2015. március 31., kedd - Árpád
Cikkek közt...  Videók közt...  
Az MKP rendelkezik a legszilárdabb szavazótáborralvideó Az MVK ügynökség felmérése szerint leginkább az MKP-hoz, a legkevésbé a Szabadság és Szolidaritáshoz hűségesek korábbi szavazóik.
A politológusok többsége pozitívan értékeli az államfő első évét videó Az elemzők szerint Andrej Kiska legfontosabb döntései az igazságszolgáltatással és az egészségüggyel kapcsolatosak.

Videó

Felvidéki Híradó - 2015. március 31.Sok kérdésre nem kaptak választ a „nemzet napszámosai“ Rozsnyón
Felvidéki Híradó - 2015. március 31.A vidék éltető ereje a mezőgazdaság
Felvidéki Híradó - 2015. március 31.A Nagyságos Fejedelemre emlékeztek Borsiban
Felvidéki Híradó - 2015. március 31.Növekszik a szlovákiai turisták száma Magyarországon
Legfrissebb
Változatos testméretűek voltak az ősemberek A testméret legnagyobb mértékű növekedése több tízezer évvel a Homo erectus afrikai kivándorlása után játszódott le.
Stoltenberg: nem folytatható a védelmi kiadások csökkentése A NATO-főtitkár szerint a NATO európai szövetségesei 1990 óta folyamatosan csökkentik védelmi kiadásaikat, és ez nem fenntartható.
Kína felé tart a Solar Impulse-2 A Solar Impulse-2 hétfőn megkezdte világ körüli útjának ötödik szakaszát. Mianmarból Kínába, Csonkingba tart.
Műveltségi vetélkedővel a Gombaszögi Nyári Táborba Műveltségi vetélkedőket szerveznek a Diákhálózat tagszervezetei, a győztesek kedvezményes jegyet kapnak a táborba.
Még egy hónapig vizsgálódik a Merkúr-szonda A NASA Merkúr-szondája még nem áll készen, hogy befejezze úttörő munkáját a Naprendszer legbelsőbb bolygójánál.
Légikatasztrófa - Öngyilkossági hajlama volt a másodpilótának A másodpilóta több évvel a pilótaengedély megszerzése előtt hosszabb ideig járt pszichoterápiára öngyilkossági hajlama miatt.
Belföld 21 új átkelő nyílik ősszel a szlovák-magyar határon 21 új átkelő nyílik ősszel a szlovák-magyar határonvideó POZSONY, BUDAPEST. A szlovák-magyar viszony jelenleg kiváló, amiből mindkét ország polgárai profitálhatnak – jelentette ki Miroslav Lajčák külügyminiszter, aki Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, illetve Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel tárgyalt Budapesten. A szlovák-magyar viszony kiváló, melyből mindkét ország polgárai profitálhatnak – jelentette ki Miroslav Lajčák külügyminiszter. Procházka generációváltást akarvideó A Háló elnöke szerint új politikai nemzedéknek kell felváltania a jelenlegi kormánypártot ahhoz, hogy javuljon a hazai helyzet. Újabb képviselő szorgalmaz egészséges iskolai büféketvideó A kormánypárti Renáta Zmajkovičová után Eva Horváthová, az OĽaNO képviselője is törvénymódosító javaslattal állt elő.
Külföld Légikatasztrófa - Öngyilkossági hajlama volt a másodpilótának Légikatasztrófa - Öngyilkossági hajlama volt a másodpilótánakvideó BERLIN. A Franciaországban lezuhant német utasszállító másodpilótáját öngyilkossági hajlam miatt kezelték a pilótaengedély megszerzése előtti időkben - közölte hétfőn a düsseldorfi ügyészség. A másodpilóta több évvel a pilótaengedély megszerzése előtt hosszabb ideig járt pszichoterápiára öngyilkossági hajlama miatt. Stoltenberg: nem folytatható a védelmi kiadások csökkentésevideó A NATO-főtitkár szerint a NATO európai szövetségesei 1990 óta folyamatosan csökkentik védelmi kiadásaikat, és ez nem fenntartható. Új név merült fel a Nyemcov-gyilkossság kapcsánvideó A nyomozók a több közvetítő részvételével megszervezett, politikai indítékú bérgyilkosság elméletét tartják a legvalószínűbbnek.
Itthon Palóc húsvét a füleki várban Palóc húsvét a füleki várbanvideó FÜLEK. Húsvét hétfőjén a régi tánchagyományokat, zenéket és népszokásokat elevenítik fel a füleki várban, ahol folklórműsorral és kézműves foglalkozásokkal is várják az érdeklődőket. A várban tizedik alkalommal rendezik meg a Palóc húsvétot. Húsvét hétfőjén a régi tánchagyományokat, zenéket és népszokásokat elevenítik fel a füleki várban, immár tizedik alkalommal. Műveltségi vetélkedővel a Gombaszögi Nyári Táborbavideó Műveltségi vetélkedőket szerveznek a Diákhálózat tagszervezetei, a győztesek kedvezményes jegyet kapnak a táborba. Országszerte szelesre fordul az időjárásvideó Az ország nagy részén 70, az északi régiókban közel 120 km/h sebességű széllökések is előfordulhatnak.
Magyar világ Közös autonómiaküzdelemre készül az EMNT és az SZNT Közös autonómiaküzdelemre készül az EMNT és az SZNTvideó KOLOZSVÁR. Közös autonómiaküzdelemre és „politikai önvédelemre” készül az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) - jelentették be hétfőn közös kolozsvári sajtótájékoztatójukon a két szervezet vezetői. Június 3-ára összehívják Marosvásárhelyre a Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Székely Nemzeti Tanács együttes ülését. Több kedvezmény jár a magyar diákigazolványravideó Mobilalkalmazás segít megtalálni az elfogadóhelyeket, egyes helyeken akár 50 százalékos kedvezményt is kaphat a diák. Fogyóban az őrvidéki magyarságvideó Az 1921-es népszámlálás során még 26 ezer őrvidéki magyart regisztráltak, számuk a rendszerváltásra lecsökken 4200-ra.
Kultúra Húsvéti fesztivál Hollókőn Húsvéti fesztivál Hollókőnvideó SALGÓTARJÁN. Gazdag folklórprogrammal, palóc gasztronómiával és népszokásokkal, locsolkodással, koncertekkel várják a vendégeket a Hollókői Húsvéti Fesztiválra szombattól hétfőig - tájékoztatott a szervező Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Gazdag folklórprogrammal, palóc gasztronómiával és népszokásokkal, locsolkodással, koncertekkel várják a vendégeket Hollókőn. Készül A hét mesterlövész remake-jevideó A főszerepben Denzel Washington és Ethan Hawke várható, a gonosz banditavezért Vincent D’Onofrio fogja alakítani. Meghalt Miroslav Ondríček neves cseh operatőrvideó A művész elsősorban Miloš Forman filmjeinek operatőreként vált ismertté és elismertté a világban.
Színes Harrison Ford sérülése komolyabb, mint gondolták Harrison Ford sérülése komolyabb, mint gondoltákvideó LOS ANGELES. Súlyos repülőgép-balesete után kiengedték Harrison Fordot a kórházból, de nem pihenéssel tölti első szabad napjait. Súlyos repülőgép-balesete után kiengedték Harrison Fordot a kórházból, de nem pihenéssel tölti első szabad napjait. Kína felé tart a Solar Impulse-2videó A Solar Impulse-2 hétfőn megkezdte világ körüli útjának ötödik szakaszát. Mianmarból Kínába, Csonkingba tart. Magyar-görög - Értékes pontot szerzett a Dárdai-csapatvideó A magyar válogatott így nyolc ponttal a pótselejtezőt érő harmadik helyen áll csoportjában.
Mozaik Még egy hónapig vizsgálódik a Merkúr-szonda Még egy hónapig vizsgálódik a Merkúr-szondavideó WASHINGTON. A NASA Merkúr-szondája még nem áll készen, hogy befejezze úttörő munkáját a Naprendszer legbelsőbb bolygójánál. A NASA Merkúr-szondája még nem áll készen, hogy befejezze úttörő munkáját a Naprendszer legbelsőbb bolygójánál. Új utak nyílhatnak meg a stroke-kutatásbanvideó A kutatás eredményei az egyik legtekintélyesebb tudományos folyóiratban, az Amerikai Tudományos Akadémia lapjában jelentek meg. Új üstököst fedeztek fel lengyel amatőr csillagászokvideó A C/2015 F2 - Polonia elnevezésű égitest a negyedik olyan üstökös a második világháború óta, amelyet lengyelek észleltek.
Vélemény Samu István: Március 15-e a számadásunk napja is Samu István: Március 15-e a számadásunk napja isvideó Március 15-e, illetve valamennyi nemzeti emléknapunk egy közösség életében arra is lehetőséget ad, hogy a tiszteletadás és az erőgyűjtés mellett számot adjunk a közösség jelenlegi helyzetéről, cselekvésének akcióképességről vagy akcióképtelenségéről. 2015-ben a felvidéki magyarságnak is megvan a feladata, a maga 12 pontja, amiért lehet küzdeni, amit ki kellene harcolnia. Kiss Beáta: Magyar nyelvet IS oktató iskolák? - avagy a látszat-jószándék veszélyeivideó A módosított állami pedagógiai program több olyan részletet is tartalmaz, mely joggal vívta ki a pedagógusok nemtetszését. Csóti György: Népszavazást kell tartani Kelet-Ukrajnábanvideó Újabb súlyos európai gazdasági válság, vagy hét évtized után, kiterjedt háború réme fenyegeti az öreg kontinenst?
Hitélet Célba ért az első kárpátaljai küldemény Célba ért az első kárpátaljai küldeményvideó POZSONY. Megérkezett Kárpátaljára az első szállítmány abból az adománygyűjtésből, melyet a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Zsinata hirdetett meg. A pénzadományokból 400 élelmiszercsomagot lehetett megvásárolni Ukrajna területén. A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház adománygyűjtésén összegyűlt pénzadományokból 400 élelmiszercsomagot sikerült vásárolni. Virágvasárnap - Ferenc pápa: a keresztények válasszák az alázat útjátvideó A megaláztatások és szenvedések közepette is embertársait szerető Jézus példájáról beszélt az egyházfő. A virágvasárnappal megkezdődik a nagyhét videó A hívek barkákkal köszöntik a papot, ahogy egykor a jeruzsálemiek pálmaágakkal hódoltak Krisztus előtt.
Múltunk Változatos testméretűek voltak az ősemberek Változatos testméretűek voltak az ősemberekvideó CAMBRIDGE. Töredékes kövületekre fókuszáló kutatók tanulmánya azt sugallja, hogy nemünk képviselői különféle testformákkal és méretekkel láttak napvilágot több mint kétmillió év alatt. Mindez alátámasztja azt az elméletet, miszerint még mindig kisebb termetűként és testsúlyúként kezdtek neki Eurázsia betelepítésének. A testméret legnagyobb mértékű növekedése több tízezer évvel a Homo erectus afrikai kivándorlása után játszódott le. Ötezer éves sörfőzdét találtak Izraelbenvideó A szakemberek a sörkészítés bizonyítékain kívül felszínre hoztak egy nagyjából hatezer éves réztőrt és egy kovakövet is. 25 éve történt a lipótvári börtönlázadás videó A gyorsreagálású erők egy halott elítéltre leltek a lázadás felszámolásakor. A fegyintézetben 27 millió koronás kár keletkezett.
Időjárás
Pozsony
Ma: 5°C / 14°C
Holnap: 3°C / 8°C
Ógyalla
Ma: 6°C / 14°C
Holnap: 3°C / 9°C
Losonc
Ma: 3°C / 7°C
Holnap: 1°C / 9°C
Kassa
Ma: 2°C / 7°C
Holnap: 1°C / 9°C
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Hol - Mi március 31. (kedd)
17:00Mária út - László Dániel festőművész kiállítása a Limes Galériában
Mária út: László Dániel festőművész kiállításának megnyitója a komáromi Limes Galériában
19:00Dunaszerdahelyi Dumaszínház
Március 31-én 19 órakor Aranyosi Péter és a Szomszédnéni Produkciós Iroda lép fel Dunaszerdahelyen, a Vidékfejlesztési SZKI színháztermében. Műsorvezető: Csenki Attila

Jegyek március 4.-től kaphatóak a Focus Musicban, elővételben 9 EUR-ért. (Helyszíni jegyár: 11 EUR)
21:00Húsvétváró egyetemi buli a komáromi Pince Klubban
Révkomáromban a volt Zeppelin helyén egy éve megnyílt Pince Klubban március 31-én az idén másodszor is az év DJ-je címmel kitüntetett Newikkal invitálják a szórakozni vágyókat egy egész estés fergeteges bulira. A programok, rendezvények, bulik természetesen nem csak egyetemistáknak szólnak.
április 2. (csütörtök)
20:00Wellhello koncert Gútán
2015. április 2-án 20 óra után Gútán a Billiárd Clubban ad első alkalommal Szlovákiában élő koncertet a Wellhello.

Jegyek március 20-tól kaphatóak a clubban: első 100 darab 5 euró, következő 100 darab 6 euró, a maradék belépők 7 euró.
április 3. (péntek)
20:00Phoenix RT, Dorothy és Hátsó Ajtó koncert Dunaszerdahelyen
2015. április 3-án 20 órától Dunaszerdahelyen a Soul Hunter Music Club ad helyszínt a Phoenix RT és a Dorothy közös tavaszi turnéjának egyetlen felvidéki fellépésének. Különleges vendég a Hátsó Ajtó zenekar. Belépő 4 euró.
április 4. (szombat)
21:00Easy Blues koncert Ipolyságon
2015. április 4-én 21 órától Ipolyságon a MyHont Caféban ad koncertet az Easy Blues zenekar.
április 7. (kedd)
19:00Jubileumi Edda koncert Komáromban
2015. április 7-én 19 órától ad jubileumi koncertet az Edda Művek Komáromban a sportcsarnokban "40 év rock" címmel.

Jegyek elővételben kaphatóak.
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Mai napon történt
126 éveElkészült az Eiffel-torony.
628 éveSzékesfehérvárott magyar királlyá koronázták Zsigmondot, a Luxemburg-ház tagját.
283 éveMegszületett Franz Joseph Haydn osztrák zeneszerző, aki Magyarországon élt és alkotott.
206 éveMegszületett Nyikolaj Vasziljevics Gogol orosz író.
202 éveMegszületett Guyon Richárd honvédtábornok.
Fő támogatónk