2016. július 27., szerda - Olga, Lilána
Cikkek közt...  Videók közt...  
Eljárás indult a Kaliňák ügyét vizsgáló ügyész ellenvideó 2016. július 26., kedd 17:15 POZSONY. Hivatali hatalommal való visszaélés bűncselekményének gyanúja miatt vádemelést kezdeményezett a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség Vasiľ Špirko ügyész ellen, aki a Robert Kaliňák belügyminiszter körüli ügy vizsgálatát felügyelte.
Baránek: a Smermek nincs koronahercege videó 2016. július 27. | POZSONY. Robert Fico miniszterelnök, az Irány-Szociáldemokrácia elnökének koronahercege sokáig Robert Kaliňák belügyminiszter volt, ám ma problémák övezik – fejtette ki Ján Baránek politológus, hozzátéve, hogy jelenleg a miniszterelnök pártjában nincs egy olyan politikus, aki minden tekintetben képes lenne helyettesíteni Ficót.
Ha autóval utazunk nyaralni, ajánlatos ismerni az előírásokat videó 2016. július 26. | POZSONY. Idén a szlovák állampolgárok a biztonsági szempontokat is figyelembe veszik, mikor arról döntenek, hová utaznak nyaralni. Az Invia társaság statisztikái szerint az érdeklődést illetően az első helyen az európai országok vannak, amelyekbe autóval is el lehet jutni, konkrétan Görögország, Olaszország és Horvátország.
A Jaguar már a nyár végén megkezdené az építkezést Nyitrán videó 2016. július 26. | POZSONY. A brit Jaguar Land Rover autógyár a Brexit ellenére Szlovákiában építi fel új üzemét. A határidőket egyelőre tartja, az építkezési engedély megszerzését követően nyár végén megkezdené a gyár építését Nyitrán – nyilatkozta Alexander Wortberg, a cég nyitrai beruházásának ügyvezető igazgatója.
Szakértő: nem biztos, hogy a Münchenben használt fegyver Szlovákiából származik videó 2016. július 26. | POZSONY, MÜNCHEN. Egyelőre nem bizonyosodott be egyértelműen, hogy a bajorországi Münchenben pénteken történt támadás során egy szlovákiai üzletben vásárolt fegyvert használtak – hangsúlyozta Lukáš Hrnčiarik fegyverkereskedő.
Elégedetlenek vagyunk a szlovákiai biztosítókkal videó 2016. július 26. | POZSONY. A polgárok nagy része szkeptikusan viszonyul a kötelező és önkéntes biztosításokhoz, mert azok terén rossz tapasztalatokat szerzett.
A Háló képviselői bemutatták jelöltjüket a párt élére videó 2016. július 26. | POZSONY. Eduard Adamčíkot jelöli a Háló elnöki posztjára a párt augusztusi rendkívüli közgyűlésén az az öt képviselő, akik elhatárolódtak a jelenlegi pártelnöktől, Radoslav Procházkától.
Hatodszor követelték Kaliňák menesztését a tüntetők videó 2016. július 26. | POZSONY. Hétfőn hatodszor gyűltek össze a tüntetők a pozsonyi Bonaparte lakópark előtt, s Robert Kaliňák belügyminiszter távozását követelték.
Egyelőre nem érkezett kérvény a müncheni fegyver felülvizsgálatára videó 2016. július 26. | POZSONY. A német fél egyelőre nem küldött a szlovák hatóságoknak hivatalos kérvényt annak a fegyvernek a felülvizsgálatára, amely a sajtóban megjelent információk szerint Szlovákiából származott, s amellyel pénteken Münchenben kilenc személyt lőtt le egy német-iráni származású fiatalember.
Procházka kivárja, mivel állnak elő az elégedetlenek videó 2016. július 26. | POZSONY. Három héttel a Háló rendkívüli közgyűlése előtt a párt berkeiben növekszik a feszültség és a bizonytalanság. Még mindig nem világos, ki áll a párt élére. Nem vallott színt a jelenlegi elnök, Radoslav Procházka sem, aki még nem zárta ki újbóli indulását az elnöki posztért, és nincs jelöltje az Andrej Hrnčiar körül csoportosuló, 5 főből álló elégedetlenek csoportjának sem.
Flašíková-Beňová és Zala menesztené a Smer vezetőségét videó 2016. július 25. | POZSONY. A Smer-SD vezetőségének be kellene fejeznie tevékenységét. És nem néhány év múlva, hanem legkésőbb másfél éven belül. Ilyen üzenetet küldtek a Smer EP-képviselői a párt csúcsvezetőinek Pozsonyba.
Korčok: a kitűzött célokat nem elég teljesíteni, el is kell fogadtatni az emberekkel videó 2016. július 25. | POZSONY. A kitűzött célokat nem elég teljesíteni, "el is kell adni" az embereknek - állapította meg Ivan Korčok külügyi államtitkár, uniós elnökségi feladatokkal megbízott kormánybiztos az EU-tagállamok uniós ügyekért felelős minisztereinek és szakpolitikusainak hétfőn Pozsonyban befejeződött kétnapos informális találkozóján.
Kinder-tojásba rejtett marihuánát találtak a vámosok videó 2016. július 25. | MEDVE. A nagymegyeri vámosok egy ellenőrzés során Medve község mellett egy luxusautó vezetőjénél marihuánát találtak. A sofőr a Kinder-tojás műanyag dobozában rejtegette a drogot.
A posta fokozatosan bevezeti a bankkártyás fizetést videó 2016. július 25. | POZSONY. A Szlovák Posta (SP) idén októbertől bevezeti a készpénzfizetésen kívül a bankkártyás fizetést is minden bank bankkártyája által.
Szlovák fegyvere volt a müncheni vérengzőnek? videó 2016. július 25. | POZSONY. Ha valóban Szlovákiából származik a németországi Münchenben a pénteki támadás során használt fegyver, a legnagyobb valószínűséggel egy korábban hatástalanított fegyverről van szó, vagyis egy szabvány szerint készített fegyver módosításával keletkezett 2015 előtt. Ezt Ľudovít Miklánek, a Lőfegyver-tulajdonosok Szövetségének (Legis Telum) alelnöke nyilatkozta.
Növekszik a Szlovákiában dolgozó külföldiek száma videó 2016. július 25. | POZSONY. Az idei év első félévében Szlovákiában összesen 30,2 ezer külföldi dolgozott, ami az elmúlt év júniusának adataival összehasonlítva 7,4 ezres emelkedést jelent.
Cibula: a német rendőrség félrevezet videó 2016. július 24. | POZSONY. A német rendőrség vezető képviselőinek a kilenc ember életét kioltó 18 éves müncheni gyilkossal kapcsolatos nyilatkozatai, miszerint egy feldühödött magányos gyilkosról lenne szó, nem felelnek meg a valóságnak – vélekedik Igor Cibula, a hírszerzés volt igazgatója és a hírszerzés egykori tisztjei társulásának elnöke.
Júniusban 106 080 anyagi szükséghelyzetben élő személynek folyósítottak segélyt videó 2016. július 24. | POZSONY. Idén júniusban kevesebb személy szorult rá az anyagi szükséghelyzetben élőknek folyósított segélyre. Az 2016-os év hatodik hónapjában összesen 106 080 személy kapta meg, ami évközi szintű összehasonlításban 22 436 fővel kevesebbet jelent – derül ki a Munka, Szociális- és Családügyi Központ (ÚPSVR) legfrissebb adataiból.
Hrabko: Sulík és Matovič már látják, hogy nincs értelme, de keményfejűek videó 2016. július 24. | POZSONY. Igor Matovič és Richard Sulík, az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek, valamint a Szabadság és Szolidaritás vezetői már látják, hogy nincs sok értelme a nyári tüntetések folytatásának, ám ahhoz túlzottan keményfejűek, hogy meghátráljanak – fejtette ki véleményét az ellenzéki tüntetések kapcsán Juraj Hrabko publicista a Teraz.sk internetes hírportál TABLET.TV című műsorában.
Buszsofőröket és tehergépkocsi vezetőket ellenőriz a rendőrség videó 2016. július 24. | POZSONY. Elsősorban buszsofőröket és tehergépkocsi vezetőket vesz górcső alá a jövő hét folyamán a rendőrség, ám mindez nem azt jelenti, hogy a közúti ellenőrzéseket a forgalom egyéb résztvevői megúsznák. A rendőrök azokat is büntetik majd, akik nem tartják be a közlekedési szabályokat. A szlovák rendőrség a TISPOL, vagyis az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának összeurópai közlekedésbiztonsági akciójába kapcsolódik be.
Egy fél év alatt 1852 hamis bankjegyet foglaltak le Szlovákiában videó 2016. július 24. | POZSONY. 2016 első félévében Szlovákiában 1852 hamis eurós bankjegyet foglaltak le, ami évközi összehasonlításban enyhe, 1,4 százalékos csökkenést jelent – tájékoztatott a Szlovák Nemzeti Bank.
Augusztusban újabb 25 rendőr indul Magyarországra videó 2016. július 23. | POZSONY. Augusztus 1-én újabb 25 szlovákiai rendőr indul egy hónapos magyarországi szolgálatra. A kiküldetés augusztus 31-ig tart.
Hamarosan felülkerekednek az internet bankingen a mobilalkalmazások videó 2016. július 23. | POZSONY. A mobilalkalmazások hamarosan legyűrhetik a szlovákiai piacon a hagyományos internet bankinget. A mobile bankingre való áttérés fokozatosan, az elkövetkező években valósul majd meg.
Kaliňák: fokozzuk a biztonsági intézkedéseket videó 2016. július 23. | POZSONY. A rendőrség fokozza a biztonsági intézkedéseket a forgalmasabb helyeken, mint például az üzletközpontok, autóbusz-állomások vagy a nyári zenei fesztiválok közelében is – jelentette ki Robert Kaliňák belügyminiszter Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány társaságában a Nemzetbiztonsági Elemző Központ Tanácsának a pénteki müncheni lövöldözés kapcsán összehívott ülését követően.
A fiatal sofőröket korlátozó jogszabályokat vetne be a rendőrség videó 2016. július 23. | POZSONY. Az elmúlt három hét halálos kimenetelű közúti balesetei több mint 25 százalékának fiatal gépjárművezetők voltak az okozói. A rendőrség ezért a fiatal gépjárművezetőkre vonatkozó jogszabályok szigorítását fontolgatja, amihez külföldön keresnek példát.
Szakértő: Európa harcban áll a terrorizmussal videó 2016. július 23. | POZSONY, MÜNCHEN. Európa harcban áll a terrorizmussal és Németország nem ura polgárai biztonságának – fejtette ki a bajorországi Münchenben pénteken történt fegyveres támadás kapcsán Juraj Zábojník biztonságpolitikai szakértő.
Három járásban 20 százalék felett a munkanélküliség videó 2016. július 23. | POZSONY. Július végén három szlovákiai járásban, a Rimaszombatiban, a Nagyrőceiben és a Késmárkiban haladta meg a 20 százalékot a munkanélküliek aránya. Az említett járások közül kettő Besztercebánya, egy pedig Eperjes megyében található. Ez egyben azt is jelenti, hogy a 20 százalékot is meghaladó munkanélküliséggel küszködő járások száma évközi összevetésben öttel csökkent – derül ki a Munkaügyi, Szociális és Családügyi Központ adataiból.
Tizenkétezer nővér hiányzik az egészségügyből videó 2016. július 23. | POZSONY. Már 12 ezer nővér és szülészasszisztens hiányzik a szlovákiai egészségügyből, miközben nem csupán az orvosi rendelők, de egyes egészségügyi intézmények is hiányt szenvednek az ilyen személyzetből – közölte borúlátó megállapításait a Szlovákiai Nővérek és Szülészasszisztensek Kamarája.
Matečná: jelentős lesz az idei gabonatermés videó 2016. július 22. | MODOR. Az elmúlt évek legjelentősebb terméshozama várható idén a sűrű vetésű gabonafajtákat illetően Szlovákiában. A hektáronkénti hozam átlagon felülinek ígérkezik, így ez majd lefelé nyomja az árakat – közölte pénteken Gabriela Matečná földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter az aratást megszemlélve.
Fico muszlimokkal kapcsolatos kijelentéseit kellett magyaráznia a külügyminiszternek videó 2016. július 22. | POZSONY. „Menjen és kérdezze meg tőle” – felelte Miroslav Lajčák szlovák külügyminiszter Tim Sebastian brit újságírónak, amikor az a Robert Fico miniszterelnök által, a muszlimokkal kapcsolatban elmondottakról faggatta. A külügyminiszterre nyomást gyakorolni igyekvő újságíró megfogalmazása szerint a szlovák kormányfő megnyilvánulásának tartalmát tekintve vallási alapú kirekesztésről van szó.
Októbertől ismét emeli árait a Szlovák Posta videó 2016. július 22. | POZSONY. Drágul októbertől néhány postai szolgáltatás Szlovákiában. A postai szolgáltatások díjszabása átlagosan 9,17 százalékkal nő, például a levelek, ajánlott levelek feladása átlagosan 5 centtel lesz drágább.
Első  Előző  1 / 539   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 23°C / 28°C
Holnap: 20°C / 27°C
Ógyalla
Ma: 24°C / 30°C
Holnap: 21°C / 28°C
Losonc
Ma: 21°C / 27°C
Holnap: 20°C / 27°C
Kassa
Ma: 18°C / 25°C
Holnap: 15°C / 23°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
30 éveBudapesten a Népstadionban 70 ezer néző előtt lépett fel a Queen együttes.
359 évePozsonyban magyar királlyá koronázták I. Lipótot.
192 éveMegszületett ifj. Alexandre Dumas francia regényíró (A kaméliás hölgy).
168 éveMegszületett Eötvös Loránd, világhírű magyar fizikus, geofizikus, a torziós inga feltalálója, miniszter.
50 éveMegszületett Deutsch Tamás politikus.
Külföld További támadásokra buzdított egy videofelvételen az ansbachi merénylő További támadásokra buzdított egy videofelvételen az ansbachi merénylő videó BERLIN. További támadásokra buzdított egy videofelvételen a bajorországi Ansbachban hét végén végrehajtott, 15 sebesülttel járó öngyilkos robbantás elkövetője - számolt be a szélsőséges weblapokat figyelő SITE központ, az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet Aamák nevű propagandaoldalára hivatkozva. Az utóbbi néhány nap leforgása alatt három, a közvéleményt sokkoló fegyveres támadás zajlott le Bajorországban. Azonosították az egyik normandiai templomi túszejtőt videó Az ügyben eljáró ügyész elmondta, hogy az egyik támadó a 19 éves, Adel Kermiche nevű helyi férfi volt. Hillary Clinton a Demokrata Párt elnökjelöltje videó Immár hivatalos, hogy a 68 éves egykori first lady, New York-i szenátor és külügyminiszter a demokrata párt jelöltje.
Itthon Egyedülálló felfedezés a Gombaszögi-barlangban Egyedülálló felfedezés a Gombaszögi-barlangban videó GOMBASZÖG. Alig pár hete egyedülálló felfedezést tettek a rozsnyói Speleo önkéntes barlangász csoport tagjai a Gombaszögi-barlangban, ahol eddig nem látott, gazdag és ritka cseppkőképződménnyel díszített termeket fedeztek fel. Nagyon ritka cseppkőképződménnyel díszített termeket fedeztek fel rozsnyói barlangászok. Tévesnek bizonyult a vészhír a kassai strandon videó A Vörös Csillag strand nincs veszélyben – erősítette meg a rendőrség. A szír férfi ugyanakkor a fogdában rátámadt egy rendőrre. Gyanúsan viselkedő külföldi miatt lezártak egy kassai strandot Frissítvevideó A rendőrség a repülőtéren vette őrizetbe a szíriai származású férfit. A strand vizét szakemberek vizsgálják.
Magyar világ Orbán: Magyarország mindent megtesz, hogy a lehető legjobb szomszédja legyen Ausztriának Orbán: Magyarország mindent megtesz, hogy a lehető legjobb szomszédja legyen Ausztriának videó BUDAPEST. A magyar-osztrák határ megvédésének legjobb módszere az lenne, ha a két ország közösen védené meg a magyar-szerb határt - jelentette ki Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök Christian Kern osztrák kancellárral folytatott keddi budapesti megbeszélése után azt mondta, Magyarország mindent megtesz a következő időszakban azért, hogy a lehető legjobb szomszédja és partnere legyen Ausztriának. Christian Kern osztrák kancellár szerint új fejezet nyílhat a kétoldalú kapcsolatokban. Szijjártó: Európa a huszonnegyedik órában van videó A tárcavezető kiemelte: minden felelős politikusnak fel kell tennie a kérdést, együtt akarunk-e élni a félelemmel, a terrorral. Dél-Komáromba telepíti elektromosbusz-gyárát a BYD videó A munkaerő felvételét szeptemberben kezdik meg, a gyártás beindítását 2016 végére tervezik.
Kultúra Palóc Hagyományéltető Napokat rendeznek Balassagyarmaton Palóc Hagyományéltető Napokat rendeznek Balassagyarmaton videó BALASSAGYARMAT. A Nógrád megyei Balassagyarmaton első alkalommal rendezik meg a Palóc Hagyományéltető Napokat; a csütörtöktől vasárnapig tartó rendezvénysorozat része a Szent Anna-napi Palóc Búcsú is, amelyet a palóc vidék egyik legnagyobb vallásos népművészeti eseményeként tartanak számon. A csütörtöktől vasárnapig tartó rendezvénysorozat része a Szent Anna-napi Palóc Búcsú is. Elhunyt Szegedy-Maszák Mihály irodalomtörténész videó A Széchenyi-díjas irodalomtörténész, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja életének 74. évében hunyt el. Elhunyt Oláh János költő, író, szerkesztő videó Oláh János irodalmi pályája a legendás Kilencek alkotócsoport Elérhetetlen föld című antológiájában indult.
Színes Elrabolták Bernie Ecclestone anyósát Elrabolták Bernie Ecclestone anyósát videó SAO PAULO. Elrabolták Bernie Ecclestone anyósát Brazíliában, és 120 millió real (10,3 milliárd forint) váltságdíjat követelnek a szabadon bocsátásáért. A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló 85 éves Ecclestone feleségének édesanyját még pénteken ejtették túszul. 160 magyar indul a riói ötkarikás játékokon videó A csapatvezetés és a csapatiroda néhány tagja már a hétvégén elutazott Rióba, hogy előkészítse a delegációk fogadását. Elfordultak Európától a turisták videó A turisták inkább választanak egzotikusabb, indiai, kínai vagy ausztráliai célpontokat.
Mozaik Megkerülte a Földet a Solar Impulse 2 Megkerülte a Földet a Solar Impulse 2 videó ABU-DZABI. Sikeresen leszállt Abu-Dzabiban kedden hajnalban a Solar Impulse 2 nevű napelemes repülőgép, amely így az első, energiáját kizárólag napelemekből nyerő repülő, amelynek sikerült megkerülnie a Földet. A gép így egyetlen csepp üzemanyag felhasználása nélkül tette meg 42 ezer kilométert. A csirkék szaga távol tartja a maláriát terjesztő szúnyogokat videó Néhány szúnyogfajta már immunissá vált egyes rovarirtókra, ezért az új védekezési módszerek nagyobb szerephez jutnak. Nem találtak sötét anyagot a világ legérzékenyebb detektorával videó A 16 kilométer mélységben elhelyezett detektorral három éven keresztül keresték a tudósok a sötét anyagot.
Vélemény Agárdy Gábor: Karel Gott újra megszólalt Agárdy Gábor: Karel Gott újra megszólalt videó A művészeket sem hagyja általában hidegen az, ami ma Európában történik. Legyen szó gazdasági, akár politikai és természetesen kulturális történésekről is. Ismert például Zdena Studénková szlovák színésznő kritikus álláspontja az Európából diktált migrációt illetően. Ugyanúgy újra hallatja hangját az éppen rákbetegségből felépülőben lévő „arany csalogány“ - Karel Gott. A migránsok beözönlése az énekes szerint irányított folyamat, amelynek célja Európa gazdasági növekedésének a meggyöngítése. Karaffa Attila: Újkori Hunyadiak leszünk? videó Mai korunk legnagyobb kihívása ismét a keresztény értékek, az európai gyökerek megvédése. Kövesdi Károly: Mézesmadzag-húzogatás videó A kormány "nagyvonalú" tervei közt szerepel, hogy 2 év múlva akár 5 millió euró támogatás is juthat a szlovákiai magyar kultúrára.
Hitélet Lengyelországba zarándokol Ferenc pápa Lengyelországba zarándokol Ferenc pápa videó KRAKKÓ. Lengyelországi látogatást kezd Ferenc pápa szerdán; a krakkói katolikus Ifjúsági Világtalálkozóhoz fűződő ötnapos zarándoklat során a szentatya az egykori auschwitzi haláltáborba, valamint a legismertebb lengyel zarándokhelyre, Czestochowába is ellátogat. Ferenc pápának ez a 15. külföldi zarándoklata. Lengyelországban eddig tíz alkalommal szerveztek pápai zarándoklatot. Ferenc pápa jótékonysági célokra szánja egyik kocsiját videó A K1 POPE rendszámú VW Golf eladásából származó bevételt többek között egy mobilklinika beszerzésére használják majd. Krakkóban kezdetét veszi a 14. katolikus Ifjúsági Világtalálkozó Frissítvevideó A krakkói világtalálkozó nyitómiséjét kedd este Stanislaw Dziwisz bíboros, krakkói érsek mutatja be.
Múltunk Politikai foglyok földi maradványai után kutatnak a Duna-deltában Politikai foglyok földi maradványai után kutatnak a Duna-deltában videó BUKAREST. Újabb ásatást indítottak a Kommunizmus Bűneit Vizsgáló és a Román Száműzöttek Emlékét Ápoló Intézet (IICCMER) és az Erdélyi Történeti Múzeum régészei hétfőn a Duna-deltában, hogy felkutassák a kommunizmus idején az egykori peripravai kényszermunka-táborban megölt politikai foglyok földi maradványait. A jeltelen sírok felkutatásában a túlélők tanúvallomásaira támaszkodnak. Dollfuss kancellár meggyilkolása csak késleltette az Anschlusst videó Nyolcvankét éve, 1934. július 25-én kísérelték meg az osztrák nácik első alkalommal a hatalom átvételét. Gyermekrajzokat találtak egy középkori kézirat margóján videó A rajzokat megvizsgáló pszichológus szerint szinte biztos, hogy nem felnőtt, hanem egy 4-6 éves ifjonc rajzairól van szó.
Fő támogatónk