2016. augusztus 25., csütörtök - Lajos, Patrícia
Cikkek közt...  Videók közt...  
A Most-Híd Érsek Árpádot javasolja közlekedési miniszternekvideó 2016. augusztus 25., csütörtök 18:34 POZSONY. Érsek Árpád lesz az új közlekedési miniszter, ő jelenleg a közlekedési tárca államtitkára. A Most-Híd országos elnöksége döntött az új államtitkárokról is. Ezt Bugár Béla pártelnök jelentette be az ülés után.
A Szlovák Posta nem akarja terjeszteni a Kaliňák-Bašternák-ügyről szóló kiadványt videó 2016. augusztus 25. | POZSONY. A Szlovák Posta elutasította a Kali špeciál elnevezésű kiadvány terjesztését, amelyet az SaS és az OĽaNO-NOVA készített, hogy minél jobban bemutassák az embereknek a Ladislav Bašternák nevéhez kapcsolódó adócsalási botrányt. Ezt ma sajtótájékoztatón jelentették be az ellenzéki pártok képviselői az ellenzéki tanács ülése után. További lépéseket fontolgatnak a rendkívüli bizottságot is beleértve, ahol magyarázatot várnak a közlekedési minisztertől.
A megkérdezettek 69 %-a elégedett az államfő tevékenységével videó 2016. augusztus 25. | POZSONY. A három közjogi méltóság közül az állampolgárok leginkább Andrej Kiska tevékenységével elégedettek. A megkérdezettek több mint kétharmada (69 %) azt vallotta, hogy nagyon elégedettek, vagy inkább elégedettek, mint sem. A megkérdezettek egynegyede (26 %) fejezte ki elégedetlenségét a köztársasági elnök hivatalával.
Fico előbb Párizsba utazott majd Moszkvában találkozik Putyinnal videó 2016. augusztus 25. | POZSONY. Robert Fico (Smer-SD) szlovák kormányfő ma Franciaországba utazott, ahol szociáldemokrata pártok vezetőivel együtt munkaebéden vesz részt, amelyre Francois Hollande francia elnök hívta meg őt. Délután a szlovák kormányfő Moszkvába utazik, ahol Vlagyimír Putyinnal együtt bilaterális tárgyaláson vesz részt.
Tíz évvel ezelőtt kezdődött Malina Hedvig kálváriája videó 2016. augusztus 25. | NYITRA. A 2006. augusztus 25-én gyanútlanul államvizsgájára induló 23 éves felsővámosi születésű egyetemista, Malina Hedvig megdöbbentő kálváriája egy évtized alatt Európa-szerte nagy vihart kavart. A nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem magyar-német szakos diákját az ominózus napon a megyeszékhelyen ismeretlen tettesek azért verték meg, mert az utcán magyarul telefonált. Az elkövetőket a rendőrség nem fogta el, az áldozat ellen viszont eljárást indított. Miután az ügyészség vádat emelt ellene, és elmegyógyintézeti megfigyelését is kezdeményezte, az időközben családot alapított Hedvig kérvényezte a magyar állampolgárságot s Magyarországra költözött. Ügyéről a magyar hatóságok döntenek majd.
Gyors ütemben nő az új cégek száma Szlovákiában videó 2016. augusztus 25. | POZSONY. Nehezen állt talpra a gazdasági válság után Szlovákia. A vállalkozók az újabb és újabb adó- és illetékfajták bevezetése miatt is szkeptikusak voltak. Idén már javul a helyzetük. Úgy tűnik, hogy a „sötétség időszaka“ tájainkon véget ért.
SIS-igazolványt találtak a Most-Híd bősi politikusánál, Csörgő Juditnál videó 2016. augusztus 25. | BŐS. Bűnszövetkezet megalakításával vádolják a kormánykoalícióhoz tartozó Most-Híd vegyespárt bősi szervezetének volt elnökét, Csörgő Juditot. Nemrég az SZK Legfelsőbb Bírósága hozott döntést az ügyében, amely során bebizonyosodott, hogy kapcsolatban állt a Sátor-maffiabandával. Még nem rendelték el a gyanús nő bebörtönzését. A rendőrök a lakásában megtalálták a fényképével ellátott titkosszolgálati igazolványát, amely azonban a szlovák titkosszolgálat – SIS - állítása szerint hamis. Kérdés, hogy azt a politikusnő honnan szerezte.
Elveszik a bérünk felét, az adók ellen lobbiznak a jobboldali intézetek videó 2016. augusztus 25. | POZSONY. Az alkalmazottak átlagos bruttó jövedelmének több mint 60 százaléka adók, járulékok és különféle adminisztratív illetékek formájában a közigazgatásé, illetve magánkézben levő társaságoké lesz – számította ki a European Investment Centre (EIC) és az M. R. Štefánik Konzervatív Intézet.
Tizenhat járásban 15 százalékosnál nagyobb a munkanélküliség videó 2016. augusztus 25. | POZSONY. Továbbra is fennállnak a regionális munkanélküliséggel kapcsolatos problémák Szlovákiában. Az ország 79 járása közül 16-ban idén júliusban 15 százalékosnál nagyobb volt a munkanélküliség. A legalacsonyabb mértékű állástalanság júliusban a Galántai járásban, míg a legmagasabb a Rimaszombati járásban mutatkozott.
A gázár-visszatérítés javát már kifizette az állam videó 2016. augusztus 24. | POZSONY. Az állam már kifizette a gázár-visszatérítési hozzájárulások nagy részét. Az erre a célra szánt 48 millió eurós összegből már csupán 1,8 millió euró vár kifizetésre.
Több mint 1500 munkahelyet ígér a kormány a Tőketerebesi járásban Frissítvevideó 2016. augusztus 24. | TŐKETEREBES. Összesen 1540 új munkahelyet létesítenek a Tőketerebesi járásban 2020-ig – derül ki ezen járás fejlesztési akciótervéből, amit a régió nagymértékű munkanélküliségének csökkentése céljából hagyott jóvá a kormány mai, tőketerebesi kihelyezett ülésén.
Elemző: zűrzavaros időszakra készül Németország videó 2016. augusztus 24. | POZSONY, BERLIN. A német kormány által ma megszavazott polgári védelmi koncepció konkrét reakció a terrorizmus elburjánzására és az utóbbi hónapokban előforduló terrortámadásokkal, illetve a folyamatos illegális migrációval kapcsolatos eseményekre – vélekedik Milan Žitný szlovák biztonsági elemző.
Emelte legolcsóbb jegyeinek árát a RegioJet videó 2016. augusztus 24. | POZSONY. A RegioJet magán vasúttársaság a Pozsony–Kassa vonalon emelte a legolcsóbb kategóriájú menetjegyek árát, ugyanakkor viszont csökkentette a magasabb osztályú jegyek árait.
Čislák folytatja egészségügyi karrierjét, Beblavý szerint ezzel törvényt sérthet videó 2016. augusztus 24. | POZSONY. Viliam Čislák volt egészségügyi miniszter a tárca éléről való távozása után folytatja egészségügyi karrierjét, mégpedig konzultánsként. A Penta pénzügyi csoporthoz tartozó ProCare poliklinika-hálózatot vezényli majd. Miroslav Beblavý független képviselő szerint ezzel azonban törvényt sérthet.
Martvoň: az oligarchák befolyása a Smer-SD-ben túllép minden határt videó 2016. augusztus 24. | POZSONY. Az elviselhetőség minden határát túllépi az oligarchák befolyása az Irány-Szociáldemokrácián belül – véli Anton Martvoň, a párt volt parlamenti képviselője. Elmondása szerint a szociáldemokratáknak jelentősebb teret kellene biztosítania az emberekért tenni akaró fiatal politikusoknak, s ha ez nem történik meg, a párt fiatal vonalának nem lesz maradása a Robert Fico miniszterelnök vezette párton belül.
Országosan csap le a gyorshajtókra a rendőrség videó 2016. augusztus 24. | POZSONY. Egy nemzetközi közlekedésbiztonsági akció keretén belül augusztus 28-ig országszerte ellenőrzi a közúti közlekedés szabályainak betartását, különös tekintettel a megengedett sebesség betartására a rendőrség.
Gyümölcstermesztők – Állami támogatás nélkül folytatódnak az elbocsátások videó 2016. augusztus 24. | POZSONY. Állami támogatást követelnek maguknak a gyümölcstermesztők, felhívván a figyelmet arra, hogy ellenkező esetben kifutnak az időből és az általuk elbocsátott embereket már nem szerezhetik vissza. A gyümölcstermesztők az áprilisi fagykárokra reagálnak. A földművelésügyi minisztérium állítja, foglalkozni fog a kérdéssel.
Jobban félünk a szegénységtől, mint a terrorizmustól videó 2016. augusztus 24. | POZSONY. A Szlovákiában élők jobban aggódnak saját rossz anyagi helyzetüktől, mint például a terrorizmustól, a menekültválság következményeitől vagy a súlyos betegségektől – derült ki a Pioneer Investments befektetői csoport által megrendelt felmérésből.
EU-miniszterek: vissza kell szorítani a növekvő radikalizmust videó 2016. augusztus 23. | POZSONY. Az Európai Unió tagállamai készek a jövőben mindent megtenni annak érdekében, hogy vissza tudják szorítani a növekvő radikalizmust és szélsőségességet - olvasható egyebek között abban a közös nyilatkozatban, amelyet az EU igazságügyi miniszterei fogadtak el kedden Pozsonyban.
A Bašternák-ügy kapcsán is romlott a vállalkozói környezet videó 2016. augusztus 23. | POZSONY. A vállalkozók továbbra is negatívan tekintenek a vállalkozói környezet alakulására. A vállalkozói környezet indexe a második negyedévben 54,2 ponton állt, vagyis az előző negyedévi adatokhoz képest 1,74 százalékkal esett vissza – adta hírül az indexet saját felmérése alapján megállapító Szlovák Vállalkozói Szövetség.
Fico Hollande-dal ebédel és Putyinnal vacsorázik csütörtökön videó 2016. augusztus 23. | POZSONY, MOSZKVA. Robert Fico miniszterelnök augusztus 25-én, csütörtökön Moszkvában hivatalos vacsorán találkozik Vladimir Putyin elnökkel.
Az SNS-nek nem kellenek a Háló emberei videó 2016. augusztus 23. | POZSONY. Nem fogadja be a Háló parlamenti képviselőit a Szlovák Nemzeti Párt – jelentette be a párt keddi elnökségi ülését követően Andrej Danko, az SNS elnöke, aki mandátumot kapott az Irány-Szociáldemokráciával és a Most-Híddal egy háromtagú koalíció megalakulásáról szóló tárgyaláshoz és a vonatkozó szerződés aláírásához.
Beblavý bízik abban, hogy a Háló nem egyesül a Szlovák Nemzeti Párttal videó 2016. augusztus 23. | POZSONY. Szégyenkeznék, ha a Háló a Szlovák Nemzeti Párttal egyesülne. Ezt a Háló (Sieť) korábbi alapítója, Miroslav Beblavý független képviselő mondta.
Farkas Iván: A kiegyenlített államháztartás csupán az adóterhek megnövelésével érhető el videó 2016. augusztus 23. | POZSONY. A kormány 2018 helyett 2020-ra érné el a kiegyenlített államháztartást. Teljesen egyetértettünk a késleltetéssel, hiszen a célkitűzés elérése kéz a kézben jár az adóterhek megnövelésével – közölte Farkas Iván, a Magyar Közösség Pártja gazdaságpolitikai alelnöke.
Nem végzik majd a szemétben a lejárt szavatosságú termékek? videó 2016. augusztus 23. | POZSONY. Véget érhet az élelmiszerpazarlás, főként a tartós élelmiszerek esetében. A kereskedők eztán a szavatossági idő lejártát követően is elajándékozhatják azokat, mégpedig nem kizárólag a Szlovák Élelmiszerbanknak, hanem bármely, az előzetes feltételeknek megfelelő jótékonysági szervezetnek. Az élelmiszerláncok és a karitatív szervezetek is hajlanak a megoldásra.
Megtiltaná a volt kommunisták és titkosszolgálati emberek párttagságát a KDH videó 2016. augusztus 23. | POZSONY. Alapszabályzatában tiltaná meg volt titkosszolgálati tagok és a velük együttműködő személyek, illetve a kommunista vagy fasiszta ideológiát hirdetőknek és a népi milíciák egykori tagjainak saját soraiba való felvételét a Kereszténydemokrata Mozgalom.
Forrott a levegő a Bonaparte előtt videó 2016. augusztus 23. | POZSONY. Augusztus 22-én, hétfőn folytatódott a Robert Kaliňák elleni tiltakozássorozat a Robert Fico miniszterelnök által is lakott Bonaparte lakópark előtt. A megmozduláson az Emberi Jogok Intézetének aktivistái is megjelentek, akik az ellenzéki képviselők Napóleonként megjelenített képmását a magasba tartva fejezték ki nemtetszésüket annak kapcsán, hogy a tüntetéseket a Szabadság és Szolidaritás, valamint az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek szervezik.
Az ellenzék megvédené a rendőröket és az ügyészeket a politika befolyásától videó 2016. augusztus 22. | POZSONY. Megvédeni a rendőröket és az ügyészeket a felülről jövő beavatkozásoktól, ez a célja annak a törvénymódosítási javaslatnak, amelyet Miroslav Beblavý, Katarína Macháčková, Simona Petrík (mindannyian függetlenek) és Viera Dubačová (OĽaNO-NOVA) ellenzéki képviselők fogalmaztak meg.
Simon nem vesz pártot, de Hlinával megállapodott az együttműködésről videó 2016. augusztus 22. | POZSONY. Nem vásárolja meg magának a nemrég a Kereszténydemokrata Mozgalom élére kerülő Alojz Hlina Polgárok – Občania elnevezésű pártját Simon Zsolt független honatya. Simon azt állítja, hogy a pártvásárlásról szóló híreszteléseket először a Most-Híd terjesztette, most pedig már a Magyar Közösség Pártja is ugyanezt teszi.
Danko a legszimpatikusabb politikus, Kotleba a legkevésbé szimpatikus videó 2016. augusztus 22. | POZSONY. A legszimpatikusabb politikus Andrej Danko házelnök, a Szlovák Nemzeti Párt elnöke (a megkérdezettek 48,5 %-a szerint). Ez a Focus ügynökség által végzett közvélemény-kutatásból derült ki, amelyet az ügynökség 2016. augusztus 11-16 között 1002 személy bevonásával végzett.
Egy hónap alatt kilenc kihelyezett ülést tart a kormány videó 2016. augusztus 22. | POZSONY. Sok tennivaló vár hathetes nyári szabadságidénye után a kormányra. A következő négy hét során kilenc alkalommal tart kihelyezett ülést az egyes régiókban. Az első háromnapos kiszállására már ezen a héten sor kerül. Ma a Fico-kabinet a Kisszebeni (Sabinov) járásban kezdte meg munkáját.
Első  Előző  1 / 547   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 18°C / 18°C
Holnap: 14°C / 27°C
Ógyalla
Ma: 18°C / 18°C
Holnap: 16°C / 28°C
Losonc
Ma: 17°C / 17°C
Holnap: 14°C / 24°C
Kassa
Ma: 13°C / 13°C
Holnap: 8°C / 22°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
746 éveSzent Lajosnak, a francia monarchia, a francia katonák, a gomböntők és szobrászok védőszentjének ünnepe
396 éveBethlen Gábor erdélyi fejedelmet magyar királlyá választották a besztercebányai országgyűlésen.
98 éveMegszületett Leonard Bernstein, amerikai zeneszerző és karmester (West Side Story).
78 évePethő Sándor megalapította a Magyar Nemzet című napilapot.
486 éveMegszületett IV. (Rettegett) Iván, minden oroszok cárja.
Külföld Olaszországi földrengés - 241 halott Olaszországi földrengés - 241 halott Frissítvevideó RÓMA. A közép-olaszországi földrengés halálos áldozatainak száma 247-re emelkedett csütörtökre - jelentette az ANSA olasz hírügynökség. Az áldozatok között külföldiek is vannak. Az olasz polgári védelem csütörtökön délután viszont már azt közölte, hogy több mint kétszáz túlélőt találtak. A korábbi 247-tel ellentétben pedig csökkent az áldozatok száma, a halottak eddigi létszáma 241. Az éjszaka több mint hatvan utórezgés történt, a legerősebb 4,5-ös erősségű volt. Az áldozatok között külföldiek is vannak. Gerillaháborút szorgalmaz az al-Kaida vezetője az Iszlám Állam veresége esetére videó Ajman az-Zaváhiri, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet vezetője csütörtökön videoüzenetet tett közzé. . Kis mértékben csökkent a bevándorlás Nagy-Britanniában videó 2015 márciusa és 2016 márciusa között nettó 327 ezer új bevándorló érkezett Nagy-Britanniába.
Itthon MKP: a közszolgálati média műsoridejének a nemzetiségi arányoknak is meg kell felelnie MKP: a közszolgálati média műsoridejének a nemzetiségi arányoknak is meg kell felelnie videó POZSONY. 2010-ben lépett hatályba a szlovák közszolgálati médiáról szóló törvény, amely kimondja, hogy a műsorstruktúránál figyelembe kell venni a nemzetiségek arányát is. A szlovák közszolgálati televízió és rádió 6 éve nem tartja be a törvénynek ezt a kitételét, ezért az MKP az ügyben – egy törvénymódosítási javaslattal is élve – Marek Maďarič kulturális tárcavezetőhöz fordul. Jelenleg heti 56 percet közvetít az STV magyar nyelven, az arányosság elve szerint ez legalább napi 4 óra magyar műsoridő is lehetne. Heti 56 percet közvetít az STV magyar nyelven, az arányosság elve szerint ez legalább napi 4 óra magyar műsoridő is lehetne. 10 éves történet videó Egy évtized kevés volt, hogy kiderüljön az igazság! Veled vagyunk, Hedvig! - írja a Magyar Közösség Pártja. Folytatódik a Jazz és Bor a bástyák alatt koncertsorozat Komáromban videó Vasárnap a VI. Bástya - Wine Gardenben Radics Gigi és Hodek Dávid közös koncertje lesz.
Magyar világ Lázár: történelmi jelentőségű és súlyú a népszavazás Lázár: történelmi jelentőségű és súlyú a népszavazás videó BUDAPEST. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint történelmi jelentőségű és súlyú az októberi kvótareferendum, és remélhetőleg a választók világos, egyértelmű döntést hoznak, amely megerősíti a kormányt politikai küzdelmében az Európai Bizottsággal. A miniszter szerint ha a választók egyértelmű döntést hoznak, az megerősíti a kormányt küzdelmében az Európai Bizottsággal. Kormányra kerülhet az RMDSZ? videó Az RMDSZ kormányra hívását Calin Popescu Tariceanu szenátusi elnök, az ALDE társelnöke is szorgalmazta. Kövér László: Románia is felismerheti, hogy a magyarság a szövetségese videó Az Országgyűlés elnöke szerint Szerbiában ez a felismerés már megtörtént, Szlovákiában pedig ugyanez érlelődik.
Kultúra Lou Bega koncertje zárja a nyarat Győrben Lou Bega koncertje zárja a nyarat Győrben videó GYŐR. A németországi származású, kubai zenét játszó Lou Bega és zenekara koncertje zárja a Négy Évszak Fesztivál - Nyár nevű rendezvényt a megyeszékhelyen augusztus 26-án, s azon a hétvégén rendezik meg kilencedik alkalommal a Győri Bornapokat. A németországi származású, kubai zenét játszó Lou Bega és zenekara koncertje zárja a Négy Évszak Fesztivál - Nyár nevű rendezvényt Megsemmisítették Banksy híres Kémfülke című graffitijét videó 2014 tavaszán Banksy a brit hírszerzés lehallgatóközpontjától (GCHQ) alig öt kilométerre egy házfalra festette művét. Filmszakmai továbbképzést indít a Dunaversitas videó Egyéves mozgóképszerkesztői, rendezői, operatőri mesterkurzus indul filmes, televíziós gyakorlattal rendelkező fiatalok számára.
Színes Eger díszpolgára lesz Cseh László Eger díszpolgára lesz Cseh László videó EGER. Díszpolgári címet adományoz az egri önkormányzat Cseh László világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes úszónak; a legrangosabb városi kitüntetés adományozásáról a közgyűlés csütörtöki ülésén döntött. A legrangosabb városi kitüntetés adományozásáról a közgyűlés csütörtöki ülésén döntött. Miért fontosak a gasztrofesztiválok? videó A főzőfesztiválokra azért is van nagy szükség, mert így fönnmaradnak a népi hagyományok, alapanyagok. Egy hónapon át az új-zélandi vadonban élt egy cseh turista videó A nőre szerdán találtak rá a hatóságok a hófödte Routeburn túraútvonal mentén lévő kunyhóban. Férje szakadékba zuhant.
Mozaik Nyolc további rákfajta rizikóját emelheti a túlsúly egy új kutatás szerint Nyolc további rákfajta rizikóját emelheti a túlsúly egy új kutatás szerint videó WASHINGTON. A korábban megállapítottakhoz képest nyolc további rákfajta kialakulásának kockázatát növelheti, ha valaki túlsúlyos vagy elhízott - állapította meg egy nemzetközi tudóscsapat által végzett új kutatás. A túlsúly növeli a vastagbél, a nyelőcső, a vese, a mell és a méh daganatos megbetegedésének kockázatát. Lakható bolygót találtak a szomszédos naprendszerben videó Soha ilyen közelségben nem bukkantak még a kutatók egy lehetséges "második Földre". Üvöltésükről ismerik fel egymást az oroszlánok videó Az oroszlánok falkában élnek. Üvöltésük hosszú kilométerekről hallható.
Vélemény Agárdy Gábor: Lokalizmus kontra globalizmus Agárdy Gábor: Lokalizmus kontra globalizmus videó A világ eseményeit figyelő ember értetlenül áll bizonyos események értelmezése előtt, még akkor is, ha a mindenható média igyekszik „megmagyarázni“ mindazt, ami körülöttünk történik… Mert nem csak nézni és fülelni kell, hanem látni és hallani is. Köpöncei Péter: A Most-Híd kiütéssel győzött videó A szürke eminenciások örülhetnek, már nemcsak az egészségügyből fognak szakítani, hanem az autópályákból is. Őry Péter: Stabil kupeckedés videó Ebben az érdekházasságban csak az lehet elégedett, akinek a hozománya elég ahhoz, hogy diktálni/zsarolni tudjon.
Hitélet Ferenc pápa: engedjük, hogy Jézussal együtt mi is megrendüljünk! Ferenc pápa: engedjük, hogy Jézussal együtt mi is megrendüljünk! videó VATIKÁN. A Szentatya augusztus 24-én kivételes módon nem tartott katekézist a szerdai általános kihallgatás keretében, hanem az olaszországi földrengés áldozataiért imádkozott. A Szentatya augusztus 24-én az olaszországi földrengés áldozataiért imádkozott. Lénár Károly atyára emlékeznek Inámban videó A meghurcolt felvidéki magyar katolikus pap szülőfalujában 16:00 órakor kezdődik az ünnepi szentmise. Felszentelték a Szent Jobb ereklyehordozót Makrancon videó A felújított ereklyehordozó eredete sokáig ismertlen volt, mint ahogy azt sem tudták, hogy került a faluba.
Múltunk Nem találtak sem vonatot, sem alagutat az állítólagos náci aranyvonat keresői Nem találtak sem vonatot, sem alagutat az állítólagos náci aranyvonat keresői videó VARSÓ. Nem találtak sem vasúti szerelvényt, sem alagutat az állítólagos náci aranyvonat keresői Lengyelországban. Egy német és egy lengyel amatőr történész egy hete fogott lázas ásatásba a délnyugat-lengyelországi Walbrzych közelében. Ötvenhatos emlékművet emelnek Manhattanben videó Kumin Ferenc New York-i magyar főkonzul szerint jelentős esély van arra, hogy idén október 23-án felavathatják a művet. Ritka avar kori lelet került elő Hajdú-Bihar megyében videó A most feltárt aranytárgy Hajdú-Bihar megyében egyedülálló, de az egész Kárpát-medencében is különleges.
Fő támogatónk