2018. január 16., kedd - Gusztáv
Cikkek közt...  Videók közt...  
Fico: 25 éves sikertörténet 2018. január 01., hétfő 16:00 | Hírek.sk | Forrás: TASR
A Szlovák Köztársaság megalakulása alkalmából kiadott nyilatkozatában sikertörténetnek nevezte a negyedszázados szlovák önállóságot Robert Fico miniszterelnök.


Elismerte, hogy ennek ellenére óriási várakozások fogalmazódnak meg az emberekben, és az természetes, hogy minél gyorsabban szeretnének felzárkózni a nyugati életszínvonalhoz. „Ennek azonban az a feltétele, hogy Szlovákia továbbra is biztonságos, demokratikus, a politikai, polgári és szociális jogokat tiszteletben tartó, európai irányultságú ország maradjon. Ezek az önálló államiság fő paraméterei, amelyeket az általam vezetett kormányok mindig szem előtt tartottak, és amelyek tisztelete és fejlesztése továbbra is cél marad.“

Megjegyezte, hogy a legfiatalabbak már nem emlékeznek a közös államiságra, sőt az önálló szlovák állam létét magától értetődő, talán „kicsit unalmas“ valóságnak tartják. A politikai elitek hibája lehet, hogy nem igazán hangsúlyozták mennyire egyedülálló a világtörténelemben a békés szétválás és a fegyver nélküli önállósodás, áll Robert Fico miniszterelnök újévi nyilatkozatában.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz