2018. február 20., kedd - Aladár, Álmos
Cikkek közt...  Videók közt...  
Megőrizte parlamenti többségét a szlovák kormánykoalíció 2011. február 16., szerda 15:45 | admin | Forrás: MTI, hírek.sk
POZSONY. Megőrizte parlamenti többségét a négypárti szlovák kormánykoalíció.
POZSONY. A Szabadság és Szolidaritás (SaS) három parlamenti képviselője, akik - az ellenzékkel való szavazás miatt a frakcióból kizárt Igor Matovič együtt - az Egyszerű Emberek nevű csoportot alkotják, szerdán bejelentették: mégsem lépnek ki az SaS frakciójából, és továbbra is támogatják az Iveta Radicová vezette kormányt. Ugyanakkor megegyeztek, ha a jövőben saját pártot kívánnak alapítani, kiléphetnek a Szabadság és Szolidaritás frakciójából, anélkül, hogy a párt igényt tartana a képviselői mandátumunkra – közölte Jozef Viskupič képviselő. Matovič szerint társai államférfihoz méltó magatartást tanúsítottak. Matovič szerint társai államférfihoz méltó magatartást tanúsítottak. A jelek szerint Richard Sulík, a Szabadság és Szolidaritás elnöke és a pártból kizárt Igor Matovič megbékélt egymássl. Ezt mai tárgyalásukat követően jelentették be. “Elástuk a csatabárdot. Jó viszonyban vagyunk egymással” – nyilatkozta Richard Sulík az SaS frakcióülése után.
Amennyiben az Egyszerű Emberek csoport betartotta volna korábbi fenyegetését, a koalíció elveszítette volna parlamenti többségét. A 150 tagú parlamentben a koalíciónak eredetileg 79 képviselője volt. Matovičot kizárták az SaS frakcióból, míg egy kereszténydemokrata képviselő - Andrej Durkovsky - önként hagyta el frakcióját, így a koalíciós képviselők száma 77-re csökkent.
Fotógaléria
Megosztás:
Add a Startlaphoz