2018. február 21., szerda - Eleonóra
Cikkek közt...  Videók közt...  
A lakosság szerint az egészségügyi miniszter teljesít a legrosszabban 2016. január 23., szombat 17:54 | Hírek.sk  | Forrás: Webnoviny.sk
POZSONY. Az MVK közvélemény-kutató ügynökség felmérése szerint a regnáló szlovák kormány miniszterei közül Robert Kaliňák belügyminiszter látta el a legmegfelelőbben a tárcája élén rá háruló feladatokat, míg a legrosszabbul Viliam Čislák egészségügyi miniszter teljesített.

Az MVK közvélemény-kutató ügynökség 2015. december 28-a és 2016. január 8-a között, 1089 megkérdezett személy alkotta mintán végzett felmérése szerint a jelenlegi szlovák kormány miniszterei közül a válaszadók 50,2 százaléka vélte úgy, hogy Robert Kaliňák belügyminiszter látta el a legmegfelelőbben az általa vezetett minisztérium élén rá háruló feladatokat. A legrosszabbul Viliam Čislák egészségügyi miniszter teljesített, akit a megkérdezettek 11 százaléka helyezett sereghajtói pozícióba.

A közvélemény-kutatásban résztvevőknek a következő kérdést tették fel: „Ön szerint miként bírtak el a Szlovák Köztársaság kormányának tagjai feladataikkal a rájuk bízott tárcák élén?"

A második helyen Miroslav Lajčák végzett (42,2 %) külügyminiszter, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokát Peter Kažimír pénzügyminiszter foglalta el (41,6 %).

A negyedik helyre Martin Glváč védelmi miniszter került. Őt  sorrendben Marek Maďarič kulturális, Ján Počiatek közlekedésügyi, Ján Richter munkaügyi miniszter, Ľubomír Vážny beruházásokért felelős miniszterelnök-helyettes és Ľubomír Jahnátek földművelésügyi miniszter követi. A tízedik helyen Peter Žiga környezetvédelmi miniszter végzett, akit Juraj Draxler, az oktatásügyi tárca vezetője, valamint Vazil Hudák gazdaságügyi miniszter követ. Az utolsó előtti helyet Tomáš Borec igazságügyi miniszter foglalja el. Robert Fico miniszterelnök a megkérdezettek 43,9 százaléka szerint nagyon jól, vagy inkább jól végezte munkáját a kormány élén. Emlékeztetőül: Iveta Radičová kormányzási ciklusa végén a válaszadók 28,6 százalékától kapott pozitív értékelést.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz