2017. május 22., hétfő - Júlia, Rita
Cikkek közt...  Videók közt...  
Felmérés – Egyaránt a bejutási küszöb közelében az MKP és a Most-Hídvideó 2017. május 22., hétfő 12:49 POZSONY. A szavazatok 28,8 százalékával az Irány-Szociáldemokrácia győzött volna a parlamenti választásokon, ha májusban tartják a voksolást – derül ki a Polis közvélemény-kutató ügynökség felméréséből, melynek eredményei szerint a Most-Híd támogatottsága 5,2, a Magyar Közösség Pártjáé pedig 4,7 százalék.
Gašparovič: a többsebességes EU lendíthetne a V4-eken videó 2017. május 22. | POZSONY. A többsebességes Európai Unió gondolata, amely a Brexit utáni EU egyik lehetséges forgatókönyve, előrelendíthetné a V4-ek régióját – vélekedett Ivan Gašparovič volt köztársasági elnök, aki vendégként részt vett a visegrádi országok parlamentjei európai ügyekért felelős bizottságainak pozsonyi találkozóján.
Katonai konvojok vonulnak át az országon videó 2017. május 22. | POZSONY. Ezen a héten hazai és külföldi katonák vonulnak át Szlovákián. Több hadgyakorlatot is tartanak, a katonai konvojok ezekre igyekeznek – tájékoztatott a védelmi minisztérium.
Pozsonyban épül fel Zaha Hadid világhírű műépítész utolsó remekműve videó 2017. május 22. | POZSONY. Az építkezés immár elkezdődött. A Čulen és Továreňská utca sarkán lerakták a SKY PARK alapkövét, melynek egy új, 20 000 négyzetméter alapterületű városi park is a része.
Többet enged meg magának Maďarič, mint pártbeli kollégái videó 2017. május 22. | POZSONY. Pár évvel ezelőtt még szinte észrevehetetlen és aránylag ismeretlen kulturális miniszternek tűnt Marek Maďarič, aki manapság már az Irány-Szociáldemokrácia ismert és befolyásos arcai közé tartozik. Ráadásul az utóbbi időben nyilvánosan is hangot ad olyan nézeteinek, amilyenekre a legerősebb koalíciós párt soraiból nem is számítanánk.
Mennyire függ Szlovákia a külföldi cégektől? videó 2017. május 22. | POZSONY. Sok embernek az a meggyőződése, hogy a külföldi befektetők csak kihasználnak bennünket és hasznuk van belőlünk. A legújabb számok azonban ennek az ellenkezőjét mutatják.
Richter: járulékcsökkentés követheti az éves járulékelszámolás bevezetését videó 2017. május 21. | POZSONY. Azt követően, hogy bevezetésre kerül az éves szintű járulékelszámolás, a kormány az esetleges járulékcsökkentést is fontolóra veszi majd – fejtette ki a köztévé 5 perc múlva 12 című politikai vitaműsorának vendégeként Ján Richter, munka, szociális-és családügyi miniszter, aki szerint ennek kérdése 2019-ben kerülhetne terítékre.
Nem kap lehetőséget a bocsánatkérésre Matovič videó 2017. május 21. | POZSONY. Igor Matovič, az ellenzéki Egyszerű Emberek és Független Személyiségek-Új Többség frakció vezető politikusa nem kap második lehetőséget a parlamentben az állítólagos becsmérlő kijelentései miatti bocsánatkérésre – közölte Richard Raši, a törvényhozás mentelmi mandátumvizsgáló bizottságának elnöke, hozzátéve, hogy a kérdésben már csupán egyetlen lépés, a bizottság a kiszabandó pénzbírságról szóló határozata van hátra, amelynek mértéke rágalmazó vagy gyűlölködő képviselői kijelentések esetén elérheti az 1000 eurót.
Nem kell majd regisztrálni a belföldi árnak megfelelő roamingdíjért videó 2017. május 21. | POZSONY. Nincs szükség regisztrációra a belföldi árfekvésnek megfelelő roaming szolgáltatások igénybevételéhez – közli vonatkozó anyagában az Európai Bizottság. Amint az már sokak számára ismeretes, 2017. június 15-től az Európai Unió minden egyes polgára ugyanolyan díjszabás mellett használhatja mobileszközeit, mint odahaza.
Tízezernél is több kórházi fertőzést jelentettek az elmúlt évben videó 2017. május 21. | BESZTERCEBÁNYA. Az egészségügyi szakemberek az elmúlt évben 10 091 nozokomiális, azaz a kórházi tartózkodás ideje alatt kapott fertőzést tartottak nyilván. Előfordulási arányának gyakorisága 959 178 beteg esetében 1,02 %. Ez a megbetegedéseknek csupán egy töredéke, ugyanis passzív bejelentési adatról van szó – tájékoztatta az állami hírügynökséget Pavel Lokša, a besztercebányai Regionális Közegészségügyi Hivatal járványügyi osztálya kórházi fertőzésekért felelős részlegének vezetője.
Munkásokat keres Patrik Tkáč milliomos, a J&T társtulajdonosa videó 2017. május 20. | POZSONY. Munkásokat keres szőlőjébe a milliomos tőkecápa, a J&T társtulajdonosa, Patrik Tkáč. Mint mondta, ukránokat ajánlgatnak neki, az általa felajánlott pénzért ugyanis szlovákok nem vállalják. Ezért a barátaihoz fordult, mondják meg, mennyit illik ma egy munkásnak fizetni.
2020 után a pénzen fog vitázni az Európai Unió videó 2017. május 20. | POZSONY. 2020 után nagy harc indul majd az Európai Unióban a pénzekért – jelentette ki Robert Fico kormányfő a közmédia Szombati beszélgetések című vitaműsorában.
Bővülhet a megelőző orvosi vizsgálatok köre videó 2017. május 20. | POZSONY. Bővülhet a megelőző orvosi vizsgálatok köre úgy a körzeti, mint a fogorvosok esetében. A vizsgálatokat szélesebb körben kell elérhetővé tenni a gyermekek és a felnőttek számára – javasolja az egészségügyi tárca az egészségügyi ellátásról szóló törvény módosító javaslatában. Jelenleg az indítvány tárcaközi egyeztetése zajlik.
Fico: többfunkciós játszóterekre pályázhatnak az önkormányzatok videó 2017. május 20. | POZSONY. Négy millió eurós összegben többfunkciós játszóterekre ír ki pályázatot az állam a falvak és városok részére. Egy-egy nyertes pályázat körülbelül 44 000 eurónak megfelelő összeget nyerhet – jelentette ki a közmédia Szombati beszélgetések című műsorában Robert Fico kormányfő.
A nyugdíjak havi 95 és több mint 2000 euró között mozognak videó 2017. május 20. | POZSONY. Egyre több nyugdíjat kell kifizetnie a Szociális Biztosítónak. Például 2005-ben hozzávetőleg 912 ezren, 2010-ben csaknem 931 ezren, az idei év elején pedig már közel 1,05 millióan kaptak nyugdíjat. Míg 2005-ben az átlagos havi nyugdíj 232, öt évvel később már 350 euró volt, jelenleg pedig közel 427 euró.
Álrendőr garázdálkodott Nyitra környékén videó 2017. május 20. | A Nyitra mellett „működő” álruhás rendőrre a valódi rendőrség hívta fel a figyelmet. Az álrendőr körözését a rendőrség azután rendelte el, hogy tudomásukra jutott, fiatal nőktől gyorshajtás címén akart bírságot behajtani. A 23 éves Pavolt le is fényképezték, tehát nem volt nehéz a nyomára bukkanni. Bizonyítékok hiányában viszont pénteken elengedték. Az álrendőr véleménye szerint a hölgyek félreértették a helyzetet.
Futás a vonat elől, avagy hajmeresztő tinédzser-játékok videó 2017. május 20. | Trencséni tinédzserek fotózták le magukat rémisztő „játékaik” közben, amint futnak a vonat előtt, majd felrakták a világhálóra. A legértékesebbet, saját életüket viszik a vásárra. Az adrenalin szintjüket emelendő új játékukkal a vasutat célozták meg. Mozgó vonat előtt futkároznak, vasúti hidakon mászkálnak – akár 25 ezer volt feszültségű elektromos vezetékek közelében, miközben lefotóztatják magukat, majd ezzel dicsekszenek a világhálón.
Zord tél - 30 százalékkal többet fűtöttünk, mint a korábbi években videó 2017. május 20. | POZSONY. Elhúzódott idén a fűtési időszak, s a legtöbben akár 30 százalékkal is többet fűtöttek, mint az előző években. Emiatt sokat kellene majd fizetnünk a fűtésért, de mivel az év elején némileg csökkent a hő ára, talán mindez nem is érinti olyan elviselhetetlenül a pénztárcánkat. Szakemberek szerint abban is bízhatunk, hogy jóval melegebb lesz az év vége.
Többet fogunk fizetni a kórházi sürgősségi ügyeletért videó 2017. május 20. | POZSONY. Emelkedhet a kórházi sürgősségi ellátásért járó illeték. A jelenleg tárcaközi egyeztetésre bocsátott egészségügyi ellátást szabályozó törvényjavaslat szerint az intézményi ügyeletért járó illeték a jelenlegi 1,99 euró helyett 10 euró lesz.
A migránsok tartósan megváltoztatják a kontinens karakterét videó 2017. május 19. | POZSONY. Az Európába érkező migránsok tartósan megváltoztatják a kontinens karakterét, s ha a bevándorlás folyamatában nem áll be változás, az tartós polgárháborúhoz vezethet - írta a Hospodárské Noviny véleménycikkében pénteken.
A vízminőséget vizsgálná a vereknyei hulladéklerakó közelében az SaS videó 2017. május 19. | POZSONY. Meg kell vizsgálni a pozsonyi Vereknye közelében található föld alatti vízkészletet, hogy megtudjuk, a volt Juraj Dimitrov Vegyi Művek hulladéklerakóból származó szennyezés nem nyúlik-e tovább, mint ahogy azt feltételezték – javasolja a Szabadság és Szolidaritás két képviselője, Anna Zemanová és Juraj Droba.
Katonai teherautó balesete – Kilencen még kórházban vannak videó 2017. május 19. | POZSONY. Súlyos sérüléseket szenvedett hat hivatásos katona, köztük egy nő, amikor csütörtökön felborult egy Tatra 815 típusú tehergépkocsi Garamszentkereszt közelében. A baleset során összesen 17 katona sérült meg. Péntek délutáni információk szerint kilencen még kórházban vannak.
Eperjesi helikopterbaleset – Nem a pilóta hibázott videó 2017. május 19. | POZSONY, EPERJES. Az Eperjesen május 10-én lezuhant rendőrségi helikopter fekete dobozainak előzetes vizsgálata alapján úgy tűnik, nem a pilóta hibázott, hanem műszaki meghibásodás okozta a szerencsétlenséget.
Ma útjára indul a kisebbségvédelmi csomagot támogató európai aláírásgyűjtés videó 2017. május 19. | POZSONY. Az Európai Nemzeti Kisebbségek Föderatív Uniójának (FUEN) kolozsvári kongresszusán ma szimbolikusan útnak indítják azt az európai aláírásgyűjtő akciót, amelynek célja egymillió támogató aláírást szerezni a szervezet által kidolgozott, kisebbségvédelmi célú intézkedéscsomaghoz, a Minority SafePack-hez.
MKP: kissé megkésett, de pozitív a termőföld alkotmányos védelme videó 2017. május 19. | POZSONY. Ha kissé megkésett is, de pozitív a termőföld alkotmányos védelme – vélekedett Varga Péter, a Magyar Közösség Pártja mezőgazdasági és környezetvédelmi alelnöke.
Nárciszok napja: az eső ellenére csaknem 1 millió euró gyűlt össze videó 2017. május 19. | POZSONY. A 21. Nárciszok napja során, amely április 7-én zajlott, a rossz időjárás ellenére hozzávetőleg 924 ezer euró gyűlt össze. A 777 társszervező, illetve több mint 16 100 önkéntes együttműködésének köszönhetően a kézi kasszákba 878 958,25 euró adomány került – tájékoztatott a Rákellenes Liga ügyvivő igazgatója, Eva Kováčová.
Gyorsan befejeződött a 17. parlamenti ülés videó 2017. május 19. | POZSONY. Az utolsó napirendi pontokról való szavazással az éjjeli órákban véget ért a parlament 17. ülése. Annak 76 pontos programját az eredetileg tervezett 12 nap helyett mindössze 7 nap alatt sikerült megvitatni.
Postafiókot létesít az OĽaNO azoknak, akik nem bíznak a parlament vezetőségében videó 2017. május 18. | POZSONY. Az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek központi postafiókot létesít,ahova azok az emberek küldhetik leveleiket, akik nem bíznak a parlament vezetőségében – jelentette be Richard Vašečka, az OĽaNO-NOVA frakcióvezetője.
Az SaS az autópálya alatti telkek miatt az Alkotmánybírósághoz fordulna videó 2017. május 18. | POZSNY. A Szabadság és Szolidaritás (SaS) képviselői készek az Alkotmánybírósághoz fordulni a parlament által jóváhagyott, az autópályák és gyorsforgalmi utak alatti telkek kisajátításáról szóló törvénymódosítás miatt. A liberálisok közölték, a vonatkozó módosítást alkotmányellenesnek tartják, szerintük már az indítvány gyorsított eljárásban való elfogadása is törvénytelen volt.
Fico: május 24-én hallgatják meg a Közbeszerzési Hivatal elnökjelöltjeit videó 2017. május 18. | POZSONY. Jövő szerdán, május 24-én lesz a jelöltek nyilvános meghallgatása a Közbeszerzési Hivatal (ÚVO) elnöki posztjára – jelentette be Robert Fico miniszterelnök.
Álrendőr akart bírságolni az R1-es gyorsforgalmi úton videó 2017. május 18. | NYITRA. Az R1-es gyorsforgalmi úton a Nyitra-nyugat lehajtónál Besztercebánya irányában gyanús férfi teljesített hivatalt. A nyitrai rendőrség figyelmezteti a gépjármű-vezetőket, hogy ne dőljenek be a csalónak.
Első  Előző  1 / 612   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 19°C / 25°C
Holnap: 15°C / 24°C
Ógyalla
Ma: 19°C / 25°C
Holnap: 15°C / 23°C
Losonc
Ma: 15°C / 23°C
Holnap: 12°C / 16°C
Kassa
Ma: 16°C / 22°C
Holnap: 13°C / 20°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
570 éveSzent Rita ünnepe
158 éveMegszületett Sir Arthur Conan Doyle angol regényíró, Sherlock Holmes alakjának megteremtője.
150 éveKossuth megírta híres Cassandra-levelét, amelyben a kiegyezés ellen tiltakozott.
138 éveFerenc József jóváhagyta a magyar nyelv oktatását.
32 éveA Videoton legyőzte a Real Madrid csapatát.
Külföld Kövekkel támadtak magyar diákokra Calais-nál Kövekkel támadtak magyar diákokra Calais-nál videó CALAIS. Megdobálták az egyik kecskeméti gimnázium diákjainak autóját a calais-i kompkikötő közelében, valószínű, menekültek voltak az elkövetők – írta a hvg.hu. Az incidensről beszámoló hvg.hu azt írja, nem tudni, kik lehettek a támadók, de valószínű, menekültek lehettek. Katalónia kinyilváníthatja elszakadását Spanyolországtól videó Sajtóhírek szerint a a függetlenségről szóló népszavazás őszi időpontját még ezen a héten bejelentik. Megkezdte izraeli látogatását Donald Trump videó Donald Trumpot a repülőtéren Reuven Rivlin izraeli államelnök és Benjámin Netanjahu miniszterelnök fogadta.
Itthon Ismét várja a gyerekeket a Komálom Gyerkőcfesztivál Ismét várja a gyerekeket a Komálom Gyerkőcfesztivál videó KOMÁROM. Az észak-komáromi Villa Camarum Polgári Társulás a dél-komáromi Otthonunk Komárom Egyesülettel együtt május 28-án, vasárnap 13-tól 19 óráig a Klapka téren és több, ahhoz közeli helyszínen rendezi meg az ingyenes III. Komálom Gyerkőcfesztivált. A szervezők most összesítették a gyakorlati tudnivalókat. Május 28-án, vasárnap 13 órától a Klapka téren és több, ahhoz közeli helyszínen rendezik meg az ingyenes III. Komálom fesztivált. Csehov-művet mutatott be a Zsákszínház Füleken videó Az 1979 óta működő színház előadásában Csehov A medve című egyfelvonásosát láthatta a közönség. Felső tagozaton is lehetővé tenné az otthonoktatást az SaS videó Az oktatási törvény módosító javaslatát a parlament júniusi ülésére terjesztette be az ellenzéki párt négy képviselője.
Magyar világ Tovább emelkedhetnek a magyar reálbérek Tovább emelkedhetnek a magyar reálbérek videó BUDAPEST. A kormány szerint a korábban meghozott intézkedéseknek is köszönhető, hogy az idei első negyedévében gyorsuló ütemben, 11 százalékkal emelkedtek a bruttó és a nettó keresetek Magyarországon. A KSH adatai szerint több mint 5 éve töretlen a reálkeresetek emelkedése Magyarországon, ami az első negyedévben 8 százalék felett volt – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában. Cseresnyés Péter a kormány két intézkedését emelte ki, melyek hozzájárultak a keresetek emelkedéséhez. Szijjártó: csak a magyar határvédelem jelent megoldást Frissítvevideó Szijjártó Péter közölte: a migrációs nyomásnak még nincs vége, az EU és Törökország közötti migrációs megállapodás törékeny. Ellenzéki tüntetés volt Budapesten Frissítvevideó A rendőrség a tüntetés után közölte, hogy biztosították a rendezvényt, intézkedniük nem kellett.
Kultúra Rancsó Dezső: a gyökerek egyre inkább visszahúznak a szülőföldemre Rancsó Dezső: a gyökerek egyre inkább visszahúznak a szülőföldemre videó KOMÁROM. A 2016/17-es évad utolsó nagyszínpadi premierjeként pénteken nagy sikerrel mutatta be Heltai Jenő Naftalin című bohózatát, Hargitai Iván rendezésében a Komáromi Jókai Színház. A közönség perceken át állva tapsolt a csapatnak, amelyet férfi főszereplőként a hetényi származású, jelenleg Budapesten élő Rancsó Dezső vendégművész erősített. A színművész a bemutató után nyilatkozott portálunknak a „naftalinba tett” emlékeiről, családjáról és további terveiről. A Felvidékről indult színművészt a nagy szerepek Rómeótól Hamleten és Júdáson át doktor Zsivágóig minden műfajban utolérték. Cannes - Az orosz versenyfilm és egy francia alkotás a kritikusi listák élén videó A fesztivál versenyében 19 film versenyez a fődíjért, amelyből eddig hatot mutattak be, köztük Mundruczó Kornél filmjét. Róma és Afrika között félúton a komáromi múzeumok éjszakáján videó A Duna Menti Múzeum május 20-én csatlakozott a múzeumok éjszakája elnevezésű nemzetközi rendezvénysorozathoz.
Színes Az idén öten vesztették életüket a Mount Everesten, köztük egy szlovák Az idén öten vesztették életüket a Mount Everesten, köztük egy szlovák videó KATMANDU. Ötre emelkedett az idei szezon halottjainak száma a Mount Everesten, közülük egyet hivatalosan még eltűntként tartanak számon, de már nincs remény, hogy élve előkerül. Eközben több új különleges teljesítmény született. Az elmúlt hétvége áldozatai között van a 48 éves Vladimír Štrba, aki a csúcsról való leereszkedés közben betegedett meg vasárnap. Öt év után bajnok a Real Madrid, történelmet írt a Juventus videó A két újdonsült bajnok hamarosan a Bajnokok Ligája döntőjében mérheti össze erejét. Újabb cseh focista lett öngyilkos videó A korábbi cseh utánpótlás válogatott Bystroň alig egy hónnappal František Rajtoral öngyilkossága után végzett magával.
Mozaik Rendkívüli űrsétára készülnek az űrállomáson Rendkívüli űrsétára készülnek az űrállomáson videó Két asztronauta merészkedik ki kedden az űrbe a Nemzetközi Űrállomásról, hogy lecseréljen egy meghibásodott számítógépet, az egyiket abból a kettőből, amely főbb amerikai rendszereket szabályoz a komplexumon. A komplexum amerikai, orosz és francia asztronauták alkotta jelenlegi ötfős legénysége nincs veszélyben a NASA közleménye szerint. A kegyetlen Kék bálna játék fenyegetése elhárítható videó Egy tanár pozitív kampányba kezdett a közösségi oldalon, aminek lényege, hogy önbizalmat erősítő feladatokat adjon a fiataloknak. Az Instagram lehet a legmérgezőbb a mentális egészségre videó A kutatásban résztvevő 1479 fő összesen 14 szempont alapján pontozott.
Vélemény Kiss Beáta: Iskolabuszokról – kicsit másképp Kiss Beáta: Iskolabuszokról – kicsit másképp videó A vajkai iskolabusz témáját a sajtó már alaposan kivesézte, de talán apropóként nem árt felidézni. A közlekedési, az oktatási és belügyminisztériumok összefogásával létrejött projektben az iskolabuszok hatékonyságát vizsgálják. Ez a konkrét alkalom biztosan nem a magyar gyerekek érdekeit szolgálja, ez kiderül a híradásokból, nem is kívánom tovább ecsetelni. De mindenképp továbbgondolásra késztet a téma. Jogos elvárás, ha már létezik az „iskolabusz-projekt”, hogy ez legalább részben a szlovákiai magyar iskolák hasznára is legyen. Agárdy Gábor: A hetedik cikkely videó Nem a cikkely megszavazásával és annak politikai előzményeivel, hanem inkább kiváltó okaival és céljával kívánok foglalkozni... Fiala Ilona: A műsorvezetők felelőssége videó Ami manapság folyik a médiában, az a nyelv elleni vétség – tisztelet a kivételnek. Ha ez a példa, akkor máris elvesztünk.
Hitélet Megnyílt a XXV. Szent István Könyvhét Megnyílt a XXV. Szent István Könyvhét videó BUDAPEST. Megkezdődött a XXV. Szent István Könyvhét hétfőn Budapesten, az eseményt Erdő Péter bíboros, a Szent István Társulat (SzIT) fővédője nyitotta meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Az eseményt Erdő Péter bíboros, a Szent István Társulat (SzIT) fővédője nyitotta meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. A református egység napját tartották Nagyváradon videó A Kárpát-medence valamennyi református püspöke részt vett a nagyváradi várban szombaton tartott református egység napján. Negyedik alkalommal csatlakozott a tornaljai református gyülekezet a Szeretethídhoz videó A kilencedik Szeretethíd több mint 17 ezer önkéntessel az egész Kárpát-medence területén hirdeti, hogy merjünk önzetlenül segíteni
Múltunk 95 éve mutatkozott be a Székely himnusz 95 éve mutatkozott be a Székely himnusz videó 95 éve, 1922. május 22-én Budapesten, az Aquincumban adták elő először a ma Székely himnusz néven ismert művet. A dal, amelyet ma Székely Himnusz néven ismerünk, 1921-ben született, a megzenésített verzióját azonban csak egy évvel később adták elő nyilvánosan először. A tömegek meghódítása és a közismertté válás csak a két világháború között vette kezdetét a szigorú politikai tiltás ellenére. Árpád-házi (Boldog) Konstancia Lembergben élt és nyugszik videó Házassága után Konstancia nemcsak kitartott hite mellett, hanem a katolicizmus védnöke lett az ukrán földeken. A legizgalmasabb szakaszához érkezett a Zrínyi-újvár feltárása videó Zrínyi Miklós a birtokait támadó kanizsai törökök féken tartására 1661-ben kezdte el építtetni az őrtilosi hídfőerődöt.
Fő támogatónk