2017. december 11., hétfő - Árpád
Cikkek közt...  Videók közt...  
Fico ismét a sajtót és az ellenzéket támadtavideó 2017. december 11., hétfő 15:33 POZSONY. Rendkívüli sajtótájékoztatót hívott ma össze a kormányfő, hogy bírálja a sajtót és az ellenzéket, amiért nem foglalkoztak annak az öt nagykövetségnek az állásfoglalásával, amelyek szombaton, a korrupcióellenes harc napján mondtak véleményt a szlovákiai viszonyokról.
Berényi József Nagyszombat megye első számú alelnök-jelöltje videó 2017. december 11. | NAGYSZOMBAT. Jozef Viskupič, Nagyszombat megye új elnöke hétfőn hivatalában tartott sajtótájékoztatót, ahol négy alelnök-jelöltjét is bemutatta, valamint ismertette a december 20-án zajló első rendes testületi ülés napirendi pontjait. A megyei önkormányzat jóváhagyása esetén Berényi József személyében a legnagyobb frakció, az MKP képviselőcsoportja adhatja Nagyszombat megye első számú alelnökét.
Pozsonyi beruházás - Visszalépett a J&T és a HB Reavis videó 2017. december 11. | POZSONY. Visszalépett a J&T Real Estate és a HB Reavis Group fejlesztő társaság, amelyek a fővárosban a következő években több mint 2 milliárd eurót akartak befektetni. Visszavonták azon jelentős befektetés statútumára vonatkozó kérvényeiket, amelyeket idén terjesztettek a kormány elé – jelentette be hétfőn a beruházásokért felelős miniszterelnök-helyettes, Peter Pellegrini. Hozzátette: azok tehát már a szerdai kormányülésen sem kerülnek terítékre, ahol egyébként elsősorban a fővárosról lesz szó.
Nincs a kormányban megállapodás az előnyugdíjakról videó 2017. december 11. | POZSONY. A III. nyugdíjpillérben takarékoskodók egy része 2019-en túl élhetne a korábbi nyugdíjaztatása lehetőségével. Legalább is ezt javasolja a munka-, szociális és családügyi minisztérium. Richter azonban ezzel a szándékával szemben találta magát a pénzügyminiszterrel, Peter Kažimír ugyanis azt ellenzi.
Fico több ezer e-mailt kapott az anyáktól videó 2017. december 11. | POZSONY. A szlovákiai anyák több ezer e-mailben kívánnak szép karácsonyt Robert Fico kormányfőnek azért, mert elfeledkezett róluk és a gyermekeikről. Egyúttal emlékeztették a személyes találkozóra vonatkozó korábbi kérésükre is. Az idei gyermeknap alkalmából ugyanis 15 000 aláírást tartalmazó ívet adtak át neki, amelyen az állt: az anyák jobbak, mint a bölcsődék.
Nővérek kamarája: rendezni kellene a szülések kérdését videó 2017. december 11. | POZSONY. Az állam továbbra is megfosztja a szülő nőket azon joguktól, hogy saját elképzeléseik és lelkiismeretük szerint hozzák világra gyermekeiket – jelentette ki a Szlovákiai Nővérek és Szülésznők Kamarája (SKSaPA).
Ünnep hitelből - óvakodjunk a felelőtlen karácsonyi hitelfelvételtől videó 2017. december 11. | POZSONY. A legtöbb ember számára a karácsony fokozott pénzügyi teherrel jár. A KRUK társaság felmérése szerint a szlovákiai lakosság 15 százaléka veri magát adósságba. Az emberek általában 400 és 800 euró közötti hitelért folyamodnak.
Főként hazai vendégekre számíthat télen a turizmus videó 2017. december 10. | POZSONY. A téli időszakban rendszerint elsősorban a belföldi turistákat vonzzák az ország egyes térségei, síparadicsomai, s ennek az idei téli szezon folyamán sem kellene megváltoznia. A határon túlról főként csehek, lengyelek, németek, magyarok és ukránok érkeznek – derül ki a közlekedésügyi tárca idegenforgalommal kapcsolatos adataiból.
Raši összekötő akar lenni az emberek, a pártvezetés és a kormány között videó 2017. december 10. | POZSONY. Kassa főpolgármestere és az Irány-Szociáldemokrácia újdonsült alelnöke, Richard Raši azt szeretné, ha az ország lakosságának problémái eljutnának a címzettekhez, azaz mindazokhoz, akik képesek megoldani azokat – fejtette ki maga a politikus a TA3 hírtelevízió Politikában c. műsorában.
Kaliňák: nem 2020-as indulásom, hanem a Smer víziója a mérvadó videó 2017. december 10. | POZSONY. Ez nem rólam szól, hanem a politikáról, mint olyanról és egy vízió felállításáról, amelyet az Irány-Szociáldemokrácia a jövőre nézve fel akar kínálni Szlovákiának – fejtette ki a köztelevízió 5 perc múlva 12 c. politikai vitaműsorában Robert Kaliňák kormányalelnök és belügyminiszter arra a kérdésre, hogy vajon el kíván-e indulni a 2020-as parlamenti választásokon.
Önállóan kíván nekivágni a helyhatósági választásoknak az SNS videó 2017. december 10. | POZSONY. Önállóan kíván nekivágni a helyhatósági választásoknak a Szlovák Nemzeti Párt. Az Andrej Danko házelnök vezette SNS mindemellett kész saját államfőjelölttel előrukkolni, mondta el a pártja kibővített elnökségi ülését követő rövid sajtótájékoztatón az apponyi kastélyban.
Az utolsó pillanatra hagyjuk a megelőző fogászati ellenőrzést videó 2017. december 10. | POZSONY. Akad dolga bőven az év vége közeledtével a fogorvosoknak, Szlovákia felnőtt lakosságának jelentős hányada ugyanis rendszerint az utolsó pillanatra hagyja a megelőző fogászati vizsgálatot – derül ki az egészségbiztosítók által közzétett statisztikai adatokból.
Politológus: a választópolgárokhoz szólt Fico videó 2017. december 09. | POZSONY. Ha netán valaki az Irány-Szociáldemokráciával szembeni komolyabb önvizsgálatra számított Robert Fico miniszterelnök pártja, a Smer-SD szombati, turócszentmártoni közgyűlésén elhangzott beszédében, akkor annak csalódnia kellett – mondta Juraj Marušiak politológus.
Minority SafePack: már több mint 40 ezer aláírást gyűjtött össze az MKP videó 2017. december 09. | POZSONY. Európa-szerte, így Szlovákiában is gőzerővel zajlik az őshonos nemzeti kisebbségek európai jogvédelme, a Minority SafePack érdekében a FUEN által indított aláírásgyűjtés. A kisebbségvédelmi kezdeményezés sikeréért szlovákiai viszonylatban leghatékonyabban a Magyar Közösség Pártja munkálkodik, amelynek november végéig a beígért 50 ezerből már 40 ezer aláírást sikerült összegyűjtenie. A vonatkozó részletekről Berényi József, a FUEN szlovákiai megbízottja tájékoztatta portálunkat.
Fico: az antipolitikai korszak dacára meg akarjuk nyerni a választásokat videó 2017. december 09. | TURÓCSZENTMÁRTON. Az Irány-Szociáldemokrácia Szlovákia modern kori történelmének legsikeresebb politikai projektje és ötödször is meg kívánja nyerni a parlamenti választásokat – mondta beszédében pártja turócszentmártoni közgyűlésén Robert Fico miniszterelnök, megjegyezve, hogy tekintve a jelenlegi antipolitikai korszakot mindez nem lesz könnyű feladat.
Tojásválság – A termelők szerint stabilizálódott a helyzet videó 2017. december 09. | POZSONY. Annak ellenére, hogy Szlovákia a tojástermelés terén már hosszú ideje önellátó, nálunk is tojáshiány és drágulás mutatkozott az utóbbi hetekben. Mára már a kínálat és az ár tekintetében is stabilizálódott a helyzet – tájékoztatott Daniel Molnár, a Szlovákiai Baromfitenyésztők Uniójának igazgatója.
Maďarič: kormányban maradásom egyelőre nyitott kérdés videó 2017. december 09. | TURÓCSZENTMÁRTON. Marek Maďarič kulturális miniszter, a kormánykoalíciós Irány-Szociáldemokrácia volt alelnöke egyelőre még nem döntötte el, hogy tagja marad-e a Robert Fico miniszterelnök vezette pártnak, árulta el újságíróknak a Smer-SD szombati, turócszentmártoni közgyűlése előtt.
Kanyaróval fertőzött férfi fekszik egy pozsonyi kórházban videó 2017. december 09. | POZSONY. Egy 39 esztendős, kanyaró által fertőzött férfi fekszik a fővárosi kramárei kórházban – tájékoztatott róla pénteken a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ).
Jövőre emelkedik egyes egészségügyi nővérek bére videó 2017. december 09. | POZSONY. A legalább ötéves szakmai gyakorlattal, magasabb végzettséggel és nagyobb kompetenciákkal rendelkező nővérek 2018 júliusától magasabb havi bért kapnak – áll az egészségügyi ellátásról szóló törvény módosító javaslatában, amit a parlamenti képviselők már meg is szavaztak.
Új üzemet nyitna Szlovákiában a Porsche? videó 2017. december 08. | POZSONY, PÖSTYÉN. Jelentős beruházó érkezhetne a jövőben Pöstyénbe. A német Volkswagen-konszernhez tartozó Porsche autógyár ugyanis új üzem létesítését fontolgatja – tájékoztatott a pöstyéni városi televízió.
Érdekképviseleti szövetségek: kár lenne eltörölni a kiegészítő rendelési időt videó 2017. december 08. | POZSONY. A páciensek és az orvosok is csalódnának, ha Robert Fico miniszterelnök eltörölné a kiegészítő rendelési időt – közölték a Páciensek Jogvédő Szövetségének és a Magánorvosok Szövetségének képviselői.
Fico: nem indulok az államfőválasztáson videó 2017. december 08. | POZSONY. Robert Fico miniszterelnök, az Irány-Szociáldemokrácia elnöke 2019-ben nem indul a köztársaságielnök-választáson. A kormányfő ezt pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be.
Gránátok, páncéltörő fegyverek és 200 ezernél több lőszer hiányzik videó 2017. december 08. | POZSONY. A védelmi minisztérium befejezte a lőszerraktárak leltározását, ami ilyen formában első alkalommal zajlott az ország történetében. Mint kiderült, gránátok, páncéltörő gránátvetők és több mint 200 000 darab töltény hiányzik – közölte pénteki sajtótájékoztatóján Peter Gajdoš védelmi miniszter, Jaroslav Málik országos rendőrfőkapitány-helyettes, Peter Hraško, a NAKA vezetője, Milan Maxim vezérkari főnök és Michal Migát, a katonai rendőrség vezetője.
Richter a miniszteri posztért feladná pártbeli tisztségét videó 2017. december 08. | POZSONY. Ján Richter, a munkaügyi tárca vezetője a miniszteri posztért feladná a vezető pártmenedzseri tisztségét.
Januártól egy euróval növekszik a képviselők, a miniszterek és az elnök fizetése videó 2017. december 08. | POZSONY. Egy euróval növekszik januártól mások mellett a parlamenti képviselők, a kormánytagok, a köztársasági elnök, valamint az Állami Számvevőszék elnöke és alelnöke eddig befagyasztott bére, a parlament ugyanis megszavazta a jutalmazásukat szabályozó törvény módosítását.
Jövőre 4,8 százalékkal emelkedik az állam- és közigazgatásban dolgozók bére videó 2017. december 08. | POZSONY. A szociális partnerek a kormányhivatalban csütörtökön aláírták az állam- és közigazgatásban dolgozók bérének emelését előirányzó magasabb szintű kollektív szerződést, melynek értelmében 2018. január 1-től fizetésük 4,8 százalékkal emelkedik, kivéve a pedagógiai és szakalkalmazottakat, illetőleg a főiskolai tanárokat, akiknek a fizetése 2017 szeptember 1-től 6 százalékkal emelkedett.
Marek Maďarič lemondott a Smer-SD alelnöki tisztségéről videó 2017. december 07. | POZSONY. Marek Maďarič kulturális miniszter lemondott az Irány-Szociáldemokrácia pártban betöltött alelnöki tisztségéről. Döntéséről az elmúlt héten írásban tájékoztatta Robert Fico pártelnököt. A hírt Jozef Bednár, Maďarič szóvivője is megerősítette.
A megyék prioritásairól és az együttműködésről beszélt az államfő a megyeelnökökkel videó 2017. december 07. | POZSONY. A megyei hivatalok átvétele, valamint az új, illetve régi-új vezetéssel kapcsolatos aggodalmak és örömök, továbbá a megyék prioritásai – ezek a témák is terítékre kerültek az Andrej Kiska államfő és megyei elnökök közti mai találkozón, amit a Grassalkovich-palotában közös hivatalos ebéd formájában tartottak. Egyedül Juraj Droba, Pozsony megye új elnöke maradt távol.
Rusko újabb vallomást tett a rendőrségen videó 2017. december 07. | POZSONY. Pavol Rusko ismét a rendőrségi vizsgálótisztek „vendége“ volt. Hatósági kíséret nélkül, ügyvédjével, Marek Parával együtt ment el újabb vallomást tenni.
OĽaNO : a kiegészítő orvosi rendelésről szóló törvényt az államfő ne írja alá videó 2017. december 07. | POZSONY. Az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek politikai mozgalom felszólította Andrej Kiska államfőt, hogy a kiegészítő orvosi rendelési órákról szóló törvényt utalja vissza a parlament hatáskörébe. Amennyiben nem teszi meg, a mozgalom az alkotmánybírósághoz fordul.
Páncéltörő fegyverek is eltűntek a Trencsén melletti katonai raktárból videó 2017. december 07. | TRENCSÉN. A hadsereg Trencsén melletti raktárából nem csak lőszerek, hanem rendkívül hatékony tüzelő eszközök is eltűntek. A Markíza TV értesülései szerint 11 darab páncéltörő fegyver is hiányzik. Az ügyet már a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség vizsgálja. A védelmi tárca azt jelentette, hogy már a teljes hiányt összegezte. A miniszter péntekre ígér tájékoztatást.
Első  Előző  1 / 661   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 12°C / 12°C
Holnap: 4°C / 13°C
Ógyalla
Ma: 12°C / 13°C
Holnap: 5°C / 14°C
Losonc
Ma: 2°C / 3°C
Holnap: 3°C / 8°C
Kassa
Ma: 5°C / 6°C
Holnap: 7°C / 10°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
71 éveMegalapították az UNICEF-et, az ENSZ gyermekvédelmi szervezetét.
225 éveSalzburgban megszületett Joseph Mohr pap és költő, aki a "Csendes éj" kezdetű karácsonyi dal szövegét írta.
214 éveMegszületett Hector Lou Berlioz francia zeneszerző.
174 éveMegszületett Robert Koch Nobel-díjas német bakteriológus, a tuberkulózis-bacilus és a kolera kórokozójának felfedezője.
173 éveDr. Horace Wells először használt érzéstelenítést egy foghúzáshoz.
Külföld A német kormány elítélte, hogy izraeli zászlókat égettek berlini tüntetéseken A német kormány elítélte, hogy izraeli zászlókat égettek berlini tüntetéseken videó BERLIN. Elítélte a német kormány és Angela Merkel kancellár hétfőn, hogy izraeli zászlókat égettek a hét végén berlini tüntetéseken. A rendőrség 12 ember ellen feljelentést tett, és 10 embert előállított a történtek után. A lengyel államfő miniszterelnöknek nevezte ki Mateusz Morawieckit videó Az új miniszterelnök és a kormány tagjai letették az esküt. A kabinet összetétele nem változott. May: "új keletű derűlátást" hozott a megállapodás a kilépési feltételekről videó A brit miniszterelnök maradéktalanul bízik abban, hogy a megállapodást az e hét végén esedékes brüsszeli EU-csúcs jóváhagyja.
Itthon Luca-napon lesz a Kantha Dóra Alapítvány 13. jótékonysági estje Luca-napon lesz a Kantha Dóra Alapítvány 13. jótékonysági estje videó KOMÁROM. Bár a komáromi tizenegy éves Kantha Dórika 2000 karácsonyának első ünnepén feladta a leukémia ellen vívott kegyetlen harcát, a szerettei által róla elnevezett alapítvány 2001. február 12-e óta sorstársai, a nagybeteg gyermekek kilátásain igyekszik anyagilag segíteni. A Kantha Dóra Alapítvány a helyi művészeti alapiskolával közösen az idei adventi időszakban, december 13-án öt órától 13. alkalommal rendezi meg karácsonyi jótékonysági műsoros estjét a városi művelődési központban. A Kantha Dóra Alapítvány szerdán 13. alkalommal tart karácsonyi jótékonysági estet a komáromi városi művelődési központban. Életünk a béke keresése – Cserkészek hozzák a békelángot videó A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség tagjai december 16-án Bécsben, az Assisi Szent Ferenc-templomban veszik át a lángot. Gyalogos vesztette életét egy Rozsnyó melletti baleset során videó Egy járókelő vesztette életét a Rozsnyói járásban vasárnap délután történt közúti baleset során.
Magyar világ Mátyás király emlékévet hirdet 2018-ra a nemzetpolitikai államtitkárság Mátyás király emlékévet hirdet 2018-ra a nemzetpolitikai államtitkárság videó BUDAPEST. Mátyás király emlékévet hirdet 2018-ra a nemzetpolitikai államtitkárság - jelentette be Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten. A Kárpát-medence magyarsága számos közös rendezvényt, konferenciát tart majd, kiállítást, illetve történelmi versenyt szerveznek. Vörösiszapper – Ártatlannak vallotta magát az elsőrendű vádlott videó Bakonyi Zoltán, a Mal Zrt. egykori vezérigazgatója teljesen ártatlannak tartja magát. Hálaadó adventi szentmisével zárult a Szent László-év videó A Szent László-évet 2016 végén hirdették meg a lovagkirály trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából.
Kultúra Budapesten is koncertet ad Lenny Kravitz Budapesten is koncertet ad Lenny Kravitz videó BUDAPEST. Jövő nyári európai turnéja keretében Magyarországon is fellép Lenny Kravitz. Az 53 éves, négyszeres Grammy-díjas amerikai funk-rock zenész, énekes 2018. június 3-án a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet - közölte a szervező Live Nation hétfőn. Jövő nyári európai turnéja keretében Magyarországon is fellép Lenny Kravitz. Golden Globe - Guillermo del Toro fantasyfilmje kapta a legtöbb jelölést videó A Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szervezete hétfőn hozta nyilvánosságra a jelölteket. Carrie Fisher emlékének szentelték a Star Wars világpremierjét videó Az első kritikák szerint egy Star Wars filmtől elvárható kalandokkal teli, de új területekre viszi a nézőket a film.
Színes Görbicz Anitának ez volt az utolsó világversenye Görbicz Anitának ez volt az utolsó világversenye videó LIPCSE. Görbicz Anita bejelentette, hogy a németországi világbajnokság volt az utolsó nagy nemzetközi tornája a magyar női kézilabda-válogatottban. A magyar csapat vasárnap 29-26-ra kikapott Franciaország együttesétől a vb lipcsei nyolcaddöntőjében, így kiesett. Elárvereztek egy német falut videó Az egyetlen licitálónak 140 ezer eurót ért meg az Alwine nevű település. Feleannyi előzés volt a Forma-1-ben idén, mint 2016-ban videó Az idén 435 előzést láthattak a nézők a száguldó cirkuszban, míg tavaly ugyanez a szám 866 volt.
Mozaik Nagy bejelentésre készül a NASA Nagy bejelentésre készül a NASA videó WASHINGTON. Nagy bejelentésre készül a NASA csütörtökön. Az amerikai űrügynökség az új eredményről egyelőre nem árult el sokat, csak azt, hogy a Kepler-űrteleszkóp kutatómunkájával lesz kapcsolatos. Az űrügynökség az új eredményről egyelőre nem árult el sokat, csak azt, hogy a Kepler-űrteleszkóp kutatómunkájával kapcsolatos. Több hullámban vándorolhatott ki a modern ember Afrikából videó A friss felfedezések szerint a Homo sapiens többször is elindult Afrikából a 60 ezer évvel ezelőtti hullám előtt. A vizsgált gleccserek majdnem 70 százaléka visszahúzódott idén Norvégiában videó Harmincegy gleccserből huszonegynél volt tapasztalható visszahúzódás és mindössze egynél némi növekedés az idén.
Vélemény Aich Péter: Egyesülés, mint mánia Aich Péter: Egyesülés, mint mánia videó Amikor Csehszlovákia felbomlóban volt, Németországban jártam. Ott rám csodálkoztak mondván, hogyan van ez: amikor Európa egyesülni kíván, ti válni akartok? Fölerősödött az Európai Egyesült Államok ideája. Az egyesülési mánia alapja továbbra is a hatalomvágy és a gazdasági érdek. Molnár Judit: Borbély Alexandra, a szlovák színésznő videó ... Értjük mi ezt, kell a sikerélmény! Kicsiknek-nagyoknak egyaránt, a legkisebbeknek meg a leginkább. Puss Sándor: FBI ügynök volt a Mikulás videó A helyzet egyre rosszabb. A migránsokkal együtt lányokat, gyermeket utaztatnak Európába – kereskedelmi célokból.
Hitélet Beiktatták a magyarországi kopt ortodoxok új püspökét Beiktatták a magyarországi kopt ortodoxok új püspökét videó BUDAPEST. December 9-én beiktatták a magyarországi és közép-európai kopt ortodox püspököt a budapesti Szűz Mária és Mihály arkangyal kopt ortodox templomban. A szertartáson részt vett Erdő Péter bíboros, prímás. Magyarország ad otthont az új kopt ortodox egyházmegyének Kelet-Európában. Jeruzsálem státusza - A Vatikán szerint jelenlegi státuszt nem lehet figyelmen kívül hagyni videó A Szentszék meggyőződése, egyedül az izraeliek és a palesztinok közötti tárgyalásos megoldás vezethet szilárd és tartós békéhez. Felavatták a Magyarország segítségével helyreállított tolentinói templomot videó Magyarország végre gazdaságilag és emberileg is abban a helyzetben van, hogy segíteni tud - mondta Balog Zoltán.
Múltunk A Csendes éj írója 225 éve született A Csendes éj írója 225 éve született videó Az év egyetlen időszaka sem ihletett meg annyi zeneszerzőt, mint a karácsonyi ünnepkör. A legismertebb és legkedveltebb karácsonyi dal a Csendes éj, szentséges éj (Stille Nacht, heilige Nacht), melynek zenéjét Franz Xaver Gruber, szövegét a kétszázhuszonöt éve, 1792. december 11-én Salzburgban született Joseph Mohr írta. A népszerű karácsonyi dal 2011-ben felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára. A legismertebb karácsonyi dal szövegét a kétszázhuszonöt éve, 1792. december 11-én Salzburgban született Joseph Mohr írta. Újabb fáraókori sírokat tártak fel Luxorban videó A Nílus folyó nyugati partján elterülő Drá Abul Naga nekropoliszban talált leletek mintegy 3500 évesek. Halál Mindszenty védelméért videó 1957. december 10-én végezték ki Pálinkás-Pallavicini Antal honvéd őrnagyot, az 1956-os forradalom mártírját.
Fő támogatónk