2014. július 25., péntek - Kristóf, Jakab
Cikkek közt...  Videók közt...  
Kevés háziorvos van Szlovákiábanvideó Szlovákiában egyre kevesebb a háziorvos, emellett a még praxist folytatók átlagéletkora is túl magas.
Csáky: a kisebbségi jogok biztosítása nélkül elképzelhetetlen Ukrajna demokratizálása videó Csáky Pál, az MKP EP-képviselője szerint nem létezhet szelektív demokrácia, amely csak a nemzeti többségeknek biztosít jogokat.

Videó

Felvidéki Híradó - 2014. július 25.A Gombaszögi Nyári Tábor pillanatai
Felvidéki Híradó - 2014. július 25.Angolul tanuló falvak
Felvidéki Híradó - 2014. július 25.A Gombaszögi Nyári Tábor pillanatai
Felvidéki Híradó - 2014. július 25.Angolul tanuló falvak
Legfrissebb
Szakértők: megbízható hivatal kell a lehallgatásokhoz Hírszerzési szakemberek szerint a jövőben a lehallgatásokat egy erre specializálódott hivatalnak kellene végeznie.
Hamilton győzött az első szabadedzésen a Hungaroringen Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája végzett az élen a Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki első szabadedzésén a Hungaroringen.
A kutyák is képesek a féltékenykedésre Amerikai kutatók eredményei szerint a féltékenység a korábban véltnél mélyebben gyökerezhet a kutyatermészetben.
Kárpát-medencei magyar irodalomtanárok találkoznak Gödöllőn Kárpát-medencei magyar irodalomtanárok találkoznak Gödöllőn július 28. és augusztus 1. között, a Rákóczi Szövetség táborában.
A medvefókákat is fenyegeti az antarktiszi klímaváltozás A medvefókák között kisebb nőstények születnek, és azok, amelyek megérik a nemzőképes kort, később szaporodnak.
Tavaly végre javult Szlovákia élelmiszer-önellátása Szlovákia önállósodása óta folyamatosan csökkent a hazai élelmiszerek aránya a piacon, de most úgy tűnik, fordul a kocka.
Belföld A tűzoltók az abszurd törvény módosítását kérik A tűzoltók az abszurd törvény módosítását kérikvideó POZSONY. A jelenleg hatályos jogszabály szerint a tűzoltóknak az oltás során felhasznált vízért ugyanúgy fizetniük kell, mint más fogyasztónak. Semmiféle kivétel nem vonatkozik a lánglovagokra. A hatályos jogszabály szerint a tűzoltóknak az oltás során felhasznált vízért ugyanúgy fizetniük kell, mint más fogyasztónak. Szakértők: megbízható hivatal kell a lehallgatásokhozvideó Hírszerzési szakemberek szerint a jövőben a lehallgatásokat egy erre specializálódott hivatalnak kellene végeznie. Tavaly végre javult Szlovákia élelmiszer-önellátásavideó Szlovákia önállósodása óta folyamatosan csökkent a hazai élelmiszerek aránya a piacon, de most úgy tűnik, fordul a kocka.
Külföld Újabb harcok a kelet-ukrajnai Donyeckben Újabb harcok a kelet-ukrajnai Donyeckbenvideó KIJEV, DONYECK. Folytatta a kelet-ukrajnai Donyeck ágyúzását péntekre virradóra az ukrán hadsereg, a város déli és nyugati kerületeiben egész éjjel lövöldözések és robbanások zaja hallatszott - írta internetes oldalán a vesztyi.ru orosz hírportál. Folytatta a kelet-ukrajnai Donyeck ágyúzását péntekre virradóra az ukrán hadsereg. Újabb nevek kerülnek fel az EU feketelistájáravideó Újabb 15 személy, valamint 18 intézmény, illetve vállalat kerül fel az EU Ukrajnával kapcsolatos feketelistájára. Képviselőházi bizottsági döntés Obama perbe fogásárólvideó Az amerikai képviselőház házszabály-bizottsága megszavazta, hogy induljon bírósági eljárás Barack Obama elnök ellen.
Itthon Helyettesíthetné a felvételi vizsgákat a Monitor 9 Helyettesíthetné a felvételi vizsgákat a Monitor 9videó POZSONY. A középiskolai felvételi vizsgákat helyettesíthetné a kilencedikesek tesztelése – értett egyet Pavel Sadloň, az Állami Gimnáziumok Igazgatói Társulásának elnöke és Felix Dömeny a Szlovákiai Szakközépiskolák Szövetségéből. A középiskolák képviselői szerint a kilencedikesek tesztelése helyettesíthetné a középiskolai felvételi vizsgákat. Vince-erdei tűzvész: már tudni, hol keletkezett a tűzvideó A tűzoltóknak csak két napig tartott kideríteni, mi okozta a Vince-erdei fürdő melletti tüzet, amelyben 56 gépkocsi égett ki. Felvidéken is gyűjtik a búzát a Magyarok Kenyeréhezvideó A Felvidéken is gyűjtik a búzát, hogy az adományokból készült lisztből megsüssék a Magyarok Kenyerét.
Magyar világ Nyilvánosak az idei felsőoktatási ponthatárok Nyilvánosak az idei felsőoktatási ponthatárokvideó BUDAPEST. Nyilvánosságra hozták az idei magyarországi felsőoktatási felvételi ponthatárokat csütörtök este. Az idén 106 ezer fiatal jelentkezett a felsőoktatásba. Nyilvánosságra hozták az idei magyarországi felsőoktatási felvételi ponthatárokat csütörtök este. Kárpát-medencei magyar irodalomtanárok találkoznak Gödöllőnvideó Kárpát-medencei magyar irodalomtanárok találkoznak Gödöllőn július 28. és augusztus 1. között, a Rákóczi Szövetség táborában. Hungarikum lehet a szerencsi csokoládé és a kürtőskalácsvideó Fazekas Sándor elárulta, hogy hamarosan a szerencsi csokoládéval és a kürtőskaláccsal bővülhet a hungarikumok köre.
Kultúra Ma nyílik meg a Művészetek Völgye Ma nyílik meg a Művészetek Völgyevideó VESZPRÉM. Ma nyílik meg a Művészetek Völgye, amely Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden várja a látogatókat tíz napon át. Az összművészeti fesztivál szervezői idén ezer programmal készültek. Ma nyílik meg a Művészetek Völgye, amely Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden várja a látogatókat tíz napon át. Új epizóddal folytatódik a Karib-tenger kalózaivideó A Karib-tenger kalózai újabb epizódja 2017 nyarára várható. Gazdag kínálattal jelentkezik Tusványosról a közmédiavideó A közszolgálati média kiemelt figyelemmel kíséri a XXV. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor programjait.
Színes Feljutott a világ 12. legmagasabb hegycsúcsára Varga Csaba és Suhajda Szilárd Feljutott a világ 12. legmagasabb hegycsúcsára Varga Csaba és Suhajda Szilárdvideó BUDAPEST. Feljutott a Föld 12. legmagasabb hegycsúcsára, a 8051 méteres Broad Peakre Varga Csaba nagyváradi és Suhajda Szilárd békéscsabai hegymászó. Feljutott a 8051 méteres Broad Peakre Varga Csaba nagyváradi és Suhajda Szilárd békéscsabai hegymászó. Hamilton győzött az első szabadedzésen a Hungaroringenvideó Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája végzett az élen a Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki első szabadedzésén a Hungaroringen. Vízilabda Eb - A bronzért játszhat a magyar női csapatvideó A magyar női válogatott kikapott a spanyoloktól a vízilabda-eb elődöntőjében, így szombaton a bronzéremért játszhat.
Mozaik A medvefókákat is fenyegeti az antarktiszi klímaváltozás A medvefókákat is fenyegeti az antarktiszi klímaváltozásvideó LONDON. A medvefókákat is fenyegeti az antarktiszi klímaváltozás: csaknem három évtized megfigyelései azt mutatják, kisebb nőstények születnek, és azok, amelyek megérik a nemzőképes kort, később szaporodnak. A medvefókák között kisebb nőstények születnek, és azok, amelyek megérik a nemzőképes kort, később szaporodnak. A kutyák is képesek a féltékenykedésrevideó Amerikai kutatók eredményei szerint a féltékenység a korábban véltnél mélyebben gyökerezhet a kutyatermészetben. Okos biztonsági öv ellenőrzi a sofőr szívritmusátvideó Olyan "okos biztonsági övet" fejlesztenek spanyol mérnökök, amely ellenőrzi a szívritmust, nehogy elaludjon a sofőr.
Vélemény Samu István: ne kergessünk délibábot, a multicégek nem teremtenek biztos jövőt! Samu István: ne kergessünk délibábot, a multicégek nem teremtenek biztos jövőt!videó Azt hiszem, most sokan újraértelmezik gondolkodásmódjukat – vagyis állandóan azt várni, hogy majd jön ide (a Felvidék déli régióiba, Gútára stb.) egy multi vagy egy nagyobb vállalat, és az ad munkát, biztonságos jövőt –, ugyanis a napokban kézzelfogható közelségben van egy komoly probléma, mégpedig az, hogy 1800 ember veszíti el máról holnapra a munkahelyét! Samu István szerint nem szabad délibábot kergetnünk, a multicégek ugyanis nem teremtenek biztos jövőt. Farkas Iván: tizenöt pontba öntött kormánypárti (s)óhajvideó Gyanús, hogy nem a kormány, hanem a kormánypárt kongresszusa tárta a nyilvánosság elé elképzeléseit. Gergely Papp Adrianna: A kistelepülések kilátástalan helyzetevideó Úgy érzem magam, mint egy kétségbeesett anya, akinek beteg gyermekéről már lemondtak az orvosok.
Hitélet Huszonöt éves a ferences misszió Kárpátalján Huszonöt éves a ferences misszió Kárpátaljánvideó MUNKÁCS. 1989. július 26-án érkezett meg Majnek Antal Nagyszőlősre, majd néhány nap múlva követték őt Zatykó László és Radics Dávid. Az első ferencesek július 25-én, 17 órakor adnak hálát a nagyszőlősi plébániatemplomban az elmúlt huszonöt év kegyelmeiért – tájékoztatott a Ferences Sajtóközpont. Az első ferencesek július 25-én adnak hálát a nagyszőlősi plébániatemplomban az elmúlt huszonöt év kegyelmeiért. Egykori egyházi iskolások találkoztak Nagyölvedenvideó Első alkalommal szervezeték meg az Egyházi Iskolások Egyházmegyei Találkozóját Nagyölveden. Augusztus 20-án Orosch János mondja a szentbeszédet a bazilikánálvideó - tájékoztatott a döntésről Tóth János Csaba, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye sajtóreferense.
Múltunk Elterjedtek lehettek a tollas dinoszauruszok Elterjedtek lehettek a tollas dinoszauruszokvideó WASHINGTON. Szibériában felfedeztek egy 150 millió éves kövületet, amely azt sugallja, hogy a tollak sokkal elterjedtebbek voltak a dinoszauruszok között, mint eddig hitték. Egy 150 millió éves kövület azt sugallja, hogy a tollak sokkal elterjedtebbek voltak a dinoszauruszok között, mint eddig hitték. Balul sült el a CIA titkos bejrúti háborúja videó Az amerikaiak titkos bejrúti háborúi csúfos kudarccal végződtek és forradalmi lépésre késztették a hírszerzést. Világszerte a híres Il Silenzióval emlékeznek az első világháborúravideó Vasárnap világszerte egy időben szólaltatják meg neves trombitások a híres katonai takarodó, az Il Silenzio dallamait.
Időjárás
Pozsony
Ma: 16°C / 26°C
Holnap: 18°C / 29°C
Ógyalla
Ma: 18°C / 27°C
Holnap: 19°C / 31°C
Losonc
Ma: 16°C / 27°C
Holnap: 18°C / 28°C
Kassa
Ma: 16°C / 26°C
Holnap: 17°C / 29°C
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Hol - Mi július 24. (csütörtök) - júl. 26. (szombat)
16:00Porciunkula - Érsekújvári vásár
2014. július 24. és 26. között rendezik meg az Érsekújvári Vásárt Porciunkula címmel a Fő téren. Mindenkit szeretettel várnak.

Program:

július 24.
16.00 DJ Čeku
18.00 Wildflowers (Tom Pretty Tributa Band)
20.00 Colorado

július 25.
16.00 Trapéz
18.00 Karol Bórik Band
19.30 Zuzana Smatanová
21.00 Peter Bič Project
23.00 DJ Hentes

július 26.
09.00 Matičiarik folklórcsoport
10.00 Zámčan folklórcsoport
11.00 Csemadok csoportjai
16.00 Stano Lauro
17.00 Kvádro
19.00 She&Me Band
21.00 Bergendy együttes
23.00 DJ Hentes
július 25. (péntek) - júl. 26. (szombat)
17:00XVIII. Falunap és IIV. Csallóközi Parasztolimpia Ekecsen
Idén nyáron ismét megrendezésre kerül Ekecs-Apácaszakállason a Csallóközi Parasztolimpia és Falunap.

Pénteki program:
17.00 - Koszorúzás az ekecsi emlékoszlopnál
17.30 - Istentisztelet az ekecsi református templomban
18.30 - Vitéz Nagy János szobrászművész kiállításának megnyitója a kultúrházban
20.30 - Utcabál a "Silver Bar" kávézónál

Szombati program:
15.30 - parasztolimpia
17.00 - Vox Megere
18.00 - Házi Csilla táncbemutatója
20.30 - Kovács Áron és a Star Machine
22.00 - Vastag Csaba koncert
július 26. (szombat)
06:00I. izsai kokasfesztivál
Teljes program (a helyi faluház előtt):

06:00 - Halászverseny a Dunán
09:00 - Kakaspörkölt-főzőverseny kezdete
10:00 - Folklórprogram, gyerekprogramok. Fellépnek: Klapka György férfi éneklőcsoport (Komárom), Matica slovenská H.SZ., Gyöngyös Bokréta (Izsa),  Lila Akác (Tany)
11:00 Vadászkutya bemutató és kiállítás,
Varga Gábor sólymászbemutató, Kézműves foglalkozások
12:00 Kakasszépségverseny
13:00 Ünnepélyes megnyitó
13:30 Ügyességi erőpróba
14:15 Futóverseny
15:00 Kincső néptáncegyüttes
16:00 Sörivó verseny
16:10 Fiatal izsai tehetségek: Skopp Ildikó, Szabó Peter és Tamás, Halmann Csilla csoportja, Benyó Erika, Dudáš Kurucz Kornélia
Kötélhúzás
18.15 Tűzoltóbemutató
18.30 A Gútai Kinológiai Klub bemutatója
19.00 Honvéd néptáncegyüttes
20.00 Emmer Péter és/a Sipos Dávid
21.00 Deák Bill Gyula koncert
22.30 Tombola
23.30 DJ Kovács és DJ Junior
08:00XII. Falunap Köbölkúton
Köbölkút Község polgármestere és a képviselőtestület mellett működő kulturális bizottság szeretettel meghívja Önöket a 2014. július 26-án, (szombaton) az Ardea üdülőközpontban megrendezendő XII. Falunapra.
10:00Kis-szigeti halásznap és halászléfőző verseny Vajkán
HALÁSZLÉFŐZŐ VERSENY - a hagyományteremtés céljával /a kompkikötővel szembeni ligetben/.  
Program:
10.00-11.00 A versenyzők regisztrálása a vajkai községházán (Előzetes jelentkezés legkésőbb július 15-ig, mailcím: ervin.nagy@azet.sk, vagy a helyszínen)
14.00: A halásznap ünnepélyes megnyitója a vajkai községházán - ÁLLÓ DONÁT polgármester köszöntője, majd a VAJKAI ÓVODÁSOK rajzkiállításának megnyitása
14.15: A Csallóközi halászat múltja kiállítást bemutatja NAGY IVÁN néprajzkutató
Beszélgetés egy tapasztalt csallóközi halászmesterrel. Ismertető a Duna menti erdőkről.
15.30: Vízparti történetek – KÖVESDI KÁROLY könyvének bemutatója, dedikálással egybekötve
16.00: A halászléfőző-verseny eredményhirdetése és ünnepélyes díjátadó
16.15: BIELIKNÉ DÓKA ZSUZSA és BŐSI SZABÓ LÁSZLÓ nótacsokra
17.00: A NOSZAMAMIK csoport fellépése
A VAJKAI ÓVODÁSOK műsora
18.30: GYURCSIK TIBOR slágerturmixa
19.00: A PÓSFA zenekar és a KUTTYOMFITTY társulat műsora
21.00: SZABÓ ÁDÁM harmonikaparádéja
22.30-tól: UTCABÁL
A csallóközi halászati hagyományokra alapozva
ez a Duna-parti község egy napig a halászléfőzés „fővárosa” lesz! Az idelátogatók remek halászléket és halkülönlegességeket kóstolhatnak. 
Borkóstoló is lesz a helyszínen.  
A szervezők - Vajka Község Önkormányzata és a Vajk Polgári Társulás - igazi csallóközi vendégszeretettel várnak mindenkit!
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Mai napon történt
450 éveI. Ferdinánd halála után fia, II. Miksa lett a német-római császár, I. Miksa néven magyar és cseh király.
444 éveIV. (Rettegett) Iván minden oroszok cárja tömegkivégzést rendelt el Moszkvában.
262 éveMegszületett Marczibányi István, a művészetek és a tudomány mecénása.
196 éveMeghalt Dugonics András, az első magyar regény, az Etelka írója.
130 éveMeghalt Feszl Frigyes építész, a pesti Vigadó tervezője.
Fő támogatónk