2016. június 01., szerda - Tünde
Cikkek közt...  Videók közt...  
Lajčák: új és negatív mozzanat lenne a kilépésvideó 2016. május 31., kedd 17:13 POZSONY. Olyan új és negatív mozzanat lenne Nagy-Britannia kilépése az Európai Unióból, amilyet "egyelőre nem tudok és nem is akarok elképzelni" - jelentette ki Miroslav Lajčák külügyminiszter.
Újabb jelölt a KDH elnöki posztjára videó 2016. május 31. | POZSONY. Ladislav Štefanec kedden bejelentette, hogy harcba száll a Kereszténydemokrata Mozgalom elnöki tisztségéért. Ezzel ő a negyedik jelölt a posztra.
Menyhárt József és Őry Péter indul az MKP országos elnöki posztjáért videó 2016. május 31. | POZSONY. Május 30-án este befejeződött a Magyar Közösség Pártja járási szintű tisztújítása, az utolsó konferenciára aznap a Vágsellyei járásban került sor. Ugyancsak hétfőn zajlott az MKP ügyvivői testületeként működő Országos Elnökség utolsó ülése, amely történéseiről is Szigeti László, a párt OT-elnöke tájékoztatta portálunkat. A járási szervezetek Menyhárt Józsefet, Őry Pétert, Berényi Józsefet és Bárdos Gyulát jelölték az MKP elnöki tisztségébe, az utóbbi két jelölt nem kíván indulni.
Kiköltöztetné Ficót az ellenzék Frissítvevideó 2016. május 31. | POZSONY. Robert Fico miniszterelnöknek ki kellene költöznie abból a lakásból, amelyet Ladislav Bašternák ad neki bérbe, továbbá nyilvánosságra kellene hoznia a Bašternákkal kötött bérleti szerződését és azokat az iratokat, amelyek bizonyítják a bérleti díj rendes fizetését –szólított fel az ellenzéki Szabadság és Szolidaritás, valamint az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek.
Belső vándorlás állami segédlettel videó 2016. május 31. | POZSONY. Az elmúlt hónapokban jelentősen megugrott azok száma, akik úgy döntöttek, a munka miatt elköltöznek korábbi lakhelyükről. A munka utáni elvándorlást elsősorban a keleti régiókban élők választják. Döntésüket segítheti, hogy az állam még anyagilag is támogatja őket, havi 250 eurós támogatást is kaphatnak lakhatásra. Ez hosszú távon minden bizonnyal érezhetően kihat majd az ország délnyugati térségeinek nemzetiségi összetételére is.
Újra górcső alatt Plavčan videó 2016. május 31. | POZSONY. Úgy fest, ismét szárnyra kap a diákoknak és pályakezdő pedagógusoknak hitelt biztosító alapnál öt évvel ezelőtt történt helytelen pénzügyi gazdálkodás ügye, amelyben – mint az ismeretes – a jelenlegi oktatásügyi miniszter, Peter Plavčan is érintett.
Három képviselő hátat fordíthat Boris Kollár Családjának videó 2016. május 31. | POZSONY. Boris Kollár bírálta mozgalma, a Család Vagyunk képviselőit, Rastislav Holúbeket, Martina Šimkovičovát és Peter Marčeket. A Denník N napilap értesülései szerint az említett képviselők platform létrehozását fontolgatják a törvényhozásban, ám magából a mozgalomból nem kívánnak távozni.
Hatékonyabbá válik az Európai Bűnügyi Nyilvántartási Rendszer videó 2016. május 31. | POZSONY, BRÜSSZEL. Az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi szakbizottsága május 30-án megszavazta az Európai Bűnügyi Nyilvántartási Rendszer (ECRIS) módosításáról szóló irányelvtervezetet. A jogszabálytervezet néppárti felelőseként Csáky Pál több módosító indítványt is beadott a jelentéshez, amelyet a szakbizottság megszavazott.
Kaliňák: politikai tőkét akarnak kovácsolni leváltásom megkísérlésével videó 2016. május 31. | POZSONY. Robert Kaliňák szerint az ellenzék csupán politikai tőkét igyekszik kovácsolni leváltásának kísérletével Ladislav Bašternák vállalkozó adóelvezetési ügyével összefüggésben. „Az ellenzék ismételten emberek olyan csoportjaként mutatkozik meg, amely csak sárdobálásra képes” – jegyezte meg a belügyi tárca vezetője. Szerinte nem arról van szó, hogy az ellenzék igyekezne segítséget nyújtani vagy megkönnyíteni az emberek életét, csupán sajtónyilvánosságra vágyik.
Bezárnak legalább száz tejfarmot Szlovákiában videó 2016. május 31. | POZSONY. Azoknak a gazdáknak, akik Szlovákiában továbbra is fejősteheneket tenyésztenek, minden centet alaposan be kell osztaniuk. A kormánytól egy-egy liter tejhez 5 centes támogatást igényelnek, egyébként tönkremennek. Robert Fico segítséget ígért, de az nem derült ki, hogy mennyi pénzt különít majd el.
A belügyminiszter leváltását kísérli meg az ellenzék videó 2016. május 30. | POZSONY. Robert Kaliňák belügyminiszter leváltására tesz kísérletet a parlamentben az ellenzék, amely Ladislav Bašternák adóelvezetési ügye kapcsán kívánja felelősségre vonni a kormánypárti Irány-Szociáldemokrácia miniszterét. Ezt ma jelentette be a Szabadság és Szolidaritás, valamint az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek-Új Többség frakció.
Az államfő összeesküvő egy szélsőséges mozgalom szerint videó 2016. május 30. | POZSONY. Ha a nacionalizmus oroszpártisággal és a Jozef Tiso vezette fasiszta szlovák állam csodálatával párosul, abból a Szlovák Megújhodási Mozgalom következik. Ez a polgári társulásként működő mozgalom már jó ideje a szélsőségességgel kapcsolatos rendőrségi jelentésekben is szerepel.
Nyolc rendőrt küld ki a franciaországi labdarúgó Eb helyszínére Szlovákia videó 2016. május 30. | POZSONY. Az előttünk álló nyári turistaszezon az eddigiekhez képest komolyabb erőfeszítéseket igényel majd a nyáron esedékes események miatt – ismerte el Igor Pokojný, a külügyminisztérium konzuli főosztályának igazgatója, utalva a közelgő franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságra, a riói nyári olimpiai játékokra, valamint a krakkói Ifjúsági Világtalálkozóra.
SaS: Alkotmányellenes a lakhely bejelentéséről szóló törvény videó 2016. május 30. | POZSONY. A Szabadság és Szolidaritás azt gondolja, hogy alkotmányellenes a lakhely lakossági nyilvántartásba való bejelentéséről szóló törvény. Az ugyanis megköveteli, hogy a polgárok kötelesek legyenek bejelenteni az állandó, illetve ideiglenes lakhelyüket, valamint a 90 napnál hosszabb időre szóló külföldi tartózkodásukat.
Procházka ismét indul a Sieť elnöki posztjáért videó 2016. május 30. | POZSONY. Radoslav Procházka parlamenti képviselő, a Sieť (Háló) elnöke a következő közgyűlésen harcba száll a párt elnöki posztjáért. Egyelőre nincs tudomása ez esetleges ellenjelöltekről – magyarázta a TA3 televízió hétvégi vitaműsorában.
Fico: Szlovákiában idén 9 százalék alá süllyedhet a munkanélküliség videó 2016. május 29. | POZSONY. Szlovákiában idén 9 százalék alá kellene csökkennie a munkanélküliségnek – vélekedik Robert Fico kormányfő. Ahogy azt a TA3 Politikában című vitaműsorában is kijelentette, „megvan a realitása, hogy 2016 végéig ez meg is valósul”.
Hrabko: Európa problémája nem a multikulturalizmus, hanem a muszlim gettók videó 2016. május 29. | POZSONY. Az Európai Unió problémája nem a multikulturalizmus, hanem az, hogy bizonyos államok megengedték a muszlim gettók kialakulását – reagált Robert Fico kormányfő kijelentésére a TABLET.TV műsorában Juraj Hrabko publicista.
Hurrá nyarulnk! - de hol? videó 2016. május 29. | POZSONY. Sosem hatottak ilyen mértékben a félelmek az emberekre nyári úti céljuk megválasztásában, mint 2016-ban. A nem szűnő terrortámadások miatti veszélyérzet sokat nyomnak a latba. Az utazási irodák bizony megtapasztalhatták, hogy az idő, amikor kapva-kaptak az emberek az olyan turistaparadicsomok után, mint Egyiptom, Tunézia vagy éppen a nem is oly távoli Törökország, már rég a múlté. A nyaralni vágyók iránytűi ma már a kevésbé veszélyes Horvátország, Görögország, Bulgária és Spanyolország irányába mutatnak.
Több uniós forrást adna a leszakadó régióknak Pellegrini videó 2016. május 29. | POZSONY. Elképzelhető, hogy a legkevésbé fejlett szlovákiai régiók a jövőben előnyt élvezhetnének az európai uniós pénzügyi források elosztásánál, legalábbis ezt fontolgatja Peter Pellegrini beruházásokért felelős kormányalelnök.
Szlovákia lakossága közel felének élnek rokonai Csehországban videó 2016. május 29. | POZSONY. A visegrádi négyek országai közül Szlovákia Csehországgal és Magyarországgal ápol szorosabb kapcsolatokat. A hazai lakosság leginkább a cseh-szlovák viszonyt tartja átlagon felülinek – derül ki a V4 országok felnőtt lakossága körében végzett felmérésből, melyben országonként megközelítőleg 1 000 személy vett részt.
Idén további menekültözönnel szembesülünk videó 2016. május 29. | Minden jel arra utal, hogy idén is masszív migrációs hullámok tanúi lehetünk – állítja Zuzana Vatráľová, a Nemzetközi Menekültszervezet, az IOM szlovákiai vezetője. A Szlovák Rádió és Televízió Szombati párbeszédek című vitaműsorában elmondta: a Törökországgal kötött megállapodás biztosan nem lesz elegendő, de szükséges, ugyanis a határokat csak úgy tudják hatékonyan védeni, ha abban mindkét fél, azaz mindkét határ menti ország részt vesz.
Eddig három jelölt küzdene meg a KDH elnöki posztjáért videó 2016. május 29. | POZSONY. Egyelőre három olyan jelölt neve ismert, akik harcba szállnának a Kereszténydemokrata Mozgalom elnöki tisztségéért. Bár a járási közgyűléseken további két személyt is jelöltek, de ők még nem döntötték el, hogy vállalják-e a megmérettetést.
Vietnámi honfitársi egyesület alakult Szlovákiában videó 2016. május 28. | POZSONY. Első hivatalos egyesületüket alapítják meg a Szlovákiában élő vietnamiak. Az egyesületet Vietnam Nghe tartományából származó honfitársak alapítják. A Szlovákiában élő vietnamiak egyesülete május 28-án, szombaton tartotta alakuló ülését a fővárosban, Pozsonyban.
Brecely másképp kezelné az idegenforgalmat videó 2016. május 28. | POZSONY. Roman Brecely közlekedési miniszter szerint főként infrastrukturális fejlesztésekre kellene fordítani a turizmusba áramló európai uniós pénzügyi forrásokat, azaz kerékpárutak, turistautak, vízi kempingek vagy síközpontok kialakítására.
Blaha: hidat képezhet Szlovákia a kettészakadt Európában videó 2016. május 28. | POZSONY. Szlovákia hidat képezhet a kettészakadt Európai Unióban, legalábbis ezt reméli az ország hamarosan megkezdődő európai uniós elnökségétől Ľuboš Blaha, a kormányzó Irány-Szociáldemokrácia képviselője.
Szlovákiát sújtja a német-orosz gáztestvéri szövetség videó 2016. május 28. | Szlovákia még a korábban feltételezettnél is jobban megszenvedheti, ha megépül az Északi Áramlat II. (Nord Stream II.) földgázvezeték. A Balti-tenger alatti német-orosz földgázvezetékről most döntenek. Szlovákia számszerűsítette, ha az orosz földgáz új irányban halad, akkor az ország évi 700 millió euró tranzitdíjtól esik el. Ezen felül a történtekre pénztárcájukon keresztül a szlovákiai földgázfogyasztók is ráfizetnének.
Alkotmánybíróságra került a zenei kvóta videó 2016. május 28. | A rádiókban több szlovák zenét szorgalmazó Jožo Ráž, az Elán, valamint Maťo Ďurinda, a Tublatanka frontemberei aligha számolhattak ezzel a fordulattal. Azt követően, hogy a hazai zeneszámok rádiós jelenlétére vonatkozó kötelező kvótával kapcsolatos kezdeményezésüket a parlament is támogatta, az ügy váratlan fordulatot véve, a főügyésznek köszönhetően az Alkotmánybíróságon kötött ki.
Milyen esélyekkel indul Lajčák az ENSZ-főtitkári posztért? videó 2016. május 28. | POZSONY. Diplomaták és nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó szakemberek véleménye szerint Miroslav Lajčák külügyminiszter személyében kiváló kvalitásokkal rendelkező jelöltet állított Szlovákia az ENSZ főtitkári posztjára, de a felkészültség önmagában talán nem lesz elegendő.
Negyven embert is eláshattak a Dunaszerdahelyhez közeli maffiatemetőben videó 2016. május 28. | A Dunaszerdahelyhez közeli Csótfa egykori szövetkezetének területén meggyilkolt és elásott áldozataikkal kapcsolatban vallottak a feltételezett gyilkosok. A telek a vélt elkövetők egyikéé, a vállalkozó H. Lehelé. Az áldozatok egyike a korábbi csallóközi alvilág oszlopos tagjának tartott Sátor Lajos is. Vajon azért sikerülhetett az érintetteknek ilyen hosszú ideig titokban tartani véres tetteiket, mert magas beosztású rendőrök védték a hátukat? Az alábbiakban a Plus 7 dní hetilap online kiadásán, a Pluska.sk internetes oldalán az esettel kapcsolatban megjelentek fordított változatát olvashatják.
Árut a lakosság fele, szolgáltatást csak elenyésző hányada reklamál videó 2016. május 28. | POZSONY. Szlovákia minden második lakosa rendelkezik tavalyról valamilyen tapasztalattal áru reklamálása kapcsán. A szolgáltatások esetében viszont csak a polgárok elenyésző hányada élt reklamációval – derül ki a STEM/MARK közvélemény-kutató ügynökség felméréséből.
Bosznia-Hercegovina számít a szlovák EU-elnökség támogatására videó 2016. május 27. | POZSONY. Bosznia-Hercegovina bízik abban, hogy sikerül jelentős előrelépéseket tennie uniós integrációs folyamatában a júliusban kezdődő szlovák EU-elnökség idején - jelentette ki Igor Crnadak, Bosznia-Hercegovina külügyminisztere pénteken Pozsonyban, Miroslav Lajčákkal, a szlovák diplomácia vezetőjével közösen tartott sajtótájékoztatóján.
Első  Előző  1 / 524   Következő  Utolsó
Időjárás
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
79 éveMegszületett Morgan Freeman amerikai színész (Miss Daisy sofőrje, hetedik).
58 éveFranciaországban Charles de Gaulle alakított kormányt a szocialista párt részvételével.
106 éveMegszületett Kállai Gyula, aki 1965-től 1967-ig a minisztertanács elnöke volt.
105 éveMegalakult az első magyar filmvállalat.
103 éveMegszületett Sőtér István Kossuth-díjas író, irodalomtörténész.
Külföld Ausztria Magyarországra figyel a menekültáradat útvonalának alakulása miatt Ausztria Magyarországra figyel a menekültáradat útvonalának alakulása miatt videó BÉCS. Ugyan Líbiából leginkább a Földközi-tengeren át érkeznek a menekültek, Ausztriának mégis elsősorban Magyarországra kell figyelnie és követnie kell a migránsok útvonalának alakulását - jelentette ki Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter kedden Brüsszelben osztrák sajtójelentések szerint. Az osztrák védelmi miniszter szerint a feltartóztatott menekültek magas száma miatt a tavalyihoz hasonló helyzet kezd kialakulni. Európai terrortámadások veszélyére figyelmeztet az amerikai külügyminisztérium videó A külügyminisztérium szerint nyáron Európa-szerte számítani lehet terrortámadásra. Csehországot támadta az Anonymous hackercsoport videó A belügyminisztérium, valamint a felügyelete alá tartozó rendőrség és tűzoltóság oldalai a világhálón reggel óta nehezen elérhetők
Itthon A Csallóközben is haldoklik a tejtermelés A Csallóközben is haldoklik a tejtermelés videó DUNASZERDAHELY. Üres istállók, félreállított gépek – a korábban jórészt mezőgazdaságból élő Csallóközben egyre több ilyen képet láthatunk. Az Európai Unió és Szlovákia támogatási rendszere azt eredményezte, hogy a Dunaszerdahelyi járásban a sertéstenyészetet egy dán gazdálkodón kívül már minden mezőgazdasági szövetkezet feladta, és az utóbbi hónapokban a tejtermelőket is ez a sors kísérti. Üres istállók, félreállított gépek – a korábban jórészt mezőgazdaságból élő Csallóközben egyre több ilyen képet láthatunk. Lokális kullancs-encephalitis járvány tört ki Kassán Frissítvevideó A kassai L. Pasteur Egyetemi Kórházban 21 beteget ápolnak, akik vélhetően juhsajt fogyasztása révén fertőződtek meg. Könnyebben megközelíthetővé teszik a füleki várat videó Fülek város önkormányzata új parkolót épít a vár alatt és átalakítja a vár körüli forgalmat.
Magyar világ Állami tulajdonban marad a Székely Mikó Kollégium Állami tulajdonban marad a Székely Mikó Kollégium videó SEPSISZENTGYÖRGY. Állami tulajdonban marad a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium, miután az illetékes bukaresti restitúciós bizottság kedden szavazattöbbséggel elutasította a református egyház visszaszolgáltatási kérelmét - tájékoztatta az MTI-t Laczikó Enikő államtitkár-helyettes, aki az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatal (EKH) képviselőjeként tagja a testületnek. Az illetékes bukaresti restitúciós bizottság szavazattöbbséggel elutasította a református egyház visszaszolgáltatási kérelmét. Pintér: nem fog csökkenni a migrációs nyomás videó Délkelet felől sem csökken a migrációs nyomás, s Észak-Afrika felől Olaszországba tartó hajós migráció is újraindult, mondta. Orbán: ha nincs az Európai Néppárt, Magyarország ma nem tagja az Európai Uniónak videó Orbán Viktor ugyanakkor hangsúlyozta, az Európai Uniónak és az Európai Néppártnak bátrabban, nagyívűbben kell gondolkoznia.
Kultúra A Hit és hűség prágai ősbemutatójával emlékezik Trianonra a Boráros Imre Színház A Hit és hűség prágai ősbemutatójával emlékezik Trianonra a Boráros Imre Színház videó KOMÁROM, PRÁGA. A Boráros Imre Színház az Esterházy János Társulás az Emberi és Keresztény Értékekért, valamint a prágai Balassi Intézet meghívásának köszönhetően a nemzeti összetartozás napján, június 4-én 18 órától a Magyar Intézetben mutatja be Csáky Pál Hit és hűség – történelmi visszapillantás 1889-1989 című színpadi játékát. A csehországi ősbemutatón 50. alkalommal játssza majd el Boráros Imre Kossuth-díjas színművész társulata a Felvidéken és külföldön is bő két éve nagy sikert arató produkciót. Június 4-én 18 órától a prágai Balassi Intézetben mutatja be Csáky Pál Hit és hűség című színpadi játékát. A Lovasíjászt többen látták, mint a többi idei magyar filmet összesen videó Kassai Lajos életéről, és az általa újrateremtett sportról szóló A Lovasíjász-t január 21-én mutatták be a magyar mozik. Visszatért a Top Gear az új stábbal videó A vasárnap indult új Top Gear-évad epizódjait nyolc hónap alatt forgatták kilenc országban.
Színes EURO-2016 - Nincs meglepetés Storck keretében EURO-2016 - Nincs meglepetés Storck keretében Frissítvevideó LEOGANG. Nincs meglepetés az Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott keretében, így a korábban kisebb sérüléssel bajlódó Elek Ákos is bizalmat kapott Bernd Storck szövetségi kapitánytól. Az Eb-re 44 év után kijutott magyar válogatott szombaton 18 órakor a világbajnok német csapattal találkozik Gelsenkirchenben. A lengyel igazságügyi miniszter kiadatná Roman Polanskit videó A hamarosan 83 éves Oscar-díjas rendező 1977-ben bűnösnek vallotta magát egy akkor kiskorú lány megerőszakolásában. EURO-2016 - Kihirdették a szlovákok végleges EB-keretét videó A szlovákok vasárnap 3-1-re győztek a világbajnok Németország vendégeként Augsburgban.
Mozaik Zöldenergiával védik a Galápagos-szigeteket Zöldenergiával védik a Galápagos-szigeteket videó SAN CRISTOBAL. Már 2007 óta segítik nemzetközi vállalatok zöldenergiával ellátni a Föld egyik legkülönlegesebb ökoszisztémáját, a Galápagos-szigetvilágot. Évek óta megújuló energiával fedezik a galápagosi San Cristóbal sziget áramszükségletének harmadát. Rákos elváltozásokat okoz patkányokban a mobilozás videó Ez az első tanulmány, amely kimutatja, hogy a nem-ionizáló sugárzás rákot okoz. Csökkent a dohányzók száma Magyarországon videó A világon minden 6. percben meghal valaki a dohányzás miatt, és ez megelőzhető lenne.
Vélemény Szigeti László: Oktatásügy, nyelvhasználat a Most-Híd ígéretei tükrében Szigeti László: Oktatásügy, nyelvhasználat a Most-Híd ígéretei tükrében videó Elvárjuk a Most-Híd parlamenti képviselőitől és kormánytagjaitól, hogy munkájukat ne a vizet prédikálunk és bort iszunk elv alapján végezzék, hanem ígéreteikhez híven tegyenek meg mindent jogállásunk javításáért, köztük a vasúti kétnyelvűség megoldásáért is. Bugárék rábólintottak a kormányprogramra, amelynek része a teljes szervezettségű alap- és középiskolák számának csökkentése. A. Szabó László: Folytatódik a félmegoldások kora videó Ha nem törlik el a minimális osztálylétszámokra vonatkozó rendelkezést, a nagy kapkodásban megint nem a kívánt célt érik el. Samu István: Sikeres élsport nélkül nem lehet jó országimázst építeni videó 75 millió eurós összkiadással (!!) megépül Szlovákia várva várt nemzeti stadionja. Sokkolló az ár, és a módja is a döntésnek.
Hitélet Megkezdték Jézus sírjának felújítását Megkezdték Jézus sírjának felújítását videó JERUZSÁLEM. Átfogó munkálatok kezdődtek meg Jézus sírjának felújítására a jeruzsálemi Szent Sír-bazilikában. A helyreállítás várhatóan 2017 elején fejeződik be. A munkálatok idején is folyamatosan nyitva lesz a zarándokhely. A menekültkérdésről tanácskoznak európai reformátusok Budapesten videó A konzultáció alkalmat kíván biztosítani az érdemi és őszinte párbeszédhez. Szent Márton jubileumi ünnepe Pozsonyban videó Magyar-szlovák-latin nyelvű szentmisére kerül sor a pozsonyi koronázótemplomban 2016. június 6-án.
Múltunk Száz éve vívták az első világháború legnagyobb tengeri csatáját Száz éve vívták az első világháború legnagyobb tengeri csatáját videó Száz éve, 1916. május 31-én csapott össze az első világháború legnagyobb tengeri csatájában a német és a brit flotta a dániai Jütland-félsziget közelében. Az ütközetben, amelyben 250 csatahajó fedélzetén mintegy százezer ember vett részt, egyik fél sem győzedelmeskedett, a britek meg tudták őrizni tengeri fölényüket. Az ütközetben, amelyben 250 csatahajó fedélzetén mintegy százezer ember vett részt, egyik fél sem győzedelmeskedett. Második világháborús kódológép került elő egy fészerből videó Önkéntesek egy eBay-hirdetés alapján bukkantak a történelmi Lorenz kódológép nyomára. Hős vagy áldozat? - Egy felvidéki magyar katona története videó Már elmúlt 70 év a háború óta, és rádöbbentem, ha most nem derítem ki, mi lett Lajcsi bátyámmal, később ez már lehetetlen lesz.
Fő támogatónk