2016. október 24., hétfő - Salamon
Cikkek közt...  Videók közt...  
Menyhárt: a felvidéki magyarság bátran kérje azt, ami jár videó 1956 egyik üzenete a felvidéki magyarságnak az, hogy nincs olyan helyzet, amiből ne lenne kiút – mondta az MKP elnöke.
Orbán: október 23. a büszkeség napja Frissítve videó Európa szabadságszerető népeinek ma az a feladatuk, hogy megmentsék Brüsszelt az "elszovjetesedéstől" - mondta a kormányfő.

Videó

HETI ÖSSZEFOGLALÓ - 2016. október 22.Egyre alacsonyabb a munkanélküliség a Dunaszerdahelyi járásban
HETI ÖSSZEFOGLALÓ - 2016. október 22.Első alkalommal találkoztak hivatalosan a magyar iskolák igazgatói
HETI ÖSSZEFOGLALÓ - 2016. október 22.VI. Önkormányzati Szabadegyetem Nagymegyeren
HETI ÖSSZEFOGLALÓ - 2016. október 22.Kezdj okosan! - vállalkozásfejlesztés „vianovás“ segítséggel
HETI ÖSSZEFOGLALÓ - 2016. október 22.Tizenhat felvidéki fiatal magyar vállalkozó nyert el támogatást
HETI ÖSSZEFOGLALÓ - 2016. október 22.„Magyarnak lenni vállalás!” – az 56-os forradalomra emlékeztek Komáromban
HETI ÖSSZEFOGLALÓ - 2016. október 22.Van mire emlékezni 1956 kapcsán a komáromi diákoknak
HETI ÖSSZEFOGLALÓ - 2016. október 22.A magyarországi támogatást köszönték meg a Komáromi Református Egyházmegyében
HETI ÖSSZEFOGLALÓ - 2016. október 22.Gazdag programmal rajtoltak a Szepsi Laczkó Máté Gyülekezeti Napok
HETI ÖSSZEFOGLALÓ - 2016. október 22.Emlékversenyt neveztek el az idei mARTfeszten elhunyt Kovács Kata Zsófiáról
Legfrissebb
A Magyar Becsület Renddel tüntették ki Tőkés Lászlót és Olofsson Placidot A miniszterelnök a magyar szabadság és az európai keresztény kultúra két bátor tanúságtevőjének nevezte a kitüntetetteket.
Menyhárt: a felvidéki magyarság bátran kérje azt, ami jár 1956 egyik üzenete a felvidéki magyarságnak az, hogy nincs olyan helyzet, amiből ne lenne kiút – mondta az MKP elnöke.
Megkezdik hétfőn a calais-i migránstábor felszámolását A kiürítés lebonyolítása biztonsági problémákat is felvet, a hatóságok nem titkoltan incidensektől tartanak.
Alacsony a kórházi ágyak kihasználtsága A kormányzati szakértők szerint a kórházi ágyak számának optimalizálásával milliókat takaríthatna meg az állam.
Orbán: október 23. a büszkeség napja Frissítve Európa szabadságszerető népeinek ma az a feladatuk, hogy megmentsék Brüsszelt az "elszovjetesedéstől" - mondta a kormányfő.
Az OSZK 1956-os archívuma elérhető a Google Arts & Culture alkalmazásban A virtuális kiállítások révén a felhasználók ízelítőt kaphatnak az 1956-ban rögzített mozgóképekből.
Belföld Fico: senki sem üldözte el a Gorilla-ügy vezető nyomozóját Fico: senki sem üldözte el a Gorilla-ügy vezető nyomozóját videó POZSONY. A Gorilla-ügy a második Dzurinda-kormány idején robbant ki, s függetlenül attól, hogy igaz volt vagy sem, ki kell vizsgálni – jelentette ki a TA3 hírtelevízió Politikában című vitaműsorában Robert Fico miniszterelnök, aki egyúttal hangot adott csodálkozásának, hogy a felelős emberek menekülnek az ügyek kivizsgálása elől. A miniszterelnök csodálkozásának adott hangot, hogy a felelősök menekülnek a vizsgálandó ügyek elől. Alacsony a kórházi ágyak kihasználtsága videó A kormányzati szakértők szerint a kórházi ágyak számának optimalizálásával milliókat takaríthatna meg az állam. Beblavý szerint Kaliňák már csupán egy politikai vérszívó videó Robert Kaliňák belügyminiszter úgy reagált, Beblavý képviselő félrevezet, ebben merül ki minden munkája.
Külföld Moszul ostroma - Újabb offenzívát indítottak az iraki erők Moszul ostroma - Újabb offenzívát indítottak az iraki erők Frissítvevideó BAGDAD. Újabb offenzívát indítottak az iraki erők vasárnap Moszul közelében az Iszlám Állam terrorszervezet kezén lévő város visszafoglalására indított átfogó hadművelet keretében. Irak 25 ezer embert mozgósított Moszul felszabadítására, amelyet 2014-ben foglalt el az Iszlám Állam. Megkezdik hétfőn a calais-i migránstábor felszámolását videó A kiürítés lebonyolítása biztonsági problémákat is felvet, a hatóságok nem titkoltan incidensektől tartanak. Péntek óta csaknem hatezer embert mentettek ki a Földközi-tengerből videó Péntek óta 44 bevetésen összesen 5900 embert mentettek meg és 21 holttestet találtak a Földközi-tengeren járőröző nemzetközi erők.
Itthon Komáromban felvonták az 1956-os forradalmi zászlót Komáromban felvonták az 1956-os forradalmi zászlót videó KOMÁROM. Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc emlékére az előző években Komáromban megtartott többé-kevésbé sikeres rendezvények után a 60. évforduló alkalmából végre az eseményhez méltó hagyomány született. Ezentúl ugyanis minden évben a Klapka téri díszes talapzaton álló városzászlónál tartják majd a városvezetés, az Egy Jobb Komáromért polgári társulás és a Magyar Közösség Pártja komáromi helyi szervezete által életre hívott megemlékezést. Ezentúl minden évben a Klapka téri díszes talapzaton álló városzászlónál tartják majd az 1956-os megemlékezést. Megváltoztatná a pedagógusok szerepét az oktatási minisztérium videó A tanár ne csak az ismeretek közvetítője, hanem a tanulás folyamatában a diák vezetője is legyen – javasolja a szaktárca. Szoboravatás Tallóson: Mindszenty Józsefet minden magyar saját mártírjának tekintheti videó Mindszenty József bíborosnak, Magyarország mártír hercegprímásának első felvidéki mellszobrát avatták fel Tallóson.
Magyar világ A Magyar Becsület Renddel tüntették ki Tőkés Lászlót és Olofsson Placidot A Magyar Becsület Renddel tüntették ki Tőkés Lászlót és Olofsson Placidot videó BUDAPEST. A Magyar Becsület Rend kitüntetést vehetett át Tőkés László volt királyhágó-melléki református püspök, Fidesz-KDNP-s európai parlamenti képviselő és Olofsson Placid bencés szerzetes vasárnap az Országházban. A kitüntetések átadásán Orbán Viktor miniszterelnök hangsúlyozta: a bátornál is bátrabb a két kitüntetett, "embert próbáló időben tettek tanúbizonyságot hitről és becsületről, szabadságról és hazaszeretetről". A miniszterelnök a magyar szabadság és az európai keresztény kultúra két bátor tanúságtevőjének nevezte a kitüntetetteket. 1956 - Felvonták a nemzeti lobogót a Kossuth Lajos téren Frissítvevideó A lobogót a Himnusz hangjaira a Magyar Honvédség díszegysége vonta fel. Bakondi: Magyarország szolidáris videó A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint patthelyzet alakult ki az európai szintű megoldáskeresésben.
Kultúra Az OSZK 1956-os archívuma elérhető a Google Arts & Culture alkalmazásban Az OSZK 1956-os archívuma elérhető a Google Arts & Culture alkalmazásban videó BUDAPEST. Az Országos Széchényi Könyvtár 1956-os archívumának több mint 120 írásos és képi darabja online is elérhető az OSZK és az internetes óriáscég együttműködésének köszönhetően. A virtuális kiállítások révén a felhasználók ízelítőt kaphatnak az 1956-ban rögzített mozgóképekből. Díjat kapott a Tiszta szívvel a chicagói filmfesztiválon videó A chicagói bemutatkozás volt Till Attila mozifilmjének amerikai premierje, az alkotást nevezte Oscar-díjra Magyarország. A közmédia október 23-ai műsorajánlója videó Dokumentumműsorok, játékfilmek, élő kapcsolások idézik a hősök egykori helytállását.
Színes Egyesült Államok Nagydíja - Hamilton rajtol az élről Austinban Egyesült Államok Nagydíja - Hamilton rajtol az élről Austinban videó AUSTIN. A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Egyesült Államok Nagydíjának szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről. Hamilton mellől csapattársa, a világbajnoki pontversenyben éllovas német Nico Rosberg startol majd. Meghalt a Mount Everest első női meghódítója videó Hetvenhét éves korában elhunyt Tabej Dzsunko, aki a nők közül elsőként hódította meg a Mount Everestet. Brad Pitt nem válaszolt Angelina Jolie válókeresetére videó Az 52 éves színész ugyanis nem bírósági úton akar megállapodást elérni hat gyermekük felügyeleti jogáról.
Mozaik Hálóik finomhangolásával szereznek információkat a pókok Hálóik finomhangolásával szereznek információkat a pókok videó OXFORD, MADRID. Finoman változtatják hálóik feszességét a pókok, így segítve szenzoraikat, hogy a zsákmányt és a partnereket felismerjék, illetve helyzetüket meghatározzák. A pókok a háló rezgésével továbbított információból következtethetnek hálójuk állapotára is. Megsemmisült az ExoMars űrexpedíció Schiaparelli leszállóegysége videó A leszállóegység a Marsra történő leszállás folyamata során 2-4 kilométeres magasságból nekicsapódott a vörös bolygó felszínének. Tömeges hackertámadás érte amerikai cégek és médiumok honlapjait videó Két-három órán keresztül elérhetetlen volt a Yahoo, a Twitter, a Spotify, az eBay vagy például a PayPal portálja.
Vélemény Kövesdi Károly: Merjen magyar lenni! Kövesdi Károly: Merjen magyar lenni! videó Az utóbbi időben sokan felkapták a fejüket Bugár Béla néhány kijelentésén. Említsünk meg kettőt közülük, amelyeket egy majdani politológus a hazudozó és pökhendi politikusi attitűd diagnózisaként fog kezelni. Bugár úr, merjen magyar lenni, és ha szlovák párttársai rosszallnák is, vegye komolyan a gittegylet javaslatát! Őry Péter: Mitől lett demokratább a Szlovák Nemzeti Párt? videó Hogyan óhajt a Fico-kormány harcolni a szélsőségek ellen, ha koalíciós partnere az egykori fasiszta elnököt élteti? Kolek Zsolt: Kérdések és irányok a magyar belpolitikában videó Ahogy az várható volt, az október 2-i kvótareferendum hosszabb távon is meghatározó erővel bír a magyar belpolitika folyamataira.
Hitélet Mindszenty József hercegprímásra emlékeztek Bécsben Mindszenty József hercegprímásra emlékeztek Bécsben videó BÉCS. Mindszenty József Bécsbe érkezésének 45. évfordulójára emlékeztek a bécsi magyarok a Collegium Pázmáneumban szombaton, és megkoszorúzták a hercegprímás emléktábláját is. Mindszenty József Bécsbe érkezésének 45. évfordulójára emlékeztek a bécsi magyarok a Collegium Pázmáneumban. Moszulért imádkozott Ferenc pápa videó Az Úrangyala-imádság (Angelus) előtt mondott beszédében a katolikus egyházfő drámainak nevezte az iraki lakosság helyzetét. Világszerte Aleppó áldozataiért szólnak a harangok videó Szerte a világon számos templom követi a helsinki lutheránus közösségnek a példáját.
Múltunk Jogtörténész: sok értékes információt lehetne találni '56-ról a moszkvai levéltárakban Jogtörténész: sok értékes információt lehetne találni '56-ról a moszkvai levéltárakban videó BUDAPEST. Az 1956-os magyarországi forradalom és szabadságharccal kapcsolatban is sok értékes információhoz lehetne hozzájutni a moszkvai levéltárakban - mondta Horváth Attila jogtörténész az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában. Horváth Attila szerint az orosz levéltárak és történészek "rendkívüli módon gazdagítani fogják a magyar '56-ot". Tőkéczki: a társadalom többségében békés átmenetet akart videó Gyorsan fegyveres erőszak lett a válasz, és az október 25-ei Kossuth téri vérfürdő forráspontra juttatta az eseményeket. Kulturális emléknek minősítették Oskar Schindler csehországi lőszergyárát videó Oskar Schindler történetéről készítette Steven Spielberg 1993-ban a Schindler listája című filmjét.
Időjárás
Pozsony
Ma: 10°C / 10°C
Holnap: 9°C / 18°C
Ógyalla
Ma: 9°C / 9°C
Holnap: 9°C / 16°C
Losonc
Ma: 7°C / 7°C
Holnap: 6°C / 13°C
Kassa
Ma: -1°C / 0°C
Holnap: -1°C / 11°C
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Hol - Mi október 23. (vasárnap) - okt. 24. (hétfő)
07:05A Pátria Rádió katolikus egyházi műsora
Ismét jelentkezik a Pátria Rádió katolikus egyházi műsora, a Világosság. 

A műsor előzetese:

-- Az evangéliumban elhangzó példabeszéd elsősorban a helytelen vallásosság és az elbizakodottság bírálata. Ehhez fűzi gondolatait Mikus Csaba szenci káplán.
-- A szlovákiai magyar katolikusok életének történelmi helyszíne lesz 2016. november 5-én a komáromi Szent András-templom. Orosch János érsek felszenteli az első hazai magyar nős diakónust, Olgyai Csabát. Vele beszélgetünk.
-- Folytatjuk „Találkozás a kereszténységgel c.” sorozatunkat. A téma ezúttal: Restart: keresztény újjászületés.

Szerkesztő: Ürge Tamás
Adásidő : 2016-10-23 vasárnap 7 óra 5 perc
Ismétlés : 2016-10-24 hétfő 13 óra 5 perc
október 25. (kedd)
12:30Vadkerti-Zsapka-Sipos trió koncertje Érsekújvárban
2016. október 25-én 12.30-tó Érsekújvárban az Elektrotechnikai Szakközépiskolában akusztikus koncertet ad Vadkerti Imre, Zsapka Attila és Sipos Dávid. Mindenkit szeretettel várnak.
október 26. (szerda)
10:00Vadkerti-Zsapka-Sipos trió koncert Felsőszeliben
2016. október 26-án 10 órától Felsőszeliben az alapiskolában akusztikus koncertet ad Vadkerti Imre, Zsapka Attila és Sipos Dávid. Mindenkit szeretettel várnak.
17:00Születésnapi beszélgetés Bauer Edittel
Kedves Barátaink!

Ünnepeljük Bauer Editet születésnapján baráti körben, ezért szeretettel várunk minden érdeklődőt 2016. október 26-án, szerdán 17.00 órakor az MKP pozsonyi székházában (cím: Čajak utca 8). 

Köszöntőt mond:
Duray Miklós, a Szövetség a Közös Célokért elnöke,
Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártjának elnöke.
Bauer Edittel beszélget Molnár Judit újságíró.


További információk:
Pogány Erzsébet, + 421 907 890974, pogany@szakc.sk
Fiala Ilona, + 421 917 125754, fialalona@gmail.com

17:00XXX. Pozsonyi Városi Kulturális Napok - előadás Pozsonyban a migránsözönről
A CSEMADOK Pozsonyligetfalui Alapszervezete
a XXX. Pozsonyi Városi Kulturális Napok alkalmából tisztelettel meghívja
2016. október 26-án szerdán, 17.00 órakor
DUNAJSZKY Géza és PETRÁS Amália
„Migránsözön testközelből“ című előadásra. 

Helyszín: a Csemadok Rákosi Ernő Nagyterme,
Pozsony, Május 1. tér 10-12.
17:30Őshazától Rimaszombatig – Leletektől a viseletekig - Kiállításmegnyitó és előadás Rimaszombatban
Őshazától Rimaszombatig – Leletektől a viseletekig (a magyarság eredete a legújabb kutatások tükrében)

A Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Központja Őstörténeti Témacsoportjának két munkatársa (Sudár Balázs, témacsoport vezető és Petkes Zsolt, tudományos munkatárs) tart előadást, bemutatják az eddig megjelent, a témával kapcsolatos könyveket is, valamint egy kiállítási anyagot is hoznak magukkal.

A rendezvényre október 26-án, szerdán 17.30 órai kezdettel kerül sor a Tompa Mihály Református Gimnázium dísztermében a Győry Dezső Kulturális Napok keretén belül.
17:30Az Irodalmi Szemle bemutatója Rimaszombatban
Az Irodalmi Szemle új lapszámának bemutatója a rimaszombati Városi Művelődési Központban (I. emelet, 4. terem), 2016. október 26-án, szerdán, 17.30-tól.

A Fél-vidéki levelek című rovat szerzőjével, Szászi Zoltánnal Mizser Attila főszerkesztő beszélget.

A rendezvény támogatója a Szlovák Köztársaság Kormányhivatala.
18:00A Honvéd Férfikar fellépése a komáromi Szent András-templomban
A 25. Harmonia Sacra Danubiana Egyházművészeti Fesztivál keretében október 26-án, szerdán a 17 órai szentmise után,18 órától Magyarország egyetlen hivatásos férfikórusa, a 43 tagú Honvéd Férfikar ad ingyenes koncertet a komáromi Szent András-templomban. Műsorában magyar zeneszerzők (pl.: Kodály Zoltán és Bartók Béla) művei lesznek hallhatók. Minden érdeklődőt szeretettel vár a fesztivál főszervezője: a Csemadok Komáromi Alapszervezete.
20:00Halloween buli a JóMóD-dal
Az idei Halloween buli a JóMóD-dal a komáromi Švejkben lesz megtartva október 26-án, 20:00-tól.
A belépés díjtalan!!!
október 26. (szerda) - okt. 29. (szombat)
18:00Szepsi Laczkó Máté Gyülekezeti Napok - Evangelizáció és felkészülés az új borért való hálaadásra és úrvacsorára
Szepsi Laczkó Máté Gyülekezeti Napok
2016. október 15-31.

A Szepsi Református Egyházközség presbitériuma szeretettel hívja és várja a Szepsi Laczkó Máté Gyülekezeti Napok alkalmaira:

Október 26-29. (Szerda – Szombat)
„őhozzá, aki a fej, a Krisztus“

18.00 Evangelizáció és felkészülés az új borért való hálaadásra és úrvacsorára

Igét hirdet: Százvai László, kisvárdai lelkipásztor (református templom)
október 27. (csütörtök)
11:00XLVII. Szenczi Molnár Albert Napok - verslavina Lackfi Jánossal és Szabó T. Annával
2016. október 27. (csütörtök) – Szenc – VMK 

11.00 és 18 óra – Verslavina – irodalmi délelőtt és irodalmi est diákoknak és felnőtteknek, Lackfi Jánossal és Szabó T. Annával.
október 29. (szombat)
14:30Szepsi Laczkó Máté Gyülekezeti Napok - A Reformáció útja Abaújban: Dienes Dénes előadása
Szepsi Laczkó Máté Gyülekezeti Napok
2016. október 15-31.

A Szepsi Református Egyházközség presbitériuma szeretettel hívja és várja a Szepsi Laczkó Máté Gyülekezeti Napok alkalmaira:

Október 29. (Szombat)
„őhozzá, aki a fej, a Krisztus“

14.30 A Reformáció útja Abaújban, különös tekintettel Szepsire – előadás: Dienes Dénes, egyetemi tanár, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia oktatója. (helyszín: gyülekezeti terem)
19:00Szüreti batyubál Léván
A Reviczky Társulás, a Lévai Magyar Asszonyok Ligája és a Lévai Szent László Kör sok szeretettel meghívja Önöket a hagyományos Szüreti batyubálra 2016. október 29-én, szombaton 19 órai kezdettel.
A zenét a Magister Duó szolgáltatja. 

Igyunk újbort, együnk lévai libafertályt,
ahogy azt a lévaiak valamikor a szüretek
alkalmával tették, s hozzuk vissza ezt
a híres lévai csemegét újra a köztudatba!

Asztalfoglalás Kosztolányi Magdolnánál lehetséges (0907 204 699).

Tisztelettel: a lévai Reviczky Társulás

október 30. (vasárnap)
08:30Szepsi Laczkó Máté Gyülekezeti Napok - Hálaadó istentisztelet és a Kecskés Együttes hangversenye
Szepsi Laczkó Máté Gyülekezeti Napok
2016. október 15-31.

A Szepsi Református Egyházközség presbitériuma szeretettel hívja és várja a Szepsi Laczkó Máté Gyülekezeti Napok alkalmaira:

Október 30. (Vasárnap)
„őhozzá, aki a fej, a Krisztus“

08.30 Új borért való hálaadó istentisztelet és úrvacsora
16.00 Magyar reformátusok a szabadságharcainkban – A Kecskés Együttes hangversenye (református templom)
18:00A Fejedelem című musical bemutatója Kassán
II. Rákóczi Ferenc újratemetésének 110. évfordulója alkalmából Kassán kerül bemutatásra A Fejedelem című musical Moravecz Levente rendezésében október 30-án, vasárnap 18.00 órai kezdettel.

Helyszín: Grand Színház (Jumbo Centrum) – a volt Szakszervezetek Háza, Masarykova 2.

Jegyárak: 24 €, 19 €, 15 €, Csemadok tagoknak 50% engedmény, diákoknak ingyenes.
október 31. (hétfő)
16:00Szepsi Laczkó Máté Gyülekezeti Napok - A prédikátorok sírjának megkoszorúzása
Szepsi Laczkó Máté Gyülekezeti Napok
2016. október 15-31.

A Szepsi Református Egyházközség presbitériuma szeretettel hívja és várja a Szepsi Laczkó Máté Gyülekezeti Napok alkalmaira:

Október 31. (Hétfő)
16.00 A prédikátorok sírjának megkoszorúzása (szepsi köztemető)
17.00 Reformáció emléknapi istentisztelet (református templom)
november 3. (csütörtök)
17:00Beszéljünk iskoláink jövőjéről - Komáromban
A workshopokon nem mi szeretnénk megmondani a tutit, épp ellenkezőleg, mi vagyunk kíváncsiak a nyilvánosság véleményére, hogy ők milyennek képzelik el a jövő ideális iskoláit, az ideális oktatást.

A RENDEZVÉNYEN VALÓ RÉSZVÉTEL REGISZTRÁCIÓHOZ KÖZÖTT: http://beszeljunk.magyariskola.sk/regisztracio/

A rendezvény a TANDEM Nonprofit Szervezet, a Rimaszombati Kávéház, a Magyariskola.sk és a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala jóvoltából kerül megrendezésre.
november 4. (péntek)
18:00Felvidéki szemmel - Karaffa Attila fotókiállítása Somorján
Karaffa Attila amatőr fényképész fotóiból nyílik kiállítás a somorjai városi művelődési központban.   
Megnyitó: 2016. november 4., 18:00 óra. 

A megnyitón beszédet mond: Orosz Csaba,
Somorja város alpolgármestere.  

A kiállítás időtartama
2016. november 4-től 16-ig. A tárlat munkanapokon 8.00-20.00 között tekinthető meg. 

„Én amatőr szinten művelem a fényképezést. Egy kicsit olyan a kiállításom, mint én magam, szokták mondani, hiszen valóban jelen van minden, ami fontos az életemben: a kultúra, a sport, a vallás, az emberek. Úgy gondolom, hogy nekünk itt, a szülőföldünkön ezek a momentumok fontosak, és vallom azt is, hogy ezeket tovább lehet adni a
fényképek segítségével is.” /Karaffa Attila/
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Mai napon történt
87 éve"Fekete csütörtök" a New York-i tőzsdén. Kirobbant az 1929-1933-as gazdasági világválság.
71 éveAz ENSZ világnapja
14 éveA Magyar Operett Napja
384 éveMegszületett Antonie van Leeuwenhoek holland természettudós, a mikrobiológia megteremtője, a hímivarsejtek felfedezője.
368 éveMegkötötték a vesztfáliai békét, amely véget vetett a harmincéves háborúnak.
Fő támogatónk