2014. augusztus 21., csütörtök - Sámuel, Hajna
Cikkek közt...  Videók közt...  
Csáky Pál: létre kellene hoznunk az autonóm önkormányzati formákatvideó Szent István öt éve emelt révkomáromi szobránál mondott ünnepi beszédet a Magyar Közösség Pártja EP- képviselője.
Bárdos Gyula: a Csemadoknak a jövőben is fel kell vállania küldetését videó A Csemadok országos elnöke szerint a Külhoni Magyarságért Díj az egész szervezet elismerése.

Videó

Felvidéki Híradó - 2014. augusztus 21.Három „Külhoni Magyarságért Díj“ érkezett a Felvidékre
Felvidéki Híradó - 2014. augusztus 21.Gömöri keresztyén fiatalok Klapka városában
Felvidéki Híradó - 2014. augusztus 21.Három „Külhoni Magyarságért Díj“ érkezett a Felvidékre
Felvidéki Híradó - 2014. augusztus 21.Gömöri keresztyén fiatalok Klapka városában
Legfrissebb
Kétnapos látogatást tesz Kérpátalján Balogh Zoltán Az emberi erőforrások minisztere Kárpátalja kormányzójával, a megyei közgyűlés elnökével és a KMKSZ vezetőivel is tárgyal.
Lengyel védelmi miniszter: nem lesz NATO-támaszpont Lengyelországban Tomasz Siemoniak szerint a cardiffi NATO-csúcs záródokumentuma inkább az "állandó katonai jelenlét" kifejezést tartalmazza majd.
Vélhetően Szlovákiában állították ki az Ukrajnában elfogott férfi útlevelét A szlovák belügynek még nincs birtokában az eredeti úti okmány. Az ukrán belügyminisztérium fényképeket közölt az útlevélről.
Nagy értékű történelmi hintók láthatóak a prágai Hradzsinban A Befogott szépség elnevezésű kiállítás október 19-ig tekinthető meg.
Budapestről indul újra az Orient Expressz utóda Budapestről indul újra az Orient Expressz utóda, és végállomása nem Isztambulban, hanem Teheránban lesz.
Jóváhagyta a vízexport tilalmát a kormány Szlovákia teljesen betiltja a jövőben már stratégiai nyersanyagnak számító ivóvíz, ásványvíz és a geotermikus vizek exportját.
Belföld Vélhetően Szlovákiában állították ki az Ukrajnában elfogott férfi útlevelét Vélhetően Szlovákiában állították ki az Ukrajnában elfogott férfi útlevelétvideó POZSONY. Valószínűleg Szlovákiában állították ki az Ukrajnában elfogott és fogva tartott - az oroszbarát szeparatisták oldalán harcoló - külföldi személy útlevelét - tájékoztatott csütörtökön a szlovák belügyminisztérium. A szlovák belügynek még nincs birtokában az eredeti úti okmány. Az ukrán belügyminisztérium fényképeket közölt az útlevélről. Jóváhagyta a vízexport tilalmát a kormányvideó Szlovákia teljesen betiltja a jövőben már stratégiai nyersanyagnak számító ivóvíz, ásványvíz és a geotermikus vizek exportját. Fico: veszélyt jelent az országra az élelmiszer-dömpingvideó Ezen felül a minőségtelen termékek eladása higiéniai és biztonsági kockázatot jelenthet.
Külföld Lengyel védelmi miniszter: nem lesz NATO-támaszpont Lengyelországban Lengyel védelmi miniszter: nem lesz NATO-támaszpont Lengyelországbanvideó VARSÓ. Az eddigi lengyel elvárásokkal szemben nem az észak-atlanti szövetség állandó jelenléte, inkább a katonai infrastruktúra fejlesztése, a rotációs gyakorlatokon részt vevő NATO-személyzet létszámának növelése várható a szeptember 4-5-ei cardiffi csúcstalálkozótól - mondta csütörtökön Tomasz Siemoniak lengyel védelmi miniszter a Rzeczpospolita napilapnak adott interjújában. Tomasz Siemoniak szerint a cardiffi NATO-csúcs záródokumentuma inkább az "állandó katonai jelenlét" kifejezést tartalmazza majd. Súlyos veszteségek érték az ukrán önkéntes belügyi alakulatokatvideó A Donbasz, Sahtarszk, Azov és Dnyipro nevű önkéntes alakulatok összesen 19 tagja esett el és 46 sebesült meg. Navracsics: romlott a helyzet Kelet-Ukrajnábanvideó Az elmúlt időszakban romlott a helyzet Kelet-Ukrajnában - jelentette ki Navracsics Tibor csütörtökön Budapesten.
Itthon Nem okoz gondot az ifjúságnak a marihuana beszerzése Nem okoz gondot az ifjúságnak a marihuana beszerzésevideó POZSONY. Csak az utóbbi évben a szlovákiai fiatalok 15 százaléka fogyasztott marihuánát. Az ifjúság 61 százaléka 24 óra leforgása alatt jutott a droghoz, és csupán 17 százalékuk tartja lehetetlennek, vagy nagyon nehéznek a drogok beszerzését. A fiatalok csupán 17 százaléka tartja lehetetlennek, vagy nagyon nehéznek a kábítószerek beszerzését. Egy nemeskosúti ház udvarán landoltak gépkocsijukkalvideó Súlyos kimenetelű közlekedési baleset történt keddről szerdára virradó éjszaka a Galántai járásban található Nemeskosúton. Lehűlés és szeles, ködös időjárás várható Szlovákiábanvideó Kelet felé tartó, hullámzó hidegfront érezteti hatását csütörtökön Szlovákia térségében – tájékoztat az SHMÚ.
Magyar világ Kétnapos látogatást tesz Kérpátalján Balogh Zoltán Kétnapos látogatást tesz Kérpátalján Balogh Zoltánvideó BUDAPEST. Kárpátaljára látogat pénteken Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, aki kétnapos programja keretében Kárpátalja kormányzójával, a megyei közgyűlés elnökével és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) vezetőivel is tárgyal - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön az MTI-t. Az emberi erőforrások minisztere Kárpátalja kormányzójával, a megyei közgyűlés elnökével és a KMKSZ vezetőivel is tárgyal. Kolozsváron szentelték meg a Magyarok kenyerétvideó A kenyeret a Kárpát-medence magyarok lakta települései által adományozott búzából készült lisztből sütötték. Augusztus 20-a a Kárpát-medencébenvideó Nemcsak Magyarországon, hanem az anyaország határain túl is ünnepeltek augusztus 20-án.
Kultúra Nem adja vissza a krími kincseket az Allard Pierson Múzeum Nem adja vissza a krími kincseket az Allard Pierson Múzeumvideó AMSZTERDAM. Sem Kijevnek, sem Moszkvának nem adja vissza az amszterdami Allard Pierson régészeti múzeum azokat az aranykincseket, amelyeket egy Krímet bemutató kiállításra kapott kölcsön, mert attól tartanak, hogy beperelnék őket, akár Ukrajna, akár Oroszország kapná meg a műtárgyakat. Az amszerdami múzeumnál attól tartanak, hogy beperelnék őket, akár Ukrajna, akár Oroszország kapná meg a műtárgyakat. Nagy értékű történelmi hintók láthatóak a prágai Hradzsinbanvideó A Befogott szépség elnevezésű kiállítás október 19-ig tekinthető meg. Szent István Renddel tüntették ki Kertész Imrét és Rubik Ernőtvideó A magyar állam legmagasabb kitüntetését Áder János köztársasági elnök adta át a budapesti Sándor-palotában.
Színes A tengerbe szórták Robin Williams hamvait A tengerbe szórták Robin Williams hamvaitvideó SAN FRANCISCO. Robin Williamset halála másnapján elhamvasztották, hamvait pedig szétszórták a San Francisco-öbölben – írja a TMZ. Robin Williamset halála másnapján elhamvasztották, hamvait pedig szétszórták a San Francisco-öbölben. Budapestről indul újra az Orient Expressz utódavideó Budapestről indul újra az Orient Expressz utóda, és végállomása nem Isztambulban, hanem Teheránban lesz. Álmosd kocsija nyerte a debreceni virágkarneváltvideó Álmosd község "Kölcsey összehoz" c. kompozíciója lett a 45. Debreceni Virágkarnevál közönség által legszebbnek ítélt virágkocsija.
Mozaik Hatékony lehet a gyomorrák kezelésében a botox Hatékony lehet a gyomorrák kezelésében a botoxvideó WASHINGTON. Az esztétikai plasztikai sebészetben a ráncképződés csökkentésére alkalmazott vegyület, a botox hatékony lehet a gyomorrák kezelésében is - erre a következtetésre jutottak állatkísérletek során amerikai és norvég kutatók, akik eredményeiket a Science Translational Medicine folyóiratban tették közzé. Bizonyos esetekben a botox a neurológiában gyógyszerként is alkalmazható. A rákbetegség 13 fajtáját kimutató teszt fejlesztésébe fogtak Japánbanvideó A 7,9 milliárd jenes projekt célja, hogy egyetlen egyszerű vérvizsgálattal ki lehessen mutatni a rákot már korai stádiumában. Pulzáló sugárzás árulta el egy fekete lyuk létezésétvideó A Tejútrendszertől 12 millió fényévnyire ritka, közepes tömegű fekete lyukat fedeztek fel, létezését a pulzáló sugárzás árulta el.
Vélemény Farkas Iván: Zátonyra futott az uniós források felhasználása Farkas Iván: Zátonyra futott az uniós források felhasználásavideó A jelek szerint Brüsszel megelégelte az uniós források szlovákiai felhasználását kísérő visszaéléseket, területi diszkriminációt és politikai klientelizmust. Az EB július elsejétől ideiglenesen felfüggesztette 9 operatív program eredményes pályázatai uniós támogatásának kifizetését. Samu István: Vegyes házasság - az asszimiláció motorjavideó Ha azonos anyanyelvű társaságban kulturális találkozási pontokat biztosítunk, akkor elenyészővé válhat a vegyes házasság. Nagy Dávid: Az ígéret szép szó… avagy mikor lesz Érsekújvárott természetes a kétnyelvűség?videó Ahol nincs felirat, ott eltűnik a nyelv. Ahol eltűnik a nyelv, ott odavész a nemzet.
Hitélet Erdő Péter: ragaszkodnunk kell az igazság és a szeretet értékeihez Erdő Péter: ragaszkodnunk kell az igazság és a szeretet értékeihezvideó BUDAPEST. Az igazság és a szeretet értékeiről, a megbocsátás és az újrakezdés kegyelméről beszélt Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szerdán Budapesten, a Szent István-bazilika előtt, a zsúfolásig megtelt téren. Az igazság és a szeretet értékeiről, a megbocsátás és az újrakezdés kegyelméről beszélt a bíboros a Szent István-bazilika előtt. Ökumenikus istentisztelet auguszus 20. előestéjénvideó Legyen ez az ünnep alkalom arra, hogy ne megkeményítsük, hanem kinyissuk szívünket - mondta igehirdetésében Bölcskei Gusztáv. Véget ért Udvardon a XIII. családtáborvideó A programoknak a Majthényi Adolf Alapiskola, az udvardi kálvária, s természetesen a templom szolgált helyszínül.
Múltunk 200 éve hunyt el Sir Benjamin Thompson 200 éve hunyt el Sir Benjamin Thompsonvideó LONDON. Kétszáz éve, 1814. augusztus 21-én halt meg Sir Benjamin Thompson (felvett nevén Benjamin Rumford gróf) amerikai születésű angol fizikus, feltaláló, természettudós. Az amerikai születésű angol fizikust, feltalálót és természettudóst a termodinamika egyik atyjaként tartják számon. Azonosították a "jávai partok vágtázó szellemét"videó A második világháborúban elsüllyedt hajó maradványaiban 700 tengerész nyugszik. Négyszáz éve halt meg Báthory Erzsébetvideó Bár az újabb kutatások szerint politikai okokból keverték rossz hírbe, a köztudat mégis afféle női Drakulaként tartja számon.
Időjárás
Pozsony
Ma: 11°C / 21°C
Holnap: 13°C / 23°C
Ógyalla
Ma: 10°C / 21°C
Holnap: 14°C / 24°C
Losonc
Ma: 9°C / 21°C
Holnap: 11°C / 23°C
Kassa
Ma: 8°C / 17°C
Holnap: 11°C / 23°C
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Hol - Mi augusztus 21. (csütörtök)
19:30Párkányi Zenés Nyár
A Párkányi Zenés Nyár keretén belül augusztus 21-én fellép: Tomáš Bezdeda, és Mookie Brando.

Helyszín: párkányi sétálóutca
A rendezvény ingyenes!

19:30 - Mookie Brando (CAN/HU)
20:30 - Tomáš Bezdeda

Eső esetén a koncert a kultúrházban lesz megtartva!
augusztus 21. (csütörtök) - aug. 25. (hétfő)
Szent István Napok Tardoskedden
Tardoskedd Önkormányzata augusztus 21. és 25. között szervezi a Szent István Napokat a községben.
Az ünnepség programja:

Augusztus 21., csütörtök
Búcsúi véradás (Faluház)
II. Tardoskeddi Métanap (Putnoki tó melletti pálya)

Augusztus 22., péntek
15.30 Ünnepi képviselő testületi ülés (Faluház)
16.20 Üdvözlet Tardoskeddről című kiadvány keresztelője
16.30 Kiállításmegnyitó: Árendáš Milan Fajansa alkotásaiból
17.00 Koszorúzási ünnepség a Szent István szobornál (Szent István tér)
20.00 Koncertsorozat a Szabadtéri színpadon
Fellép: Király Viktor, Nagyecsedi Fekete Szemek, Korál
Belépő: elővételben 7, helyszínen 9 euró, gyereknek 6 éves korig ingyenes

Augusztus 23., szombat
8.00 Ízek utcája – szabadtéri főzőverseny (Felvégi park)
Kísérőprogramok: élő csocsó, zumba,
Gyerekparadicsom a Felvégi parkban: légvár a kisebbeknek, Bolyongó játszópark fajátékokkal, Lili bohóc lufikkal
9.00 Falunéző kisvonat: indulás a Szent István térről
13.00 Szabadtéri főzőverseny kiértékelése
15.00 Borudvar, Kézműves vásár, hagyományos tardoskeddi ételek kóstolója (Alvég)
15.30 Megemlékezés és koszorúzás a kitelepítettek emléktáblájánál. Fellép a Fevidékiek Kórusa.
16.30 Folklórcsoportok felvonulása (Sportpálya, Szent István tér, Alvég)
17.00 XVI. Folklórfesztivál (Alvég)
20.00 Térzene a borudvarban a Varjos zenekarral
21.00 Búcsúi country bál a Szabadtéri színpadnál. Belépő 2 euró.

Augusztus 24., vasárnap
10.30 Ünnepi szentmise (Szent István római katolikus templom)
15.00 Bab Társulat: Fenevadak című előadás óriás bábokkal (Tardoskeddi Termálfürdő)
17.00 Bajnoki futballmérkőzés (Szikora György Stadion)
21.00 Nosztalgia buli a Zseb zenekarral (Szabadtéri színpad), belépő 2 euró.
Egész nap: kirakodóvásár, búcsú, borkóstoló

Augusztus 25., hétfő
17.30 Barátságos futballmérkőzés (Szikora György Stadion)
19.00 Csali Néptáncegyüttes fellépése (Alvég)
20.00 Esti fürdőzés Dj Danival (Tardoskeddi Termálfürdő)
21.30 Flagrance Saltatio tűzshow, majd Szent István napi tűzijáték (Tardoskeddi Termálfürdő)
Egész nap: kirakodóvásár, búcsú
augusztus 22. (péntek)
18:00Szent István-napi ünnepség Udvardon

Udvard község, a Csemadok helyi szervezete, a Rákóczi Szövetség és az MKP helyi szervezete 
az új kenyér havának 22. napján este 6 órakor koszorúzással egybekötött megemlékezést tart a Szent László-szobornál. Ezt követően megáldják az új kenyeret. 
A megemlékezést követően a kultúrház nagytermében ünnepi koncertet ad Dinnyés József. Énekelt versei a magyar költészet ötszáz évéből nyújtanak ízelítőt.

augusztus 22. (péntek) - aug. 24. (vasárnap)
XIX. Falunap Vásárúton
Vásárúton augusztus 22-én, 23-án és 24-én tartják a XIX. Falunapot. 
A szervezők a következő programmal várják az érdeklődőket: 

Péntek - augusztus 22. 
17.00  - Játszótér átadása 
19.00 - Gulyásparti - Vontszemű János zenekarával - ingyenes 

Szombat - augusztus 23. 
8.00 - Gyermekhorgászverseny a kilencedesi tavon 
16.30 - Térzene - vásárúti fúvószenekar 
17.00 - Vásárút - Jányok bajnoki labdarúgó mérkőzés
17.00 - Óvodások műsora 
17.20 - Kevicky Tünde gyermekműsora 
18.20 - NoszaMami - nyárasdi nyugdíjas tánccsoport 
18.35 - Vásárúti Dalárda 
19.00 - NoszaMami - nyárasdi nyugdíjas tánccsoport
19.15 - Ifj. Derzsi György 
20.20 - Tombolahúzás 
21.00 - Gyurcsík Tibor 
22.00 - Kefír a V-tech-ből 
              Utcabál - DJ Bedeccsel 

Vasárnap augusztus 24-én
  9.45  - Szentmise
Finom ételekről, italokról a szervezők gondoskodnak.
augusztus 23. (szombat)
13:00Szent István ünnepség Bécsben
Bécsben a hagyományos Szent István király ünnepségre 2014. augusztus 23-án (szombat) kerül sor 13 órától a Szent István Dómban.

Simon Ferenc bécsi magyar lelkész várja a határon túli magyar katolikusokat a szentmisére és az ünnepségre.
Szent István-napi ünnepség Kéménden
A Limonium Polgári Társulás, Kéménd község és az Urunk Mennybemenetele Plébánia Szent István-napi ünnepséget tart Kéménden, 2014. augusztus 23-án. 
A program: 
13.45 - a Szent Korona másolat fogadása
14.00 - Ünnepi szentmise az Urunk Mennybemenetele Plébániatemplomban - a szentmise főcelebránsa: Ft.Dr. Juhász Gábor. 
A szentmisén közreműködik Réz Lóránt orgonaművész valamint a Jászapáti Városi Vegyeskar
Körmenet - a Szent Korona másolatának átvitele a kultúrházba. 
16.00 - Díszpolgári címek átadása - közreműködik a Stilla Pectus Nőikar Párkányból, Szeleczki Mónika és a Jászapáti Városi Vegyeskar. 
18.00 - Koncert: Vadkerti Imre és barátai. 
A nap folyamán lesz borkóstoló és ételkóstoló, a gyermekeket pedig ugráló vár és kézműves foglalkozások várják.
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Mai napon történt
215 éveMegszületett Rökk Szilárd ügyvéd, aki szerény élete végén nagy összeget adományozott jótékony célokra.
156 éveMegszületett Rudolf trónörökös, Erzsébet királyné (Sissi) és I. Ferenc József egyetlen fia.
106 éveTörökbálinton megszületett Feleki Kamill színművész, Kossuth-díjas érdemes és kiváló művész.
84 éveMegszületett Sajdik Ferenc, grafikus, karikaturista (Pom-Pom meséi, A nagy ho-ho-horgász).
76 éveMegszületett Kenny Rogers country-énekes.
Fő támogatónk