2017. április 24., hétfő - György
Cikkek közt...  Videók közt...  
Richter ismét a Munkatörvénykönyvet módosítanávideó 2017. április 23., vasárnap 14:56 POZSONY. Módosulhat a Munka törvénykönyve. Ján Richter munkaügyi miniszter szívesen leülne partnereivel megbeszélni a változtatásokat – nyilatkozta a tárcavezető a TA3 Politikában című vitaműsorában. Törekvését a munkapiacon uralkodó helyzettel, tehát a képzett munkaerő hiányával indokolta. Egyúttal megfogalmazta elvárásait is, miszerint Szlovákiában év végéig akár 7 százalékra csökkenhet a munkanélküliség aránya.
Pozsonyban találkoznak az uniós házelnökök videó 2017. április 23. | POZSONY. Pozsonyban találkoznak vasárnap az európai uniós házelnökök, akik április 24-én, hétfőn csúcstalálkozójukat tartják a fővárosban, amelyen egy az Europol tevékenységét felügyelni hivatott közös parlamenti ellenőrző csoport létrehozásáról tárgyalnak.
Csökken az anyagi szükséghelyzetben élők számaránya videó 2017. április 23. | POZSONY. Csökken az anyagi szükséghelyzetben élőknek folyósított segélyre szoruló személyek száma az országban. 2017 márciusában összesen 95 868 személy szorult erre a segélyre.
Háromszázkilenc állampolgárságot ítélt oda 2015-ben Szlovákia videó 2017. április 23. | POZSONY. Összesen 309 szlovák állampolgárságot ítélt oda a 2015-ös esztendőben Szlovákia. A szlovák állampolgárságért sikeresen folyamodók sorát 66 százalékban az Európai Unión kívül eső országok polgárai alkották.
Drucker: a magánkórházak is rendezhetik adósságaikat videó 2017. április 23. | POZSONY. A tervezett adósságrendezéshez az állami kórházakon kívül a nem állami, tehát magánkézben levő kórházak is csatlakozhatnak – mondta Tomáš Drucker egészségügyi miniszter, aki szerint „minden kórház egyforma bánásmódot érdemel”.
Megelőzhető lett volna a D1-esen történt tömegbaleset? videó 2017. április 22. | POZSONY. Megelőzhetőek lennének az olyan közúti balesetek, mint a D1-es autópályán csütörtökön történt tömegkarambol – vélekedik a Közlekedési és Gazdasági Intézet, amely szerint hasonló helyzetekben a Nemzeti Közlekedési Információs Rendszer adatai alapján megelőzésként le kellene zárni a nehezen járható útszakaszokat.
Volt titkosszolgálati vezető: a terroristák nem ijednek meg az egyenruháktól videó 2017. április 22. | POZSONY. A Párizs szívében történt terrortámadás igazolja több biztonsági szakértő figyelmeztetését, miszerint Európában nem csökken az iszlamista terroristák jelentette fenyegetés mindaddig, míg nem tesznek rendszerszintű lépéseket azokkal a közösségekkel szemben, ahonnan az elkövetők érkeznek – jelentette ki Igor Cibula, a szlovák titkosszolgálat elhárításának korábbi vezetője.
Uniós házelnöki konferenciát tartanak Pozsonyban videó 2017. április 22. | POZSONY. Vasárnaptól Pozsonyban tartják az Európai Unió Parlamenti Elnökeinek Konferenciája elnevezésű kétnapos nemzetközi rendezvényt. A rendőrség arra figyelmezteti a lakosságot, hogy a találkozó miatt vasárnap és hétfőn forgalomkorlátozásokra kell számítani.
Eltűnt gránátok – Befejeződött a lőszerraktárak ellenőrzése videó 2017. április 22. | POZSONY. Befejeződött a hadsereg lőszerraktáraiban végzett leltározás, amelyet Peter Gajdoš védelmi miniszter rendelt el azután, hogy a Trencsén–Csákfalván található lőszerraktárából hadianyag tűnt el.
Évente több millió eurót nyel el az egészségügy videó 2017. április 22. | POZSONY. Szlovákiában egy átlagmunkás 2005-ben megközelítőleg havi 87, 2010-ben már csaknem havi 122, az idén pedig 156 euróval járult hozzá az egészségügyhöz. Az orvosi rendelők, kórházak kiadásai, vagy a gyógyszerkiadások 2,5 milliárd euróról több mint 4,5 milliárd euróra emelkedtek, ami nagyjából 80 százalékos növekedést jelent.
Fico segítséget ígért a gyümölcstermesztőknek videó 2017. április 22. | SZENC. A kormány kész segíteni a fagykárokat elszenvedő gyümölcstermelőknek, mivel a szélsőséges időjárás egyre nagyobb problémákat okoz nekik – jelentette ki Robert Fico miniszterelnök.
Kaliňák szerint Matovič egész élete hazugság videó 2017. április 22. | POZSONY. Igor Matovič gyáván olyan embereket támad, akik nem tudnak védekezni, fenyegeti ellenfeleit, tipikus adócsalóként viselkedik – jelentette ki Robert Kaliňák belügyminiszter jelentette az OĽaNO-NOVA elnökének csütörtöki szavaira reagálva.
Amerikai katonai konvoj vonul majd keresztül Szlovákián videó 2017. április 22. | POZSONY. Júniusban és júliusban nagy katonai konvoj halad majd át Közép-Európán, az amerikai hadsereg tagjai Németországból Csehországon és Szlovákián át közös hadgyakorlat céljából Magyarországra, Romániába és Bulgáriába tartanak – közölte Peter Gajdoš védelmi miniszter hozzátéve, a tájékoztatással a katonai egységek céljával kapcsolatos esetleges spekulációkat igyekszik megelőzni.
Beblavýék kéthetes apasági szabadságot javasolnak videó 2017. április 21. | POZSONY. Miroslav Beblavý, Jozef Mihál és Simona Petrík azt javasolja, hogy az apáknak joguk legyen a kéthetes apasági szabadsághoz. A három képviselő emellett még két, családokat érintő javaslatot terjesztenek a parlament elé.
Magyar nyelvű vasúti helységnévtáblák Dunaszerdahelyen és Komáromban videó 2017. április 21. | DUNASZERDAHELY. Magyar nyelvű vasúti helységnévtáblákat leplezett le Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter Dunaszerdahely és Révkomárom vasútállomásain pénteken. A felvidéki magyar közösség az elkezdett kétnyelvűsítés folytatását várja. A közlekedési miniszter őszre ígér törvénymódosítást. Az azonban a jelek szerint nem valószínű, hogy az új szabályozás teljes kétnyelvűséget hoz a vasúti közlekedés területén.
A rendőrség szerint sokkolóak a Gyorsasági maraton eredményei videó 2017. április 21. | POZSONY. A rendőrök a Gyorsasági maraton 2017 elnevezésű közlekedésbiztonsági akció során óránként 45 sofőrt értek tetten, akik túllépték a megengedett maximális sebességet. A gyorshajtástól az sem tántorította el őket, hogy a hatóságok előre közölték, hogy fogják ellenőrizni a sebességet.
Változnak a banki árak, nőnek az illetékek videó 2017. április 21. | POZSONY. Az utóbbi hónapokban egyre gyakrabban hallani a banki szolgáltatások drágulásáról. A voFinanciach.sk portál tájékoztatása szerint több területet is érintenek a változások, az áremelések köre nagyon változatos.
Elemző: egyre több terrortámadásra számíthatunk videó 2017. április 21. | POZSONY. Egyre több olyan terrortámadásra számíthatunk, mint amilyen csütörtökön Párizsban történt – véli Milan Žitný biztonságpolitikai elemző.
Gašpar nem érzi szükségesnek távozását videó 2017. április 21. | POZSONY. Ha megváltozik az országos rendőrfőkapitány kiválasztásának módja, például pályázatot írnak ki e posztra, akkor a tisztséget jelenleg betöltő Tibor Gašpar nem szándékozik megpályázni a posztot. A diákaktivisták követelésére reagálva, miszerint távozzon a tisztségből, kijelentette: nem nőtt össze a főkapitányi bársonyszékkel.
Elégedetlenek az egészségügyi nővérek az alacsony bérekkel videó 2017. április 21. | POZSONY. Alacsony bérek, túlhajszoltság és minimális támogatás a munkaadó részéről az állandó képzési kötelezettség mellett – ezek az egészségügyi nővérek és szülésznők elégedetlenségének legfőbb okai Szlovákiában. Ez a Szlovákiai Nővérek és Szülészasszisztensek Kamarája által készített közvélemény-kutatásból derült ki.
Anyja segítségével csökkentette adóalapját Matovič videó 2017. április 20. | POZSONY. A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség vizsgálótisztje szerint Igor Matovič, az OĽaNO-NOVA elnöke adóalapja csökkentésére használta fel édesanyját. Több mint 60 ezer eurót számolt el személygépkocsi üzleti célú használata címén, miközben azt állította, az autót az anyja használta. Richard Raši, a parlament mandátumvizsgáló bizottságának elnöke lemondásra szólította fel Matovičot, aki ezt elutasította, valamint bejelentette, feljelentést tesz.
A posta 22 csomagkézbesítő automatát üzemeltet országszerte videó 2017. április 20. | POZSONY. Szlovákia nagyobb városaiban úgynevezett BalíkoBoxok, vagyis automatizált postai csomagterminálok kezdtek működni. Önkiszolgáló szekrénykékről van szó, amelyek a hét minden napján 24 órán keresztól az emberek rendelkezésére állnak, és amelyekből átvehetik a csomagjukat.
Fico: a kormány nagyobb felelősséget vállal a duális képzés területén videó 2017. április 20. | EGYHÁZKARCSA. A kormány nagyobb felelősséget akar vállalni a duális képzés területén, szeretné levenni a terhet a cégek válláról – jelentette ki Robert Fico miniszterelnök, aki csütörtökön a Dunaszerdahelyi járásban tett munkalátogatást.
Ismét csökkent a munkanélküliség videó 2017. április 20. | POZSONY. A nyilvántartott munkanélküliség mértéke idén márciusban 8,04 %-ra csökkent. Ez 2017 februárjához képest 0,35 százalékpontos, az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest pedig 1,85 százalékpontos csökkenést jelent.
Korrupcióellenes menet – A diákok követeléseik teljesítésében bíznak videó 2017. április 20. | POZSONY. Mi várható a nagyszabású korrupcióellenes tüntetés után? A diákok követeléseik teljesítését remélik, amelyek közé tartozik a belügyminiszter menesztése is. A sztrájk lehetőségét sem zárták ki.
Nem érvényesíthetők a páciensek jogai a gyakorlatban videó 2017. április 20. | POZSONY. Érthetetlenül magyarázott diagnózis, avagy megtiltják a szülőknek, hogy a gyermekük mellett legyenek a kórházban - csak két példa. A Páciensek Jogait Védő Társulás úgy véli, hogy a páciens jogai Szlovákiában inkább csak elméleti síkon vannak jelen.
Nem lesz kiegészítő rendelési idő videó 2017. április 19. | POZSONY. A pácienseknek nem lesz lehetőségük fizetett időpontot kérni az orvosnál. Az egészségügyi miniszter ugyanis nem egyezett meg az orvosokkal.
Schengen reformja drága, megszüntetése még drágább lenne videó 2017. április 19. | POZSONY. A schengeni egyezmény megszüntetése és a belső határok visszaállítása az Európai Uniónak 230 billió eurójába kerülne. Egy ilyen nagyságrendű veszteség főként a kisebb tagállamok, mint például Szlovákia helyzetét nehezítené, melyeknek tengerhez való hozzáférésük nincs, gazdasági sikereik és eredményességük pedig a széles piachoz való kapcsolódástól függ – nyilatkozta Alena Kudzko, a GLOBSEC szervezet kutatásokért felelős igazgatójának helyettese.
Az OĽaNO-NOVA kötelezően óvodába küldené a roma gyermekeket videó 2017. április 19. | POZSONY. Minden gyermeknek, aki szociális szempontból kedvezőtlen körülmények közül származik, hároméves kortól kötelezően óvodába kellene járnia. Azt a szülőt, aki nem teljesítené ezt a kötelességét, megbüntetnék. Ezt az OĽaNO-NOVA mozgalom javasolja, amely leginkább a roma településeken szeretné így megoldani a gyermeknevelés problémáját.
Jövőre mintegy százezer nyugdíjas bevétele emelkedhet videó 2017. április 19. | POZSONY. A következő évtől több mint 100 ezer nyugdíjas havi bevétele átlagosan 45 euróval emelkedhet. Azoknak az idős embereknek, akik 2004 előtt mentek nyugdíjba, 2018-től némileg javulhat az anyagi helyzete.
Fico: jó, ha a fiatalok érdeklődnek az ország történései iránt videó 2017. április 19. | POZSONY. Jó dolog, ha a fiatalok érdeklődnek az országban zajló események iránt, és konkrét tettekkel képesek segíteni az országot. Ezt ma Robert Fico (Smer-SD) kormányfő jelentette ki a fiatalok keddi, április 18-i korrupcióellenes felvonulásának margójára. A tüntetéshez való jog törvényes, mondták a miniszterek a korrupcióellenes tüntetésről.
Első  Előző  1 / 605   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 5°C / 10°C
Holnap: 2°C / 14°C
Ógyalla
Ma: 5°C / 9°C
Holnap: 1°C / 14°C
Losonc
Ma: 3°C / 8°C
Holnap: -2°C / 10°C
Kassa
Ma: 2°C / 6°C
Holnap: -0°C / 10°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
617 éveSzent György ünnepe
517 éveTavaszi gonoszjáró nap, ekkor a boszorkányok szabadon garázdálkodhattak.
795 éveII. András kiadta az Aranybullát.
691 éveKároly Róbert magyar király megalapította a Szent György lovagrendet.
133 éveMegszületett Herman Lipót festő és grafikus, Munkácsy-díjas, érdemes művész.
Külföld Francia elnökválasztás - Macron és Le Pen került a második fordulóba Francia elnökválasztás - Macron és Le Pen került a második fordulóba Frissítvevideó PÁRIZS. A terrorfenyegetettség miatti fokozott biztonsági intézkedések mellett zajlott vasárnap Franciaországban a kétfordulós elnökválasztás első fordulója, amelynek során közel 47 millió választópolgár járulhatott az urnákhoz, hogy a 11 jelölt közül kiválassza azt a kettőt, akik két héttel később megmérkőzhetnek az államfői székért. Az eredmények szerint Emanuel Macron és Marine Le Pen juthat be a második fordulóba. Konzervatív és szocialista politikusok is Macron támogatására szolítottak fel a második fordulóban. Németországban megugrott a bűncselekménnyel gyanúsított menedékkérők száma videó A menedéket keresők közül 174 438 embert gyanúsítottak meg bűncselekmény elkövetésével, ami 52,7 százalékos növekedés. Der Spiegel: az Interpol után kémkedett a német hírszerzés videó Különböző területen tevékenykedő rendőrnyomozók e-mailcíme, telefon- és faxszáma is szerepelt a BND megfigyelési listáján.
Itthon Szülőfalujában emlékeztek D. Kovács Józsefre Szülőfalujában emlékeztek D. Kovács Józsefre videó DOBFENEK. Szülőfalujában Dobfeneken emlékeztek D. Kovács Józsefre. Egy éve, hogy meghalt a felvidéki magyar újságírás egyik legmeghatározóbb hangja, egyik legtehetségesebb és legsokoldalúbb személyisége, a Pátria Rádió szerkesztő-műsorvezetője. Halálának első évfordulójára megjelent a gömöri és nógárdi népmesékből összeállított gyűjteményes kötete. A külügyminisztérium az ESTA hivatalos oldalára hívja fel a figyelmet videó Ugyanakkor jelzi, hogy a http://www.esta.us weboldal nem az USA kormányának hivatalos oldala. Májustól megemelt anyasági támogatás videó Májustól növekszik az anyasági támogatás, összege megközelíti az illető előző fizetésének összegét.
Magyar világ Meghalt Földi Imre, súlyemelő olimpiai bajnok Meghalt Földi Imre, súlyemelő olimpiai bajnok videó BUDAPEST. Elhunyt Földi Imre, a magyar súlyemelés első olimpiai bajnoka, a Nemzet Sportolója, aki május 8-án lett volna 79 esztendős. Földi Imre, a magyar súlyemelés első olimpiai bajnoka, a Nemzet Sportolója, május 8-án lett volna 79 esztendős. Átaludta a tulajdonosváltást az Index videó Az Origo.hu részletesen beszámol arról, hogy miként került Simicska Lajos tulajdonába a portál. Újraválasztották Szilágyi Zsoltot, az Erdélyi Magyar Néppárt elnökét videó Az újraválasztott elnök mandátuma két évre szól.
Kultúra Harmóniakeresés Molnár Rozália üvegmozaik csodái között Harmóniakeresés Molnár Rozália üvegmozaik csodái között videó KOMÁROM. Fényszilánkok címmel, Stubendek László, Komárom polgármestere védnökségével szombaton délután nyílt meg a lévai származású, jelenleg Komáromban élő Molnárné Wirth Rozália autodidakta képzőművész gyűjteményes kiállítása a Limes Galéria hajójában. Az ígéretes tehetség munkásságát Dolán György festőművész méltatta, közreműködött Molnár Xénia színművész és Kulin Eduárd hegedűművész. Fényszilánkok címmel nyílt meg Molnárné Wirth Rozália autodidakta képzőművész gyűjteményes kiállítása a Limes Galéria hajójában. Több mint hatvanezer látogató volt a Könyvfesztiválon videó A tavalyinál 4-5 százalékkal több látogató vett részt a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál mintegy 300 programján. Jack Nicholson 80 éves videó Az amerikai színészt a férfiak között a legtöbbször, összesen 12 alkalommal jelölték a filmvilág legrangosabb kitüntetésére.
Színes Kihajtási ünnep a Hortobágyon Kihajtási ünnep a Hortobágyon videó HORTOBÁGY. A hűvös idő ellenére nagyon sokan mentek el szombaton a Hortobágyra, hogy a kilenclyukú híd lábánál szemtanúi lehessenek a puszta tavasznyitó rendezvényének, a Szent György-napi kihajtási ünnepnek. A néphagyomány az igazi tavasz kezdetét mindig is Szent György napjától, április 24-től számította. Mányoki Attila átúszta a Cook-szorost videó A világ egyik legveszélyesebb tengerszorosának a zalaegerszegi sportember hetek óta tartó várakozás után vághatott neki. Királyhelmecen mutatkozott be a Fradi Suli Program videó A program először mutatkozott be a határokon túl a bodrogközi és Ung-vidéki gyerekek nagy örömére.
Mozaik Békabőr rejtheti a jövő vírus- és baktériumölő szerét Békabőr rejtheti a jövő vírus- és baktériumölő szerét videó Egy Dél-Indiában élő, teniszlabdányi, tarka béka bőrváladékában találtak vírusokat és baktériumokat elpusztító molekulákat indiai és amerikai tudósok. Egy Dél-Indiában élő, teniszlabdányi, tarka béka bőrváladékában találtak vírusokat és baktériumokat elpusztító molekulákat. Kiváló tanulók is lehetnek a figyelemzavaros hiperaktív gyermekek videó A betegség körülbelül 80 százalékban örökletes és 20 százalékot ad hozzá a környezet. Először figyeltek meg "űrhamburgert" evő fiatal csillagot videó Az új, HH2012 nevű rendszer mintegy 1300 fényévnyi távolságra van az Orion-csillagképben.
Vélemény Szabó Ottó: A kultúra és a pénz urai Szabó Ottó: A kultúra és a pénz urai videó Csak ülök döbbenten és nem bírom feldolgozni a történteket. Az igazságtalanságot ovis korom óta nehezen viselem, az irigység, a kicsinyesség, a féltékeny ellenségkreálás, a rosszakarat, a cinizmus miatt meg hánynom kellett régen is, most is. A Kormányhivatal Nemzeti Kisebbségi Osztálya idén a Rovás pályázatainak a zömét a szemétbe dobta. Palcsó Attila: Nincs itt, hanem feltámadt! videó A húsvéti örömhír és a feltámadás hite tartson és őrizzen meg bennünket nemzedékről nemzedékre. Kiss Réka: Otthontalan memoár videó A hatalom köreiben senkit sem érdekel az, hogy családok törtek ketté, senkinek nem okoztak álmatlan éjszakát a könnyek.
Hitélet Kassán regénybe illő a református egyház és a templomai története Kassán regénybe illő a református egyház és a templomai története videó KASSA. Kassán a református egyház és a templomaik története is regénybe illő. A sok hányattatáson, vagyonelkobzáson, kitelepítésen, elszlovákosításon átesett gyülekezet ma már békésen folytathat hitéletet. A sok hányattatáson, vagyonelkobzáson, kitelepítésen, elszlovákosításon átesett gyülekezet ma már békésen folytathat hitéletet. Hogyan avatták szentté Szent Lászlót? videó Érdekes előadással folytatódott a „Szent László-estek” programsorozat Győrben. Szentté avatják a fatimai pásztorgyerekeket videó A két pásztorgyermeket Ferenc pápa avatja szentté május 12-i és 13-i fatimai apostoli látogatása alkalmával.
Múltunk Imre herceg ereklyéje Łysa Góra kolostorában Imre herceg ereklyéje Łysa Góra kolostorában videó A lengyel-magyar közös történelem zarándokhelye Lengyelországban a Szentkereszt-hegy, ottani nevén Łysa Góra. 1006-ban alapították ott azt a bencés monostort – lengyelül: Święty Krzyż-t –, ahol a rövid életű Szent Imre herceg (1007–31) által ajándékozott ereklyét őrzik. A lengyel-magyar közös történelem zarándokhelye Lengyelországban a Szentkereszt-hegy, ottani nevén Łysa Góra. Borisz Jelcin, Oroszország első elnöke 10 éve halt meg videó 2007. április 23-án halt meg a Szovjetunió 1991-es szétesése után létrejött önálló Oroszország első köztársasági elnöke. Emlékművet kap Belgrádban Hunyadi János videó A nándorfehérvári győző emlékművét a magyar nagykövetség kezdeményezésre állítják fel.
Fő támogatónk