2017. június 27., kedd - László
Cikkek közt...  Videók közt...  
A lakosság nagy része támogatja Kotleba pártjának feloszlatásátvideó 2017. június 27., kedd 17:30 POZSONY. Szlovákia lakosságának 68,5 százaléka úgy véli, hogy fel kellene oszlatni a Marian Kotleba vezette Mi Szlovákiánkért Néppártot – derül ki a Polis Slovakia közvélemény-kutató ügynökség felmérésből.
OĽaNO: Fico csak színleli a korrupció elleni harcot videó 2017. június 27. | POZSONY. Robert Fico kormányfő csupán színleli a korrupció elleni harcot, amire bizonyíték is van – jelentették ki az ellenzéki OĽaNO-NOVA képviselői, akik szerint a kormányhivatal korrupció-megelőzési osztályának vezetője postássá alacsonyodott.
Menyhárt József: tenni kell a déli régiók tudatos elszegényítése ellen Frissítvevideó 2017. június 27. | DUNASZERDAHELY. Szlovákiában a déli régiók elszegényítése egy tudatos folyamat a rendszerváltoztatás óta, s ez ellen tenni kell – jelentette ki Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártja elnöke kedden Dunaszerdahelyen, a felvidéki magyar gazdaság fejlesztésének lehetőségeiről tartott konferencián.
Jövőre 63 nappal később lehet nyugdíjba menni videó 2017. június 27. | POZSONY. A munkaügyi, szociális és családügyi minisztérium tárcaközi egyeztetésre bocsátotta azt az intézkedésjavaslatot, aminek következtében 2018. január 1-től 63 nappal kitolódik a nyugdíjkorhatár.
Eltűnnek az erdők, megszüntetnék az Alacsony-Tátra Nemzeti Parkot videó 2017. június 27. | POZSONY. A természetvédők már régóta hangoztatják, hogy az Alacsony-Tátrában a tervezettnél sokkal több fát termelnek ki. Ezt bizonyítják a hegyvonulat-gerincről 2006 és 2017 között készített felvételek is: eltűntek a tájat pár évtizeddel ezelőtt díszítő erdők.
Megérkezett az első két Black Hawk helikopter videó 2017. június 27. | EPERJES. Megérkezett az eperjesi reptérre az első két UH-60M Black Hawk típusú katonai helikopter, amelyek így már a szlovák fegyveres erők kötelékébe tartoznak.
Szlovákia lakosságának 3 százaléka tavaly külföldön született videó 2017. június 27. | POZSONY. Szlovákia lakosságának 3 százaléka tavaly az ország határain kívül született. Legtöbben a Cseh Köztársaságban, valamint Magyarországon, Ukrajnában, Romániában, Nagy-Britanniában és Lengyelországban látták meg a napvilágot – derül ki a Szlovák Statisztikai Hivatal adataiból.
A rendőrség a lakosság segítségét kéri a garamszentbenedeki lövöldözés ügyében videó 2017. június 26. | POZSONY. A belügyminisztérium felügyeleti szerve a lakosság segítségét kéri a június 18-án a Zsarnói járásban lévő Garamszentbenedek közelében kora reggel történt autós üldözés és lövöldözés körülményeinek felderítése érdekében. A rendőri akció során az üldözésbe vett autó egyik utasa, a 17 éves Tomáš életét vesztette.
Bombariadó az oktatási minisztérium épületében videó 2017. június 26. | POZSONY. Bombariadó van az oktatási minisztérium Stromová utcai épületében. A bejelentést követően az alkalmazottakat evakuálták – nyilatkozta az állami hírügynökségnek Ivana Skokanová, az oktatási minisztérium szóvivője.
A megyeelnök-jelöltek 250 ezer eurót költhetnek kampányukra videó 2017. június 26. | POZSONY. A megyeelnök-jelöltek legtöbb 250 ezer eurót fordíthatnak választási kampányra. Amennyiben a kampányt pártjuk vezeti, a kiadás 500 ezer euróig terjedhet.
2025-től a népesség csökkenésére számít a statisztikai hivatal videó 2017. június 26. | POZSONY. A 2016-os év végén Szlovákiában 5 435 343 személy élt: 2 651 684 férfi és 2 783 659 nő – derül ki a Szlovák Statisztikai Hivatal adataiból.
Horvátország, Görögország és Bulgária a legkedveltebb úti célunk videó 2017. június 26. | POZSONY. Az utóbbi években a nyaralni készülők leginkább aszerint választanak nyaralóhelyet, hogy az adott ország mennyire biztonságos. Az első helyekre azok az országok kerültek, ahol nem történtek terrortámadások, vagyis Horvátország, Görögország és Bulgária, viszont háttérbe szorult Tunézia, Törökország és Egyiptom.
Vége a sztrájknak - Bérmegállapodás született a Volkswagenben videó 2017. június 26. | POZSONY. A Volkswagen szlovákiai leányvállalata közölte vasárnap, hogy sikerült megállapodnia a bérek emeléséről a cég legnagyobb taglétszámú szakszervezetével, s ezzel véget ért a hat napja kezdődött részleges sztrájk.
Richter szerint az év végére 7 százalék alá csökkenhet a munkanélküliség videó 2017. június 25. | POZSONY. A 2017-es és a 2018-as év fordulóján Szlovákiában 7 százalék alá csökkenhet a munkanélküliek aránya – nyilatkozta a közmédia 5 perc múlva 12 című vitaműsorában Ján Richter munkaügyi miniszter rámutatva az ország történetében eddigi legalacsonyabb, májusi 7,35 százalékos adatra.
Pellegrini: a Smer-SD nem egyszemélyes párt videó 2017. június 25. | POZSONY. Az Irány-Szociáldemokrácia nemcsak egy személyre, Robert Fico jelenlegi pártelnökre szabott projekt. Nem egyszemélyes pártról van szó, több olyan személyiséggel is rendelkezik, akiknek megvan a maguk szakmai tekintélye – jelentette ki Peter Pellegrini, a kormány beruházásokért és informatizációért felelős alelnöke a TA3 Politikában című vitaműsorában.
A honatyák nem panaszkodhatnak – a lakosság álmodni sem mer hasonló fizetésekről videó 2017. június 25. | POZSONY. A parlamenti hivatal a 150 parlamenti képviselőnek az első félévben összesen 1 466 648,77 euró bért fizetett ki, a vele járó átalánykiadások összege 2017. május 31-ig elérte az 1 146 577,39 eurót – olvasható a parlamenti összegzésben.
A bürokrácia miatt lassan fejlődnek az elmaradott régiók videó 2017. június 25. | POZSONY. Már több mint egy év telt el az elmaradott régiók fejlesztését támogató akciótervek elindítása óta, azonban az érintett térségek a vártnál lassabban fejlődnek, s ezt mindkét oldalon a bürokrácia fékezi – mondta a TABLET.TV műsorában Anton Marcinčin, az elmaradott régiókért felelős kormánybiztos.
Folytatódik a sztrájk a Volkswagenben videó 2017. június 25. | POZSONY. A szakszervezetek vezetője bejelentette, hogy megint nem sikerült megegyezni a Volkswagen autógyár vezetésével. Azt azonban nem konkretizálta, hogy milyen feltételeket nyújtott be a gyár vezetőségének.
Egyre több a hamis bombariadó videó 2017. június 25. | POZSONY. Hamis bombariadó miatt az utóbbi tíz napban postahivatalokat, a pozsonyi Aranyhomok üdülőhely zenei rendezvényeiről csaknem 6 000 résztvevőt, az összes kassai bíróságot, a pozsonyi Aupark bevásárlóközpontot, de a pozsonyi főpályaudvart is evakuálni kellett. Ennek ellenére a hamis bombariadók számát tekintve még mindig elmaradunk Csehországtól.
Már 1826 személyt fosztottak meg szlovák állampolgárságától videó 2017. június 24. | POZSONY. Már 1826-ra nőtt azoknak a személyeknek a száma, akik az állampolgársági törvény 2010. július 17-i hatályba lépte óta elveszítették szlovák állampolgárságukat. A magyar állampolgárság felvétele miatt eddig 96-an veszítették el a szlovákot. A legtöbben - szám szerint 482-en - a cseh állampolgárság felvétele miatt lettek megfosztva a szlováktól. További 428 személyt a német, 262-őt az osztrák, 160-at a brit állampolgárság felvétele miatt fosztottak meg a szlováktól – derül ki a belügyi tárca adataiból.
Fico: nyomást kell gyakorolnunk a béremelés érdekében videó 2017. június 24. | POZSONY. Robert Ficónak meggyőződése, hogy jelen helyzetben nyomást kell gyakorolni a bérek emelésére. „A szlovákiai vállalatok nyeresége nagyon magas. Most nem tarthatunk attól, hogy elmennek. Az első helyen az ember és a követelései állnak" – jelentette ki a közrádió szombati vitaműsorának vendégeként a kormányfő.
Kiska: külön tárcának kellene foglalkoznia a roma kérdéssel videó 2017. június 24. | POZSONY. Konkrét miniszteri, vagy külön erre a célra kialakított minisztériumi hatáskörben kellene foglalkozni a roma problematikával – véli Andrej Kiska köztársasági elnök, aki a Sme napilapnak adott interjújában azt is kifejtette, hogy szerinte a kormánynak eleddig nem sikerült kiépítenie a szélsőségességgel szemben ígért védőgátat. Az államfő szerint nem csupán a roma kérdés, hanem a korrupció felszámolásának elhanyagolása is a szélsőségességre fogható személyek kezére játszik.
Csáky Pál: visszalépés történt a fogyatékkal élő személyek jogai terén videó 2017. június 24. | BRÜSSZEL. A szlovák parlament a közelmúltban módosította a jelnyelvről szóló törvényt (és ennek kapcsán az oktatási törvényt). Ez alapján a szabályozás csak a szlovák jelnyelvet ismeri el. Csáky Pál szerint a törvény komoly visszalépést jelent, ezért az Európai Bizottsághoz fordult az ügyben.
Új feltételek mellett kész tárgyalni a Volkswagennel a szakszervezet videó 2017. június 24. | POZSONY. Készen áll új, mindkét fél számára elfogadható ajánlattal a Volkswagen Slovakia vezetése elé állni a Volkswagen Modern Szakszervezet – tájékoztattak róla a szakszervezet képviselői pénteken, hozzátéve, hogy erről mihamarább tárgyalni szeretnének.
Túl sós ebédet kapnak az óvodások videó 2017. június 24. | POZSONY. Elsózzák az óvodások ebédjét, némely esetekben jelentős mértékben, akár 300-400 százalékkal is túllépik a megszabott normákat – derül ki a közegészségügyi hivatalok munkatársainak óvodai étkezdékben végzett ellenőrzéseiből. A kormány rendelettel szabályozza majd a kialakult kedvezőtlen helyzetet.
Veszélyes kozmetikumokra figyelmeztet a Közegészségügyi Hivatal videó 2017. június 23. | POZSONY. Az egészségre nézve veszélyes szájfestékre, ceruzára és a fogfehérítésre szolgáló műanyag csíkokra figyelmeztet a Közegészségügyi Hivatal. Az érintett termékekre Németországban és Svédországban bukkantak rá, de Ján Mikas országos tiszti főorvos szerint előfordulásuk Szlovákiában is lehetséges.
Drucker mentesítené a kórházakat az adósságuktól videó 2017. június 23. | POZSONY. Az állam saját eszközeiből 585 millió eurót fordítana a kórházak adósságának rendezésére. Több fordulót terveznek, a rendezést már az ősszel megkezdenék – erősítették meg a hírt pénteken tartott sajtókonferenciájukon Peter Kažimír pénzügyminiszter és Tomáš Drucker egészségügyi miniszter.
A belügyminisztérium nyilvántartásba vette a NAJ politikai pártot videó 2017. június 23. | POZSONY. A belügyi tárca ma regisztrálta a Függetlenség és Egység, azaz NAJ nevű politikai pártot – jelentette be annak elnöke, Viktor Béreš.
November 4-én lesznek a megyei választások videó 2017. június 23. | POZSONY. Idén november 4-én tartják a megyei választásokat Szlovákiában – döntött ma Andrej Danko SNS-es házelnök. A konkrét időpontot Zuzana Čižmáriková, a parlament sajtóosztályának vezetője jelentette be.
Folytatják a sztrájkot a Volkswagen dolgozói videó 2017. június 23. | POZSONY. Anélkül fejeződött be a pozsonyi Volkswagen vállalat vezetése és a szakszervezetek közti csütörtöki tárgyalás, hogy a felek az új kollektív szerződésről megállapodtak volna. A Volkswagen Modern Szakszervezetének képviselői közvetlenül a tárgyalások 13. körének befejezése után a sztrájkolók elé léptek, s ismertették velük a tárgyalás lefolyását.
Opioidot találtak Gaulieder testében videó 2017. június 23. | POZSONY. Opioidot találtak a márciusban tehervonat által halálra gázolt František Gaulieder holttestében. Morfinalapú gyógyszerről van szó, amely fogyasztása után az ember könnyebben befolyásolható. Továbbra is kérdéses, hogy azt saját akaratából vette-e be vagy valaki „segített neki“ abban.
Első  Előző  1 / 622   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 26°C / 31°C
Holnap: 23°C / 33°C
Ógyalla
Ma: 26°C / 30°C
Holnap: 23°C / 33°C
Losonc
Ma: 21°C / 30°C
Holnap: 16°C / 25°C
Kassa
Ma: 21°C / 29°C
Holnap: 16°C / 27°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
971 éveMegszületett I. (Szent) László magyar király, aki 1077-től 1095-ig uralkodott.
825 éveVáradon Szentté avatták I. (Szent) László, magyar királyt.
555 éveMegszületett XII. Lajos francia király.
173 éveBörtönében lelőtték a 38 éves Joseph Smith amerikai vallásalapítót, a mormon egyház létrehozóját.
132 éveMegszületett Harmat Artúr katolikus egyházi zeneszerző, a Zeneakadémia tanára, karnagy.
Külföld Brüsszel 2,4 milliárd euróra büntette a Google-t Brüsszel 2,4 milliárd euróra büntette a Google-t videó BRÜSSZEL. Rekordösszegű, mintegy 2,4 milliárd eurós bírságot szabott ki az Európai Bizottság kedden a Google amerikai internetes óriásvállalatra az uniós trösztellenes szabályok megsértése miatt. Az Európai Bizottság az uniós trösztellenes szabályok megsértése miatt szabott ki rekordbüntetést az amerikai óriásvállalatra. A Fehér Ház szerint a szíriai elnök újabb vegyifegyver-támadásra készül Frissítvevideó Ha ezt megteszi, azért mind Bassár el-Aszad elnök, mind a szíriai hadsereg "nagy árat fizet majd" - közölte a Fehér Ház. Merkel és Seehofer nem ellenzi többé a melegházasság bevezetését videó Kommentárok szerint Angela Merkel "taktikai irányváltást" hajtott végre, hogy kifogja a szelet a vetélytársak vitorlájából.
Itthon Nemzetközi stressz szabadegyetem kezdődött a Selye János Egyetemen Nemzetközi stressz szabadegyetem kezdődött a Selye János Egyetemen videó KOMÁROM. Jelentős nemzetközi rendezvény, a Stressz Nyári Szabadegyetem házigazdája a komáromi Selye János Egyetem 2017. június 27-30. között. Juhász György rektor közölte, az egyetem kiemelten fontosnak tartja névadója emlékének ápolását, munkásságának népszerűsítését. Ritkán veszünk fel hitelt nyaralásra videó A hitelfelvétel leggyakoribb oka a lakásvétel vagy házépítés (44 %), a lakás berendezése (25 %) és az autóvásárlás (24 %). Kiterjedt avar kori temetkezési helyet tártak fel Pozsonynál videó A jövendő D4-es autópálya pozsonypüspöki szakaszán az egyik legkiterjedtebb hazai régészeti lelőhelyre bukkantak a szakemberek.
Magyar világ Nógrádi: Magyarország is profitálhat az európai hadiköltésből Nógrádi: Magyarország is profitálhat az európai hadiköltésből videó BUDAPEST. Rengeteg még a kérdőjel a közelmúltban beharangozott Európai Védelmi Alap körül – hangzott el a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint a visegrádi négyeknek le kell küzdeniük a hadiiparuk lemaradását. A visegrádi négyeknek le kell küzdeniük a hadiiparuk lemaradását - hangsúloyzta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. Orbán: két súlyos kérdés feszegeti Európa egységét videó Az első az illegális bevándorlás problémája, a másik, milyen jövő felé tartunk: Brüsszel Európája vagy a nemzetek Európája felé. Bakondi: július-augusztusban a migráció növekedésére lehet számítani videó Nyáron jelentős tömegek indulnak el Európa felé - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán.
Kultúra Átadták a Petőfi Zenei Díjakat Átadták a Petőfi Zenei Díjakat videó SOPRON. A Halott Pénz három kategóriában is elnyerte a második alkalommal átadott Petőfi Zenei Díjat hétfőn este Sopronban. A 25. Telekom VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján tartott gálán mások mellett a Quimbyt és a Wellhellót is díjazták. A Halott Pénz három kategóriában is elnyerte a második alkalommal átadott Petőfi Zenei Díjat hétfőn este Sopronban. Szellemfalu és rózsa tövis nélkül– Nyári érdekességek az Alpok-Duna-Adria adásában videó A kutyafogat és a természetvédelem áll a fókuszban, s a nézők egy hajdani falu falai közé is bepillanthatnak. Évadzáró a Jókai Színházban: Tóth Károly kapta a Ferenczy Anna-díjat videó Sorrendben 64. évadzáró ülését tartotta a sajtó képviselőinek jelenlétében június 26-án a Komáromi Jókai Színház társulata.
Színes Sztálint tartják a világtörténelem legkiemelkedőbb személyiségének az oroszok Sztálint tartják a világtörténelem legkiemelkedőbb személyiségének az oroszok videó MOSZKVA. Joszif Sztálint nevezték meg a világtörténelem legjelentősebb személyiségeként az oroszok, akit megítélésük szerint holtversenyben Alekszandr Puskin és Vlagyimir Putyin követ a fontossági sorrendben - derült ki Jurij Levada Független Elemzőközpont felméréséből. Sztálint holtversenyben Alekszandr Puskin és Vlagyimir Putyin követi a fontossági sorrendben. Hőség - Megindult a roham a ventilátorokért videó A nyári hőségben a vásárlók elsősorban az azonnali megoldást keresik. Apasági vizsgálat miatt exhumálják Salvador Dalít videó Az 1989-ben elhunyt világhírű szürrealista művészről egy Katalóniában élő 61 éves nő állítja, hogy az apja.
Mozaik Két folyadék alkothatja a vizet Két folyadék alkothatja a vizet videó INNSBRUCK. Lehetséges, hogy két különböző folyadék alkotja a vizet: innsbrucki, svéd és német kutatók erre következtettek abból, hogy a víz természete mínusz 140 Celsius-fok körüli hőmérsékleten hirtelen megváltozik. Kutatók erre következtettek abból, hogy a víz természete mínusz 140 Celsius-fok körüli hőmérsékleten hirtelen megváltozik. Mini Pompejire bukkantak Róma harmadik metróvonalának ásatási munkálatainál videó egy római korból származó, tűzeset miatt részben elpusztult arisztokrata ház maradványai kerültek elő. Hosszú távon súlyos betegségeket okozhat az alvászavar videó Aalvászavar leggyakoribb fajtája, az álmatlanság az emberiség egyharmadát érinti életében legalább egyszer hosszabb távon.
Vélemény Aich Péter: Revizionizmus Aich Péter: Revizionizmus videó Az idegen szavak szótárából megtudjuk, hogy a revízió ellenőrzést, felülvizsgálatot jelent, de módosítást is, átértékelést. Csúnya dolog az, mert arról szól, hogy amit valami nagyokosok egyszer kimondtak és kiválónak minősítettek, nem is olyan jó. A nagyokosoknak ugyanis az eredeti értelmezéshez kötődik az érdekük, ezért számukra igazságuk megváltoztatása, bármennyire ésszerű volna, nem ésszerű, hiszen nem az ő érdeküket szolgálja. Egyelőre ott tartunk, hogy az illegálisan beözönlött migránsoknak több jogot tulajdonítanak, mint az őslakos kisebbségeknek. Kiss Beáta: Tények és kérdések videó A finanszírozási törvény legutóbbi módosítása továbbra sem tölthet el bennünket felhőtlen örömmel. Őry Péter: Államnyelven mutogatni videó Az eddigi általános jelnyelv helyett ezentúl mindenhol a szlovák jelnyelv lesz használatban. És ezt a Most-Híd is megszavazta.
Hitélet Szentmisével tisztelegtek a bacsfai vérkönnyező Szűzanya festmény előtt Szentmisével tisztelegtek a bacsfai vérkönnyező Szűzanya festmény előtt videó BACSFA. Minden év júniusában zarándokok százai látogatják meg Csallóköz legismertebb zarándokhelyét, a bacsfai szentantali kolostorhoz tartozó templomot, ahol egy vérkönnyező Mária-festmény található. Minden év júniusában zarándokok százai látogatják meg Csallóköz legismertebb zarándokhelyét. Erdő Péter: Szent László ma is érvényes példa számunkra videó Szent László sokat tett azért, hogy az ország állandó hazája és "szeretett otthona" legyen a magyar népnek - mondta az érsek. Elindult Lengyelországba a Fekete Madonna zarándokvonat videó A zarándokvonat hatodik alkalommal indul Czestochowába. A zarándokok két teljes napot töltenek majd Czestochowában.
Múltunk Az első bankjegykiadó automatát 50 éve helyezték üzembe Az első bankjegykiadó automatát 50 éve helyezték üzembe videó Ötven éve, 1967. június 27-én helyezték üzembe Londonban az első bankjegykiadó automatát, a banki szolgáltatásokat forradalmasító ATM elődjét. A világ első bankjegy-automatáját 1967. június 27-én Észak-Londonban, a Barclays enfieldi fiókja előtt helyezték üzembe. Máig rejtély kik, és miért bombázták Kassát? videó A 76 évvel ezelőtti bombatámadás a legnagyobb megoldatlan rejtélyek közé tartozik a magyar történelemben. Kövér: egymásra utalt, baráti nemzet a magyar és a lengyel videó Felavatták a második világháború idején Magyarországon lengyel menekülteket segítő Henryk Slawik és id. Antall József elmékművét.
Fő támogatónk