2014. április 23., szerda - Béla
Cikkek közt...  Videók közt...  
Ma Hedvig, holnap te? – Önkény helyett igazságot! videó Tüntetés lesz a Žák Malina Hedvig elleni vádemelés miatt, valamint a szlovákiai igazságszolgáltatásban uralkodó állapotok kapcsán.
Elhunyt Burián László atya  videó A felvidéki magyarság egyik meghatározó példaképe április 22-én, 92 éves korában hunyt el.

Videó

Felvidéki Híradó - 2014. április 23.Žák-Malina Hedvig melletti tüntetést szerveznek
Felvidéki Híradó - 2014. április 23.Palócföldi ácsolt és festett ládák Rozsnyón
Felvidéki Híradó - 2014. április 23.A szabadságharc egyházi áldozatai
Felvidéki Híradó - 2014. április 23.Palóc Húsvét Füleken
Legfrissebb
A derékfájás keseríti meg a legtöbb ember életét A derékfájdalom világszerte több ember életét keseríti meg, mint további 300 más egészségügyi probléma.
Lenin máig népszerű az oroszok körében Még ma is népszerű Lenin az oroszok körében. Az 55 éven felüliek közel hatvan százaléka nagyra tartja az egykori bolsevik vezetőt.
J.Čižnár: Žák-Malina Hedvig bűnösségéről vagy ártatlanságáról független bíróság dönt majd A főügyész szerencsétlen dolognak tartja Ž.M.Hedvig ügyében bárminemű korai következtetést levonni.
Putyin megvédi Oroszország északi-sarkvidéki érdekeit Az orosz államfő az ország északi-sarkvidéki érdekeinek védelmére szólított fel a nemzetbiztonsági tanács keddi ülésén.
NATO-hadgyakorlat kezdődik négy kelet-európai országban NATO-hadgyakorlat kezdődik Lengyelországban és a három balti államban.
Vasutassztrájk miatt leálltak a vonatok Romániában A vasutasok spontán sztrájkja miatt szerda reggel hét órától két órára leálltak a vonatok Romániában
Belföld J.Čižnár: Žák-Malina Hedvig bűnösségéről vagy ártatlanságáról független bíróság dönt majd J.Čižnár: Žák-Malina Hedvig bűnösségéről vagy ártatlanságáról független bíróság dönt majdvideó POZSONY. Jaromír Čižnár sajnálatos és szerencsétlen dolognak tartja Žák-Malina Hedvig büntetőügyében a vizsgálati ügyirat ismerete nélkül bármilyen szakmai vagy laikus következtetés nyilvános levonását. A főügyész szerencsétlen dolognak tartja Ž.M.Hedvig ügyében bárminemű korai következtetést levonni. Tízmillió euró értékben kap új autókat a rendőrségvideó Az összes 1996-2004 között gyártott gépkocsit új Golfokra cserélik. Peter Vojtek vezérkari főnök benyújtotta lemondását videó Távozása már év elején szóba került. A végleges döntésről kedden tájékoztatott Glváč védelmi miniszter.
Külföld Ukrán válság - Turcsinov elrendelte a terrorellenes műveletek felújítását Ukrán válság - Turcsinov elrendelte a terrorellenes műveletek felújításátvideó Kijev. Olekszandr Turcsinov ukrán ügyvivő államfő kedden újraindította a katonai műveleteket az oroszbarát lázadók ellen az ország keleti részén - jelentette a BBC hírtelevízió. Olekszandr Turcsinov ukrán ügyvivő államfő kedden újraindította a katonai műveleteket az oroszbarát lázadók ellen. Putyin megvédi Oroszország északi-sarkvidéki érdekeitvideó Az orosz államfő az ország északi-sarkvidéki érdekeinek védelmére szólított fel a nemzetbiztonsági tanács keddi ülésén. NATO-hadgyakorlat kezdődik négy kelet-európai országbanvideó NATO-hadgyakorlat kezdődik Lengyelországban és a három balti államban.
Kultúra Gera Zoltánt választották a nemzet színészének Gera Zoltánt választották a nemzet színészénekvideó Budapest. Gera Zoltán színművészt választották meg kedden a nemzet színészei közé a közelmúltban elhunyt Szabó Gyula helyére. Gera Zoltán örömmel és hálával fogadta kollégái döntését. A Nemzet Színésze címet viselő művészek döntöttek arról, hogy az elhunyt Szabó Gyula helyére Gera Zoltán kerül a testületbe. Palócföldi ácsolt és festett ládák Rozsnyónvideó Az egri Dobó István Vármúzeum gyűjteményéből származó tulipános ládák, szekrények, komódok először láthatók kiállítás formájában. Tíz előadás a Határon Túli Magyar Színházak Szemléjénvideó A szemle előadásait közönségtalálkozók követik, amelyeken a produkciók alkotóival találkozhatnak az érdeklődők.
Színes Rezešová-per: teljesen új elsőfokú eljárás lesz? Rezešová-per: teljesen új elsőfokú eljárás lesz?videó A hvg.hu birtokába került egy főügyészségi indítvány, amiből kiderül, teljesen új eljárást szeretnének elérni a Rezešová-ügyben. Ilyet akkor szokott javasolni a vádhatóság, ha úgy látja, hogy az ítéletben súlyos hibák vannak, így a kassai milliomosnő esetében is hosszan sorolják, mi mindent rontott el a bíróság. Ezt akkor szokta javasolni a vádhatóság, ha úgy látja, hogy az ítéletben súlyos hibák vannak. Everest-expedíció - Klein Dávid 7000 méterig jutott, a serpák sztrájkja nem érintivideó Hétezer méterig jutott keddi akklimatizációs túrája során Klein Dávid. Fény derült a fehér gólyák egyik afrikai telelőhelyérevideó Ivarérett fehér gólyák még ezekben a napokban is érkeznek a Kárpát-medencébe, de a többség már megjött a telelésből.
Tud-Tech A Nokia a héten hivatalosan is megválik mobiltelefonjaitól A Nokia a héten hivatalosan is megválik mobiltelefonjaitólvideó Pénteken, április 25-én zárul le hivatalosan is a Nokia mobiltelefon-üzletágának eladása a Microsoftnak. A tavaly szeptember 3-án bejelentett, 5,4 milliárd eurós tranzakció lezárásához már csak néhány szokásos értékesítési előfeltételt kell rendezni. Április 25-én zárul le hivatalosan is a Nokia mobiltelefon-üzletágának eladása a Microsoftnak. Életre alkalmas bolygóra bukkantakvideó Először fedeztek fel Föld méretű bolygót egy másik csillag körüli életre alkalmas zónában. Megérkezett a Dragon a Nemzetközi Űrállomásravideó Sikeresen hozzákapcsolódott vasárnap a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS) a Dragon magán-teherűrhajó.
Életmód A derékfájás keseríti meg a legtöbb ember életét A derékfájás keseríti meg a legtöbb ember életétvideó SYDNEY. Egy nemrég végzett felmérés szerint a derékfájdalom világszerte több ember életét keseríti meg, mint további 300 más egészségügyi probléma, sőt, az adatok alapján a világon jelenleg minden tizedik ember derékfájdalmakkal küzd. A derékfájdalom világszerte több ember életét keseríti meg, mint további 300 más egészségügyi probléma. Nemcsak az ásítás, a stressz is ragadósvideó Nemcsak az ásítás, a stressz is ragadós lehet - mutatták ki német kutatók. Minden negyedik csokinyúl ártalmas lehetvideó A legfrissebb vizsgálatban minden negyedik csokinyúl a megengedettnél több transzzsírsavat tartalmazott.
Múltunk Már az ókorban is megvesztegették a sportolókat Már az ókorban is megvesztegették a sportolókatvideó LONDON. Egy újonnan lefordított görög nyelvű papirusz az első bizonyíték arra, hogy már az ókorban is megvesztegették a sportolókat. A versenyek manipulálása akkoriban még praktikus célokat szolgálhatott. Egy újonnan lefordított görög nyelvű papirusz az első bizonyíték arra, hogy már az ókorban is megvesztegették a sportolókat. Lenin máig népszerű az oroszok körébenvideó Még ma is népszerű Lenin az oroszok körében. Az 55 éven felüliek közel hatvan százaléka nagyra tartja az egykori bolsevik vezetőt. Szobrot emeltek Gavrilo Princip merénylőnek a Vajdaságbanvideó Az emlékművet Emir Kusturica világhírű szerb filmrendező leplezte le az első világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából.
Vélemény Bartók Csaba: Adalékok egy szepsi iskolaalapításhoz Bartók Csaba: Adalékok egy szepsi iskolaalapításhozvideó Oda jutottunk nagy demokráciánk hervadó bimbózása közepette, hogy nem tudunk élni jogainkkal, nem igazán tudjuk, mit akarunk, nem értjük a kor szavát, de a legrosszabb, ha nem értjük nagyszüleink nyelvét és magyarként még véletlenül sem hallottunk Tompa Mihályról, hogy A gólyához írt versét már ne is említsem. Bartók Csaba: Adalékok egy szepsi iskolaalapításhoz Mihályi Molnár László: Sötétség és megvilágosodásvideó Ez még az ő órájuk volt: a sötétség hatalmáé! Kolek Zsolt: A kétharmad utánvideó A hétvégén bizonyossá vált, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség az újonnan felálló törvényhozásban is kétharmados többséget szerzett.
Hitélet Elhunyt Burián László atya Elhunyt Burián László atya videó Burián László atya, a felvidéki magyarság egyik meghatározó példaképe április 22-én, 92 éves korában hunyt el. Kevés olyan ember él közöttünk, akiről már életében elmondható, hogy legendák övezik, ugyanakkor nemzedékek tartják támaszuknak, példaképüknek. Burián László atya ilyen személyiség volt. A felvidéki magyarság egyik meghatározó példaképe április 22-én, 92 éves korában hunyt el. Erdő Péter: XXIII. Jánosnak és II. János Pálnak is erős kisugárzása voltvideó Erdő Péter bíboros a két pápa vasárnapi szentté avatásával kapcsolatban nyilatkozott. Rómában megkezdődött a kettős szentté avatás előtti visszaszámlálásvideó Többnapos egyházi eseménysorozat készíti elő XXIII. János és II. János Pál néhai pápák április 27-i szentté avatását.
Oktatás Nagyszabású felmérés: milyen állapotban vannak a szlovákiai szakközépiskolák? Nagyszabású felmérés: milyen állapotban vannak a szlovákiai szakközépiskolák?videó POZSONY. Az oktatásügyi tárca górcső alá vette a szakközépiskolákat. Például vizsgálta az épületek anyagi-műszaki feltételeit, a tantermek számát, a diákok összetételét és a velük folyó munkát, a tan- és segédeszközök állapotát, valamint a pedagógiai alkalmazottak szakképzettségét. Az oktatásügyi tárca idén február-április folyamán górcső alá vette a szakközépiskolákat. Čaplovič ötlete nem nyerte el a ZMOS tetszésétvideó A Szlovákiai Városok és Falvak Társulása elképzelhetetlennek tartja Dušan Čaplovič oktatási miniszter ötletét.. Módosul a szociális ösztöndíj-rendszervideó Az oktatási tárca a módosítással a szociális ösztöndíjakkal való visszaéléseket kívánja korlátozni.
Időjárás
Pozsony
Ma: 11°C / 21°C
Holnap: 12°C / 21°C
Ógyalla
Ma: 10°C / 22°C
Holnap: 14°C / 23°C
Losonc
Ma: 8°C / 21°C
Holnap: 11°C / 23°C
Kassa
Ma: 11°C / 21°C
Holnap: 11°C / 22°C
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Mai napon történt
19 éveA könyv és a szerzői jogok napja
450 éveMegszületett William Shakespeare színész, író, drámaíró (Rómeó és Júlia, Hamlet).
398 éve52-dik születésnapján meghalt William Shakespeare színész, író, drámaíró (Rómaó és Júlia, Hamlet).
88 éveMegszületett Janikovszky Éva író, gyermek- és ifjúsági könyvek írója (Kire ütött ez a gyerek?).
67 éveMeghalt gróf Károlyi Gyula, aki 1931-32-ben Magyarország miniszterelnöke volt.
Fő támogatónk