2016. december 06., kedd - Miklós
Cikkek közt...  Videók közt...  
Brüsszeli segítség a vasúti kétnyelvűségnek videó Az EP Petíciós Bizottsága befogadta a Fiatal Függetlenek petícióját, így határozatot hoz majd a szlovákiai vasúti kétnyelvűségről.
Szigorúbb külső határellenőrzés lesz az unióban videó Kötelező külső határellenőrzés bevezetéséről egyeztek meg hétfőn Brüsszelben. A javaslatot a miniszterek tanácsa is elfogadta.

Videó

FELVIDÉKI NAPLÓ - 2016. december 06.Erdélyi János Emlékmúzeumot avattak Nagykaposon
FELVIDÉKI NAPLÓ - 2016. december 06.Nemzetközi betlehemes találkozó volt Jánokon és Kassán
Legfrissebb
A medencében bosszulták meg a forradalom eltiprását a vízipólósok Ha néhány évvel korábban tör ki a forradalom, a magyar csapatnak nem lett volna alkalma revánsot venni.
Stoltenberg: a NATO nem akar újabb hidegháborút A katonai szövetség el kíván kerülni minden összetűzést Oroszországgal, ezért mindent megtesz azért, hogy a párbeszéd folytatódjon
A parlament megtörte az államfői vétót - ismét jóváhagyták a házszabályt Az államfő azt bírálta, hogy az szerinte alkalmat ad a képviselők politikai szabadságjogainak, így szólásszabadságuk korlátozására
A japán kormányfő nem fog bocsánatot kérni Pearl Harborban A vizit egyedüli célja a megemlékezés az áldozatokról - közölte kedden Szuga Josihide japán kormányszóvivő.
Roman Polanskit mégsem adják ki az Egyesült Államoknak Az Oscar-díjas filmrendezőt az Egyesült Államok évtizedek óta körözi egy kiskorú megerőszakolása miatt.
Karácsonyi ajándékot kapnak a magyar óvodások a Rákóczi Szövetségtől Az ajándékcsomagot 12409 felvidéki kisgyermek kapja meg december folyamán, a Szövetség célalap hálózatának közreműködésével.
Belföld Nem várható valódi változás a Smer közgyűlésén Nem várható valódi változás a Smer közgyűlésén videó POZSONY. Ján Baránek politológus úgy véli, az Irány-Szociáldemokrácia hétvégi közgyűlésén várható személycserék – Dušan Čaplovič és Pavol Paška távozása az alelnöki posztról – semmit sem oldanak meg, s ezek csak „látszólagos változtatások”. Ján Baránek szerint Čaplovič és Paška távozása szinte borítékolható volt. Csalódást keltő látszólagos személycserékről van szó. A parlament megtörte az államfői vétót - ismét jóváhagyták a házszabályt videó Az államfő azt bírálta, hogy az szerinte alkalmat ad a képviselők politikai szabadságjogainak, így szólásszabadságuk korlátozására Kötelező katonai szolgálatról álmodozik Gajdoš? videó Ivo Samson biztonsági szakértő szerint bizonyos körülmények között Szlovákiának nem ártana fontolóra vennie a dolgot.
Külföld Új miniszterelnöke van Franciaországnak Új miniszterelnöke van Franciaországnak videó PÁRIZS. Lemondott Manuel Valls francia miniszterelnök, Francois Hollande államfő Bernard Cazeneuve eddigi belügyminisztert nevezte ki új kormányfőnek - jelentette be kedden a francia elnöki hivatal. Francois Hollande államfő Bernard Cazeneuve eddigi belügyminisztert nevezte ki új kormányfőnek. Stoltenberg: a NATO nem akar újabb hidegháborút videó A katonai szövetség el kíván kerülni minden összetűzést Oroszországgal, ezért mindent megtesz azért, hogy a párbeszéd folytatódjon A japán kormányfő nem fog bocsánatot kérni Pearl Harborban videó A vizit egyedüli célja a megemlékezés az áldozatokról - közölte kedden Szuga Josihide japán kormányszóvivő.
Itthon Rendőröket ültethetnek le 10 évre migránscsempészésért Rendőröket ültethetnek le 10 évre migránscsempészésért videó POZSONY. Egy ukrán férfit, két volt rendőrt és négy, a felsőnémeti határátkelőn szolgálatot ellátó rendőrt gyanúsított meg csempészet és hivatali visszaélés elkövetésének gyanújával a rendőrség. Egy migráns átcsempészéséért 200-tól 400 euróig terjedő összeget vágtak zsebre. Karácsonyi ajándékot kapnak a magyar óvodások a Rákóczi Szövetségtől videó Az ajándékcsomagot 12409 felvidéki kisgyermek kapja meg december folyamán, a Szövetség célalap hálózatának közreműködésével. Ismét hideg éjszaka elé nézünk, akár -17 fokig is csökkenhet a hőmérséklet videó A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet a várható erős fagyok miatt figyelmeztetést adott ki.
Magyar világ Európa asztalára tenné a magyar kisebbségek ügyét Szili Katalin Európa asztalára tenné a magyar kisebbségek ügyét Szili Katalin videó BUDAPEST. Nyugodtan az Európai Unió elé lehet vinni a nemzeti kisebbségek jogainak kérdését – mondta Szili Katalin miniszterelnöki megbízott. A politikus hangsúlyozta, a nemzetiségi autonómia sosem azonosítható a szeparatizmussal. Brüsszel semmit nem tesz az őshonos európai kisebbségek jogaiért – mondta Szili Katalin miniszterelnöki megbízott. Két '56-os szabadságharcos kapta idén a Petőfi-díjat videó Regéczy-Nagy László és Balás-Piri László kapta idén a Petőfi-díjat. KDNP: mára csaknem egymillió új magyar állampolgár a nemzet része videó A kisebbik kormánypárt felidézte a 2004. december 5-i kettős állampolgárságról tartott népszavazást.
Kultúra Tarr Béla nyitotta meg a Marrákesi Nemzetközi Filmfesztivált Tarr Béla nyitotta meg a Marrákesi Nemzetközi Filmfesztivált videó MARRÁKES. A hétvégén kezdődött az arab térség nagy presztízsű filmes rendezvénye, a 16. Marrákesi Nemzetközi Filmfesztivál, amelyet a zsűri elnöke, Tarr Béla nyitott meg. A 28 ország részvételével megrendezett és december 10-ig tartó filmünnep 14 játékfilmet vonultat fel idén a versenyprogramban. Bogányi Gergely és csodazongorája Kassán videó A művész zongoraestje december 6-án lesz a Művészetek házában. A koncerten bemutatja saját tervezésű „csodazongoráját”. Fotósorozat készült az '56-os emigráns magyarokról videó Kallos Bea sorozata azokat a ma már idős embereket mutatja be, akik immár hatvan éve Nyugat-Európa nagyvárosaiban élnek.
Színes A Chapecoense az idei Copa Sudamericana győztese A Chapecoense az idei Copa Sudamericana győztese videó ASUNCIÓN. A Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség (Conmebol) hétfőn úgy döntött, hogy a második számú kontinentális kupasorozat, a Copa Sudamericana győztese a brazil Chapecoense csapata, amely egy hete repülőgép-szerencsétlenséget szenvedett. A brazil együttes éppen a sorozat döntőjének első mérkőzésére utazott amikor röviddel a leszállás előtt lezuhant. Roman Polanskit mégsem adják ki az Egyesült Államoknak videó Az Oscar-díjas filmrendezőt az Egyesült Államok évtizedek óta körözi egy kiskorú megerőszakolása miatt. Davis Kupa - Pozsonyban játszanak februárban a magyarok videó Pozsonyban csap össze Szlovákiával a magyar férfiválogatott a tenisz Davis Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjában.
Mozaik Megkezdte a szaturnuszi gyűrűk vizsgálatát a Cassini Megkezdte a szaturnuszi gyűrűk vizsgálatát a Cassini videó WASHINGTON. A NASA Cassini űrszondája elvégezte első gyűrűsúroló merülését a képződmények külső peremén. Az 1997-ben indult Cassini 2004-es érkezése óta kalandozik a szaturnuszi rendszerben. Buzz Aldrin a legidősebb emberként járta meg a Déli-sarkot videó Hegyibetegség miatt menekítették ki az Antarktiszról Buzz Aldrint, a másodikként Holdra lépő embert. Magyarok sikere a CERN-ben videó Hogy lehulljon a lepel a modern fizika egyik legnagyobb rejtélyéről, magyar kutatók részvételével a CERN antianyaggyárat épített.
Vélemény Agárdy Gábor: A sajtócsend bája Agárdy Gábor: A sajtócsend bája videó A negyedik hatalmi ág - a sajtó - Európa-szerte és otthon is mélyen hallgatott arról a beszédről, amelyet az ENSZ újonnan megválasztott főtitkára António Guterres tarott az „Európa Liszabon-víziója“ témájú találkozón 2016. november 23-án. António Guterres, az ENSZ újonnan megválasztott főtitkára kerek perec kimondta, hogy a „migráció nem probléma, hanem megoldás“. Farkas Iván: Megvan a jövő évi költségvetés - a rózsaszín számok beszürkülhetnek videó A kedvező adatok csak akkor tarthatók, ha a makrogazdasági folyamatok a pénzügyi tárca optimista előrejelzése szerint alakulnak. Agárdy Gábor: Egyáltalán kell-e az Európa Parlament? videó Az Európai Bizottságot senki sem választja közvetlenül - ezért egy igazi demokráciában az EP döntésének kell érvényesülnie.
Hitélet Szent Miklós püspök ünnepe, Mikulás napja Szent Miklós püspök ünnepe, Mikulás napja videó A katolikus egyház december 6-án emlékezik meg Szent Miklós püspökről, aki nagylelkű és bőkezű felebaráti szeretetével a karácsony előhírnöke. Ez a nap egyben a gyermekek által annyira várt Mikulás-ünnep is. A katolikus egyház december 6-án emlékezik meg Szent Miklós püspökről. Papszentelést ünnepeltek a magyarországi jezsuiták videó Székely János esztergom-budapesti segédpüspök pappá szentelte Horváth Ferenc jezsuita diakónust. A "hamis bálványoktól" óvott a pápa videó Ferenc pápa szerint karácsony közeledtével mindenkinek lelkiismereti önvizsgálatot kell tartania.
Múltunk 1956 - Közzétették a karhatalmi vezetők életútjait 1956 - Közzétették a karhatalmi vezetők életútjait videó BUDAPEST. A karhatalom vezetői, 1956-1957 címmel közzétette honlapján a Nemzeti Emlékezet Bizottsága (NEB) az 1956-os forradalom utáni megtorlásban közreműködő alakulatok vezetőinek karrierútjait - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel. A www.neb.hu oldalon, a Tudástár rovatban hatvanhét karhatalmi vezető életútja olvasható. A medencében bosszulták meg a forradalom eltiprását a vízipólósok videó Ha néhány évvel korábban tör ki a forradalom, a magyar csapatnak nem lett volna alkalma revánsot venni. Huszonöt éve állt le a Pan Am légitársaság videó Huszonöt évvel ezelőtt, 1991. december 4-én állt le végleg a világ egyik legendás légitársasága, a Pan American World Airways.
Időjárás
Pozsony
Ma: -6°C / 0°C
Holnap: -9°C / -1°C
Ógyalla
Ma: -5°C / -1°C
Holnap: -10°C / 1°C
Losonc
Ma: -10°C / -2°C
Holnap: -12°C / -0°C
Kassa
Ma: -8°C / -2°C
Holnap: -17°C / -4°C
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Hol - Mi december 6. (kedd)
13:00A karácsonyi vásár ünnepélyes megnyitása Rozsnyón
December 6-án, kedden 13.00 órai kezdettel nyitják meg a rozsnyói karácsonyi vásárt a Bányászok terén.

Disznótoros különlegességek kóstolójával, élő betlehemmel és zenével várják az érdeklődőket.
19:00Mirandolina, te drága - Zenés előadás Ipolyságon
2016. december 6-án, kedden 19 órától Ipolyságon a Városháza Színháztermében kerül bemutatásra a kassai Thália Színház előadásában Carlo Goldini - Mikó István - Ferkai Tamás: Mirandolina, te drága című zenés komédiája Mikó István rendezésében. Belépő 7 euró. Mindenkit szeretettel várnak.

Szereposztás:
Mirandolina - Varga Lívia
Ripafratta - Bocsárszky Attila
Forlipopoli - Petrik Szilárd
Albafiorita - Pólos Árpád
Ortensia - Lax Judit
Dejanira - Dégner Lilla
Fabrizio - Illés Oszkár
Szolga - Szpisák Gyula
19:00Bogányi Gergely zongoraestje Kassán
Bogányi Gergely zongoraestje Bartók jegyében lesz Kassán. 

Időpont: 2016. december 6., 19.00 óra 
Helyszín: Művészetek Háza, Kassa, Moyzes u. 66.

Bogányi Gergely Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész bemutatja a saját tervezésű
„csodazongoráját”. 

A koncerten Bartók Béla, Claude Debussy
és Liszt Ferenc zongoraművei hangzanak el.

Jegyek kaphatók:
Művészetek Háza jegypénztára, Kassa, Moyzes u. 66. / MIC, Kassa, Fő u. 32 / www.navstevnik.sk
december 7. (szerda)
10:00Sárkánybarlangok a Galántai Honismereti Múzeumban
2016. december 7-től 2017. február 25-ig látható a Galántai Honismereti Múzeumban a Sárkánybarlangok című kiállítás a liptószentmiklósi Szlovák Természetvédelmi és Barlangászati Múzeum tárlata. 

A kiállítás három részből áll. Az első részben a sárkányt vallási és mitológiai szerepkörben mutatja be, mint egyfajta csodajelenséget, és mint a népmesékben vagy mondákban szereplő lényt. A következő részben ismerhetjük meg a tudósok álláspontját, és a sárkányokkal kapcsolatos tudományos magyarázatok fejlődését, melyek állatfaji kategóriába sorolták őket. A kiállítás utolsó részében mutatjuk be a barlangi medvét, amelyek maradványai régtől fogva azt a képzetet táplálták a nép körében, hogy sárkányok valóban léteznek.

Szeretettel várunk mindenkit!
16:30Könyvbemutató kiállításmegnyitóval Füleken
A Füleki Városi Művelődési Központ fotókiállítást nyit a székhelyéül szolgáló épület átadásának 50. évfordulója alkalmából, melyen a fényképeken kívül filmeken és korabeli krónikák és albumok lapjain elevenedik meg az elmúlt fél évszázad. 

A megnyitót Mizser Attila új, Cselek hallgatásra című verseskötetének bemutatója követi, a szerző beszélgetőtársa Németh Zoltán. 

A rendezvények időpontja: december 7. A kiállításmegynitó 16.30 órakor, az irodalmi beszélgetés 17.00-kor kezdődik.
18:006. Karácsonyi Kamarazenei Fesztivál Komáromban
2016. december 7-én, szerdán rendezik meg a 6. Karácsonyi Kamarazenei Fesztivál következő köncertjeit a komáromi Kút Caféban (Európa Udvar).

A belépés ingyenes. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Napi program:
18.00 Zenés teadélután Lakatos Róberttel és Hanusz Zolival
20.00 A Slovenské kvarteto adventi koncertje
19:00Gogol: Egy őrült naplója – bemutató Pozsonyban
December 7. 19.00 Pozsonyi Magyar Intézet (Palisády 54.)

Gogol: EGY ŐRÜLT NAPLÓJA – bemutató

A Pozsonyi Színművészeti Főiskola magyar hallgatóinak összeállítása.

rendező: Rédli Károly f.h.,

főszereplő: Béhr Márton f.h.

19:00Mirandolina, te drága - Zenés előadás Nagykéren
2016. december 7-én, szerdán 19 órától Nagykéren a kultúrházban kerül bemutatásra a kassai Thália Színház előadásában Carlo Goldini - Mikó István - Ferkai Tamás: Mirandolina, te drága című zenés komédiája Mikó István rendezésében. Mindenkit szeretettel várnak.

Szereposztás:
Mirandolina - Varga Lívia
Ripafratta - Bocsárszky Attila
Forlipopoli - Petrik Szilárd
Albafiorita - Pólos Árpád
Ortensia - Lax Judit
Dejanira - Dégner Lilla
Fabrizio - Illés Oszkár
Szolga - Szpisák Gyula
19:00A Muszkaföldön c. dokumentumfilm bemutatója Komáromban
A Fórum Kisebbségkutató Intézet nagy szeretettel meghívja a MUSZKAFÖLDÖN c. dokumentumfilm bemutatójára, amelyre 2016. december 7-én, 19:00-tól a Komáromi Szalonban kerül sor.

A dokumentumfilm azoknak a felvidéki magyar honvédeknek és leventéknek a sorsát dolgozza fel, akik a második világháborút követően szovjet hadifogságba és munkatáborokba kerültek. 

A vetítés után Laczkó Sándor, a film készítője beszélget Kőrös Zoltánnal, a Muszkaföldön c. könyv szerzőjével és Simon Attila történésszel.

Helyszín: RÉV - A Magyar Kultúra Háza, Komárom
Dátum: 2016. december 7., 19.00
december 8. (csütörtök)
18:00Boldog párkapcsolat, őszinte élet - Csernus Imre előadása Királyhelmecen
Dr. Csernus Imre december 8-án Királyhelmecen tart előadást a párkapcsolat kérdéseiről. A neves, rendkívül népszerű, ugyanakkor nem ritkán indulatokat is kiváltó pszichiáternek ezidáig nem volt előadása a Bodrogközben.

Dr. Csernus Imre egy vajdasági kisvárosban, Verbászon született. Szülei orvosok, mégis úgy látja, „az élet vitt a pszichiátria felé”. Nőgyógyász szeretett volna lenni, két hónap után azonban rádöbbent, hogy nagyon közel tud kerülni emberekhez. „Olyan kérdéseket teszek fel, amelyekre sokan gondolni sem mernek. Mérlegeltem, hol lehet ezt a leginkább használni, így jött a pszichiátria.” - fogalmazta meg dr. Csernus.

A doki nem hord fehér köpenyt. Utálja a hazugságot, de már nem ordít, ha átvágják vagy becsapják. Úgy véli, aki hazudik, elsősorban önmagát csapja be.

A közösségi oldalon is rendkívül kedvelt Csernus szerint az emberek valójában nem a személyétől, hanem önmaguktól és az általa kimondott őszinteségtől félnek; attól, amit nem mernek bevallani, miközben szemrebbenés nélkül csapják be magukat.

A múlt arra való, hogy tanuljunk belőle, csakúgy, mint a saját hibáink - vallja a doki. Előadásain szívesen szólítja meg a hallgatóságot, örömmel veszi, ha a közönség tagjai is elmondják saját nézőpontjukat. Csernus valójában asszisztál a különböző szempontok meglátását illetően. Dinamikus, interaktív előadásai éppen ezért népszerűek; egyedi stílusa, szókimondása mindenkit gondolkodásra késztet.

Mikor, hol?

VMK Királyhelmec, 2016. december 8. 18-00 órától

Jegyek vásárolhatók:

VMK Királyhelmec
Magyar Könyvesbolt- Királyhelmec

Info: 0948 699 293

Jegyár: 6 €
19:00Mirandolina, te drága - Zenés előadás Dunaszerdahelyen
2016. december 8-án, csütörtökön 19 órától Dunaszerdahelyen a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban kerül bemutatásra a kassai Thália Színház előadásában Carlo Goldini - Mikó István - Ferkai Tamás: Mirandolina, te drága című zenés komédiája Mikó István rendezésében. Belépő 9 és 10 euró. Mindenkit szeretettel várnak.

Szereposztás:
Mirandolina - Varga Lívia
Ripafratta - Bocsárszky Attila
Forlipopoli - Petrik Szilárd
Albafiorita - Pólos Árpád
Ortensia - Lax Judit
Dejanira - Dégner Lilla
Fabrizio - Illés Oszkár
Szolga - Szpisák Gyula
december 9. (péntek)
13:30Protestáns iskolatörténeti vándorkiállítás Rimaszombatban
A Református Tehetséggondozó Alapítvány szervezésében indult útjára az az interaktív, az interneten is elérhető vándorkiállítás, mely az elmúlt ötszáz év protestáns iskoláinak, tanítóinak és diákjainak történetét mutatja be. 

A Protestáns iskolatörténeti mozaik című vándorkiállítás következő megnyitója Rimaszombaton lesz december 9-én 13:30-tól a Tompa Mihály Református Gimnáziumban (Rimaszombat, Daxner utca 42.).

Program:
Igei köszöntő – Lisák Viktória esperes (Rimai Evangélikus Egyházmegye), Nagy Ákos Róbert esperes (Gömöri Református Egyházmegye)
Köszöntés – Fazekas László, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház püspöke és Ábrám Tibor, a Református Tehetséggondozó Alapítvány kuratóriumának tagja, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi alelnöke.
 
A rendezvényen a lévai Czeglédi Péter Református Gimnázium Gaudium Énekegyüttese és a Tompa Mihály Református Gimnázium diákjai adnak ünnepi műsort.

A kiállítás a Reformáció Emlékbizottság támogatásával jön létre.

Részvételükre számítunk!

17:00XII. Jótékonysági Adventi koncert Léván
2016. december 9-én, pénteken 17.00 órakor szervezik meg immár tizenkettedszer a “Már karácsonyra harangoznak” című jótékonysági koncertet a lévai református templomban.

Fellép a kárpátaljai Krisz együttes és a BorzsaVári népi zenekar. Az adományokból származó bevételt a kárpátaljai rászorulók megsegítésére fordítják.
17:00Sokszemközt dr. Cey-Bert Róbert Gyulával Komáromban!
A világhírű, Feszty Árpád-életműdíjas Távol-Kelet- és őstörténet-kutatóval, 1956-os magyar szabadságharcossal, 36 magyar, francia, angol és német nyelven megjelent könyv szerzőjével, a Gasztronómiai Világszövetség tiszteletbeli elnökével december 9-én (pénteken) 17 órától a komáromi Kossuth téri Csemadok-székházban Nagy-Miskó Ildikó újságíró bevezetője után dr. Csámpai Ottó felvidéki szociológus-író beszélget egy különös életútról, érdekes könyvekről, magyarságtudatról... A Püski Kiadó adventi könyvvásárával egybekötött est szervezője a Hírek.sk portál és a Csemadok komáromi alapszervezete. A belépés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!
19:00Mirandolina, te drága - Színházi előadás Párkányban
2016. december 9-én, pénteken 19 órától Párkányban a Városi Művelődési Központban kerül bemutatásra a kassai Thália Színház előadásában Carlo Goldini - Mikó István - Ferkai Tamás: Mirandolina, te drága című zenés komédiája Mikó István rendezésében.

Szereposztás:
Mirandolina - Varga Lívia
Ripafratta - Bocsárszky Attila
Forlipopoli - Petrik Szilárd
Albafiorita - Pólos Árpád
Ortensia - Lax Judit
Dejanira - Dégner Lilla
Fabrizio - Illés Oszkár
Szolga - Szpisák Gyula

JEGYÁRAK:8 €
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
ONLINE VÁSÁRLÁS/FOGLALÁS:
www.kulturasturovo.sk
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
JEGYELŐVÉTEL:
a párkányi Kultúrház épületében (Hasičská 25, 943 01 Štúrovo)
INFORMÁCIÓ: 036/751-11-08
december 10. (szombat)
13:00Családi nap - Karácsony a Galántai Honismereti Múzeumban
Szeretettel hívunk mindenkit a CSALÁDI NAP-KARÁCSONY A MÚZEUMBAN elnevezésű rendezvényünkre 2016. december 10-én 13:00 és 17:00 óra között a Galántai Honismereti Múzeumba. A belépés ingyenes.

Program:
 Élő betlehem
 Ostyasütés
 Mézeskalács díszítés
 Alkotóműhely
 Karácsonyi tárlatvezetés 13:30 és 15:30 órai kezdettel
 Kézművesek 

A rendezvény Galánta Város anyagi támogatásával valósul meg.
16:00Kamatos kamataim - könyvbemutató Debrődön
December 10-én Debrődön mutatják be
Dr. Görcsös Mihályné Dr. Takáts Gizella: Kamatos kamataim című könyvét. 

Meghívott vendég a 2016-os Pro Probitate díjazott, Kolár Péter. 

Szervezők: Az MKP Debrődi Alapszervezete, Rovás Helyszín: Debrőd, Turisztikai Információs Központ
Időpont: December 10., 16.00
A szervezők szeretettel várnak mindenkit!
19:00Omega Testamentum Kassán
2016. december 10-én, szombaton Felvidékre érkezik a legendás Omega együttes. A nagy eseményre este 19.00 órakor, Kassán kerül sor.
A helyszín a fennállásának 10. évfordulóját ünneplő Steel Arena (Nerudova 12, 040 01 Košice) lesz. Belépő 15 eurótól 25 euróig vásárolható.

A kultikus banda tavaly után immár másodszor készül meghódítani Kassát. A rajongók számíthatnak olyan klasszikus nótákra, mint a Gyöngyhajú lány, a Petróleum lámpa vagy a Hajnali óceán. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.
december 12. (hétfő)
18:0047. Fábry Zoltán Közéleti Napok - Kamatos kamataim - könyvbemutató Szepsiben
47. FÁBRY ZOLTÁN KÖZÉLETI NAPOK
SZEPSI/Torna/Stósz/ Szolyva

2016. december 12. (hétfő )
18.00 – „Kamatos kamataim” Görcsös Mihályné (Gizike) volt szepsi tanárnő könyvének bemutatója.
A kötet a bemutató helyszínén 10,-Eur-ós áron megvásárolható, melyet a szerző dedikál.
Helyszín : Szepsi Magyar Ház, ( Szepsi, Hviezdoslav u. 32.)
december 14. (szerda)
17:00Makovecz Imre kiállítás Kassán
A kassai Kelet-szlovákiai Múzeum, a Kassa Megyei Önkormányzat kulturális intézménye és a Magyar Művészeti Akadémia szeretettel meghívja Önt

MAKOVECZ IMRE építész
…összekötni az eget és a földet…

című kiállítására, melynek védnöke Haraszti Attila,
Magyarország kassai főkonzulja. 

Megnyitó: 2016. december 14., 17.00
Kassa, Maraton tér 2. 

A kiállítást Jankovics Marcell, a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke nyitja meg. Fellép a Buzitai Citerazenekar. 

A kiállítás 2017. március 26-ig látogatható.
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Mai napon történt
1746 éveSzent Miklós napja
248 éveSkóciában megjelent az Encyclopedia Britannica első kiadása.
191 éveFelső-Peru kikiáltotta függetlenségét Spanyolországtól és Bolíviának nevezte el magát.
182 éveSchweinfurtban megszületett Mechwart András tervezőmérnök, feltaláló.
110 éveA nagyközönség számára is megnyitott a Szépművészeti Múzeum Budapesten.
Fő támogatónk