2018. január 20., szombat - Fábián, Sebestyén
Cikkek közt...  Videók közt...  
Vállalkozókat érintő változások a Szociális Biztosítóban 2018. január 03., szerda 18:44 | Hírek.sk | Forrás: tvnoviny.sk | Fotó: TASR
POZSONY. 2018. január 1-től a szociális biztosítás kapcsán új minimális kivetési alap van érvényben a kötelezően biztosított, önálló vállalkozók és az önként biztosított személyek esetében. Ugyancsak új maximális kivetési alap is érvényes a kötelezően biztosított egyéni vállalkozók, alkalmazottak és munkáltatók részére.

A Szociális Biztosító az ügyfelek jobb eligazodása érdekében egy gyakorlati segédeszközt készített el. Az új évtől esedékes biztosítási járulékokkal kapcsolatos táblázat már megtekinthető a www.socpoist.sk. oldalon.

"A táblázatban megtalálhatók a különféle biztosításfajtákkal (pl.: egészségügyi, öregségi és rokkant nyugdíj-, valamint baleseti, garanciális és munkanélküliségre vonatkozó), illetve a szolidaritási tartalékalappal kapcsolatos százalékos tarifák. Azok az alkalmazott, a munkáltató, a kötelezően biztosított egyéni vállalkozó (SZČO) és az önként biztosított személy (DPO) szempontjából is megtekinthetők. Ott olvashatunk az állam, illetve a Szociális Biztosító által biztosított csoportokkal kapcsolatos tarifákról is" – tanácsolja a biztosító szóvivője, Peter Višváder.

A táblázatban megtalálhatók az egyes biztosításfajtákkal kapcsolatos legkisebb és legnagyobb kivetési alapból kiszámított biztosítási összegek is. Az ügyfelek a táblázat alatti szövegben pedig részletesebben is megismerkedhetnek a táblázatban feltüntetett egyes tételekkel.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz