2017. március 25., szombat - Irén, Írisz
Cikkek közt...  Videók közt...  
Növekednek az állástalálás esélyeivideó 2017. március 24., péntek 13:48 POZSONY. Egyre növekszik annak az esélye Szlovákiában, hogy egy állástalan ember munkát talál. Míg 2010 és 2013 között egy negyedév leforgása alatt az állástalanok nagyjából 6-7 százaléka talált munkát, addig ez a szám mára ennek mintegy kétszeresére nőtt – derül ki az UniCredit Bank elemzéséből.
Drucker javítaná a kötelező oltásokkal kapcsolatos felvilágosítást videó 2017. március 24. | POZSONY. Tomáš Drucker egészségügyi miniszter a kötelező oltások kapcsán inkább a felvilágosító tevékenységre helyezne nagyobb hangsúlyt, mint sem bírságolna.
Szakértő: a migránsok nem vetélytársai a hazai munkavállalóknak videó 2017. március 24. | POZSONY. Szlovákia nem áll készen nagyobb számú külföldi munkaerő érkezésére, még azon aránytalanság annak ellenére sem, hogy külföldön 300 ezer szlovák állampolgár dolgozik, míg az országban csupán nem egész 37 ezer a külföldi munkavállaló. Eközben utóbbiak nem jelentenek veszélyt – fejtette ki a Teraz.sk internetes hírportál TABLET.TV c. műsorának vendégeként a Közép-európai Foglalkoztatottsági Kutatóintézet munkatársa, Martin Kahanec.
Egyre csökken az influenzás megbetegedések száma videó 2017. március 24. | POZSONY. Továbbra is csökken azon betegek száma, akik influenzagyanús tünetekkel keresik fel az orvosi rendelőket. Már lokális járványok sincsenek.
Nem írja alá az egyfordulós megyei választásokról szóló törvényt Kiska videó 2017. március 24. | POZSONY. Andrej Kiska államfő aláírása nélkül marad az a törvénymódosítás, amely egyfordulós megyei választásokat vezet be. Mivel a parlament már egyszer letörte az elnöki vétót, Kiska döntése többé már nem gátolhatja meg a törvény hatályba lépését.
Vasúti összeköttetés létesül Pozsony, Rajka és Győr között videó 2017. március 24. | POZSONY. A határon átívelő közlekedés lehetőségeinek kiterjesztését tervezi a közlekedésügyi tárca. A minisztérium a szomszédos régiók jobb összeköttetésének megteremtése érdekében elképzelései szerint felújítaná a Pozsony és Rajka közötti vasúti közlekedést.
Szakértők szerint mindkét módszerrel eltörölhetőek a mečiari amnesztiák videó 2017. március 24. | POZSONY. Szakértők szerint mindkét, a kormány, illetve az ellenzék vázolta módszerrel eltörölhetőek a mečiari amnesztiák. Erről jogászok tanácskoztak képviselőkkel egy, a parlamentben tartott konferencián.
Kažimír: a probléma az oktatásügy berkeiben keresendő videó 2017. március 24. | POZSONY. Egyes pedagógusaink időnként úgy vélik, hogy a gyermekek tudásszintjének felmérése eredményeiért egyedül a szülő a felelős. A mostani gyermekek sem butábbak vagy ostobábbak, mint mi voltunk annak idején. A probléma nyilvánvalóan valahol az oktatásügy berkeiben rejtőzik – jelentette ki Peter Kažimír pénzügyminiszter.
Fico szerint fiaskóval is végződhet a római csúcstalálkozó videó 2017. március 23. | POZSONY. Robert Fico miniszterelnök bízik abban, hogy a szombaton Rómában aláírásra kerülő nyilatkozatot a csúcstalálkozón részt vevő valamennyi miniszterelnök és államfő aláírja.
Több pénzt kereshetnek megbízási szerződés alapján a munkanélküliek videó 2017. március 23. | POZSONY. Havi 198,09 euróra, vagyis a létminimum nagyságának megfelelő összegre emelkedik az a maximális összeg, amennyit megbízási szerződés alapján a nyilvántartott munkanélküli személy kereshet.
Alkotmányellenes a polgármesterek műveltségével szemben támasztott követelmény videó 2017. március 23. | KASSA. Az Alkotmánybíróság döntése szerint alkotmányellenes a választási törvény rendelkezése, miszerint a polgármesterjelölteknek legalább középiskolai végzettséggel kell rendelkezniük.
Az ellenzék leváltaná Richtert videó 2017. március 23. | POZSONY. Az ellenzék a jövő héten pénteken, március 31-én indítványozni fogja Ján Richter munkaügyi miniszter leváltását. Indokként a Tiszta nap intézet ügyét hozták fel. Az ellenzék szerint a miniszter takargatja az ügyet, az intézmény gyermek-áldozataival szemben pedig szégyentelenül viselkedik.
Helikopterekkel szállítják a migránsokat Szlovákiába videó 2017. március 23. | KELET-SZLOVÁKIA, UKRAJNA. Megpróbáltak elmenekülni, a rendőrségnek figyelmeztető lövéseket kellett leadnia. Ilyen drámai módon játszódott le azoknak az ukrán személyeknek az őrizetbe vétele, akik helikopterekkel illegális módon próbáltak menekülteket csempészni Szlovákiába. A keleti országhatárnál a bűnszövetkezetek nagy problémát jelentenek.
Tiszti főorvos: átmenetileg ne fogyasszunk brazil húst! videó 2017. március 23. | POZSONY. Ján Mikas tiszti főorvos preventív okokból a közétkeztetési létesítmények – beleszámítva az iskolai és óvodai étkezdéket is – üzemeltetőit arra szólítja fel, hogy önként hagyjanak fel a Brazíliából származó hús és húskészítmények felhasználásával.
Bašternák vagyonát vizsgálja az ügyészség videó 2017. március 23. | POZSONY. Amikor a nyomozók Ladislav Bašternáktól azt kérdezték, hogy miként fizetett ki 12 millió eurót 7 lakásért, azt felelte, hogy készpénzben fizetett. Ha 500 eurós bankjegyekkel fizetett volna, akkor legalább 3 bőröndnyi, ha pedig 100 eurósokkal, akkor 12 bőröndnyi pénzt kellett volna magával vinnie. A pozsonyi ügyészség úgy döntött, megvizsgálja a készpénzes fizetést.
Májustól nő az anyasági támogatás összege videó 2017. március 23. | POZSONY. Ez év májusától az alkalmazott bruttó bérének, illetve az egyéni vállalkozó kivetési alapjának eddigi 70 százalékáról 75 százalékára nő az anyasági támogatás összege – derül ki a szociális biztosításról szóló törvény módosításából, amit jóváhagyott a parlament.
Kaliňák: Ladislav B. ügyében a rendőrség teszi, amit kell videó 2017. március 22. | POZSONY. A rendőrség azt teszi Ladislav B. ügyében, amit tennie kell - jelentette ki a kormány ülését követően Robert Kaliňák belügyminiszter az ismert pozsonyi vállalkozó ellen adó- és biztosítási család címén elrendelt vádemelésre reagálva.
Dubovcová: demokráciában nem szokás az ombudsmant ignorálni videó 2017. március 22. | POZSONY. Az emberi jogi biztos köteles felhívni a figyelmet az alapvető jogok megsértésére, az intézmény ezért jött létre. A végrehajtó hatalom tükre - emlékeztetett mai parlamenti beszédében a leköszönő Jana Dubovcová, akit a múltban a parlamenti képviselők sok esetben meg sem hallgattak, rendkívüli jelentéseit még csak tudomásul sem vették. Az ombudsman elmaradottnak tekinti az ilyenfajta hozzáállást. Mai jelentése alatt is jórészt üresek voltak a képviselői padsorok, de azt a parlament végül tudomásul vette.
Ismét ingyenes lehet az anyanyelvi fordítás a bírósági eljárásokban videó 2017. március 22. | POZSONY. A kormány jóváhagyta azt a két törvénymódosítási javaslatot, amelynek alapján májustól ismét térítésmentessé válhatnak az anyanyelvi fordítások a polgári peres eljárásokban. A javaslatról végelegesen a parlament dönt majd. A jelenleg érvényes jogsértő gyakorlatra még ősszel a Magyar Közösség Pártja hívta fel a figyelmet.
Szigorítaná a földvásárlást a külföldieknek a kormány videó 2017. március 22. | POZSONY. A külföldiek földvásárlását szabályozó törvények szigorítására készül a kormány - írta a Hospodárské Noviny a szaktárcától származó információkra hivatkozva.
Brüsszelben folytatódik a szlovák kárpótlási törvény vizsgálatának ügye videó 2017. március 22. | BRÜSSZEL. Az Európai Bizottságnak a tőke szabad mozgásával foglalkozó főigazgatósága illetékeseivel tartott a szlovák kárpótlási törvényről szakmai egyeztetést Csóti György, a budapesti székhelyű Kisebbségi Jogvédő Intézet (KJI) igazgatója, Korom Ágoston, egyetemi oktató, a téma európai jogi szakértője és Csáky Pál, az MKP EP-képviselője. A találkozón a Bizottságnak átadtak 1144 állampolgári nyilatkozatot, amelyet az év eleje óta a KJI gyűjtött össze és dolgoz fel a kárpótlások ügyében.
Szalmonellával fertőzött brazil hús került piacra videó 2017. március 22. | POZSONY. Egész Szlovákiára kiterjedő ellenőrzést tartanak az állatorvosok a nálunk forgalmazott brazíliai hús miatt. Ekképp reagálnak egy nagy botrányra. Az a hír kapott szárnyra, hogy a nagyobb haszon reményében a brazilok egyebek mellett burgonyát és vizet kevertek a húsba. A kivitelre szánt hússzállítmányokban szalmonellavírus nyomait fedezték fel.
Egyfordulós lesz a megyei választás, a képviselők megtörték Kiska vétóját videó 2017. március 22. | POZSONY. Annak ellenére, hogy Andrej Kiska államfő nem értett egyet a kétfordulós megyei választások egykörösre való megváltoztatásával, mégis bekövetkezik ez a változás. A parlamenti képviselők ugyanis letörték Kiska elnök vétóját, s ismételten megszavazták a választási törvény módosítását.
Fegyveres ifj. Michal Kováč elrablásáról: az igazság az aktákban van videó 2017. március 21. | POZSONY. Az egyik oldalon az államfői szándék, hogy mindent megtesz a mečiari amnesztiák eltörlése érdekében, a másik oldalon pedig egy koronatanú ifj. Michal Kováč elrablásának ügyében, Oskar Fegyveres, aki bízik abban, hogy az igazság majd kiderül az aktákból.
Polis Slovakia-felmérés: 8 párt kerülne be a parlamentbe videó 2017. március 21. | POZSONY. Ha március derekán tartanák a parlamenti választásokat, akkor az Irány-Szociáldemokrácia a szavazatok 27,5 százalékával győzne, és 44 mandátumhoz jutna – derül ki a Polis közvélemény-kutató által a SITA hírügynökség számára, 1 209 személy megkérdezésével március 11-17. között készített felmérésből.
Fico költözzön, Kaliňák mondjon le! videó 2017. március 21. | POZSONY. A Szabadság és Szolidaritás párt felszólította Robert Fico miniszterelnököt, tartsa be ígéretét és költözzön ki a Bonaparte lakóparkban Ladislav Bašternák vállalkozótól bérelt lakásából. A vállalkozót ugyanis a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség a napokban adó- és biztosítási csalás miatt vád alá helyezte. Fico azt mondta, nem gyakorolhatnak rá nyomást, de nem tagadta, hogy új lakóhelyet keres.
Elnapolták egy héttel a mečiari amnesztiák eltörlésének vitáját videó 2017. március 21. | POZSONY. A Vladimír Mečiar által hozott amnesztiák eltörlését egy hétre elnapolták, döntés a parlament március 28-án kezdődő ülésén születhet - állapodtak meg a koalíció és az ellenzék az képviselők házbizottságának mai ülésén. Az ellenzék támogatja a kormány javaslatát, de mint kijelentették: ennek öt feltétele van. Közben átadták az amnesztiák eltörlésére vonatkozó petíciót a képviselőknek, amit több mint 76 800-an írtak alá.
Ladislav Bašternákot adócsalással vádolják videó 2017. március 21. | POZSONY. Hivatalosan is adócsalással vádolják Ladislav Bašternák vállalkozót, akitől maga Robert Fico kormányfő is lakást bérel - tájékoztatott elsőként a WebNoviny.sk portál.
Elbocsátották az állományból a brutális rendőröket videó 2017. március 21. | POZSONY, NAGYSZOMBAT. Már menesztették a rendőrség kötelékéből azt a három rendőrt, akik tavaly augusztusban a Nagyszombat közelében zajló autós üldözés után brutálisan rátámadtak az autót vezető 22 éves nőre.
Ismét ülésezik a parlament - napirenden a mečiari amnesztiák eltörlése videó 2017. március 21. | POZSONY. Kedden délután kezdődik a parlament 14. ülésszaka, amelyen 92 napirendi pontot vitatnak meg, s annak során a képviselők majd a mečiari amnesztiák eltörléséről is döntenek. Az előzetes tervekkel ellentétben az nem most, hanem egy hét múlva, március 28-án kerül terítékre, erről döntött ma az ülés előtt a házbizottság.
Mečiari amnesztiák: nincsenek egységes állásponton a jogászok videó 2017. március 21. | POZSONY. Megosztott marad a civil és a szakmai közvélemény a mečiari amnesztiák eltörléséről szóló bármilyen döntés esetén – jelentette ki Ľubor Cibulka jogászprofesszor a Komenský Egyetemen hétfőn megtartott nyilvános vita során.
Első  Előző  1 / 598   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 5°C / 13°C
Holnap: 2°C / 13°C
Ógyalla
Ma: 5°C / 16°C
Holnap: 8°C / 14°C
Losonc
Ma: 7°C / 20°C
Holnap: 2°C / 10°C
Kassa
Ma: 4°C / 12°C
Holnap: -3°C / 9°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
136 éveMegszületett Bartók Béla világhírű magyar zeneszerző és népdalgyűjtő.
91 éveMegszületett Papp László ökölvívó, háromszoros olimpiai bajnok.
69 éveA magyar kormány bejelentette, hogy államosítják a 100 főnél több dolgozót foglalkoztató vállalatokat.
27 éveMagyarországon 44 és fél év után ismét szabad országgyűlési választást tartottak.
2017 éveAz örömhír ünnepe, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe
Külföld Ferenc pápa: Európa a szolidaritással válaszolhat a populizmusra Ferenc pápa: Európa a szolidaritással válaszolhat a populizmusra videó VATIKÁNVÁROS. Az egységes Európa fő értéke a szolidaritás, amely reményt adhat, ellenszere lehet a populizmusnak és bezárkózás helyett a másik ember felé nyit - mondta Ferenc pápa az Európai Unió és a tagállamok vezető politikusait fogadva a Vatikánban pénteken. A migrációról szólva megjegyezte, hogy az ettől való félelmet mindenekelőtt Európa kulturális identitásának gyengesége okozza. Hat orosz katona vesztette életét Csecsenföldön Frissítvevideó A támadóknál lőfegyvereket és lőszereket találtak, kettejükön öngyilkos merénylők által használt robbanómellény volt. Sobotka: a V4-ek több elképzelését tartalmazza a római nyilatkozat tervezete videó A cseh miniszterelnök úgy véli: nagyon jó lenne, ha a dokumentum végső szövegében egyezség jönne létre.
Itthon Több lett? Maradhat! – Felsőoktatási adománygyűjtés indult Több lett? Maradhat! – Felsőoktatási adománygyűjtés indult videó KOMÁROM. Felsőoktatási adománygyűjtést szervez a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) Mentorprogramja. Az adományokat hátrányos helyzetű családokhoz juttatják el. A Kárpát-medencei szintű gyűjtéshez a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata is csatlakozott. A Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata is csatlakozott a Kárpát-medencei szintű gyűjtéshez. Magyar néptáncoktatás Prágában videó A Nyitnikék néptánccsoport hagyományőrzés és utánpótlás-nevelés céljából két korosztály számára is indított oktatást Prágában. Magyar Örökség-díjat kap a Selye János Gimnázium videó A komáromi gimnázium képviselői a díjat szombaton, március 25-én a Magyar Tudományos Akadémia székházában veszik át.
Magyar világ KMKF – Szijjártó: közös bizalom alapján lehet megoldani a nehéz ügyeket KMKF – Szijjártó: közös bizalom alapján lehet megoldani a nehéz ügyeket Frissítvevideó BUDAPEST. A szomszédos országokkal kapcsolatos nehéz ügyeket csak úgy lehet megoldani, ha közös bizalmat alakítunk ki - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) plenáris ülésén mondott beszédében pénteken az Országházban. Igyekszünk közös sikereket elérni a szomszédokkal, mondta a miniszter a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) ülésén. Áder: az Európai Uniónak a nemzetállamok közösségének kell maradnia Frissítvevideó Az EU-ban tapasztalható demográfiai problémákra Magyarország és Lengyelország nem migrációs választ akar adni, mondta az államfő. További merényletekre számítanak a szakértők Európában videó Földi László biztonságpolitikai szakértő szerint Európa nagyon kiélezett helyzetben van.
Kultúra Megjelent a Jóvilágvan harmadik lemeze Megjelent a Jóvilágvan harmadik lemeze videó PÁRKÁNY. Tátongó mélység, elrepítő chill, költői szövegek, zenei átgondoltság, hét zenész, két év munkája, 11 dal. Felvidék legismertebb underground zenekara, a Jóvilágvan megjelentette harmadik nagylemezét. A párkányi zenekar március 30-án Budapesten mutatja be élőben az új szerzeményeket. Szombaton adják át a Magyar Örökség Díjakat videó Magyar Örökség Díjban részesül a komáromi Selye János Gimnázium magyar nyelvű oktató-nevelő munkássága. Hamvas Bélára emlékeznek Eperjesen videó Csütörtökön és pénteken a Kossuth-díjas író, filozófus születésének 120. évfordulójára emlékeznek szülővárosában.
Színes Presser Gábor és Adamis Anna megállapodott Kanye Westtel Presser Gábor és Adamis Anna megállapodott Kanye Westtel videó NEW YORK. Peren kívüli megállapodás született Presser Gábor és Adamis Anna, valamint az amerikai hiphopsztár, Kanye West között. A magyar szerzőpáros tavaly májusban perelte be Westet a Gyöngyhajú lány című dal engedély nélküli felhasználása miatt. Presser Gábor közölte: zárt megállapodás született, amelynek tartalmáról sem az érintettek, sem ügyvédjeik nem nyilatkozhatnak. Öt napig bolyongott a Grand Canyonban egy eltévedt diák videó A bajt az okozta, hogy amikor a 24 éves lány túraösvényt keresett, mobiltelefonos térképalkalmazása letérítette a helyes útról. A Rolling Stonest is elhoznák a vizes vb megnyitójára videó Nagyjából 3,5 milliárd forintot szánnak a nyitóünnepségre, abból talán futja is rá.
Mozaik Szupernagy tömegű fekete lyukra bukkant a NASA Szupernagy tömegű fekete lyukra bukkant a NASA videó WASHINGTON. Egy távoli galaxis központjából kilökött, szupernagy tömegű fekete lyukat talált az amerikai űrkutatási hivatal (NASA), a jelenséget gravitációs hullámok ereje okozhatta. A 3C186 nevet viselő galaxis a Földtől nyolcmilliárd fényévnyi távolságra van. Világszerte 600 millió gyereket fog érinteni a vízhiány 2040-re videó A globális felmelegedés miatt a friss víz iránti kereslet 2030-ra 50 százalékkal is nőhet. A terhesség alatt D-vitamin fogyasztásával megelőzhető az autizmus videó A D-vitamint a szervezet a napsütésből tudja felvenni, de néhány élelmiszerben és táplálékkiegészítőben is megtalálható.
Vélemény Karaffa Attila: Nyugodj békében, Ilonka néni! Karaffa Attila: Nyugodj békében, Ilonka néni! videó Nekrológ vagy emlékezés? Magam sem tudom, hogy fogalmazzam meg, mit szeretnék. Egy biztos, Schniererné Wurster Ilonáról írom soraimat, mindenki Ilonka néniéről. Mert örülök, hogy ismerhettem, hogy beszélgethettünk, hogy tanácsait, meglátásait elmondhatta és meríthettem belőle. Nekrológ vagy emlékezés? Magam sem tudom, hogy fogalmazzam meg, mit szeretnék. Fenes Iván: Célunk: politikai súlyunk megőrzése Nagyszombat megyében videó Először is azt kellett nyilvánvalóvá tennünk, hogy az MKP jelöltjei a párt önálló jelöltjeiként induljanak a 2017-es választásokon Agárdy Gábor: A víz világnapján videó Nem véletlen, hogy a modern és fejlett civilizációk épp ott tudtak kialakulni, ahol volt elég víz.
Hitélet Szent László-év - Gyalogos zarándoklatot szerveznek Nagyváradra Szent László-év - Gyalogos zarándoklatot szerveznek Nagyváradra videó NAGYVÁRAD. Négynapos gyalogos zarándoklatot szerveznek Gyomaendrődről Nagyváradra Szent László király tiszteletére májusban - hangzott el a programot beharangozó sajtótájékoztatón Budapesten. A programra a magyar zarándokok mellett szlovák, lengyel horvát csoportokat is várnak. A programra a magyar zarándokok mellett szlovák, lengyel horvát csoportokat is várnak. Reformáció emlékéve: nemzetközi tudományos konferencia Komáromban videó Nagyon sok kihívásnak kell eleget tenni, fel kell vállani az új lehetőségeket - hangzott el az Új reformáció c. konferencián. Befejezték a Szent Sír restaurálását Jeruzsálemben videó Szerdán ünnepélyesen átadják a felújított szentélyt, és már összejött a pénz a munkálatok folytatásához is.
Múltunk Tanulhattak egymástól a hunok és a római telepesek Tanulhattak egymástól a hunok és a római telepesek videó CAMBRIDGE. Elleshették egymás életmódjának bizonyos elemeit a nomád hunok és a pannóniai telepesek a Római Birodalom határvidékén - állítják a Cambridge-i Egyetem kutatói, akik Magyarországról származó 5. századi emberi maradványok vizsgálatára alapozták az eredményeiket. Az eddig véltnél jóval összetettebb kapcsolat lehetett a nomádok és a telepesek között a Római Birodalom határvidékén. Csellel foglalták el Murány várát a Wesselényiek videó Háromszázötven éve halt meg Wesselényi Ferenc nádor, a Habsburg-ellenes nemesi összeesküvés egyik fő szervezője. Kalapács alá kerül Sisi eljegyzési képe videó A Karl Theodor von Piloty és Franz Adam német festők által készített kép több mint 150 évig volt a Habsburg-család tulajdona.
Fő támogatónk