2016. június 24., péntek - Iván
Cikkek közt...  Videók közt...  
Fico: tiszteletben kell tartani a döntést, amely nem tragédiavideó 2016. június 24., péntek 11:20 POZSONY, RIMASZOMBAT. Tiszteletben kell tartani és nem kell kommentálni a brit népszavazás eredményét, amely nem tragédia, hanem olyan valóság, amelyre a többi uniós országnak gyorsan reagálnia kell – jelentette ki Robert Fico miniszterelnök pénteken Rimaszombatban.
Fico kétezer új munkahelyet ígér a Rimaszombati járásban videó 2016. június 24. | RIMASZOMBAT. A kormány ambíciója, hogy 2020-ig több mint kétezer új munkahelyet hozzon létre a Rimaszombati járásban – jelentette ki Robert Fico miniszterelnök a kabinet rimaszombati kihelyezett ülésén.
Lipšic szerint kapcsolat van az ügyészek és Bašternák között videó 2016. június 24. | POZSONY. Azok az ügyészek, akik kapcsolatba kerültek a Robert Kaliňák és Ján Počiatek számláinak ellenőrzése során kirobbant botránnyal, Daniel Lipšic parlamenti képviselő szerint valamennyien kapcsolatban vannak Ladislav Bašternákkal is. Az üggyel eredetileg foglalkozó járási ügyésznek, Ifj. Bystrík Palovičnak Bašternák lakóparkjában van lakása – figyelmeztetett pénteki sajtótájékoztatóján Lipšic.
Kiska elfogadja, de sajnálja a britek döntését videó 2016. június 24. | POZSONY. Andrej Kiska szerint el kell fogadni Nagy-Britannia polgárainak döntését, amelyet ő mindazonáltal sajnálattal vesz tudomásul - idézte a köztársasági elnök nyilatkozatát az unióból való kilépésről tartott brit népszavazás eredményéről pénteken a TASR hírügynökség.
Szlovákiai miniszterek a Brexitről: néhány minisztériumra bizonyosan hatással lesz videó 2016. június 24. | RIMASZOMBAT. Robert Kaliňák belügyminiszter szerint Nagy-Britannia távozása az Európai Unióból óriási következményekkel járó súlyos döntés. „Hatalmas probléma, mert Európa dezintegrációjára első alkalommal kerül sor, ami a biztonsági szabályaink működésére is hatással lesz” – reagált a britek EU-ból való kilépésére a tárcavezető.
MKP: Az Európai Unió továbbra is a megoldást jelenti videó 2016. június 24. | POZSONY. A Magyar Közösség Pártjának továbbra is meggyőződése, hogy az Európai Unió a megoldást jelenti, nem pedig a problémát, s az uniót meg kell reformálni, nem pedig felbomlasztani.
Szlovákiai politikusok a Brexitről videó 2016. június 24. | POZSONY. Élénk vita folyik Brexit témakörben a közösségi hálókon arról, hogy mi történik majd Nagy-Britannia Európai Unióból történő kilépése után. A szlovák politikusok is megosztják véleményüket a témáról.
Szlovák lapok: Brüsszel önreflexiójára van szükség videó 2016. június 24. | POZSONY. Utolsó figyelmeztetés, esély az unió önreflexiójára, lehetőség a szélsőjobbnak - így kommentálták pénteken a brit népszavazás eredményét a vezető szlovák lapok, amelyek a brit politikának és Brüsszelnek címzett kritikával sem takarékoskodtak.
Kaliňák: az ellenzéknek már nincs mit mondania videó 2016. június 24. | POZSONY. Az ellenzék már nem tudja, hogy mit is mondhatna, mosolyogni kell a szánalmas erőfeszítésén – jelentette ki Robert Kaliňák belügyminiszter a Szabadság és Szolidaritás, illetve az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek képviselőinek sajtótájékoztatójára reagálva, akik szerint Kaliňák a FoRest Kft. cégből 2012-ben több ezer euró értékű részesedést mindössze egy euróért vásárolt meg, s a közgyűlés jegyzőkönyvét állítólag akkor írta alá, amikor valójában Montenegróban tartózkodott.
Akcióterv – Fülek 950 ezer eurót kap videó 2016. június 24. | LOSONC, FÜLEK. Fülek városa 950.000 eurót kap különféle fejlesztési projektekre a kormány által a június 23-i losonci kihelyezett ülésén jóváhagyott Losonci járás fejlesztési akciótervének köszönhetően – erősítette meg Agócs Attila, Fülek polgármestere.
Emelkedik a Szlovákiában dolgozó külföldiek száma videó 2016. június 24. | Szlovákiában a külföldi munkavállalók száma ez év májusáig elérte a 29,5 ezres létszámot. Az elmúlt évi májusi adatokkal összehasonlítva ez 7 ezerrel több személyt jelent. Legnépesebb a Romániából érkező munkavállalók csoportja. Az elmúlt hónap végén számuk meghaladta a hétezret, ami évi 1400 személlyel több - derül ki a Munkaügyi, Szociális és Családügyi Központ adataiból.
Kevesebb a válás az országban videó 2016. június 23. | POZSONY. Csökken a válások száma az országban. Szlovákiában tavaly 2006 óta a legalacsonyabb számú válásra került sor, miközben ez a jelenség 2015-ben az ország minden egyes megyéjére jellemző volt – derül ki a Statisztikai Hivatal az ország demográfiai helyzetének alakulásával kapcsolatos jelentéséből.
Kihelyezett kormányülés Losoncon: munkanélküliség és brit népszavazás videó 2016. június 23. | LOSONC. A Losonci járásban tapasztalható tartós és magas munkanélküliség több gazdaság- és szociálpolitikai tényező együttes hatásának eredménye - olvasható a kabinet által ma jóváhagyott, a Losonci járás fejlesztésének akciótervét érintő, a közlekedési, építésügyi és régiófejlesztési minisztérium által megfogalmazott előterjesztésben. A miniszterelnök kifejtette, a brit népszavazás eredményétől függetlenül meg fog változni Európa.
Kaliňák a részvények átruházása idején Montenegróban volt videó 2016. június 23. | Robert Kaliňák belügyminiszter egy időben két dologra is képes. Egy és ugyanazon a napon írta alá a FoRest Kft. részvénycsomagjának átruházását és ugyanazon a napon tett látogatást a Balkánon - figyelmeztettek mai sajtótájékoztatójukon a Szabadság és Szolidaritás, valamint az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek - Új Többség ellenzéki pártok képviselői.
Pozsony rendkívüli biztonsági intézkedésekkel készül a szlovák EU-elnökségre videó 2016. június 23. | Rendkívüli biztonsági intézkedésekkel készülnek Pozsonyban az egy hét múlva kezdődő szlovák EU-elnökségre, a rendőrség terrorveszély esetén akár a belváros jelentős részének lezárására is készen áll - közölték a külügyminisztérium, a fővárosi önkormányzat és az országos rendőr-főkapitányság vezető tisztviselői csütörtökön.
Szlovákia lakossága az unióban maradna, ha megkérdeznék Frissítvevideó 2016. június 23. | POZSONY. A FOCUS felmérése szerint a lakosság kétharmada az Európai Uniós tagság mellett szavazna.
Boris Zala: Bašternák elsüllyeszti a Smer-t, Kaliňáknak távoznia kell, Kotleba örülhet videó 2016. június 23. | Boris Zala az Irány-Szociáldemokráciának már a második olyan magasrangú politikusa, aki nyíltan beszél arról, hogy Robert Kaliňákot meneszteni kell a Bašternák-ügy miatt. A belügyminiszter nagy nyomásnak van kitéve, már átélt egy menesztési kísérletet. Az említett „smeres“ európai parlamenti képviselő a Topky.sk portálnak nemrég kitálalt. A Kaliňák-ügyön kívül a Smer választások előtti taktikájáról is bírálóan szólt, mert azt a menekültekre építette. Zala azt állítja, nem emlékszik a jelenlegihez hasonló kiélezett helyzetre.
Szerbiai buszbaleset: nyilatkoztak a sofőr fivérei videó 2016. június 23. | POZSONY. Nagy szomorúság tölti el a Szerbiában balesetet szenvedett busz sofőrjének a hozzátartozóit is. A Rozsnyói járásban fekvő Gömörhorkán, ahol az 57 éves buszvezető, Szamko Elemér lakik, csüggedt és komor hangulat uralkodik.
Kaliňák-ügy: már a főügyészség vizsgálja a Rybanič-aktákat videó 2016. június 23. | Már az SZK Főügyészsége foglalkozik annak a Filip Rybaničnek az ügyével, aki banki alkalmazottként belenézett Robert Kaliňák belügyminiszter és Ján Počiatek közlekedési ex-miniszter számláiba. A főügyészség kikérte ugyanis a vonatkozó nyomozati aktákat – tájékoztatta a SITA hírügynökséget Andrea Predajňová ügyészségi szóvivő.
Szigorítások várhatók a megállapodás alapján történő munkavégzés terén videó 2016. június 23. | Megszigorítaná a huzamosabb ideje munkanélküliek megállapodás alapján történő alkalmazását Ján Richter munkaügyi miniszter.
Cseh turisták: már az induláskor sem volt rendben a busz videó 2016. június 23. | Az Aeolus utazási iroda több cseh utasa állítja, már az indulás előtt észrevették, hogy a busz nem volt teljesen rendben – tájékoztatott az iDNES.cz internetes portál. A szerencsétlenség során két cseh és három szlovák turista vesztette életét.
Keletről érkezetteket figyel meg a SIS videó 2016. június 22. | Szlovákiában a szervezett bűnözés illegális tevékenységekből származó jövedelmének tartósan fő forrásai a gazdasági és a drogterjesztői bűntények. A gazdasági kriminalisztika leginkább az árucsempészettel, a magas adókkal sújtott termékek illegális gyártásával és eladásával, valamint az áfacsalással foglalkozik.
Útépítések – Megdöbbentő mértékű pazarlás folyik videó 2016. június 22. | POZSONY. A gyanús ajánlatok, a közlekedési minisztérium és a Nemzeti Autópálya-kezelő Társaság rosszul összeállított tenderei miatt jelentős mértékű pazarlás folyik – derül ki szlovákiai szakértők legújabb elemzéséből, akik az autópályákkal kapcsolatos tendereket vizsgálták. Úgy vélik, ha áttekinthetőbben zajlanának a versenytárgyalások, akkor annyi pénzt takaríthatnának meg, amiért több tucat kilométernyi utat lehetne felépíteni vagy megjavítani.
Jaguar nem értékeli át nyitrai befektetését a népszavazás kapcsán videó 2016. június 22. | A Jaguar Land Rover vállalat támogatja, hogy Nagy-Britannia az Európai Unió tagja maradjon, és a közelgő népszavazással kapcsolatban sem értékeli át szlovákiai befektetését. „Minden munkálat az ütemterv szerint zajlik” – tájékoztatta ma a TASR ügynökséget a stratégiai parkokért felelős kormánybiztos, Viktor Stromček.
A parlament tudomásul vette a Háló petícióját videó 2016. június 22. | A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsában a honatyák tudomásul vették a képviselők anyagi felelősségvállalásával és a "fiókvállalatok" kizárásával foglalkozó petíciót, amelyet még 2015 júliusában indított az akkor parlamenten kívül levő Háló. A honatyák szavaztak a petícióról, a szavazással véget ért a parlament hatodik ülésének hatodik napja.
Hat személy marad a pozsonyi kórházakban, két cseh állampolgárt a Cseh Köztársaságba szállítanak videó 2016. június 22. | A keddi (június 21.) szerbiai autóbusz-baleset után (az autóbuszban nyaralók utaztak) hat személy marad a pozsonyi kórházakban. Közülük ketten cseh állampolgárok, akiket Ivan Netík, a belügyi tárca szóvivője szerint ma átszállítanak a Cseh Köztársaságba.
Csökkent a Smer, nőtt a nemzetiek népszerűsége videó 2016. június 22. | A Bašternák-botrány, amely miatt aktuális a belügyminiszter, Robert Kaliňák (Smer-SD) leváltása, már a Smer-SD preferenciaszavazatain is meglátszik. A kormánypárti Smernek a Focus ügynökség legutóbbi felmérése során 26,4 %-ot mért. a májusi eredménnyel összehasonlítva ez 2,3 %-os csökkenést jelent.
Simon szeretné megtudni Žitňanskától, hogy Kaliňák mögött áll-e videó 2016. június 22. | POZSONY. Simon Zsolt független képviselő szerint Lucia Žitňanskának, a Most-Híd vegyespárt igazságügyi miniszterének ki kell mondania, hogy támogatja-e Robert Kaliňák „smeres“ belügyminisztert. Az ellenzék az adócsalással gyanúsítható Ladislav Bašternák magánvállalkozóhoz fűződő viszonya miatt akarja leváltani őt.
A pénzügyminisztérium deflációra számít az idén videó 2016. június 22. | POZSONY. A pénzügyminisztérium 3,2 százalékon tartotta az idei gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzését, ugyanakkor deflációra, csökkenő árszínvonalra számít az idén.
Vétkesek közt cinkos, aki néma videó 2016. június 22. | A Magyar Közösség Pártja Országos Elnöksége alakuló ülésén megtárgyalta a párt tisztújító kongresszusa óta eltelt időszakot. A tisztújítási folyamat lezárulta után a párt testületei megújult összetételben megkezdték tevékenységüket.
Kotlebáéknak kedvezhet a kormány és az ellenzék között folyó viszálykodás videó 2016. június 22. | POZSONY. Előfordulhat, hogy az ellenzék és a jelenlegi Fico-kormány között folyó, Bašternák-ügy miatti viszálykodás győztese a nevető harmadik: Marian Kotleba Mi Szlovákiánkért Néppártja lesz. „Ez gyakori és valós aggodalom" – jelentette ki a Hntelevíziónak adott interjújában Jozef Lenč politológus.
Első  Előző  1 / 531   Következő  Utolsó
Időjárás
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
516 éveSzent Iván napja, a nyári napforduló ünnepe
86 éveMegszületett Claude Chabrol francia rendező, író (Unokafivérek).
76 éveMegszületett Vittorio Storaro olasz származású Oscar-díjas operatőr (Az utolsó kínai császár, Dűne, Taxi).
106 éveMegszületett az Alfa Romeo márka.
66 éveMegszületett Tolcsvay László zeneszerző, előadóművész.
Külföld Merkel: az EU elég erős ahhoz, hogy helyes válaszokat adjon a népszavazásra Merkel: az EU elég erős ahhoz, hogy helyes válaszokat adjon a népszavazásra videó BERLIN. Angela Merkel német kancellár pénteken úgy nyilatkozott, az Európai Unió elég erős ahhoz, hogy "megtalálja a helyes válaszokat" a Nagy-Britannia Európai Unióból való távozását (Brexit) eredményező népszavazásra. Leszögezte, Németországnak "különleges érdeke és különleges felelőssége" az, hogy az európai egység sikeres legyen. Putyin: Oroszország sosem mondott véleményt a brit népszavazásról videó Hangsúlyozta, hogy Cameron kijelentése alaptalan volt és ma is az, és hogy a választás a brit alattvalók ügye volt. Nicolas Sarkozy új európai szerződést szorgalmaz videó A legnagyobb francia ellenzéki párt, a jobboldali Köztársaságiak elnöke az Európai Unió "hatalmas válságáról" beszélt.
Itthon Igényes zene szól az idei szederFESZTen Igényes zene szól az idei szederFESZTen videó CSÁB. Sikeres első évad után június utolsó hétvégéjén (június 25-26.) ismét megrendezik Csábon a szederFESZT zenei-kulturális fesztivált. A község és a helyi Csemadok által szervezett esemény elsődleges célja elhozni Közép-Szlovákiába, régiójukba is a zenei élet legkülönbözőbb szereplőit, tartalmas szórakozást biztosítani a látogatóknak a legkisebbektől a legidősebbekig. A zenén kívül kísérőprogramok is várják a látogatókat, mint például lovaskocsizás, íjászat, kézműves foglalkozások és bemutatók. Vidékfejlesztési támogatásokról is döntött Pozsony Megye Önkormányzata videó Több magyar falu is kap támogatást a megyétől járdák, illetve buszmegállók felújítására. Buszbaleset – Szerb börtönben marad a szlovákiai sofőr videó A rendőrség tovább vizsgálja a járművezető esetleges bűnösségét a balesetben, amely során öt személy életét vesztette.
Magyar világ Szijjártó: Európának le kell vonnia a tanulságokat Szijjártó: Európának le kell vonnia a tanulságokat videó BUDAPEST. Európának le kell vonnia a Nagy-Britannia EU-tagságáról tartott népszavazás tanulságait - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteki rendkívüli sajtótájékoztatóján, a brit referendumra reagálva. A tárcavezető hangsúlyozta: az első ilyen tanulság, hogy "az emberek véleményét meg kell hallani, még Brüsszelben is". Potápi: a kárpátaljai magyar közösség mellett állunk videó Ez a közösség ahogyan eddig is, ezután is számíthat Magyarország támogatására - jelentette ki az államtitkár. Orbán: Brüsszelnek meg kell hallania az emberek hangját videó A kormánynak nemzeti ügyként kell kezelnie a sportot, nem szabad engedni, hogy pártpolitikává váljon - mondta Orbán Viktor.
Kultúra Nem követett el plágiumot a Led Zeppelin Nem követett el plágiumot a Led Zeppelin videó LOS ANGELES. A Led Zeppelin együttes Stairway to Heaven című számában hallható zenei futam jelentősen különbözik a Spirit együttes Taurus című hangszeres szerzeményétől - mondta ki egy Los Angeles-i bíróság esküdtszéke csütörtökön, elutasítva az egykori amerikai zenekar néhai gitárosa jogi képviselőjének a világhírű brit banda ellen benyújtott keresetét. Az esküdtszék döntése a Led Zeppelin győzelmét jelenti az Los Angelesben egy hete folyó perben. Életműdíjat kapott Tarr Béla Trencsénteplicen videó A magyar rendező kapta az Arany Kamerát. Hagyományok, helytörténet, szórakozás videó 11. alkalommal rendezik meg Nagyfödémesen a Mátyusföldi Fesztivált.
Színes EURO-2016 - A szerb Mazic vezeti a magyar-belga nyolcaddöntőt EURO-2016 - A szerb Mazic vezeti a magyar-belga nyolcaddöntőt videó TOULOUSE. A szerb Milorad Mazic lesz a játékvezetője a vasárnapi Magyarország-Belgium mérkőzésnek a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. A Magyarország-Belgium találkozót vasárnap 21 órától rendezik Toulouse-ban. EURO-2016 - Gera gólja a tíz legszebb között videó Kleinheisler László bekerült a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének álomcsapatába. 3-3-ra vertük a portugálokat! videó A magyar válogatott felvette a versenyt Európa egyik élcsapatával, a szurkolók pedig már nem találták a szavakat a meccs után.
Mozaik A zikavírust semlegesítő antitesteket fedeztek fel európai kutatók A zikavírust semlegesítő antitesteket fedeztek fel európai kutatók videó PÁRIZS. Európai kutatók bejelentették, hogy hatékony antitesteket fedeztek fel, amelyek képesek a zikavírus semlegesítésére, felfedezésük megnyitja az utat a magzatoknál agyi rendellenességet okozó vírus elleni oltóanyag kifejlesztése előtt. A laboratóriumi kísérletekben az ellenanyagok képesek voltak a zikavírus és a denguelázat okozó vírusok semlegesítésére. Átrepülte az Atlanti-óceánt a Solar Impulse 2 videó Világ körüli útjának újabb szakaszát teljesítette a Solar Impulse 2 kísérleti napelemes repülőgép. Aszimmetrikus a gizai nagypiramis videó Az ókori világ csodájaként számon tartott gizai nagypiramis nem tökéletes, építői kicsiny hibát vétettek.
Vélemény Őry Péter: Jog és kötelesség? Őry Péter: Jog és kötelesség? videó Nemrég felvetettem a kérdést, hogy vajon a szlovákiai magyarok miért is fizetnek ugyanakkora koncessziós díjat a közszolgálati televízió fenntartásáért, mint a szlovákok? Ha már egyenrangúak vagyunk a koncessziós díj fizetésében, akkor megfelelő mennyiségű magyar nyelvű adásra is jogunk lenne. Agárdy Gábor: Nem lesz Brexit videó Nem lesz Brexit, akár megszavazzák a kilépést, akár nem. Mindkét esetben más lesz a „ceremónia“, de az eredmény hasonló lesz. Samu István: De jó Magyarnak lenni! videó Talán nem is gondolja a MAGYAR CSAPAT, mekkora energiákat mozdít meg most minden egyes küzdelmével Kárpát-medence-szerte.
Hitélet Örményországban Ferenc pápa a népirtás túlélőinek leszármazottjaival találkozik Örményországban Ferenc pápa a népirtás túlélőinek leszármazottjaival találkozik videó VATIKÁN. Az 1915 és 1916 közötti népirtás túlélőinek leszármazottjaival találkozik Ferenc pápa a péntektől vasárnapig tartó örményországi útja során, amely az első állomása lesz az egymással háborúban álló kaukázusi államokat érintő pápai körútnak. Az olasz sajtó megfogalmazása szerint az "első keresztény nemzethez" utazik el Ferenc pápa. Ferenc pápa Örményországba látogat videó Római katolikus egyházfő legutóbb II. János Pál személyében 2001-ben utazott a kaukázusi országba. Ledőlt a 200 éves templomtorony Kutyfalván videó Lukács Vilmos István kutyfalvi lelkipásztor szerint nem sérült meg senki, de az anyagi kár jelentős.
Múltunk Miért halt meg egymillió katona a Somme-nál? Miért halt meg egymillió katona a Somme-nál? videó Az első napon, 1916. július elsején közel 20 ezer brit katona vesztette életét a Somme folyó mentén, 38 ezren pedig megsebesültek. Ezt a napot mindmáig a brit hadtörténet legnagyobb tragédiájaként tartják számon. De miért halt meg közel négy hónap leforgása alatt egymillió angol, francia és német katona? A véres ütközet száz éves évfordulója közeledtével egyre több információ derül ki a somme-i ütközetről. Koronázási ünnepségek Pozsonyban - Idén Mária Teréziát "koronázzák újra" videó Az ünnepségen részt vesz az utolsó Habsburg császár unokája, Georg Habsburg is. A hitleri Németország 75 éve támadta meg a Szovjetuniót videó Adolf Hitler hathetes villámháborúra számított, a hatalmas orosz területeken azonban nem járhatott sikerrel.
Fő támogatónk