2018. február 18., vasárnap - Bernadett
Cikkek közt...  Videók közt...  
Ma van nagyböjt 1. vasárnapjavideó 2018. február 18., vasárnap 10:14 Idei nagyböjti készületünkben az Ószövetségi Szentírást idézzük napról napra. Készüljünk együtt Jézus megváltó kereszthalálára és a feltámadásának ünnepére!
A semmiből indultak a bősiek, de hamarosan gyülekezeti központjuk lehet videó 2018. február 17. | A kilencvenes évek kezdetén formálódó bősi református közösség kezdetben különféle helyeken tartotta alkalmait. 2013-ban lelkipásztoruk saját vállalkozásra vásárolt ingatlanban kaptak helyiségeket. Jelentős támogatásnak köszönhetően templomépítés céljából 2016-ban telket vásároltak, majd egy évvel később a tervdokumentációkra, tereprendezésre újabb pénzcsomagot kaptak. Reménység szerint az ünnepélyes alapkőletétel után már tavasszal elkezdődhet a beruházás.
Ferenc pápát kérik, hogy hosszabbítsa meg Duka bíboros kinevezését videó 2018. február 16. | PRÁGA. Miloš Zeman cseh államfő felkéri Ferenc pápát, hosszabbítsa meg Dominik Duka bíboros prágai érseki kinevezését.
Erdő: a bűnbánat azt is jelenti, hogy átgondoljuk az életünket videó 2018. február 14. | ESZTERGOM. Véget ért a farsangi időszak, és hamvazószerdával elkezdődött a nagyböjt. A keresztény világ szerdától böjttel és bűnbánattal készül húsvétra.
Ma van hamvazószerda videó 2018. február 14. | Hamvazószerda, a farsangi időszakot követő nap, a keresztény vallásban a húsvét előtti nagyböjt kezdete az idén február 14-re esik. E mozgó ünnep a húsvét előtti hetedik hét szerdája, legkorábbi lehetséges időpontja február 4., a legkésőbbi március 10. Hamvazószerdán az egyház az élet mulandóságára emlékezteti a híveket, és bűnbánatra szólítja fel őket.
Mentsük meg a bacsfa-szentantali kegyhely orgonáját! videó 2018. február 13. | BACSFA-SZENTANTAL. Az Általános Hitelbank (VÚB) alapítványa által meghirdetett versenyben az ország 9 történelmi orgonája vesz részt, köztük a bacsfa-szentantali kegyhely orgonája is.
A betegek világnapját tartja ma a katolikus egyház videó 2018. február 11. | A betegek világnapját tartja ma a katolikus egyház. Ebből az alkalomból Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a Budapesti Onkológiai Intézet kápolnájában mutat be szentmisét délután, és együtt imádkozik a betegekkel - közölte Tóth János Csaba, a főegyházmegye sajtóreferense.
Érseki titkár: a házasság stabilitást ad videó 2018. február 10. | BUDAPEST. A házasság stabilitást és biztonságot ad - mondta Gájer László, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye érseki titkára szombaton az M1 aktuális csatornán.
Ministráns referensek találkozója Budapesten – Felvidéki magyar résztvevőkkel videó 2018. február 09. | BUDAPEST. Február második hetében Budapesten került sor a Nemzetközi Ministráns Szövetség (CIM) Kárpát-medencei magyar ministráns referenseinek találkozójára. A felvidéki magyarlakta egyházmegyékből Besztercebánya képviseletében Hutár Márk plébános, Nyitra részéről Andrusko Gyula káplán, a Nagyszombati Főegyházmegyéből pedig Karaffa János atya vettek részt a megbeszélésen.
Vasárnap kezdődik a házasság hete videó 2018. február 08. | BUDAPEST. Vasárnap kezdődik a házasság hete; Magyarország-szerte és a határon túl több mint 300 programmal irányítják rá a figyelmet a házasság, a család fontosságára - közölték a szervezők a rendezvény csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.
XVI. Benedek: zarándoklaton vagyok az Úr háza felé videó 2018. február 07. | VATIKÁN. Testi ereje lassú gyengüléséről írt XVI. Benedek nyugalmazott pápa az olasz sajtóban szerdán közölt levelében, amelyben a 2013-ban lemondott, 90 éves volt katolikus egyházfő az érte aggodó olvasóknak válaszolt.
Közös imával zárult az ökumenikus imahét Szepsiben videó 2018. február 07. | SZEPSI. Szepsiben február első hetén zárult le az imahét a keresztények egységéért. A szertartáson magyarok, szlovákok és ruténok imádkoztak együtt.
Kisfilmpályázatot hirdet a Mária Rádió videó 2018. február 05. | A Mária Rádió mint missziós műhely a rádiózás mellett rendezvények szervezésével és különböző pályázatok indításával is igyekszik evangelizációs küldetését teljesíteni. Kisfilm-pályázatuk kifejezetten középiskolás diákoknak és egyetemi hallgatóknak szól. A pályázat fő témája az értékek megőrzése.
Először látogat török kormányfő a Vatikánba videó 2018. február 05. | VATIKÁN. Ferenc pápával találkozik hétfőn az Olaszországba látogató Recep Tayyip Erdogan török elnök, megbeszélésük napirendjén előkelő helyet foglal el Jeruzsálem státusa.
Május elsején avatják boldoggá Brenner Jánost Szombathelyen videó 2018. február 04. | SZOMBATHELY. Május elsején, a szombathelyi székesegyház előtti téren avatják boldoggá Brenner János vértanú papot - közölte a Szombathelyi Egyházmegye.
Gondolatok Gyertyaszentelő napjára videó 2018. február 02. | A katolikus egyházban február 2-a gyertyaszentelő ünnepe, egyben a megszentelt életet élők világnapja is - akiket gúnyosan csuhásoknak, közismerten szerzeteseknek, szakmailag pedig Istennek szentelt személyeknek neveznek. Sokan azonban még a papság közül is alig tudják, hogy két nagy csoportra kell osztani őket. Kolostor falain kívüliekre és „bentlakókra” – és csakis ők a szó szoros értelmében vett szerzetesek. De ez a nap nemcsak az övék, a világban kint élő Istennek szentelt szüzeké (Ordo Virginum) is.
Új szakasz a Mária Úton videó 2018. január 31. | ZALAEGERSZEG. Önkéntesek áldozatos munkájának köszönhetően vált járhatóvá a Zalaegerszeg-Botfa-Nemeshetes-Búcsúszentlászló közötti mintegy 7,5 km-es szakasz, melynek induló- és végpontján a gyönyörű parkban elhelyezkedő Mindszenty Ifjúsági Ház várja szállás lehetőséggel a zarándokokat.
Erdő Péter bíboros előadást tartott a Columbia Egyetemen videó 2018. január 30. | NEW YORK. Erdő Péter bíboros, prímás január 27-től február 3-ig New Yorkban tesz látogatást. Ennek keretében január 29-én előadást tartott a Columbia Egyetemen „Vallás és az egyházak szerepe a világi államban” címmel.
Ferenc pápa: küzdeni kell a holokauszt emlékét fenyegető "közönyösség vírusa" ellen videó 2018. január 29. | VATIKÁN. Ferenc pápa kijelentette hétfőn, hogy a világ országai felelősséget viselnek azért, hogy küzdjenek az antiszemitizmus és "a közönyösség vírusa" ellen, amely azzal fenyeget, hogy az emberiség memóriájából kitörlődik a holokauszt emléke.
A teljes emberi élet sérthetetlen méltóságát hangsúlyozta Ferenc pápa videó 2018. január 27. | Január 26-án, pénteken a Kelemen teremben fogadta Ferenc pápa a Hittani Kongregáció 81 fős küldöttségét, élén Luis Francisco Ladaria Ferrer érsekkel, a dikasztérium prefektusával.
Négy püspök hirdetett igét az ökumenikus imahéten Esztergomban videó 2018. január 26. | ESZTERGOM. Évek óta szép hagyománya az esztergomi ökumenikus imahétnek, hogy szerdán a területileg illetékes püspökök mondanak rövid áhítatot, elmélkedést, igehirdetést az alkalmon. Nem volt ez másként 2018. január 24-én sem, amikor az esztergomi református gyülekezet volt a házigazdája a felekezetközi imának.
Útmutatást adott hamis hírek terjesztésével szemben Ferenc pápa videó 2018. január 24. | VATIKÁN. "A békétől ihletett újságírást" helyezte szembe Ferenc pápa "a kortárs kommunikációt uraló hamis hírekkel" a katolikus egyház idei tömegtájékoztatási világnapja alkalmából kiadott üzenetében, amely szerdán jelent meg a Vatikán honlapján.
Széll Kálmán vehette át először a Boldog Batthyány László-díjat videó 2018. január 24. | SZOMBATHELY. Január 22-én adta át első alkalommal Székely János megyéspüspök a Szombathelyi Egyházmegye által alapított A test és a lélek orvosa – Boldog Batthyány László-díjat. Az elismerést Széll Kálmán nyugalmazott aneszteziológus főorvos vehette át Körmenden.
Több mint egymilliós tömeg gyűlt össze a pápa miséjén Limában videó 2018. január 22. | LIMA. Több mint egymillió hívő gyűlt össze egy limai légi támaszponton vasárnap Ferenc pápa szabadtéri miséjén, a katolikus egyházfő egyhetes chilei és perui útjának utolsó eseményén.
Ma kezdődik az ökumenikus imahét videó 2018. január 21. | BUDAPEST. Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét, amelynek országos megnyitó istentiszteletét a bu­da­pes­ti Szent István-bazilikában tartják - közölte a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT).
Ferenc pápa: rágalmak a Juan Barros püspökkel szembeni vádak videó 2018. január 18. | SANTIAGO DE CHILE, LIMA. Védelmébe vette csütörtökön Ferenc pápa a dél-chilei Osorno egyházmegye püspökét, akinek hónapok óta követelik leváltását a dél-amerikai országban arra hivatkozva, hogy Juan Barros megpróbálta eltussolni az egyik pap, Fernando Karadima által elkövetett szexuális visszaéléseket. A katolikus egyházfő szerint e vádak "rágalmak".
Megtartotta záró ülését a Reformáció Emlékbizottság videó 2018. január 18. | BUDAPEST. Megtartotta záró ülését a Reformáció Emlékbizottság csütörtök délelőtt az Országházban. A testület - melynek elnöke Orbán Viktor miniszterelnök, tagja Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, valamint a protestáns történelmi egyházak vezetői is - visszatekintett a reformáció ötszázadik évfordulójának eseményeire, értékelte az elvégzett munkát, a Kárpát-medence-szerte megszervezett mintegy 1800 programot.
A Pinochet-diktatúra áldozatainak ajánlotta Ferenc pápa Chilében bemutatott miséjét videó 2018. január 17. | TEMUCO. A Pinochet-diktatúra áldozatainak ajánlotta Ferenc pápa szerdán a dél-chilei Araucanía régió fővárosában, Temucóban bemutatott miséjét.
Hálaadó szentmisét mutattak be a Mária Rádió születésnapján videó 2018. január 17. | BUDAPEST. Január 16-án, a magyarországi Mária Rádió tizenkettedik születésnapján hálaadó szentmisét mutatott be a Béke téri Szent László-templomban Lépes Lóránt, aki január elseje óta a Mária Rádió műsorigazgatója.
Megérkezett Chilébe Ferenc pápa videó 2018. január 16. | SANTIAGO. Megérkezett Chilébe, hatodik latin-amerikai apostoli látogatásának első állomására hétfőn Ferenc pápa. A pápa bocsánatot kért a chilei papok kiskorúak elleni szexuális visszaéléseiért.
Atomháborútól tart Ferenc pápa videó 2018. január 15. | RÓMA. Ferenc pápa attól tart, hogy egy váratlan esemény atomháborúba sodorhatja a világot - írta az Ansa olasz hírügynökség hétfőn.
Első  Előző  1 / 108   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -6°C / 3°C
Holnap: -4°C / 2°C
Ógyalla
Ma: -5°C / 4°C
Holnap: -4°C / 3°C
Losonc
Ma: -5°C / 4°C
Holnap: -13°C / 1°C
Kassa
Ma: -4°C / 3°C
Holnap: -9°C / 1°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
193 éveMegszületett Jókai Mór író, mesemondó, újságíró, szerkesztő (Névtelen vár, A lőcsei fehér asszony).
55 éveKármán Tódor, az első helikopter megalkotója Kennedy elnöktől átvette a National Medal of Science kitüntetést.
472 éve62 éves korában szülővárosában, Eislebenben meghalt Luther Márton német teológus, a reformáció elindítója.
454 éveMeghalt Michelangelo Buonarroti olasz szobrász, festő, építész és költő.
429 éveElkezdték nyomtatni Vizsolyban a legrégibb fennmaradt (és ma is használt) teljes, magyar nyelvre lefordított Bibliát.
Belföld Két liberális, két vélemény Két liberális, két vélemény videó Richard Sulík, a Szabadság és Szolidaritás párt elnöke Štefan Hríb Pod lampou klubjában találkozott és folytatott beszélgetést különböző témákról a Progresszív Szlovákia vezetőjével, Ivan Štefunkóval. Az egyik téma éppen a migráció volt. Sulík ezzel kapcsolatban kijelentette, Szlovákia számára nem jelentene gondot 8 000 migráns egyszeri befogadása. Ivan Štefunko lényegében ugyanezt állította. Véleménye szerint „ezt az országot” a migránsok befogadása egyáltalán nem destabilizálná. Richard Sulík és Ivan Štefunko vitázott. Nemzetközi kábítószercsempészeket kerített kézre az osztrák és a holland rendőrség videó A háromtagú bűnszövetkezetnek egy 54 éves szlovák állampolgár is a tagja volt. Csaknem 134 tonna lejárt szavatosságú gyógyszert adtunk le tavaly videó A felhasználatlan gyógyszereket nem szabad kidobni a hulladék közé, vagy leengedni a lefolyón.
Külföld Lezuhant egy utasszállító repülő Iránban Lezuhant egy utasszállító repülő Iránban videó TEHERÁN. Lezuhant egy utasszállító repülőgép 66 emberrel a fedélzetén Iránban - jelentette vasárnap a Fársz iráni hírügynökség. A gépen 7 személyzeti tag és 59 utas, köztük gyerekek tartózkodtak. Egy szóvivő beszámolója szerint a tragédiának nincs túlélője. A szerencsétlenséget senki sem élte túl. Több száz diák tüntetett szigorúbb fegyvertörvényért Floridában videó Azokhoz a politikusokhoz fordultak, akik támogatásokat fogadtak el a befolyásos fegyverlobbitól. Lazítana az orosz szankciókon a német külügyminiszter videó Kína növekvő befolyása miatt ő is az európai-amerikai kapcsolatok megerősítését hangsúlyozta.
Itthon A következő napok a tél szorításában telnek A következő napok a tél szorításában telnek videó Egyelőre marad a téli idő térségünkben. A meteorológiai intézet előrejelzése szerint hűvös idő lesz sok hóval, havas esővel. Csütörtökig akár 30 milliméter csapadék várható. Felújítják a magyar királyok termét Homonnán videó A homonnai Vihorláti Múzeum leglátványosabb szobájának falait 50 magyar fejedelem és király arcképe díszít. Lakossági fórumsorozaton fejthetik ki véleményüket a gútaiak videó A Köz-Ért Polgári Kör 3. lakossági fórumát tegnap este a városvezetés több képviselője jelenlétében Puruk városrészben tartották.
Magyar világ Megerősítette a magyar államadós-osztályzatot a Standard & Poor's Megerősítette a magyar államadós-osztályzatot a Standard & Poor's videó Megerősítette Magyarország hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló államadósság-kötelezettségeinek "BBB mínusz/A-3" szintű, befektetési ajánlású besorolását pénteken a Standard & Poor's. A hitelminősítő közölte, 12-18 havi távlatban felminősítheti a magyar adósosztályzatot. Hivatalosan megkezdődött a kampányidőszak Magyarországon videó Ma már gyakorlatilag szinte folyamatos a kampány, választástól választásig tartó versengés folyik. Orbán: az identitás kérdése kerül a politikai viták középpontjába videó A magyar miniszterelnök a kereszténydemokrata irányultságú centrumpártokat tömörítő CDI budapesti konferenciáján beszélt erről.
Kultúra Szabó István filmrendező 80 éves Szabó István filmrendező 80 éves videó BUDAPEST. Február 18-án nyolcvanéves Szabó István Kossuth-díjas filmrendező, az első Oscar-díjas magyar játékfilm, a Mephisto rendezője, a Magyar Mozgókép Mestere, a nemzet művésze. Azért akart filmeket csinálni, hogy elmesélhessen történeteket. Dal 2018 - Kialakult a döntő mezőnye videó Az AWS nyerte a második elődöntőt. Kedvenc dalával indították utolsó útjára Kallós Zoltánt videó A néprajzkutatót a kolozsvári Házsongárdi temetőben helyezték végső nyugalomra.
Színes Phjongcshang 2018 - Hirscher második aranya Phjongcshang 2018 - Hirscher második aranya videó Marcel Hirscher a kombináció után vasárnap az óriás-műlesiklást is megnyerte a phjongcshangi téli olimpián. Előnyét egy másodperc fölé növelve győzött legnagyobb riválisa, a norvég Henrik Kristoffersen előtt. Phjongcshang 2018 - Kuzmina aranyérmet nyert a két ezüst után videó A szlovák sportoló nyerte meg a női sílövők 12,5 kilométeres tömegrajtos viadalát. Phjongcshang 2018 - Jászapáti hatodik lett 1500 méteren, Liu Shaolin Sándort kizárták 1000 méteren videó Liu Shaolin Sándor elsodorta egyik dél-koreai riválisát, így a bírók kizárták.
Mozaik Márciusban jöhetnek a japán alakváltó autók Márciusban jöhetnek a japán alakváltó autók videó Japán az elmúlt évtizedekben a technológiai újítások egyik fellegvára volt. Most épp egy híres grafikus, aki kultikus képregény figurákat is rajzolt, tervezett meg egy igen különleges elektromos autót. Az alakváltó autó márciusban már közlekedhet az utakon, és forradalmasíthatja a parkolást. Leginkább egy Transformersre hasonlító jármű forradalmasíthatja a parkolást. A böjtre is fel kell készülni videó Nem annyira drasztikus az az egyházi előírás, amely szerint hamvazószerdán és péntekenként tilos a húsfogyasztás. A világ több mint 30 városában élnek tízmilliónál is többen videó Több mint 70 városban élnek több mint ötmillióan, 40 városban pedig 5 és 10 millió közé tehető a lakosok száma.
Vélemény Aich Péter: Nagyokos fehérek Aich Péter: Nagyokos fehérek videó Eléggé öntörvényű a sajtószabadság értelmezése. Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit. Igaz ugyan, hogy nem mindig van véleményük, de azért megmondják. Hiszi, aki akarja a sok bölcsességnek kinevezett semmit, de még így is túl sokan vannak, akik ennek bedőlnek. Mert ezek a megmondóemberek igen meggyőzőek tudnak lenni. Aki túl kevés információval rendelkezik, el is hiszi a szózatokat, s még örül, hogy mások megmondják neki, mi az igazság ebben a bolond, zavaros világban. Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit. Agárdy Gábor: Semmi sem marad utánatok! videó Egy biztos: nem szeretném, ha utódaim egyszer arra ébrednének, hogy kötelezően turbánt kell viselniük, ha kimennek az utcára. Csonka Ákos: Érsekkétyi bál Bényben, cirkusz a községházán videó A polgármester nem adta bérbe a kultúházat a hagyományos Csemadok-bálra.
Múltunk Louis Comfort Tiffany 170 éve született Louis Comfort Tiffany 170 éve született videó Százhetven éve, 1848. február 18-án született Louis Comfort Tiffany amerikai iparművész, a szecessziós üvegművészet legendás mestere. Az amerikai iparművész a szecessziós üvegművészet legendás mestere. Hogyan boldogultak a valutákkal a középkori Európában? videó Szinte minden valamire való városban működtek megbízható pénzváltók. Raboskodása idején a foglárnét is elcsábította a jóképűségével is elhíresült Sobri Jóska videó Bekerült a német lexikonokba és újságokba, Franciaországban még zenés darab is született róla.
Fő támogatónk