2018. február 19., hétfő - Zsuzsanna
Cikkek közt...  Videók közt...  
Szlovákia az ENSZ Emberjogi Tanácsának tagja lesz 2017. december 29., péntek 16:32 | Hírek.sk | Forrás: TASR
A Szlovák Köztársaság 2018. január 1-től három éven át az Egyesült Nemzetek Szervezete Emberjogi Tanácsának tagja lesz. Erről a Szlovák Köztársaság Külügyminisztériuma tájékoztatott.


„Szlovákia az emberi jogok területén végzett eddigi munkája elismerésének tartja az ENSZ legjelentősebb emberjogi szervébe történő beválasztását” – tájékoztatott a külügyi tárca.

A szlovák mandátum prioritásai a hároméves időszak során a következők: harc a rasszizmus, az idegengyűlölet ellen, a fenntartható fejlődés, a gyermekek, a vallás, a hit és a vallási türelem támogatása.

„2018-ban Szlovákia más uniós partnerek, Belgium, Németország, Szlovénia, Egyesült Királyság, Észak-Írország, Magyarország, Horvátország és Spanyolország mellett vesz részt a tanács munkájában”– egészítette ki a minisztérium.

Arra figyelmeztetett, hogy a tanács figyeli az emberi jogok betartását az összes ENSZ-tagállamban, felszólal az emberi jogok megsértése ellen, reagál a világban kialakuló válsághelyzetekre, és nemzetközi fórumként szolgál az emberi jogok védelmének és fejlesztésének kérdéseiről folytatott párbeszédben. A tanács tagjai a három év során a tanács rendes, három-és négyhetente tartott ülésein találkoznak. Rendkívüli ülésével a tanács egy konkrét országban kialakult válsághelyzetre reagál.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz