2017. október 17., kedd - Hedvig
Cikkek közt...  Videók közt...  
Egyre több hazai terméket vásárolunkvideó 2017. október 16., hétfő 19:20 POZSONY. Növekvő tendenciát mutat a vásárlói patriotizmus Szlovákiában, egyre többen akarnak hazai termékeket vásárolni – derül ki a GfK társaság felméréséből, amelyet rendszeresen elkészítenek a Kérjünk szlovákot! elnevezésű, hazai gazdaságot támogató kampánnyal együttműködve.
Az összefirkált szavazólap is érvényes videó 2017. október 16. | POZSONY. A megyei választásokon a választók voksa abban az esetben is érvényes, ha a szavazólap maszatos, tépett, összefirkált vagy áthúzott, esetleg utólag beírt neveket tartalmaz, viszont egyértelműen ki kell derülnie, kire adta le voksát az adott választó.
Közel egymillió személy ellen folyik végrehajtás az országban videó 2017. október 16. | POZSONY. Napjainkban 968 986 fizikai személy ellen folyik végrehajtás Szlovákiában. A rekordot egy olyan személy tartja, aki ellen 144 végrehajtás van folyamatban.
Letartóztatták a Most-Híd járási elnökét videó 2017. október 16. | POZSONY, IGLÓ. Péntek tizenharmadika bizonyos személyek számára valóban szerencsétlenül végződött. A rendőrség ugyanis az egyik legnagyobb akciója, az említett napon zajló SHARK során 13 személyt vett őrizetbe, köztük a Most-Híd iglói járási elnökét, Stanislav V. megyei képviselőt is.
Szlovákia lakosságának közel egyötödét fenyegeti szegénység videó 2017. október 16. | POZSONY. Szlovákiában a múlt évben a népesség 18,1 százaléka volt kitéve az elszegényedés vagy a szociális kirekesztés veszélyének – derült ki az az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat által hétfőn közzétett adatokól.
Jogerőssé vált Lipšic büntetése videó 2017. október 16. | POZSONY. Már jogerős a Daniel Lipšic ügyvéd és volt politikus által tavaly szeptemberben okozott közlekedési balesetért korábban kiszabott feltételes szabadságvesztés.
Megyei választások– Siker esetén néhány parlamenti képviselő lemond mandátumáról videó 2017. október 16. | POZSONY. A Szabadság és Szolidaritás, valamint az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek megyei elnökjelöltjei, akik egyúttal parlamenti képviselők is, a megye élére való megválasztásuk esetén lemondanak parlamenti mandátumukról. Az Irány-Szociáldemokrácia jelöltjei maradnak, a Mi Szlovákiánk Néppárt jelöltjei nem adtak egyértelmű választ a kérdésre.
Kormánypárti javaslatok és rendkívüli ülés vár a képviselőkre videó 2017. október 16. | POZSONY. Sólymos László környezetvédelmi minisztertől, Ján Richter munkaügyi minisztertől és Tomáš Drucker egészségügyi minisztertől várnak törvényjavaslat-csomagok a honatyákra a parlament 21. ülésének második hetében, amely október 17-én, kedden folytatódik. A hét folyamán Andrej Danko házelnöknek az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülést is össze kell hívnia, amely a Radomír Bžán ügyvédi irodájának kifizetett magas honoráriummal foglalkozik majd.
Az SNS is kaphat egy miniszterelnök-helyettesi posztot videó 2017. október 16. | POZSONY. Sajtóértesülések szerint Gabriela Matečná mezőgazdasági miniszter lehet a kormány új miniszterelnök-helyettese. Erről Robert Fico miniszterelnök és Andrej Danko házelnök, a Szlovák Nemzeti Párt elnöke állapodott meg.
Szlovákia a vonatok terén is az európai ranglista végén kullog videó 2017. október 16. | POZSONY. Bár nőtt a vonatok száma Szlovákiában, ám a fejlettebb országokkal nem tudjuk felvenni a versenyt. A diákok és a nyugdíjasok díjmentes vasúti utazása közel három évvel ezelőtt vette kezdetét, ami az utasok számának megnövekedését eredményezte, emellett a szerelvények részleges korszerűsítésére is sor került és bővült a szolgáltatások köre, de a hazai lakosság továbbra is szívesebben ül autóba.
Matovič megint nem kap fizetést videó 2017. október 16. | POZSONY. Az ellenzéki OĽaNO mozgalom vezetője, Igor Matovič megint nem kapja meg képviselői fizetését és a további juttatásokat. Andrej Danko házelnök nem ismerte el szeptemberi parlamenti hiányzásait. Danko döntését a parlament a honlapján tette közzé.
Nem tudni, meddig lesz kettős termékminőség a piacon videó 2017. október 15. | POZSONY. Nehéz megmondani, meddig létezik majd kettős termékminőség a piacon – nyilatkozta a Szlovák Rádió és Televízió 5 perccel 12 előtt című vitaműsorában Gabriela Matečná mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter.
Jelentősen nőhet az éjszakai műszakokért járó pótdíj videó 2017. október 15. | POZSONY. Az éjszakai műszakokért járó 20 százalék pótdíj helyett a pótdíjemelés elérheti akár az egy óráért járó minimálbér felét is – jelezte a TA3 Politikában című vitaműsorában Branislav Ondruš, a munkaügyi tárca államtitkára.
Fico: ha az ellenzék színházat akar, ám legyen! videó 2017. október 15. | POZSONY. A Bžán ügyvédi iroda jutalmazásával kapcsolatban a jövő hétre összehívott rendkívüli parlamenti ülés egy „vödörnyi” mocsokról szól majd – jelentette ki Robert Fico kormányfő a TA 3 Politikában című vitaműsorában hozzáfűzve, hogy az ellenzék csupán színházat akar.
Már 2002 személyt fosztottak meg szlovák állampolgárságától videó 2017. október 15. | POZSONY. A hatályban lévő állampolgársági törvény alapján a 2010. július 17-e és 2017. október 11-e között eltelt időszakban már 2002 személyt fosztottak meg szlovák állampolgárságától. Közülük a legtöbben, 519-en a cseh állampolgárság felvétele miatt lettek megfosztva a szlováktól. A magyar felvétele miatt eddig 98-an veszítették el a szlovákot – derül ki a belügyi tárca statisztikai adataiból.
A szakszervezet alacsonyabb nyugdíjkorhatárt akar videó 2017. október 15. | POZSONY. Néhány száz szakszervezeti tag szombaton Pozsonyban a Munka-, Szociális és Családügyi Minisztériuma előtt kérte, hogy korábban mehessenek nyugdíjba az emberek, és azt, hogy a nyugdíjkorhatár maximálisan 64 év legyen.
Egyfordulós megyefőnök-választás vár a lakosságra videó 2017. október 15. | POZSONY. Három hét múlva, 2017. november 4-én, szombaton megnyílnak az országban a szavazóhelyiségek és ismét megyefőnököket, illetve megyei képviselőket választhat az ország lakossága annak nyolc megyéjében. Megyei önkormányzati választásokra Szlovákia történetében ötödször kerül sor, s ez lesz az első alkalom, hogy a megyei elnökökről egyfordulós szavazás keretén belül döntünk.
Hitelhisztéria: a bankok egymás elől halásszák el az ügyfeleket videó 2017. október 14. | POZSONY. Fél év telt el azóta, hogy szigorodtak a jelzáloghitelhez való hozzájutás feltételei. A jelzáloghitel-hisztéria enyhén alábbhagyott, de azok, akik lakásvásárlást terveznek, új utakat találtak, hogyan juthatnak kölcsönhöz. A bankok között egyre nagyobb konkurenciaharc folyik, képesek egymás elől „elhalászni” az ügyfeleket.
Fico: nagy bírósági perek esetén mindig különleges szerződés kell videó 2017. október 14. | az olyan nagy bírósági perekben, amelyeknek a Szlovák Köztársaság szereplője – fejtette ki Robert Fico miniszterelnök a közszolgálati rádió Szombati Párbeszédek c. politikai vitaműsorában annak a sikerdíjnak a kapcsán, amelyet Radomír Bžán ügyvédi irodájának kellett volna kifizetni, amiért sikeres kimenetelű perben képviselte az országot a bősi vízerőművért folytatott perben.
POZSONY. Az állam jogi képviselete tekintetében mindig különleges szerződéseket kellene alkalmazni
Hrabko és Chmelár szerint Kotleba esélyes, de mindent elbukhat videó 2017. október 14. | POZSONY. Noha Besztercebánya megyében a felmérések Ján Lunter független jelöltet kezelik esélyesként a megyefőnöki posztért folytatott versengésben, főként alacsony részvétel esetén mégis a jelenlegi megyei elnök, Marian Kotleba, a Mi Szlovákiánk Néppárt (ĽSNS) vezére számít a legerősebb jelöltnek– mondta a Teraz.sk internetes portál TABLET.TV című műsorának vendégeként Eduard Chmelár politikai elemző és vitapartnere, Juraj Hrabko publicista.
A részvételt is befolyásolja a megyei választások rugalmatlan rendszere videó 2017. október 14. | POZSONY. Ha netán valaki éppen nem lesz otthon a megyei önkormányzati választások idején, s ennek ellenére szeretné leadni szavazatát, annak sajnos pechje van. A parlamenti választásoktól és az államfőválasztástól eltérően ugyanis ez esetben csakis állandó lakhelyünkön adhatjuk le voksunkat.
Megyei választások: Kotleba-ellenes összefogás Besztercebánya megyében videó 2017. október 14. | BESZTERCEBÁNYA. A Magyar Közösség Pártja a november negyedikei megyei választásokon 15 képviselőjelöltet indít Besztercebánya megyében. Marian Kotleba jelenlegi megyefőnök legyőzése érdekében több ellenzéki párt a kormánypártokkal együtt Ján Lunter független megyeelnök-jelöltet támogatja. A megyében kialakult helyzetről és az MKP kampánystratégiájáról Csúsz Pétert, az MKP megyei frakcióvezetőjét kérdeztük.
Újabb áldozatát szedte a Közszféra-partner Jegyzék videó 2017. október 14. | POZSONY. Újabb áldozatát szedte a Lucia Žitňanská igazságügyi miniszter által szorgalmazott, a postafiókcégek visszaszorítását célzó nyilvántartás, a Közszféra-partner Jegyzék (RPVS).
Kaliňák: Schengent veszélyeztetik az indokolatlan határellenőrzések videó 2017. október 13. | POZSONY. Ha új okokat ötlünk ki a schengeni övezethez tartozó tagállamok belső határainak ellenőrzésére, akkor ez eróziót, végső soron pedig Schengen összeomlását okozhatja – mondta Robert Kaliňák belügyminiszter az uniós igazságügyi és belügyminiszterek tanácsának luxemburgi tanácskozásán.
Bžán-ügy: rendkívüli ülést hívna össze az ellenzék videó 2017. október 13. | POZSONY. Elegendő aláírást sikerült összegyűjteniük az ellenzéki képviselőknek egy rendkívüli parlamenti ülés összehívásához, amelyen Radomír Bžán ügyvéd a bősi vízmű perével kapcsolatos magas honoráriumát szeretnék megvitatni.
Grezsa: Második szakaszába lép a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program videó 2017. október 13. | NAGYMEGYER. A Kárpát-medencei óvodafejlesztési program második ütemét közel 21,5 milliárd forinttal támogatja a magyar kormány, a program folytatásaként 77 új óvoda épül és 217 intézményt újítanak fel - mondta Grezsa István kormánybiztos pénteken Nagymegyeren, a felvidéki magyar polgármesterek és képviselők VII. Önkormányzati Szabadegyetemén.
Fico: az EU jövőjéről az összes tagállam részvételével kell párbeszédet folytatni videó 2017. október 13. | POZSONY. Az Európai Unió jövőjéről folytatott diskurzusnak az összes tagállam részvételével kell zajlania - jelentette ki Robert Fico kormányfő a kettős termékminőség gyakorlatának a megszüntetéséért Pozsonyban pénteken megrendezett találkozón, ahol a visegrádi négyek kormányfői egy 5 pontos állásfoglalásban közös - az unió jövőjére vonatkozó - alapvetéseiket is megfogalmazták.
Fico: Európában nem lehetnek másodosztályú fogyasztók videó 2017. október 13. | POZSONY. Európában nem lehetnek másodosztályú fogyasztók, a kettős termékminőség gyakorlatára összeurópai megoldást kell találni - jelentette ki Robert Fico kormányfő azon a pozsonyi találkozón, amit a kettős termékminőség gyakorlatának a megszüntetéséért tartanak a visegrádi négyek kormányfőinek, illetve az összes uniós tagország képviselőinek és az uniós szakpolitikusoknak a részvételével pénteken.
MKP: Szlovákia tényleg megtámadta a kisebbségvédelmi kezdeményezést videó 2017. október 13. | POZSONY. A sajtóban korábban megjelent hírek után a szlovák külügyminisztérium hivatalosan is megerősítette a Magyar Közösség Pártjának, hogy Szlovákia Románia oldalán csatlakozott ahhoz a luxemburgi bírósági perhez, amelynek célja a Minority SafePack európai kisebbségi kezdeményezés ellehetetlenítése.
Gondjai támadnak a parlamentnek a javaslatok megtárgyalásával videó 2017. október 13. | POZSONY. Gondjai támadtak a törvényhozásnak a benyújtott törvényjavaslatok megtárgyalásával az éppen folyó ülésen, mivel a javaslatok előterjesztői nem tartózkodnak az ülésteremben, ugyanakkor szeretnék, ha javaslataikat a plénum megtárgyalná. Mivel azonban reggel óra nem tartózkodnak az ülésteremben, javaslataikat nem tudják előterjeszteni, így a vonatkozó vita sem veheti kezdetét.
Libériai telefonbetyárok zaklatják hívásaikkal a lakosságot videó 2017. október 13. | POZSONY. A napokban több polgár is azzal az észrevétellel kereste meg a JOJ kereskedelmi televízió szerkesztőségét, hogy ismeretlen, libériai telefonszámokról kaptak hívást. A telefonbetyárok rövid hívásaikkal megpróbálják visszahívásra sarkalni a hívott félt. Az adott szám visszahívása azonban természetesen pénzbe kerül.
Első  Előző  1 / 647   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 10°C / 22°C
Holnap: 8°C / 22°C
Ógyalla
Ma: 9°C / 22°C
Holnap: 7°C / 23°C
Losonc
Ma: 8°C / 20°C
Holnap: 7°C / 19°C
Kassa
Ma: 7°C / 20°C
Holnap: 7°C / 20°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
25 éveA Szegénység elleni küzdelem világnapja
214 éveMegszületett Deák Ferenc, akit kortársai "a haza bölcsé"-nek neveztek megfontoltsága és tisztessége miatt.
764 éveMegszületett Szent Ivó, a jogászok védőszentje.
569 éveA Rigómezei csatában a Hunyadi János vezette keresztény sereg vereséget szenvedett az oszmán hadseregtől.
465 éveBefejeződött az egri vár ostroma, a török hadsereg megkezdte az elvonulást.
Külföld Kurznak szabad keze van a koalícióalakításban Kurznak szabad keze van a koalícióalakításban videó BÉCS. Sebastian Kurznak, az ausztriai parlamenti választáson győztes Osztrák Néppárt (ÖVP) elnökének szabad keze lesz a koalíciós tárgyalásokon - erősítették meg a párt köreiből hétfőn az osztrák közmédia, az ORF jelentése szerint. Kurz már nyilatkozott arról, hogy a koalíciós egyeztetéseket csak azután kezdi meg, ha meglesz a választás hivatalos végeredménye. Már halálos áldozatai is vannak az Ophelia trópusi viharnak Frissítvevideó Több mint százezer lakásban szűnt meg az áramszolgáltatás hétfőn az Ír Köztársaságban. A katalán elnök párbeszédre kérte a spanyol kormányfőt Frissítvevideó Carles Puigdemont katalán vezető két hónapos tárgyalási időszakot javasolt a konfliktusból kivezető út megtalálása érdekében.
Itthon III. Ág Tibor Emléknapok Szvorák Katalin-koncerttel és Somogyi Győző-kiállítással III. Ág Tibor Emléknapok Szvorák Katalin-koncerttel és Somogyi Győző-kiállítással videó ALSÓBODOK. Az előző években Pogrányban, majd Gímesen tartott Ág Tibor Emléknapokat a 2013 nyarán elhunyt felvidéki népzenekutató–karnagy-zeneszerző, Ág Tibor és munkássága iránti főhajtás jeleként a Csemadok két érintett alapszervezete, illetve nyitrai területi választmánya, valamint a martosi Feszty Árpád Művelődési Park. Idén október 21-22-én az alsóbodoki kultúrházban lesz a folytatás. Október 21-22-én az alsóbodoki kultúrházban tartják meg a III. Ág Tibor Emléknapokat, amelynek portálunk a médiapartnere. Végső búcsút vettek Papp Sándortól videó A pozsonypüspöki temetőben végső búcsút vettek a Pátria Rádió volt főszerkesztőjétől, akit hatvanegy éves korában ért a halál. Nyelvek napja a Neratovicei téri szakközépiskolában videó A Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola diáksága ismét bekapcsolódott a Nyelvek Európai Napja programsorozatba.
Magyar világ Egymillió új magyar állampolgár lehet az év végéig Egymillió új magyar állampolgár lehet az év végéig videó CLEVELAND. 2017 végéig egymillióra nő az új magyar állampolgárok lélekszáma - közölte Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára Clevelandben. Szilágyi Péter helyettes államtitkár a Regionális Diaszpóra Tanács clevelandi értekezletén vett részt. Az év határontúli magyar vállalata a Vitaflóra Gúta Malomipari Vállalat lett videó A Figyelő Top200 díjátadó gáláján hét kategóriában osztottak ki díjakat a magyar, illetve a magyar székhelyű vállalkozások között. A V4-ek talán soha nem voltak ilyen egységesek a közös fellépésben videó Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke "nem véletlenül" invitálta munkavacsorára a V4-ek kormányfőit.
Kultúra A Szent István-bazilikában búcsúztatják Aradszky Lászlót A Szent István-bazilikában búcsúztatják Aradszky Lászlót videó BUDAPEST. Aradszky László táncdalénekes temetési szertartását október 28-án tartják a Szent István-bazilikában. Családja közleményben tudatta a rajongókkal és a barátokkal a temetés napját és helyszínét. Verdi Requiemje csendül fel a Szent István-bazilikában október 23-án videó A hangversenyen, amely egyúttal halottak napi megemlékezés is, Virágh András karmester vezényel. Fábri Zoltán, az irodalmi művek megfilmesítője 100 éve született videó A magyar filmművészet kimagasló alakja, Fábri Zoltán filmrendező, háromszor kapta meg a Kossuth-díjat.
Színes Elutasította a bíróság a Salvador Dalí elleni apasági keresetet Elutasította a bíróság a Salvador Dalí elleni apasági keresetet videó MADRID. Elutasította a bíróság hétfőn azt az apasági keresetet, amelyet a 61 éves Pilar Abel indított, azt állítva, hogy biológiai apja Salvador Dalí világhírű festőművész volt. A bíróság arra hivatkozva hozta meg döntését, hogy az elvégzett DNS-vizsgálatok nem igazolták a rokonságot. Steven Seagalt is szexuális zaklatással vádolják videó Úgy látszik, nem Harvey Weinstein az egyetlen, aki visszaél a hatalmával a filmiparban. Nem tartott még ilyen erős hurrikán Európa felé videó Meteorológiai kuriózum az Ophelia hurrikán, amely hétfőn éri el a Brit-szigeteket.
Mozaik Először észleltek neutroncsillag-összeolvadásból származó gravitációs hullámokat Először észleltek neutroncsillag-összeolvadásból származó gravitációs hullámokat videó Először sikerült kutatóknak közvetlenül észlelniük neutroncsillag-összeolvadásból származó gravitációs hullámokat az amerikai lézer interferométeres gravitációshullám-vizsgáló obszervatórium (LIGO) és olaszországi párja, a VIRGO detektoraival, az ütközést kísérő fényjelenséget is megtudták figyelni mintegy 70 földi és űrtávcsővel. Az ütközést kísérő fényjelenséget is megtudták figyelni mintegy 70 földi és űrtávcsővel. Hatalmas mennyiségű üvegházhatású gázt bocsátanak ki az óceánokban élő kagylók és férgek videó A szakemberek szerint a tengeri teremtmények metánkibocsátása nagyjából 20 ezer tejelő tehén "teljesítményével" érhet fel. Az óceánok védelmére szólított fel David Attenborough videó A műanyagok használatának visszaszorításáért küzd David Attenborough, brit természettudós, dokumentumfilmes.
Vélemény Aich Péter: Demokrácia és egyéb jelszavak Aich Péter: Demokrácia és egyéb jelszavak videó Szörnyülködve veszem tudomásul, mennyi nemes és fennkölt eszme irányítja az életünket. Demokrácia! Ugye, milyen szép? Meg az igazság. Vagy a másság elfogadása. Szépen hangzik továbbá az egység is, a stratégiai érdek, tolerancia, humanista segély, megértés, meg hasonlók. Ezt ragozzák egyre többen, ez uralja szemléletünket – bár sajnos csak a proklamáció szintjén. Lassan már nem is merem használni ezeket a fogalmakat, mert szinte kizárólag kiforgatva, félreértelmezve, önzőn használják. Agárdy Gábor: Ejnye, ejnye, Spanyolország! videó Hát nagyjából ennyit a spanyol demokráciáról egy kis EU-s farvízzel... Horony Ákos: Sánta Rigó videó Az államtitkár a hivatalból induló ellenőrzések ellen tenni nem tud, de pártja elvárásainak megfelelően beszélni azért tud.
Hitélet Világméretű megállapodást sürgetett Ferenc pápa a biztonságos és szabályozott migrációért Világméretű megállapodást sürgetett Ferenc pápa a biztonságos és szabályozott migrációért videó RÓMA. Világméretű megállapodást sürgetett a biztonságos, szabályozott és rendezett migráció érdekében Ferenc pápa az éhezés és a migráció kapcsolatáról mondott beszédében az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) római székházában hétfőn. A pápa az éhezés és a migráció kapcsolatáról mondott beszédében az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) székhában. Ferenc pápa szentté avatta az Újvilág első keresztény mártírjait videó A pápa három tizenéves fiút, és további 32 személyt, zömükben szintén mártírokat avatott szentté. Balog: be kell töltenünk azt a teret, ami nekünk adatott videó "Mert ha mi nem töltjük be, akkor betöltik mások, és valami olyan fog hiányozni az európai világból, amit csak mi tudunk adni".
Múltunk Megkerültek John F. Kennedy Jr. ellopott egyetemi dokumentumai Megkerültek John F. Kennedy Jr. ellopott egyetemi dokumentumai videó WASHINGTON. Egy online aukciós oldal 85 ezer dollárért kínálta fel eladásra John F. Kennedy Jr., az 1963-ban meggyilkolt Kennedy amerikai elnök fia egyetemi dokumentumait, amelyeket a Brown Egyetem szerint elloptak. Egy online aukciós oldal 85 ezer dollárért kínálta fel eladásra az ellopott egyetemi dokumentumokat. A kurtizán, aki kémet játszott - 100 éve végezték ki Mata Harit videó A negyvenegy éves Mata Hari 1917. október 15-én a vincennes-i erődben állt a kivégzőosztag elé. Magyar emlékek nyomában: Szalay József – Szczawnica videó Sok magyar emléket őriz a szlovák határ mellett fekvő dél-lengyelországi üdülővároska, Szczawnica.
Fő támogatónk