2014. szeptember 22., hétfő - Móric
Cikkek közt...  Videók közt...  
Az államfő Fico ellentmondásos nyilatkozatait kénytelen magyaráznivideó A walesi NATO-csúcstalálkozón nekiszegezték a kérdést: tagja Szlovákia az Európai Uniónak, vagy oroszbarát politikát folytat?
A szankciók miatt nem változott az élelmiszerek ára és a kínálat  videó SAMO néven új társulás jött létre Szlovákiában, mely öt áruházlánc, a Billa, a Kaufland, a Lidl, a Metro és a Tesco társulása.

Videó

Felvidéki Híradó - 2014. szeptember 22.Tizedik évét nyitotta meg a Selye János Egyetem
Felvidéki Híradó - 2014. szeptember 22.Városnapok Rozsnyón
Felvidéki Híradó - 2014. szeptember 22.Változik a középiskolai felvételi
Felvidéki Híradó - 2014. szeptember 22.Hubertusz Lovasnap Rimaszécsen
Legfrissebb
Újra divat a bakelitlemez Az egykor felmagasztalt CD jó ideje hanyatlik, míg az általa kiváltott bakelitlemezek új virágkorukat élik.
Tízezrek tiltakoztak New Yorkban a klímaváltozás ellen Több tízezren vonultak fel vasárnap New Yorkban a klímaváltozás elleni fellépés világnapja alkalmából.
Nemzeti Vágta - Tahitótfalu lovasa nyerte a 2014-es versenyt Molnár Gyöngyi nyerte Iceman nevű lován a Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap délután a fővárosi Hősök terén.
A szankciók miatt nem változott az élelmiszerek ára és a kínálat SAMO néven új társulás jött létre Szlovákiában, mely öt áruházlánc, a Billa, a Kaufland, a Lidl, a Metro és a Tesco társulása.
Magyarországon még 395 kilométeren van árvízvédelmi készültség A legmagasabb, harmadfokú készültség továbbra is a Dráván van, 51 kilométeren.
Tomáš Borec: láthatáron a bírák átvilágítása A miniszter szerint a tárca a lakosság igazságszolgáltatásról alkotott véleménye miatt volt kénytelen reagálni a problémára.
Belföld Tomáš Borec: láthatáron a bírák átvilágítása Tomáš Borec: láthatáron a bírák átvilágításavideó POZSONY. Jogi szempontból már láthatáron van a bírák átvilágítása – jelezte Tomáš Borec igazságügyi miniszter a TA3 „Politikában“ című vitaműsorában. Mindez a lakosság igazságszolgáltatásról alkotott véleményének köszönhető. A miniszter véleménye szerint a tárca kénytelen volt reagálni a problémára. A miniszter szerint a tárca a lakosság igazságszolgáltatásról alkotott véleménye miatt volt kénytelen reagálni a problémára. A szankciók miatt nem változott az élelmiszerek ára és a kínálat videó SAMO néven új társulás jött létre Szlovákiában, mely öt áruházlánc, a Billa, a Kaufland, a Lidl, a Metro és a Tesco társulása. Helyhatósági választások: ma éjfélig kell leadni a jelöltlistákatvideó Ma éjfélkor letelik a novemberi helyhatósági választásokkal kapcsolatos jelöltlisták leadási határideje.
Külföld Ponta: büszke és egységes Románia elnöke akarok lenni Ponta: büszke és egységes Románia elnöke akarok lennivideó BUKAREST. Nagyszabású tömegrendezvényen, 42. születésnapján kezdte meg választási kampányát szombat este a román államelnöki tisztségre pályázó Victor Ponta szociáldemokrata kormányfő. Beszédében az összefogásra és a nemzeti büszkeségre helyezte a hangsúlyt. 42. születésnapján kezdte meg választási kampányát szombat este a román államelnöki tisztségre pályázó Victor Ponta. Tízezrek tiltakoztak New Yorkban a klímaváltozás ellenvideó Több tízezren vonultak fel vasárnap New Yorkban a klímaváltozás elleni fellépés világnapja alkalmából. A skót népszavazással kampányol a boszniai szerb elnökvideó A boszniai Szerb Köztársaság elnöke szerint a skót népszavazás legitimálná egy boszniai referendum kiírását is.
Itthon Hubertusz lovasnap Gömörben Hubertusz lovasnap Gömörbenvideó RIMASZÉCS. A lovassport szerelmeseinek valamint a rimaszécsi Polgári és Vállalkozói Szövetség Polgári Társulásnak köszönhetően hetedik alkalommal került megrendezésre Rimaszécsen az a több programelemet tartalmazó lovasnap, amellyel Szent Hubertusz emléke előtt tisztelegtek ezen a Dél-gömöri településen. Lovasnap volt Rimaszécsen. Az egész napos rendezvényre több tucat lovas érkezett, határon innen és határon túlról egyaránt. Sport és fejtágítás a Gilice gólyatábor harmadik napjánvideó A Selye János Egyetem gólyatáborának harmadik napján a sporté és a fejtágításé volt a főszerep. Dermesztő telet jósolnak a meteorológusok videó Orosz szakemberek szerint már október közepén beköszönt a tél, amely rendkívül hosszú és hideg lesz.
Magyar világ Romániai elnökválasztás - Összegyűltek az aláírások Szilágyi Zsolt indulásához Romániai elnökválasztás - Összegyűltek az aláírások Szilágyi Zsolt indulásáhozvideó KOLOZSVÁR. Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és partnerei összegyűjtötték az aláírásokat ahhoz, hogy Szilágyi Zsolt EMNP-alelnök elindulhasson a romániai elnökválasztáson - jelentette be kolozsvári sajtótájékoztatóján Toró T. Tibor, a párt elnöke. Szimbolikusan Toró T. Tibor írta alá kétszázezredikként a Szilágyi Zsoltot támogató ívet. Magyarországon még 395 kilométeren van árvízvédelmi készültségvideó A legmagasabb, harmadfokú készültség továbbra is a Dráván van, 51 kilométeren. Áder: ma is szükség van Szent István bölcsességére és elszántságáravideó Áder János kiemelte, mindmáig közös jövőt formáló ereje van Szent István király fiához, Imre herceghez írt intelmeinek.
Kultúra Ünnepelt az ötven éves Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusa Ünnepelt az ötven éves Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusavideó RÉVKOMÁROM. Jubileumi hangversennyel ünnepelte fennállásának kerek évfordulóját a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusa. A komáromi Dunamenti Múzeum főépületében felvidéki és magyarországi neves közéleti szereplők, a kórus támogatói és a régi tagok jelenlétében került sor a meghitt hangulatú, teltházas hangversenyre. A révkomáromi ünnepségen Vass Lajos új mellszobrát, Lantos Györgyi szobrászművész alkotását is leleplezték. Újra divat a bakelitlemezvideó Az egykor felmagasztalt CD jó ideje hanyatlik, míg az általa kiváltott bakelitlemezek új virágkorukat élik. Ma van a magyar dráma napjavideó A magyar dráma napját Madách Imre Az ember tragédiája című művének ősbemutatójára emlékezve rendezik meg.
Színes Nemzeti Vágta - Tahitótfalu lovasa nyerte a 2014-es versenyt Nemzeti Vágta - Tahitótfalu lovasa nyerte a 2014-es versenytvideó BUDAPEST. Molnár Gyöngyi, Tahitótfalu lovasa nyerte Iceman nevű lován a Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap délután a fővárosi Hősök terén rendezett versenyen. Molnár Gyöngyi nyerte Iceman nevű lován a Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap délután a fővárosi Hősök terén. Szingapúri Nagydíj - Hamilton sikerével az élre ugrottvideó Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Szingapúri Nagydíjat, ezzel élre ugrott az összetett pontversenyben. Atlétika Eb-re készül a 87 éves Kovács Istvánvideó Kovács István 87 évesen is aktív sportoló, és világversenyeken indul. Most atlétikai Eb-re készül.
Mozaik Elindult a Dragon a Nemzetközi Űrállomásra Elindult a Dragon a Nemzetközi Űrállomásra videó CAPE CANAVERAL. Elindították vasárnap az amerikai Dragon teherűrhajót a Nemzetközi Űrállomásra (ISS). Elindították vasárnap az amerikai Dragon teherűrhajót a Nemzetközi Űrállomásra (ISS). Vasárnap lövik az űrbe a Dragontvideó A rossz időjárási körülmények miatt szombatról vasárnapra halasztották az amerikai Dragon teherűrhajó indítását az ISS-re. Tudósok vizsgálták meg Chopin szívétvideó A lengyel születésű komponista halálát tuberkulózis okozta.
Vélemény Kassai Gyula: Felvidéki kairosz Kassai Gyula: Felvidéki kairoszvideó A gyalázatos alkotmánybírósági döntés után talán Ilonka néni volt a legszomorúbb közöttünk. Többen láttuk a könnyeket az arcán. Érthető, 102 esztendő mögötte van, és ki tudja, hogy mennyi ideig marad még közöttünk. „Nem is nyugszunk bele” – mondja határozottan a kamerába. Igaza van, menni kell tovább és nincs miért búslakodni. Nem a döntés esett rosszul, hanem az odáig vezető út és a hatalom által mozgatott testület hazugsága. Őry Péter: Senkiföldjénvideó Talán csak a mazochisták lesték felfokozott várakozással a szlovák alkotmánybíróság szerdai (soron következő) döntését. Molnár Judit: A demokrácia próbájavideó Az Alkotmánybíróság kettős állampolgárság ügyében hozott döntéséből kiderülhet, Szlovákiában mennyit ér az alkotmány szava.
Hitélet Ferenc pápa: példaadó a vallások harmóniája Albániában Ferenc pápa: példaadó a vallások harmóniája Albániábanvideó TIRANA. A vallások közötti békés együttélést szorgalmazta Ferenc pápa vasárnap Albániában. Az egyházfő gazdasági növekedést kísérő szolidaritást is sürgetett a kontinens peremországában zajló első európai látogatásán. A vallások közötti békés együttélést szorgalmazta Ferenc pápa vasárnap Albániában. Erdő Péter: az Európai Unióban nem divat a vallásvideó Az Európai Unióban hivatalosan nem nagy divat a vallás, különösen nem annak a keresztény változata - mondta Erdő Péter bíboros. Dzsihadista merénylet fenyegeti a Vatikánt?videó Az olasz titkosszolgálat merénylet veszélyét jelezte az Iszlám Állam terroristái részéről.
Múltunk Kövér: Recsken mutatkozik meg a kommunizmus igazi arca Kövér: Recsken mutatkozik meg a kommunizmus igazi arcavideó RECSK. Kövér László szerint Recsk az a történelmi emlékhely, ahol a szabadság véget ért, ahol megmutatkozik a globális erőként megvalósult szocializmus igazi arca, a kommunizmus lényege, a terror. Kövér László szerint Recsk az a történelmi emlékhely, ahol megmutatkozik a globális erőként megvalósult szocializmus igazi arca. Prőhle: nem csak a kommunista elit alakította az 1989-es folyamatokatvideó Nemcsak a kommunista elit alakította az 1989-es fordulat folyamatait, hanem a civil társadalom is - mondta Prőhle Gergely. Régóta keresett római katonai erődítményt tárták fel Németországbanvideó Ezerkilencszáz éves római katonai erődöt tártak fel Németországban, a Hessen tartománybeli Gernsheimben.
Időjárás
Pozsony
Ma: 9°C / 17°C
Holnap: 4°C / 16°C
Ógyalla
Ma: 9°C / 17°C
Holnap: 6°C / 16°C
Losonc
Ma: 7°C / 17°C
Holnap: 4°C / 15°C
Kassa
Ma: 7°C / 15°C
Holnap: 5°C / 16°C
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Hol - Mi szeptember 18. (csütörtök) - nov. 20. (csütörtök)
14:00Rozsnyói városnapok
Rozsnyó városa ünneplőbe öltözik szeptember 18-20. közt, hogy megtartsa hagyományos városnapjait illetve vásárát.

A program:
2014.9.18., Csütörtök
14:00 - A 2014-es Rozsnyói Városnapok és a Rozsnyói Vásár megnyitója az ACTORES színházzal
14:35 - A Dubina népi együttes, a Haviarik gyermek- és néptánccsoport és a Rozsnyói Mvészeti Alapiskola tanulóinak fellépése
16:30 - The Family Bandwagon zenés színházi előadás
17:30 - Retro Music Band zenekar Rozsnyóról
18:50 - Endorfin zenekar
20:00 - Robo Śimko & Massriot
22:00 - The Roads zenekar

2014.9.19., Péntek
10:00 - A rozsnyói alapiskolák tanulóinak fellépése
12:00 - A Jánošík Datelinka, Borostyán, Haviar népi együttesek, valamint a Csemadok alapszervezeti mellett működő csoportok fellépése)
16:00 - A vásár legerősebb embere - Big Bull Rozsnyó
17:00 - A város polgármestere díjának átadása és a város legjobb sportolóinak díjazása
19:00 - Renaissance zenekar
20:00 -Tombola
20:30 - Aya zenekar
22:00 - After party Peter Bodnárral a téren

2014.9.20., Szombat
9:30 - A bányász fúvószenekar 100 éve Rozsnyón, sportesemények a város polgármesterének poharáért

Kísérőprogramok: specialitás-kóstoló, Kis gömöri udvar, kiállítás-megnyitó, mvészeti kiállításmegnyitó a Rozsnyói Bányászmúzeum Galériájában, kiállítás a Rozsnyói Nappali Központban, Bratstvo Gömöri Bányászegyesület műsora, a Rozsnyói Matica slovenská Ház műsora és még sok már.
szeptember 20. (szombat) - nov. 20. (csütörtök)
17:00600 hónap – 600 dal c. kiállítás megnyitója Komáromban
A Szlovák Nemzeti Múzeum a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma és a Hagyományok és Értékek Polgári Társulás szervezésében "600 hónap – 600 dal" - Ötvenéves a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusa - (CSMTKÉ) címmel jubileumi kiállítás nyílik 2014. szeptember 20-án a komáromi Duna Menti Múzeumban a kórus 50. évfordulója alkalmából rendezett emlékünnepély keretén belül.

Az ünnepély programja:
17.00 Emlékezés Vass Lajosra
17.30 Vass Lajos szobrának avatása
A jubiláló kórus 50 évét bemutató kiállítás megnyitása
18.30 Jubileumi hangverseny
szeptember 28. (vasárnap)
18:00Komáromi orgonaesték - Kecskés Mónika
A komáromi Városi Művelődési Központ szeretettel vár mindenkit Komáromi Orgonaestek elnevezésű rendezvénysorozatára a Szent András templomba, melynek során szebbnél szebb dallamokat szólaltatnak meg az előadók.

Helyszín: Komárom, Szent András templom
Időpont: szeptember 28. 18:00 - Kecskés Mónika (Magyarország)
október 3. (péntek) - okt. 5. (vasárnap)
16:00Madari bor és gasztrokorzó
SUTYU VÖLGY, MADAR, SZLOVÁKIA
Megközelíthető Komárom felől (20km) a 64-es, Érsekújvár (40km) felől a 509-es főúton. Budapestről másfél óra alatt (80 km) lehet a helyszínre jutni.

Kapunyitás 16:00-kor.

Fellépnek:
Kiscsillag ✮ Quimby ✮ Jóvilágvan
Mr. Missh ✮ Fluor ✮ 3+2 ✮ Rondo

Lesz még:
Ökörsütés ✮ Nemzetiségi konyha
Nomád udvar ✮ Középkori püfölő játszóház ✮ Gyerekmegőrző
október 3. (péntek)
90:00A Carissimi szakmai napja Komáromban
A Carissimi Nonprofit Alap (Pozsony) tisztelettel meghívja a Zeneterápia halmozottan sérült fiataloknak, tréning segítőiknek című szakmai napra.
Helyszín: Komárom, a Selye János Egyetem konferencia-központja, Vársor u. 2.
Időpont: 2014. október 3., 9.00–14.30
9.00–9.30 Regisztráció
9.30–10.00 Műsor (az ekecsi speciális iskola tanulói), megnyitó (Zsidó János, a Carissimi
kuratóriumi tagja, Körtvélyesi Piroska, a Komáromi Protestáns Nőegylet
elnöke)
1-es sz. terem
10.00–11.00 Zeneterápia értelmi sérült fiatalokkal – mintafoglalkozás szakembereknek és szülőknek – Dunkel N Norbert (Debrecen)
11.00–11.30 Kávészünet, frissítő
Előadóterem
11.30–13.30 Konfliktuskezelés – előadás szakembereknek és szülőknek, majd kötetlen
beszélgetés – Dunkel N Norbert
1-es sz. terem
11.30–13.30 Művészeti foglalkozás értelmi és halmozottan sérült fiatalokkal – Gazdag Nagy Anikó (Komárom), Strédl Terézia (Komárom), Zupko Mária (Fülek)
13.30–14.30 Ebéd
14.30–16.30 Városnézés, szabad program
16.30–17.30 Orgonahangverseny a református templomban (Jókai utca) –
Dunkel N Norbert
A konferencia-központban rajzkiállítás lesz az ekecsi bennlakásos speciális iskola tanulóinak munkáiból.
A részvétel ingyenes. A részvételi szándékot szeptember 25-éig kérjük jelezni a carissimi2002@gmail.com e-mail címen vagy a 0907 812 236-os telefonszámon.
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Mai napon történt
2014 éveŐszi napéjegyenlőség, a csillagászati ősz kezdete.
104 éveMegszületett Faludy György, Kossuth-díjas költő, műfordító.
223 éveMegszületett Michael Faraday angol kémikus és kísérleti fizikus, az elektromos mező fogalmának megalkotója.
187 éveJoseph Smith amerikai vallásalapító megalapította a mormon egyházat.
151 éveMegszületett Herczeg Ferenc író, újságíró.
Fő támogatónk