2017. június 22., csütörtök - Paulina
Cikkek közt...  Videók közt...  
Felmérés: az MKP megelőzné a Most-Hidat videó A Polis ügynökség felmérésének eredményei szerint az MKP támogatottsága 5,3, a Most-Hídé 5,2 százalék.
Besztercebánya megyében 15 képviselőjelöltet indít az MKP videó A megyében eddig 8 megyeelnök-jelölt van, Csúsz Péter szerint az MKP nyár végén dönt, melyik jelöltet támogatja.

Videó

FELVIDÉKI NAPLÓ - 2017. június 22.Sikertörténet a Buzitai Fociakadémia
FELVIDÉKI NAPLÓ - 2017. június 22.Csillámló tehetségek az értelmileg akadályozottak regionális szavalóversenyén
FELVIDÉKI NAPLÓ - 2017. június 22.A Duna Menti Tavasz a keletiek szemével
FELVIDÉKI NAPLÓ - 2017. június 22.Látogatóban a Zempléni Református Egyházmegyei Napon
Legfrissebb
Londoni tűzvész - Több toronyház borítása gyúlékony Angliában 600 olyan toronyház áll, amelyet a Grenfell Towerhez hasonló borítással láttak el.
ISU: a kormány csak beszél a változásokról, de semmi sem történik A Szlovákiai Pedagógusok Kezdeményezése június 28-án a pozsonyi Szabadság téren tart figyelemfelkeltő megmozdulást.
Spöttle: újabb terrorcselekmények várhatóak Félő, hogy új szakaszába lép Európa szerte az erőszak, és bosszú bosszút szülhet - mondta a biztonságpolitikai szakértő.
Szlovákiában is egyre népszerűbb a sörfürdő A sörben való fürdőzés pozitív hatást fejt ki a bőrre, ráadásul a barna nedű stresszoldó és javítja a vérkeringést.
Rengeteg időt töltött gyakorlással Fred Astaire Harminc éve, 1987. június 22-én halt meg minden idők legnagyobb táncos színésze, Fred Astaire.
Több mint száz program Gombaszögön Az esti koncerteken kívül, az előző évekhez hasonlóan, helyet kap a kultúra és a közélet is Gombaszögön július 10-16. között.
Belföld ISU: a kormány csak beszél a változásokról, de semmi sem történik ISU: a kormány csak beszél a változásokról, de semmi sem történik videó POZSONY. Ismét utcára vonulnak a pedagógusok, akik arra akarják felhívni a figyelmet, hogy bár a kormány az oktatásügy reformjáról és valódi pozitív változásokról beszél, valójában azonban semmi sem történik – tájékoztattak a Szlovákiai Pedagógusok Kezdeményezésének (ISU) képviselői. A Szlovákiai Pedagógusok Kezdeményezése június 28-án a pozsonyi Szabadság téren tart figyelemfelkeltő megmozdulást. Folytatódik a sztrájk a Volkswagennél videó Szerdán megszakították az éjszakába nyúló tárgyalásokat, amelyek csütörtökön délután folytatódnak majd. A KOVO Szakszervezet kompromisszumos megoldást javasol a Volkswagenben Frissítvevideó Délután tárgyalóasztalhoz ültek a vállalat vezetői a szakszervezetek képviselőivel. Az egyeztetés az éjszakába nyúlt.
Külföld EU-csúcs - A biztonság, a migráció és a gazdaság kérdései lesznek napirenden EU-csúcs - A biztonság, a migráció és a gazdaság kérdései lesznek napirenden videó BRÜSSZEL. Mindenekelőtt a közös védelempolitika, a biztonság, a migráció és a gazdaság kérdéseit vitatják meg csütörtökön kezdődő kétnapos csúcstalálkozójukon az Európai Unió állam- és kormányfői Brüsszelben. Az első munkaülésen a belső biztonsággal, a terrorizmus elleni küzdelemmel és a védelemmel foglalkoznak majd a résztvevők. Londoni tűzvész - Több toronyház borítása gyúlékony videó Angliában 600 olyan toronyház áll, amelyet a Grenfell Towerhez hasonló borítással láttak el. Brüsszeli merényletkísérlet - Négy embert őrizetbe vettek videó A szerda éjjeli őrizetbe vételek három brüsszeli negyedben történtek: Koekelbergben, Anderlechtben és Molenbeekben.
Itthon Több mint száz program Gombaszögön Több mint száz program Gombaszögön videó GOMBASZÖG. A Gombaszögi Nyári Tábor szervezői idén is színvonalas programmal várják a látogatókat július 10-16. között. Az esti koncerteken kívül, az előző évekhez hasonlóan, helyet kap a kultúra és a közélet is. Az esti koncerteken kívül, az előző évekhez hasonlóan, helyet kap a kultúra és a közélet is Gombaszögön július 10-16. között. Akár 35 Celsius-fok is lehet Dél-Szlovákiában videó A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet első- és másodfokú hőségriasztást adott ki Nyugat- és Dél-Szlovákiára vonatkozóan. Eddig ismeretlen barlang lehet a Szoroskő alatt videó A tervek szerint a Szoroskőnél épülő alagutat összekötik majd a frissen felfedezett barlanggal.
Magyar világ Károkat okozott a heves vihar Magyarországon Károkat okozott a heves vihar Magyarországon videó BUDAPEST. Villámcsapás miatt nem volt áram a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Encsen szerda délután, és Borsod megye más részein is károkat okozott a vihar. A Borsod és Csongrád megyében kitört heves zivatarok jégveréssel is jártak. Spöttle: újabb terrorcselekmények várhatóak videó Félő, hogy új szakaszába lép Európa szerte az erőszak, és bosszú bosszút szülhet - mondta a biztonságpolitikai szakértő. A magyar V4-elnökség meghatározhatja az EU jövőjét videó A V4-ek bebizonyították, hogy a migráció kérdésében is képesek alternatívát kialakítani a brüsszeli elképzelésekkel szemben.
Kultúra A héten fejeződik be a Mária Teréziáról szóló film forgatása A héten fejeződik be a Mária Teréziáról szóló film forgatása videó POZSONY. A kétrészes minisorozat koronázási jeleneteit a pozsonyi Szent Márton-székesegyházban vették fel. A készülő történelmi film a magyar, a szlovák, a cseh és az osztrák közmédia koprodukciós alkotása. A készülő történelmi film a magyar, a szlovák, a cseh és az osztrák közmédia koprodukciós alkotása. A felvidéki magyar polgárság sorsélményéről írt regényt Jezsó Ákos videó A Megyek túlra című regény főszereplői Kálmán, a kisnemesi származású felvidéki tanár és szerelme, Rózsika. Februárban visszatér Budapestre a Depeche Mode videó A Depeche Mode jelenleg is zajló koncertsorozata jelenleg a stadionfellépések európai állomásainál tart.
Színes Szlovákiában is egyre népszerűbb a sörfürdő Szlovákiában is egyre népszerűbb a sörfürdő videó SÁNDORFA. A sör jótékony hatásának ismerete az ókorig nyúlik vissza. Ám nemcsak fogyasztása, az italban való fürdőzés is pozitív hatást fejt ki a bőrre, ráadásul a barna nedű stresszoldó és javítja a vérkeringést. A sörfürdőzés éppen ezért nagyon kedvelt kikapcsolódási forma Csehországban és egyre népszerűbb Szlovákiában is. A sörben való fürdőzés pozitív hatást fejt ki a bőrre, ráadásul a barna nedű stresszoldó és javítja a vérkeringést. Megjelent Chris Cornell utolsó zenei videója videó A Soundgarden énekese nem sokkal halála előtt forgatta a videót és azt kérte, június 20-án, a menekültek világnapján tegyék közzé. Rekordokat döntöget a meleg szerte Európában videó Franciaországban 2005 óra nem volt példa hasonló melegre, miközben London az 1976 óta látott legforróbb napra készül.
Mozaik Megmenekülhet a kihalástól a világ legritkább madárfajai közül néhány Megmenekülhet a kihalástól a világ legritkább madárfajai közül néhány videó GENF. Megmenekülhet a kihalástól a világ legritkább madárfajai közül néhány, miután környezetvédőknek két év alatt sikerült ragadozómentessé tenniük öt francia polinéziai szigetet. Környezetvédőknek két év alatt sikerült ragadozómentessé tenniük öt francia polinéziai szigetet. További hőhullámokra kell felkészülnie idén a világnak videó Nem csupán az év hátralevő részében, hanem a rákövetkező években is növekedni fog a "gyilkos" hőhullámok gyakorisága. A tűzhányók segíthették "egyeduralomra" a dinoszauruszokat videó A dinoszauruszok képesek voltak kihasználni az állatvilágban előállt hiányt, amit a kihalt fajták hagytak maguk mögött.
Vélemény Őry Péter: Államnyelven mutogatni Őry Péter: Államnyelven mutogatni videó Tovább zajlik a „Szlovákiában szlovákul“ politika gyakorlata és tartalommal való megtöltése. Sőt, új dimenziót kapott, mert a parlament módosította a jelnyelvről szóló törvényt és vele együtt az oktatási törvény ide vonatkozó passzusait is. Az eddigi általános jelnyelv helyett ezentúl mindenhol a szlovák jelnyelv lesz használatban. Az oktatási törvényben ez azt jelenti, hogy a siket gyermekeknek és tanulóknak „garantált joguk van elsődlegesen a szlovák jelnyelven történő nevelésre és oktatásra is“. Az eddigi általános jelnyelv helyett ezentúl mindenhol a szlovák jelnyelv lesz használatban. És ezt a Most-Híd is megszavazta. Kövesdi Károly: Ismét döntött a jellem videó Ellenlábasaik elmondták többször és világosan: a Most-Hídnál nem a jellem, a seft a meghatározó. Fiala Ilona: Megvan a megoldás! videó Hurrá! Az oktatási miniszter megtalálta a megoldást az évek óta húzódó problémára.
Hitélet Félmillió dolláros segélyt küld Ferenc pápa Dél-Szudánba Félmillió dolláros segélyt küld Ferenc pápa Dél-Szudánba videó VATIKÁN. Mintegy félmillió dolláros egészségügyi, mezőgazdasági és oktatási segítséggel támogatja Dél-Szudán lakosságát Ferenc pápa - derül ki a Pápa Dél-Szudánért nevű humanitárius projektből, amelyet szerdán mutattak be a Vatikánban. A mintegy 13 millió lakosú Dél-Szudánban az ENSZ szerdai adatai szerint 6 millióan éheznek. Lengyel-magyar ifjúsági találkozó lesz Budapesten videó A találkozón Erdő Péter bíboros megkoronázza a czestochowai Fekete Madonna kegykép Szent István-bazilikában lévő másolatát. Chilébe és Peruba látogat Ferenc pápa videó A római katolikus egyház vezetőjének pontos programját később hozzák nyilvánosságra.
Múltunk Bronzkori arany lábvértet találtak Szeged közelében Bronzkori arany lábvértet találtak Szeged közelében videó SZEGED. Bronzkori arany lábvértet talált gombászás közben Szeged közelében egy férfi, a régészeti és muzeológiai szempontból is egyedülálló műkincset néhány órára a nagyközönség is láthatja a múzeumok éjszakáján, június 24-én a Móra-múzeum dísztermében. Utoljára csaknem egy évszázada, az 1920-es években került elő Magyarországon hasonló jelentőségű aranylelet, a nagyszéksósi kincs. Rengeteg időt töltött gyakorlással Fred Astaire videó Harminc éve, 1987. június 22-én halt meg minden idők legnagyobb táncos színésze, Fred Astaire. Náci relikviák példátlan gyűjteményére bukkantak Argentínában videó Feltehetőleg eredeti náci, legalább részben Hitler személyéhez köthető emléktárgyakra bukkantak a hatóságok.
Időjárás
Pozsony
Ma: 27°C / 34°C
Holnap: 21°C / 30°C
Ógyalla
Ma: 27°C / 35°C
Holnap: 21°C / 30°C
Losonc
Ma: 20°C / 31°C
Holnap: 18°C / 24°C
Kassa
Ma: 20°C / 29°C
Holnap: 17°C / 26°C
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Hol - Mi június 22. (csütörtök)
08:30I. Felvidéki Junior Expó Dunaszerdahelyen
Június 22-én kerül sor az I. Felvidéki Junior Expóra, mely Dunaszerdahelyen a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

Az Expón mintegy 50 kis – és középvállalkozó kiállító jelenik meg, az IT-szektortól kezdve az élelmiszeriparon át. Az expóra mintegy 300 kis – és középvállalkozót, illetve érdeklődőt várnak.

Az idei Expó fő témája: „Milliókat érő márkák, márkaépítés mesterfokon”. Az expó programja egyszerre kínál szakmai előadásokat a brandépítés témakörében, illetve üzleti kapcsolatépítési lehetőséget. Emellett szó lesz az idei gazdaságfejlesztési csomagról is.
17:00Fény és árnyék c. kiállítás megnyitó Losoncon
Június 22-én (csütörtökön) a losonci Nógrádi Múzeum és Galériában Fény és árnyék címmel nyílik kiállítás Szabó Gyula festőművész azon műveiből, amelyek az intézmény gyűjteményének részét képezik.

Másnap, június 23-án (pénteken) Szabó Gyula műveinek gyermekek által készített reprodukcióit állítják ki a Kármán József Alapiskola és Óvoda Kármán termében.
19:00Nyilvános Színházi Évadzáró - Thália Táncestek
NYILVÁNOS SZÍNHÁZI ÉVADZÁRÓ

a 2016/2017 színházi évad értékelése
az új évad bemutatása
az évad közönség- és színházi díjainak átadása

THÁLIA TÁNCESTEK

Időpont: június 22., 19:00

Előadás:
Bozsik Yvette Társulat
TAVASZI ÁLDOZAT

A Le Sacre du printemps 1913-as bemutatójának századik évfordulójára készült a Bozsik Yvette Társulat 1999-ben bemutatott Tavaszi áldozatának felújított változata, megújult jelmezekkel, szcenikával és koreográfiával, a Nemzeti Táncszínház felkérésére.

Igor Stravinsky orosz korszakából való zenék közül a Tavaszi áldozat ősi rítusokat idéz fel, brutális barbarizmusával katasztrófákat jósol. Az eredeti koreográfia kiindulópontja a legendás Nizsinszkij és Nizsinszka darab orosz rituális világa, ezt ötvözi a koreográfus saját stílusával és a mai kor érzésvilágával. A Bozsik Yvette Társulat 2013-ban húszéves évfordulóját e darabbal is ünnepelte.

Táncolják: Vivien Ingrams, Szent-Ivány Kinga, Hasznos Dóra, Samantha Kettle, Krausz Alíz, Sebestyén Tímea, Stohl Luca, Vati Tamás, Gombai Szabolcs, Vislóczki Szabolcs, Feledi János, Frigy Ádám, Vida Gábor, Zambrzycki Ádám
Zene: Igor Stravinsky
Tér, fény: Pető József
Jelmez: Juristovszky Sosa
Koreográfus-asszisztens: Krausz Alíz, Vislóczki Szabolcs

Koreográfus: Bozsik Yvette Kossuth-díjas, Érdemes művész

A Nemzeti Táncszínház szervezésében.
Támogatók / Sponzori: NKA, EMMI, Jelenlét Színház

www.thaliaszinhaz.sk; info: info@thaliaszinhaz.sk; tel.: +421 55 623 36 43, +421 55 622 58 66

A belépés ingyenes!
június 23. (péntek)
18:00BODROGFeszt Királyhelmecen
2017. június 23-án, pénteken első alkalommal kerül megrendezésre a BODROGFeszt, a királyhelmeci Amfiteátrumban.

Kapunyitás 18.00 órakor, kezdés 19.00 órakor. Belépő elővételben 7 euró, helyszínen 10 euró, 6-12 éves korig 5 euró.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Fellépők: Rúzsa Magdi, TNT, Delhusa Gjon
18:00Éjszaka a Vermes-villában
2017. június 23-án (pénteken) a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozathoz kapcsolódóan a dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galéria is sok szeretettel meghívja Önt
az Éjszaka a Vermes-villában című fesztiváljára.

Program:

18:00 – „Tiszta szívvel” – Megzenésített versek és Kormorán-dalok Sipos Dávid (szaxofon), Vadkerti Imre (gitár, ének) és Zsapka Attila (gitár, ének) előadásában

19:30 – Dr. Zacher Gábor toxigológus előadása

21:00 – „Dalban a szeretet” – A „Zene az kell!” Társulat koncertje.
Fellépnek: Fekete Erzsébet, Hájos Dóra, Hirková Zuzka, Kázmér Réka, Magyar G. Lívia, Németh Nikolas, Vajas Anita. Vendég: ifj. Mezei Ernő

Az egész rendezvény ideje alatt gyerekfoglalkozás Dániel Leónával!
19:00Nyári borok estje Párkányban
Főleg könnyedebb fehér borokat, rozékat és egy-két nyári estékre ajánlott vörösbort kóstolunk következő borklub estünkön. Mellé borkorcsolyákat készít a Platán Étterem. A fröccsözés sem tilos! Vendégünk az ipolynyéki Zsigmond Gábor.

Belépőjegy 15 euro/fő
Jelentkezés: info@borhirado.sk, 0903 506-760 vagy +36 20 555-2760
június 23. (péntek) - jún. 24. (szombat)
18:00VII. Balogvölgyi Rockfesztivál Nagybalogon
Júnis 23-24-én kerül sor a VII. Balogvölgyi Rockfesztiválra a nagybalogi focipályán.

Pánteken a Phoenix RT, az Alldevils, az Ossian és a Hell Diver zenekarok, szombaton a Historica, a Sing Sing, a Blues Company és az Artheria zenakarok lépnek fel.

Szombaton sörpörgő versennyel és további meglepetésekkel vátják az érdeklődőket a szervezők.

Belépőjegyek a rimaszombati és a tornaljai Tompa Mihály Könyvesboltban kapható.

Jegyárak:
helyszínen: 12 euró
elővételben: 10 euró
gyerek 7-14 éves korig: 5 euró
7 éves kor alatt: ingyenes
nyugdíjasok és mozgáskorlátozottak: 1 euró

A sátrazás ingyenes.

További infó: +421 949 038 872
19:30III. Felvidéki Vágta
Június 24-én immáron 3. alkalommal rajtolnak el a Felvidéki Vágta futamai Dunaszerdahelyen, a sikabonyi reptéren. A rendezvény 2017-ben kétnaposra bővül, a programok már június 23-án, pénteken elkezdődnek.

Az izgalmas lóversenyen kívül lovas produkciók és egyéb attrakciók, kézműves vásár, vidám gyermekprogramok is várják a látogatókat. Idén is igényes és széles tömeget vonzó kulturális programokkal, nagyszabású koncertekkel készülünk. Június 23-án este 19 óra 30 perctől igazi kuriózum várja a közönséget: a világ számos országában bemutatott Csárdáskirálynő című nagyoperettet láthatja szimfonikus zenei kísérettel a publikum. Június 24-én rendezzük meg az előfutamokat, majd ünnepélyes keretek között győztest hirdetünk. Támogatjuk azt a kezdeményezést, miszerint felvidéki együtteseknek is fellépési lehetőséget adunk. Így Naszvadnak nemcsak a lovasa versenyez, hanem a falu kulturális életébe is bepillantást nyerhet a közönség. Fellép ugyanis a község néptánccsoportja, éneklőcsoportja és citerazenekara. Koncertet ad a Golddies zenekar, valamint színpadra lép Kiripolszky Péter csallóközi rockénekes is, aki a Felvidéki Vágta himnuszát szerezte, ami a rendezvényen hangzik majd el először. Koncertet ad a Nagy duett című televíziós műsor egyik sikeres énekese, Emilio is, majd este 21 órától az Edda zenekar ad élő koncertet. A lovas attrakciók során lesz íjászbemutató, és megelevenedik az 1110 éve lezajlott pozsonyi csata is. A legkisebbeket kisállatkert, állatsimogató, vágta-játék és lovaglási lehetőség is várja. Mindemellett tanúbizonyságot teszünk a csallóközi vendégszeretetről is. Széles étel- és italkínálattal várjuk a látogatókat" – mondta Bóna Erzsébet, a BONS Promotion Kft. ügyvezetője, a Felvidéki Vágta szervezője.
június 24. (szombat) - jún. 25. (vasárnap)
13:00szederFESZT Csábon
A régiója legnagyobb zenei fesztiváljává nőtte ki magát a szederFESZT. Harmadik alkalommal szervezik meg június utolsó hétvégéjén Csábon a kétnapos ingyenes rendezvényt, ahol koncertet ad többek közt Péter Szabó Szilvia és a Kelemen Kabátban, valamint az Abba legnagyobb slágerei is felcsendülnek korhű előadásban.

Ingyenes zenei-kulturfesztivál - Csáb
2017. június 24-25.

PROGRAM: www.szeder.sk


SZOMBAT / JÚNIUS 24.

13.00 – 19.00 szederFESZT ÉLMÉNYPARK gyerekeknek

16.00 A Kiskakas gyémánt félkrajcárja - interaktív mese a PARAMISI TÁRSULAT előadásában

17.00 ÍNYENCSÉGEK KÓSTOLÓJA (ingyenes)
vadgulyás, halászlé, káposztaleves, sztrapacska, palacsinta, ...

17.15 UNLIMITED SOULS koncert
18.45 MUSIC JAM BAND koncert
20.15 Tombola
21.00 KELEMEN KABÁTBAN koncert

23.00 ROYAL LADIES tánc show + DJ SATYOWSKI Retro PartyVASÁRNAP / JÚNIUS 25.

11.00 Ünnepi szentmise, koszorúzás és emlékezés Szeder Fábián íróra, szerzetesre

15.00 Csábiak a színpadon
Alapiskola és Óvoda diákjai
Művészeti Alapiskola diákjai
SZEDER KÓRUS meglepetés vendéggel

16.30 LM RETRO BAND koncert
18.00 Tombola I.
18.30 PÉTER SZABÓ SZILVIA koncert
19.45 Tombola II.
20.30 ABBA SHOW koncert
A legnagyobb Abba slágere

KÍSÉRŐ PROGRAMOK

Lovaskocsizás, íjászat, ugrálóvár, csúszda, trambulin, arcfestés, csillám tetoválás, lufihajtogatás, kézműves foglalkozások, kézműves bemutatók, kirakodó vásár, étel és ital kínálat.
június 24. (szombat)
08:00Vezetett gyalogtúra Fülekről a Béri andezit oszlopokhoz
Június 24-én (szombaton) a Novohrad- Nógrád Geopark vezetett gyalogtúrája a Fülek – Salgótarján – Béri andezit oszlopok – Szentkút – Fülek útvonalon vezet majd. Jelentkezni legkésőbb június 22-ig lehet!
13:00Falunap és kulturális szemle Simonyiban
Második alkalommal kerül sor Simonyiban a „Kultúra nekünk is“ címet viselő kulturális szemlére. A program időpontja 2017. június 24-e (szombat), 13,00 óra, és az önkormányzat, amely egyben a rendező is, színes műsorral és frissítővel várja a látogatókat.

A programban fellépnek: Citera zenekar, Csillagvirág, Simonyi óvoda, Simonyi alapiskola, Boglárka néptánccsoport, Mazsorett csoport, Szaniszló Dániel és Szaniszló István, Barkó menyecskék, Lakatoš Szabolcs, Bárka énekkar, Kangoo Jumps és Nagy Iván. Természetesen nem fognak hiányozni a gyermek látványelemek, a kézműves csoport és a lovaskocsi. A nap sztárvendége a Szuper dáridó Havasi Györggyel.

Mint azt Gál Istvántól, a község polgármesterétől, lapunk megtudta, szeretnének egy olyan hagyományt teremteni Simonyiban, amelyen nem csak a hazaiak érzik jól majd magukat, de idevonzza a látogatókat a szélesebb gömöri régióból.

A rendezvény a Szlovák Köztársaság Kisebbségi Kultúra 2017 programjának támogatásával valósul meg.
16:00Járási dal- és táncünnepély Kéménden
Közhírré tétetik!

Vigadalom lesz Kéménden 2017. június 24-én, szombaton, ennek okán szeretettel várjuk kedves folklórcsoportjainkat, a község apraját és nagyját a Járási dal- és táncünnepélyre, mely 16 órakor veszi kezdetét Kéménden a tájháznál. Fellépnek járásunk ének-, citera- és tánccsoportjai. Az est vendége a nagybaconi Pásztortűz néptánccsoport Erdélyből.
19:00KÁRPÁTIA-koncert Komáromban
A Kárpátia magyar nemzeti rockegyüttes ad koncertet június 24-én az észak-komáromi sportcsarnokban. A rendezvény fővédnöke Stubendek László, Komárom polgármestere. Kapunyitás 18,30 órától, majd 19 órától vendégként a gútai Vadkerti Imre barátaival lép fel, a Kárpária pedig 20 órától koncertezik. Jegyek a helyszínen 10, elővételben 9 euróért kaphatók. Jegyrendelés: 421-915/370 710. Kihagyhatatlan...
június 25. (vasárnap)
16:00Kis-Duna Piknik Hegysúron
Kis-Duna Piknik
Hegysúr, Vigadó, 2017. június 25.

16.00 - 16.30 Megnyitó 
- a hegysúri alapiskola és óvoda diákjainak a műsora 
16.30 - 17.00 - Duna - gőzhajó - ember 
- kaján Imre előadása - Göcseji Múzeum, Zalaegerszeg
17.00 - 17.45 
- Foci kimerülésig - fiatalok, fiatalabbak 

Állandó program: 
gyermekjátékok, foglalkozások a cserkészek segítségével 
Gasztronómiai élmények: 
gulyás, sör, kofola, kávé, hegysúri süti 

A szervező a Csemadok Hegysúri Alapszervezete - szerettel vár minden érdeklődőt.


június 27. (kedd)
18:00Köszöntünk Szent László király - hangverseny a pozsonyi Prímási palota kápolnájában
A Csemadok Országos Tanácsa, a Csemadok Pozsonyi Városi Választmánya és a Csemadok Szenci Területi Választmánya 

a Szent László-év alkalmából 
2017. június 27-én (kedden) 18 órakor 

Köszöntünk Szent László király 

címmel ünnepi hangversenyt rendez a pozsonyi Prímási palota Szent László kápolnájában. 

Fellép a galántai Kodály Zoltán Daloskör
Vezényel Józsa Mónika
A rendezvény fővédnöke Ivo Nesrovnal Pozsony főpolgármestere
június 29. (csütörtök)
19:00Rómeó és Júlia – a Komáromi Jókai Színház előadása Rimaszombatban
2017. június 29-én mutatja be Rimaszombatban a Komáromi Jókai Színház William Shakespeare klasszikus tragédiáját, a Rómeó és Júliát.

Jegyek elővételben a Tompa Mihály Könyvesboltban kaphatók 8 euróért, a helyszínen 12 euróért.

Helyszín: Városi Művelődési Központ, Rimaszombat, színházterem
június 30. (péntek) - júl. 2. (vasárnap)
15:00XIII. Alsószeli Jurtanapok
2017. június 30.
15.30 – A Gyermekudvar megnyitása, a szalma vár bevétele
16.00 – Szőlőszem Kálmán – mesedélután Écsi
Gyöngyivel
17.30 – A Jurtanapok hivatalos megnyitója, a törzsi zászló felvonása – Francisti Erzsébet, Francisti László és  Kovács Lajos, Alsószeli polgármestere
18.00 – A Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes, az alsószeli Kisvarsás és Apróvarsás, valamint a Bicskás zenekar közös műsora
19.30 – Előadás a nagyjurtában: MÁSIK – bemutatkozik a Márai Sándor Írói Kör
19.30 – Az Agyagbanda Együttes a vadászházban – zene és táncház
20.30 – A Góbé zenekar koncertje
22.00 – Tűzugrás Écsi Gyöngyi vezetésével
23.30 – A Zorall zenekar koncertje


2017. július 1.
12.00 – Gyülekező
12.30 – Felvonulás a Lapostól a Millenniumi Emlékműhöz, Felvidék legnagyobb kopjafájának
avatása
13.00 – Műsor a vásártéren – Memento Mori
14.00 – Gyermekdélután – Csani és Janó középkori komédiások
15.00 – Előadás a nagyjurtában: Grandpierre Atilla előadása a 907-es pozsonyi csatáról
15.00 – Gyerekjóga a Ringató jurtában Szabó Tímea és Kiss Csilla vezetésével
(3 év felettieknek)
16.00 – Ringató foglalkozás Cséfalvay Ivettel a Ringató jurtában
16.00 – Lovagi torna a 907-es pozsonyi csata emlékére – Vermes törzs, Memento Mori, Krekács Zoltán lovas solymász, Kiss Péter lovasíjász

18.00 – Az Expired Passport és Török Ádám közös koncertje
19.30 – Előadás a nagyjurtában: Sudár Balázs és Petkes Zsolt akadémikusok
előadása: „Hol fészkel a turulmadár? – Az őstörténet kutatásának útvesztői”
20.15 – Az Agyagbanda Együttes a vadászházban – zene és táncház
21.30 – GESZTI – Létvágy koncert
23.30 – 04.00 – Esti vigadalom a ZSEB együttessel


2017. július 2.
10.00 – Ökumenikus istentisztelet
12.30 –  Hétpróba – ügyességi vetélkedő gyerekeknek
13.30 – „Alattam a föld, felettem az Ég” – Écsi
Gyöngyi és Alt István koncertje a helyi evangélikus
templomban
14.30 – A Misztrál zenekar gyermekkoncertje
15.45 – Az Alsószeli Magyar Dalkör és a Bicskás zenekar közös műsora a kisszínpadon
16.45 – Ringató foglalkozás Vadai Henriettával a Ringató jurtában
16.45 – Lovagi torna az 1849-es peredi (elővéri) csata emlékére – Brázik törzs, Vermes törzs, Zele Baranta
18.15 – A Cimbaliband zenekar koncertje Danics Dórával
19.45 – Előadás a nagyjurtában:
Puskás Tünde: „A szomszéd kertje mindig zöldebb“ – A finn, a svéd és a helyi iskolák, iskolarendszerek összehasonlítása
21.00 – A nyereményjáték fődíjának sorsolása, zárszó és a törzsi zászló levonása – Berényi József, a Jurtanapok védnöke és Francisti László, a fesztivál főszervezője
21.10 – A Parno Graszt zenekar koncertje


Állandó programok:
• Jurtanapi nyereményjáték – sorsolás vasárnap este
• Zene és táncház különböző helyszíneken – Agyagbanda Együttes
• Csani és Janó középkori komédiások

Kiállítások:
- Pénzérmék Szencről és környékéről – a Mátyusföldi Muzeológiai Társaság
és a Szenci Városi Múzeum kiállítása a buszmegállóban
- Szarka Gabi pasztellképeinek kiállítása a buszmegállóban
- Kisállat-kiállítás – Szlovák Kisállattenyésztők Felsőszeli Alapszervezete
- A Nimród Vadászegyesület kiállítása a vadászházban
- Kiállítás Vermes István faragványaiból a vadászházban

Képzőművészeti alkotóműhely

Gyógyító jurta:
- Antalics Péter
- Farkas Zoltán
- György Csaba
- Herencsár Viktor

 
Borudvar:
- Molnár Kézműves Borászat – Nádszeg
- Sauska Pincészet – Villány, Tokaj
- Víno Helen – Negyed
- Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet – Villány

Kávé- és teaház
- Vén Diófa Vendéglő – Vezekény

Gyermekudvar
- Attrakció – népi játékok
- Ringató jurta
- kézműves foglalkozások
- 72. sz. Szent Lőrinc Cserkészcsapat Felsőszeli
- szalmavár, végtelen festővászon, játékok, vetélkedők
 
Kézművesek utcája, Íjászat, lovaglás, kocsikázás, Faloda, Hörpintő, Serelde, Kemen

www.jurtanapok.sk
június 30. (péntek) - júl. 1. (szombat)
16:00Hídverő Napok Izsán
Idén ismét megrendezik a Hídverő Napokat, ezúttal Izsán lesz a társulás fesztiválja. 

Program:

Péntek (2017.06.30):
16.00 A XXII. Hídverő Napok ünnepélyes megnyitója
- Kopjafa avatás
- Zászlók felvonultatása
- Ünnepi köszöntők
- Kultúrműsor
17.15 Kiállításmegnyitó a múzeum épületében
Nagyszínpad a falu központjában:
18.30 LGT Revival Band koncert
20.30 Neoton Família Sztárjai koncert
Kísérőprogram: Selfie kamera 

Szombat (2017.07.01.): 

9.00 – Hídverő települések főzőversenye a faluháza mellett
9.00 – 12.30 Kézműves foglalkozás a múzeum udvarán
13.00 Megnyitó és a főzőverseny kiértékelése
13.15 Varga család lovas bemutatója a katolikus templom mellett
14.00 Kiállításmegnyitó a faluházban
13.30 – 15.30 Erős emberek bemutatója
Nagyszínpad a falu központjában:
15.30 – 16.00 Pósfa zenekar műsora
16.00 – 17.00 Megyer táncegyüttes fellépése
17.00 – 18.00 Emmer Péter és Vadkerti Imre koncertje
18.00 – 19.30 Deep Voice Group zenekar
20.30 – 21.30 Budapest Bár zenekar koncertje
21.30 Kolibri STE táncszínház szólótáncosai
Südi Iringó TáncStúdió műsora
Golddies zenekar fellépése
23.30 Tombolahúzás
Tüzijáték
Kísérőprogramok: mécsesúsztatás a Dunán, ugrálóvár, borok utcája, Kádár Ferkó fotószínháza
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Mai napon történt
384 éveGalileo Galilei olasz csillagász visszavonta állítását, miszerint a Föld kering a Nap körül.
111 éveMegszületett Billy Wilder amerikai Oscar-díjas rendező, író, producer (Legénylakás, Van, aki forrón szereti).
69 éveMegszületett Cserháti Zsuzsa énekesnő (Különös szilveszter, Hamu és gyémánt).
68 éveMegszületett Meryl Streep Oscar díjas amerikai színésznő (Az órák, Mamma Mia).
180 éveElkezdték a Magyar Nemzeti Múzeum építését.
Fő támogatónk