2018. január 18., csütörtök - Piroska
Cikkek közt...  Videók közt...  
Ipolyságnál a vámosok egy autóban illegális menekülteket találtak 2018. január 12., péntek 20:07 | Hirek.sk  | Forrás: TASR
IPOLYSÁG. A nyitrai vámosok pénteken a hajnali órákban az ipolysági határátkelőhely közelében megállítottak egy Magyarországról érkező gépjárművet. Az Ukrajnában nyilvántartott jármű ellenőrzése során megállapították, hogy 19 ismeretlen személyazonosságú és nemzetiségű személy tartózkodik benne.

A sofőr és utastársa nem tudták bizonyítani az adott személyek szállításának legális voltát, tájékoztatott Stanislav Pacher, a Nyitrai Vámhivatal szóvivője. A vámosok további eljárás céljából átadták az ügyet a rendőrségnek.

A vámosok járőregysége körülbelül 1.45-kor vette észre a magyar határ felől érkező autót. A gépjármű vezetője az ellenőrzési pont előtt kikapcsolta a világítást az autón, és letért egy mellékútra. „A vámosok a szolgálati kutya kíséretében megkeresték a gyanús gépjárművet, és ellenőrizték azt. A vámosok felszólítására a sofőr és utastársa igazolták magukat, irataikból kiderült, hogy ukránok. Arra a kérdésre, szállítanak-e árut, negatív választ adtak” – állapította meg Pacher. Ezért a vámosok ellenőrizni akarták a gépkocsi belsejét. Az ellenőrzés során kiderült, hogy 19 személy található az autóban, 13 férfi, 2 nő és 4 gyermek. Ők nem tudták igazolni magukat.

Az érdemi joghatóság miatt az esethez hívták a rendőröket, aki ezt követően biztosították a további eljárást. Mivel a gépkocsiban gyermekek is tartózkodtak, a vámosok kihívták a rohammentőt.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz