2018. március 22., csütörtök - Beáta, Izolda
Cikkek közt...  Videók közt...  
Andrej Kiska kinevezte Peter Pellegrini kormányát Frissítve videó A parlamenti képviselők többsége támogatásáról biztosította Peter Pellegrini kormányát, a szavazás pénteken lehet.
EU-csúcs - Orbán: nem hagyjuk a migránsok beengedését videó Brüsszelben kétnapos találkozón vesznek részt az Európa Unió állam- és kormányfői csütörtöktől.

Videó

FELVIDÉKI NAPLÓ - 2018. március 22.A felvidéki magyar közösség szolgálatában - átadták az Esterházy János-emlékplakettet
FELVIDÉKI NAPLÓ - 2018. március 22.Megjelent a Varjos új lemeze
FELVIDÉKI NAPLÓ - 2018. március 22.Víz világnapja - díjmentesen vizsgálják a kutak vizének nitráttartalmát
FELVIDÉKI NAPLÓ - 2018. március 22.Erdő Péter bíboros látogatása Kassán
Legfrissebb
EU-csúcs - Orbán: nem hagyjuk a migránsok beengedését Frissítve Brüsszelben kétnapos találkozón vesznek részt az Európa Unió állam- és kormányfői csütörtöktől.
Elárverezik Gábor Zsazsa hagyatékát Gábor Zsazsa özvegye, Frédéric von Anhalt herceg a Bel Air negyedben lévő villájukban mutatja be a tárgyakat.
Elmarad a péntekre tervezett Tisztességes Szlovákiáért pozsonyi tüntetés Frissítve A szervezők "nem mennek sehova", az új kormány lépéseit figyelk majd.
Két éve szabadult el a terror Brüsszelben A három brüsszeli támadásnak összesen harminckét halálos áldozata volt, és több százan megsebesültek, köztük két magyar is.
Életfogytiglant kapott a német lányt megölő migráns Helyszíni beszámolók szerint a teljesen megtelt tárgyalóteremben tapssal fogadták az ítéletet.
Drucker gyorsan találkozna Tibor Gašparral A belügyminiszter felszólította a rendőröket, ne engedjenek semmilyen nyomásnak.
Belföld Jóváhagyta programját a Pellegrini-kormány Jóváhagyta programját a Pellegrini-kormány videó POZSONY. Peter Pellegrini új kormánya csütörtökön jóváhagyta programnyilatkozatát. Azonosult az eddigi Fico-kormány programjával, amelynek megbízatási időszaka a Kuciak-féle kettősgyilkosság miatt a tervezettnél korábban ért véget. "Nekünk azonnal dolgoznunk kell, ez az ország három hétig majdnem bénult állapotban volt" - mondta az új kormányfő. Elmarad a péntekre tervezett Tisztességes Szlovákiáért pozsonyi tüntetés Frissítvevideó A szervezők "nem mennek sehova", az új kormány lépéseit figyelk majd. Drucker gyorsan találkozna Tibor Gašparral videó A belügyminiszter felszólította a rendőröket, ne engedjenek semmilyen nyomásnak.
Külföld Robbanás történt egy cseh vegyi üzemben: legalább 6 halott van Robbanás történt egy cseh vegyi üzemben: legalább 6 halott van Frissítvevideó PRÁGA. Legalább hat halottja és több súlyos sérültje van annak a robbanásnak, amely csütörtökön délelőtt történt a Prágától északra fekvő Kralupy nad Vltavou vegyiművekben. Legalább hat halottja és több súlyos sérültje van annak a robbanásnak, amely csütörtökön történt egy cseh vegyi üzemben. Két éve szabadult el a terror Brüsszelben videó A három brüsszeli támadásnak összesen harminckét halálos áldozata volt, és több százan megsebesültek, köztük két magyar is. Életfogytiglant kapott a német lányt megölő migráns videó Helyszíni beszámolók szerint a teljesen megtelt tárgyalóteremben tapssal fogadták az ítéletet.
Itthon Hogyan kerül a víz a csapba? Hogyan kerül a víz a csapba? videó A víz világnapját 1993 óta minden év március 22-én tartják, célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. 2018-ban a víz világnapjának szlogenje: „Védd természetesen!” A környezetszennyezés problémáira a megoldást sok esetben maga a természet kínálja fel. Idén erre akarják fokozottabban felhívni a társadalom figyelmét a víz világnapjának szervezői szerte a világon. Gondolatok a környezettudatosságról március 22-én, a víz világnapján. Várják a kézművesek jelentkezését az alsószeli Jurtanapokra videó A Jurtanapok a Felvidék legnagyobb hagyományőrző fesztiválja. Nem volt zökkenőmentes a magyar kilencedikesek tesztelése videó Kiderült, hogy a magyar nyelv és irodalmi feladatlapok egyik tesztformájából hiányzott az egyik kérdés.
Magyar világ Digitalizáció és migráció Digitalizáció és migráció videó A digitalizáció, a migráció, és az európai romák és szegények kérdése az olyan témák közé tartozik, ahol szükséges, hogy lássuk a különböző nézőpontokat. Monozlai Flóra legutóbbi brüsszeli látogatása alkalmával az Európai Parlament alelnökével, Járóka Líviával találkozott, és egy olyan értékes beszélgetésben volt része, amit másokkal is szeretne megosztani. Monozlai Flóra legutóbbi brüsszeli látogatása alkalmával az Európai Parlament alelnökével, Járóka Líviával találkozott. Betiltották az arcot elfedő maszkok viselését köztéri rendezvényeken Kárpátalján videó Bűnmegelőző intézkedésként ezentúl a rendőröknek azonosítaniuk kell az ilyen emberek kilétét. Áder: a klímakatasztrófa már nem a jövő, hanem a jelen videó Áder János hétfőn érkezett a nyolcadik Víz Világfórumra, Brazíliavárosba. Beszédet mondott a megnyitó ceremónián is.
Kultúra 70 éves Sir Andrew Lloyd Webber 70 éves Sir Andrew Lloyd Webber videó Sir Andrew Lloyd Webber, a zenés színház műfaját megújító Jézus Krisztus szupersztár, a Macskák, az Evita és Az operaház fantomja komponistája, aki elsőként keresett szerzeményeivel egymilliárd dollárnál is nagyobb összeget, március 22-én lesz hetvenéves. Ő a világ első komponistája, aki elsőként keresett szerzeményeivel egymilliárd dollárnál is nagyobb összeget. Elhunyt Szöllősi Zoltán József Attila-díjas költő videó Szöllősi Zoltánt 2015-ben, 70. születésnapján Áder János köztársasági elnök Magyar Arany Érdemkereszttel tüntette ki. Megjelent a Varjos új lemeze videó A Dezsavű c. albumon jól megfér egymás mellett a Garam menti és a magyarpalatkai népzene, de szatmári cigányballada is felhangzik.
Színes Több mint 3 fokkal megdőlt a napi hidegrekord Magyarországon Több mint 3 fokkal megdőlt a napi hidegrekord Magyarországon videó DEBRECEN. Több mint 3 Celsius-fokkal megdőlt az országos napi hidegrekord csütörtökön - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán. Most hajnalra Vásárosnaményban mínusz 13,4, míg Nyírlugoson mínusz 15,2 fokig süllyedt a hőmérséklet. Elárverezik Gábor Zsazsa hagyatékát videó Gábor Zsazsa özvegye, Frédéric von Anhalt herceg a Bel Air negyedben lévő villájukban mutatja be a tárgyakat. Magyar labdarúgó-válogatott - Júniusban Fehéroroszország és Ausztrália lesz az ellenfél videó Az európai riválissal június 6-án, idegenben játszik Georges Leekens csapata, míg az ausztrálokkal június 9-én hazai környezetben.
Mozaik Kutatók szerint nem lehet meggátolni a gleccserek olvadását Kutatók szerint nem lehet meggátolni a gleccserek olvadását videó INNSBRUCK. A gleccserek további olvadását ebben az évszázadban csak egyetlen esetben lehet feltartóztatni, ha azonnal leállítjuk az összes üvegházhatású gáz kibocsátását - erre a következtetésre jutottak a Brémai és az Innsbrucki Egyetem kutatói a Nature Climate Change című tudományos folyóiratban közzétett tanulmányukban. Minden egy kilogramm szén-dioxid, amelyet ma kibocsátunk, 15 kilogramm gleccserjég elolvadását jelenti. Egérkísérlettel igazolták, hogy az elhízás rontja az ízlelést videó A kutatók szerint ez az eredmény új irányt adhat az elhízottság kezelésének. Előrelépés lehet a szklerózis multiplex kezelésében videó Őssejtterápia javíthatja a szklerózis multiplexben szenvedő páciensek állapotát.
Vélemény Aich Péter: Ellenségek Aich Péter: Ellenségek videó Szlovákiának – mint minden államnak – van egy csomó ellensége. Sokfélék: akad ezek között valós, rejtett, képzelt, veszélyes, ártatlan, na és persze „jóakaró” is. Néha nehéz megkülönböztetni. Figyelemreméltó és fontos viszont pillanatnyilag kettő van. Szlovákiának – mint minden államnak – van egy csomó ellensége. Figyelemreméltó és fontos viszont pillanatnyilag kettő van. Őry Péter: Őszödi beszéd felvidéki módra! videó Nem tudom, lesz-e újabb felvonása a felvidéki Őszödnek. Viszont határozottan úgy fest, a nézők erősen unják a színdarabot. Berényi József: 1848-1989-2018 videó Átmeneti szövetség alakult tehát ki ismét köztünk és a szlovák közvélemény jelentős része között, úgy, mint 1989-ben.
Hitélet A csíksomlyói hegynyeregben mutatják be a Csíksomlyói passiót A csíksomlyói hegynyeregben mutatják be a Csíksomlyói passiót videó A csíksomlyói hegynyeregben, a hagyományos pünkösdi zarándoklat helyszínén mutatja be augusztus 18-án a budapesti Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes a Csíksomlyói passiót - jelentették be a két intézmény vezetői egy Csíkszeredában tartott sajtótájékoztatón szerdán. A darabot a hagyományos pünkösdi zarándoklat helyszínén mutatja be augusztusban a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Megáldották pannonhalmi főapáti tisztségében Hortobágyi T. Cirillt videó Az új főapát a 996-ban alapított monostor 87. apátja, Szent Asztrik 86. utódja. Kassára látogatott Erdő Péter bíboros videó Az esztergom-budapesti érsek előadást tartott a teológiai fakultáson és felkereste Salkaházi Sára testvér egykori rendházát is.
Múltunk Újabb 2. világháborús hadihajó roncsait fedezték fel Újabb 2. világháborús hadihajó roncsait fedezték fel videó A napokban újabb, a 2. világháború idején elsüllyedt hadihajó roncsaira bukkant a Paul Allen vezette expedíció. Ezúttal a guadalcanali tengeri csatában hullámsírba szállt USS Juneau-nak akadtak nyomára, amely többek között arról is híres, hogy ezen szolgált az öt fiatal Sullivan-testvér, akiknek tragikus története megrázta Amerikát. Előkerültek a USS Juneau roncsai, amelynek fedélzetén vesztette életét az öt Sullivan-testvér. Joseph Fourier volt az első, aki leírta az üvegházhatást videó Kétszázötven éve, 1768. március 21-én született Jean-Baptiste Joseph Fourier francia matematikus és fizikus. Elárverezik az utolsó egyiptomi király karóráját videó Kalapács alá kerül Faruk arany karórája. Akár 800 ezer dollárért is elkelhet az óra, amelyből csak 281 darab készült a világon.
Időjárás
Pozsony
Ma: -3°C / 6°C
Holnap: -3°C / 7°C
Ógyalla
Ma: -5°C / 5°C
Holnap: -6°C / 7°C
Losonc
Ma: -6°C / 6°C
Holnap: -10°C / 5°C
Kassa
Ma: -7°C / 4°C
Holnap: -10°C / 6°C
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Hol - Mi március 23. (péntek)
14:00Főnök vs Vezető - fiatal vállalkozók konferenciája
2018. március 23-án kerül megrendezésre a Kezdj okosan! – első lépés a sikeres vállalkozás felé c. rendezvény a Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége és a Via Nova Ifjúsági Csoport hagyományos rendezvénye. Az évente – más – más tematikában – ismétlődő rendezvény célja, a fiatal vállalkozók megszólítása. Vállalkozói tudásuk, képességeik bővítése, fejlesztése.

A „Kezdj okosan!” idei fő témája: Főnök vs Vezető. A résztvevők Lauter Adriennt hallgathatják meg a vállalkozóvá válás pszichológiájáról. A délután folyamán Kelkó Tamás ad majd tanácsokat azzal kapcsolatban, hogyan építs profi csapatot. Illetve az érdeklődők megismerhetik a Sárréti Chilifarm sztoriját, vagyis azt, hogyan lehet hatékonyan brandet építeni.

A rendezvény díjtalan, de regisztációhoz kötött:
https://goo.gl/forms/jOKGtw772n5Ek0Rd2

Válj vezetővé, légy példakép! 

Időpont: 2018. március 23. (péntek)
Kezdés 14.00
Helyszín: Naszvad, Éder Panzió

Sok szeretettel várunk mindenkit!
Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetségének csapata
17:30"Légy Lámpás!" - Kun Miklós Jenő Pósa-kutató előadása Rimaszombatban
A Pósa Lajos Társaság Légy Lámpás! című előadás-sorozatának első vendége Kun Miklós Jenő Pósa-kutató lesz, akinek Pósa bácsi azt üzente című előadását 2018. március 23-án, 17:30 órai kezdettel hallhatják az érdeklődők a rimaszombati Csillagházban.

Közreműködik Góbis Réka és Kováčik Valéria, valamint a Tompa Mihály Református Gimnázium növendékei. A belépés díjtalan.
március 23. (péntek) - máj. 2. (szerda)
18:00Szomolai Tibor: A klán - Felvidéki könyvbemutatók
TÖMEGGYILKOSSÁG DUNASZERDAHELYEN ... A PÁPAY-KLÁN VÉGZETE A FONTÁNA BÁRBAN ... – harsogták az újságok címlapjai 1999 márciusának utolsó hétvégéjén. Mindenki a mészárláson szörnyülködött, hiszen korábban még sehol sem történt hasonló nagyságrendű, egyszerre tíz áldozattal járó alvilági leszámolás.

A mű ezen gyászos eset kapcsán mutatja be azt a bársonyos forradalmat követő zűrzavaros évtizedet, amelyet az időszak meghatározó szlovák politikusa után a köznyelv leginkább csak Mečiar-korszakként emleget.

„A klán” nem szokványos maffiaregény. A történetben a gengszterek és a könnyű nők mellett színes kavalkádban vonulnak fel politikusok, bukott kommunisták, rendszerváltók és számtalan más fura szerzet, akik mindannyian hozzájárultak egy jobb sorsra érdemes ország tönkretételéhez. 

Az elkövetkező hetekben a szerző több helyszínen is bemutatja könyvét.:március 23. (péntek) 
Helyszín és időpont: Szenc, kultúrház, március 23-án, pénteken, 18 órai kezdettel

március 24. (szombat) 
Helyszín és időpont: Vágsellye, Fekete János Ház, március 24-én, szombaton, 16,30 órai kezdettel

március 25. (vasárnap) 
Helyszín és időpont: Pozsonyeperjes, kultúrház, március 25-én, vasárnap, 15 órai kezdettel

március 27. (kedd) 
Helyszín és időpont: Párkány, Csemadok-ház, március 27-én, kedden, 18 órai kezdettel

április 5. (csütörtök) 
Helyszín és időpont: Nagymegyer, kultúrház, április 5-én, csütörtökön, 17 órai kezdettel

április 6. (péntek) 
Helyszín és időpont: Somorja, Market caffee bistro (piac), április 6-án, pénteken, 17 órai kezdettel

április 9. (hétfő) 
Helyszín és időpont: Udvard, könyvtár, április 9-én, 16 órai kezdettel

április 11. (szerda)
Helyszín és időpont: Nádszeg. Tolerancia épülete, a versmondó maratonon belül, április 11-én, szerdán, 18 órai kezdettel

április 14. (szombat) 
Helyszín és időpont: Farkasd, közösségi ház, árilis 14-én, szerdán, 16 órai kezdettel

április 16. (hétfő) 
Helyszín és időpont: Ógyalla, hagyományok háza (Vasút u. 3.), április 16-án, hétfőn, 16,30 órai kezdettel

április 20. (péntek) 
Helyszín és időpont: Muzsla, könyvtár, április 20-án, pénteken, 17 órai kezdettel

május 2. (szerda) 
Helyszín és időpont: Léva, Reviczky ház, május 2-án, szerdán, 17 órai kezdettel
március 24. (szombat)
10:00Rákóczi-emléknap Budapesten
Ünnepi megemlékező istentisztelet II. Rákóczi Ferenc születésének 342. évfordulója alkalmából a Szent István Bazilikában.

Időpont: 2018. március. 24.,10:00 óra
Celebrál: Kómár István, Rákóczifalva plébánosa
18:00Regnum Marianum Akadémia Szőgyénben
Március 24-én folytatódik a Regnum Marianum Akadémia Szőgyénben, amelyen ezúttal Dr. Molnár Imre történész Esterházy János életéről, lelkiségéről ad elő.

A márciusi előadás témája: „A mi jelünk a kereszt…” – Esterházy János keresztútja

Előadó: Dr. Molnár Imre történész

Helyszín: Szőgyén (Távmunkaház)
Időpont: 2018. március 24. (szombat)

18:00-18:45 1. előadás: „A mi jelünk a kereszt…” Esterházy János keresztútja

18:45-19:00 Szünet, frissítő

19:00-19:45 2. előadás: „A mi jelünk a kereszt…” Esterházy János keresztútja

19:45-20:00 Kérdések, zárszó
A részvétel ingyenes, az előadásokat rendszeresen látogatók a tanév végén emléklapot kapnak!

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
19:00Táncfórum Est a somorjai VMK-ban
A Táncfórum és az Ifjú Szivek Táncszínház közös szervezésében kerül megrendezésre szombaton, 2018. március 24-én a Táncfórum Est a somorjai Városi Művelődési Központban.

A Táncfórum - Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Egyesülete szervezésében 2018. május 18-19-én Dunaszerdahelyen megrendezésre kerül a Szlovákia Magyar Táncháztalálkozó.
A nagyszabású rendezvényt országszerte hét különálló Táncfórum Est előzi meg, amelynek harmadik állomása 2018. március 24-én Somorja.

Program:
- 19:00 Hégli Dusan koreográfus előadása
- 20:00 Kötetlen beszélgetés az előadóval
- 20:30 Táncház. A talpalávalót a Gereben zenekar biztosítja. Táncoktatók: Varsányi Zsófia és Botló Ákos.

Helyszín: VMK Somorja, Veterná 8.
A belépés díjmentes. Mindenkit sok szeretettel várnak a szervezők.

Az esemény az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Csoóri Sándor program) támogatásával valósul meg.
március 25. (vasárnap)
16:00Az Alma együttes koncertje Somorján
Időpont: 2018. március 25., 16:00


Az együttes legsikeresebb dalának, a Ma van a szülinapomnak több, mint 11 millió letöltése van és a leggyakrabban megosztott hazai tartalom manapság a Facebookon. Ezen kívül olyan sikeres rajzfilmzenéket írtak, mint a Bogyó és Babóca sorozat, főcímdalt készítettek a Khumba című 3 D-s animációs rajzfilmhez, sőt nagy sikerrel fut a Pesti Magyar Színházban zenés gyerekdarabjuk az Almaszósz.

Jegyvásárlás: https://mskssamorin.maxiticket.sk
Megjelenik a REMÉNY katolikus hetilap 12. száma
A Remény következő száma ezúttal a virágvasárnap ünnepére irányítja figyelmünket. A címlapon Nagy András osztja meg ünnepi gondolatait: „Osztozni kell Jézus keresztútjában. Lenni Simon, Veronika, együttérző részes. Elesve, de újra talpra állva” - írja.

A továbbiakban olvashatunk Császár István előadásáról Brenner János boldoggá avatása kapcsán Szencen, a nagykaposi lelki napról a bükkszentkereszti Kis Ferenc-nővérekkel vagy az imregi és radi ministránsok találkozójáról Szentmárián.

Olvashatunk a kegyúri temetkezési helyekről tájainkon, Anna Kolesárová boldoggá avatásának előzményeiről. Bodzsár Gyula tovább válogat az újságkivágások között, s egy képzeletbeli, tanulságokkal teli, az áruló Júdásnak szánt levelet tár elénk, melynek a címzetthez szánt kérdései mély elgondolkodásra késztetnek.

Értesülünk továbbá a százdi templom felújítási terveiről, Susko Mihály pedig Anselm Grün Adj új értelmet a világnak című könyvét mutatja be.
Nem maradnak el megszokott rovataink sem, lesz liturgia, csendkóstoló, Jöjjetek, imádjuk!, lesz Kuckó, Gondolkodó s néhány további figyelemreméltó írás.
március 27. (kedd)
17:00Janus - magyar játékfilm bemutatója Pozsonyban
JANUS (75´, 2015, ANGOL NYELVŰ FELIRATOZÁSSAL)magyar játékfilm a Securitate működéséről

Rendező: Gyöngyössy Bence
Producer: Kabay Barna 

Szereplők: Adorjáni Bálint, Marozsán Erika, Blaskó Péter, Gyöngyössy Katalin, Seress Zoltán, Jordán Tamás, Lábodi Ádám, Hatházi András, Barabás Kiss Zoltán, Dunai Tamás 

A film megtörtént események alapján egy erdélyi ellenzéki család drámai sorsán keresztül mutatja be, hogy a Securitate kétarcú ügynöke – a „megtestesült Janus” – miként hatol be az otthon falai közé, hogyan manipulálja a magánélet bensőséges pillanatait, és árulja el a család tagjainak legszemélyesebb érzelmeit, vágyait, titkait. 

március 27. 17.00 Pozsonyi Magyar Intézet Štefánikova (Stefánia út) 1..,Pozsony
április 2. (hétfő)
10:00Palóc Húsvét a Füleki Várban
Húsvéthétfőn 10:00 órai kezdettel 13. alkalommal kerül megrendezésre a Palóc Húsvét a Füleki Várban. 

Az idelátogatók a kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, továbbá arcfestés, kézzel hajtott körhinta, különféle ügyességi versenyjátékok, lovagoltatás, gyermek íjászverseny és mesekuckó vár rájuk. A várudvarban és a Várfelső utcában kirakodóvásár, a rendezvény helyszínén helyi ételek kóstolója és ételszentelés, valamint húsvéti locsolkodás, a Magyar Közösségi Ház udvarán hagyományos disznóvágás gazdagítja a programot, a szabadtéri színpadon folklór együttesek lépnek fel. 

A rendezvény keretén belül a Füleki Vármúzeum állandó kiállításai és A murányi kőedény emlékezete című időszaki tárlat is megtekinthető lesz a vár Bebek-tornyában.
április 21. (szombat)
11:00VI. Szent Jobb ünnepség Érsekújváron
A Nobilitas Carpathiae szeretettel meghívja Önt
a 2018. április 21-én, szombaton, 11:00 órai kezdettel Érsekújváron megtartandó VI. Szent Jobb ünnepségre. 

Az ünnepi szentmise után koszorúzási ünnepséget
tartunk az Aranyvonat 1939. április 30-i érsekújvári
útjának emlékére létesített emléktáblánál.

április 22. (vasárnap)
14:00XXIX. Komáromi Imanap
A Pázmaneum Polgári Társulás, a Jópásztor Alapítvány és a Komáromi Római Katolikus Plébánia szervezésében, Jópásztor vasárnapján, április 22-én kerül sor a XXIX. Komáromi Imanapra a Szent András Bazilikában.

Az Imanapon magyar főpásztorért valamint magyar papi és szerzetesi hivatásokért imádkozunk a Prohászka-emlékév keretében. A szentmisén kerül sor a Szent András plébániatemplom “basilica minor” címének kihirdetésére.

Program:
14.00 Engesztelő szentségimádás – a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való előkészület jegyében

14.30 Elmélkedés Brenner János hitvalló életéről: “A magyar Tarzíciusz” címmel
14.45 Nóna – délutáni imaóra

15.00 Keresztút (Prohászka Ottokár gondolataival – születésének 160. évfordulójára emlékezve)
16:00 Ünnepi főpapi szentmise a Szent András Bazilikában

A Komáromi Imanapon Jó Pásztor Imakilencedet kezdünk meg, amelyet Brenner János vértanú boldoggá avatása napjáig (május 1-éig) naponta végzünk különböző egyházközségekben.

A Komáromi Imanap egyben a “Felvidéki hitvallók Imakilencedének” első állomása is lesz, amelyet havonta más-más felvidéki egyházközségben végzünk a 2018-as évre a Pázmaneum által meghirdetett Prohászka-emlékév keretében.

Az Imanapra szeretettel hívjuk és várjuk a lelkiatyákat és a híveket!
április 25. (szerda)
18:00Találd meg önmagad! - Dr. Csernus Imre előadása Kassán
A népszerű, pimaszul odamondós pszichiáter, Dr. Csernus Imre Kassán tart előadást 2018. április 25-én.

Csernus Imre nevét szinte mindenki ismeri, hiszen ő volt az egyetlen pszichológus, aki médiaszemélyiséggé vált. Folyamatosan jelennek meg sikerlistás könyvei, azonban az olvasók számára sok kérdés marad nyitottan. Ezekre a kérdésekre próbál választ adni Csernus Imre az előadásain.

Mikor, hol?

Thália Színház – Kassa, 2018. április 25., 18.00 h
május 23. (szerda)
18:00Bagdy Emőke előadása Kassán
Bagdy Emőke: A kora gyermekkori személyiségfejlődés kritikus történései
2018. május 23., 18.00  Thália Színház 

A részvétel regisztrációhoz kötött, amit megtehet a 0915 935428-as telefonszámon.
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Mai napon történt
26 éveA víz világnapja
115 éveVíz nélkül maradt a Niagara-vízesés.
70 éveMegszületett Andrew Lloyd Webber, angol zeneszerző (Evita, Jézus Krisztus Szupersztár, Az Operaház fantomja).
419 éveAntwerpenben megszületett Sir Anthonis van Dyck flamand festő, a barokk festészet jelentős képviselője.
242 éveMária Terézia eltörölte a kínvallatást.
Fő támogatónk