy utasszállító repülőgép 66 emberrel a fedélzetén Iránban - jelentette vasárnap a Fársz iráni hírügynökség. A gépen 7 személyzeti tag és 59 utas, köztük gyerekek tartózkodtak. Egy szóvivő beszámolója szerint a tragédiának nincs túlélője. A szerencsétlenséget senki sem élte túl. Több száz diák tüntetett szigorúbb fegyvertörvényért Floridában videó Azokhoz a politikusokhoz fordultak, akik támogatásokat fogadtak el a befolyásos fegyverlobbitól. Lazítana az orosz szankciókon a német külügyminiszter videó Kína növekvő befolyása miatt ő is az európai-amerikai kapcsolatok megerősítését hangsúlyozta.
Itthon A következő napok a tél szorításában telnek A következő napok a tél szorításában telnek videó Egyelőre marad a téli idő térségünkben. A meteorológiai intézet előrejelzése szerint hűvös idő lesz sok hóval, havas esővel. Csütörtökig akár 30 milliméter csapadék várható. Felújítják a magyar királyok termét Homonnán videó A homonnai Vihorláti Múzeum leglátványosabb szobájának falait 50 magyar fejedelem és király arcképe díszít. Lakossági fórumsorozaton fejthetik ki véleményüket a gútaiak videó A Köz-Ért Polgári Kör 3. lakossági fórumát tegnap este a városvezetés több képviselője jelenlétében Puruk városrészben tartották.
Magyar világ Megerősítette a magyar államadós-osztályzatot a Standard & Poor's Megerősítette a magyar államadós-osztályzatot a Standard & Poor's videó Megerősítette Magyarország hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló államadósság-kötelezettségeinek "BBB mínusz/A-3" szintű, befektetési ajánlású besorolását pénteken a Standard & Poor's. A hitelminősítő közölte, 12-18 havi távlatban felminősítheti a magyar adósosztályzatot. Hivatalosan megkezdődött a kampányidőszak Magyarországon videó Ma már gyakorlatilag szinte folyamatos a kampány, választástól választásig tartó versengés folyik. Orbán: az identitás kérdése kerül a politikai viták középpontjába videó A magyar miniszterelnök a kereszténydemokrata irányultságú centrumpártokat tömörítő CDI budapesti konferenciáján beszélt erről.
Kultúra Szabó István filmrendező 80 éves Szabó István filmrendező 80 éves videó BUDAPEST. Február 18-án nyolcvanéves Szabó István Kossuth-díjas filmrendező, az első Oscar-díjas magyar játékfilm, a Mephisto rendezője, a Magyar Mozgókép Mestere, a nemzet művésze. Azért akart filmeket csinálni, hogy elmesélhessen történeteket. Dal 2018 - Kialakult a döntő mezőnye videó Az AWS nyerte a második elődöntőt. Kedvenc dalával indították utolsó útjára Kallós Zoltánt videó A néprajzkutatót a kolozsvári Házsongárdi temetőben helyezték végső nyugalomra.
Színes Phjongcshang 2018 - Hirscher második aranya Phjongcshang 2018 - Hirscher második aranya videó Marcel Hirscher a kombináció után vasárnap az óriás-műlesiklást is megnyerte a phjongcshangi téli olimpián. Előnyét egy másodperc fölé növelve győzött legnagyobb riválisa, a norvég Henrik Kristoffersen előtt. Phjongcshang 2018 - Kuzmina aranyérmet nyert a két ezüst után videó A szlovák sportoló nyerte meg a női sílövők 12,5 kilométeres tömegrajtos viadalát. Phjongcshang 2018 - Jászapáti hatodik lett 1500 méteren, Liu Shaolin Sándort kizárták 1000 méteren videó Liu Shaolin Sándor elsodorta egyik dél-koreai riválisát, így a bírók kizárták.
Mozaik Márciusban jöhetnek a japán alakváltó autók Márciusban jöhetnek a japán alakváltó autók videó Japán az elmúlt évtizedekben a technológiai újítások egyik fellegvára volt. Most épp egy híres grafikus, aki kultikus képregény figurákat is rajzolt, tervezett meg egy igen különleges elektromos autót. Az alakváltó autó márciusban már közlekedhet az utakon, és forradalmasíthatja a parkolást. Leginkább egy Transformersre hasonlító jármű forradalmasíthatja a parkolást. A böjtre is fel kell készülni videó Nem annyira drasztikus az az egyházi előírás, amely szerint hamvazószerdán és péntekenként tilos a húsfogyasztás. A világ több mint 30 városában élnek tízmilliónál is többen videó Több mint 70 városban élnek több mint ötmillióan, 40 városban pedig 5 és 10 millió közé tehető a lakosok száma.
Vélemény Aich Péter: Nagyokos fehérek Aich Péter: Nagyokos fehérek videó Eléggé öntörvényű a sajtószabadság értelmezése. Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit. Igaz ugyan, hogy nem mindig van véleményük, de azért megmondják. Hiszi, aki akarja a sok bölcsességnek kinevezett semmit, de még így is túl sokan vannak, akik ennek bedőlnek. Mert ezek a megmondóemberek igen meggyőzőek tudnak lenni. Aki túl kevés információval rendelkezik, el is hiszi a szózatokat, s még örül, hogy mások megmondják neki, mi az igazság ebben a bolond, zavaros világban. Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit. Agárdy Gábor: Semmi sem marad utánatok! videó Egy biztos: nem szeretném, ha utódaim egyszer arra ébrednének, hogy kötelezően turbánt kell viselniük, ha kimennek az utcára. Csonka Ákos: Érsekkétyi bál Bényben, cirkusz a községházán videó A polgármester nem adta bérbe a kultúházat a hagyományos Csemadok-bálra.
Múltunk Louis Comfort Tiffany 170 éve született Louis Comfort Tiffany 170 éve született videó Százhetven éve, 1848. február 18-án született Louis Comfort Tiffany amerikai iparművész, a szecessziós üvegművészet legendás mestere. Az amerikai iparművész a szecessziós üvegművészet legendás mestere. Hogyan boldogultak a valutákkal a középkori Európában? videó Szinte minden valamire való városban működtek megbízható pénzváltók. Raboskodása idején a foglárnét is elcsábította a jóképűségével is elhíresült Sobri Jóska videó Bekerült a német lexikonokba és újságokba, Franciaországban még zenés darab is született róla.
Fő támogatónk