2014. április 24., csütörtök - György
Cikkek közt...  Videók közt...  
Kisebbségi nyelvhasználat – A kormányhivatal vizsgálja a Pro Civis beadványaitvideó Miért tartotta fontosnak a Pro Civis Polgári Társulás figyelmeztetni a konkrét törvénysértésekre a kormányhivatalt?
Lesöpörte az asztalról Kiska feljelentését a rendőrség videó A rendőrség szerint Robert Fico kormányfő nem rágalmazta az újonnan megválasztott köztársasági elnököt.

Videó

Felvidéki Híradó - 2014. április 24.Az MKP bemutatta az európai parlamenti választási programját
Felvidéki Híradó - 2014. április 24.Sporttoborzó Dunaszerdahelyen
Felvidéki Híradó - 2014. április 24.Megjelent a Parapács első CD-je
Felvidéki Híradó - 2014. április 24.Saját pénznem egy kis faluban
Legfrissebb
Áder: a Rubik-kocka a legnagyobb magyar találmányok egyike Rubik Ernő kockája a legnagyobb magyar találmányok sorába tartozik - jelentette ki Áder János köztársasági elnök.
A volt jugoszláv elnök szerint Szerbia már régen elveszítette Koszovót A szerbek az 1998-1999-es szerb-koszovói háború alatt elveszítették a területet - jelentette ki Dobrica Cosic volt jugoszláv elnök
Elloptak két értékes képet a debreceni MODEM-ből Eltűnt két nagyértékű kép a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ raktárából.
180 millió éves a nemet meghatározó Y-kromoszóma A nemet meghatározó Y-kromoszóma 180 millió éves és stabilabb, mint vélték.
Újabb fontos lépés a kétnyelvűség terén Révkomáromban Révkomárom bevezette a helyi ingatlanadókra és lakossági hulladékkezelési illetékre vonatkozó határozatok teljes kétnyelvűsítését.
Orosz hadgyakorlat kezdődött, Ukrajna leállította a terrorellenes műveletet Orosz hadgyakorlat kezdődött a Délkelet-Ukrajnával határos területeken, Kijev leállította a terrorellenes műveletet.
Belföld Közös kihelyezett ülést tartott a szlovák és a cseh kormány Közös kihelyezett ülést tartott a szlovák és a cseh kormányvideó SZAKOLCA. Az adóelkerülés elleni közös fellépés, a két ország védelmi tárcáinak együttműködési lehetőségei és a közúti infrastruktúra fejlesztése volt a fő téma a szlovák és a cseh kormány közös kihelyezett ülésén, amelyet csütörtökön tartottak meg Szakolcán. A szlovák és a cseh kormány mostani együttes ülése már a második ilyen jellegű találkozó volt. Újabb fontos lépés a kétnyelvűség terén Révkomárombanvideó Révkomárom bevezette a helyi ingatlanadókra és lakossági hulladékkezelési illetékre vonatkozó határozatok teljes kétnyelvűsítését. Robert Fico gerincproblémákkal küzdvideó Egészségügyi problémákkal küzd Robert Fico kormányfő. Lehetséges, hogy gyógykezelése miatt módosítani kell munkaprogramját.
Külföld Orosz hadgyakorlat kezdődött, Ukrajna leállította a terrorellenes műveletet Orosz hadgyakorlat kezdődött, Ukrajna leállította a terrorellenes műveletetvideó MOSZKVA. Az ukrán biztonsági erők leállították a Donyeck megyei Szlovjanszk városában a terrorellenes műveletet csütörtökön, miután az orosz csapatok létszáma megnövekedett az ország keleti határánál. Orosz hadgyakorlat kezdődött a Délkelet-Ukrajnával határos területeken, Kijev leállította a terrorellenes műveletet. Áder: a Rubik-kocka a legnagyobb magyar találmányok egyikevideó Rubik Ernő kockája a legnagyobb magyar találmányok sorába tartozik - jelentette ki Áder János köztársasági elnök. A volt jugoszláv elnök szerint Szerbia már régen elveszítette Koszovótvideó A szerbek az 1998-1999-es szerb-koszovói háború alatt elveszítették a területet - jelentette ki Dobrica Cosic volt jugoszláv elnök
Kultúra Kezdődik a XXIII. Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny Kezdődik a XXIII. Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Versenyvideó RIMASZOMBAT. Április 24. és 26. között rendezik meg Rimaszombatban a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny 23. évfolyamának döntőjét. Április 24. és 26. között rendezik meg Rimaszombatban a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny 23. évfolyamának döntőjét. Elloptak két értékes képet a debreceni MODEM-bőlvideó Eltűnt két nagyértékű kép a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ raktárából. Rendhagyó előadással ünnepelték Shakespeare születésnapjátvideó Rekordmagasságban tartott előadással ünnepelték Shakespeare születésnapját
Színes Hajléktalonoknak adományozott társasházat Bon Jovi Hajléktalonoknak adományozott társasházat Bon Jovivideó PHILADELPHIA. Hajléktalonoknak adományozott társasházat Bon Jovi. A zenész nem először támogatja a rászorulókat, már több alkalommal tartott segélykoncerteket, vagy vett részt adománygyűjtésben. A zenész életében nem ez volt az első, hogy önzetlenül segített másokon. Balesetben meghalt a brit trónörökös sógoravideó Balesetben meghalt Károly brit trónörökös feleségének testvére. Gábor Zsazsa még mindig rendkívül népszerűvideó A 97 éves Gábor Zsazsára még mindig előkelő dívaként emlékszik a világ.
Tud-Tech 180 millió éves a nemet meghatározó Y-kromoszóma 180 millió éves a nemet meghatározó Y-kromoszómavideó LAUSANNE. A nemet meghatározó Y-kromoszóma 180 millió éves, és stabilabb, mint korábbi kutatások alapján vélték. Az általa hordozott gének egy része évmilliókat élt már túl, tehát nem valószínű, hogy el fog tűnni - derült ki svájci és amerikai genetikusok tanulmányaiból. A nemet meghatározó Y-kromoszóma 180 millió éves és stabilabb, mint vélték. Sikeres volt az űrsétavideó Űrsétával sikeresen kicserélték a rossz számítógépet a Nemzetközi Űrállomáson. Rohamosan fogy a gleccserekkel borított terület a Mount Everestenvideó A globális felmelegedés következtében az elmúlt 40 évben 10 százalékkal megfogyatkoztak a Csomolungma gleccserei.
Életmód Csökkenti a krónikus gyulladások kockázatát az anyatej Csökkenti a krónikus gyulladások kockázatát az anyatejvideó EVANSTON. Egy amerikai vizsgálat szerint az anyatejes táplálás időtartama összefügg a fiatal felnőttkori krónikus gyulladások kockázatával, amely a szív- és érrendszeri, illetve emésztőszervi betegségek későbbi kialakulásának esélyére utal. Egy vizsgálat szerint az anyatejes táplálás időtartama összefügg a fiatal felnőttkori krónikus gyulladások kockázatával. A derékfájás keseríti meg a legtöbb ember életétvideó A derékfájdalom világszerte több ember életét keseríti meg, mint további 300 más egészségügyi probléma. Nemcsak az ásítás, a stressz is ragadósvideó Nemcsak az ásítás, a stressz is ragadós lehet - mutatták ki német kutatók.
Múltunk Új ereklyetartóban Szent Adalbert földi maradványai Új ereklyetartóban Szent Adalbert földi maradványaivideó PRÁGA. Új ereklyetartóban helyezték el szerdán a prágai Szent Vitus székesegyházban Szent Adalbert földi maradványait. Új ereklyetartóban helyezték el a prágai Szent Vitus székesegyházban Szent Adalbert földi maradványait. Inka templomra bukkantak Perubanvideó A Brüsszeli Szabadegyetem közleménye szerint ritka falfestményekkel díszített inka templomot fedeztek fel Limától délre. Exkluzív corvina-kiállítás az Országos Széchényi Könyvtárban videó A Mátyás király könyvtárából ellopott négy 15. századi díszkódex látható azon az exkluzív corvina-kiállításon.
Vélemény Kolek Zsolt: Európai mérce Kolek Zsolt: Európai mércevideó Május 24-én Szlovákia polgárai immár harmadik alkalommal választanak képviselőket az Európai Parlamentbe. Az uniós csatlakozás óta eltelt évtized már kellő perspektívát kínál ahhoz, hogy a szlovákiai választók a voksoláson mérlegre tegyék a 2004-ben megfogalmazott reményeiket és várakozásaikat. Május 24-én Szlovákia polgárai immár harmadik alkalommal választanak képviselőket az Európai Parlamentbe. Bartók Csaba: Adalékok egy szepsi iskolaalapításhozvideó Bartók Csaba: Adalékok egy szepsi iskolaalapításhoz Mihályi Molnár László: Sötétség és megvilágosodásvideó Ez még az ő órájuk volt: a sötétség hatalmáé!
Hitélet Erdő Péter is részt vesz a szenttéavatási ceremónián Rómában Erdő Péter is részt vesz a szenttéavatási ceremónián Rómábanvideó BUDAPEST. Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke is részt vesz XXIII. János és II. János Pál pápák szenttéavatási ceremóniáján vasárnap Rómában. Erdő Péter is részt vesz XXIII. János és II. János Pál szenttéavatási ceremóniáján vasárnap Rómában. Virrasztással és imával készülnek a szentté avatására Rómábanvideó Virrasztással és imával készülnek XXIII. János és II. János Pál szentté avatására. XXIII. János pápát második csoda nélküli is szentté avatjákvideó XXIII. János szentté avatásához az előírt második csodatevés sem volt szükséges. II. János Pált tíz év alatt kanonizálták.
Oktatás Az állami támogatásukért harcolnak a magániskolák Az állami támogatásukért harcolnak a magániskolákvideó POZSONY. A magániskolákban tanuló gyerekek után az intézmények csak annak az összegnek a 70 százalékát kapják majd meg, amellyel az állam az állami iskolákban tanuló diákokat támogatja – derül ki az iskolák és iskolai létesítmények finanszírozásáról szóló törvényjavaslatból, amelyet a kormánynak idén júniusban kell jóváhagynia, így az már 2015 januárjától érvénybe léphet. A magániskolákkal kapcsolatos törvényjavaslatot a kormánynak júniusban kell jóváhagynia, így az 2015 januárjától érvénybe léphet. Az oktatási tárca gátat szabna az ösztöndíjakkal történő visszaéléseknekvideó Az oktatási tárca meg akarja akadályozni, hogy a főiskolák visszaéljenek a szociális ösztöndíjak rendszerének kihasználásával. Nagyszabású felmérés: milyen állapotban vannak a szlovákiai szakközépiskolák?videó Az oktatásügyi tárca idén február-április folyamán górcső alá vette a szakközépiskolákat.
Időjárás
Pozsony
Ma: 11°C / 21°C
Holnap: 11°C / 16°C
Ógyalla
Ma: 13°C / 22°C
Holnap: 12°C / 19°C
Losonc
Ma: 12°C / 22°C
Holnap: 11°C / 21°C
Kassa
Ma: 12°C / 21°C
Holnap: 9°C / 21°C
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Mai napon történt
614 éveSzent György ünnepe
514 éveTavaszi gonoszjáró nap, ekkor a boszorkányok szabadon garázdálkodhattak.
792 éveII. András kiadta az Aranybullát.
688 éveKároly Róbert magyar király megalapította a Szent György lovagrendet.
130 éveMegszületett Herman Lipót festő és grafikus, Munkácsy-díjas, érdemes művész.
Fő támogatónk