2018. január 19., péntek - Sára, Márió
Cikkek közt...  Videók közt...  
Kaliňák kizárja, hogy a NAKA le akarta járatni Dankót 2017. szeptember 13., szerda 17:53 | Hírek.sk | Forrás: Aktuality.sk | Fotó: TASR
POZSONY. Robert Kaliňák belügyminiszter ma kizárta, hogy a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség, a NAKA le akarta volna járatni Andrej Danko házelnököt, az SNS elnökét.

Erről a lehetőségről azután kezdtek el beszélni, hogy Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS) házelnök-helyettes bejelentette: titkosított információkat kézbesítettek nekik, amelyek szerint a „mélynemzetiek“ vezérét az oktatási tárcához érkezett uniós támogatások szétosztásával kapcsolatos trükközésel gyanúsítják.

Kaliňák azonban elutasította, hogy a NAKA gyűjtötte volna össze a Danko zsarolására használható információkat.

„Ezt azok mondják, akik valószínűleg így tettek. Mi nem szoktunk így cselekedni. Kizárom ennek a lehetőségét” – jelentette ki a belügyminiszter.

Utcai pletykák

A tárcavezető nem mondta el, hogy a Ďuriš Nicholsonová által közzétett információk valóban a NAKÁ-tól származnak-e. Hozzátette: azokat jóindulattal titkosították.  

„Azért vannak titkosítva, hogy azokkal senki se élhessen vissza. Ha azzal valaki mégis visszaél, az Ďuriš Nicholsonová. (…) Olyan bűnügyi információkból, amelyek az utcai pletykák során gyűlnek össze, mindegyik politikus esetében több száz van” - reagált Kaliňák.

Egyúttal a liberális képviselőt arra szólította fel, hogy az említett dokumentumokat adja át az illetékes szerveknek.

„Ez esetben nincs kompetenciám. Az országos rendőr-főkapitánnyal csak műszaki szempontból beszélhetek el azon források biztonságának növeléséről, amelyek ma működnek. (…) Az emberi tényezőt azonban sosem lehet kizárni” – szögezte le Kaliňák.

Hozzátette: Andrej Dankóval nem beszélt az ügyről. „Nem igazán lett volna ez ügyben mit mondani“ - fogalmazott a belügyminiszter.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz