2018. március 20., kedd - Klaudia
Cikkek közt...  Videók közt...  
Leállította az Igor Matovič elleni büntetőeljárást a bíróság 2018. március 02., péntek 17:37 | Hírek.sk | Forrás: Aktuality.sk
POZSONY. A Pozsonyi I-es számú Járásbíróság leállította az Igor Matovič parlamenti képviselő (OĽANO) ellen rágalmazás ügyében indított büntetőeljárást, mivel az nem minősült bűncselekménynek, tehát feleslegesek a további lépések – mondta el a TASR hírügynökségnek pénteken a Pozsonyi Kerületi Bíróság szóvivője, Pavol Adamčiak.


„A Pozsonyi I-es számú Járásbíróság a vádlott I. M. ügyében a 2018. február 23-i határozatával úgy döntött, hogy a szabálysértésének minősített tettet nem tartja bűncselekménynek, ezért nem indokolt a büntetőeljárás folytatása“ – nyilatkozta Adamčiak a TASR hírügynökségnek.

A vonatkozó akták áttanulmányozása után arra a megállapításra jutott, hogy ez ügyben nem teljesültek a bűncselekmény megvalósulásának feltételei. A bírósági döntés során az Emberi Jogok  Európai Bíróságának esetjogát is figyelembe vette – írja az Aktuality.sk internetes portál.

„A 2018. 2. 23-ai határozat nem jogerős, s az ügyésznek, valamint a vádlottnak is joga van a határozat kiadásától számított 3 napon belül panaszt emelnie, ez esetben a határozat kézbesítésétől számítódik a három nap“ – tette hozzá Adamčiak.

A vádlott Igor M. reakciójában feltüntette: örül annak, hogy legalább a bíróságok megőrizték függetlenségüket. „A rendőrség és az ügyészség igyekezett többletmunkát végezni. Örülök annak, hogy legalább a bíróságokon ésszerűen járnak el“ – mondta Matovič.

Igor M. azt állította, hogy Robert Fico (Smer-SD) kormányfő számlával rendelkezik Belize adóparadicsomban. Erről 2015 augusztus közepén rukkolt elő – előbb a közösségi hálón, majd egy sajtótájékoztatón.

Eközben olyan névtelen információkból indult ki, amelyeket a postaládájában talált. Abból kiderült, hogy Fico a nejével együtt 2008-ban Belizén hozott létre egy garázscéget. Annak két számláján Igor M. szerint 674 millió dollárjuk volt. Fico ezt hülyeségnek nevezte.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz