2015. augusztus 02., vasárnap - Lehel
Cikkek közt...  Videók közt...  
A bősiek népszavazással mondanak véleményt a menekülttáborról videó A referendum akkor lesz révényes, ha legalább 2200 lakos él szavazati jogával, ugyanakkor annak eredménye nem kötelezi az államot.
Újabb hőséghullám követi a borús vasárnapot videó Vasárnap 23-29, hétfőn 25-31, kedden 27-33, szerdán 28-34, csütörtökön 29 -35, pénteken pedig már 30-36 Celsius-fokra számíthatunk

Videó

Heti Hírösszefoglaló - 2015. augusztus 01.Szlovákia készül a menekültáradatra
Heti Hírösszefoglaló - 2015. augusztus 01.Lóháton a történelmi Magyarország körül
Heti Hírösszefoglaló - 2015. augusztus 01.Gyöngyösi Istvánra emlékeztek Csetneken
Heti Hírösszefoglaló - 2015. augusztus 01.Zöld utat kapott az új komáromi Duna-híd
Legfrissebb
Nem ismerik fel Fico kormányfőt az emberek Bár már 8 éve Szlovákia kormányfője Robert Fico, ám sokan még mindig nem ismerik fel őt.
A bevándorlás miatt aggódnak leginkább az európaiak A magyarok sokkal inkább Európa, semmint Magyarország problémájának érzik a migrációt.
Jövőre megduplázódik a külhonban szolgáló magyar lelkészek jövedelempótléka A lelkészek jövedelempótlékának keretösszege az eddigi 210 millióról 420 millió forintra növekszik.
Pollák: meg kell emlékezni a roma holokausztról Augusztus 2-a a roma holokauszt emléknapja. Az 1939 – 1945-ös években több mint 300.000 európai roma vesztette életét.
Autonómiát követelnek a bukovinai románok, Bukarest támogatásában is bíznak A bukovinai románok között a legnagyobb a munkanélküliség Ukrajnában. A fiatalok elmennek.
Nem csak az emberi szervezetet terheli meg a forróság A klímaberendezés használatával közvetve erősítjük a globális felmelegedést.
Belföld Pollák: meg kell emlékezni a roma holokausztról Pollák: meg kell emlékezni a roma holokausztrólvideó BESZTERCEBÁNYA. Azért nagyon fontos megemlékezni a roma holokausztról és nem szabad megfeledkezni arról, ami a II. világháború alatt történt, hogy a jövőben ne kelljen emlékműveket állítanunk azoknak, akik kiharcolták a szabadságunkat – mondta szombaton a besztercebányai SZNF-emlékműnél Peter Pollák romaügyi kormánybiztos a roma holokauszt emléknapja alkalmából tartott, koszorúzással egybekötött megemlékezés során. Augusztus 2-a a roma holokauszt emléknapja. Az 1939 – 1945-ös években több mint 300.000 európai roma vesztette életét. Nem ismerik fel Fico kormányfőt az emberekvideó Bár már 8 éve Szlovákia kormányfője Robert Fico, ám sokan még mindig nem ismerik fel őt. Újfent hadat üzen a fedetlen kebleknek Branislav Škripekvideó Az Eladó a meztelenség c. petíció sikere esetén a sajtóban ábrázolható meztelenséget szabályozó módosítással élne a honatya.
Külföld A bevándorlás miatt aggódnak leginkább az európaiak A bevándorlás miatt aggódnak leginkább az európaiakvideó Ha az egész Európai Unió előtt álló kihívásokat nézzük, akkor az európaiakat az illegális bevándorlás aggasztja leginkább, a gazdasági kérdéseknél és a munkanélküliségnél is jobban - derült ki az Európai Unió tagországaiban végzett május végi felmérésből, amely azt is kimutatta, hogy a magyarok sokkal inkább Európa, semmint Magyarország problémájának érzik a migrációt. A magyarok sokkal inkább Európa, semmint Magyarország problémájának érzik a migrációt. Autonómiát követelnek a bukovinai románok, Bukarest támogatásában is bíznakvideó A bukovinai románok között a legnagyobb a munkanélküliség Ukrajnában. A fiatalok elmennek. A horvát és a román határon is épülhet kerítésvideó Az EU-nak inkább ütközőállamok kellenek, mintsem megváltoztatná a dublini szerződésben rögzített bevándorláspolitikáját.
Itthon Csináld magad fesztivál Gútán Csináld magad fesztivál Gútánvideó GÚTA. Hagyományteremtő céllal hívják életre Gútán a Do it yourself, avagy Csináld magad fesztivált. A szervezők gazdag programmal várják az érdeklődőket, és felhőtlen kikapcsolódást ígérnek. A három napos fesztivál jövő hétvégén pénteken, augusztus 7-én kezdődik és vasárnapig tart. Hagyományteremtő céllal hívják életre Gútán a Do it yourself, avagy Csináld magad fesztivált. Újabb hőséghullám követi a borús vasárnapotvideó Vasárnap 23-29, hétfőn 25-31, kedden 27-33, szerdán 28-34, csütörtökön 29 -35, pénteken pedig már 30-36 Celsius-fokra számíthatunk A nyár legnagyobb hőséghulláma még előttünk vanvideó Jövő héten visszatér térségünkbe a kánikula, már a hétvégén jelentős mértékben emelkedik a hőmérő higanyszála.
Magyar világ Több mint ezeregyszáz határsértőt tartóztattak föl Csongrád megyében Több mint ezeregyszáz határsértőt tartóztattak föl Csongrád megyébenvideó BUDAPEST. A rendőrök 42 csoportban 1180 határsértőt - köztük 241 gyermeket - tartóztattak föl a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén szombaton - nyilatkozta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap. A rendőrök 42 csoportban 1180 határsértőt - köztük 241 gyermeket - tartóztattak föl Csongrád megye déli részén szombaton. Határon túli fejlesztések pluszforrásairól döntött a budapesti kormányvideó Felvidéki kulturális célú beruházások, fejlesztések támogatására 50 millió forintot csoportosítanak át. Újabb befogadó állomások létesülnek Magyarországonvideó 1163 határsértőt - köztük 225 gyermeket - tartóztattak föl a magyar rendőrök pénteken Csongrád megyében.
Kultúra Elhunyt Sinkó László Elhunyt Sinkó Lászlóvideó 75 éves korában elhunyt Sinkó László a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, rendező, szinkronszínész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja 75 évesen távozott az élők sorából. A gyászhír a Budakalász közösségi oldalon található. A színész 75 éves volt. Színházban, filmen egyformán sikert aratott, de szinkronszínészként is népszerű volt. Duncsák Attila festőművész képeiből nyílt kiállítás Budapesten videó Műveiben és hitvallásában prioritást élvez a hit, az erkölcsi tartás és a magyar kultúra gyökerei. Bíróságra kerülhet a Golgota ügyevideó Bíróságra viszi a Golgota ügyét Pákh Imre, ha az állam végigviszi a védetté nyilvánítási eljárást.
Színes Aligátorteknőst találtak Törökbálinton Aligátorteknőst találtak Törökbálintonvideó TÖRÖKBÁLINT. Egy kifejlett nőstény aligátorteknőst találtak szombaton a törökbálinti erdőben. A veszélyes hüllőt befogták és a veresegyházi medveotthonban helyezik majd el – nyilatkozta Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga elnöke. A veszélyes hüllőt befogták és a veresegyházi medveotthonban helyezik majd el. Kórházba kellett vinni Czeizel Endrétvideó A genetikusnak az orvosok májusig jósoltak időt, ám ő elképesztő küzdeni akarásának köszönhetően sikeresen harcol a kór ellen. Los Angeles, San Francisco és Washington lépne Boston helyébevideó Eddig Budapest, Toronto, Róma, Hamburg és Párizs pályázik a házigazda szerepére. Döntés 2 év múlva.
Mozaik Nem csak az emberi szervezetet terheli meg a forróság Nem csak az emberi szervezetet terheli meg a forróságvideó BUDAPEST. A klímaberendezés használatával közvetve erősítjük a globális felmelegedést, mert ezek a szerkezetek nem megújuló eneregiaforrásokat használnak. Az M1 Kék bolygó műsorának stábja többek között azt vizsgálta meg, hogyan lehet energiatakarékosan használni a kánikulában az egyre népszerűbb légkondicionáló berendezéseket. A klímaberendezés használatával közvetve erősítjük a globális felmelegedést. Hatásosnak bizonyult az új oltóanyag az ebolavírus ellenvideó Az oltóanyag most már felhasználható lesz arra, hogy segítsen legyőzni a nyugat-afrikai ebolajárványt. "Kék Hold"videó A jelenséget, amikor egy hónapban kétszer van telihold, "Kék Holdnak" nevezzük.
Vélemény Molnár Judit: Szilánkok Molnár Judit: Szilánkokvideó Mantraként mondjuk, hogy két népszámlálásnyi idő alatt száztíz ezerrel lettünk kevesebben. A szociológusok az okokat keresik és magyarázzák, a magyar politikai képviselet a fogyás megállításának lehetőségeit, a gyarapodás esélyeit vázolja politikai akciótervében. Érvekből nincs hiány, mégis, a számok kíméletlen valósága, az asszimiláció üteme azt mutatja, a meggyőző erejük nem elég hatásos. Miért dönt valaki úgy, hogy kilép a kultúrájából, elhagyja anyanyelvét, eltépi a gyökereit? Próbálom megérteni a megérthetetlent. Őry Péter: Önkéntesen kötelezővideó Aki tűzoltóautót csak filmen vagy távolról látott, könnyen azt hihetné, hogy az állam tűzvédelme az állam felelőssége és terhe. Farkas Iván: Harmadik nekifutásvideó Az ukrán háború és az erőteljes bevándorlás mellett a hosszúra nyúló görög dráma teheti próbára kontinensünk állóképességét.
Hitélet Jövőre megduplázódik a külhonban szolgáló magyar lelkészek jövedelempótléka Jövőre megduplázódik a külhonban szolgáló magyar lelkészek jövedelempótlékavideó MÁRIARADNA. A jövő évtől duplájára emelkedik a külhonban szolgálatot teljesítő egyházi személyek támogatása - jelentette be Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap az erdélyi Máriaradnán, ahol a katolikus kegytemplom és volt ferences kolostor újraszentelésén, a ferences rendi múzeum megnyitásán vett részt. A lelkészek jövedelempótlékának keretösszege az eddigi 210 millióról 420 millió forintra növekszik. Szent Lászlóra emlékeztek Nyitránvideó Szentéletű László királyunk befejezte Szent István és Szent Imre munkáját, s általa kereszténnyé lett a magyar. Ott voltunk a Csillagpontonvideó Felvidékről 39 résztvevő érkezett, így még a tábor méretei ellenére sem volt gond ismerős arcot látni.
Múltunk Sanyarú gyermekkora volt a Hyppolit, a lakáj sztárjának Sanyarú gyermekkora volt a Hyppolit, a lakáj sztárjánakvideó Hetven éve, 1945. augusztus 1-jén halt meg Csortos Gyula, a két világháború közötti korszak egyik legkedveltebb magyar színésze, a máig nézők tömegeit vonzó Hyppolit, a lakáj főszereplője. Hetven éve, 1945. augusztus 1-jén halt meg Csortos Gyula, a két világháború közötti korszak egyik legkedveltebb magyar színésze. Kétezer éves mozaikpadlót tártak fel Grúziábanvideó A Kaukázuson túli területen eddig feltárt mozaikok mindegyike későbbi, kivétel nélkül a helyi elit palotáinak díszítésére készült. Mihail Kutuzov agyműtétje segítette az orosz tábornokot Napóleon legyőzésébenvideó Kutuzov 1774-ben elszenvedett sebesülése valószínűleg befolyásolta döntéshozatali képességét.
Időjárás
Pozsony
Ma: 16°C / 24°C
Holnap: 19°C / 31°C
Ógyalla
Ma: 18°C / 28°C
Holnap: 19°C / 31°C
Losonc
Ma: 16°C / 27°C
Holnap: 17°C / 31°C
Kassa
Ma: 17°C / 27°C
Holnap: 18°C / 30°C
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Hol - Mi július 24. (péntek) - aug. 2. (vasárnap)
08:0041. Honismereti Kerékpártúra
Július 24. és augusztus 2. között zajlik a hazai történelmi, kulturális és természeti értékeink megismerését szolgáló, magyarságot és nemzedékeket összekötő 41. Honismereti Kerékpártúra.

A túrázók az Erdőhátról indulnak, majd a Csallóközön áttekerve a Vág- és Zsitva-mentére érkeznek meg.
augusztus 2. (vasárnap)
09:00XI. Szent Korona Ünnep Ipolybalogon
2015. augusztus 2-án kerül megrendezésre a XI. Szent Korona Ünnep Ipolybalogon.

Program:
9.00 – 9.45 Vendégek fogadása a főtéri vendéglőben

10.00 Az ünnepség megnyitója a község főterén, közreműködik:
Ipolybalogi Művészeti Alapiskola,
Hlavács Réka,
Lőrincz Aranka Sarolta,
Szent Korona Kórus

Körmenet a Szent Korona másolattal a Kápolna-dombra

10.30 Ünnepi Szentmise
Főcelebráns: Dr. Beer Miklós, váci megyéspüspök,
Ünnepi beszéd: Bárdos Gyula, a Csemadok országos elnöke,
Szent Korona emlékérem átadása,
Közreműködik: a salgótarjáni Doráti Kamarazenekar,
ipolybalogi Szent Korona Kórus,
szóló: Csingerné Lőrincz Gabriella,
orgona: Balázs Ottó,
vezényel: Varga László

Kápolna-domb

14.30 Ipoly-udvar
Pákozdi Napraforgók Néptánccsoport,
Bukréta hagyományőrző csoport,
Dallamos együttes – megzenésített versek,
Réparetekmogyoró – gyermekműsor nem csak gyermekeknek,
„Palóc ételek” főzőverseny kiértékelése,
Csernik Pál Szende – székely mesemondó

PÁRHUZAMOS PROGRAMOK: Lovaglás, íjászat,
Kézműves foglalkozás és vásár, Arcfestés, Képkiállítás

ÁRPÁD-KORI TEMPLOM
14.30 Magyar szentek litániája
A muzsika szárnyain

18.00 Zongorahangverseny
Hegedűs Endre, Kossuth- és Liszt díjas zongoraművész

SZABADTÉRI SZÍNPAD

21.00 BIKINI - élő koncert (Belépő 5 euró)

Majd hajnalig nosztalgia disco.

Mindenkit szeretettel várnak!
augusztus 7. (péntek) - aug. 8. (szombat)
14:00IV. Garamkövesdi Borfesztivál és I. Garammenti Bordalverseny
Augusztus 7-8-án kerül sor a IV. Garamkövesdi Borfesztiválra és az I. Garammenti Bordalversenyre.

A garamkövesdi pincesorok között két színpadot állítanak fel, és 10 nyitott pince várja a vendégeket.

A Kisszínpadon pénteken kerül sor az I. Garammenti Bordalversenyre, melyre július végéig várják a nevezéseket. Emellett népzene és nosztalgia muzsika szórakoztatja itt a közönséget. A Nagyszínpadon a díszvendég Balázs Fecó, fellép a 30 tagú Tutta Forza zenekar, mely filmslágereket és ismert szimfonikus műveket ad elő, valamint jazz, rock&roll és nosztalgia együttesek húzzák a talpalávalót szombat hajnalig. 

További információ: www.granfest.sk (az oldalt a szervezők folyamatosan bővítik, ezért érdemes közvetlenül a rendezvény előtt újra megnézni)
A szervezők, a Garamkövesdi Borászok szerettel várnak mindenkit.
augusztus 7. (péntek)
20:00#GombaAfterparty @ Komárom
Gombaszög népe!

Tudjuk, hogy már most hiányérzet és üresség tátong szívetekben, amelyet a tábor hagyott maga után. Ezért, hogy a bú és bánat elszálljon, Afterpartyval próbáljuk verébszívetek megtölteni vigassággal, szeretettel és az Intim Torna Illegál zenéjével.

Karszalagotoktól pedig ne váljatok meg idő előtt, hiszen felmutatásával 4€ a beugró, a csupasz kezek viszont 5€-ért juthatnak be.

Nagy szeretettel várunk Benneteket, gyertek hát, gyertek!

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

A szervezők
augusztus 13. (csütörtök) - aug. 15. (szombat)
13:0010. Jubileumi Rockfeszt Nagyudvarnokon
2015. augusztus 13. és 15. között Nagyudvarnokon 10. alkalommal kerül megrendezésre a Rockfeszt. A koncertek helyszíne a Sweetpark. Napijegy 10 euró, bérlet elővételben 15 euró, a helyszínen 20 euró.

Program:

Augusztus 13. (csütörtök):

13.00 Kapunyitás
Avalanche
Hátsó Ajtó
Kalapács
Kowalsky meg a Vega
Szuperzöld

Augusztus 14. (péntek):

Helo zep!
Magor
Rainy Mood
Phoenix RT
Leander Rising
Tankcsapda
Rockin' Rock Cats

Augusztus 15. (szombat):

Black Side
Blizard
Blind Myself
Rómeó Vérzik
Kiscsillag
Konflikt
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Mai napon történt
66 éveMegszületett Farkas Bertalan, a mindeddig egyetlen magyar űrhajós.
202 éveMeghalt Diószegi Sámuel református lelkész, botanikus, a magyar rendszeres növénytan megalapítója.
127 éveMiskolcon megszületett Korach Mór polihisztor, vegyész, a szilikátipar egyik fő fejlesztője.
123 éveCharles A. Wheeler szabadalmaztatta a mozgólépcsőt.
108 éveRendeletben szabályozták, hogy házasságot kötni csak egy pap és legalább két tanú jelenlétében lehet.
Fő támogatónk