2014. április 17., csütörtök - Rudolf
Cikkek közt...  Videók közt...  
Ma Hedvig, holnap te? – Tüntetést szerveznek Pozsonybanvideó Tüntetést szervez Pozsonyban a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala, karöltve a szlovákiai magyar civil szervezetekkel és pártokkal.
EMT: reménykeltő a Žák-Malina Hedvig ügyében tett nyilatkozat videó Reménykeltőnek tartja az Emberi Méltóság Tanácsa Andrej Kiska Žák-Malina Hedvig ügyében kegyelmet kilátásba helyező nyilatkozatát.

Videó

Felvidéki Híradó - 2014. április 16.Megemlékezés a kitelepítésekről
Felvidéki Híradó - 2014. április 16.Egyesül a felvidéki magyar ifjúság
Felvidéki Híradó - 2014. április 16.Hogyan szerettek a magyar irodalom nagyjai?
Felvidéki Híradó - 2014. április 16.Tavaszváró ünnep Szepsiben
Legfrissebb
Megtalálták és biztonságba helyezték Banksy új alkotását Megtalálták és nem sokkal később biztonságba helyezték Banksy új alkotását Bristolban.
Nem volt rossz soruk a neandervölgyi gyermekeknek Régészek megkérdőjelezik azt a vélekedést, miszerint a neandervölgyiek gyermekeinek élete nehéz, rövid és veszélyes lett volna.
A T. rex erős nyaka kiváltotta mellső végtagját Kutatók szerint a Tyrannosaurus rexnek nem volt szüksége rendes mellső végtagokra, mivel feje és nyaka eredendően erős volt.
Megteltek a szállodák a húsvéti ünnepekre Átalakulóban vannak a húsvéti szokások, egyre több család tölti szállodában az ünnepeket.
Agyi elváltozásokhoz vezethet a fiatalkori marihuána-fogyasztás Az érzelmek irányításával kapcsolatos területek módosulását is okozhatja fiataloknál a marihuána alkalmi fogyasztása.
Egy ukrán hadoszlop letette a fegyvert, három harcjármű kitört a szakadárok gyűrűjéből Egy ukrán hadoszlop katonái letették a fegyvert az őket feltartóztató oroszbarát szakadárok előtt a kelet-ukrajnai Kramatorszkban.
Belföld Ismét romlott a demokrácia minősége Szlovákiában Ismét romlott a demokrácia minősége Szlovákiábanvideó POZSONY. 2014 első negyedévében romlott a demokrácia minősége Szlovákiában – derült ki a Közéleti Kérdések Intézetének elemzéséből, melynek eredményeit mai pozsonyi sajtótájékoztatójukon ismertették a szervezet képviselői. A Közéleti Kérdések Intézetének elemzése szerint 2014 első negyedévében romlott a demokrácia minősége Szlovákiában. Megússza a börtönt az államfőválasztáson kétszer szavazó aktivistavideó Az ügyészség megszüntette a büntetőeljárást Martin Daňo aktivista ellen, aki kétszer szavazott az államfőválasztáson. Megerősítik a szlovák-ukrán határ védelmétvideó Szlovákia az ukrajnai helyzettel kapcsolatban különleges intézkedéseket foganatosított.
Külföld Egy ukrán hadoszlop letette a fegyvert, három harcjármű kitört a szakadárok gyűrűjéből Egy ukrán hadoszlop letette a fegyvert, három harcjármű kitört a szakadárok gyűrűjébőlvideó KIJEV. Egy ukrán hadoszlop katonái letették a fegyvert az őket feltartóztató oroszbarát szakadárok előtt a kelet-ukrajnai Kramatorszkban - jelentették szerdán az AFP francia hírügynökség helyszíni tudósítói. Egy ukrán hadoszlop katonái letették a fegyvert az őket feltartóztató oroszbarát szakadárok előtt a kelet-ukrajnai Kramatorszkban. Összehangolják fejlesztési stratégiájukat a visegrádi négyekvideó A visegrádi négyek, valamint Románia és Bulgária összehangolják fejlesztési stratégiájukat. Ukrán válság - A NATO újabb katonai intézkedéseket hozvideó A NATO a levegőben, a vízen és a szárazföldön is növeli jelenlétét az ukrán válságra adott válaszként.
Kultúra Az utolsó óra - Alföldi Róbert és Jordán Tamás a Komáromi Jókai Színházban Az utolsó óra - Alföldi Róbert és Jordán Tamás a Komáromi Jókai Színházbanvideó RÉVKOMÁROM. Április 23-án, szerdán 17 és 19 órakor látható a Jókai Színház nagyszínpadán a budapesti Rózsavölgyi Szalon vendégjátéka, Mark St. Germain Az utolsó óra című darabja, melyben két briliáns színész, Alföldi Róbert és Jordán Tamás lép színpadra. A darab látványtervezője és rendezője is egyben Alföldi Róbert. Megtalálták és biztonságba helyezték Banksy új alkotásátvideó Megtalálták és nem sokkal később biztonságba helyezték Banksy új alkotását Bristolban. Mediawave: rangos kulturális esemény lesz a Monostori Erődbenvideó Ismét a Monostori Erőd ad otthont a Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttlétnek, amit április 29-től május 3-ig rendeznek meg.
Színes Az ausztrálok is találkozhattak a kis György herceggel Az ausztrálok is találkozhattak a kis György herceggelvideó LONDON. Új-Zéland után Ausztráliba érkezett Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegnő, s az ausztrálok legnagyobb örömére nyolc hónapos kisfiuk, György herceg ide is elkísérte őket. Új-Zéland után Ausztráliba érkezett Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegnő, valamint a kis György herceg. Megteltek a szállodák a húsvéti ünnepekrevideó Átalakulóban vannak a húsvéti szokások, egyre több család tölti szállodában az ünnepeket. Törékeny Gabriel García Márquez egészségi állapotavideó Gabriel García Márquez családja nem erősítette meg, hogy a Nobel-díjas kolumbiai írónál kiújult a rák, de betegeskedik.
Tud-Tech A T. rex erős nyaka kiváltotta mellső végtagját A T. rex erős nyaka kiváltotta mellső végtagjátvideó MADISON. Kutatók szerint a Tyrannosaurus rexnek nem volt szüksége rendes mellső végtagokra, mivel feje és nyaka eredendően erős volt. Kutatók szerint a Tyrannosaurus rexnek nem volt szüksége rendes mellső végtagokra, mivel feje és nyaka eredendően erős volt. A kínai nagy fal újabb szakaszait tárták felvideó Régészek a kínai nagy fal újabb darabjaira bukkantak a Ninghszia Huj Nemzetiségi Autonóm Régió északnyugati részén egy völgyben. Túl hideg volt az ősi Mars a folyékony vízhezvideó Az ősi Marson feltehetőleg a hideg miatt nem volt állandóan folyékony halmazállapotú víz egy tanulmány szerint.
Életmód Agyi elváltozásokhoz vezethet a fiatalkori marihuána-fogyasztás Agyi elváltozásokhoz vezethet a fiatalkori marihuána-fogyasztásvideó CAMBRIDGE. Amerikai kutatók eredményei szerint agyi elváltozásokat, a motiváció és az érzelmek irányításával kapcsolatos területek módosulását okozhatja fiataloknál a marihuána alkalmi fogyasztása. Az érzelmek irányításával kapcsolatos területek módosulását is okozhatja fiataloknál a marihuána alkalmi fogyasztása. A Mount Everesten kutatták a cukorbetegség kialakulásátvideó Az orvosok a kutatásra 24 résztvevőt vittek a Mount Everest 5300 méter magasan álló alaptáborába. A vércsoport befolyásolja, hogy kiújul-e a prosztatarákvideó A prosztatarák nagyobb valószínűséggel újul ki sikeres műtét után az A vércsoportú férfiaknál, mint a 0 vércsoportba tartozóknál.
Múltunk Nem volt rossz soruk a neandervölgyi gyermekeknek Nem volt rossz soruk a neandervölgyi gyermekeknekvideó YORK. A Yorki Egyetem régészei megkérdőjelezik azt a közkeletű vélekedést, miszerint a neandervölgyi ember gyermekeinek élete jellemzően nehéz, rövid és veszélyes lett volna. Régészek megkérdőjelezik azt a vélekedést, miszerint a neandervölgyiek gyermekeinek élete nehéz, rövid és veszélyes lett volna. Holokauszt-emléknap - Áder János a Duna-parti emlékműnél rótta le kegyeletétvideó A holokauszt magyarországi áldozataira emlékezett Áder János a budapesti Cipők a Duna-parton emlékműnél szerdán. Római kori színházat tárnak fel a firenzei Palazzo Vecchio alattvideó Újabb darabját találták meg Firenze központjában az egykor ott álló római kori színháznak.
Vélemény Kolek Zsolt: A kétharmad után Kolek Zsolt: A kétharmad utánvideó Múlt szombaton bizonyossá vált, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség az újonnan felálló törvényhozásban is kétharmados többséget szerzett. A hétvégén bizonyossá vált, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség az újonnan felálló törvényhozásban is kétharmados többséget szerzett. Samu István: a pártpolitika erőteljesen hitelét veszítivideó Az új generáció feladata a politikában az elvszerű közösségi érdekképviselet mellett a (párt)politika hitelének visszaszerzése. Király Zsolt: Bugár - spolupráca helyett polgári pártvideó Bugár Béla ezidáig sikeresen szörfözött a politikai hullámokon, legújabb lépésével azonban könnyen zátonyra futhat.
Hitélet Magyarország-szerte nagycsütörtöki szertartásokat tartanak Magyarország-szerte nagycsütörtöki szertartásokat tartanakvideó BUDAPEST. Országszerte nagycsütörtöki szertartásokat tartanak a katolikus templomokban. Erdő Péter bíboros főpapi szentmise keretében szenteli meg a szent olajokat délelőtt a budapesti Szent István-bazilikában. Magyarország-szerte nagycsütörtöki szertartásokat tartanak a katolikus templomokban. Felújítják az uzapanyiti református templom tornyátvideó Hamarosan felújítják a 162 évvel ezelőtt épített uzapanyiti református templom tornyát. Történelmi jelentőségű Ferenc pápa virágvasárnapi beszédevideó A krisztusi passiónak a mai kor emberéhez is szóló üzenetéről beszélt Ferenc pápa virágvasárnap.
Oktatás Répás: jobban teljesítenek az anyanyelven tanuló gyermekek Répás: jobban teljesítenek az anyanyelven tanuló gyermekekvideó BUDAPEST. Répás Zsuzsanna nemzetpolitikai helyettes államtitkár közlése szerint jobban teljesítenek az anyanyelven tanuló diákok, és elsődleges cél, hogy a szülők minél nagyobb arányban magyar tanítási nyelvű oktatási intézményekbe írassák a gyermekeiket a külhoni magyarok által lakott területeken. Répás Zsuzsanna nemzetpolitikai helyettes államtitkár közlése szerint jobban teljesítenek az anyanyelven tanuló diákok. Cultura Nostra történelmi verseny 2014videó A Pannonhalmi Főapátság és a Rákóczi Szövetség az idén 13. alkalommal hirdette meg Cultura Nostra címmel történelmi versenyét. Jubilált a Komáromi Egyetemi Napokvideó A jubileumi, X. Komáromi Egyetemi Napokról Czibula Ádám, a HÖK sajtószóvivője nyilatkozott portálunknak.
Időjárás
Pozsony
Ma: 3°C / 15°C
Holnap: 4°C / 17°C
Ógyalla
Ma: 4°C / 17°C
Holnap: 7°C / 18°C
Losonc
Ma: 3°C / 17°C
Holnap: 8°C / 21°C
Kassa
Ma: 5°C / 15°C
Holnap: 9°C / 21°C
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Mai napon történt
0 éveNagycsütörtök, az utolsó vacsora napja.
303 éveBécsben 32 éves korában himlőben meghalt I. József magyar király, német-római császár és cseh király.
224 éveMeghalt Benjamin Franklin, a villámhárító feltalálója, egyike a Függetlenségi Nyilatkozat aláíróinak.
96 éveMegszületett William Holden Oscar-díjas filmszínész (Híd a Kwai folyón).
77 éveMegszületett Daffy Duck (Dodó kacsa) rajzfilmszereplő.
Fő támogatónk