2018. február 19., hétfő - Zsuzsanna
Cikkek közt...  Videók közt...  
Rusko volt felesége tudott férje és Černák találkozásáról 2017. november 10., péntek 10:32 | Hírek.sk | Forrás: Aktuality.sk
POZSONY. Pavol Rusko volt felesége tudott arról, hogy férje 1997-ben találkozni fog Mikuláš Černák maffiafőnökkel. Ráadásul megerősítette, a találkozóban meg is állapodtak. Állítása szerint a megbeszélés célja a Rusko rossz hírét keltő információk leellenőrzése volt.

„Talán tudják, mi volt a helyzet a rendőrségen és a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) berkeiben. Bizonytalan volt, ha bárki bármilyen feljelentést tesz, lesz-e, aki megvédi” – mondta a kihallgatás során Rusková, majd hozzátette: információra volt szükségük, tehát cselekedtek.

A Rusková által emlegetett diszkreditálás végrehajtója az alvilág lehetett

Ruskónak a Markíza televízió volt társtulajdonosa, Sylvia Vozlová megrendelésre való meggyilkolása vádjával kell szembenéznie. Rusková szerint ez képtelenség, nem történhetett meg. Egy dokumentummal érvelt, ami szerint a televízió licence nem átruházható, sem fizikai, sem jogi személyre, még akkor sem, ha a cég eladásra kerül, amit az újságíróknak is megmutatott.

A dokumentum bemutatásával nyilván arra kívánt utalni, hogy Rusko Vozlová eltüntetését követően sem jutott volna hozzá Vozlová televízióban birtokolt vagyonrészéhez.

Rusko néhány hónappal a vádemelés előtt elismerte, miszerint nagyjából húsz évvel ezelőtt valóban felvette a kapcsolatot Černákékkal. Mint mondta, csupán azt szerette volna megtudni, Vozlová valóban megrendelte-e a maffiánál a meggyilkolását. 

Az ügyet Černák nyitotta meg

A rendőrség Mikuláš Černák maffiafőnök vallomását követően kezdett foglalkozni az üggyel, aki azt állította, hogy a megrendelt gyilkosságot 1997 őszén kellett volna végrehajtani.

Elmondta, miszerint Rusko üzlettársa meggyilkolásáért 20-40 millió koronáig terjedő összeget lett volna hajlandó kifizetni. Černák vallomását egykori társa, Miloš Kaštan, részben pedig volt sofőrje, Slavomír Surový is megerősítette.

Rusko és Černák Besztercebányán történt találkozóját állítólag Rusko egykori testőre ugyancsak megerősítette. Volt sofőrje is azt vallotta, Ruskót ő vitte oda, viszont azt csak később tudta meg, hogy a nevezett Černákkal találkozott.

Rusko az általuk elmondott változatot koholmánynak nevezte. A védői szerint Rusko vallomását követően a gyanú szertefoszlott. A nevezett bűncselekményt a Sýkora-féle pozsonyi bűnszövetkezet főnöke, Robert Lališ is tagadta.

Az ügyben Černák, Lališ és Kaštan egyaránt vádlottként szerepel.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz