2018. február 20., kedd - Aladár, Álmos
Cikkek közt...  Videók közt...  
A menekültkérdés okán menekül az SaS-től Poliačik 2017. november 08., szerda 16:12 | Hírek.sk | Forrás: Aktuality.sk, TASR | Fotó: TASR
POZSONY. Eltérő véleményen van a menekültkérdésről, mint liberális pártársainak, ezért búcsút int a Szabadság és Szolidaritásnak Martin Poliačik, az SaS parlamenti képviselője.

Erről a Webnoviny.sk hírportál tájékoztatott, hozzátéve, hogy a hírügynökségnek Martin Poliačik Szabadság és Szolidaritásból (SaS) való távozásának tényét több a liberális párt berkeiből származó forrás is megerősítette.

Martin Poliačik Richard Sulík pártelnökkel, Lucia Ďuriš Nicholsonovával, vagy éppen Ľubomír Galkóval egyetemben egyike volt az SaS alapító tagjainak. A liberálisoknak most hátat fordító politikus régóta ellentétes nézeteket fogalmaz meg a párttal szemben, például a menekültkérdés kapcsán.

Poliačik nevét újabban a Progresszív Szlovákia (PS) kapcsán emlegetik. A TASR hírügynökség információi szerint a felek már tárgyalnak is. Állítólag nem kizárt, hogy több jelenleg a liberális SaS-t erősítő politikus is elhagyhatja Sulík pártját.

Még csak pár hónapja, hogy a liberálisoknak Jozef Mihál Miroslav Beblavýhez és más független képviselőkhöz csatlakozva búcsút intett, hogy közösen létrehozzák az EGYÜTT – Polgári demokrácia (SPOLU – OD) politikai formációt.

Annak idején az SaS-t Jozef Kollár személye körül összpontosuló, a párt vezetésével elégedetlen képviselők egy jelentős csoportja hagyta el elsőként. Minderre azt követően került sor, hogy Jozef Kollár nem volt sikeres az SaS pártelnöki tisztségéért folytatott harcban, így Richard Sulík megerősítette pártvezéri pozícióját.

Az SaS a felmérések szerint hosszú ideje a legerősebb ellenzéki párt. A párt támogatottsága jelenleg 15 százalék körül mozog.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz