2018. február 20., kedd - Aladár, Álmos
Cikkek közt...  Videók közt...  
Most kérjen útlevelet, most nem kell sorban állnia 2018. február 06., kedd 19:57 | Hírek.sk | Forrás: Aktuálne.sk | Fotó: TASR
POZSONY. A belügyminisztérium figyelmeztet, hogy a tél végével beköszönt a szünidő végéig tartó ún. útlevélszezon, vagyis, ha az emberek csak a szezon folyamán kezdik meg útlevelük igénylését, a jelenleginél jóval hosszabb várakozási időre számíthatnak a rendőrség illetékes ügyosztályain és az ügyfélközpontokban.

„Éppen ezért használja ki a szezon előtti időszak nyújtotta lehetőséget, igényelje még ma útlevele vagy személyi igazolványa kiadását! Munkatársaink rövid időn belül elintézik. Elsősorban a külföldi utat tervező gyermekes családokhoz szólunk, mert minden egyes kiskorúnak útlevelet kell váltani“ – figyelmeztet a belügyi tárca.

Útlevele érvényességi idejét mindenkinek ajánlott ellenőrizni, mert számos ország megköveteli, hogy az útlevél a kiutazás időpontjától számított legalább fél évig még érvényes legyen.

„Azoknak is ajánljuk, hogy éljenek a nyugodt időszak adta lehetőséggel, akik személyi igazolványukat kívánják kiváltani vagy aktiválni, vagy adott esetben elektronikus aláírás díjmentes igénylését tervezik. Emlékeztetünk, hogy amennyiben az ön személyi igazolványának érvényességi ideje lejár, újat már a személyi igazolvány lejárta előtt 180 nappal igényelhet“ – tájékoztatott a belügyminisztérium.

Útlevelet, személyi igazolványt lakóhelytől függetlenül, az ország 84 útlevélosztályának bármelyikén válthatunk. Pozsonyban például a Tomášik utcai ügyfélközponton túl további három kisebb okmánykiadó ügyosztály található a Ružinovi úton, illetve a Záporožská és a Schneider-Trnavský utcákban.

„Kész személyi igazolványát előzetesen leadott kérvényének megfelelően bárhol átveheti, vagy adott esetben illeték ellenében futárszolgálattal bármilyen címre elküldetheti“ – fűzte hozzá a szaktárca.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz