2018. január 21., vasárnap - Ágnes
Cikkek közt...  Videók közt...  
Mazurek képviselő februárban áll a Speciális Büntetőbíróság elé 2018. január 12., péntek 18:13 | Hirek.sk  | Forrás: TASR
BAZIN. Milan Mazurek (Mi Szlovákiánk Néppárt) parlamenti képviselő idén február 26-án áll a besztercebányai Speciális Büntetőbíróság bírája elé. A bíróság saját honlapján tette közzé a fő bírósági tárgyalás időpontját.

A Speciális Ügyészség ügyésze tavaly december 4-én nyújtotta be a vádiratot Mazurek ellen nemzet-, faj- és meggyőződés-gyalázás bűnténye miatt, ugyanakkor Mazurek ellen bizonyos személyek gyalázása, az ő fenyegetésük miatt is vádat emeltek, az adott személyeket a perirat szerint faji, nemzeti, nemzetiségi, etnikai csoporthoz való tartozásuk, bőrszínük vagy nemzetségük származása miatt fenyegette.

A Speciális Büntetőbíróság bűnösnek találta Mazureket a Frontinus Rádióban elhangzott, a romákat gyalázó kijelentései miatt. 5000 euró pénzbírságra ítélték, ha nem fizetné be azt, fél évre börtönbe kellene vonulnia. Ezen felül még elveszítené képviselői mandátumát. Mazurek elutasítja a vádat, védekezni készül a bíróságon, és ellenvetést nyújtott be a büntetőparancs ellen.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz