2015. november 30., hétfő - András, Andor
Cikkek közt...  Videók közt...  
Csökkennek jövőre a gáz- és villanyárakvideó A villamos energia fogyasztói ára átlagosan 1 százalékkal, a gázé pedig 3,6 százalékkal csökken januártól.
Az év végi jutalmak is az oktatásügyi káoszról árulkodnak videó Alkalmazottak ezrei maradnak üres kézzel az eltérő ágazati hatáskörök kuszasága miatt.

Videó

FELVIDÉKI NAPLÓ - 2015. november 30.Te vagy a fontos! az MKP szerint
FELVIDÉKI NAPLÓ - 2015. november 30.Magyar adventi napok Kassán
FELVIDÉKI NAPLÓ - 2015. november 30.Hajléktalanok adventje Komáromban
FELVIDÉKI NAPLÓ - 2015. november 30.Az összetartozást is erősíti az adventi koszorú készítése
Legfrissebb
Vegyesen fogadta a német sajtó a migrációs válság kezeléséről kötött megállapodást Több kommentár élesen bírálta Angela Merkel kancellárt, amiért Ankarára támaszkodva igyekszik csökkenteni a menekültek számát.
Átlagosan évi 34 eurónyi bírságot fizetünk A legnagyobb összegeket közlekedési szabálysértésekért, a legalacsonyabbakat kölcsönzők szolgáltatásaiért kellett fizetni.
Megújultak a székelykapuk Hargita megyében A közel egymillió forintnyi összegek nagy segítséget jelentenek a családok számára.
Csaknem 2,5 millió autót hív vissza Németországban a Volkswagen A Volkswagen korábban arról számolt be, hogy Európában 8,5 millió autót kell visszahívnia.
Meghirdették a Soós Kálmán ösztöndíjat A 2015/16-os tanévben mester vagy doktori képzésben résztvevő szlovák állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek pályázhatnak.
Neymar, Messi vagy Ronaldo kapja az Aranylabdát A FIFA-gálát - ahol a győzteseket kihirdetik - január 11-én rendezik a zürichi Kongresszusi Központban.
Belföld Kaliňák 2500 fővel növeli a rendőrök számát Kaliňák 2500 fővel növeli a rendőrök számátvideó POZSONY. Megközelítőleg 2500 fővel emelkedik a szlovákiai rendőrök száma. Az állománybővítés a következő három év során valósul majd meg, ennek költségei 15-17 millió euró körül alakulnak majd – jelentette be Robert Kaliňák belügyminiszter. A belügyminiszter szerint a következő három évben 15-17 millió euróba kerül majd a rendőrség állományának bővítése. Átlagosan évi 34 eurónyi bírságot fizetünkvideó A legnagyobb összegeket közlekedési szabálysértésekért, a legalacsonyabbakat kölcsönzők szolgáltatásaiért kellett fizetni. A Smer nem kormányozhatna egyedül, a Háló a 15 százalékhoz közelítvideó Az MVK közvélemény-kutató ügynökség felmérése szerint összesen öt párt jutna be a parlamentbe.
Külföld 1500 ember halálát okozták az orosz bombázások Szíriában 1500 ember halálát okozták az orosz bombázások Szíriábanvideó DAMASZKUSZ. Az orosz légierő bombázásai 1500 ember halálát okozták azóta, hogy Moszkva két hónappal ezelőtt belépett a szíriai konfliktusba Bassár el-Aszad elnök oldalán, és ennek az 1500-nak csaknem a harmada civil volt - közölte hétfőn az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns szervezet. Felvetődött, hogy akár a szíriai rezsim erői is csatlakozhatnának az Iszlám Állam elleni szövetséghez. Vegyesen fogadta a német sajtó a migrációs válság kezeléséről kötött megállapodástvideó Több kommentár élesen bírálta Angela Merkel kancellárt, amiért Ankarára támaszkodva igyekszik csökkenteni a menekültek számát. Csaknem 2,5 millió autót hív vissza Németországban a Volkswagenvideó A Volkswagen korábban arról számolt be, hogy Európában 8,5 millió autót kell visszahívnia.
Itthon Hetedik kiállítását nyitotta meg a bátorkeszi Pro Futuro Willa Kezw Hetedik kiállítását nyitotta meg a bátorkeszi Pro Futuro Willa Kezwvideó BÁTORKESZI. Sikeres tevékenységet folytat a tavaly megalakult Pro Futuro Willa Kezw polgári társulás, amelynek legfontosabb célja a település történetének kutatása, tárgyi és egyéb emlékek gyűjtése, a hagyományok őrzése és ápolása. A Pro Futuro Willa Kezw PT legfontosabb célja a település történetének kutatása, emlékek gyűjtése, a hagyományok őrzése. Meghirdették a Soós Kálmán ösztöndíjatvideó A 2015/16-os tanévben mester vagy doktori képzésben résztvevő szlovák állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek pályázhatnak. Az év végi jutalmak is az oktatásügyi káoszról árulkodnakvideó Alkalmazottak ezrei maradnak üres kézzel az eltérő ágazati hatáskörök kuszasága miatt.
Magyar világ Potápi: eredményes a külhoni magyar szakképzés éve program Potápi: eredményes a külhoni magyar szakképzés éve programvideó BUDAPEST. A nemzetpolitikai államtitkár szerint eredményes volt az idei évre meghirdetett külhoni magyar szakképzés éve program, a megkezdett fejlesztéseket folytatni kívánják, és jövőre a fiatal vállalkozókat szeretnék segíteni. A nemzetpolitikai államtitkár elárulta: a fejlesztéseket folytatni kívánják, és jövőre a fiatal vállalkozókat szeretnék segíteni. Megújultak a székelykapuk Hargita megyébenvideó A közel egymillió forintnyi összegek nagy segítséget jelentenek a családok számára. Bakondi: vissza kell állítani a törvényességet a schengeni határokonvideó A főtanácsadó hangsúlyozta: száz- és százezer ember veszi jelenleg semmibe az EU és az egyes tagállamok törvényeit.
Kultúra Cs. Tóth Erzsébet: boldog színésznő voltam Cs. Tóth Erzsébet: boldog színésznő voltamvideó KASSA, RÉVKOMÁROM. Nemrég életműdíjat kapott Cs. Tóth Erzsébet, munkáját a Szlovák Irodalmi Alap ismerte el és jutalmazta a kitüntetéssel. A kiváló színésznő portálunknak nyilatkozva kijelentette, elmondhatja magáról, hogy boldog volt munkája során. A kiváló színésznő nemrég életműdíjat kapott, munkáját a Szlovák Irodalmi Alap ismerte el és jutalmazta a kitüntetéssel. A szövegember – Tóth László izsai író-olvasó találkozójánvideó A József Attila-díjas irodalmár A szövegember című könyvét mutatta be vasárnap Izsán adventi szeretetteljes légkörben. Bojtorján-életműkoncert a Müpábanvideó A hetvenes-nyolcvanas években rendkívül népszerű eastern country stílus egyik legjobb zenekara 27 év után lép újra színpadra.
Színes Neymar, Messi vagy Ronaldo kapja az Aranylabdát Neymar, Messi vagy Ronaldo kapja az Aranylabdátvideó ZÜRICH. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfői bejelentése szerint Lionel Messi, Neymar és Cristiano Ronaldo maradt versenyben az év legjobb játékosának járó FIFA-Aranylabdáért. A FIFA-gálát - ahol a győzteseket kihirdetik - január 11-én rendezik a zürichi Kongresszusi Központban. Németh Krisztián találata lehet az Év gólja Amerikábanvideó A Sporting Kansas City magyar támadója a Portland elleni szólójával került be az Év gólja fináléjába. Abu-Dzabi Nagydíj - Rosberg nyerte a szezonzárótvideó Rosberg mögött csapattársa, a már biztosan vb-győztes Lewis Hamilton ért célba, a harmadik helyen Kimi Räikkönen végzett.
Mozaik A kisebb gyerekeket még érdeklik az ismeretterjesztő könyvek A kisebb gyerekeket még érdeklik az ismeretterjesztő könyvekvideó BUDAPEST. Felgyorsult az ismeretterjesztés. A Kossuth Rádió Napközben című műsora arról készített összeállítást, vajon van-e még létjogosultságuk az ismeretterjesztő könyveknek, s ha igen, akkor milyen egy jó ismeretterjesztő könyv. Ha pedig nem könyvekből, akkor honnan jutnak ismeretekhez a gyerekek? Van-e még létjogosultságuk az ismeretterjesztő könyveknek, s ha igen, akkor milyen egy jó ismeretterjesztő könyv? Mi különbség a mesterséges és a természetes vitaminok között?videó A gyógynövényekben található C-vitamin 70 százaléka épül be a szervezetbe, míg a kapszulásnak csupán a 30 százaléka. Párizsi klímacsúcs - Dönteni kell a felmelegedés korlátozásáról, a terhek elosztásáról videó A hétfőn kezdődő, két héten át tartó klímacsúcs célja, hogy az országok most először globális klímavédelmi egyezményt írjanak alá.
Vélemény Berényi József: Kulturális alap - majdnem sikerült Berényi József: Kulturális alap - majdnem sikerültvideó Ismerik a viccet: Mórickát megkérdezik, járt-e már Budapesten? Ő pedig, hogy szégyenbe ne maradjon, így válaszol: én nem, de a testvérem, a Bandi már majdnem. A Kisebbségi Kulturális Alap parlamenti előterjesztésének sikertelensége, és főleg annak mediális utóélete kapcsán ez a régi vicc jutott eszembe, holott a helyzet egyáltalán nem vidám. A Most-Híd mostani kudarca után ismét kiderült, mekkora súlya is van a magyar érdekképviseletnek ma a szlovák parlamentben. Köpöncei Péter: Európai játszmákvideó A terror teret nyer, rámutatva az eddig titkolt valóságra, amely szerint Európa átlépett egy határt, és ez célponttá tette. Szigeti László: A Polis-felmérés tanulságaivideó Újra kell egy erő a parlamentben, amely visszaszól a nemzetiek magyarellenes politikájának.
Hitélet Ferenc pápa a gyűlölet elutasítására szólított fel Ferenc pápa a gyűlölet elutasítására szólított felvideó BANGUI. Ferenc pápa fokozott biztonsági óvintézkedések közepette ellátogatott hétfőn a vallásközi konfliktus sújtotta Közép-afrikai Köztársaság fővárosának központi mecsetébe, ahol a gyűlölet és az erőszak elutasítására szólította fel a keresztényeket és a muszlimokat. Ferenc pápa ellátogatott hétfőn a vallásközi konfliktus sújtotta Közép-afrikai Köztársaság fővárosának központi mecsetébe. Advent a böjt, a bűnbánat és a jócselekedetek idejevideó A hagyományos adventi koszorú - melyet három lila és egy rózsaszín gyertya díszít -, a közös karácsonyvárást segíti. Erdő Péter: a Krisztus iránti szeretet szolidaritásra kötelezvideó Advent a Krisztusra várakozás ideje, amikor "fel kell szítanunk magunkban a hit és a szeretet lángját" - mondta Erdő Péter.
Múltunk Száznegyven éve született Heim Pál Száznegyven éve született Heim Pálvideó BUDAPEST. Száznegyven éve, 1875. november 30-án született Heim Pál gyermekgyógyász, a korszerű csecsemőgyógyászat és csecsemőgondozás egyik magyarországi meghonosítója. A budapesti Üllői úti gyermekkórház és rendelőintézet 1957 óta viseli Heim Pál nevét. A budapesti Üllői úti gyermekkórház és rendelőintézet 1957 óta viseli Heim Pál nevét. Felnyitották III. Sándor orosz cár sírjátvideó Az egyház kezdeményezte a cár sírjának felnyitását a Romanov-család meggyilkolása ügyében ősszel újraindított eljárás miatt. Négy preinka sírra bukkantak Limábanvideó Több mint ezeréves sírokra bukkantak Peruban, egy piramis formájú temetőben, amely ma Lima lakónegyedének szívében található.
Időjárás
Pozsony
Ma: 7°C / 10°C
Holnap: 6°C / 11°C
Ógyalla
Ma: 7°C / 9°C
Holnap: 5°C / 11°C
Losonc
Ma: 4°C / 8°C
Holnap: 2°C / 10°C
Kassa
Ma: 1°C / 7°C
Holnap: -1°C / 8°C
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Hol - Mi november 24. (kedd) - dec. 1. (kedd)
18:00Csemadok Kulturális Napok Dunaszerdahelyen
A Csemadok tisztelettel meghívja a Csemadok Vámbéry Ármin Alapszervezet és a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet Kulturális Napjaira, amelyet 2015. november 24-e és december 1-je között rendeznek a Dunaszerdahelyi Csemadok Házban.

A belépőjegyek vásárlásával a Csemadok szervezet működését támogatja.

Az eseményekre egységes belépő: 2 € amelyekből az előadások után sorsolnak, és értékes könyveket nyerhetnek.
december 1. (kedd)
12:00Dr. Soltész Miklós előadása a komáromi Selye János Egyetemen
A Selye J. Egyetem Református Teológiai Karán 2015. december 1-én konvokációs előadásra kerül sor.

December 1-én, kedden 12,00-tól:
Aktuális nemzeti kérdéseink címmel Dr. Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára tart előadást.
17:00„MUSZKAFÖLDÖN“ – Felvidékiek visszaemlékezései a szovjet hadifogságra
A Pozsonyi Magyar Intézet és a Fórum
Kisebbségkutató Intézet tisztelettel meghívja Önt
és kedves barátait  december 1-jén, kedden, 17 órakor a PMI székházába, Védcölöp út 54.

„MUSZKAFÖLDÖN“ –
Felvidékiek visszaemlékezései
a szovjet hadifogságra
(Fórum Kisebbségkutató Intézet, 2015)

című könyv bemutatójára

A könyvet a szerkesztők:
Csanda Gábor és Kőrös Zoltán mutatják be. 

A kötet alapanyagát a II. világháborús hadifoglyok második csoportja adja, tehát azok a felvidékiek, akik hosszabb-rövidebb időre megjárván a „Muszkaföldet” – szovjet hadifogságba kerültek. Hogy pontosabbak legyünk, az itt megszólaltatott visszemlékezők Dél-Szlovákia nyugati részéből származnak: a Vágsellyei, Galántai, Szenci, Dunazsredahelyi, Komáromi és Érsekújvári járásból. A könyv két részre osztott: a bevezető rész a harmincnyolc visszemlékezővel elkészített interjú tematikus idézetei alapján mutatja be a szovjet hadifogság jellegét. A második, fő részét Tóth Károly, Sulci József, és Merva Arnold komplett történetei alkotják. A kötet emléket kíván állítani nemcsak azoknak, akik a hadifogságot túlélték, hanem a fogság során elhunytaknak is, hiszen mindegyikük a szlovákiai magyarság áldozata és olykor hőse volt. / Kőrös Zoltán /18:00Kátai Zoltán énekmondó estje a dunaszerdahelyi Csemadok Házban
VIADALHELYEKEN, VÉRESSEN, SEBESSEN...
Katonaköltők, katonadalok a XVI. századtól az I. világháborúig

KÁTAI ZOLTÁN ÉNEKMONDÓ ESTJE
Vendégként fellép a Vásárúti Dalárda

2015. december 1-jén, kedden, 18.00 órakor a Csemadok Házban
december 2. (szerda)
11:00A „Százak Tanácsa“ tagjainak előadásai a komáromi Selye János Egyetemen
A Selye J. Egyetem Református Teológiai Karán 2015. december 1-én és 2-án konvokációs előadásokra kerül sor.

December 2-án, szerdán 11,00 órától a „Százak Tanácsa“ tagjainak előadásaira kerül sor a következő sorrendben:

A műveltség értéke - Prof. dr. Pozsgay Imre, politikus, történész

„Te mindenkinek kijelölted saját helyét…” - Deák Ernő, a Bécsi Napló főszerkesztője

Az ember mértéke - Borbély Károly festőművész

A rendezvény moderátora: Dr. habil. Kovátsné Németh Mária, PhD.,
A rendezvény házigazdája: Doc. PhDr. Molnár János
19:00Álszentek összeesküvése – a Komáromi Jókai Színház előadása Pozsonyban
Bulgakov: MOLIERE / Álszentek összeesküvése – a Komáromi Jókai Színház előadása
december 2., 19.00, Pozsony, Szlovák Nemzeti Színház történelmi épülete, Hviezdoslav tér
Rendező: Martin Huba
Szereplők: Mokos Attila, Bandor Éva, Bárdos Judit, Tóth Tibor, Rancsó Dezső, Ropog József, Olasz István, Culka Ottó

Az Álszentek összeesküvése XIV. Lajos korában játszódik a Comédie Française termeiben, a királyi palotában és egy titkos szervezet, az Igazhitűek Társaságának rejtekhelyén. Jean-Baptiste Poquelin Moliére, a történet főszereplője, sikerei csúcsára érkezett drámaíró-színész, az uralkodó pártfogoltja, kései szerelemre lobban fiatal színésznője iránt. Kapcsolata lesz az apropója a körülötte szövődő intrikáknak, kegyvesztetté válásának.
Bulgakov színműve a függés drámája – szokták mondani. Ilyen helyzetekhez vezet, amennyiben a művész nem szabad. Művészete megélhetésének egyetlen lehetősége, így kénytelen eltartói kegyét lesve lealacsonyítani a benne lakozó géniuszt.
Csakhogy az alkotó igazságösztöne s önbecsülése veszélybe sodorja a művész életét, ha sikeres lesz, s megsokasodnak az irigyei. Ilyenkor a legkisebb vétség is végzetes lehet.
A szertelen tehetség többnyire megtesz mindent azért, hogy a cselszövői célt érjenek. Moliére szertelen tehetség – Armande Béjart ellenállhatatlan szépség.
A tehetség és a hatalom ellentéte fel nem oldható. A napkirályok és zsenik barátsága tiszavirág életű. Mert az egyik a szabadságot, a másik a rendet képviseli.

Jegyfoglalás: +421 2 204 72 289, vagy e-mailen: rezervacie@snd.sk
december 3. (csütörtök)
00:00Ghymes koncert Kassán
Ghymes „Mendika” koncert lesz a kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és Gimnázium ifjúsági énekkara és a Csengettyű énekkar közreműködésében. Az esemény szervezője a DVOJBODKA Polgári Társulás.

Helyszín: Szent Erzsébet Székesegyház (Dóm)
Időpont: 2015. december 3.  
A belépés jegyvételhez kötött.
17:00Magyar közösségek esélyei a Kárpát-medencében - Csáky Pál vendége Winkler Gyula
A Pro Futuro Hungarica Pt. tisztelettel hívja az érdeklődőket december 3-án 17 órai kezdettel a Magyar közösségek esélyei a Kárpát-medencében című rendezvényére.

Csáky Pál EP-képviselő vendége ezúttal Winkler Gyula erdélyi EP-képviselő lesz.
december 4. (péntek)
17:00Nagy Zoltán gyűjteményes kiállítása a Limes Galériában
A PRO ARTE DANUBIÍ, Duna Mente Művészetéért Polgári Társulás szeretettel meghívja Önt és kedves családját Nagy Zoltán gyűjteményes kiállításának megnyitójára a Limes Galériába, Komárom, Ferencesek utcája 31. 2015. december 4-én, 17 órára. 

A kiállítás védnökei: dr. Molnár Imre, a Pozsonyi Magyar Intézet igazgatója és
Benčič Péter vállalkozó 

Megnyitja: PhDr. Farkas Veronika, művészettörténész
Közreműködik: Mgr. Prágay Marianna, zongoraművész 

A kiállítás megtekinthető: 2016. január 31-ig.
Nyitva: hétfő–péntek 9.00–17.00 óráig,
szombat–vasárnap megegyezés szerint.
Tel.: 00421/903 719 493, 00421/905 903 920
www.galerialimes.sk 

A kiállítás létrejöttét támogatta: Pozsonyi Magyar Intézet, OTP Banka, Clarimpex, Komárom Város Önkormányzata, Marko Vrzgula, Holub Julianna
december 5. (szombat)
13:30Családi délután és Kudlik–Szvorák lemezbemutató Lekenyében
December 5-én, a Csemadok Lekenyei Alapszervezet II. Családi délutánja elnevezésű rendezvény keretén belül tartják meg Kudlik Júlia és Szvorák Katalin újabb közös lemeze, a Várakozás felvidéki lemezbemutató premierjét.

Kísérő programok: fényképezkedés és dedikálási lehetőség az előadókkal, jótékonysági játékvásár a kárpátaljai Szent Mihály Gyermekotthon részére, adventi énektanulás és mikulásnapi ünnepség.

A családi délután szervezője a Csemadok Lekenyei Alapszervezete, társszervezői pedig Lekenye Község Önkormányzata, a Lekenyei Református Egyházközség és a Lekenyei Evangélikus Egyházközség. A rendezvény védnöke Kopasz József, a Csemadok keleti régiós alelnöke.

Jegyárak: felnőtteknek 4 €, családi jegy (2 felnőtt és 1 gyerek) 3 €, a Csemadok Lekenyei Alapszervezete tagjainak 2 €, gyerekeknek 15 éves korig 1 €. Jegyek elővételben a Lekenyei Községházán (058 7920 127), valamint Beke Beátánál (0948 124 133) és Takács Ágnesnél (0911 265 293) kaphatók.
18:00Kósza szél - Szécsi Pál emlékkoncert Érsekújvárban
2015. december 5-én 18 órától Érsekújvárban a Csemadok-házban Szécsi Pál emlékkoncertet ad az ESZPÉ együttes “Kósza szél” címmel.

Közreműködik Korpás Éva, Zsapka Attila, Farnbauer Péter és Sipos Dávid. Belépődíj 5 euró. Mindenkit szeretettel várnak.
19:00Demjén Ferenc koncert Komáromban
2015. december 5-én 19 órától a komáromi sportcsarnokban nagykoncertet ad Demjén Ferenc.

Belépő elővételben 15 euró, a helyszínen 17 euró, 6 éves korig a belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel várnak.
december 6. (vasárnap)
09:0046. Fábry Zoltán Közéleti Napok
46. Fábry Zoltán Közéleti Napok november 6-a és december 9-e között zajlik Szepsiben, Tornán, Stószon és Szolyván.

A rendezvénysorozatot szervezi a Csemadok OT megbízásából a Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség Csemadok Szepsi Alapszervezete. 
2015. december 6. ( szombat )
Helyszín : Szepsi Magyar Ház, ( Szepsi, Hviezdoslav u. 32.) 

Program:
09.oo Szepsi Férfi Dalárda
“Szakrális értékeink a Kárpát-medencében” - kiállítás 

Az előadássorozatot és a kiállítást megnyitja Köteles László, a Csemadok országos alelnöke
Üdvözlő beszéd – Szesztay Ádám, főkonzul 

09.15 “Fábry és Esterházy” történelmi párhuzamok.
Előadó : Molnár Imre történész, Pozsony 

10.00 „Egy autonóm társadalmi szervezet.” A Csemadok 65 éve. Előadó : Kopasz József, a Csemadok keleti alelnöke, Nagytárkány 

10.15 Vita, véleménycsere az elhangzott előadásokhoz. 

10.30 Kávészünet, a Szepsi Magyar Ház megtekintése 

10.40 “Mindannyiunkért felelősséggel”
Előadó : Szili Katalin, miniszterelnöki megbízott, Budapest 

11.20 “Önkormányzásaink” Előadó : Berényi József, tanár, politikus, Alsószeli 

12.00 Alapítvány a magyarság identitásáért és kulturális értékeiért. Előadók : Dr. Bokor Béla - Dr. Minorics Tünde PTE Kulturális Örökség Kutatócsoport 

Vita, véleménycsere az elhangzott előadásokhoz 

13.00 Fábry Zoltán mellszobrának megkoszorúzása.
Helyszín: Nyugdíjas otthon épülete (Szepsi, Fő u 81.)
14:00Az Imakilenced 9. állomása Zsitvabesenyőn
A Zsitvabesenyői Római Katolikus Plébánia és a Pázmaneum Társulás nevében tisztelettel meghívjuk a 2015. december 6-án a zsitvabesenyői plébániatemplomban tartandó imavasárnapra.

Az imavasárnapot a Regnum Marianum Imakilenced 9. állomásaként tartjuk, amelynek keretében a keresztény magyarság lelki megújulásáért imádkozunk.

Az Imakilenced 9. állomásának programja:
14.00 Imaóra
15.00 Ünnepi koncelebrált szentmise

Az imavasárnap keretében bemutatásra kerül Pintér Zoltán zsitvabesenyői lelkiatya  „Fohászok, gondolatok, köszöntők” c. könyve, amely a helyszínen megvásárolható vagy a Pázmaneum elérhetőségein megrendelhető. Ára: 7,- euró/db.
15:00Jótékonysági Ghymes koncert Szencen
2015. december 6-án 15 órától Szencen a katolikus templomban jótékonysági koncertet ad a Ghymes együttes Mendika címmel. Vendég a Szenczi Molnár Albert Alapiskola kórusa.

A koncert bevétele a Szenczi Molnár Albert Alapiskola hátrányos helyzetű tanulói részére kezdeményezett karácsonyi gyűjtést segíti. Támogatói jegy 3 euró. Jegyelővétel a SZMA Alapiskola titkárságán, vagy telefonon: 0905 61 00 22. Mindenkit szeretettel várnak.
december 12. (szombat)
17:00Adventi Ghymes koncert Deákiban
2015. december 12-én 17 órától a deáki római katolikus templomban koncertet ad a Ghymes együttes a ‘Mendika’ karácsonyi turnéja keretében. A támogatói jegy ára 1 euró. Mindenkit szeretettel várnak.
december 16. (szerda)
19:00Rúzsa Magdi koncert Dunaszerdahelyen
2015. december 16-én 19 órától Dunaszerdahelyen a Városi Művelődési Központban színházi jellegű koncertet ad Rúzsa Magdi Artisjus díjas énekesnő.

Belépőjegyek 17 euróért vásárolhatóak a VMK-ban és a Focus Music Shopban. Mindenkit szeretettel várnak.
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Mai napon történt
1915 éveSzent András napja
141 éveMegszületett Sir Winston Churchill brit államférfi, Nobel-díjas író és költő.
811 éveEsztergomban 30 éves korában meghalt Imre magyar király, aki 1196-ban apja, III. Béla halála után lépett a trónra.
348 éveDublinban megszületett Jonathan Swift ír-angol író és publicista (Gulliver utazásai).
233 éveVéget ért az amerikai függetlenségi háború.
Fő támogatónk