2015. március 01., vasárnap - Albin
Cikkek közt...  Videók közt...  
Alig öt év alatt 1010 ember veszítette el szlovák állampolgárságátvideó A feburártól érvényes belügyminisztériumi rendelet alapján szlovák állampolgárságuk visszaadását eddig kilencen kérvényezték.
Nyirkos napok várnak ránk, de időnként a nap is előbújhat videó Március 1-je ugyan a meteorológiai tavasz kezdete, ám az elkövetkező napokban túl nagy felmelegedéssel nem kell számolnunk..

Videó

Heti Hírösszefoglaló - 2015. február 28.Beiratkozási körkép
Heti Hírösszefoglaló - 2015. február 28.Emelkednek a nyugdíjak
Heti Hírösszefoglaló - 2015. február 28.Hetven éve kezdődött a „málenkij robot”
Heti Hírösszefoglaló - 2015. február 28.Szablyavívás Rimaszombatban
Legfrissebb
Viktor Baloga: Nincs „magyar probléma” Kárpátalján Baloga szerint a kettős állampolgárság problémáját Kijev azzal orvosolhatná, ha elérné az EU-nál a vízummentesség biztosítását.
Nyemcov-gyilkosság - Több tízezren vonulnak Moszkva belvárosában A szervezők 100 ezer résztvevőt várnak és a Kreml mellett ahhoz a hídhoz vonulnak, ahol az ellenzéki vezetőt lelőtték.
Szociális célokra szánt élelmiszer – a pazarlás folytatódik A szlovákiai jogszabályok hiányosságai miatt az adományozott élelmiszerek egy része megsemmisítésre kerül.
Százéves a budapesti autóbusz-közlekedés Megnyitották a százéves budapesti autóbusz-közlekedést ünneplő programsorozatot.
Jacenyuk: Ukrajna Magyarországot is védi Arszenyij Jacenyuk kijelentette: Putyin "a szovjet birodalomhoz hasonló" országot akar létrehozni.
Autóbusz-közlekedési vállalatok: Fico „ ingyenvonatai“ lassan tönkretesznek bennünket A Fico-kormány által bevezetett, a diákok és nyugdíjasok részére ingyenes vasúti utaztatás 2014. november 17. óta van érvényben.
Belföld Egészségügy: Harc a csúszópénz ellen Egészségügy: Harc a csúszópénz ellenvideó POZSONY. Az egészségügyi minisztérium többet is tehetne azért, hogy a lakosság komolyan vegye: a csúszópénz elfogadhatatlan az egészségügyben - vélekedik Transparency International Slovakia. A TIS szerint az egészségügyben a leghatékonyabban felvilágosítással vagy a várakozási idő csökkentésével lehetne harcolni ellene. Autóbusz-közlekedési vállalatok: Fico „ ingyenvonatai“ lassan tönkretesznek bennünket videó A Fico-kormány által bevezetett, a diákok és nyugdíjasok részére ingyenes vasúti utaztatás 2014. november 17. óta van érvényben. Borec: a bírósági alkalmazottak béremelése hamarosan megoldódhatvideó A közmédia "Szombati beszélgetések" című műsorában rámutatott arra, hogy a helyzet Csehországben és Ausztriában is hasonló.
Külföld Nyemcov-gyilkosság - Több tízezren vonulnak Moszkva belvárosában Nyemcov-gyilkosság - Több tízezren vonulnak Moszkva belvárosábanvideó MOSZKVA. Délután három órára már több tízezerre tehető azoknak a száma, akik részt vesznek Moszkva belvárosában azon a gyászmeneten, amin a pénteken meggyilkolt Borisz Nyemcovra emlékeznek. A szervezők 100 ezer résztvevőt várnak és a Kreml mellett ahhoz a hídhoz vonulnak, ahol az ellenzéki vezetőt lelőtték. A szervezők 100 ezer résztvevőt várnak és a Kreml mellett ahhoz a hídhoz vonulnak, ahol az ellenzéki vezetőt lelőtték. Jacenyuk: Ukrajna Magyarországot is védivideó Arszenyij Jacenyuk kijelentette: Putyin "a szovjet birodalomhoz hasonló" országot akar létrehozni. Nyemcov-gyilkosság - Nem találják a gyilkosság szemtanújátvideó Anna Durickaja, Borisz Nyemcov orosz ellenzéki politikus meggyilkolásának szemtanúja egyelőre ismeretlen helyen tartózkodik.
Itthon Szociális célokra szánt élelmiszer – a pazarlás folytatódik Szociális célokra szánt élelmiszer – a pazarlás folytatódikvideó POZSONY. A kiskereskedelmi üzletláncok az elmúlt évben is több tonna élelmiszert adományoztak szociális célokra. Mindazonáltal a szlovákiai jogszabályok hiányosságai miatt még mindig hatalmas a pazarlás, aminek következtében az emberi fogyasztásra még alkalmas élelmiszerek egy része megsemmisítésre kerül. A szlovákiai jogszabályok hiányosságai miatt az adományozott élelmiszerek egy része megsemmisítésre kerül. Gyorsasági maraton - a rendőrség a lakosságra bízná a radarok helyének kiválasztásátvideó Március első két hete áll rendelkezésükre, hogy beküldjék a rendőrségre, mely útszakaszokon javasolnak sebességmérést. Nyirkos napok várnak ránk, de időnként a nap is előbújhatvideó Március 1-je ugyan a meteorológiai tavasz kezdete, ám az elkövetkező napokban túl nagy felmelegedéssel nem kell számolnunk..
Magyar világ Colleen Bell: Nagyon melegen fogadtak Magyarországon Colleen Bell: Nagyon melegen fogadtak Magyarországonvideó BUDAPEST. A magyar és az amerikai kormány között sok területen kiváló az együttműködés, miközben vannak kihívások, amelyeket együtt kell megoldaniuk - jelezte az Egyesült Államok új magyarországi nagykövete az MTI-nek adott interjújában, hangsúlyozva: ő személy szerint minden téren hozzá szeretne járulni az amerikai-magyar kapcsolatok elmélyítéséhez. A magyar és az amerikai kormány között sok területen kiváló az együttműködés - jelezte az USA új magyarországi nagykövete. Viktor Baloga: Nincs „magyar probléma” Kárpátaljánvideó Baloga szerint a kettős állampolgárság problémáját Kijev azzal orvosolhatná, ha elérné az EU-nál a vízummentesség biztosítását. Orbán Viktor szeretné a legtöbbet tenni a magyar labdarúgásáértvideó Célként nevezte meg egy szellemi központ felépítését, hogy a gyerekek is megértsék, miért fontos a magyaroknak a labdarúgás.
Kultúra A Dal: Csemer Boglárka Boggie megy Bécsbe A Dal: Csemer Boglárka Boggie megy Bécsbevideó BUDAPEST. Csemer Boglárka Boggie és a Wars For Nothing című dal képviseli Magyarországot a májusi bécsi 60. Eurovíziós Dalfesztiválon május 19. és 23. között. A Wars For Nothing című dal képviseli Magyarországot a májusi bécsi 60. Eurovíziós Dalfesztiválon május 19. és 23. között. Olaszországból ellopott 17. századi könyvekre bukkantak San Franciscóbanvideó A műkincseket az amerikai szövetségi hatóságok tájékoztatása szerint visszajuttatják származási helyükre. Megvan a Szárnyas fejvadász folytatásának rendezőjevideó Denis Villeneuve lehet a Szárnyas fejvadász folytatásának rendezője, Harrison Ford ismét Rick Deckard szerepét játssza.
Színes Virágzik a téltemető Virágzik a téltemetővideó Virágzik a ritkaságnak számító téltemető a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Cégénydányádon lévő kastélypark természetvédelmi területén, ami a népi időjósok szerint azt jelenti, hogy megérkezett a tavasz Magyarország legkeletibb vidékére is. A télikének is nevezett virág mutatós, sárga virágszőnyeget hoz létre. Százéves a budapesti autóbusz-közlekedésvideó Megnyitották a százéves budapesti autóbusz-közlekedést ünneplő programsorozatot. Fa Nándorék újra a vízenvideó A versenyben a Bernard Stamm irányította Cheminées Pujoulat vezet, a Spirit of Hungary a hetedik helyen halad.
Mozaik A lehűlő Csendes-óceán lassította eddig a globális felmelegedést A lehűlő Csendes-óceán lassította eddig a globális felmelegedéstvideó A Csendes-óceán természetes lehűlése hozzájárult a globális felmelegedés ütemének lassulásához az elmúlt évtizedben, de a jelenség valószínűleg nem fog már sokáig tartani - vélik amerikai tudósok. A jelenség valószínűleg nem fog már sokáig tartani - vélik amerikai tudósok. Megtalálták az eddigi legidősebb medvefóka-kövületetvideó A faj apró volt, a kifejlett egyedek mérete alig haladta meg a tengeri vidrákét. Madagaszkárt is elérte a kétéltűeket tizedelő kórvideó A chytridiomycosis-járvány Amerikában és Ausztráliában már megtizedelte a szalamandra-, béka- és varangypopulációkat.
Vélemény Csóti György: Népszavazást kell tartani Kelet-Ukrajnában Csóti György: Népszavazást kell tartani Kelet-Ukrajnábanvideó Régóta tart az ukrajnai válság. A halottak, a sebesültek és a menekülők száma napról napra ijesztően nő. A civil lakosság szenved, nem csak a keleti területeken, hanem egész Ukrajnában. Napirenden vannak a legkülönbözőbb helyi és nemzetközi jogsértések. Kelet-Európa felkerült a világ válságövezeteinek listájára. Újabb súlyos európai gazdasági válság, vagy hét évtized után, kiterjedt háború réme fenyegeti az öreg kontinenst. Újabb súlyos európai gazdasági válság, vagy hét évtized után, kiterjedt háború réme fenyegeti az öreg kontinenst? Farkas Iván: Repedező, omladozó védősáncokvideó Szlovákia és az euróövezet többi országa nem közvetlen támogatást, még csak hitelt sem nyújtott Görögország számára. Csóti György: Az Egyesült Államok felelősségérőlvideó A szövetséget gyengíti minden lépés az USA részéről, melynek során akaratát rákényszeríteni igyekszik a partner országokra.
Hitélet Gyorssegélyt küld Kárpátaljára a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Gyorssegélyt küld Kárpátaljára a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciavideó BUDAPEST. Tízmillió forint értékű gyorssegélyt küld Kárpátaljára a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) a nehéz helyzetben lévő családok és egyedülálló idős emberek megsegítésére. Március 15-én minden magyarországi katolikus templomban a „kárpátaljai testvérek javára” gyűjtenek. Ferenc pápát is meghívták a máriaradnai kegytemplom átadására videó A kegytemplomból és kolostorból álló együttes felújítása 2012-ben kezdődött el európai uniós forrásból. Református zsinat - Szabó Istvánt választották a lelkészi elnöki tisztségrevideó A zsinat világi elnökének újra Huszár Pált, a Dunántúli Református Egyházkerület főgondnokát választották.
Múltunk Lengyelországban ötödik alkalommal ünneplik az elátkozott katonák napját Lengyelországban ötödik alkalommal ünneplik az elátkozott katonák napjátvideó VARSÓ. Ötödször emlékeznek meg Lengyelországban a második világháború utáni szovjetellenes partizánmozgalomról. Miközben Lengyelországban egyre elterjedtebb az úgynevezett elátkozott katonák emlékezete, addig az orosz kormánylap a nácik cinkosainak nevezte őket. Ötödször emlékeznek meg Lengyelországban a második világháború utáni szovjetellenes partizánmozgalomról. Már 8000 éve megjelent a búza Angliábanvideó Az elsüllyedt lelőhelyen vizsgálódó búvárrégészek kőeszközöket és az ókori emberi tevékenységek egyéb maradványait is megtalálták. Megújult a pécsváradi várvideó Az Árpád-kori magyar művészet legkorábbi emlékeinek egyike, az ezeréves épületegyüttes tavasztól várja a látogatókat.
Időjárás
Pozsony
Ma: 3°C / 10°C
Holnap: 2°C / 12°C
Ógyalla
Ma: 4°C / 11°C
Holnap: 2°C / 12°C
Losonc
Ma: 2°C / 9°C
Holnap: 1°C / 11°C
Kassa
Ma: 3°C / 8°C
Holnap: 1°C / 10°C
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Hol - Mi március 1. (vasárnap)
16:00Kovács Ágnes bódvavendégi könyvbemutatója
Kovács Ágnes Bódvavendégi 1263 - 2013 című könyvének vetítéssel egybekötött bemutatójára kerül sor március elsején 16 órai kezdettel a bódvavendégi kultúrházban.
16:00Pálúr János orgonakoncertje Pozsonyban
2015. március elsején 16 órától Pozsonyban a Szlovák Filharmónia Vigadó nagy hangversenytermében ad koncertet Pálúr János orgonaművész az Orgona szólóhangversenyek II. sorozata keretében.

Belépő 6 és 8 euró. Mindenkit szeretettel várnak.

Pálúr János Párizs Városának Nagydíjasa, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, a Budapest-fasori Református Templom orgonistája. Tanulmányait Baróti István, Lehotka Gábor és Olivier Latry tanítványaként folytatta a budapesti Zeneakadémián és a Párizsi Conservatoire-on.

Még diákéveiben megnyerte a Flor Peeters és Gárdonyi Zoltán emlékversenyek első díjait és a Párizsi Előadói Nagydíj mellett ő kapta a párizsi nemzetközi orgonaverseny Landowski különdíját is.

Európa 14 országában, az Egyesült Államokban, Japánban, az Orosz Föderációban és Ausztráliában adott hangversenyeket, melyek közül néhányat több rádió is egyenes adásban közvetített. Négy szóló- és további hat lemeze jelent meg négy kiadónál. Liszt Ferenc 200. születésnapjára készítette el kiemelten magyar orgonákat bemutató 200 improvizációját, mely azóta a zeneakadémiai hallgatók egyre népszerűbb improvizációs példatárának számít.
március 5. (csütörtök)
17:00És nemzet a nemzetre rohant... c. kiállítás Pozsonyban
A székesfehérvári Krajczáros Alapítvány szervezésében 2015. március 5-én 17 órai kezdettel „És nemzet a nemzetre rohant..." címmel kiállítás nyílik Pozsonyban magyar festők műveiből az első világháború 100. évfordulója alkalmából.
Alkotók: Borombovits Magdolna, Havasi Alla, Hubert István, Kis Luca, Koncz Eta, K. Túry Anikó, Matúz Péter, Pocsai Julianna, Simon M. Veronika, S. Kacsó Róza, Szabados Norbert, Szakácsi Éva, Szakál Antal
Előadóművészek: Mátyus Istvánné, Kocsán István, Prepszent János
A rendezvény fővédnöke: Dr. Cser – Palkovics András Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere.
A kiállítás 2015. április 10-ig tekinthető meg.
március 6. (péntek)
19:00Csirkefej - Slam Poetry Komáromban
A Komáromi Jókai Színház és a Slam Poetry Felvidék csapata Slam Poetry versenyt hirdetett. Téma: a Komáromi Jókai Színház Spiró György: Csirkefej című előadása. A versenyre március 6-án kerül sor a RÉV-ben 19:00 órás kezdettel.
Vendégek: Pion István, Gábor Indiana Tamás, Bárány Bence,Laboda Róbert
A verseny után a City Reboot Crew szórakoztatja a vendégeket.
19:00Kiscsillag akusztikus koncert Dunaszerdahelyen
2015. március 6-án 19 órától Dunaszerdahelyen a Városi Művelődési Központban a Kiscsillag zenekar akusztikus koncertjére kerül sor.
március 7. (szombat)
21:00Majka és Curtis Rozsnyón
2015. március 7-én 21 órától Rozsnyón a Colors Clubban fellép Majka és Curtis.

További fellépők: DJ. A.N.D, DJ. NRG

A hajnalig tartó bulira a belépő 4 euró. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.
március 9. (hétfő)
18:00Felvidéki szemmel - Karaffa Attila fotókiállítása
Karaffa Attila fotóiból nyílik kiállítás Dunaszerdahelyen. A Felvidéki szemmel című fényképkiállítás megnyitója 2015. március 9-én, Dunaszerdahelyen lesz a Városi Művelődési Központba. A megnyitó 18:00 órakor kezdődik a VMK aulájában.
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Mai napon történt
134 éveMegalapították a Magyar Távirati Irodát.
95 éveA Nemzetgyűlés elsöprő többséggel választotta meg Magyarország kormányzójává Horthy Miklóst.
884 éve30 éves korában, vérhasban meghalt II. István magyar király, akit 4 éves korában királlyá koronáztak.
570 éveMegszületett Sandro Botticelli itáliai festő.
559 éveKrakkóban megszületett II. Ulászló magyar király, I. Ulászló néven Csehország királya.
Fő támogatónk