2018. február 21., szerda - Eleonóra
Cikkek közt...  Videók közt...  
Brocka: ha Pollák romaügyi kormánybiztos lesz, ne legyen képviselő 2012. augusztus 09., csütörtök 19:10 | Hírek.sk | Forrás: TASR | Fotó: TASR
POZSONY. Július Brocka úgy véli, ha Peter Pollák romaügyi kormánybiztos lesz, le kell mondania képviselői mandátumáról. Igor Matovič, az OĽaNO elnöke védelmébe vette képviselőtársát.

Ha Peter Pollák, az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OĽaNO) képviselője  a romaügyi kisebbségi kormánybiztosi tisztségére pályázik, át kellene adnia képviselői helyét  másnak - állította ma Július Brocka, a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) alelnöke a parlamentben. A konzervatív honatya úgy véli, két pozícióban nem lehet egyformán jól teljesíteni. "A roma kérdés annyira komplikált, annyira komoly, hogy úgy vélem, ezzel száz százalékban kell az embernek foglalkoznia" - magyarázta. Pollák korábban jelezte: ha elfogadja az Irány - Szociáldemokrácia (Smer-SD) által felkínált tisztséget, továbbra is parlamenti képviselő marad.

"Olyan ember, aki 22 éve nem csinál semmit a parlamentben, bírálja azt a személyt, aki végre megpróbál tenni valamit" - védelmezte képviselőtársát Igor Matovič, az OĽaNO elnöke. Az Egyszerű Emberek vezetője nem titkolta dühét.

Brocka kritikáját maga Pollák sem értette. Rámutatott: már a parlamenti választások idején is a roma témával kereste az emberek támogatását, ezért akar most ezzel a témával foglalkozni. "Biztosíthatom, ha el is fogadom a megbízást, a fizetést nem fogadom el. Csak egy fizetésem lesz, ellentétben a kollégájával, aki az előző időszakban a főpolgármesteri és a képviselői fizetést is elfogadta" - jegyezte meg Andrej Ďurkovský volt pozsonyi főpolgármesterre utalva.

Brocka nem fogadta el a a választ. Továbbra is úgy gondolja, hogy az  OĽaNO képviselőjének nem kellene egyidejűleg két tisztséget betöltenie. Véleménye szerint akár  összeférhetetlenség is kialakulhatna, ha Pollák kormánybiztosként venne részt a törvényhozás munkájában.

Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz