2017. január 23., hétfő - Zelma, Rajmund
Cikkek közt...  Videók közt...  
Volt titkosszolgálati vezető: már az ajtónkon kopogtatnak a radikális iszlamistákvideó 2017. január 23., hétfő 15:37 POZSONY. Szlovákia számára is veszélyt jelenthet az iszlamista szélsőségesek – a magányos farkasok – veszélyes koncentrációja Ausztriában – figyelmeztet Igor Cibula, a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) elhárításának korábbi vezetője, a Volt Hírszerző Tisztek Szövetségének (ABSD) elnöke.
Egyesek taxiként használják a mentőket videó 2017. január 23. | POZSONY. A 155-ös segélyhívó számot tavaly 735 730 személy hívta Szlovákiában. Legtöbben Eperjes, legkevesebben pedig Trencsén megyében éltek ezzel a lehetőséggel. Sokszor olyanok is segítséget kértek, akik csak a kórházba akartak eljutni, mintegy taxiként használva a mentőket.
Gajdoš: Danko megérdemli az előléptetést videó 2017. január 23. | POZSONY. Peter Gajdoš védelmi miniszter kiáll döntése mellett, hogy Andrej Danko házelnököt, a Szlovák Nemzeti Párt elnökét tartalékos századosi rangra emelte. A tárcavezető hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, Danko megérdemli az előléptetést.
Vádemelést kezdeményeztek Lipšic ellen videó 2017. január 23. | POZSONY. Vádemelést kezdeményezett Daniel Lipšic volt parlamenti képviselő ellen az illetékes vizsgálótiszt az egykori honatya halált okozó közlekedési balesete kapcsán.
Felmérés: mélyrepülésben a Most-Híd, erősödik az MKP videó 2017. január 23. | POZSONY. Ha az elmúlt hétvégén lettek volna a parlamenti választások, a jelenlegi – az Irány-Szociáldemokrácia, a Szlovák Nemzeti Párt és a Most-Híd alkotta – kormánykoalíció 69 mandátumhoz jutott volna a parlamentben – derült ki a Polis Slovakia közvélemény-kutató ügynökség felméréséből.
Richter: nagyobb eséllyel érvényesülhetnek a szakközépiskolák végzősei videó 2017. január 23. | POZSONY. Nagyobb eséllyel érvényesülhetnek a munkapiacon a szakközépiskolák végzősei. „Például míg nálunk a szakközépiskolai oktatás 30, Lengyelországban 50 százalékos szinten mozog” – mutatott rá Ján Richter munkaügyi miniszter annak kapcsán, hogy miként orvosolható a fiatalok munkanélküliségének problémaköre.
Fogorvosok százai nyugdíjkorban videó 2017. január 23. | POZSONY. A jelenleg az országban nyilvántartott 3500 fogorvos több mint fele 50 évesnél idősebb, miközben a 75 évesen praktizáló fogorvosok száma sem elenyésző. Olyannyira, hogy a sorban még egy 87 éves szakember is található. „Úgy vélem, hogy ők is megérdemelnék a pihenést, és ideálisabb lenne, ha valaki átvenné tőlük a praktizálást" – mondta a Szlovák Fogorvosi Kamara elnöke, Igor Moravčík.
Pellegrini: senki nem marad itt örökre Frissítvevideó 2017. január 22. | POZSONY. Senki sincs örök időkig e világon, bár a kormányfői poszton történő változásokról inkább a média és az ellenzék köreiben folyik a vita. Robert Fico miniszterelnök távozása egyszer nyilván bekövetkezik, de diskurálni róla egyelőre tárgytalan – jelentette ki Peter Pellegrini beruházásokért felelős miniszterelnök-helyettes.
Fico: a fasizmus nem begyűrűzik hozzánk, már itt van videó 2017. január 22. | POZSONY. Egyesek szerint Szlovákiába begyűrűzik a fasizmus. Nem gyűrűzik be, már itt van – jelentette ki Robert Fico miniszterelnök, hozzátéve: a fasizmus helyet kapott a parlamentben is, elég, ha megvizsgáljuk bizonyos személyek megnyilvánulásait.
Országos méreteket ölt az influenzajárvány videó 2017. január 22. | POZSONY. Országos szintű járvány dönti ágynak Szlovákia lakosságát. Az influenzavírus okozta légúti megbetegedések következtében eddig 109 oktatásügyi intézmény kényszerült bezárni kapuit az országban. A járványügyi szakértők szerint az elkövetkező hetek eseményeiből következtethetünk majd arra, hogy vajon a járvány ezzel tetőpontjához ért-e, avagy a megbetegedések számának további növekedése várható.
Robbanószerkezetet találtak egy nyustyai gyógyszertár közelében videó 2017. január 22. | NYÚSTYA. Robbanószerkezetet találtak ma délelőtt egy nyústyai gyógyszertár közelében – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Marián Brádaň, a Tűzoltó- és Mentőszolgálat rimaszombati központjának munkatársa.
Vihar utáni csend – Elérhetetlen Danko Facebook-fiókja videó 2017. január 22. | POZSONY. Andrej Danko házelnököt számos bírálat érte a világhálón, miután politikusként kapitányi katonai rangot kapott. Szombat óta hivatalos Facebook oldala elérhetetlen.
Bevonták Anton Hrnko képviselő jogosítványát videó 2017. január 22. | POZSONY. A pozsonyi rendőrség szombaton bevonta a védelmi bizottság elnöke, Anton Hrnko parlamenti képviselő jogosítványát.
Tragikomikus affér a kormányzati politikusok katonai rangra emelése videó 2017. január 21. | POZSONY. A kormányzati politikusok katonai rangra emelése tragikomikus affér. Amint ez a politikai oligarchia igényt tart állami forrásokra, amelyeket aztán gátlástalanul csapol meg, úgy tart igényt őt meg nem illető katonai rangokra is – fogalmaznak az ellenzéki Szabadság és Szolidaritás vezetői a Szlovák Nemzeti Párt és az Irány-Szociáldemokrácia képviselőire utalva.
Trump beiktatása - Kegyetlen Amerikát, katasztrófát emlegetnek szlovák lapok videó 2017. január 21. | POZSONY. Kegyetlen, haragos, bezárkózó Amerikát vizionálnak, és katasztrófák lehetőségét sejtetik Donald Trump hivatalba lépésével kapcsolatban a szlovák baloldali és liberális lapok.
Fico: Trump olyan változást jelent, ami valamire jó lehet videó 2017. január 21. | POZSONY, GARAMSZENTKERESZT. Ha Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok frissen hivatalába beiktatott elnöke beváltja az elnökválasztási kampány során tett előzetes ígéreteit, pozitív kicsengése lehet az államfői poszton történt változásnak. Mindezt Robert Fico miniszterelnök jelentette ki az USA 45. elnökének hivatalos beiktatása kapcsán.
Módosul a gépjármű bejelentés és átírás díja videó 2017. január 21. | POZSONY. Február elejétől új díjszabás lép hatályba a gépjárművek bejelentését és a tulajdonjog átruházását érintő átírást illetően. Az új díjszabásról még 2016-ban határoztak a parlamenti képviselők.
Véget ér a rokkantak százalékokért folytatott harca videó 2017. január 20. | POZSONY. Véget ér a százalékok utáni hajsza. 2018 januárjától egyszerűbben ismerhetik el egy személy esetében a teljes munkaképtelenséget, ami természetesen magasabb nyugdíjjal is jár. A Szociális Biztosító módosítani kívánja ugyanis a szociális biztosításról szóló törvényt. A biztosító a rokkantság százalékos mértékét javasolja megváltoztatni, amely alapján a rokkantsági nyugdíj mértéke megállapításra kerül. Egyúttal bővíteni kívánja a rokkantsági nyugdíjra feljogosító megbetegedések, egészségkárosodások körét, megkönnyítve ezáltal a páciensek és az orvos-szakértők helyzetét.
SaS: Szlovákia borzasztó helyzetben van az uniós támogatások merítése terén videó 2017. január 20. | POZSONY. Szlovákia sosem volt még annyira rossz helyzetben az uniós támogatások terén, mint amilyenben jelenleg van. Az illetékesek nem teszik közzé az új felhívásokat, nem tartják be azok ütemtervét, s nem merítik az anyagi támogatásokat. Ráadásul csaknem 100 millió eurót átmostak – jelentették ki sajtótájékoztatójukon az ellenzéki SaS képviselői, hozzátéve: legabszurdabb helyzetben a mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium van.
Rendőrségi vizsgálat indult Kotleba egyik képviselője ellen videó 2017. január 20. | POZSONY. A rendőrség vizsgálja Stanislav Mizík, a Mi Szlovákiánkért Néppárt képviselőjének ügyét, aki a világhálón tette közzé az Andrej Kiska államfő által idén kitüntetett egyes személyiségekről alkotott gyűlöletkeltő véleményét.
IOM: eddig több mint 1000 menekültet költöztettek át Szlovákián keresztül videó 2017. január 20. | POZSONY. A homonnai sürgősségi tranzitközponton keresztül 2009 óta már több mint 1000 menekültet költöztettek át – jelentette be pénteken a Nemzetközi Migrációs Szervezet, az IOM szlovákiai részlege. A menekültek e szervezet és annak partnerei segítségével Szlovákián át elsősorban az Egyesült Államokba, továbbá Kanadába és Norvégiába tartanak.
Zselízen is felütötte fejét a madárinfluenza videó 2017. január 20. | ZSELÍZ. A magas patogenitású H5N8 altípusú madárinfluenza által fertőzött volt az szürke gém, amelynek 2017. január 16-án, a Lévai járásban található Zselíz kataszterében lelték meg tetemét. Az elhullott szabadon élő madár szervezetében január 17-én észlelt és egy nappal később megerősített fertőzés komoly veszélyt jelenthet az állatok, de az emberek egészségi állapotára is – hívta fel rá a figyelmet a Lévai Regionális Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hatóság.
Danko: büszke vagyok a kapitányi címre, amelyet megérdemlek videó 2017. január 20. | POZSONY. Andrej Danko házelnök büszke a Peter Gajdoš védelmi miniszter által 2016. szeptember 21-én neki odaítélt tartalékos kapitányi rangra. Amint azt a parlament elnöke csütörtöki sajtótájékoztatója alkalmával leszögezte, szükség esetén kész vállalni a kapitányi ranggal járó felelősséget. "Megérdemlem ezt a rangot. Semmiféle előnyöm nem származik belőle" - jelentette ki Danko.
Budapest megerősítette, hogy átveszi Zsák Malina Hedvig ügyét videó 2017. január 20. | POZSONY. Több mint fél év elteltével Magyarország úgy határozott, hogy átveszi Zsák Malina Hedvig ügyét. A Legfőbb Ügyészség erről január elején levélben tájékoztatta a szlovák igazságügyi minisztériumot.
Megfizethető illetékeket szorgalmaz a páciensek érdekvédelmi szervezete videó 2017. január 19. | POZSONY. A sürgősségi ügyeleten fizetendő illetékeknek a szociális szempontból gyengébb páciensek számára is megfizethetőnek kell lenniük. A tervezett 5, illetve 2 euró nem veszélyeztetné ezeket az embereket – mondta Mária Lévyová, a Páciensek Jogvédő Szövetségének (AOPP) elnöke, aki szerint az 5 euró feletti illeték már problémát okozhatna, viszont az összeg mérsékelt emelésével egyetért.
Dubovcová: mintha nem számolnánk a fogyatékosokkal videó 2017. január 19. | POZSONY. Az iskolák, kórházak és rendőrségek többsége esetében nincs megfelelő mértékben biztosítva az egészségkárosultak számára az épületek akadálymentes megközelíthetősége – mutatott rá csütörtöki sajtótájékoztatóján Jana Dubovcová ombudsman, aki a középületek akadálymentes megközelíthetőségét vizsgáló felmérés eredményeit mutatta be.
Madárinfluenza – Fertőzött volt a Rimaszombatban talált vadkacsa videó 2017. január 19. | RIMASZOMBAT. Az elpusztult vadkacsa, amelyet a napokban találtak a befagyott Rima folyón nem messze a rimaszombati uszodától, H5N8 vírussal, vagyis madárinfluenzával volt fertőzött – tájékoztatott Rudolf Smriga, a Rimaszombati Területi Állategészségügyi és Élelmiszer-ipari Felügyelet igazgatója.
Egyszerűbben vásárolhatunk vonatjegyet az interneten keresztül videó 2017. január 19. | POZSONY. A számos bírálat után egyszerűbbé teszi az utasok számára a jelenlegi bonyolult internetes jegyvásárlást a Szlovák Vasúttársaság. A vásárlónak nem kell majd kinyomtatniuk a világhálón megvett menetjegyüket, elegendő lesz annak virtuális változata.
Széleskörű vitát akar a rendőrséget érintő szabályokról a Via Iuris videó 2017. január 19. | POZSONY. A Via Iuris civil szervezet üdvözli a rendőrség függetlenségének növelésére és politikamentesítésére irányuló igyekezeteket, de hangsúlyozza, a konkrét intézkedések előkészítése nem maradhat csupán a politikai-rendőrségi vita szintjén. Ezért a szervezet a téma jelentőségére és annak össztársadalmi következményeire való tekintettel a rendőrséget érintő új szabályok bevezetéséről szóló széleskörű szakmai és nyilvános vitát javasol.
Kaliňák szórakoztatónak találja az OĽaNO-NOVA roma polgárőrökkel kapcsolatos tervét videó 2017. január 19. | POZSONY. „Nagyon szórakoztatónak” tartja a roma polgárőrök vonatokon való járőrözéséről szóló ellenzéki javaslatot Robert Kaliňák belügyminiszter. Az OĽaNO-NOVA képviselőinek azt üzente, hogy az ilyen „zseniális ötletekkel“ akkor kellene előrukkolniuk, amikor hatalmon vannak.
Egy CIA-jelentés szerint taktikai nukleáris fegyver volt Kassán videó 2017. január 19. | POZSONY, WASHINGTON. Állítólag taktikai nukleáris fegyvert, nukleáris tüzérségi lövedéket is birtokolt és tesztelt a hajdani csehszlovák hadsereg – derült ki azokból a korábban titkosított dokumentumokból, amelyeket az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) a napokban tett elérhetővé az interneten.
Első  Előző  1 / 583   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -8°C / -6°C
Holnap: -8°C / -5°C
Ógyalla
Ma: -8°C / -6°C
Holnap: -16°C / -4°C
Losonc
Ma: -10°C / -10°C
Holnap: -11°C / -4°C
Kassa
Ma: -10°C / -9°C
Holnap: -11°C / -6°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
130 éveNyíregyházán megszületett Kállay Miklós, aki 1942 és 1944 között Magyarország miniszterelnöke volt.
370 éveI. Károly angol királyt 400 000 fontért adták el a parlamentnek.
283 éveMegszületett Kempelen Farkas tudós, feltaláló, a sakkozógép megépítője.
250 éveMária Terézia "úrbérrendelettel" szabályozta a magyarországi jobbágyok helyzetét.
234 éveMegszületett Stendhal francia író. Legismertebb művei a Vörös és fekete, A pármai kolostor.
Külföld Továbbra sincs időpont az első Merkel-Trump találkozóra Továbbra sincs időpont az első Merkel-Trump találkozóra videó BERLIN. Továbbra sincs kijelölt időpont Angela Merkel német kancellár és Donald Trump amerikai elnök első találkozójára, és a berlini vezetés nem értékeli az európai uniós tagországok közötti versengésként, hogy Theresa May brit kormányfőt már a héten fogadja az új amerikai elnök - mondta hétfőn Berlinben a német kormány szóvivője. Steffen Seibert szerint az EU-ban nincs semmiféle "versengés" a találkozásért az új amerikai elnökkel. Az amerikai kormány kivonul a csendes-óceáni szabadkereskedelmi megállapodásból videó Az aláírás után Trump leszögezte: a TPP felmondása "nagyszerű hír az amerikai dolgozó emberek számára". A Wikileaks ki akarja szivárogtatni Trump adóbevallását videó Korábban az elnökjelöltek évtizedeken át rendszeresen nyilvánosságra hozták adóbevallásukat, de Trump erre nem hajlandó.
Itthon Autóbusz-megállóba csapódott több autó Tornalján Autóbusz-megállóba csapódott több autó Tornalján videó TORNALJA. Súlyos közlekedési baleset történt hétfőn Tornalján. Egy teherautó több személygépkocsinak ütközött, amelyek ezt követően egy buszmegállóba csapódtak. A jelenleg elérhető információk szerint egy személy életét vesztette, többen megsérültek. A balesetben a jelenleg elérhető információk szerint egy személy életét vesztette, többen megsérültek. Ártatlan bűnösök – A nagybalogi tragédia videó A málenkij robotra elhurcoltakra emlékeztek vasárnap Nagybalogon. Ismerjük meg egymást! – A magyar kultúra napja Füleken videó A rendezvénysorozat keretében a Nógrád Közművelődéséért Díjat is átadták, melyet Ardamica Ferenc író, műfordító vehetett át.
Magyar világ Madárinfluenza - Magyarország az Európai Bizottság válságtámogatását kéri Madárinfluenza - Magyarország az Európai Bizottság válságtámogatását kéri videó BUDAPEST. A madárinfluenza járvány gazdasági hatásainak enyhítésére Magyarország hivatalosan is kéri az Európai Bizottság válságtámogatását - közölte hétfőn a Földművelésügyi Minisztérium. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közben felszólította a világ országait, hogy szigorúan kísérjék figyelemmel a madárinfluenzás eseteket, és haladéktalanul jelentsék, ha ember is megfertőződik. A madárinfluenza miatt január közepéig mintegy 3 milliárd forint közvetlen kára keletkezett a gazdálkodóknak. Orbán: a többközpontú világrend lehetőségeket tartogat videó Orbán Viktor miniszterelnök a Lámfalussy-konferencia megnyitóján tartott beszédet. Több mint 400 határsértőt tartóztattak föl múlt héten Magyarországon videó Az elmúlt héten a szerb-magyar határ térségében összesen 417 embert tartóztattak föl és kísértek vissza.
Kultúra Rendhagyó szerelmesvers-összeállítást mutattak be a Jókai Színházban Rendhagyó szerelmesvers-összeállítást mutattak be a Jókai Színházban videó KOMÁROM. Zsúfolásig megtelt nézőtér előtt, nagy sikerrel mutatta be a SZER + ELEM + EZ? című rendhagyó verses összeállítást Bandor Éva, a Komáromi Jókai Színház Jászai Mari-díjas színművésze kollégájával, Olasz Istvánnal a magyar kultúra napja estéjén az intézmény Vasmacska Stúdiószínpadán. Zsúfolásig megtelt nézőtér előtt, nagy sikerrel mutatták be a SZER + ELEM + EZ? című rendhagyó verses összeállítást. Bejelentették az új Star Wars-film címét videó A Star Wars: The Last Jedi-t (Star Wars: Az utolsó jedi) december 15-én mutatják be. Nemes Jeles László kapta a londoni filmkritikusok rendezői díját videó A legtekintélyesebb angol filmkritikusok vasárnap este a londoni May Fair Hotelben osztották ki díjaikat.
Színes Korcsolyával szelték át a Balatont Korcsolyával szelték át a Balatont videó SIÓFOK. Keresztben átkorcsolyázta a Balatont egy vállalkozó szellemű lány a barátaival. A csoport Siófokról Alsóörsre csúszkált át a néhol már 28 centis jégen. A Balaton jege elég vastagra hízott, Siófoknál például már 28 centis volt a hétvégén. Forgatás közben lőttek agyon egy színészt Ausztráliában videó A 28 éves Johann Ofnert a Brooklyn Standard nevű brisbane-i bárban lőtték mellkason egy videoklip forgatása közben Férfi kézilabda-vb - A dánok búcsúztatásával negyeddöntős a magyar válogatott videó A magyar férfi kézilabda-válogatott végig vezetve 27-25-re legyőzte az olimpiai bajnok Dánia csapatát a nyolcaddöntőben.
Mozaik Emlékeznek a babák az életük első hónapjaiban hallott nyelvre Emlékeznek a babák az életük első hónapjaiban hallott nyelvre videó LONDON. Emlékeznek a babák az első hónapokban hallott nyelvre - állapította meg egy új kutatás. Aki nagyon korán költözik más országba, elfelejti ugyan az első nyelvet, amit hallott, mégis megmarad belőle valami. Az eddigi legpontosabban mérték meg az antiproton mágneses momentumát a CERN-ben videó Az eredmények azt mutatják, hogy a proton és az antiproton mágneses momentumai azonosak, eltekintve különböző töltésüktől. A túl sok ülés és a túl kevés testmozgás gyorsíthatja az öregedést videó Az ülő életmód gyorsítja a sejtek öregedését. A valódi életkor nem mindig egyezik a biológiaival.
Vélemény Samu István: A kultúra létkérdés! Samu István: A kultúra létkérdés! videó Nemzet kultúra nélkül nem létezik! A gazdaság, a politika nem teremt identitást, csak a kultúra. Nemzet kultúra nélkül nem létezik! A gazdaság, a politika nem teremt identitást, csak a kultúra. Agárdy Gábor: Múlt és jövő videó A múlt fontosságának a kiemelése a jövőbeni történések elhanyagolása mellett kihathat egy nép, nemzet mindennapi életére. Őry Péter: Likvidáló egyenlősdi II videó A francia, osztrák, német törvényeknek az a céljuk, hogy hogy megnehezítsék régiónk fuvarozóinak életét, cégeik érvényesülését.
Hitélet Erdő Péter: Jézus a szenvedő emberekhez jött Erdő Péter: Jézus a szenvedő emberekhez jött videó BUDAPEST. Jézus a szenvedő emberekhez jött, rajtuk akart segíteni - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az ökumenikus imahetet lezáró keresztény-zsidó imaórán vasárnap este Budapesten. A gyógyulni vágyó, a tanítást hallani akaró tömeg, amely Jézust kísérte, az egész emberiséget jelképezi - mondta a bíboros. Ferenc pápa a válságok okozta populizmustól óv videó "Természetes, hogy a válság félelmet és aggodalmat kelt" - mondta az egyházfő egy lapinterjúban. Köszönetet mondott a magyaroknak III. Teofilosz pátriárka videó A jeruzsálemi pátriárka szerint a szentföldi magyar segítség ragyogó példa a keresztény világnak.
Múltunk A A "hideg napokra" emlékeztek Újvidéken videó ÚJVIDÉK. Az egyén, de a társadalom ereje is a megbocsátásban rejlik, mindemellett nem szabad elfelejteni a történteket, hogy azok ne ismétlődhessenek meg - hangsúlyozta Tomislav Nikolic szerb elnök az 1942-es razzia, az úgynevezett "hideg napok" 75. évfordulója alkalmából tartott újvidéki megemlékezésen hétfőn. Az újvidéki mészárlás során a szerb történészek szerint több mint 1300 helyi lakost gyilkoltak meg a magyar csendőrök. Cserben hagyták a császári hadak Kemény János erdélyi fejedelmet videó 355 éve esett el a nagyszöllősi csatában a török és erdélyi ellenfelei ellen harcoló Kemény János erdélyi fejedelem. Selyem nyomaira bukkantak egy 8500 éves kínai sírban videó A leletek feltárják, hogy az emberek több ezer évvel a véltnél korábban már használhatták a pazar alapanyagot.
Fő támogatónk