2017. augusztus 24., csütörtök - Bertalan
Cikkek közt...  Videók közt...  
Az akkreditációs bizottság a Tiszta nap intézet engedélyének megvonását javasoljavideó 2017. augusztus 23., szerda 17:00 POZSONY. A galántai Tiszta nap nevelőintézetet meg kell fosztani az engedélyétől – javasolta a munkaügyi tárcának az akkreditációs bizottság. A tárca már korábban is erre készült, de meg kellett várni az akkreditációs bizottság döntését – áll a főügyész nyilatkozatában. Az érintett intézet 15 napon belül fellebbezhet.
Drágulhat a villanyáram Szlovákiában videó 2017. augusztus 23. | POZSONY. A szlovákiai háztartásoknak vélhetően fel kell készülniük a villanyáram árának emelkedésére. Ennek oka a nagykereskedelmi áramárak prágai börzén történt emelkedése.
I. Štefanec: Fico alkotmánytörvényt sért, ha rábólint Macron javaslatára videó 2017. augusztus 23. | POZSONY. Ivan Štefanec európai parlamenti képviselő (KDH, EĽS), az európai ügyekkel foglalkozó parlamenti bizottság volt elnöke arra hívja fel a figyelmet, hogy Robert Fico kormányfő nem rendelkezik az ahhoz szükséges mandátummal, hogy rábólintson a dolgozók kiküldetéséről szóló irányelvvel kapcsolatos francia javaslatra. Ha ennek ellenére mégis egyetért majd azzal, akkor alkotmánytörvényt sért.
Másodfokú terrorkészültség van Szlovákiában videó 2017. augusztus 23. | POZSONY. Az általános európai biztonsági helyzet és az augusztus végi ünnepnapok, tömegrendezvények indokolják a fokozott terrorkészültség bevezetését Szlovákiában. A másodfok délután 14.00 órakor lépett életbe.
Szigorúbb vagyonbevallást akar az SNS videó 2017. augusztus 23. | POZSONY. A Szlovák Nemzeti Párt úgy véli, a köztisztviselők részletesebb vagyonbevallása segíthetne abban, hogy az emberek jobban bízzanak a kormányban. Ezért a koalíciós tanács pénteki ülésén javasolja majd a vonatkozó szigorúbb szabályokat – jelezte mai állásfoglalásában a párt.
Elmarad a kormányülés - Fico felhatalmazást kapott Frissítvevideó 2017. augusztus 23. | A Szlovák Nemzeti Párt miniszterei is megszavazták azt a felhatalmazást, amely alapján tárgyal Robert Fico kormányfő Salzburgban Emmanuel Macron francia államfővel a külföldi kiküldetés szabályrendszeréről.
Koalíciós válság - Danko kitálalt videó 2017. augusztus 23. | POZSONY. Miközben Robert Fico kormányfő úgy tesz, mintha a koalíció válsága egyáltalán nem bosszantaná, hisz egyéb dolga is van, például az ország gazdasági sikereiről való keddi beszámoló, Andrej Danko házelnök egyáltalán nem nyugodt – olvasható a Szlovák Nemzeti Párt Facebook oldalán "A koalíciós szerződés atipikus, elavult vagy nehézkes" címszó alatt megjelent, a nemzetiek elnöke által a týžden.sk portálnak adott interjúja.
Kormánypártokhoz közeli cégek jártak jól az oktatási minisztérium uniós pályázataival videó 2017. augusztus 23. | POZSONY. Peter Plavčan oktatási miniszter európai uniós pénzekre kiírt első, 300 millió eurós pályázata leginkább az Irány-Szociáldemokrácia egyik volt minisztere cégének kedvezett.
Jobban ellenőrzik a betegállományban levőket, sokan büntetést kaptak videó 2017. augusztus 23. | POZSONY. A Szociális Biztosító alaposan meglepte a betegállományban levőket. A biztosító dolgozói csaknem 50 000 háztartásba látogattak el. Az ellenőrzések során megállapították, hogy minden negyedik betegállományban levő egyén ignorálja az előírt gyógymódot, és több mint 2 500 "beteg" teljesen egészséges.
Augusztus végéig marad posztján Plavčan oktatási miniszter videó 2017. augusztus 22. | POZSONY. Augusztus végéig marad tisztségében a menesztett Peter Plavčan oktatási miniszter – jelentette be ma a Szlovák Nemzeti Párt (SNS), amely Plavčant e posztra jelölte.
Fico: Szlovákia teljesíti az uniós maghoz való tartozás feltételeit videó 2017. augusztus 22. | POZSONY. Szlovákia mindazon feltételt teljesíti, amelyek ahhoz szükségesek, hogy az Európai Unió magjához tartozzon – állítja meggyőződéssel Robert Fico kormányfő, hozzátéve: a statisztikák is ezt bizonyítják. Elsősorban a munkanélküliség történelmileg alacsony szintjére, a béremelkedésre és a hazai gazdasági növekedésre mutatott rá.
Focus: Dankónak már kevesebben hisznek, mint korábban videó 2017. augusztus 22. | POZSONY. A legmegbízhatóbb politikus Andrej Kiska államfő, akit Robert Fico követ a sorban – állítja a Focus közvélemény-kutató ügynökség aktuális felmérésében. Míg az előbbi a válaszadók 27,3, az utóbbi 26,5 százalékuk bizalmát nyerte el.
Ezerötszáznál is több szalmonellás fertőzés az idei nyár mérlege videó 2017. augusztus 22. | POZSONY. A 2017-es esztendő nyarán 1545 szalmonellás fertőzésről adtak számot az orvosok. A higiéniai szakemberek szerint előfordulása éppen a legforróbb hónapokban, azaz júniusban, júliusban és augusztusban a leggyakoribb. A Közegészségügyi Hivatal közlése szerint a legtöbben Eperjes megyében (328), a legkevesebben Trencsén megyében (127) betegedtek meg.
Baránek: eszmei-ideológiai vitává fajul a koalíciós ellentét videó 2017. augusztus 22. | POZSONY. Ján Baránek politikai elemző szerint már látszik, hogy a koalíciós vita nem csupán személyi kérdéseken alapul, egyre inkább eszmei-ideológiai vitává fajul.
Danko a kormányülés elnapolását kérte videó 2017. augusztus 21. | POZSONY. Robert Fico miniszterelnök közölte, hogy ezen a héten kerül sor a koalíciós tanács többször elhalasztott ülésére. Eközben Andrej Danko arra kérte koalíciós partnereit, napolják el a szerdára tervezett kormányülést, az SNS elnöksége ugyanis csütörtökön kíván foglalkozni a koalíción belül kialakult helyzettel.
Az államfő még nem kapta meg Plavčan lemondását videó 2017. augusztus 21. | POZSONY. Andrej Kiska köztársasági elnök még mindig nem kapta meg Peter Plavčan oktatási miniszter lemondását, aki távozását már a múlt héten csütörtökön bejelentette.
Új tulajdonoshoz kerül az Új Szó és a Vasárnap videó 2017. augusztus 21. | POZSONY. Tulajdonosváltás vár az Új Szó napilapra és a Vasárnap hetilapra. A Penta csoport eladja a Petit Press kiadóban birtokolt részvényei egy részét, ugyanakkor a magyar lapok a Penta tulajdonában levő News and Media Holdinghoz kerülnek. Ezzel a Petit Pressnél maradó lapok – például a Sme – függetlensége növekszik, az Új Szóé viszont várhatóan tovább csökken.
A tavalyitól gyengébb az idei termés videó 2017. augusztus 21. | POZSONY. Szlovákiában lassan a vége felé közeledik az aratás, pillanatnyilag folyamatosan észak felé haladva egyre több helyen fejezik be a munkálatokat – tájékoztatott a Szlovák Élelmiszer-ipari Kamara elnöke, Milan Semančík.
Egy év után kiderült a lezuhant helikopter tragédiájának oka videó 2017. augusztus 21. | POZSONY. A légi és hajózási nyomozóhivatal kiadta a zárójelentést arról a négy ember életét követelő mentőhelikopter-balesetről, amely tavaly szeptember elején történt a Besztercebánya melletti Sebő községhez közeli erdőben.
Fico: nem döntöm meg a saját kormányomat videó 2017. augusztus 21. | POZSONY. Robert Fico miniszterelnök leszögezte, bár tisztában van azzal, hogy kormánya nem tökéletes, azt – egyesektől eltérően – nem akarja megdönteni. A kormányfő videóüzenetében Richard Sulík állításaira reagált.
Állami ünneppé nyilvánítaná október 28-át az SaS videó 2017. augusztus 20. | POZSONY. Egy újabb dátummal bővülhet Szlovákia állami ünnepeinek sora, legalábbis ezt szeretnék elérni az ellenzéki Szabadság és Szolidaritás (SaS) képviselői, akik október 28-át is állami ünneppé nyilvánítanák. Ennek oka, hogy 1918-ban, éppen ezen a napon alakult meg a Csehszlovák Köztársaság. A liberálisok szerint az újkori Szlovákia történelmének egyik legjelentősebb napjáról van szó, nem beszélve arról, hogy közeleg megalapításának 100. évfordulója.
Ismét katonai konvoj vonul végig az országon videó 2017. augusztus 20. | POZSONY. A védelmi minisztérium ismételten arra hívja fel a lakosság figyelmét, hogy a következő hét folyamán haditechnikai eszközöket szállító menetoszlop és vasúti transzport vonul majd végig az országon.
Slota: a Dankót körülvevőkre még egy óvoda igazgatását sem szabadna rábízni videó 2017. augusztus 20. | POZSONY. Ján Slota még egy óvoda igazgatását sem bízná rá az Andrej Dankót körülvevő emberekre. A Szlovák Nemzeti Párt volt vezére, mindezt a kormánykoalíciós helyzetet értékelve jelentette ki, annak tükrében, hogy mintegy másfél éves, az oktatásügyi minisztérium élén eltöltött tevékenykedést követően Peter Plavčan személyében távozni kényszerül posztjáról a Robert Fico miniszterelnök vezette kabinet első minisztere. Mint ismeretes, Slota utódja éppen a koalíciós válságot kirobbantó Danko.
Módosítana a minimálbér emelésének rendszerén Beblavý és Mihál videó 2017. augusztus 20. | POZSONY. A minimálbér emelési mechanizmusának megváltoztatását célzó jogszabály-módosító javaslatot nyújtottak be a törvényhozásba Jozef Mihál és Miroslav Beblavý független parlamenti képviselők.
Kažimír az eddiginél jobban támogatná a lakásbérlést videó 2017. augusztus 20. | POZSONY. A pénzügyminisztérium a jövőben szívesebben támogatná a lakásbérlést, mint a lakások saját tulajdonba való megvásárlását. A fiatalok esetében módosítja a jelzáloghitelekkel kapcsolatos támogatást.
Fico nem szándékozik meneszteni Richtert videó 2017. augusztus 20. | POZSONY. Semmi okot nem látok arra, hogy bármiféle személyi döntést hozzak – jelentette ki a Plus jeden deň napilapnak nyilatkozva Robert Fico miniszterelnök annak kapcsán, hogy a Szlovák Nemzeti Párt az oktatási miniszter lemondása után szívesen látná, ha Ján Richter is távozna a munkaügyi tárca éléről.
Mintegy kétezren vonultak fel a pozsonyi PRIDE-on videó 2017. augusztus 19. | POZSONY. Megközelítőleg kétezren vettek részt szombaton Pozsonyban a Szivárványos Pride elnevezésű, az LGBTI közösséget támogató felvonuláson. A rendezvényen Márai Patakyová ombudsman is felszólalt, aki szerint Szlovákia nem tartja tiszteletben az azonos nemű párok jogait.
Pozsonyban 570 kiló szennyezett tojáskészítményt szolgáltak fel videó 2017. augusztus 19. | POZSONY. A rovarirtóval szennyezett holland tojásokat tartalmazó termékek a Transgourmet társaságon közvetítésével jutottak el a négy pozsonyi szállodába. Összességében 570 kilogramm szennyezett tojáskészítmény került felhasználásra, a szállítónak mindössze 90 kilogramm terméket juttattak vissza.
Újabb történelmi rekordot döntött meg a munkanélküliség videó 2017. augusztus 19. | POZSONY. Szlovákiában a nyilvántartott munkanélküliek számaránya július végével elérte a 6,7 százalékot, tehát Szlovákia történetében a munkanélküliség az eddigi legalacsonyabb szintre csökkent.
Szlovákiában nincs terrorveszély videó 2017. augusztus 19. | POZSONY. A belügyminisztériumnak jelenleg nincsenek információi arról, hogy Szlovákiát és polgárait bármiféle lehetséges veszély fenyegetné. Ennek ellenére a frekventált helyeken több rendőr teljesít szolgálatot.
Az ön pénztárcájában is hamis bankók lapulhatnak videó 2017. augusztus 19. | POZSONY. Legyenek óvatosak, ha készpénzzel fizetnek. Vélhetően több száz hamis bankjegy és érme kering közkézen. Az önök pénztárcájában is hamis bankók lapulhatnak.
Első  Előző  1 / 634   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 12°C / 21°C
Holnap: 10°C / 29°C
Ógyalla
Ma: 9°C / 21°C
Holnap: 7°C / 28°C
Losonc
Ma: 9°C / 19°C
Holnap: 4°C / 21°C
Kassa
Ma: 8°C / 17°C
Holnap: 8°C / 22°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
194 éveMiskolcon megnyílt a mai nemzeti színház elődje.
179 éveMeghalt Kölcsey Ferenc költő, kritikus, politikus, akadémikus, a reformkor egyik vezéregyénisége (Himnusz).
29 éveMegszületett az első magyar lombikbébi.
1938 éveA Vezúv kitörése elpusztította Pompeii és Herculaneum városát.
1017 éveSzent Bertalannak, Nagy-Örményország apostolának, a liegi püspökség patrónusának ünnepe.
Külföld Gyerekharcosok lephetik el Európát Gyerekharcosok lephetik el Európát videó A gyerekharcosok bevetése mára nemcsak az afrikai háborúkban, de az EU térségén belül is sajnálatos gyakorlattá vált, ráadásul a szakértő szerint nem is nevezhető újkori jelenségnek. A szakértő szerint egyetlen korábbi erőszakszervezet sem végzett annyira professzionális munkát, mint manapság az Iszlám Állam. Macron: Európának meg kell védenie polgárait videó Fico: üdvözlendő lenne, ha a szállítmányozási szektorra nem vonatkozna az azonos bérezés elve. Továbbra is az átlagosnál több menedékkérelem érkezik az osztrák hatóságokhoz videó Sebastian Kurz külügyi és integrációs miniszter szerint át kell alakítani az európai menekültügyi rendszert.
Itthon Ma kellemes nyári idő lesz, éjszaka fagyok is lehetnek Ma kellemes nyári idő lesz, éjszaka fagyok is lehetnek videó POZSONY. A mai nap folyamán kellemes, napos, nyári időben lesz részünk. A hőmérséklet elérheti a 20-25 Celsius-fokot. Ellenben csütörtökön reggel Szlovákia néhány vidékén már beköszönthetnek a fagyok is. A néphagyomány augusztus 24-ét, Bertalant az ősz kezdőnapjának tekinti. A Bertalan napi zivatarok sok jeget és havat jelentenek. A meteorológusok szerint csütörtökön viszont Szlovákia bizonyos területein fagyokra is számíthatunk. Bővítené járatait a török légitársaság Kassán videó Napjainkban heti 4 alkalommal repül a társaság Kassáról Isztanbulba. A tanévkezdésre több megyei fenntartású dunaszerdahelyi iskola is megújul videó Berényi: az intézményvezetők igényei alapján próbáljuk megvalósítani az egyes beruházásokat.
Magyar világ Megújulnak az 1000 forintos bankjegyek Megújulnak az 1000 forintos bankjegyek videó BUDAPEST. Csütörtöktől új 1000 forintosok kerülnek forgalomba, de jövő februárjáig még a régi címletekkel is fizethetünk - tájékoztatott a Magyar Nemzeti Bank. Az idén még sor kerül a húszezer forintosok régi változatának bevonására is, 2017. december 31-én. Csütörtöktől új 1000 forintosok kerülnek forgalomba, de jövő februárjáig még a régi címletekkel is fizethetünk. 84 migránst tartóztattak fel a déli határnál videó A rendőrök a kirendeltségre előállították a migránsokat, akik magukat iraki, afgán és egyiptomi állampolgárnak vallották. Szijjártó: továbbra is rendkívüli az európai terrorfenyegetettség videó Európában a biztonsági helyzet soha nem volt olyan rossz, mint most - mondta a külgazdasági és külügyminiszter.
Kultúra Elkezdődött a Komáromi Jókai Színház ünnepi, 65. évada Elkezdődött a Komáromi Jókai Színház ünnepi, 65. évada videó KOMÁROM. Nyilvános évadnyitó üléssel kezdődött ma délelőtt a Komáromi Jókai Színház 2017/18-as, azaz 65. évada. Tóth Tibor igazgató egyebek mellett a jubileumi évadban látható saját és vendégelőadásokról, illetve további rendezvényeikről, valamint a személyi változásokról is beszélt. Dobai Tibor, az intézmény gazdasági igazgatója az új évad várható anyagi viszonyairól tájékoztatott. „Idén is színt viszünk a városba“ - ígérte Tóth Tibor igazgató. Csütörtökön ingyenesen látogatható a Kassai Aranykincs videó A harmincas években megtalált rézkazetta térségünk leggazdagabb aranykincsleletét tartalmazta. A Müpában koncertezik a 65 éves Rajkó zenekar videó A Rajkó Zenekart 1952-ben alapította Szigeti Pál igazgató és Farkas Gyula karmester.
Színes Wayne Rooney lemondta a válogatottságot Wayne Rooney lemondta a válogatottságot videó LONDON. Wayne Rooney, az angol labdarúgó-válogatott történetének legeredményesebb gólszerzője szerdán bejelentette, hogy többet nem lép pályára a nemzeti csapatban. Az angol labdarúgó-válogatott történetének legeredményesebb gólszerzője 119 alkalommal lépett pályára és 53 gólt lőtt. Prága bőkezű, ha önreklámról van szó videó Prága támogatja azokat a külföldi filmeseket és írókat, akiknek műveiben fontos szerepet kap a cseh főváros Megtalálták a svéd újságírónő holttestét a dán tengerparton videó A DNS-vizsgálatok kimutatták a hétfőn talált női torzó és Kim Wall közötti azonosságot.
Mozaik A világ legerősebb mágnesét fejlesztették ki amerikai kutatók A világ legerősebb mágnesét fejlesztették ki amerikai kutatók videó TALLAHASSEE. A világ legerősebb, 41,4 tesla erejű mágnesét készítették el amerikai mérnökök a Floridai Állami Egyetemen. A 41,4 tesla erejű mágnes nagyjából hússzor erősebb az orvosi képalkotó eljárásokban jelenleg használt mágneseknél. Új fecskefaj, a vörhenyes fecske fészkelt Magyarországon videó A vörhenyes fecske a füsti fecskénkre emlékeztető megjelenésű és viselkedésű madár. Kávézaccból energiát nyerő eljárásokat tesztelnek svájci kutatók videó Nemcsak a növények számára szolgálhat tápanyagul, de energiaforrás is válhat a kávézaccból.
Vélemény Őry Péter: Kormányok kormánya, botrányok botránya Őry Péter: Kormányok kormánya, botrányok botránya videó Az aktuális korrupciógyanús ügy, az európai uniós támogatás körüli „cirkusz”, majd az ezt és a még súlyosabb ügyeket elfedni akaró „kormányválság” teljes meztelenségében megmutatta, milyen kormánya van Szlovákiának. Az aktuális korrupciógyanús ügy teljes meztelenségében megmutatta, milyen kormánya van Szlovákiának. Karaffa Attila: Pozsonyból hazafelé videó Mikor oldódik meg végre a főváros és vonzáskörzetének közlekedése? Agárdy Gábor: Lengyel félelem Kelettől és Nyugattól? videó Lengyelország nem ok nélkül gyanakszik, ugyanis úgy a szovjet, mint a német megszállás még elevenen él a köztudatban.
Hitélet Joseph Ratzinger szerint a Joseph Ratzinger szerint a "nem emigrálás jogát" is biztosítani kell videó RÓMA. Az emberek számára nem csupán az emigrációhoz való jogot kell biztosítani, hanem azt a jogot is, hogy ne kelljen emigrálniuk - XVI. Benedek (ma nyugalmazott, "emeritus") pápának ezt a korábban kifejtett gondolatát veszi górcső alá az Il Giornale című olasz napilap internetes kiadásának keddi számában megjelent írása. A nyugalmazott katolikus egyházfő a II. Vatikáni Zsinat Gaudium et Spes kezdetű lelkipásztori konstitúciójából idézett. Magyar napokat tartanak Wittenbergben videó A programsorozat záró eseménye a vasárnap délelőtti kétnyelvű istentisztelet, amelyen Fabiny Tamás evangélikus püspök hirdet igét. Ferenc pápa befogadásra buzdít akár a nemzetbiztonság rovására is videó Szélesebb lehetőségeket kell kínálni a migránsoknak és menekülteknek - fogalmazott üzenetében az egyházfő.
Múltunk A Made in jelölést 130 éve vezették be A Made in jelölést 130 éve vezették be videó Százharminc éve, 1887. augusztus 23-án született meg a termékek gyártási, származási helyét jelölő Made in jelzés a brit iparvédők törekvéseinek köszönhetően. 1887. augusztus 23-án született meg a termékek gyártási, származási helyét jelölő jelzés a brit iparvédőknek köszöhnetően. Ma van a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapja videó Az emléknapot először 2011-ben tartották meg. Varsóban volt az első, majd Budapesten a második nagy megemlékezés. Magyar emlékek nyomában: Huszárok, Bercsényiek – Tarbes videó A jellegzetes, zsinóros öltözékű huszár különösen a Rákóczi-szabadságharc alatt és után vált egyfajta „divattá” Európa-szerte.
Fő támogatónk