2018. március 19., hétfő - József, Bánk
Cikkek közt...  Videók közt...  
Gašpar feljelenti az OźaNO-t 2018. március 06., kedd 10:06 | Hírek.sk | Forrás: Pravda.sk | Fotó: TASR
POZSONY. A NAKA korrupcióellenes egységének vezetője, Róbert Krajmer tíz órával azután érkezett a meggyilkolt újságíró, Ján Kuciak házához, hogy megtalálták a két holttestet. Olyan konkrét rendőrségi okokból tartózkodott a helyszínen, amelyek összefüggnek a bűncselekmény felderítésével – jelentette ki Tibor Gašpar országos rendőrkapitány, aki feljelentést tesz az OźaNO tagjainak személyére vonatkozó kijelentései miatt.

Igor Matovič, az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OźaNO) elnöke hétfői sajtótájékoztatóján arról beszélt, a rendőrség lehallgathatta a meggyilkolt Ján Kuciak újságírót. Szerinte ugyanis Róbert Krajmer, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökségének (NAKA) korrupcióellenes egységének (NPKJ) igazgatója máshonnan nem tudhatta, hogy Kuciak az olasz maffia szlovákiai ténykedésével foglalkozott. Matovič rámutatott, hogy Robert Kaliňák belügyminiszter Krajmer jelenlétét vasárnap a Szlovák Rádióban és Televízióban (RTVS) azzal védelmezte, hogy az egysége az olaszok által elkövetett bűncselekmények felderítésével foglalkozik. Az a tény, hogy a meggyilkolt újságíró róluk egy anyagot készített, azonban csak hétfőn este derült ki – említette Matovič.

Tibor Gašpar értelmetlenségnek nevezte a lehallgatásról szóló kijelentést. „Én csak egyetlen törvényellenes lehallgatásról tudok, amit az előző kormány idején a dicső védelmi tárca követett el. Akkor hol volt Matovič és Grendel Gábor úr? Akkor nem kellett bírálgatni és kérdéseket feltenni?“ – kérdezte a rendőrfőkapitány.

Arra a kérdésre, hogy a nyomozás objektív lehet-e akkor, ha a meggyilkolt újságíró több cikket is írt Gašpar sógoráról, valamint a magánkézben levő Bonul biztonsági szolgálat főnökéről, Miroslav Bödörről és Krajmer nejének Bödörékhez fűződő kapcsolatáról, Gašpar kitérően azt felelte: objektív lesz, s mindent az ügyészség szigorú felügyelete alatt tesznek.

Az ellenzéknek címezve a rendőrfőkapitány azt is mondta, hogy az ellenzéki politikusok szakmai hibákat találnak ki. „Az ellenzéki képviselőket arra szólítom fel, hogy hagyjanak dolgozni minket“ – mondta. Gašpar úgy véli, a rendőrség minél inkább igyekezne részletesen tájékoztatni tevékenységéről, „annál jobban felerősödne az említett politikusok hangja, hogy Jaromír Čižnár legfőbb ügyész megtiltsa nekem a nyilatkozást. Nyilvánvalóan azért, mert az beleillik a politikai koncepciójukba“.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz