2018. február 18., vasárnap - Bernadett
Cikkek közt...  Videók közt...  
Fokozatosan tűnnek el az óriásplakátok Nyitráról 2018. február 03., szombat 15:47 | Hírek.sk | Forrás: Aktuálne.sk | Fotó: TASR
NYITRA. Összesen 105 engedély nélkül kihelyezett órásplakátot tüntetett el Nyitra városa 2017-ben a város utcáiról, és idén további 34-el csökkent a számuk.

„A város már a törvénytelenül kihelyezett, ún. bigbordokat is eltávolítja. Tavaly év végén első ízben került ilyen reklámhordozó eltávolításra a Chrenovská utcában található Nyirfa ligetből (Brezový háj)“ – tájékoztatott Andrej Jančovič, a nyitrai városháza munkatársa. 2018 januárjában további két bigboard tűnt el a Chrenovská utcából és a Pozsonyi útról.

Az óriásplakátok a városba vezető utakról is fokozatosan eltűnnek, miután a város képviselő testülete úgy határozott, hogy a reklámfelületek között legalább 200 méteres távolságnak kell lennie. Az új szabályok eredménye leginkább a Cabajcsápori (Cabajská) és a Pozsonyi (Bratislavská) úton érzékelhető. Nyitra központjában és a műemlékzónában teljes óriásplakát-tilalom van érvényben, csak a fényreklámok és cégtáblák engedélyezettek. Ez alól csak a bevásárlóközpontok élveznek kivételt.

Az illegálisan kihelyezett reklámfelületek száma folyamatosan változó, a városháza ezért rendszeres terepszemlét végez. „Nyitrán a vizuális szmoggal szembeni küzdelem nem szélmalomharc, hanem a helyzettel való sikeres megbirkózás története, hiszen a városban évről-évre csökken a reklámfelületek száma“ – közölte Jančovič, hozzátéve, hogy az eltávolított óriásplakátok helyébe a város fákat, bokrokat ültethet.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz