2017. február 28., kedd - Elemér
Cikkek közt...  Videók közt...  
Felmérés: legkevésbé Kotlebát és Matovičot látnánk szívesen kormányfőkéntvideó 2017. február 28., kedd 12:34 POZSONY. Szlovákia lakosságát legkevésbé az zavarná, ha a következő parlamenti választások után Robert Fico, Andrej Danko vagy Richard Sulík válna kormányfővé. Nem szívesen látnák viszont a miniszterelnöki székben Marian Kotlebát vagy Igor Matovičot – derül ki a Focus közvélemény-kutató ügynökség felméréséből.
Betiltaná a mecsetek építését a Család vagyunk mozgalom videó 2017. február 28. | POZSONY. Az ellenzéki Család vagyunk mozgalom a mecseteket kockázati tényezőnek tartja, ezért törvénnyel tiltaná be építésüket Szlovákiában – nyilatkozta mai sajtótájékoztatóján Milan Krajniak, a Család vagyunk alelnöke.
Elemzők: várhatóan tovább csökken a munkanélküliség videó 2017. február 28. | POZSONY. A szlovák gazdaság növekedése a következő hónapokban a munkanélküliség további csökkenéséhez vezet – vélekednek elemzők.
Mikor hívjuk a 112-es, mikor a 155-ös telefonszámot? videó 2017. február 28. | POZSONY. Az egész Európában használatos 112-es segélyhívó szám pár éve már Szlovákiában is elérhető. Ez nagyon fontos lehetőség főként a turisták számára, akik nem ismerik a szlovákiai készenléti szervek saját telefonszámait. A hazaiak azonban bátran használhatják a hagyományos számokat, így elkerülhetik, hogy többször kelljen megismételniük a szükséges információkat.
Fico: a hazai munkanélküliek keveslik az 1300 eurós bért videó 2017. február 28. | NAGYSZOMBAT. Annak ellenére, hogy a nagyszombati PSA Groupe Slovakia autógyár dolgozóinak átlagosan havi 1 390 eurót fizet, képtelen elegendő alkalmazottat találni – jelentette ki hétfői üzemlátogatása után Robert Fico miniszterelnök, aki úgy véli, hogy nyíltan kell beszélni a munkaerőhiányról és arról is, hogy a munkanélküliek már nem is akarnak dolgozni.
Minden 41. nyugdíjas ellen végrehajtás folyik Szlovákiában videó 2017. február 27. | POZSONY. Évről évre nő az öregségi nyugdíjat kapó idős emberekkel szembeni végrehajtások száma. A Szociális Biztosító adatai szerint tavaly az összes szlovákiai nyugdíjas közül minden 41. ellen folyt végrehajtás.
12 független képviselő foglal helyet a parlamentben videó 2017. február 27. | POZSONY. Emelkedik a független parlamenti képviselők száma, a legújabb adatok szerint tizenketten vannak. Az eddigi kilenchez újabb három csatlakozik, mégpedig Viera Dubačová és Oto Žarnay, mindketten az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek képviselői, valamint a Szabadság és Szolidaritás párttól nemrég megvált Jozef Mihál.
Szakértő: Nagyobb hozzáértést igényelne a VšZP megújítása videó 2017. február 27. | POZSONY. Az Általános Egészségbiztosító revitalizálása sokkal több ambíciót igényelne – vélekedik Dušan Zachar, a Gazdasági és Szociális Reformok Intézete (INEKO) elemzője.
Újabb üzletlánc nevével bukkantak fel hamis kuponok videó 2017. február 27. | POZSONY. A figyelmeztetések ellenére a világhálón tovább terjednek a hamis kedvezménykuponok. A csalók a Tesco után a Lidl logójával éltek vissza.
Felmérés: nem lenne többségben a jelenlegi koalíció videó 2017. február 27. | POZSONY. Ha a következő hétvégén tartanák a parlamenti választásokat, a győztes 27,1 százalékos eredménnyel ismét az Irány-Szociáldemokrácia lenne. Viszont a jelenlegi kormánykoalíció pártjainak már nem lenne többségük a parlamentben – derül ki a Polis Slovakia közvélemény-kutató ügynökség felméréséből.
Brüsszel szerint Szlovákia csak alig lépett előre videó 2017. február 27. | POZSONY. Szlovákia csak kismértékű előrelépést ért el azokon a területeken, amelyek elsődleges javítását ajánlotta az országnak az Európai Bizottság. A legégetőbb problémák továbbra is az igazságügy és a korrupció területét érintik – szögezi le a bizottság Szlovákiáról készített jelentésben. Brüsszel a tavalyi lépésekkel összevetve a vállalkozásokat érintő adminisztratív akadályok és a szabályozások eltörlése terén nem lát semmiféle haladást.
A gyorsaság a döntő szempont, ha hitelfelvételről van szó videó 2017. február 27. | POZSONY. Míg korábban a kamat, addig ma a hitelnyújtás gyorsasága a legfőbb szempont, amelyet Szlovákia lakossága szem előtt tart, ha kölcsönfelvételről van szó – derül ki az mBank az MNS Market Research ügynökséggel közreműködésben, 1000 szlovák és cseh állampolgár megkérdezésével készített felméréséből.
Hozzáférhetőbb lehet a szlovákiai termőföld a külföldiek számára videó 2017. február 27. | POZSONY. A földművelési és vidékfejlesztési minisztérium a parlament márciusi ülésén kívánja előterjeszteni a termőföld vásárlását szabályozó törvénymódosító javaslatot. A jogszabálytervezet az Európai Bizottság részéről megfogalmazott aggályokra reagál, melyben felrótták Szlovákiának a feltételt, miszerint földet csak az országban hosszabb ideje tartózkodók vásárolhatnak, ami Brüsszel szerint a többi tagország polgárait diszkriminálja.
Az energiaár-botrány végjátéka: az előfizetők nem fizetnek videó 2017. február 27. | POZSONY. Az energiaárakkal kapcsolatos botrány újabb problémákat szült. Ezúttal az energiaszolgáltatók kerültek bajba, mégpedig az áramfogyasztók romló előfizetői fegyelme miatt, miután a kormány tagjainak többszöri felszólításának eleget tettek, s nem fizették be az előleget, és nemcsak az idei év első két hónapjára, de még a tavalyi fogyasztásért sem fizettek. Robert Fico maga is a fizetés elhalasztására biztatta az ügyfeleket, amikor január elején egyik sajtótájékoztatóján széttépett egy számlát.
Mihál nem kíván új pártot alapítani videó 2017. február 26. | POZSONY. Jozef Mihál a Szabadság és Szolidaritás pártból való távozását követően nem kíván új pártot alapítani. Mint ahogy azt a TA3 hírtelevízió Politikában című vitaműsorában kijelentette, a „Robert Fico miniszterelnököt legyőzni képes“ politikai erőkhöz óhajt csatlakozni.
Felháborodtak a zsidó szervezetek a Matica slovenská videója miatt videó 2017. február 26. | POZSONY. Nagy felháborodást váltott ki a szlovákiai zsidó szervezetek körében a Matica slovenská kulturális szervezetnek a Bez 14. marca (Március 14-e nélkül) című videója, amely mentegetni próbálja a 2. világháború alatti fasiszta szlovák állam zsidóellenes politikáját.
Nicholsonová: tonnaszámra fogyott a papír, a romatelepeken mégsem történt semmi videó 2017. február 26. | POZSONY. A roma kérdés megoldására újabb és újabb stratégiák születnek, ha hozzászámoljuk az egymást váltó kormányok programjait, több tonna teleírt papírról beszélhetünk, de a telepeken egyáltalán semmi változás – reagált a közmédia 5 perc múlva 12 című vitaműsorában Lucia Ďuriš Nicholsonová, a Szabadság és Szolidaritás parlamenti képviselője a Roma integráció stratégiája 2020-ig dokumentum 2016-18-as évekre elfogadott akciós tervre.
Nem tetszenek Druckernek az Általános Egészségbiztosító intézkedései videó 2017. február 26. | POZSONY. Tomáš Drucker egészségügyi miniszter nem fog egyetérteni az olyan megszorító intézkedésekkel, amelyeknek a páciensek látják kárát – hangzik az egészségügyi minisztérium válasza Robert Fico azon kijelentésére, miszerint a miniszterelnök elvárja, hogy az állami kézben lévő Általános Egészségbiztosító (VšZP) ne tegyen olyan lépéseket, amely túllépnek bizonyos határokon.
Közel kétszázzal nőtt a hivatásos katonák száma videó 2017. február 26. | POZSONY. További 192 hivatásos katona, köztük 37 nő esett át az elmúlt 7 hétben katonai kiképzésen a túrócszentmártoni kiképző és mozgósítási bázison – tájékoztatott a védelmi minisztérium szóvivője, Danka Capáková.
Bejegyzetlen kubai gyógyszerhez juthatnak a szlovákiai cukorbetegek videó 2017. február 26. | POZSONY. Az Európai Unióban elsőként a szlovákiai betegek számára válhat hamarosan elérhetővé a diabéteszes láb kezelésére alkalmas bejegyzetlen kubai gyógyszer.
Lajčák: a V4 nem EU-ellenes csoportosulás videó 2017. február 26. | POZSONY. A visegrádi négyek egy olyan országcsoport, amely minden tagja számára hasznos és jó. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a V4-eket ne tartsák olyan csoportnak, amely az Európai Unióval szemben határozza meg magát - jelentette ki Miroslav Lajčák külügyminiszter egy interjúban.
Hrabko: Sulíkot és Mihált megosztotta a „marslakók” témája videó 2017. február 25. | POZSONY. Azok az indokok, amelyekkel a Szabadság és Szolidaritás és vezetője, Richard Sulík a párt alapító tagjának, Jozef Mihálnak a távozását magyarázzák, vélhetően nem a szakítás valós okai – fejtette ki a Teraz.sk internetes hírportál TABLET.TV című műsorában Juraj Hrabko publicista.
Fico: ha vádat emelnek Bašternák ellen, költözöm videó 2017. február 25. | POZSONY. Ameddig Robert Fico miniszterelnöki pozícióban lesz, addig mindig keményen és megalapozottan közbe fog lépni, legyen szó akár egy olyan független hivatalról, mint amilyen az Árszabályozási Hivatal. A kormányfő ezt a közszolgálati rádió szokásos szombati vitaműsorában jelentette ki.
Nem megfelelő az életminőségünk videó 2017. február 25. | POZSONY. Az Európai Bizottság közzétette éves elemzését az egyes EU-tagállamok gazdasági és szociális helyzetéről, amelyben értékelik a maradandó különbségeket.
Kažimír: pozitívum is lehet Kassa számára a U. S. Steel tulajdonosváltása videó 2017. február 25. | POZSONY. Pozitív hozadéka lehet Kassa városa számára a U. S. Steelnél esedékes tulajdonosváltásnak – fejtette ki az állam a nagyvállalat képviselőivel és a potenciális vevőkkel folytatott tárgyalásainak margójára Peter Kažimír pénzügyminiszter.
Baránek szerint az ellenzéknek nincs vezére videó 2017. február 25. | POZSONY. Ján Baránek politológus szerint ma nincs kifejezett vezére az ellenzéknek. Mint mondta, az ellenzéki pártok autonóm módon cselekednek, ami rendben is van.
Fico: Kiskának ki kell neveznie a 3 hiányzó alkotmánybírót videó 2017. február 25. | KASSA. A Szlovák Köztársaság Alkotmánybíróságának elnökével, Ivetta Macejkovával találkozott Kassán Robert Fico miniszterelnök. A felek egyetértettek abban, hogy a taláros testületet sürgősen 3 alkotmánybíróval kell kiegészíteni.
Nő a lakosság bizalma az Európai Unió iránt videó 2017. február 25. | POZSONY. Ismét növekedésnek indult Szlovákiában az Európai Unióra pozitívan tekintőek aránya, mégpedig az EU alapvető támogatottságát, az intézményeivel szembeni bizalmat és a politikája támogatottságát illetően. Erről árulkodnak az Eurobarométer 86 közvélemény-kutatás eredményei, amelyet Dušan Chrenek, az Európai Bizottság szlovákiai képviseletének vezetője ismertetett.
Egyre kevesebb az influenzás megbetegedés videó 2017. február 24. | POZSONY. Csökkenőben az influenzás megbetegedések száma az országban, miután az orvosi rendelőkben ezen a héten is a betegek számának csökkenéséről számoltak be. Országszerte 58 411 heveny légúti, köztük influenzás megbetegedést jelentettek be a héten – tájékoztatott Ján Mikas országos tiszti főorvos.
RTVS - Rezník jobban ínyére volna a képviselőknek, mint Mika videó 2017. február 24. | POZSONY. Míg 5 évvel ezelőtt Václav Mika jelentős előnnyel végzett az élen a sajtóban akkor fő vetélytársaként emlegetett, s csupán két voksot kapó Jaroslav Rezník előtt a közszolgálati Szlovák Rádió és Televízió vezérigazgatói székéért folytatott harcban, most fordulhat a kocka.
Amnesty International: nem maradt el a többi országtól Szlovákia gyűlölködő retorikája videó 2017. február 24. | POZSONY. Nem megfelelő és hosszadalmas a roma népességgel szemben bizonyos esetekben alkalmazott túlzott erő eseteinek kivizsgálása Szlovákiában, miközben a roma gyermekek továbbra is magas számarányban vannak jelen a speciális iskolákban – állapítja meg 2016/2017-es éves jelentésében az Amnesty International, amelynek eredményeit pénteken sajtótájékoztató keretén belül ismertette a jogvédő szervezet.
Első  Előző  1 / 592   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 8°C / 11°C
Holnap: 3°C / 9°C
Ógyalla
Ma: 9°C / 11°C
Holnap: 2°C / 8°C
Losonc
Ma: 10°C / 12°C
Holnap: 3°C / 8°C
Kassa
Ma: 12°C / 15°C
Holnap: 0°C / 8°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
0 éveHúshagyó kedd A farsang utolsó napja.
0 éveA palacsinta világnapja
1017 éveFinnországban a Kalevala ünnepe.
185 éveLánchíd felépítésének támogatására megalakult a Budapesti Hídegylet, gróf Széchenyi István kezdeményezésére.
128 éveMegszületett Vaclav Nyizsinszkij lengyel származású orosz balett-táncos, akit minden idők legkiválóbb férfi táncosának tartanak.
Külföld Major: Major: "történelmi hiba" a kilépés az EU-ból videó LONDON. John Major volt brit miniszterelnök szerint "történelmi hiba" volt, hogy a brit EU-tagságról tartott tavalyi népszavazáson a többség a kilépésre voksolt. Major a második volt brit miniszterelnök, aki súlyos aggályainak adott hangot a Brexit-folyamat miatt. Megkezdődött Putyin és Trump találkozójának előkészítése videó A találkozó időpontjáról és helyszínéről még nem született megegyezés - jelentette ki Szergej Rjabkov. Kézigránát robbant Malmö külvárosában videó Robbanás rázta fel az esti szendergésből Malmö Lindängen negyedét. A rendőrség közlése szerint egy embert kórházba vittek.
Itthon Csaknem valamennyi hazai középiskolás tanul idegen nyelvet Csaknem valamennyi hazai középiskolás tanul idegen nyelvet videó POZSONY. A szlovákiai középiskolásoknak közel 98 százaléka egy vagy több idegen nyelvet tanul, miközben mintegy 20 százalékuk egy, 78 százalékuk pedig két vagy több idegen nyelvet igyekszik elsajátítani. Mintegy 20 százalékuk egy, 78 százalékuk pedig két vagy több idegen nyelvet igyekszik elsajátítani. Egyre többen választják a magyar iskolát videó A Felvidéken 2007 óta nem volt annyi magyar iskolakezdő, mint 2015 és 2016 szeptemberében. Rimaszombati vállalkozás is sikeres volt a fiatal magyar vállalkozók programban videó A rimaszombati Halász Attila egyike volt a 16 nyertes pályázónak.
Magyar világ Élelmiszerminőség-ügy: közösen léphetnek fel a kelet-közép-európai országok Élelmiszerminőség-ügy: közösen léphetnek fel a kelet-közép-európai országok videó BUDAPEST. A visegrádi országok (Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország - V4) mellett Románia és Bulgária is felléphet az élelmiszerek Európai Unión (EU) belüli kettős minőségének ügyében - mondta Zsigó Róbert, a földművelésügyi tárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára. A visegrádi országok mellett Románia és Bulgária is felléphet az élelmiszerek EU-n belüli kettős minőségének ügyében. Orbán: megvalósult a munkaalapú gazdaság videó A kormányfő beszélt arról is, nem szabad, hogy eltűnjön a nagyság iránti vágy a magyarokból. Károkat okozott a viharos szél Magyarországon Frissítvevideó Az érintett területeken a következő órákban akár 90 kilométer/órásnál erősebb széllökések is lehetnek.
Kultúra Oscar-díj - Évtizedes mélypontra süllyedt a gála nézettsége Oscar-díj - Évtizedes mélypontra süllyedt a gála nézettsége videó LOS ANGELES. Az idei Oscar-gálát 32,9 millióan követték élőben az ABC tévécsatornán az Egyesült Államokban, ami a legalacsonyabb nézettség 2008 óta és a második legalacsonyabb a mérések 1974-es kezdete óta - közölte a Nielsen piackutató intézet. Donald Trump elnök szerint a gálán túlságosan is a politikára összpontosítottak, ezért volt zűrzavar. Donald Trump szerint a gálán túlságosan is a politikára összpontosítottak, ezért volt zűrzavar. Ünnepi koncertet ad a Csík Zenekar a Müpában videó A Csík Zenekar jövőre ünnepli 30. születésnapját, az idei év részben a jubileumra felkészülés jegyében is zajlik. Másik baklövést is elkövettek a szervezők az Oscar-gálán videó A szervezők egy élő embernek állítottak emléket abban a videóban, amely a filmszakma elmúlt évben elhunyt nagyjait méltatta.
Színes Ismét kitört az Etna Ismét kitört az Etna videó CATANIA. Nyolc hónapnyi szünet után feléledt az Etna, Európa legmagasabb és legaktívabb vulkánja, emiatt légiforgalmi riasztást adtak ki Szicíliában kedden. A vulkán éjszaka tört ki. A sötétben magasba szökő, izzó rögöket Catania és Taormina városából is látni lehetett. Dunaszerdahelyre igazolt Mervó Bence videó A 21 éves támadó a DAC honlapjának beszámolója szerint két és féléves megállapodást írt alá. A gólvonal-technológia döntötte el a holland rangadót videó A gólvonal-technológia segítségének is köszönhette a Feyenoord, hogy 2-1-re legyőzte vasárnap a vendég PSV Eindhovent.
Mozaik Mit tartogathat a Föld-szerű bolygók új generációja? Mit tartogathat a Föld-szerű bolygók új generációja? videó A múlt héten bejelentett, 40 fényévre található, TRAPPIST-1 vörös törpecsillag körül fellelt hét, Föld-szerű planéta között lehet sugárzás lecsupaszította kőzettörmelék, és akár felhőkbe burkolózó, a Vénuszhoz hasonló világ is. Sőt kutatók azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy némelyik egzotikus életformákat hordozhat a rozsdavörös alkonyi égbolt alatt. Kutatók azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy némelyik egzotikus életformákat hordozhat a rozsdavörös alkonyi égbolt alatt. Emberekkel a fedélzetén kerülné meg a Holdat az Orion űrkapszula videó Az eredeti tervek szerint legkorábban 2021-ben szállíthatna űrhajósokat az Orion, ez lenne a kapszula második missziója. Magyarországra megérkezett az első fekete gólya videó A fekete gólyák többsége március 15-e után érkezik meg, Magyarországon mintegy 380-420 pár fekete gólya fészkel.
Vélemény Nagy Dávid: NOlimpia egy felvidéki szemével Nagy Dávid: NOlimpia egy felvidéki szemével videó „Gyere Egérke, gyere kicsi lány!” – zengenek fülemben a felejthetetlen Vitray Tamás szavai. Majd becsukom szemem és látom, ahogy a vízipólósaink egymás után háromszor ugranak a bearanyozott medencébe. Végül (a teljesség igénye nélkül) a kajakosainkon, kard- és tőrvívó csapatainkon keresztül gondolataimban eljutok Hosszú Katinkáig, aki mindig nyer és mindent visz. Közben könnybe lábad a szemem… jó érzés. A politikai karrier utáni vágy kihasználta és megerőszakolta mindazt, amire már most büszkék voltunk. Agárdy Gábor: Vízhiány és népszaporulat videó Ha az afrikaiak nem akarnak éhen- és szomjan halni, irány a nagyvilág – elsősorban Európa. Kiss Beáta: Iskoláink finanszírozásáról – újra videó Újfent az események után kullogunk, elhárult egy konkrét veszély, de hosszú távú megoldás továbbra sem született.
Hitélet Alapításuk 400. évfordulóját ünnepelték a lazaristák Alapításuk 400. évfordulóját ünnepelték a lazaristák videó NAGYVÁRAD. A Misszióstársaság (lazaristák) közössége 2017-ben ünnepli létrejötte 400. évfordulóját. Ez alkalomból Nagyváradon, a Katalin-telepi római katolikus plébánián ötrészes előadás-sorozat indult. Ez alkalomból Nagyváradon, a Katalin-telepi római katolikus plébánián ötrészes előadás-sorozat indult. Első ízben látogatott pápa a római anglikán templomba videó A katolikus egyházfő egyszersmind elismerte, hogy a közeledéshez vezető út néha "lassú és bizonytalan". Saját finanszírozási modellel rukkolnának elő az egyházak videó A keresztény egyházak és a zsidó egyházközségek képviselői rendszeresen megvitatnak különböző témákat.
Múltunk Csak a gazdagok tetemeit szállították haza a Titanicról Csak a gazdagok tetemeit szállították haza a Titanicról videó LONDON. A Titanicot vízre bocsátó White Star Line hajótársaság, valamint a holttestek felkutatásával és elszállításával megbízott Mackay-Bennett hajó között váltott táviratokból kiderült, hogy a Titanic harmadosztályra jegyet váltó utasait az óceánba dobták, hogy maradjon hely az első- és másodosztály áldozatainak. A Titanic harmadosztályra jegyet váltó utasait az óceánba dobták, hogy maradjon hely az első- és másodosztály áldozatainak. Keresik I. Jakab skót király elveszett sírját videó Digitális vizualizációval akarják megtalálni I. Jakab skót király temetkezési helyét a modern város alatt. Már online is kutatható a hadifogolytáborokban meghaltak adatbázisa videó Az Elhurcolva, távol a hazától címmel megjelent 66 281 soros adatbázist szombaton, a Gulág emlékév záró rendezvényén élesítették.
Fő támogatónk