2018. február 18., vasárnap - Bernadett
Cikkek közt...  Videók közt...  
Keresési eredmények
Mozgalmas évet zárt a cserkészszövetségvideó 2018. február 05. | NAGYMEGYER. Február első hétvégéjén tartotta Értékelő Közgyűlését a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség, amelyet a szervezet ismét cserkészvezetői konferenciával kötött össze. A 2017-es évről szóló beszámolókat közel 100 cserkészvezető hallgatta a nagymegyeri városi művelődési központban.
Máté László: Fábry Zoltán, a felelős ember, a felelő embervideó 2018. január 26. | Élete munkássága fölé emelkedik: magatartássá!, amelynek máig szóló üzenete van. Vallotta és életével igazolta: minden ember annyit ér, amennyit másokért képes tenni.
Folytatódik a Regnum Marianum Akadémia előadássorozata Szőgyénbenvideó 2018. január 18. | SZŐGYÉN. A helyi és a környékbeli látogatók nagy érdeklődése miatt nem csak ezekben a hónapokban, hanem valószínűleg a következő tanévben is a szőgyéni ún. távmunkaházban zajlanak majd a Regnum Marianum Akadémia felnőtteknek szánt ingyenes előadásai. A rendezvénysorozatról a házigazda, dr. Farkas Zsolt atya, Szőgyén plébánosa és a Jópásztor Alapítvány elnöke tájékoztatta portálunkat.
Magyar kultúra napja: Dunaszerdahelyen idén is ünnepi műsorral készülnekvideó 2018. január 15. | DUNASZERDAHELY. A Pázmaneum Polgári Társulás a Kortárs Magyar Galériával, a dunaszerdahelyi városi művelődési központtal és Dunaszerdahely város önkormányzatával együtt január 21-én öt órától nyolcadszor tart ünnepi műsort a magyar kultúra napja alkalmából. A példaértékű rendezvény támogatója a Magyar Kormány, egyik médiapartnere pedig portálunk. A részletekről Karaffa Attila, a Pázmaneum PT ügyvezető elnöke, városi képviselő, Dunaszerdahely város kulturális és nemzetközi kapcsolatok bizottságának elnöke tájékoztatta olvasóinkat.
Esterházy János öröksége jegyében telt az elmúlt évvideó 2018. január 01. | A Pázmaneum Társulás minden év végén beszámol munkájáról és sorba veszi azokat a rendezvényeket, eseményeket, amelyeknek szervezője, vagy társszervezője volt.
Óév-búcsúztató emlékek, új évi tervek és reményekvideó 2017. december 31. | POZSONY. Végéhez közeledik a 2017-es esztendő, és hamarosan új remények, vágyak és tervek birtokában köszönthetjük a 2018-as évet. Egy-egy területen kimagasló eredményeket elért felvidéki magyar közéleti személyiségeket - értékteremtőket kértünk fel arra, hogy idézzék fel az idei legszebb és legelszomorítóbb emlékeiket, valamint ecseteljék a következő hónapokra vonatkozó, maguk számára kitűzött feladataikat és a magyar közösségünkre váró kihívásokat. Paulisz Boldizsárt, Géresi Róbertet, Józsa Mónikát, B. Kovács Istvánt, Kovács Ágnest és Ulman Istvánt kérdeztük.
Megjelent a 2018-as Regnum Marianum Kalendáriumvideó 2017. december 14. | DUNASZERDAHELY. A Pázmaneum Társulás ismét kiadta a felvidéki magyar katolikusoknak készített naptárát.
Tettekkel egy jobb Komáromértvideó 2017. december 13. | KOMÁROM. Évzáró ülést tartott az Egy Jobb Komáromért Polgári Társulás december 12-én, s azon a baráti dél-komáromi Endresz Csoport Egyesület, továbbá a történelmi Vitéz Rend, a Komáromi Szekeresgazda Hagyományőrző Egyesület, a Lélekharang és a Kárpátia Sport Polgári Társulás, valamint a "Gimnáziumi Öregdiákok" képviselői is jelen voltak. Az évértékelőre az Egy Jobb Komáromért PT rendezvényeinek médiapartnereként portálunk is meghívást kapott.
Esterházy erkölcsi hagyatékának üzenete: az elveszettnek tűnő ügyért is érdemes küzdenivideó 2017. december 07. | DUNASZERDAHELY. Esterházy János erkölcsi hagyatékának egyik fontos üzenete, hogy az elveszetnek tűnő ügyekért is érdemes küzdeni - jelentette ki Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár Dunaszerdahelyen, ahol beszédet mondott az Esterházy János halálának 60. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen. A megemlékezést a Pázmaneum Polgári Társulás szervezte.
Áder János megkoszorúzta Esterházy János prágai emlékhelyétvideó 2017. december 06. | PRÁGA. Áder János köztársasági elnök szerdán délelőtt a prágai Motol köztemetőben megkoszorúzta Esterházy Jánosnak, a szlovákiai magyarság két világháború közötti vezetőjének az emléktábláját, amely a temetőben létrehozott Kommunizmus Áldozatainak Emlékművén található.
Első  Előző  1 / 27   Következő  Utolsó
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Fő támogatónk