2018. február 18., vasárnap - Bernadett
Cikkek közt...  Videók közt...  
RSS HÍRCSATORNA
 
Mi az RSS?
Az RSS-t gyakran frissülő portálok használják, az oldalon megjelenő új tartalom (cikkek, bejegyzések) előzetesinek, illetve rövid összefoglalójának terjesztésére.
A felhasználók az RSS-csatornákra történő feliratkozás révén előre beállíthatják, hogy honnan szeretnék a friss híreket megkapni, így több oldal hírei egyetlen felületen hozzáférhetők, kezelhetők lesznek, nem kell mindegyiket végiglátogatni. A feliratkozáshoz be kell írni a csatorna címét az olvasóprogramba, vagy a megfelelő ikonra kattintani a böngészőben. A frissítés történhet egészen gyakran, pár tízpercenként is, így folyamatosan zajló események nyomon követésére is lehetőség van. A csatornákat lehet például tartalmuk szerint szűrni, elemeiket időrend vagy más szempont alapján rendezni.
Bővebben a RSS-ről: http://hu.wikipedia.org/wiki/Rss

Hogyan tudom használni?
Amennyiben Internet Explorer 7-es vagy magasabb verziójú internet böngeszőt illetve Mozilla Firefox internet böngeszőt használ, akkor az RSS csatornát tartalmazó honlapon a narancssárga ikonra (Firefox 2-ben a cím melletti narancssárga ikon, az Internet Explorer 7-ben pedig a házikó melletti gomb) kattintva tud feliratkozni a hírcsatornára.
Ezenkívül RSS híreket olvashat külömböző RSS-olvasó szoftverek segístégével. Ilyen egyszerűen és jól használható szoftver például a GreatNews (letöltés) vagy a FeedReeader (letöltés).
Mindkét programban elegendő a honlap címét megadni, az RSS csatorna utána automatikusan beállítodik.

A hírek.sk RSS csatornái az következő címen érhetők el:
RSS hírcsatorna: http://www.hirek.sk/rss/hirek.xml
RSS videócsatorna: http://www.hirek.sk/rss/videok.xml
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Fő támogatónk