2018. február 19., hétfő - Zsuzsanna
Cikkek közt...  Videók közt...  
Menesztették az Ifjú Szívek igazgatóját – A Most-Híd tiltakozik 2013. június 28., péntek 15:17 | Hírek.sk | Forrás: Hírek.sk, TASR | Fotó: ifjuszivek.sk
POZSONY. A Most-Híd elítéli, hogy Igor Federič, a kormányhivatal vezetője ma délelőtt leváltotta Hégli Dusánt, az Ifjú Szivek Táncszínház igazgatóját.

Igor Federič, a kormányhivatal vezetője péntek reggel leváltotta Hégli Dusánt, az Ifjú Szivek Táncszínház igazgatóját. A Most-Híd szerint ez az 58 éves múltra visszatekintő magyar művészeti intézmény leépítésének, működésképtelenné tételének kezdete.

A kormányhivatal lépése a vegyespárt szerint szöges ellentétben áll korábbi döntéseivel. A hivatal ugyanis öt hónapig tartó ellenőrzést végzett a társulatnál, egy hónapig pedig az igazgató tevékenységét vette górcső alá. Mindkét ellenőrzés során kisebb technikai hibákat talált, amiket a társulat azonnal orvosolt. A táncszínház végül dicsértet kapott a kormányhivatal ellenőrzési osztályától, ráadásul Igor Federič áprilisban új munkaszerződést kötött Hégli Dusánnal - mutatott rá portálunkhoz eljuttatott állásfoglalásában a Most-Híd.

A párt meg van győződve arról, hogy a hivatalvezető döntése helytelen, és alaptalan támadás a szlovákiai magyar kultúra egyik alappillére ellen. „Hégli Dusán leváltása tisztán politikai döntés. Ezt bizonyítja az is, hogy a napokban leváltották a kisebbségügyi kormánybiztos hivatalának osztályvezetőit is” – mutatott rá a Most-Híd hozzátéve: az elkövetkező napok majd megmutatják, milyenek Igor Federič és a kormány valódi szándékai.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz