2017. november 24., péntek - Emma
Cikkek közt...  Videók közt...  
Adománygyűjtő akciókat indít a református szeretetszolgálat adventbenvideó 2017. november 23., csütörtök 15:29 BUDAPEST. Több adománygyűjtő akciót indít a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) adventben - közölték a szeretetszolgálat csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.
Elmaradt a szabadtéri imádkozás Pekingben, begyűjtötték a hívőket videó 2011. április 10. | PEKING. Egy Kínában hivatalosan el nem ismert protestáns gyülekezet szabadtéri istentiszteletét hiúsították meg a kínai hatóságok vasárnap Peking északnyugati részén. A hívők a nyilvános istentisztelettel tiltakoztak volna amiatt, hogy kiszorultak korábbi bérleményükből - jelentették hírügynökségek.
Család, templom, iskola - Várszegi Asztrik Pozsonyban videó 2011. április 09. | POZSONY. Az Esterházy János Társulás meghívására Pozsonyban tartott előadást Család, templom, iskola címmel Várszegi Asztrik pannonhalmi bencés főapát. „Bő száz évvel ezelőtt fogalmazódott meg a gondolat, hogy ezt a hármat – család, templom, iskola - össze kell kötni, mert ez a keresztény nevelés alapja“ – hangoztatta hallgatósága előtt.
Alagútban videó 2011. április 07. | BUDAPEST. Veszedelmes lehet a „megállás”, amikor belemerülünk gyászba, kudarcba, csalódásba, egy fájó, sértésbe; mondatba vagy a gondokba - olvasom Gáncs Aladár elmélkedését. A sokak által tisztelt és szeretett lelkész-orgonista sajnos már nincs köztünk, de mélyen emberséges írásaival a rászorulóknak ma is vigaszt nyújt.
Testvérifik, találkozzunk! videó 2011. április 06. | DEBRECEN. 2011. május 13-14. között zajlik a Kárpát-medencei református ifjúsági körök találkozója és kapcsolatépítő hétvégéje. A program keretében profi trénerek és a zsinati ifjúsági iroda vezetőinek segítségével tréningszerűen, játékokon és különböző interaktív feladatokon keresztül a résztvevők megismerhetik egymást és barátokra, testvérifikre találhatnak.
Az Istennek tetsző böjt videó 2011. április 06. | HETÉNY. „Akkor elvitte Jézust a Lélek a pusztába, hogy megkísértse az ördög. Miután negyven nap és negyven éjjel böjtölt, végül megéhezett. Ekkor odament hozzá a kísértő, és ezt mondta: „Ha Isten Fia vagy, mondd, hogy ezek a kövek változzanak kenyérré.” Ő így válaszolt: „Meg van írva: Nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik.” (Máté evangéliuma 4,1-4)
Kortárs művek a Szent Efrém Férfikar műsorán videó 2011. április 04. | BUDAPEST. Nekünk írottak címmel ad koncertet szombaton a Szent Efrém Férfikar a Hold utcai Református templomban, ahol ezúttal csak olyan műveket énekelnek, amelyeket számukra komponáltak. A hangversenyen Sáry László, Philipp György, Zombola Péter és Bubnó Tamás bizánci zenei ihletésű művei, valamint gospelek hangzanak el.
Házasság előtt: jegyesség videó 2011. április 04. | BUDAPEST. Az idei esztendőt a Család éveként hirdette meg a Magyar Katolikus Egyház. Ennek jegyében hallata hangját hétfőn Bíró László püspök, a Magyar Katolikus Családegyesület elnöke a Hívom a családokat a Család évében 2011 áprilisában c. nyílt levelében. Írásában a családalapítást megelőző jegyességre helyezi a hangsúlyt.
Messze szól a harang videó 2011. április 04. | JÓLÉSZ. 2010 szeptemberétől szól az emberi élet mindennapjait meghatározó harangzúgás a jólészi katolikus templom harangtornyában. Ebben a faluban született a süketnémák felkarolójaként számon tartott emberbarát, Cházár András. Első ízben születése 265. évfordulója alkalmából kondult meg szülőfaluja katolikus templomtornyában Gombos Miklós harangöntő mester messzire szóló harangja.
Szeretni jó videó 2011. április 04. | POZSONY, ROZSNYÓ. 2011. május 20-21. között ismét megmozdul a Kárpát-medence reformátussága. A Szeretethíd keretében ismét alkalmuk lesz az egyéneknek és közösségeknek, hogy segítsenek a rászorulókon, s megszépítsék környezetüket azzal a tudattal, hogy önkéntes áldozatukkal hidat képeznek a társadalom, Isten és ember között.
Róma II. János Pál boldoggá avatására készül videó 2011. április 02. | RÓMA. II. János Pál május elsejei boldoggá avatása előtt egy hónappal Rómában már alig találni szállást. Több mint kétmillió embert várnak az olasz fővárosba a Szent Péter téren rendezendő szertartásra. Már elkészült a rendkívüli esemény idejére vonatkozó biztonsági terv is.
Ünnepel a nyitrai református gyülekezet videó 2011. április 01. | NYITRA. A mintegy száz lelket számláló helyi református közösség Ficzere Tamás lelkésszel és László Béla gondnokkal az élen rendezvénysorozatot hívott életre a nyitrai református gyülekezet fennállásának 115. és a református templom létezésének 100. évfordulója alkalmából. A centenáriumi ünnepségsorozatról és a nyitrai református közösség életéről Hajtman Béla tájékoztatta a hírek.sk portált.
Ókeresztény kódexeket találtak videó 2011. március 31. | AMMÁN, LONDON. Több brit lap szenzációt sejtető címekkel számolt be egy különös, fémből készült ,„könyvekből” álló gyűjteményről, amelyet a közelmúltban Jordániában találtak. A mintegy 70 kisméretű könyv állítólag a kereszténység eddig ismert legkorábbi írásos dokumentuma.
Pásztorlevél hitünk vállalása érdekében videó 2011. március 29. | DÓVAL. A Szlovákiai Katolikus Egyház pásztorlevélben szólítja fel a hívő közösségeket, hogy a májusi népszámláláson vallják meg hitüket. A pásztorlevelet húsvét vasárnapján, április 24-én olvassák fel a templomokban.
A pápa aggódik a líbiai harcok miatt videó 2011. március 28. | VATIKÁN. A vasárnap déli Úrangyala imádság alkalmával mondott beszédében a Szentatya az összegyűlt hívek előtt a napi evangélium (Jn 4,1–26) jelentését világította meg, és a líbiai harcok miatti aggodalmának adott hangot
Balás Béla püspök 70 éves videó 2011. március 25. | KAPOSVÁR. Életem első felében rejtőzködnöm kellett, ennek az árnyéka máig nyúlik. Kerülöm a feltűnést, utálom a veszekedést, kedvelem a magányt... írja magáról a Kaposvári Egyházmegye Főpásztora, Balás Béla, aki március 25-én töltötte be 70. életévét.
Ma van Gyümölcsoltó Boldogasszony napja videó 2011. március 25. | POZSONY. A keresztények ma ünneplik Gyümölcsoltó Boldogasszony napját, ami Isten Fiának Mária szűzi méhében történt fogantatásának csodás ünnepe. Az ünnep azt a pillanatot idézi, amikor az istengyermek emberré lett. Isten már Ádámnak és Évának is megígérte, hogy bűneiket megváltja, s ígéretét több zsidó prófétával is megismételtette.
Gömöri apokrif népénekek videó 2011. március 21. | BERZETE. Écsi Gyöngyi hosszú ideje gyűjti a népdalokat. Énekli a magyarlakta területek valamennyi tájegységének dalait, egyedülállóak az egyházi és apokrif népénekeket bemutató koncertjei. A Bódva-völgyi Stúdió 2000-ben készített filmje Écsi Gyöngyi karácsonyvárását mutatja be. Az alkotás a II. Szlovákiai Magyar Médiafesztivál győztes filmje lett.
Zarándoklat a győri Könnyező Szűzanya ünnepén videó 2011. március 21. | GYŐR. Több tucat csallóközi hívő is részt vett Győrben a március 19-én, 20-án a Könnyező Szűzanya ünnepe alkalmából tartott búcsúi zarándoklaton. A búcsú fontosságát jelzi, hogy vasárnap Erdő Péter bíboros mutatott be szentmisét a győri székesegyházban.
XVI. Benedek: Mutassátok meg az embereknek Isten arcát videó 2011. március 20. | RÓMA. Szent Corbinianus püspökről elnevezett új plébániát szenteltek fel Róma külvárosában március 20-án. A Casal Paloccó-i keresztény közösséghez fordulva XVI. Benedek pápa a hívek küldetéséről mondott beszédet. Kiemelte, az egyház sokat vár a fiatal nemzedéktől.
Ft. Fazekas László püspök a kitelepítésekről és a nemzeti elkötelezettségről videó 2011. március 01. | RÉVKOMÁROM. 2011 február 27-én rendezte meg a kitelepítések és deportálások VI. Emlékestjét Révkomáromban két civil szervezet, a T.Ü.Kör Polgári Társulás és az Egy Jobb Komáromért Polgári Kezdeményezés. Ft. Fazekas László püspök a kitelepítésekről és a nemzeti elkötelezettségről beszélt.
Bibliaismereti verseny videó 2011. február 26. | JÓKA. A nagy csinadrattával meghirdetett és lebonyolított gulyásfőző-, halászléfőző-, vagy akár szépségversenyek mellett szép csendben megbújnak a különbőző tanulmányi versenyek. Ezek egyikét már évek óta szervezi a jókai Emmaus Polgári Társulás. A bibliaismereti vetélkedőre több dél-szlovákiai település is elküldte csapatát.
Négy előadás az egyháztörténeti tanulmányi napon videó 2010. június 20. | DUNASZERDAHELY. Első alkalommal szerveztek egyháztörténeti tanulmányi napot Dunaszerdahelyen. A Csallóközi Múzeumban négy tartalmas előadás hangzott el a téma többféle megközelítésében.
Első  Előző   104 / 104   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 0°C / 8°C
Holnap: 4°C / 6°C
Ógyalla
Ma: -0°C / 9°C
Holnap: 4°C / 8°C
Losonc
Ma: 0°C / 5°C
Holnap: -1°C / 8°C
Kassa
Ma: -5°C / 5°C
Holnap: 3°C / 7°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
158 éveCharles Darwin angol természettudós megjelentette a Fajok eredete című munkáját.
108 éveMegszülett Mérei Ferenc pszichológus, pedagógus (Gyermeklélektan, Ablak-Zsiráf).
26 éve45 éves korában, londoni otthonában elhunyt Freddie Mercury, a Queen énekese.
523 éveMeghalt Kinizsi Pál országbíró, temesi ispán, Mátyás király hadvezére.
375 éveAbel Janssoon Tasman felfedezte a később róla elnevezett Tasmaniát.
Belföld Via Nova: Válts JOBBra! Via Nova: Válts JOBBra! videó POZSONY. 1989-ben elkezdődött a politikai és a gazdasági rendszerváltás, 28 évvel később pedig most jött el az ideje annak, hogy a folyamat befejeződjön, és egy nemzedékváltással le is záruljon – hangsúlyozta a Via Nova. 1989-ben elkezdődött a politikai és a gazdasági rendszerváltás, 28 évvel később eljött az ideje, hogy a folyamat befejeződjön. Magyarázatot vár Dankótól a parlament külügyi bizottsága Frissítvevideó A bizottság Miroslav Lajčák külügyminisztertől pedig Szlovákia Oroszországgal szembeni politikájáról kér jelentést. A Markíza is a Penta fennhatósága alá kerül? videó A Penta egy kínai befektetési csoporttal együtt állítólag 500 millió euróért megvásárolná a tévécsatornát birtokló CME társaságot.
Külföld Irak megindította utolsó offenzíváját a dzsihadisták kiűzésére Irak megindította utolsó offenzíváját a dzsihadisták kiűzésére videó BAGDAD. Az iraki erők csütörtökön megindították utolsó offenzívájukat az Iszlám Állam dzsihadista szervezet sivatagban bujkáló tagjainak kézre kerítésére és az általuk birtokolt területek visszaszerzésére. Szakértők szerint a dzsihadisták már csak lakatlan sivatagi területeket, patakmedreket és oázisokat tartanak a kezükben. Csökkent az idén a menedéket kérők száma Csehországban videó Csehországban az idei év első tíz hónapjában 1229 külföldi állampolgár kért menedéket. Elmenekült a luhanszki szakadárok vezetője Frissítvevideó A szakadárok közötti puccsszerű belső konfliktus kedden robbant ki, majd azonosítót nem viselő fegyveresek szállták meg Luhanszkot
Itthon Önbizalomhiány és félelmek – Dr. Csernus Imre előadása Füleken Önbizalomhiány és félelmek – Dr. Csernus Imre előadása Füleken videó FÜLEK. Önbizalomhiány és félelmek címmel tart előadást Dr. Csernus Imre 2017. december 1-jén a Füleki Városi Művelődési Központban. A múlt arra való, hogy tanuljunk belőle, csakúgy, mint a saját hibáink – vallja Dr. Csernus Imre. Szakszervezetek: diszkrimináció a pedagógusok kihagyása a béremelésből videó Az ISU és az NŠO csalódását fejezte ki amiatt, hogy az OZPŠaV lemondott a korábban megfogalmazott követelésekről. Pénteken kezdődik a pozsonyi karácsonyi vásár videó A Fő téri és Ferencesek téri vásár december 22-ig tart, a Hviezdoslav téren egy nappal később fejeződik be.
Magyar világ Bakondi: egyelőre nincs szükség újabb kerítésre Bakondi: egyelőre nincs szükség újabb kerítésre videó BUDAPEST. Magyarország csak abban az esetben kezdené meg a határvédelmi kerítés meghosszabbítását vagy új építését, ha az illegális migráció fő iránya tartósan áttevődne más, a román vagy az ukrán határszakaszra - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában. "A kerítést nem örömünkben építettük, hanem a magyar lakosság biztonságának védelme érdekében" - szögezte le. NATO-konferencia: számos fenyegetés érinti az euroatlanti térséget videó Hende Csaba kiemelte: a nemzetközi kapcsolatok rendszerét kiszámíthatatlanság, bizonytalanság jellemzi. Spöttle: Soros fő célja Európa tönkretétele videó Georg Spöttle szerint 226 azoknak az EU-s képviselőknek a száma, akiket Soros György „kilóra megvett”.
Kultúra Elhunyt Bohus Zoltán szobrász, a nemzet művésze Elhunyt Bohus Zoltán szobrász, a nemzet művésze videó BUDAPEST. Elhunyt életének 76. évében Bohus Zoltán Kossuth-díjas szobrászművész, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja - tájékoztatta a köztestület csütörtökön az MTI-t. A csütörtökön elhunyt alkotót a Magyar Művészeti Akadémia saját halottjának tekinti. Jövőre ismét európai turnéra indul a King Crimson videó A legendás progresszív rockegyüttes jelenlegi felállásában 21 helyszínen 32 koncertet ad Nagy-Britanniában és a kontinensen. A Limp Bizkit és Ákos is fellép a VOLT fesztiválon videó A korábban már bejelentették, hogy a Depeche Mode és az Iron Maiden is koncertezik Sopronban.
Színes A hálaadás (sokféle) története A hálaadás (sokféle) története videó Minden év novemberének negyedik csütörtökjén a több mint 300 milliónyi amerikai ünnepi asztalhoz ül és családi lakomával és imádsággal mond hálát az elmúlt esztendő áldásaiért. Ez a hálaadás napja, amelyet gyakran a legamerikaibb ünnepként emlegetnek A hálaadás napját gyakran a legamerikaibb ünnepként emlegetik. Felavatták Bene Ferenc szobrát Újpesten videó Papp György Zoltán szobrászművész alkotását Bene Ferenc testvére és fia leplezték le, majd a résztvevők megkoszorúzták a szobrot. Magyarok építhetik a Balkán egyik legmagasabb felhőkarcolóját videó Ha Molnár József tervei megvalósulnának, a brckói felhőkarcoló a balkáni rekordok könyvébe is bekerülhetne.
Mozaik A fahéjfogyasztás segíthet az elhízás elleni harcban A fahéjfogyasztás segíthet az elhízás elleni harcban videó CHICAGO. A fahéjfogyasztás segítheti az elhízás elleni harcot - állapították meg a Michigani Egyetem kutatói. A kutatók különböző korú, etnikumú és testtömegindexű (BMI) önkéntesektől származó zsírsejtmintákat teszteltek. A tavak bocsátják ki a légköri metán több mint egyötödét videó Korábban úgy vélték, a metán csak oxigénmentes környezetben termelődik, például a tavak fenekének üledékrétegeiben. Szivaccsal kedveskedik választottjának a púposhátú delfin videó Nagy tengeri szivacsokkal igyekeznek elcsábítani a nőstényeket a hím púposhátú delfinek egy kutatócsoport megfigyelései szerint.
Vélemény Kövesdi Károly: Miről szól a megye? Például Nyitrán Kövesdi Károly: Miről szól a megye? Például Nyitrán videó Az MKP nem akkor lesz országos ügyekben tényező, ha Matovič beviszi a hátán a parlamentbe (mert lehet, hogy az első lépcsőfordulón ledobja), hanem akkor, ha nem veszíti el az arcát mindenféle kupeckedéssel. Ha az MKP Nyitra megyében összebútorozik Belicáékkal, ugyanazt követi el, amit a Most-Híd tavaly. Aich Péter: Facebook videó Ijesztő, mi mindenre formálnak manapság jogot. Őry Péter: Egykori és majdani gödreink videó Az R7-es remélhetően nem fog tragédiákat okozni, csak annyit, hogy az egész környéken kő kövön nem marad utána.
Múltunk Drágán kelt el Winston Churchill utolsó festménye Drágán kelt el Winston Churchill utolsó festménye videó LONDON. A korábban becsült ár ötszöröséért, 357 ezer fontért kelt el Winston Churchill egykori brit miniszterelnök utolsó, nagyközönség előtt eddig be nem mutatott olajfestménye a Sotheby's aukciósház keddi londoni árverésén. Churchill testőrének, Edmund Murraynek köszönhető az, hogy a The Goldfish Pool at Chartwell egyáltalán létezik. Valószínűleg a legrégebbi kutyaábrázolásra bukkantak videó Az Arab-sivatag két régészeti lelőhelyén talált rajzok legalább nyolcezer évesek lehetnek. Hatalmas beton horogkeresztre bukkantak a föld alatt videó A 4-szer 4 méteres náci szimbólumot egy kotrógép találta, miközben földmunkákat végzett.
Fő támogatónk