2017. november 23., csütörtök - Kelemen, Klementina
Cikkek közt...  Videók közt...  
Pénzért ismét kérhetünk majd időpontot az orvosoktól? Frissítve videó A javaslat szerint, amelyet a jövő héten vitat majd meg a parlamenti szakbizottság, legfeljebb 50 eurós összegről lenne szó.
Nyugati Fogságban – megrázó filmbemutató Komáromban videó Az alkotás a II. világháború után amerikai, brit és francia fogságba került felvidéki leventék és honvédek történetét dolgozta fel

Videó

Legfrissebb
Kotlebát tartják a legkevésbé, Kiskát a leginkább hiteles politikusnak Robert Ficót és Andrej Dankót a megkérdezettek egyaránt 63%-a, Bugár Bélát 50%-a tartja hiteltelennek.
Felavatták Újpesten Bene Ferenc szobrát Papp György Zoltán szobrászművész alkotását Bene Ferenc testvére és fia leplezték le, majd a résztvevők megkoszorúzták a szobrot.
INEKO: az állam nem ad reális adatokat az autópálya-építésről Az intézet interaktív térképet készített, amelyen összefoglalta az összes elérhető adatot az egyes útszakaszokról.
Putyin szerint van esélye a szíriai konfliktus lezárásának Az orosz elnök szerint Erdogan török és Róháni iráni elnök nélkül nem lehetséges politikai rendezés Szíriában.
Pénzért ismét kérhetünk majd időpontot az orvosoktól? Frissítve A javaslat szerint, amelyet a jövő héten vitat majd meg a parlamenti szakbizottság, legfeljebb 50 eurós összegről lenne szó.
Magyarok építhetik a Balkán egyik legmagasabb felhőkarcolóját Ha Molnár József tervei megvalósulnának, a brckói felhőkarcoló a balkáni rekordok könyvébe is bekerülhetne.
Belföld Gyógyszerügynökség – Fico: Nem tartották be a kritériumokat Gyógyszerügynökség – Fico: Nem tartották be a kritériumokat videó POZSONY. Nem tartották be azokat a kritériumokat, amelyek az európai intézmények Nagy-Britanniából történő áthelyezésére vonatkoztak – jelentette ki Robert Fico miniszterelnök annak margójára, hogy Szlovákia nem járt sikerrel az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) áthelyezésével kapcsolatos döntés során. A kormányfő szerint egyre gyakrabban fordul elő, hogy figyelmen kívül hagyják az előre felállított kritériumokat. Kotlebát tartják a legkevésbé, Kiskát a leginkább hiteles politikusnak videó Robert Ficót és Andrej Dankót a megkérdezettek egyaránt 63%-a, Bugár Bélát 50%-a tartja hiteltelennek. INEKO: az állam nem ad reális adatokat az autópálya-építésről videó Az intézet interaktív térképet készített, amelyen összefoglalta az összes elérhető adatot az egyes útszakaszokról.
Külföld Életfogytiglanra ítélte Ratko Mladicot a hágai törvényszék Életfogytiglanra ítélte Ratko Mladicot a hágai törvényszék Frissítvevideó HÁGA. Az ellene felhozott tizenegy vádpontból tízben bűnösnek találta és életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte Ratko Mladic volt boszniai szerb hadseregparancsnokot szerdán az egykori Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló hágai Nemzetközi Törvényszék (NT). A bosnyákok többsége elégedett az ítélettel, a szerbek a múlt lezárására szólítanak, Mladic ügyvédje fellebbez. A hágai törvényszék tíz vádpontban bűnösnek találta és életfogytiglanra ítélte a volt boszniai szerb hadseregparancsnokot. Putyin szerint van esélye a szíriai konfliktus lezárásának videó Az orosz elnök szerint Erdogan török és Róháni iráni elnök nélkül nem lehetséges politikai rendezés Szíriában. Felfüggesztett börtönbüntetést kapott Nečas kabinetfőnöke videó Hasonló felfüggesztett börtönbüntetést kapott az ügyben érintett két volt katonai titkosszolgálati vezető is.
Itthon 15. alkalommal rendezték meg a Hagyományok Napját Tornalján 15. alkalommal rendezték meg a Hagyományok Napját Tornalján videó TORNALJA. Tizenötödik alkalommal rendezték meg a Hagyományok Napját a Tornaljai Tompa Mihály Művelődési Központban. Az előadók színes skálája biztosította a jó hangulatot a késő estébe nyúló programnak. Ki a vagány a vidéken? – tehetségkutató Zselízen videó A hatodik alkalommal megrendezett versenyre az idén már egész Nyitra megyéből várják a jelentkezőket. Felmérik az ötödikesek tudását videó Összesen 1482 alapiskola több mint 49 300 tanulója tölti majd ki a teszteket, közülük 3200 magyar diák.
Magyar világ Budapestig vonulna a román nacionalista politikus Budapestig vonulna a román nacionalista politikus videó BUKAREST. A hibrid háború már elkezdődött Budapest és Bukarest között, és a román államnak többé egyetlen megaláztatást sem szabad elviselnie Alexandru Cumpănaşu pártelnök szerint. A hibrid háború már elkezdődött Budapest és Bukarest között állítja Alexandru Cumpănaşu nacionalista pártelnök. Szilágyi: lehetőséget kell adni a külhoni magyarságnak a megkapaszkodásra videó Az utóbbi időben a Vajdaság volt a példa az összes többi külhoni régió számára - húzta alá Szilágyi Péter helyettes államtitkár. Egyre többen követik a valóságalapú magyar politikát videó Bár migrációs politikája miatt az unióban erős nyomás alatt áll Magyarország, már mellette is kialakulóban van egy koalíció.
Kultúra A második élő elődöntővel folytatódik a Fölszállott a páva A második élő elődöntővel folytatódik a Fölszállott a páva videó BUDAPEST. A Fölszállott a páva második elődöntőjét november 24-én sugározza a Duna. A pénteki megmérettetésen, három határon túli induló is versenybe száll. A közmédia nézői újabb tizenkét produkciót és vendégfellépőt láthatnak a Duna televízióban. Alföldi Róbert 50 éves videó Alföldi Róbert a kortárs magyar művészvilág egyik legsokoldalúbb egyénisége, élete a színház, magánéletéről ritkán beszél. 140 éve született Ady Endre videó Ady Endrét már életében a magyar költészet egyik legnagyobb alakjának tartották.
Színes Súlyos fejműtéten esett át Jiří Menzel cseh rendező és színész Súlyos fejműtéten esett át Jiří Menzel cseh rendező és színész videó Súlyos fejműtéten esett át Jiří Menzel Oscar-díjas cseh filmrendező és színész a prágai központi katonai kórházban - közölte Jitka Zenke, a kórház szóvivője szerdán délelőtt Prágában. Részleteket a magyarok körében is ismert és népszerű 79 éves művész egészségi állapotáról a hatályos törvényekre hivatkozva nem hozott nyilvánosságra. A kórház részleteket a 79 éves művész egészségi állapotáról a hatályos törvényekre hivatkozva nem hozott nyilvánosságra. Felavatták Újpesten Bene Ferenc szobrát videó Papp György Zoltán szobrászművész alkotását Bene Ferenc testvére és fia leplezték le, majd a résztvevők megkoszorúzták a szobrot. Magyarok építhetik a Balkán egyik legmagasabb felhőkarcolóját videó Ha Molnár József tervei megvalósulnának, a brckói felhőkarcoló a balkáni rekordok könyvébe is bekerülhetne.
Mozaik Szivaccsal kedveskedik választottjának a púposhátú delfin Szivaccsal kedveskedik választottjának a púposhátú delfin videó PERTH. Nagy tengeri szivacsokkal igyekeznek elcsábítani a nőstényeket a hím púposhátú delfinek egy nemzetközi kutatócsoport megfigyelései szerint. Nagy tengeri szivacsokkal igyekeznek elcsábítani a nőstényeket a hím púposhátú delfinek egy kutatócsoport megfigyelései szerint. Jövőre megnőhet a pusztító földrengések száma videó A Föld időszakos lassulási periódusait gyakran követik jelentősen megemelkedett számban nagy földrengések. Kávézaccból készült üzemanyag hajthat londoni buszokat videó Az új kávéolajat is tartalmazó bioüzemanyagot olyan buszoknál alkalmazzák, amelyeknél az üzemanyag módosítás nélkül használható.
Vélemény Aich Péter: Facebook Aich Péter: Facebook videó Sajátos hír jelent meg: az Európai Unió a Facebook szabad használatát akarná korlátozni azáltal, hogy korhoz kötné, fiatalok esetében a szülők hozzájárulása is szükséges volna. Érdekes. Hát te is, fiam, Facebook? Te is jog vagy? Ki gondolta volna? Ijesztő, mi mindenre formálnak manapság jogot. Őry Péter: Egykori és majdani gödreink videó Az R7-es remélhetően nem fog tragédiákat okozni, csak annyit, hogy az egész környéken kő kövön nem marad utána. Karaffa Attila: Kettős mérce a lelátókon videó Nem törünk, nem zúzunk, mint más szurkolók, csupán egy „bűnünk” van, hogy magyarul beszélünk és a DAC a csapatunk.
Hitélet Ferenc pápa találkozik a rohingjákkal Ferenc pápa találkozik a rohingjákkal videó VATIKÁN. Ferenc pápa hamarosan találkozik a rohingja kisebbség tagjaival - jelentette be Greg Burk szentszéki szóvivő az egyházfő november 26. és december 2. között Mianmarban és Bangladesben esedékes apostoli látogatásának előzetes sajtótájékoztatóján a Vatikánban szerdán. A katolikus egyházfő november 26. és december 2. között Mianmarban és Bangladesben tesz apostoli látogatást. Egyházi konferenciát rendeztek Bacsfa-Szentantalon videó A rendezvény témái a Szűzanya fatimai jelenéseihez kapcsolódtak. Ferenc pápa magyar püspökökkel találkozott videó Veres András szerint a legaktuálisabb egyházi és társadalmi kérdésekről beszélt Ferenc pápa a magyar püspökökkel.
Múltunk Valószínűleg a legrégebbi kutyaábrázolásra bukkantak Valószínűleg a legrégebbi kutyaábrázolásra bukkantak videó WASHINGTON. Feltevések szerint a legkorábbi kutyaábrázolásra bukkantak régészek Szaúd-Arábia északnyugati részén, az Arab-sivatag két régészeti lelőhelyén talált rajzok legalább nyolcezer évesek lehetnek. Az Arab-sivatag két régészeti lelőhelyén talált rajzok legalább nyolcezer évesek lehetnek. Hatalmas beton horogkeresztre bukkantak a föld alatt videó A 4-szer 4 méteres náci szimbólumot egy kotrógép találta, miközben földmunkákat végzett. Magyar emlékek nyomában: Batthyány Lajos – Ljubljana videó A szlovén főváros fölött magasodó vár magyar vonatkozású nevezetessége, hogy falai között őrizték Gróf Batthyány Lajost.
Időjárás
Pozsony
Ma: 2°C / 12°C
Holnap: 1°C / 11°C
Ógyalla
Ma: 0°C / 10°C
Holnap: 1°C / 9°C
Losonc
Ma: 1°C / 8°C
Holnap: 1°C / 4°C
Kassa
Ma: -0°C / 3°C
Holnap: 1°C / 4°C
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Hol - Mi november 23. (csütörtök)
18:00Kassai MindenTudás a MaJel Központban
A MaJel Központ programajánlója: 

November 23., 18.00: Kassai MindenTudás
Csanádi Tamás (SzTA, Anyagkutato intezet, Kassa): Kerámiák nano-mechanikai vizsgálata. Lehet a kerámia képlékeny? 

Helyszín: MaJel Központ, Erzsébet utca 42. Kassa

A MaJel Központ nyitva tartása:
Kedd/csütörtök: 14:00 – 18:00
Szerda/péntek: 10:00 – 14:00

november 24. (péntek)
10:00A Demokrácia 1x1 vetélkedő régiós fordulója Érsekújvárban
A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége tudatja, hogy a Nemzeti Választási Iroda és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghirdetett „Demokrácia 1x1 2017“ középiskolai vetélkedő szlovákiai régiós fordulójára 2017. november 24-én kerül sor Érsekújvárban, a Pázmány Péter Gimnáziumban.

PROGRAM

10.00-tól Regisztráció
11.00 – 11.10 Megnyitó
11.10 – 11.50 Prezentáció bemutatása (1-2. csapat), teszt kitöltése (3-4. csapat)
11.50 – 12.00 Szünet

12.00 – 12.40 Prezentáció bemutatása (3-4. csapat), teszt kitöltése (1-2. csapat)
12.40 – 12.50 Prezentációk értékelése
12.50 – 13.30 Ebédszünet

13.30 – 13.40 Felkészülés frakcióvitára
13.40 – 13.50 Frakcióvita
13.50 – 14.00 Frakcióvita értékelése

14.00 – 14.10 Tabu
14.10 – 14.30 Összjáték
14.30– 14.35 Zárszó
14.45 – 15.15 Eredményhirdetés
18:00Csáky Pál: Hit és illúzió - bemutató Pozsonyban
Pozsonyban lép fel a Boráros Imre Színház.
Ezúttal Csáky Pál: Hit és illúzió című színpadi játékát mutatja be a társulat.

A bemutató a Pozsonyi Magyar Intézetben lesz, 2017. november 24-én, 18.00 órakor.

A darabot a Jászai Mari-díjas rendező: Gali László rendezte.

Főszereplő: Boráros Imre Kossuth-díjas színművész
További szereplők: Petrécs Anna, Torák Sándor Csongor, Biacsi Nikolett, Tóth Zoltán, Pinke Jonatán.

Színpadkép: Nagy János alkotásainak fotói.
Műszaki munkatárs: Hanzsér Árpád.

A darabot színpadra alkalmazta: Boráros Imre.
18:00Csikmák Imre könyvének bemutatója Bősön
A Csemadok Bősi Alapszervezete tisztelettel meghívja Önöket 

Csikmák Imre: Erről, arról, azokról
című könyvének bemutatójára Bősre a jelenlegi Csemadok klubba az alapiskola ún. „C” épületébe. 
 
A könyvbemutatóra november 24-én pénteken 18.00 órai kezdettel kerül sor.  

„A szerző egykori bősi lakos a Csilizsorról” - a könyvből Vida Gergely ad elő részleteket.  

A szerzővel Neszméri Tünde beszélget. 

A könyv a helyszínen 15,00 euróért megvásárolható.
18:00Kiállításmegnyitó Jankovics Marcell közreműködésével Somorján
November 24-én nem mindennapi eseményre kerül sor a somorjai Tallós Procházka István kiállítóteremben: az érdeklődők az egész Kárpát-medencéből érkezett képzőművészeti alkotásokat csodálhatják meg, mégpedig a kitelepítés témájában.

A kiállítás apropója, hogy 2017. április 12-én volt 70 éve, amikor elindult az első vonattranszport a felvidéki magyarokkal a csonka ország felé, a csehszlovák-magyar lakosságcsere egyezmény értelmében, melyet a Csehszlovák fél a felvidéki magyarok erőszakos csehországi deportálásával kényszerített ki.

Pont emiatt ezen a napon hirdette meg Méry Beáta azt a felhívást, melyben a felvidéki kötődésű, a kitelepítések témája iránt érdeklődő alkotóművészeket művek létrehozására kérte fel, s melyre végül rengeteg alkotás érkezett.

A kiállítást Jankovics Marcell, rajzfilmrendező, művelődéstörténész, könyvillusztrátor nyitja meg, aki maga is érintett a kitelepítés témában. Nagyapja, a néhai Dr. Jankovics Marcell 1926-ban járt Somorján, s a Rákóczi ünnepen mondott beszédet. A Monarchia volt parlamenti képviselőjét, ügyvédet, felvidéki irodalomszervezőt a csehszlovák, majd a szlovák állam létrejöttével sokszorosan meghurcolták, de ő ennek ellenére hű maradt nemzetéhez, szeretett városához, Pozsonyhoz (amíg lehetett) és magyarságához. A szenvedésekből pedig fiának és családjának is kijutott.

A kitelepítés ihlette kiállítás, melyet Jankovics Marcell nyit meg és a Szövetség a Közös Célokért társulás és a Pozsonyi Magyar Galéria szervezésében valósul meg, pénteken 18 órakor kezdődik a somorjai Tallós Procházka kiállítóteremben.
november 26. (vasárnap)
18:00VI. Őszi Kulturális Napok Párkányban - Söndörgő koncert
A párkányi VI. Őszi Kulturális Napok október 30-án veszi kezdetét. A Párkányi Kultúrházban megrendezendő rendezvénysorozatot Bálint András Arany János estje nyitja meg és december 3-án a Romengo koncertje zárja.

2017.11.26., 18.00 - Söndörgő koncert

A Söndörgős srácok több mint 20 éve zenélnek együtt és táncoltatnak meg mindenkit tamburamuzsikájukkal. A délszláv és balkáni zenében gyerekkoruk óta otthon vannak, a hagyományt ápolva teremtették meg saját stílusukat és bővítették ki tamburazenekarukat számos hangszerrel. Zenéjük más balkáni zenét játszó zenekaréhoz emiatt nem hasonlítható, virtuóz és lendületes. A Magyarország határain túl többet koncertező együttes többször turnézott már Indiában, Amerikában és a londoni Queen Elizabeth Hallban is megtapsoltatták a nézőket. A fiatal tagokból álló zenekarnak már hat lemeze jelent meg, Tamburocket albumuk az európai világzenei rádiósok listájának élére került. 2015-ben az együttes elnyerte a legjobb world music albumnak járó Fonogram díjat.
Megjelenik a REMÉNY katolikus hetilap 47. száma
A Remény katolikus hetilap következő száma a liturgikus év utolsó vasárnapján Krisztust mint királyt köszönti. 

Elsőként Lormusz János osztja meg gondolatait az ünnep kapcsán. 

Segítséget kapunk a Biblia értelmezéséhez, majd egy francia életvédő genetikus életéről, kutatásairól olvashatunk a Teremtett természet rovatban. 

A Csendkóstolóban Jakubecz Márta vezeti az olvasókat a „Jobbik rész nyomában”, s mutat rá, miként kell készülni rá, s megélni Krisztus Király országát a mindennapokban. 

Beszámolót kapunk a radi vértanúkról való megemlékezésről, németóvári ökumenikus istentiszteletről, a bodollói imatalálkozóról, és betekintést nyerünk az országos magyar katolikus karizmatikus találkozó eseményeibe. 

Értékes írásokat közöl az újság olvasóinak tollából, s megtudhatjuk, miként várják az Urat s a karácsony ünnepét a pozsonyi magyar katolikus közösség tagjai – melynek eseményeire mindenkit szeretettel várnak. 

Nem maradunk vasárnapi olvasmányok és homília nélkül, nem marad el a keresztrejtvény sem, s a legkisebb korosztály is megtalálja a számára megfelelő olvasmányt.


november 28. (kedd)
20:00Bágyi Balázs New Quartet – koncert Pozsonyban
BÁGYI BALÁZS NEW QUARTET – koncert Pozsonyban

november 28. 20.00 

Klub JazzTikot, Fehér u. (Biela ul.) 5. 

A dobos-zeneszerző Bágyi Balázs a magyar jazz-élet egyik meghatározó művésze. Számos formáció tagjaként szinte minden műfajban alkot, különleges, melodikus dobolási stílusa komplex zenei élményt nyújt. Új gyüttesében a magyar jazz fiatalabb korosztályának jeles képviselői a partnerei, a Hollandiában végzett szaxofonos titán Soso Lakatos Sándor, a klasszikus zenén nevelkedett Junior Príma díjas zongorista Oláh Dezső és Közép-Európa egyik legnagyszerűbb bőgőse, Oláh Péter.
Belépő: 3 Eur

Mindenkit szeretettel várunk!


november 29. (szerda)
17:00LelkiErőd-est a Zichy-pontban Komáromban
Újra itt a LelkiErőd! 
Nagy Annamária tanácsadó szakpszichológus és Ujpál Emőke tanácsadó szakpszichológus - integratív gyermektarpeuta ezúttal a KAMASZKORT veszi górcső alá. 
MIKOR?
2017. november 29., 17:00
HOL?
Zichy-pont, Észak-Komárom (Zichy-palota, a Szentháromság szobor mellett) 

Minden érdeklődőt és kamaszkori problémákban érintettet szeretettel várunk!
Az interaktív előadást/beszélgetést követően egyéni konzultációra is nyílik lehetőség.
A belépés díja tetszőleges.
Szeretettel várjuk a rendezvényen!
december 2. (szombat)
17:30„A Mi Karácsonyunk!“ Komáromban
2017. december 2. (szombat)

- 17:30 – „A Mi Karácsonyunk!“ – meghitt karácsonyvárás a Tiszti Pavilon dísztermében – karácsonyi gondolatok, karácsonyi történetek komáromiaktól komáromiaknak - közreműködnek a Komáromi Művészeti Alapiskola növendékei
- 18:00 – Hungarian Folkembassy koncert a Tiszti Pavilonban
december 3. (vasárnap)
14:00Adventi programok Komáromban
2017. december 3. (vasárnap)

- 14:00-16:30 – kézműves-foglalkozások a Zichy-pontban
- 14:00-16:30 – közös koszorúdíszítés a Klapka téren
- 16:00 – Korpás Réka népdalénekes műsora a Klapka téren
- 16:15 – a koszorú megáldása a katolikus, a református, a baptista és az evangélikus gyülekezet lelkésze közreműködésével a Klapka téren
- 16:30 – az ádventi koszorú első gyertyájának meggyújtása a Klapka téren - a gyertyagyújtás közben közreműködik a Selye János Egyetem kórusa
18:00VI. Őszi Kulturális Napok Párkányban - Romengo koncert
A párkányi VI. Őszi Kulturális Napok október 30-án veszi kezdetét. A Párkányi Kultúrházban megrendezendő rendezvénysorozatot Bálint András Arany János estje nyitja meg és december 3-án a Romengo koncertje zárja.

2017.12.03., 18.00 - Romengo koncert

A Romengo Együttes magyarországi oláh-cigány zenét játszik. A tagok nagy része ezt a muzsikát anyanyelveként sajátította el. Így hagyományos alapokon, a létező cigány népdalok mellett saját számokkal és hangzásvilággal áll színpadra a zenekar. 2004-es megalakulásuk óta India és Korea mellett a Romengo Európa több mint 20 országában koncertezett, és mindkét albuma bekerült a World Music Charts Europe legjobb tíz lemeze közé. Lakatos Mónika a Romengo szólistája, 2007-ben Anna Lindh díjban, 2013-ban, A Párhuzamos Kultúráért díjban, 2014-ben pedig Nemzetiségekért díjban részesült.
december 7. (csütörtök)
08:30I. Garam és Ipoly menti üzleti találkozó
A MAGYAR NEMZETI KERESKEDŐHÁZ ZRT.
IPOLYSÁGI IRODÁJA
tisztelettel meghívja Önt az Ipolyságon tartandó
I. Garam – és Ipoly menti üzleti találkozóra

Időpont: 2017. december 7. Helyszín: Ipolyság, István Panzió és Pince 

Tervezett program
8.30-9.00 - Regisztráció
9.00 - Megnyitó
9.00 – 9.20 – Takács Gábor, divízióvezető - Az MNKH Közép-Európai szolgáltatásai
9.20 – 9.50 – Kiss Antal, ügyvezető igazgató – Magyar Fejlesztési Központ – Közvetlen brüsszeli források a vállalkozásfejlesztés jegyében
9.50-10.10 – Szőke Tamás – Centire Kft. – aktuális szlovákiai gazdasági pályázatok
10.10 – 10.30 – Magyari Donát – Hétfa Kutatóintézet – Határmenti fejlesztési lehetőségek a
Pontibus EGTC keretében
10.30 – kávészünet
11.00- 13.00 – személyes konzultációk, üzleti találkozó
13.00- állófogadás 

Részvételi szándékát kérjük e-mailben jelezni – sahy@tradehouse.hu -
legkésőbb 2017. december 5-ig., kedd 18:00 óráig. 

Megtisztelő jelenlétére számítunk! 

Mészáros Attila
MNKH Ipolysági Regionális Iroda - irodavezető 
Tel.+421 902 281 522 Email: sahy@tradehouse.hu
december 9. (szombat)
08:00Mikulás-party Komáromban
2017. december 9. (szombat)

- 08:00-12:00 – véradás a Zichy-pontban a Forlife Kórház közreműködésével
- 14:00-16:00 – Mikulás-party a Villa Camarum PT aktivistáival a Klapka téren
- 14:00-18:00 – kézműves-foglalkozások a Zichy-pontban
- 16:00 – az Apacuka Gyermekrockzenekar koncertje a Klapka téren

december 10. (vasárnap)
14:00Luca-napi vígasságok Komáromban
2017. december 10. (vasárnap)

- 14:00-16:30 – Luca-napi vígasságok a Zichy-pontban a Hárompatak zenekarral a Zichy-pontban
- 14:00-16:30 – interaktív foglalkozások a Komáromi Szabadidőközpontban
- 14:00-16:30 – kézművesfoglalkozások a Czafrangó Sylvia Művészeti Alapiskolában
- 14:00 – a Komáromi Animátorok műsora a Klapka téren
- 15:00 – a Hodek Dávid Trió koncertje a Klapka téren
- 17:00 – Black and White zenekar karácsonyi koncertje a Klapka téren
- 16:30 – a második ádventi gyertya meggyújtása a Kantantína kórus közreműködésével
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Mai napon történt
560 évePrágában 17 éves korában meghalt V. (Utószülött) László magyar király, aki lefejeztette Hunyadi Lászlót.
224 éveMegszületett id. Markó Károly festő, a Magyar Tudományos Akadémia tagja.
165 éveElőször szereltek fel postaládákat.
154 évePálócon megszületett gróf Hadik János, aki három napig töltötte be Magyarország miniszterelnöki tisztségét.
130 éveMegszületett Boris Karloff angol színész, aki Frankensteint játszotta.
Fő támogatónk