2014. október 26., vasárnap - Dömötör
Cikkek közt...  Videók közt...  
Vasárnapra virradóan áttérünk a téli időszámításravideó Vasárnap éjjel 3 órakor 2 órára kell visszaállítani az óramutatókat. A nyári időszámításhoz március 29-én térünk vissza.
Minden megyében felkészülnek az Ebolára videó A teljes védőfelszerelés ára csaknem 4000 euró, a költségeket a szaktárca állja.

Videó

Heti Hírösszefoglaló - 2014. október 25.A kitüntetések átadása után a kassai főkonzul elköszön hivatalától
Heti Hírösszefoglaló - 2014. október 25.Egyetemek rangsorolása a végzősök érvényesülése szerint
Heti Hírösszefoglaló - 2014. október 25.Magyar szabadalom a rimaszombati kórházban
Heti Hírösszefoglaló - 2014. október 25.Séta a rimaszombati temetőben
Legfrissebb
Boszorkányüveggel védekeztek a rontások ellen Minden valószínűség szerint egy rontásűzésre szolgáló boszorkányüveget találtak brit régészek az angliai Nottinghamshire-ben.
Ferenc pápa: megtérés nélkül nincs ökumenikus dialógus Benső megtérés nélkül nincs igazi ökumenikus dialógus – hangsúlyozta Ferenc pápa.
Élőben közvetítik a Pesti Vigadóban a londoni operaház előadásait A Királyi Operaház idei évadának számos opera- és balettelőadása lesz élőben látható a Pesti Vigadóban november és július között.
Három aranyérmet nyert Hosszú Katinka Három aranyéremmel gazdagította gyűjteményét Hosszú Katinka ma az úszók rövidpályás vk-sorozatának ötödik állomásán, Pekingben.
Telekom eladása – Mire költené Fico a pénzt? A kormányfő szerint a Szlovák Villamos Művek visszavásárlására fordíthatjuk a Telekom eladásából származó bevételt.
Provokációtól tart Kijev Egy nappal a rendkívüli parlamenti választások előtt nyugodt volt a helyzet, Kijev ugyanakkor provokációktól tart.
Belföld Újabb 24 ügyfélközpont nyílik az év végéig Újabb 24 ügyfélközpont nyílik az év végéigvideó POZSONY. Az év végéig további 24-gyel bővül az ügyfélközpontok száma. A belügyminisztérium közlése szerint az ESO közigazgatási reform keretében létesített ügyfélközpontok lényegesen felgyorsult ügyintézést biztosítanak a polgárok számára. A belügyminisztérium szerint a 2013 januárjában elindított ESO reform révén az év végéig 235 millió eurót takarít meg az állam. Telekom eladása – Mire költené Fico a pénzt?videó A kormányfő szerint a Szlovák Villamos Művek visszavásárlására fordíthatjuk a Telekom eladásából származó bevételt. Külföldi titkosszolgálati tevékenységre lett figyelmes a SISvideó Nem kell moziba menni egy kémfilmbe illő jelenetért, legalábbis erről árulkodik a SIS éves jelentése.
Külföld Megközelíti az ötezret az ebola halálos áldozatainak a száma Megközelíti az ötezret az ebola halálos áldozatainak a számavideó GENF. Immár megközelíti az 5000-et az ebola halálos áldozatainak a száma - tűnt ki az Egészségügyi Világszervezet szombaton Genfben közzétett jelentéséből. A WHO hivatalos adatai szerint összesen nyolc országban 10 141 megbetegedést regisztráltak, és a járvány mostanáig 4922 halálos áldozatot követelt. A hivatalos adatok szerint nyolc országban már több mint tízezer megbetegedést regisztráltak. Provokációtól tart Kijevvideó Egy nappal a rendkívüli parlamenti választások előtt nyugodt volt a helyzet, Kijev ugyanakkor provokációktól tart. Elmérgesedő vita London és az Európai Unió közöttvideó Egyre indulatosabb szóváltássá fajul a brit kormány és az EU közötti vita a Brüsszel által követelt pótlólagos befizetés ügyében.
Itthon Tisztújítás volt a Diákhálózatban Tisztújítás volt a Diákhálózatbanvideó DEÁKI. A szlovákiai magyar egyetemistákat tömörítő Diákhálózat a hétvégén tartotta meg rendes közgyűlését, a XXII. Hallgatói Parlamentet Deákin. A gyűlésen a szervezet munkájának eddigi értékelése mellett tisztújításra is sor került. A Diákhálózat a hétvégén tartotta meg rendes közgyűlését, a XXII. Hallgatói Parlamentet Deákin. Nincs mese – Tévéfaló ország vagyunkvideó A TNS Slovaki adatai szerint egy szlovákiai lakos átlagosan 3,5 órát tölt televíziózással, melyben főként a nők az élenjárók. A középiskolai első osztályok számáról is döntött a Pozsony Megyei Önkormányzatvideó Eldőlt, hogy Püspöki Nagy Péter Samuel Zoch-díjban, Brogyányi Mihály pedig megyeelnöki emlékplakettben részesül.
Magyar világ Felavatták a Kossuth téri sortűz áldozatainak emlékhelyét Felavatták a Kossuth téri sortűz áldozatainak emlékhelyétvideó BUDAPEST. Felavatták szombaton az 1956. október 25-i Kossuth téri sortűz áldozatainak emlékhelyét. Az eseményen Boross Péter volt miniszterelnök azt mondta: a halottak emléke nemcsak kegyeletre kötelez, hanem a tanulságok levonására is. Felavatták szombaton az 1956. október 25-i Kossuth téri sortűz áldozatainak emlékhelyét. Kelemen Hunor: ma érvekkel kell küzdeni a szabadságértvideó Az RMDSZ elnöke szerint az érvek erejével és türelemmel kell szembeszállni a szabadságot akadályozó előítéletekkel. Orbán: Magyarország jogállam, bizonyítékok nélkül nem indulhat eljárásvideó Amerikai ügyvivő: a beutazási tilalmat nem a magyar kormány intézkedései, hanem az érintettek tevékenysége miatt rendelték el.
Kultúra Élőben közvetítik a Pesti Vigadóban a londoni operaház előadásait Élőben közvetítik a Pesti Vigadóban a londoni operaház előadásaitvideó BUDAPEST. A londoni Királyi Operaház idei évadának számos opera- és balettelőadása lesz élőben látható a Pesti Vigadóban november és július között. A Királyi Operaház idei évadának számos opera- és balettelőadása lesz élőben látható a Pesti Vigadóban november és július között. Egymás kultúrájának megismerését szolgálja a budapesti török intézetvideó Yakup Gül, az intézet igazgatója abból az alkalomból adott interjút, hogy a közmédia október 29-én török tematikus napot tart. Vasárnaptól újra látogatható Néró Aranypalotájavideó Vasárnaptól hétvégénként ismét látogatható lesz Néró császár Aranypalotája, a Domus Aurea - jelentették be Rómában.
Színes Először kötöttek össze függőhíddal két hegycsúcsot Először kötöttek össze függőhíddal két hegycsúcsotvideó BERN. A világon elsőként kötöttek össze függőhíddal két alpesi hegycsúcsot Svájcban, háromezer méteres magasságban. A világon elsőként kötöttek össze függőhíddal két alpesi hegycsúcsot Svájcban, háromezer méteres magasságban. Három aranyérmet nyert Hosszú Katinkavideó Három aranyéremmel gazdagította gyűjteményét Hosszú Katinka ma az úszók rövidpályás vk-sorozatának ötödik állomásán, Pekingben. Az adócsalásért elítélt Silvio Berlusconi büntetéskedvezményben részesülvideó A volt olasz kormányfő vissza akar térni az aktív politikai életbe és részt akar venni a következő olasz választásokon.
Mozaik Megdöntötték a sztratoszféraugrás rekordját Megdöntötték a sztratoszféraugrás rekordjátvideó NEW YORK. Átadta a múltnak Felix Baumgartner 2012-ben elért mintegy 39 ezer méteres rekordját a Google konszern egyik vezetője, az 57 éves Alan Eustace, aki az osztrák extrémsportolónál is magasabbról, több mint 41 ezer méterről hajtott végre sztratoszféraugrást. Átadta a múltnak Felix Baumgartner 2012-ben elért mintegy 39 ezer méteres rekordját a Google konszern egyik vezetője. Brazília hatalmas őserdőterületet nyilvánított védettévideó Az ország az intézkedéssel az erdőirtás és az üvegházhatású gázok kibocsátása ellen küzd. A születési idő és a hangulati zavarok összefügghetnekvideó A nyáron születettek között több a hangulatváltozásra hajlamos, a téliek depresszívak, az ősziek-tavasziak között az ingerlékenyek
Vélemény Farkas Iván: Nyitra megye elfogadta jövő évi költségvetését Farkas Iván: Nyitra megye elfogadta jövő évi költségvetésétvideó A Nyitra Megyei Önkormányzat megtartotta nyolcadik képviselő-testületi ülése elfogadta a következő három évre szóló programköltségvetést, valamint a jövő évi költségvetést, amely a 2015. évre többlettel számol. A Nyitra Megyei Önkormányzat elfogadta a jövő évi költségvetést, amely a 2015. évre többlettel számol. Karaffa Attila: A futballszurkoló nem bűnöző!videó Bizonyára sokaknak ismerős a cím, találkozhattak már vele futballpályák lelátóin, a szurkolók felsőin vagy különböző fórumokon. Samu István: Egyesek Csallóköz kincsét, és a jövőt is feláldoznák!videó Szégyen és gyalázat, ami Megyeren elkezdődött, illetve ami most folyik Nagykeszin - véli Samu István.
Hitélet Ferenc pápa: megtérés nélkül nincs ökumenikus dialógus Ferenc pápa: megtérés nélkül nincs ökumenikus dialógusvideó VATIKÁNVÁROS. Benső megtérés nélkül nincs igazi ökumenikus dialógus – hangsúlyozta Ferenc pápa, amikor fogadta az Orientale Lumen amerikai alapítvány tagjait. Benső megtérés nélkül nincs igazi ökumenikus dialógus – hangsúlyozta Ferenc pápa. Eltörölné a halálbüntetést Ferenc pápa videó A halálbüntetés és az életfogytiglani börtönbüntetés eltörlését szorgalmazta Ferenc pápa csütörtökön. Az ’56-os áldozatokért adott misét Spányi Antalvideó Az imádságot Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök vezette, aki könyörgést mondott azokért, akik életüket adták a szabadságért
Múltunk Boszorkányüveggel védekeztek a rontások ellen Boszorkányüveggel védekeztek a rontások ellenvideó LONDON. Minden valószínűség szerint egy rontásűzésre szolgáló boszorkányüveget találtak brit régészek az angliai Nottinghamshire-ben, a Civil War Centre területén folyó ásatási munkálatok során. Minden valószínűség szerint egy rontásűzésre szolgáló boszorkányüveget találtak brit régészek az angliai Nottinghamshire-ben. Szenzációs Krisztus-relief került elő a siklósi várnálvideó Egy Fájdalmas Krisztust ábrázoló kőfaragványt fedeztek fel és bontott ki a falazatból. Világháborús hajóroncsokat találtak az Atlanti-óceánbanvideó A két hajó, a német U-576 és a Bluefields teherszállító 1942. július 15-én süllyedt el.
Időjárás
Pozsony
Ma: 2°C / 12°C
Holnap: 2°C / 12°C
Ógyalla
Ma: 2°C / 13°C
Holnap: 1°C / 13°C
Losonc
Ma: 0°C / 12°C
Holnap: -1°C / 13°C
Kassa
Ma: 0°C / 11°C
Holnap: -1°C / 13°C
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Hol - Mi október 23. (csütörtök) - okt. 26. (vasárnap)
15:0040. Pozsonyi Jazz Napok
Már 40.alkalommal rendezi meg a Szlovák Takarékszövetkezet a Pozsonyi Jazz Napokat, idén október 23-26.közt. A fellépők felhozatala már most nagyon színes, érdemes elővételben jegyet foglalni.

A legnagyobb jazz-zenészek térnek vissza Pozsonyba. Itt lesz John Scofield, Make Stern, VictorWooten, Robert Cray és Hugh Masekela is, hogy fellépjenek a 40.jubileumi Pozsonyi Jazz Napokon október 23. és 26. között az Inchebában.

A szervezők egy speciális meglepetéssel készültek a zenekedvelőknek, egy bónusz nulladik nappal október 23-án, a Régi Piactéren, ahol a legjobb szlovákiai jazz-zenészek lépnek majd fel.

Jegyeket a Pozsonyi Jazz Napokra szeptember 3-tól vehetnek. A program folyamatosan frissül és bővül a legnagyobb jazz-legendák neveivel.
október 26. (vasárnap)
15:00A Regnum Marianum Imakilenced 5. állomása Helembán
A Helembai Szent Imre Plébánia és a Pázmaneum Társulás nevében tisztelettel meghívjuk a 2014. október 26-án, vasárnap tartandó imanapra.

A Regnum Marianum Imakilenced 5. állomásán a magyarság lelki megújulásáért imádkozunk.

Az Imakilenced 5. állomásának programja:
15.00 Rózsafüzér
15.30 Imaóra
16.00 Ünnepi szentmise

Főcelebráns: a Helembáról származó, 10 éve felszentelt Puskás Róbert Antal pálos szerzetes atya

A Szervezők nevében:
PaedDr. Farkas Zsolt, esperes-plébános
október 31. (péntek)
19:00Bödőcs Tibor önálló estje Komáromban
Október 31-én 19 órakor Bödőcs Tibor önálló estje "Böllér balett" címmel a révkomáromi Matica-házban!
Vendég: Hajdú Balázs

Jegyek elővételben 9 EUR-ért kaphatók a Madách Könyvesboltban (Jókai u. 25.) Helyszíni jegyár: 11 EUR
november 10. (hétfő)
10:0025 szabad év - Konferencia a rendszerváltásról Nyitrán
Csáky Pál EP-képviselő és Komzsík Attila, a Nyitrai Konstantin Filozofus Egyetem dékánja tisztelettel meghivja Önöket a rendszerváltás negyedévszázados évfordulója tiszteletére szervezett "25 szabad év" c. konferenciára, amelyre 2014. november 10-en kerül sor Nyitrán.
november 14. (péntek)
17:00Az Alma együttes Dunaszerdahelyen
2014. november 14-én, pénteken 17.00 órától az Alma együttes koncertezik Dunaszerdahelyen a Városi Művelődési Központban.
Az Alma együttes első ízben felnőtteknek játszott, majd csak később kezdtek gyermekeknek zenélni - mára Magyarország legismertebb, gyerekeket megszólító együttese. Sikerük kulcsa a gyermeklelket megérintő őszinteségben, a „nevető",- és „tánc-izmokat" egyaránt megmozgató képességükben rejlik. A koncert gerincét természetesen a nagyközönség kedvencei alkotják, mint az Almamánia, Nád a házam, Ma van a szülinapom, Helikoffer, aktuális farsangi dalokkal kiegészülve. Műsoruk során nevetve tanítják a gyerekeket, miközben felhőtlen és tartalmas szórakozást nyújtanak az egész családnak.
Koncertjükre szeretettel várunk minden dalolni, kacagni és táncolni vágyó gyermeket és gyermeklelkű felnőttet.
A koncertre az Authentica produkciós iroda és a VMK Dunaszerdahely közös szervezésében kerül sor. Azok között, akik a jegyeket elővételben vásárolják, kisorsolunk 3 db Almás ajándékcsomagot (2 db CD+egy db almás gyerekpóló/csomagonként), amit a helyszínen névre szólóan dedikál majd az együttes!
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Mai napon történt
0 éveÓraállítás. A téli időszámítás kezdete.
64 éveTeréz anya Kalkuttában megalapította a Mission of Charity-t (a jótett misszióját).
58 éveMosonmagyaróvárott sortűz zúdult a fegyvertelen tömegre.
156 éveH. E. Smith szabadalmaztatta a forgótárcsás mosógépet.
153 éveJohann Philipp Reis német fizikus bemutatta a telefont.
Fő támogatónk