2018. február 25., vasárnap - Géza
Cikkek közt...  Videók közt...  
Hargitai Anna Magna megváltós nővér kapta idén a Hit pajzsa díjatvideó 2018. február 24., szombat 15:41 BUDAPEST. Hargitai Anna Magna megváltós nővér kapta idén a Parma fidei - Hit pajzsa díjat. A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából évente odaítélt elismerést Mádl Dalma, Mádl Ferenc korábbi köztársasági elnök özvegye adta át szombaton Budapesten.
Szent Péter és Pál napja, a pápaság ünnepe videó 2011. június 29. | RÓMA. Szent Péter és Pál, a római egyház pártfogói ünnepe alkalmából – a hagyománynak megfelelően – küldöttség érkezett Rómába a konstantinápolyi ökumenikus patriarkátusról. A Szentatya Assisibe hívja a világ egyházainak képviselőit.
Clemente atya nagy családja videó 2011. június 28. | RÓMA. Vasárnap avatták boldoggá Clemente Vismara burmai misszionáriust. Nem volt vértanú, sem püspök, szerzetesrendet sem alapított, ám az isteni gondviselésbe vetett hite és az emberek iránti lángoló szeretete megváltoztatta körülötte a világot.
Egyetlen családhoz tartozunk - imanap és zarándoklat videó 2011. június 28. | MÁTRAVEREBÉLY-SZENTKÚT. Június 29-én, szerdán a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen tartják a Katolikus Szeretetszolgálat intézményeinek éves zarándoklatát. Ezt megelőzően, szombaton került sor a magyar és a szlovák megbékéléséért felajánlott imanapra.
Lépések a cigányság felzárkóztatásáért videó 2011. június 28. | BUDAPEST. A lisszaboni szerződésben lefektetett elvek szerint minden évben találkoznak az egyházak és az Európai Bizottság képviselői, hogy megvitassák a legégetőbb kérdéseket. A magyar elnökség idején megtartott találkozó témája az egyházak szerepvállalása a cigányság felzárkóztatásában volt.
Internetes hírportált indít a Vatikán videó 2011. június 27. | VATIKÁNVÁROS. A Vatikán internetes hírportált indít, amely XVI. Benedek pápa felszentelésének 60. évfordulójához igazítva, június 29-től lesz elérhető.
Úrnapja van videó 2011. június 26. | POZSONY. Krisztus Testének és Vérének főünnepét, vagyis Úrnapját a Szentháromság ünnepét követő vasárnapon, idén június 26-án tartja a katolikus egyház. Pozsonyban a Prímási palota előtt celebrált misét Zvolenský Szaniszló pozsonyi érsek, metropolita.
Medjugorje - Ámítás vagy csoda? videó 2011. június 25. | MEDJUGORJE. A hercegovinai zarándokhely, Medjugorje korunk egyik rejtélye. Hat tanú harminc éve eskü alatt, egybehangzóan állítja, hogy ezen a helyen rendszeresen megjelenik előttük a Szűzanya, vagy ahogyan a helybeliek mondják, a Goszpa, a Boldogasszony.
Rio de Janeiro-ban lesz a következő Ifjúsági Világtalálkozó videó 2011. június 24. | VATIKÁNVÁROS. Rio de Janeiro ad otthont 2013-ban a következő katolikus Ifjúsági Világtalálkozónak vatikáni források szerint.
I. Bartolomeosz küldöttsége Rómába látogat videó 2011. június 24. | RÓMA. A konstantinápolyi ökumenikus patriarchátus és a római egyház között immár hagyománnyá vált, hogy védőszentjeik ünnepén látogatást tesznek egymásnál. November 30-án, Szent András apostol liturgikus ünnepén szentszéki delegáció megy Isztambulba, míg június 29-én, Szent Péter és Pál apostolok ünnepén a konstantinápolyi ökumenikus pátriárka küldöttsége érkezik Rómába.
Kétnyelvű imaóra a szlovák-magyar imanapon videó 2011. június 23. | MÁTRAVEREBÉLY-SZENTKÚT. A nagyszombati érsek, Róbert Bezák vezeti idén a szlovák-magyar imanapot Mátraverebély-Szentkúton szombaton; a nemzeti kegyhelyen délben veszi kezdetét a szentmise - közölte a Ferences Sajtószolgálat szerdán az MTI-vel.
A francia iskolákban bevezetik a gender-elmélet oktatását videó 2011. június 22. | PÁRIZS. A francia oktatási minisztérium döntése értelmében a 2011/2012-es tanévtől helyet kap a tantervben az ún. gender-elmélet oktatása. Ez az elmélet „az emberi szexualitás sötét és torz módjának bemutatása” – kommentálta a tárca döntését André Vingt-Trois bíboros, párizsi érsek, a francia püspöki konferencia elnöke.
A felvidéki reformátusok csatlakoztak a Magyar Református Egyházhoz videó 2011. június 22. | TEMESVÁR. A Generális Konvent temesvári ülése egyhangúlag döntött a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház (SZRKE) csatlakozásáról a Magyar Református Egyházhoz. A felvidéki egyház vezetői aláírták a ratifikációs csatolmányt, ezzel tovább bővült a 2009. május 22-én létrejött Kárpát-medencei magyar református egység.
Ukrán karácsonyfája lesz a Vatikánnak videó 2011. június 21. | RÓMA. Ebben az évben Ukrajnából érkezik a karácsonyfa a Szent Péter térre – nyilatkozta Tetyana Izevszka, ukrán szentszéki nagykövet hétfőn.
Generális Konvent a határon túl videó 2011. június 20. | BUDAPEST. Temesváron tanácskozik kedden és szerdán a reformátusok Generális Konventje, a 2009-ben, Debrecenben létrejött egységes, a határon túli egyházkerületeket is magába foglaló Magyar Református Egyház közös képviseleti testülete.
Több százezer fiatalt várnak az Ifjúsági Világtalálkozóra videó 2011. június 20. | MADRID. Az Ifjúsági Világtalálkozó a Katolikus Egyház által szervezett nemzetközi esemény, amelyre a világ minden tájáról érkeznek katolikus és más felekezethez tartozó fiatalok. A két, illetve háromévente megrendezett rendezvény középpontjában a Szentatya és a vele való találkozás áll.
Az egyház nem fél az igazságtól! videó 2011. június 18. | BUDAPEST. Elszánt vita dúl a tudományos életben a Torinói lepel hitelességéről. Pályi Gyula, a Modenai Egyetem vegyészprofesszora, az Olasz Nemzeti Tudományos Akadémia tagja, a lepel kutatója könyvet írt a lepel történetéről, amelynek magyar vonatkozásai is vannak.
Vatikáni kiállítás a Szentatya tisztelétére videó 2011. június 17. | VATIKÁN. Pappá szentelésének 60. évfordulója alkalmából művészek "Az igazság ragyogása, a szeretet szépsége" című kiállítással fejezik ki XVI.Benedek iránti tiszteletüket.
Lehetőség a kiengesztelődésre videó 2011. június 17. | BRÜSSZEL. Az Európai Unió nagy lehetőség a kiengesztelődésre, a közösség megtalálására a nemzetek és földrészünk minden lakója között - mondta Erdő Péter bíboros Brüsszelben az Európáért mondott szentmisén. A szentbeszéd magyarul elhangzott részletét olvashatják az alábbiakban.
Múzeumot létesítenének XII. Piusz pápa emlékére videó 2011. június 16. | RÓMA. Múzeumot szeretnének létrehozni Rómában XII.Pisu pápa emlékére. A tervet egy olasz parlamenti képviselő, Stefano De Lillo és egy volt miniszterelnök Giulio Andreotti is támogatja.
Katolikus pappá szentelnek egy kilencgyermekes apát videó 2011. június 15. | LONDON. Kevés katolikus papszentelésen vesz részt a szentelendő felesége és kilenc gyermeke. A korábbi anglikán lelkész, a brit Ian Hellyer azonban erre a nagy eseményre készül, 67 egykori anglikán lelkésszel együtt, akiket júniusban szentelnek a Walsinghami Miasszonyunkról elnevezett angliai személyi ordinariátus állományába tartozó katolikus pappá.
Boldog II. János Pálra emlékeznek az ENSZ-ben videó 2011. június 15. | GENF. Június 20-án, a Szentszék, valamint Lengyelország állandó ENSZ missziójának közös kezdeményezéseként kerül sor a megemlékezésre, amelyen részt vesz az egyház és a nemzetközi intézmények számos vezető személyisége. Az emléknap résztvevőit üzenetben köszönti Tarcisio Bertone bíboros, vatikáni államtitkár.
Mise Európáért videó 2011. június 14. | BRÜSSZEL. Európáért mondtak misét kedden este a brüsszeli Szent Mihály- és Szent Gudula-székesegyházban a magyar EU-elnökség közelgő befejezése alkalmából.
Bölcskei Gusztáv: mindennek következménye és súlya van videó 2011. június 12. | DEBRECEN. Isten azt üzeni, hogy mindennek következménye és súlya van; rá kell döbbenni, hogy nincs semmi, amit következmény nélkül lehet ígérni, tenni vagy elmulasztani - mondta Bölcskei Gusztáv református püspök a debreceni Nagytemplomban tartott pünkösdvasárnapi istentiszteleten.
Erdő Péter: bátran valljuk meg a hitünket videó 2011. június 12. | ESZTERGOM. A Szentlélek eljövetele a bérmálás szentségében tisztító változást hoz az életünkben, "képessé tesz arra, hogy bátran valljuk meg a hitünket, és bátran kövessük is Krisztus tanítását" - mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a pünkösdvasárnapi misén Esztergomban.
Gáncs Péter: pünkösd a kölcsönös megértés ünnepe videó 2011. június 12. | BUDAPEST. Pünkösd a kölcsönös megértés és a gyógyuló kommunikáció ünnepe - mondta Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke pünkösdvasárnapi igehirdetésében Budapesten a Deák téri evangélikus templomban.
Igazi istendicséret egy világi helyen videó 2011. június 12. | BUDAPEST. Június utolsó hétvégéjén, 25-én kerül megrendezésre a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében a Református énekek tizedik hangversenye, a Kárpát-medence területéről érkező 15 énekkar által alkotott, 350 fős egyesített református nagykórus előadásában.
Pünkösdöt ünneplik ma és holnap a keresztény egyházak videó 2011. június 12. | BUDAPEST. Ma és holnap ünneplik a pünkösdöt a keresztény egyházak a húsvéti időszak lezárásaként. A keresztények pünkösdkor a Szentlélek eljövetelére, az egyház alapítására és az egész világra kiterjedő missziós munka kezdetére emlékeznek.
Csíksomlyó - A magyar nép tudja, mit akar videó 2011. június 11. | CSÍKSOMLYÓ. A hit mellett való kiállásra, az áldozatvállalásra és az erkölcsi megújulásra buzdította a csíksomlyói búcsú résztvevőit Spányi Antal székesfehérvári püspök a pünkösdszombati szentmise prédikációjában.
Gazdag pünkösdi program Pannonhalmán videó 2011. június 11. | PANNONHALMA. A pünkösdi népszokások felelevenítésére invitálják a gyerekeket, míg szüleik megismerkedhetnek a gyógyító természet értékeivel, köztük az ünnepkör hagyományos gyógynövényével, a bodzával a pünkösdhétfői családi programon a Pannonhalmi Bencés Főapátság levendulás és gyógynövénykertjében.
Százezrek a csíksomlyói búcsún videó 2011. június 11. | CSÍKSOMLYÓ. Zarándokok százezrei vonultak az erdélyi Csíksomlyó melletti Kis-Somlyó és a Nagy-Somlyó hegy közötti nyeregbe, ahol a magyarság egyik legjelentősebb vallási és nemzeti ünnepét tartják ma. A szertartásokat élőben közvetíti a Duna Televízió.
Első  Előző   104 / 108   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -9°C / -5°C
Holnap: -12°C / -6°C
Ógyalla
Ma: -10°C / -4°C
Holnap: -12°C / -5°C
Losonc
Ma: -15°C / -4°C
Holnap: -19°C / -9°C
Kassa
Ma: -11°C / -7°C
Holnap: -14°C / -9°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
17 éveA kommunizmus áldozatainak emléknapja
295 éveMeghalt Christopher Wren angol építész, matematikus és csillagász, aki Londont újjáépítette az 1666. évi tűzvész után.
182 éveSamuel Colt szabadalmaztatta a róla elnevezett Colt 45 nevű pisztolyt.
177 éveMegszületett Pierre Auguste Renoir impresszionista festő.
176 éveMegszületett Karl May német ifjúsági regényíró (Winnetou).
Belföld Fico: legfőbb ambícióm felkészíteni a választásokra a Smert Fico: legfőbb ambícióm felkészíteni a választásokra a Smert Frissítvevideó POZSONY. Jelenleg nem téma az Irány-Szociáldemokrácián belül Robert Fico kormányfő és pártelnök az Alkotmánybíróság élére történő esetleges távozásának kérdése. Erről a közszolgálati rádió Szombati Párbeszédek c. politikai műsorának vendégeként beszélt a miniszterelnök, aki viszont nem zárta ki egyértelműen, hogy ezt fontolgatná. Fico egyúttal kijelentette, jelen pillanatban pártja, a Smer-SD a 2020-as parlamenti választásokra való felkészítése a legfőbb ambíciója. Robert Fico kormányfő ötödször is meg akarja nyerni a parlamenti választásokat és negyedszer is kormányt akar alakítani. A szlovák piac katasztrofális helyzetére figyelmeztetnek a baromfitenyésztők videó A Szlovákiai Baromfitenyésztők Uniója (ÚHS) szerint a kialakult helyzetért az áron alul értékesített csirkehús a felelős. Hrabko szerint megszaporodnak az államfőjelöltek videó A publicista szerint a pontos számok érdekében előbb meg kell várni, hogy a jelöltek hivatalosan is bejegyeztetik magukat.
Külföld Szíria - Tűzszünetre szólít az ENSZ Biztonsági Tanácsa Szíria - Tűzszünetre szólít az ENSZ Biztonsági Tanácsa videó NEW YORK. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa szombaton egyhangúlag fogadott el határozatot, amelyben 30 napos tűzszünet haladéktalan kihirdetését követeli Szíriában, hogy a segélyszállítmányok eljuthassanak az ostromlott Kelet-Gútába. Az ENSZ BT egyhangúlag fogadott el határozatot, amelyben 30 napos tűzszünet haladéktalan kihirdetését követeli Szíriában. Szoros együttműködés várható biztonsági kérdésekben a Brexit után is videó Nagy-Britannia budapesti nagykövete reálisnak tartja, hogy továbbra is részt vesznek a terrorizmus elleni harcban. Ausztrál külügyminiszter: az államoknak maguknak kell dönteniük bevándorláspolitikájukról videó Julie Bishop hozzátette, hogy Ausztrália szívesen megosztja ezzel kapcsolatos nézeteit.
Itthon Évzáró közgyűlést tartott a Komáromi Szekeresgazda Hagyományőrző Egyesület Évzáró közgyűlést tartott a Komáromi Szekeresgazda Hagyományőrző Egyesület videó KOMÁROM. Díszoklevelek átadásával és püspöki áldással egybekötött ünnepélyes évzáró közgyűlést tartott február 23-án este a helyi református templomban, majd a református kollégium imatermében a Komáromi Szekeresgazda Hagyományőrző Egyesület, amely már a Komárom-Esztergom megyei Értéktárba is felvételt nyert, illetve nagy esélye van a Hungarikumok Gyűjteményébe történő besorolásra. Az egyesület bekerült a Komárom-Esztergom megyei Értéktárba, s nagy esélye van a Hungarikumok Gyűjteményébe való besorolásra is. 6. Forma Biennálé-reinstalláció a Limes Galériában videó A 33 hazai képzőművész szakmai zsűri által kiválogatott munkái március 18-ig tekinthetők meg a hajdani katonatemplom hajójában. Szlovákiai tudósneveldék videó Pozsonyon és Kassán keresztül is vezet út Oxfordba és a Harvardra.
Magyar világ Orbán: szeretjük Magyarországot, szeretjük a lovainkat Orbán: szeretjük Magyarországot, szeretjük a lovainkat videó BUDAPEST. Szeretjük Magyarországot, szeretjük a kultúránkat, ezért szeretjük a lovainkat is - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, a felújított Nemzeti Lovarda átadásán. Orbán Viktor miniszterelnök erről szombaton Budapesten, a felújított Nemzeti Lovarda átadásán beszélt. Szilágyi Péter: a pedagógusok őrzik magyarságunkat videó A nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár erről a Budapesti Kongresszusi Központban megrendezett Pedagógus expón beszélt. Politológus: legalizálnák az illegális migrációt a nyugati politikusok videó "Most azt látjuk, hogy egy szervezett üzleti modell alakult ki erre az egész folyamatra" - mondta Deák Dániel politológus.
Kultúra Életműdíjat kapott Szabó István a belgrádi nemzetközi filmfesztiválon Életműdíjat kapott Szabó István a belgrádi nemzetközi filmfesztiválon videó BELGRÁD. "Az igazi elismerés az, hogy ennyi embert látok egy moziteremben, ekkora közönséggel tíz éve nem találkoztam" - mondta Szabó István Oscar-díjas filmrendező a szerb fővárosban péntek este, amikor átvette a belgrádi nemzetközi filmfesztivál, a 46. FEST életműdíját, a Belgrádi győztes nevet viselő szobrocskát. "Az igazi elismerés az, hogy ennyi embert látok egy moziteremben" - fogalmazott az Oscar-díjas filmrendező. A Dal 2018 - Ma este lesz a döntő Frissítvevideó A 20 óra 30 perctől élőben látható show-műsorban eldől, hogy a nyolc finalista közül kié lesz Magyarország legjobb dala. Jiří Menzel cseh filmrendező 80 éves videó Nyolcvanéves február 23-án Jiří Menzel Oscar-díjas cseh filmrendező, a Szigorúan ellenőrzött vonatok alkotója.
Színes Phjongcshang 2018 - Hosszabbításban aranyérmes az orosz férfi jégkorong-válogatott Phjongcshang 2018 - Hosszabbításban aranyérmes az orosz férfi jégkorong-válogatott videó PHJOGCSHNAG. Az orosz válogatott nyerte a férfi jégkorongtornát a phjongcshangi téli olimpián, miután a vasárnapi fináléban hosszabbításban 4-3-ra legyőzte a német együttest. Az oroszok a vasárnapi fináléban hosszabbításban 4-3-ra legyőzték a német együttest. Phjongcshang 2018 - Kanada a bronzérmes férfi jégkorongban videó A kanadai férfi jégkorong-válogatott a szombati helyosztón 6-4-re legyőzte a cseh csapatot. Phjongcshang 2018 - Ester Ledecká duplázott Frissítvevideó Ebben a számban már ő számított a legnagyobb esélyesnek, mivel tavaly megnyerte a világbajnokságot.
Mozaik Megkezdi a metángáz keresését a Marson az ExoMars Megkezdi a metángáz keresését a Marson az ExoMars videó DARMSTADT, MOSZKVA. Miután befejezte a Mars felső légkörében végrehajtott teljes fékezési manőverét, az ExoMars európai-orosz kutatási projekt szondája hamarosan megkezdi a metángáz utáni kutatást a vörös bolygó légkörében - közölte az Európai Űrügynökség (ESA). A Roszkozmosz orosz űrhivatal és az Európai Űrügynökség (ESA) szondája élet nyomait keresi a Marson. Először készült emlősállatról sejtatlasz sejtenkénti elemzéssel videó Kínai tudósok az egér sejtjeit térképezték fel sejtenként végzett DNS-elemzéssel. Az antidepresszánsok hatásosságát bizonyította egy nagyszabású kutatás videó "Végre választ kaptak, akik megkérdőjelezték az antidepresszánsok hatékonyságát."
Vélemény Kövesdi Károly: Pótolhatatlanék Kövesdi Károly: Pótolhatatlanék videó Megszületett a verdikt: a nógrádi, gömöri magyarok megtörölhetik a szájukat, nem kapnak gyorsforgalmi utat. Sem a közeli, sem a távolabbi években. Megszületett a verdikt: a nógrádi, gömöri magyarok megtörölhetik a szájukat, nem kapnak gyorsforgalmi utat. Bartók Csaba: Kép van, magyar hang nincs! videó A számarányoknak megfelelően a két közszolgálati tv csatorna összidejéből napi 4 óra műsoridő járna a felvidéki magyarságnak. Aich Péter: Nagyokos fehérek videó Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit.
Múltunk Több mint száz év után kapta meg egy francia katona levelét családja Több mint száz év után kapta meg egy francia katona levelét családja videó PÁRIZS. Egy, az első világháborúban elesett francia katona bűnügyi nyomozás közben előkerült utolsó levele annyira meghatotta a francia hatóságokat, hogy a közösségi médiában felkutatták élő rokonait, és átadták nekik a levél másolatát. Az első világháborúban elesett francia katona élő rokonait a közösségi médiában kutatták fel. Ézsaiás próféta pecsétjét találhatták meg Jeruzsálemben videó A pecséten korabeli héber betűkkel világosan kiolvasható Ézsaiás neve (Jesajahu), és töredékesen a próféta szó. Magyar emlékek nyomában: Paál László – Barbizon videó A 19. század jeles festőművésze, a mindössze 33 évet élt Paál László elpolgárosodott nemesi családban született az erdélyi Zámon.
Fő támogatónk