2014. december 21., vasárnap - Tamás
Cikkek közt...  Videók közt...  
Átlag alatti a fizetési fegyelem Szlovákiábanvideó Egy felmérés szerint a szlovákok egy adott pénzügyi évben csupán a követelések 71 százalékát teljesítették időben.
Tovább csökkennek az üzemanyagárak videó Szlovákia eddigi története legnagyobb üzemanyagár esésének tanúja.

Videó

Heti Hírösszefoglaló - 2014. december 20.Magyar-szlovák munkahelyteremtő megállapodás
Heti Hírösszefoglaló - 2014. december 20.A térség államfői Prágában egyeztettek
Heti Hírösszefoglaló - 2014. december 20.A Mikulásgyár emberei Tornaljára látogattak
Heti Hírösszefoglaló - 2014. december 20.Karácsony táján Abaúj határán
Legfrissebb
Lesz-e az idén fehér karácsony? Az előrejelzések szerint változékony, enyhe időre számíthatunk. Úgy tűnik, a szánkók és sítalpak egyelőre kényszerpihenőn maradnak
Minden ötödik ember stresszként éli meg a karácsonyt Az ünnepek közeledte – habár várjuk a karácsonyt – sok embernek stresszes időszak.
Három éve robbant a Gorilla-ügy – Vádlott továbbra sincs Három évvel ezelőtt kerültek nyilvánosságra a Gorilla-dossziéként ismertté vált, állítólag a SIS által készített dokumentumok.
Elítélte a New York-i rendőrgyilkosságot Obama Élesen elítélte a New York-i rendőrgyilkosságot vasárnap Barack Obama.
Hetven éve alakult meg Magyarországon az Ideiglenes Nemzetgyűlés Az Ideiglenes Nemzeti Kormány összetételét a szövetséges nagyhatalmak hagyták jóvá.
Moszkva hajthatatlan az ukrán pilótanő ügyében Éhségsztrájkot folytat az az ukrán pilótanő, akit a szakadárok fogtak el, és az oroszok tartanak börtönben.
Belföld Andrej Kiska a legprofibb, Pavol Paška a legamatőrebb kommunikátor Andrej Kiska a legprofibb, Pavol Paška a legamatőrebb kommunikátorvideó POZSONY. Andrej Kiska köztársasági elnök nyerte el 2014-ben a legprofibb kommunikációs készségekkel bíró politikusnak járó (Huba roka) címet az újságíró társadalomtól. Az államfőt a rangsorban Robert Kaliňák belügyminiszter, illetve Miroslav Beblavý, a Háló alelnöke követi. A legrosszabb kommunikátorrá a volt házelnököt, Pavol Paškát választották. Az újságírók szerint Robert Kaliňák belügyminiszter és Miroslav Beblavý, a Háló alelnöke is jó kommunikációs készségekkel bír. Három éve robbant a Gorilla-ügy – Vádlott továbbra sincsvideó Három évvel ezelőtt kerültek nyilvánosságra a Gorilla-dossziéként ismertté vált, állítólag a SIS által készített dokumentumok. Kotleba: önként fizetnek nekem a megyei alkalmazottakvideó Besztercebánya megyefőnöke elismerte, a hivatal néhány alkalmazottja pénzt küld a számlájára, de szerinte azt önként teszik.
Külföld Telefonon tárgyalt Merkel és Porosenko Telefonon tárgyalt Merkel és Porosenko videó KIJEV. Angela Merkel és Petro Porosenko szombati telefonbeszélgetésén reményét fejezte ki, hogy mielőbb béketárgyalások kezdődnek a kelet-ukrajnai konfliktus rendezésére - tudatta közleményben az ukrán elnöki hivatal. A kontaktcsoport mielőbbi találkozóját nevezte az ukrán válság megoldásához vezető lépések kulcsának a kancellár és az elnök. Elítélte a New York-i rendőrgyilkosságot Obamavideó Élesen elítélte a New York-i rendőrgyilkosságot vasárnap Barack Obama. Moszkva hajthatatlan az ukrán pilótanő ügyébenvideó Éhségsztrájkot folytat az az ukrán pilótanő, akit a szakadárok fogtak el, és az oroszok tartanak börtönben.
Itthon Lesz-e az idén fehér karácsony? Lesz-e az idén fehér karácsony?videó POZSONY. A meteorológusok szerint az idei év sok „leggel” dicsekedhet, ez Európa történetének legmelegebb éve vagy 1931 óta a legmelegebb ősz Szlovákiában. Valószínűleg a karácsony is a rekordok sorát gyarapítja majd. Az előrejelzések szerint változékony, enyhe időre számíthatunk. Úgy tűnik, a szánkók és sítalpak egyelőre kényszerpihenőn maradnak A legmelegebb év ér végetvideó A közép-, kelet- és észak-európai lakosság az 1981-2010-es időszakhoz viszonyítva átlagon felüli meleg időjárást tapasztalt. Felvidékiek voltak a Magyarok Karácsonyának díszvendégeivideó Az ünnepségre a karácsonyfa is a Feszty-család birtokáról, Kingyesről érkezett.
Magyar világ Nyolcszáz gyerek vendégeskedett az országházi karácsonyon Nyolcszáz gyerek vendégeskedett az országházi karácsonyonvideó BUDAPEST. Magyarországi és határon túli településekről érkezett mintegy nyolcszáz hátrányos helyzetű gyerek vett részt szombaton a Parlamentben az országházi gyermekkarácsonyon, amelyen Kövér László házelnök köszöntötte a vendégeket. Magyarországi és határon túli településekről érkezett mintegy nyolcszáz hátrányos helyzetű gyerek vett részt az ünnepségen. Angyalváró ünnepséget rendeztek Böjte Csaba árváinakvideó A parajdi sóbányában rendezett ünnepségen mintegy 2600 gyereket láttak vendégül. A jelkép-üldözés ellen tiltakoznak Sepsiszentgyörgyönvideó Petíciót intéztek a román kormányhoz a Sepsiszentgyörgyön himnuszénekléssel tüntető magyarok.
Kultúra Pop-, rock-, dzsessz- és folkkoncertek karácsonytól az újévig Pop-, rock-, dzsessz- és folkkoncertek karácsonytól az újévigvideó BUDAPEST. Beatünnep címmel két este az Illés együttes slágerei szólnak a Sportarénában, ahol a Magna Cum Laude és Demjén Ferenc is fellép a két ünnep között. A könnyűzenei élvonal szereplői közül Fenyő Miklós, a Vad Fruttik vagy az Anima Sound System, a világzenei színtérről a Muzsikás és a Csík Zenekar is koncertet ad az év utolsó napjaiban Budapesten. Illés, Magna Cum Laude, Demjén Ferenc, Fenyő Miklós, Vad Fruttik, Muzsikás, Csík Zenekar...csak néhányan a fellépők közül. Lugosi Dániel Ali nyerte a Virtuózok fődíjátvideó A közönség szavazatai alapján Lugosi Dániel Ali klarinétos nyerte a közmédia komolyzenei tehetségkutató műsorának fődíját. Fotókiállítással emlékezik a nagy háborúra a Nemzeti Múzeumvideó Légi felvételekkel és háromdimenziós képekkel mutatja be az első világháború mozzanatait a Magyar Nemzeti Múzeum.
Színes Minden ötödik ember stresszként éli meg a karácsonyt Minden ötödik ember stresszként éli meg a karácsonytvideó BUDAPEST. Az ünnepek előtti és karácsonyi stressz minden ötödik embert, különösen a nőket érinti. Az ünnepek közeledte – habár várjuk a karácsonyt – sok embernek stresszes időszak. Dél-Afrikáig jutott vándorútján egy jeladós fehér gólyavideó Csaknem 16 ezer kilométert tett meg kóborlásaival együtt egy magyar fehér gólya. A fiatal madár Rimócról indult vándorútjára. Teltházra számítanak a magyarországi fürdők az ünnepek alattvideó Az ünnepi időszakra megtelnek a fedett, téli kapacitással rendelkező magyarországi fürdők.
Mozaik Az év tudományos áttörése a Rosetta-misszió Az év tudományos áttörése a Rosetta-misszióvideó WASHINGTON. A Science neves amerikai tudományos lap szerint az év fő tudományos áttörése a Rosetta űrszonda leszállóegységének landolása a 67/P Csurjumov-Geraszimenko üstökösön. A Science neves amerikai tudományos lap szerint az év fő tudományos áttörése a Rosetta űrszonda leszállóegységének landolása. Mélységi halrekordert fedeztek fel a Mariana-árokbanvideó Több mint nyolcezer méter mélyen él az a fura küllemű hal, amelyet a Csendes-óceánban fedeztek fel. A madarak megérzik a tornádók közeledtétvideó Amerikai kutatók aranyszárnyú hernyófaló poszáták vándorlási szokásait feltérképező kutatás során tették a felfedezést.
Vélemény Tokár Géza: Mit tehet a Kerekasztal? - konferencia után, új év előtt Tokár Géza: Mit tehet a Kerekasztal? - konferencia után, új év előttvideó November végén volt a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalának éves konferenciája Nagymegyeren. A rendezvénnyel az volt a szándékunk, hogy rávilágítsunk több aktuális problémára, de több olyan felvetés is elhangzott, ami alapjaiban befolyásolhatja a Kerekasztal tevékenységét jövőre. Emellett a külső körülmények is befolyásolják a történéseket és azt, miben, hol lehet előrelépni – az alábbi rövid összegzésben az aktuális tennivalókról is szó lesz. A Kerekasztal éve lassabb volt a többinél, összességében pedig a civilek aktivitásai sem kaptak akkora hangsúlyt, mint korábban. Farkas Iván: Megszületett a 2015. évi állami büdzsévideó Ami jól látszik, az a kormány Robin Hood-szerű gazdaságpolitikája. Csáky Pál: A Pápa a parlamentbenvideó A pápa egy összetett, bonyolult testületnek mondott el egy olyan beszédet, amelynek részleteiben mindenki megtalálhatta magát.
Hitélet Megújult a gömörhorkai parókia tetőzete Megújult a gömörhorkai parókia tetőzetevideó GÖMÖRHORKA. Több mint 7500 euróból újították meg a gömörhorkai parókia teljes tetőzetét. A költségek fedezéséhez hozzájárult a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Közalapjának építkezési kerete is. A gömörhorkai gyülekezet presbitériuma az elmúlt évben döntött a parókia tetőjének a cseréjéről. Növelnék a vallási és zarándokturizmus vonzerejét Erdélyben videó A csíksomlyói Pro Educatione Egyesület és a nagyváradi Posticum együttműködésének célja a zarándokturizmus megteremtése. Ördögűzők versengenek a megszállott egyiptomiakértvideó Egyiptomban nagyon sok muzulmán és keresztény számára természetes, hogy pszichés panaszaikkal ördögűzőhöz fordul.
Múltunk Hetven éve alakult meg Magyarországon az Ideiglenes Nemzetgyűlés Hetven éve alakult meg Magyarországon az Ideiglenes Nemzetgyűlésvideó DEBRECEN. Hetven éve, 1944. december 21-én ült össze Debrecenben, a református kollégium oratóriumában az Ideiglenes Nemzetgyűlés, amely a magyar államszuverenitás kizárólagos képviselőjévé nyilvánította magát. Az Ideiglenes Nemzeti Kormány összetételét a szövetséges nagyhatalmak hagyták jóvá. Magyarország elleni katonai akcióra készült Ceausescu 1989-benvideó Egy könyv szerint Nicolae Ceausescu román kommunista diktátor 1989 nyarán a paksi atomerőmű elleni rakétatámadást készített elő. Németh Zsolt „emlékezetpolitikai NATO” létrehozását javasoltavideó Németh Zsolt a hosszú távon működő román-magyar kiegyezést is a célok közé sorolta.
Időjárás
Pozsony
Ma: 2°C / 7°C
Holnap: 7°C / 8°C
Ógyalla
Ma: 2°C / 7°C
Holnap: 6°C / 8°C
Losonc
Ma: 1°C / 6°C
Holnap: 5°C / 6°C
Kassa
Ma: 1°C / 6°C
Holnap: 4°C / 6°C
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Hol - Mi december 21. (vasárnap)
14:30Pressburger Klezmer Band Komáromban
A Komáromi Zsidó Hitközség ezúton hív meg minden érdeklődőt chanukai rendezvényére, melyre 2014. december 21-én, vasárnap 14:30-kor kerül sor a komáromi Tiszti Pavilon dísztermében.

Fellép a Pressburger Klezmer Band című új műsorával.

Ünnepi gyertyagyújtás Riszovannij Mihály vezetésével

Közreműködnek: Kálosi Zsófia és Lakatos Lili, a Selye János Gimnázium tanulói, az idei debreceni Kardos Albert Szavalóverseny győztesei.
15:00Adventi hangverseny Nagymegyeren
2014. december 21-én 15 órától Nagymegyeren a református templomban a Adventi hangversenyt rendeznek a XXII. Nagymegyeri Besnyei György Kulturális Napok záróprogramjaként. Mindenkit szeretettel várnak.
15:00Karácsony koncert Sencen
2014. december 21-én 15 órától Sencen a Városi Művelődési Központban Karácsonyi koncertet rendeznek. Fellép a Radosť énekkar és a For You vokálegyüttes.
15:00Karácsonyi ünnepváró hangverseny Kolonban
2014. december 21-én 15 órától Kolonban Karácsonyi ünnepváró hangversenyt rendeznek. Mindenkit szeretettel várnak.
16:00X. Karácsonyi hangverseny Füleken
2014. december 21-én 16 órától Füleken a Városi Művelődési Központ színháztermében rendezik meg a X. Karácsonyi hangversenyt. Mindenkit szeretettel várnak.
17:30Egressy Béni Vegyeskar koncertje Szepsiben
2014. december 21-én 17.30-tól Szepsiben az inkubátorházban adventi koncertet ad az Egressy Béni Vegyeskar. Vendég a Vox Columbellae kórus
18:00Ghymes karácsonyi koncert Somorján
A GHYMES együttes jótékonysági karácsonyi koncertet tart a somorjai református templomban 2014. december 21-én 18 órai kezdettel, a templom belső felújításának támogatására.

Közreműködnek a Somorjai Református Gyülekezet hittanosai, a verseket elmondja: Tóth Tibor színművész

Az előadás ingyenes, adományokat a gyülekezet részére a helyszínen köszönettel fogadják.

A koncert védnöke: Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke

A koncertet a Pátria Rádió élőben közvetíti.

Helyszín: Somorja, Református templom
Időpont: 2014. december 21. (vasárnap)
december 22. (hétfő)
17:00Orosz Zoltán harmonikaművész koncertje Karván
2014. december 22-én 17 órától Karván a Római Katolikus Templomban ad koncertet Orosz Zoltán harmonikaművész. Közreműködik Balogh Zoltán gitáron. A belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak.
18:00A dunaszerdahelyi Szent György Kórus karácsonyi koncertje
2014. december 22-én 18 órától Dunaszerdahelyen a katolikus templomban karácsonyi koncertet ad a Dunaszerdahelyi Szent György Kórus. Mindenkit szeretettel várnak.
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Mai napon történt
136 éveGoriban megszületett Joszif Visszarionovics Sztálin szovjet vezető, diktátor.
116 éveA tudósházaspár, Pierre és Marie Curie felfedezte a rádium nevű radioaktív elemet.
101 éveMegjelent a világ első keresztrejtvénye a Sunday New York World-ben.
77 éveMegszületett Jane Fonda amerikai színésznő, politikai aktivista, a fitness hullám elindítója (Barbarella).
74 éveMegszületett Frank Zappa amerikai gitáros, zenész, zeneszerző.
Fő támogatónk