2018. február 18., vasárnap - Bernadett
Cikkek közt...  Videók közt...  
Hrabko: Kiska talán befejezi, de Fico ismét a kormányfői posztra törvideó 2018. február 17., szombat 14:09 POZSONY. Juraj Hrabko publicista a Teraz.sk internetes hírportál TABLET.TV c. műsorában nyilatkozva kifejtette, vélhetően nem igazolódnak be azok a sajtóban szárnyra kapot feltevések, amelyek szerint Robert Fico miniszterelnök még jelen választási időszakban lemond a kormányfői tisztségről, hogy az Alkotmánybíróság elnöki posztját pályázza meg. Hrabko ezzel szemben reálisabbnak tartja azokat a szintén meg nem erősített információkat, hogy Andrej Kiska köztársasági elnök már nem kíván versenyre kelni az államfői posztért.
A Most–Híd több önkormányzati képviselőt szeretne videó 2018. február 17. | POZSONY. A Most-Híd a közelgő helyhatósági választásokon 10 százalékkal szeretné emelni helyi önkormányzati képviselőinek számát – nyilatkozta a szombati országos tanácsülést követően Jakab Elemér parlamenti képviselő. A párt mérlegeli, hogy saját jelölttel vág
A legtöbb munkanélküli a szakközépiskolák végzősei közül kerül ki videó 2018. február 17. | A legtöbb munkanélküli a szakközépiskolák végzősei közül kerül ki. A risztó helyzet azt mutatja, feltétlenül szükség van a szakközépiskolákban a stratégiai tervezésre – jelentette ki Ján Richter munkaügyi miniszter a munkapiaci helyzet előzetes felmérésével foglalkozó konferencián.
Két liberális, két vélemény videó 2018. február 17. | Richard Sulík, a Szabadság és Szolidaritás párt elnöke Štefan Hríb Pod lampou klubjában találkozott és folytatott beszélgetést különböző témákról a Progresszív Szlovákia vezetőjével, Ivan Štefunkóval. Az egyik téma éppen a migráció volt. Sulík ezzel kapcsolatban kijelentette, Szlovákia számára nem jelentene gondot 8 000 migráns egyszeri befogadása. Ivan Štefunko lényegében ugyanezt állította. Véleménye szerint „ezt az országot” a migránsok befogadása egyáltalán nem destabilizálná.
Összevonnák az EP-választásokat az államfőválasztással videó 2018. február 17. | POZSONY. Az európai parlamenti képviselők szerint össze kellene vonni a 2019. évi európai parlamenti választásokat az államfőválasztással - erősítette meg a kereskedelmi JOJ televíziónak Monika Beňová EP-képviselő, aki csütörtökön a pozsonyi parlamentbe látogatott.
Az SaS-nek már van államfőjelöltje Kiska helyett videó 2018. február 17. | POZSONY. A Richard Sulík vezette Szabadság és Szolidaritásnak (SaS) már ott lapul a tarsolyában az a név, amelyet abban az esetben kíván előhúzni, ha a hivatali idejét töltő Andrej Kiska köztársasági elnök végül úgy határozna, hogy nem kívánja magát újfent megmérettetni az államfői posztért.
Kotlebáék szerint a többségnek is kell egy kormánybiztos videó 2018. február 17. | POZSONY. A Marian Kotleba vezette Mi Szlovákiánk Néppárt elejét kívánja venni a pozitív diszkriminációnak. A párt törvénymódosítás révén kívánja elérni azt, hogy amennyiben a kormány valamely nemzeti kisebbség részére posztot hoz létre, akkor automatikusan a többségi nemzet érdekeit védő hivatalt is alakítson ki. Szándékáról pénteki, pozsonyi sajtótájékoztatóján informált a párt képviselője, Milan Uhrík.
Átlagosan 1,73 percet késtek 2017-ben a ZSSK vonatai videó 2018. február 17. | POZSONY. Átlagosan 1,73 percet késtek a 2017-es esztendőben a Szlovák Vasúttársaság szerelvényei figyelembe véve az indított vonatok számát. A célállomáson átlagosan 17 percet kellett várni a késésben lévő szerelvényre – derül ki a ZSSK adataiból.
Kevés az általános és gyermekorvos Szlovákiában videó 2018. február 17. | POZSONY. Az országban dühöng az influenzajárvány, s míg a betegek egy része szitkozódik, amiért órákat kell várni az orvosi rendelők várótermében, mások inkább nyugodtan ülnének, csak lenne egy orvos a közelükben. Az általános és gyermekorvosok hiánya évről évre nagyobb gondot okoz.
A lakosságnak megközelítőleg a fele ajándékozza el adója két százalékát videó 2018. február 17. | POZSONY. A lakosságnak megközelítőleg a fele ajándékozza el adója két százalékát – derül ki a Človek v ohrození civil szervezet megrendelésére a 2muse társaság által februárban 1 030 személy bevonásával készített felméréséből.
Folytatódik az influenzajárvány videó 2018. február 16. | POZSONY. Folytatódik az influenzajárvány. A járóbeteg-rendelők a héten 112 818 heveny légúti megbetegedésről adtak számot, beleértve az influenzát is. A héten 410 óvodában, illetve alap- és középiskolában szünetelt a tanítás az influenzajárvány okán.
Leggyakrabban munkahelyváltással próbáljuk növelni jövedelmünket videó 2018. február 16. | POZSONY. Szlovákia lakosságának legnagyobb része a bére növelésének leghatékonyabb módjának az új munkahely keresését tartja – derül ki a Paylab.com nemzetközi felméréséből.
Losoncig teljes profilú, Rimaszombatig és Rozsnyóig félprofilú lesz az R2-es videó 2018. február 16. | VÁMOSFALVA. Teljes profilúként épülnek meg az R2-es gyorsforgalmi út Krivántól Losoncig vezető egyes szakaszai, míg a Rimaszombat és Rozsnyó irányába vezető szakaszok félprofilúként készülnek el – közölte Vámosfalván Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter.
Befejezte a Bašternák-ügy kivizsgálását a rendőrség videó 2018. február 16. | POZSONY. Vádemelési javaslattal zárta le a kétes hírű vállalkozó, Ladislav Bašternák adóügyeinek kivizsgálását a rendőrség – tájékoztat az Aktuality.sk hozzátéve, hogy az értesülést a bűnügyi rendőrséghez közeli forrás is megerősítette.
Hazaszállították Pavlovský őrnagy holttestét videó 2018. február 16. | POZSONY. Hazahozta a kormány különgépe a 2018. február 14-én, szerdán elhunyt, az ALTHEA hadművelet keretében Bosznia-Hercegovinában szolgált Peter Pavlovský őrnagy holttestét. A gép fedélzetén Peter Gajdoš védelmi miniszter és Milan Maxim vezérkari főnök is ott tartózkodott.
Élelmiszerellenőrzés: több mint egy tonna gyümölcs és zöldség nem felelt meg videó 2018. február 16. | POZSONY. Az Állami Állategészségügyi és Élelmiszer-felügyeleti Hivatal az idei év elején azt ellenőrizte kiemelten, hogy a szlovákiai boltokban árusított friss gyümölcs- és zöldség minősége mennyire felelt meg az előírásoknak. A pénteken közzétette eredmények szerint az ellenőrök több mint egy tonna nem megfelelő termékre bukkantak.
Richter szerint az ellenzék demagóg kampányt folytat videó 2018. február 16. | POZSONY. Az ellenzék egy része többször is távozásra szólította fel Ján Richter munkaügyi minisztert azért, mert állítólag túl lassan cselekedett a galántai Tiszta nap nevelőintézet ügyében. Ezzel de facto a törvények, illetve az érintett felek és személyek alapvető jogainak megszegésére szólítanak – jelentette ki Michal Stuška, Richter szóvivője hozzátéve, a tárcavezető Kedvét szegte az ellenzék demagóg kampánya.
Államosítanák a szlovák közmédiát? videó 2018. február 16. | POZSONY. Bár a Szlovák Rádió és Televízió vezérigazgatója, Jaroslav Rezník továbbra is állítja, hogy kitart a koncessziós illetékek megtartásánál, nem zárja ki, hogy végül mégis megszűnnek. A végső döntés a képviselők kezében van.
Chmelár köztársaságielnök-jelöltségét fontolgatja videó 2018. február 15. | POZSONY. Köztársaságielnök-jelöltségét mérlegeli Eduard Chmelár – jelentette be a napokban a Facebook közösségi oldalán a neves politikai elemző és pedagógus.
Pénzügyi csoportok kezébe kerülhet a média videó 2018. február 15. | POZSONY. A közelmúltban több lapot és folyóiratot is megvásárolt a Penta pénzügyi csoport. Egyes hírforrások szerint a Markíza TV-t is birtokló CME társaság megvétele iránt ugyancsak érdeklődést mutat. Mindezt a médiatulajdonlás kereszteződésének tilalma ellenére teszi.
Szlovákiában nem akarnak munka után utazni, elköltözni videó 2018. február 15. | POZSONY. Fokozatosan csökken a szlovákiai állástalanok munkahellyel kapcsolatos mobilitása. A munkaerő elmélyülő hiányával összhangban csökken a munka utáni utazás, illetve elköltözés iránti hajlandóság – bizonyítja a HR Aliancia által az AKO közvélemény-kutató ügynökségnél megrendelt felmérés. Az adatgyűjtés tavaly december 7. és 20. között 300 személy közreműködésével zajlott.
Most-Híd: A kisebbség által lakott községekben kétnyelvűek lehetnek a közlekedési jelzőtáblák videó 2018. február 15. | POZSONY. Kétnyelvűek lehetnek a közlekedési jelzőtáblák a kisebbségek által lakott községekben – tájékoztattak a Most-Híd képviselői. „Elhárítottuk az adminisztrációs akadályokat a szöveggel ellátott kétnyelvű közlekedési táblák bevezetése elől” – jelentette be sajtótájékoztatója alkalmával Bukovszky László kisebbségi kormánybiztos.
A rendőrség átkutatja a pozsonyi ügyfélközpontot videó 2018. február 15. | Egy névtelen bejelentés szerint bomba van a Tomašík utcai ügyfélközpontban. A belügyminisztérium közölte, hogy az épületet lezárták és a rendőrség alakulatai átkutatják.
Kevesebb ideig kell várni a műtétekre Szlovákiában videó 2018. február 15. | POZSONY. Egyes kórházakban már csak legfeljebb négy napot kell várni a CT vizsgálatra. A csípő- vagy térdízületi problémák esetén azonban 100 napos várakozás előzi meg a műtétet.
„Fehér söpredéknek“ nevezhet embereket az újságíró videó 2018. február 15. | POZSONY. Örülhet Arpád Soltész újságíró, mert bár a rendőrség korábban büntetőeljárást indított ellene egy gyűlöletkeltő bejegyzése miatt, amelyben a fehér fajhoz tartozó embereket rágalmazta, ám az ügyész leállította az eljárást. Lépését azzal indokolta, hogy a vizsgálati aktákban szereplő bizonyítékok nem indokolják az állítólagos szélsőséges tett kapcsán a büntetőeljárás folytatását.
Jourová aggódik a Szlovákiában élő roma gyerekek helyzete miatt videó 2018. február 15. | BRÜSSZEL. Věra Jourová, igazságügyért,fogyasztóvédelemért és a nemek közti egyenlőségért felelős európai biztos szerint elképzelhetetlen, hogy Európa szívében napjainkban mindennapi gyakorlat legyen a roma gyerekek hátrányos megkülönböztetése és iskolai szegregációja. Az uniós politikus Szlovákiára utalt, hiszen szavai a szlovák oktatási miniszterrel tartott megbeszélés után hangzottak el.
Fico tényleg befejezné politikai pályafutását? videó 2018. február 15. | POZSONY. Úgy tűnik, hogy Robert Fico miniszterelnök nagy változásokat tervez pártja, az Irány-Szociáldemokrácia berkein belül és saját posztját illetően is. Pártberkekben azt suttogják, hogy alkotmánybíró akar lenni, de ezt egyelőre tagadja. Hatalmas tervei vannak azonban a Smerrel, amelyet negyedszer is a kormányra akar juttatni.
Nincs elég vasutas videó 2018. február 14. | POZSONY. A Szlovák Államvasutak jelenleg 218 új alkalmazottat keres. Elsősorban Nyugat- és Közép-Szlovákiában mutatkozik hiány vasutasokból. A ŽSR fiatalokkal töltené fel az állományát.
A második szociális csomagon dolgozik a kormánykoalíció videó 2018. február 14. | POZSONY. A kormánykoalíció a jövő évben életbe lépő második szociális csomagjának bemutatására készül – jelezte Robert Fico miniszterelnök szerdán azt követően, hogy a parlament jóváhagyta a Munka törvénykönyvének módosítását, melynek értelmében májustól emelkednek a bérpótlékok.
Életét vesztette egy szlovák katona Bosznia-Hercegovinában videó 2018. február 14. | POZSONY. Életét vesztette szerdán egy szlovák katona, Peter Pavlovský őrnagy Bosznia-Hercegovinában, ahol az ALTHEA hadművelet keretében tartózkodott – közölte Danka Capáková, a védelmi minisztérium szóvivője.
Andrej Kiska nem indul az elnökválasztáson? videó 2018. február 14. | POZSONY. Sajtóértesülések szerint Andrej Kiska köztársasági elnök, Robert Fico miniszterelnök és Andrej Danko házelnök nemrég titokban találkozott egymással, s egyebek mellett állítólag a jövő évi államfőválasztásról is tárgyaltak.
Első  Előző  1 / 677   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -0°C / 0°C
Holnap: -7°C / 4°C
Ógyalla
Ma: -0°C / 0°C
Holnap: -8°C / 4°C
Losonc
Ma: -1°C / -1°C
Holnap: -4°C / 2°C
Kassa
Ma: -1°C / -1°C
Holnap: -5°C / 2°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
193 éveMegszületett Jókai Mór író, mesemondó, újságíró, szerkesztő (Névtelen vár, A lőcsei fehér asszony).
55 éveKármán Tódor, az első helikopter megalkotója Kennedy elnöktől átvette a National Medal of Science kitüntetést.
472 éve62 éves korában szülővárosában, Eislebenben meghalt Luther Márton német teológus, a reformáció elindítója.
454 éveMeghalt Michelangelo Buonarroti olasz szobrász, festő, építész és költő.
429 éveElkezdték nyomtatni Vizsolyban a legrégibb fennmaradt (és ma is használt) teljes, magyar nyelvre lefordított Bibliát.
Külföld Szó sem lehet második népszavazásról a Brexitről! Szó sem lehet második népszavazásról a Brexitről! videó Szó sem lehet második népszavazásról a Brexitről, a 2016 nyarán született döntést nem lehet megmásítani - nyomatékosította Theresa May brit kormányfő szombaton a müncheni biztonságpolitikai konferencián. Ezt Theresa May brit kormányfő jelentette ki a müncheni biztonságpolitikai konferencián. Lazítana az orosz szankciókon a német külügyminiszter videó Kína növekvő befolyása miatt ő is az európai-amerikai kapcsolatok megerősítését hangsúlyozta. Kurz egységre hívta fel az EU tagországait videó 'Az Egyesült Államok továbbra is erős ország, de visszavonul a nemzetközi politikából, helyét Kína foglalhatja el."
Itthon Felújítják a magyar királyok termét Homonnán Felújítják a magyar királyok termét Homonnán videó HOMONNA. Felújítják a magyar királyok termét a homonnai Vihorláti Múzeumban. A reneszánsz kastély leglátványosabb szobájának falait 50 magyar király és fejedelem arcképe díszít. A homonnai Vihorláti Múzeum leglátványosabb szobájának falait 50 magyar fejedelem és király arcképe díszít. A következő napok a tél szorításában telnek videó Csütörtökig akár 30 milliméter csapadék várható. Lakossági fórumsorozaton fejthetik ki véleményüket a gútaiak videó A Köz-Ért Polgári Kör 3. lakossági fórumát tegnap este a városvezetés több képviselője jelenlétében Puruk városrészben tartották.
Magyar világ Hivatalosan megkezdődött a kampányidőszak Magyarországon Hivatalosan megkezdődött a kampányidőszak Magyarországon videó Hivatalosan megkezdődött szombaton az országgyűlési képviselő-választási kampány időszaka. A választási eljárásról szóló törvény szerint a kampány a választást megelőző 50. napon indul és a szavazás napján a voksolás befejezéséig tart. Ma már gyakorlatilag szinte folyamatos a kampány, választástól választásig tartó versengés folyik. Megerősítette a magyar államadós-osztályzatot a Standard & Poor's videó A hitelminősítő közölte, 12-18 havi távlatban felminősítheti a magyar adósosztályzatot. Orbán: az identitás kérdése kerül a politikai viták középpontjába videó A magyar miniszterelnök a kereszténydemokrata irányultságú centrumpártokat tömörítő CDI budapesti konferenciáján beszélt erről.
Kultúra Kedvenc dalával indították utolsó útjára Kallós Zoltánt Kedvenc dalával indították utolsó útjára Kallós Zoltánt videó Kedvenc dalával, az ördöngösfüzesi bujdosódal eljátszásával indították szombat délután válaszúti otthonából utolsó útjára az élete 92. évében szerdán elhunyt Kallós Zoltán néprajzkutatót. A bújdosódalt a több tucat népzenészből szerveződött alkalmi zenekar játszotta a Kallós-kúria udvarán összegyűlt, végtisztességet tevő mintegy ezerfős gyülekezetben. A néprajzkutatót a kolozsvári Házsongárdi temetőben helyezték végső nyugalomra. A Dal 2018: Ma lesz a második elődöntő videó Ma este újabb kilenc produkció lép színpadra. Cserhalmi György 70 éves videó Megkapta a Balázs Béla-díjat, az érdemes művész címet, 1990-ben Kossuth-díjjal tüntették ki.
Színes Phjongcshang 2018 - Kuzmina aranyérmet nyert a két ezüst után Phjongcshang 2018 - Kuzmina aranyérmet nyert a két ezüst után videó Anastasiya Kuzmina nyerte meg a női sílövők 12,5 kilométeres tömegrajtos viadalát szombaton a phjongcshangi téli olimpián. A szlovák sportoló nyerte meg a női sílövők 12,5 kilométeres tömegrajtos viadalát. Phjongcshang 2018 - Jászapáti hatodik lett 1500 méteren, Liu Shaolin Sándort kizárták 1000 méteren videó Liu Shaolin Sándor elsodorta egyik dél-koreai riválisát, így a bírók kizárták. Phjongcshang 2018 - A síversenyeken se hangulat, se néző nincsen videó A kangnungi korcsolyaközpontban viszont teljesen más a helyzet.
Mozaik A világ több mint 30 városában élnek tízmilliónál is többen A világ több mint 30 városában élnek tízmilliónál is többen videó BRÜSSZEL. A világ több mint 30 városában élnek tízmilliónál is többen - derül ki az Európai Bizottság belső tudományos szolgálata, a Közös Kutatóközpont (JRC) jelentéséből. Több mint 70 városban élnek több mint ötmillióan, 40 városban pedig 5 és 10 millió közé tehető a lakosok száma. A böjtre is fel kell készülni videó Nem annyira drasztikus az az egyházi előírás, amely szerint hamvazószerdán és péntekenként tilos a húsfogyasztás. A túlfeldolgozott élelmiszerek fogyasztása rákkockázattal járhat videó A táplálkozási szakértők állásfoglalása szerint a legjobb, ha egészséges étrendet követünk.
Vélemény Aich Péter: Nagyokos fehérek Aich Péter: Nagyokos fehérek videó Eléggé öntörvényű a sajtószabadság értelmezése. Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit. Igaz ugyan, hogy nem mindig van véleményük, de azért megmondják. Hiszi, aki akarja a sok bölcsességnek kinevezett semmit, de még így is túl sokan vannak, akik ennek bedőlnek. Mert ezek a megmondóemberek igen meggyőzőek tudnak lenni. Aki túl kevés információval rendelkezik, el is hiszi a szózatokat, s még örül, hogy mások megmondják neki, mi az igazság ebben a bolond, zavaros világban. Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit. Agárdy Gábor: Semmi sem marad utánatok! videó Egy biztos: nem szeretném, ha utódaim egyszer arra ébrednének, hogy kötelezően turbánt kell viselniük, ha kimennek az utcára. Csonka Ákos: Érsekkétyi bál Bényben, cirkusz a községházán videó A polgármester nem adta bérbe a kultúházat a hagyományos Csemadok-bálra.
Hitélet A semmiből indultak a bősiek, de hamarosan gyülekezeti központjuk lehet A semmiből indultak a bősiek, de hamarosan gyülekezeti központjuk lehet videó A kilencvenes évek kezdetén formálódó bősi református közösség kezdetben különféle helyeken tartotta alkalmait. 2013-ban lelkipásztoruk saját vállalkozásra vásárolt ingatlanban kaptak helyiségeket. Jelentős támogatásnak köszönhetően templomépítés céljából 2016-ban telket vásároltak, majd egy évvel később a tervdokumentációkra, tereprendezésre újabb pénzcsomagot kaptak. Reménység szerint az ünnepélyes alapkőletétel után már tavasszal elkezdődhet a beruházás. Tavasszal elkezdődhet a templomépítés. Ferenc pápát kérik, hogy hosszabbítsa meg Duka bíboros kinevezését videó Cseh katolikus aktivisták egy csoportja a közelmúltban nacionalizmussal és a szélsőjobboldal támogatásával vádolta meg Dukát. Erdő: a bűnbánat azt is jelenti, hogy átgondoljuk az életünket videó A keresztény világ szerdától böjttel és bűnbánattal készül húsvétra.
Múltunk Raboskodása idején a foglárnét is elcsábította a jóképűségével is elhíresült Sobri Jóska Raboskodása idején a foglárnét is elcsábította a jóképűségével is elhíresült Sobri Jóska videó 181 éve, 1837. február 17-én halt meg Sobri Jóska, a leghíresebb bakonyi betyár. Emlékét mesék, dalok, balladák, ponyvaregények sora őrzi, bekerült a német lexikonokba és újságokba, Franciaországban még zenés darab is született róla. Magyarországon tíz éve forgattak róla kalandfilmet Sobri címmel. Bekerült a német lexikonokba és újságokba, Franciaországban még zenés darab is született róla. Hogyan boldogultak a valutákkal a középkori Európában? videó Szinte minden valamire való városban működtek megbízható pénzváltók. Új fényképek kerültek elő Szálasi kivégzéséről videó Az egykori nemzetvezető nyilvános kivégzését március 12-én délután hajtották végre a Markó utcai börtön udvarán.
Fő támogatónk