2016. október 27., csütörtök - Szabina
Cikkek közt...  Videók közt...  
Egy kunyhóba költözött a Bonaparte lakónegyedet felépítő cégvideó 2016. október 27., csütörtök 11:15 DUNASZERDAHELY. Már egy Dunaszerdahely melletti kunyhóban székel a hírhedt vállalkozó, Ladislav Bašternák azon cége, amely a luxus lakónegyedként ismert pozsonyi Bonapartet építette.
Kétszáz eurós pénzbírságot kapott közvetett korrupcióért a vesztegető diák videó 2016. október 27. | BESZTERCEBÁNYA. Közvetett korrupció miatt 200 eurós pénzbírságot rótt ki a Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) Patrik Juhászra, a nyitrai Szlovák Mezőgazdasági Egyetem hallgatójára. Amennyiben a fiatalember nem fizeti ki a bírságot, két hónapra börtönbe kell vonulnia.
Módosulhat az éves autópálya matricák érvényességi ideje videó 2016. október 27. | POZSONY. Az egész évre szóló autópálya matricák érvényességi idejének megváltoztatására készül a szaktárca, az éves matricákat a jövőben nem a naptári évre, hanem a megvásárlástól számított 12 hónapra lehet majd megvenni - közölte a közlekedésügyi tárca.
Matovič: Danko több mint 70 ezer eurót költött az uniós házelnöki vacsorára videó 2016. október 27. | POZSONY. Szlovákia uniós elnöksége idején a tagországok házelnökeinek vacsorája az egyik legolcsóbb rendezvény volt – jelentette ki Andrej Danko SNS-es házelnök. Ezt az állítást azonban Igor Matovič pártvezér cáfolja.
Az idén már 180 személy vált közúti baleset áldozatává videó 2016. október 27. | POZSONY. Az országos rendőr-főkapitányság statisztikai kimutatása szerint az idén tízezernél is több közúti baleset történt, melyeknek áldozatai főként gyalogosok. Közöttük a halálos áldozatok száma az elmúlt hét végéig elérte a 47 főt.
Jóváhagyta a parlament a házszabály módosítását videó 2016. október 26. | POZSONY. A törvényhozás 79 támogató szavazattal szerdán jóváhagyta a házszabály módosítását, melynek értelmében eltűnnek az ülésteremből a transzparensek és szórólapok, a képviselőknek, házelnök-helyetteseknek és a minisztereknek korlátozott idő áll majd rendelkezésükre a felszólalásaik során, a házelnök pedig fegyelmi eljárást kezdeményezhet majd az „engedetlen” honatyákkal szemben.
Nagyobb kapacitású szerelvényeket indít a Komárom–Pozsony vonalon a RegioJet videó 2016. október 26. | POZSONY. A RegioJet magán vasúttársaság több mint 500 utasnak helyet biztosító szerelvényt indít a legforgalmasabbnak számító Komárom–Pozsony vonalon. Aleš Ondrůj, a társaság szóvivője elmondta, hogy erre legkésőbb hat héten belül sor kerül.
Aktivisták: az OĽaNO inkább családi cégként, mint pártként működik videó 2016. október 26. | POZSONY. Az Igor Matovič vezette Egyszerű Emberek és Független Személyiségek inkább családi cégként, mint politikai pártként működik – állítják a Gorilla-tüntetések egykori szervezői, Alena Krempaská és Peter Weisenbacher, az Emberjogi Intézet munkatársai.
A vereknyei hulladéklerakó felszámolásáért tüntettek videó 2016. október 26. | POZSONY. Több tucatnyian gyűltek össze a kormányhivatal előtt, hogy tiltakozó megmozdulásukkal hívják fel a figyelmet a Pozsony–Vereknye városrészben található, mérgező hulladékkal teli lerakó veszélyeire. A tüntetők rámutattak, hogy az ügyben továbbra sem történt előrelépés. Sólymos László környezetvédelmi miniszter szerint nincs ok az állítólagos tétlenség miatti bírálatra.
Druckernek nincs magyarázata a VšZP hatalmas veszteségére videó 2016. október 26. | POZSONY. Tomáš Drucker egészségügyi miniszter képtelen magyarázatot adni az Általános Egészségbiztosító előző vezetésének a lépéseire. A tárcavezető így reagált arra, hogy az állami egészségbiztosító várhatóan rekordnagyságú, 283 millió eurós veszteséggel zárja az évet.
A nemzeti és etnikai kisebbségek jogvédelméről szóló tervet fogadott el a kormány videó 2016. október 26. | POZSONY. Biztosítani a nemzeti kisebbségek és etnikai csoportok jogainak védelmére és támogatására vonatkozó hatékony, áttekinthető és megbízható rendszert, beleszámítva annak intézményes kereteit is – ez annak az akciótervnek a célja, amelyet szerdai ülésén hagyott jóvá a kormány.
Rövid igazgatóhelyettesi pályafutás videó 2016. október 26. | POZSONY. Miután kinevezése a napokban sajtónyilvánosságot kapott, távozott a Mezőgazdasági Kifizető Ügynökség nemrég létrehozott igazgatóhelyettesi posztjáról Cseh Marián. A poszt betöltéséhez szükséges szakmai képesítését sokan megkérdőjelezték, mivel bár rendelkezett diplomával, de szakmai gyakorlattal nem, s hosszú időn át munkanélküli volt, majd egy – sajtóértesülések szerint az alvilághoz köthető – őrző-védő cégnél dogozott biztonsági őrként.
Az ellenzék szerint be akarják fogni a száját a házszabály-módosítással videó 2016. október 26. | POZSONY. Bírálattal illette kedden a házszabály-módosító javaslatot a parlamentben az ellenzék. Az egész nap folyamán ellenzéki honatyák hangját lehetett hallani, akik szerint a módosító javaslat révén a kormánykoalíció be kívánja fogni az ellenzék száját, hogy ne mutathassanak rá a kormányzati botrányokra. Meggyőződésük, hogy a házszabály-módosításban foglalt változtatások aránytalanok és feleslegesek.
Foglalkoztatottság – Két járás teljesít jobban, mint Pozsony videó 2016. október 26. | POZSONY. A Galántai és a Pöstyéni járás a múlt hónapban a nyilvántartott munkanélküliséget tekintve lekörözte az összes pozsonyi járást. Szeptemberben az összes szlovákiai járás közül a Galántai járásban volt a legalacsonyabb a munkanélküliség, 3,75 %. A másik legalacsonyabb értéket, 4,01 %-ot a Pöstyéni járásból jelezték.
Megerősödik a kormányfő kommunikációs csapata videó 2016. október 25. | POZSONY. A politikusok leggyakrabban választási kampányok idején fordulnak segítségért a kommunikáció és a politikai marketing szakemberei felé, illetőleg, ha javítani szeretnének politikai arculatukon. Erik Tomáš, a kormányfő kommunikációs tanácsadója viszont akkor, ha csökkenőben Fico népszerűsége vagy éppen türelmetlen az újságírókkal szemben.
A vasárnapi boltzár bevezetését szorgalmazzák az egyházak videó 2016. október 25. | POZSONY. Több szlovákiai keresztény egyház legmagasabb rangú képviselői és a Szlovákiai Zsidó Hitközségek Központi Szövetsége meg van győződve arról, hogy megérett az idő megvitatni a vasárnapi üzleti nyitva tartás esetleges szigorúbb szabályozását.
Személyi változásokat tervez Fico a Smer vezetésében videó 2016. október 25. | POZSONY. Robert Fico miniszterelnök jelezte, személyi változások várhatók az Irány-Szociáldemokrácia párton belül, mégpedig az elnökségben és az alelnökök között is. Arról nem kívánt tájékoztatást adni, hogy Robert Kaliňák marad-e a helyén.
Még később mehet majd nyugdíjba Szlovákia lakossága videó 2016. október 25. | POZSONY. Jövőre a nők és a férfiak esetében is egyformán 62 évre és 76 napra emelkedik az öregségi nyugdíj jogosultságának korhatára Szlovákiában – vezette be intézkedését a szociális biztosításról szóló törvénnyel összhangban a munkaügyi tárca.
A parlament új házszabályáról kellene dönteniük a képviselőknek videó 2016. október 25. | POZSONY. A parlament házirendjéről szóló, második olvasatban levő törvénymódosító javaslat megvitatásával kezdődött kedden a 10. ülés hetedik ülésnapja. A képviselők szavaztak az igazságügyi tárca műhelyéből származó, korábban más megvitatott indítványokról és a környezetvédelmi minisztérium által beterjesztett törvényekről is. A házszabályról szóló vita elhúzódik.
Szlovákia új javaslatokat terjeszt elő a migránsválság megoldására videó 2016. október 25. | POZSONY. Szlovákia az elkövetkező napokban európai partnerei elé terjeszti az Európai Unióban a migránskérdés megoldására vonatkozó új intézkedéseinek javaslatát. Erről Ivan Korčok, a külügyminisztérium államtitkára tájékoztatta az újságírókat.
Faliújságtender – Vádlottak padján az SNS volt miniszterei videó 2016. október 25. | POZSONY. A Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze öt személy ellen emelt vádat a Speciális Büntetőbíróságon közbeszerzéssel kapcsolatos machinációk miatt.
A gyógyszerek kivitelének tiltása növelte a hiányt videó 2016. október 25. | POZSONY. A gyógyszerészek örömmel fogadták a gyógyszerek forgalmazását érintő törvény módosítását, de előkészítése és jóváhagyása nagyméretű gyógyszerkiesést eredményezett. Pillanatnyilag néhány gyógyszertár 3-4 hetet is kénytelen várni a megrendelt orvosságra.
„Apaszabadságot“? Egyre több férfi marad otthon gyermekével videó 2016. október 24. | POZSONY. Egyre több szlovákiai férfi vállalja be, hogy a felesége helyett „anyasági szabadságra“ menjen. Míg 2014 szeptemberében 292 férfi tette azt, egy évvel később számuk 733-ra nőtt, az idei első őszi hónapban pedig már az „erősebb nem“ 1341 képviselője szánta rá magát kisgyermeke gondozására.
Sulík szerint a maffia hatalmába kerítette az országot videó 2016. október 24. | POZSONY. Már volt itt olyan kormány, a nemrég elhalálozott Michal Kováč volt köztársasági elnök idején, amely a maffiával szövetkezett politikai ellenfelei lejáratására. Szlovákia szempontjából nagyon rossz lenne, ha ez az idő újra visszatérne. Ezt a hétfői sajtókonferencián mondta Veronika Remišová, az OĽaNO-NOVA képviselője.
Hivatalosan elkezdődött a pozsonyi körgyűrű építése videó 2016. október 24. | SOMORJA. Jelképes alapkőletétellel megkezdődött a Csallóközt átszelő R7-es gyorsforgalmi út és az ezzel összefüggő, Pozsonyt elkerülő D4-es autópálya-körgyűrű építése hétfőn.
Tiltakozás a Csallóköz talajvizének szennyezése ellen videó 2016. október 24. | POZSONYVEREKNYE. A pozsony-vereknyei városrész vezetése október 26-ára a kormányhivatal épülete elé meghirdetett tiltakozó akcióra hívja lakosokat, s nem utolsósorban a Csallóköz lakosait is. A tiltakozás szervezői ekképpen kívánják felhívni a figyelmet arra, hogy a vereknyei hulladéklerakó ügyében továbbra sem történt előrelépés.
Nem hatékony a fiatalok foglalkoztatásának a támogatása videó 2016. október 24. | POZSONY. Bár a 29 évnél ifjabb személyek munkabérének állami támogatása következtében több fiatalt lehet alkalmazni, ám a költséghatékonyság viszonylag alacsony – derül ki abból a felmérésből, amely a munkahivatalok foglalkoztatottsággal kapcsolatos szolgáltatásainak költségeire irányul. Azt a pénzügyminisztérium mellett működő Pénzpolitikai Intézet, az IFP és a munkaügyi tárca elemzőközpontjának munkatársai a Pénzért értéket elnevezésű projekt keretében végezték.
AKO-felmérés: nyolc párt jutna be a törvényhozásba videó 2016. október 24. | POZSONY. Visszaesett az OĽaNO támogatottsága, de csökkent Robert Fico és Marián Kotleba pártjának is a népszerűsége - legalább is ez olvasható ki az AKO közvélemény-kutató ügynökség által október 17-22. között 1000 személy bevonásával végzett telefonos felmérésből.
A lakosság negyede naponta ingázik videó 2016. október 24. | POZSONY. A reggeli forgalmi dugók a legtöbb nagyvárosban gyakori jelenségnek számítanak. A szlovák lakosság negyedrésze naponta úton van – derült ki a BlaBlaCar társaság által közel 800 résztvevő bevonásával készített felmérésből.
Menyhárt: a felvidéki magyarság bátran kérje azt, ami jár videó 2016. október 23. | DUNASZERDAHELY. 1956 egyik üzenete a felvidéki magyarságnak az, hogy nincs olyan helyzet, amiből ne lenne kiút, nincs olyan helyzet, amelyben ne lenne remény – mondta a Magyar Közösség Pártja központi megemlékezésén Menyhárt József, az MKP elnöke vasárnap Dunaszerdahelyen.
Alacsony a kórházi ágyak kihasználtsága videó 2016. október 23. | POZSONY. Tartósan alacsony az ún. akut kórházi ágyak kihasználtsága – derül ki az egészségügy kiadásait összegző zárójelentéséből. Állítólag ez az egyik oka a kórházak eladósodásának. Éppen ezért a valós igényekhez alkalmazkodva a jövő év folyamán optimalizálnák a kórházi ágyak számát.
Első  Előző  1 / 562   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 8°C / 11°C
Holnap: 4°C / 13°C
Ógyalla
Ma: 4°C / 10°C
Holnap: -1°C / 11°C
Losonc
Ma: -0°C / 8°C
Holnap: -3°C / 10°C
Kassa
Ma: -2°C / 5°C
Holnap: -3°C / 8°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
205 éveMegszületett az amerikai Pittstownban Isaac Merritt Singer, a varrógép legsikeresebb fejlesztője.
158 éveMegszületett Theodore Roosevelt az Amerikai Egyesült Államok 26. elnöke, a Teddy mackó névadója.
78 éveA DuPont bemutatott egy új szintetikus anyagot, amit ma nejlonnak (nylon) nevezünk.
577 éve42 éves korában vérhasban meghalt Albert magyar király, az első Habsburg, aki elnyerte a magyar koronát.
549 éveMegszületett Erasmus, nagy hatású németalföldi humanista tudós, Ágoston-rendi szerzetes, filozófus és teológus.
Külföld Újabb csúcson Putyin népszerűsége Újabb csúcson Putyin népszerűsége videó MOSZKVA. Egy friss felmérés szerint az oroszok 84 százaléka elégedett az elnökkel. Ez az érték két százalékponttal magasabb a januárban mért éves csúcsnál. A felmérésből az is kiderült, az oroszok 48 százaléka azt akarja, hogy Oroszország és Ukrajna között baráti legyen a viszony, nyitott határokkal, vám- és vízummentességgel. Az oroszok 84 százaléka elégedett Vlagyimir Putyin elnök munkájával – derült ki a Levada Központ felméréséből. Jazidi emberi jogi aktivistáknak ítélték oda az idei Szaharov-díjat videó Nadia Murád és Lamija Aji Basár jazidi emberi jogi aktivistáknak ítélte oda idén az Európai Parlament a díjat. Rakkát még Moszulnál is nehezebb lesz bevenni Frissítvevideó A várost több mint két évvel ezelőtt lerohanó szélsőségesek "nagyon keményen harcolnak".
Itthon Pénzügyekről gyerekeknek - élményszerűen Pénzügyekről gyerekeknek - élményszerűen videó KASSA. A XXI. századi sikeres élethez elengedhetetlen pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismereteket ad át a 11–18 éves szlovákiai gyerekeknek az OTP Fáy András Alapítvány. Az általuk kifejlesztett egyedülálló oktatási módszereket mutatták be Kassán. 150 résztvevő pedagógus előtt az OTP Fáy András Alapítvány szakemberei Kassán tartottak szórakoztató, interaktív tréninget. Több tucat hepatitisz A-megbetegedést tartanak nyilván a Rozsnyói járásban videó Az illetékes szakemberek szerint az első esetet szeptemberben a jólészi romatelepen jegyezték fel. Támogatják a felvidéki szakkollégiumi rendszer működését videó Több mint nyolcmillió forinttal támogatja a szakkollégiumi rendszer működését a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány.
Magyar világ Összefügg a bőnyi akció és a Teréz körúti robbantásos merénylet Összefügg a bőnyi akció és a Teréz körúti robbantásos merénylet videó GYŐR. Stabil a szerda reggeli bőnyi lövöldözés elkövetőjének állapota, a férfit a rendőrséggel és az ügyészséggel való egyeztetés után még csütörtökön átszállíthatják a tököli rabkórházba - közölte a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója. A Magyar Idők értesülése szerint a bőnyi rendőri beavatkozás a szep­tember 24-i Teréz körúti robbantás ügyé­ben zajló nyomozás egyik részfeladata volt. Sajtóinformációk szerint a tettes a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű hungarista szervezet egyik alapítója, Győrkös István. Balog: akkor van jövője Magyarországnak, ha a múltunkat nem feledjük videó Az emlékezés fontosságáról beszélt az emberi erőforrások minisztere az 1956-os sortűz áldozatainak emlékére rendezett ünnepségen. Lövöldözés Bőnyben - Egy rendőr meghalt Frissítvevideó Gépkarabéllyal adott le öt-hat lövést Bőnyben egy idős férfi szerda reggel, és megölt egy rendőrt.
Kultúra Felemelő egyéniség - Portréfilm Aján Tamásról Felemelő egyéniség - Portréfilm Aján Tamásról videó BUDAPEST. A sportdiplomata címmel a közmédia október 27-én dokumentumfilmet sugároz Aján Tamásról, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnökéről, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tiszteletbeli tagjáról. A közmédia M4 csatornája október 27-én tűzi műsorára Elek Sándor szerkesztő-riporter Aján Tamásról készített alkotását. Szakemberek tanácskoztak a felvidéki magyarság tárgyi emlékeiről videó Immár 13. alkalommal rendezték meg Musaeum Hungaricum néven a tárgyi emlékekről és múzeumi dokumentációjáról szóló konferenciát. Összeáll az ABBA 2018-ban videó A csapat 1982-ben oszlott fel, azóta nem is volt hivatalos közös fellépésük.
Színes Károly herceg a termőtalajok védelmére kelt Károly herceg a termőtalajok védelmére kelt videó LONDON. A brit és a francia kormány közös programmal próbálja leváltani a talajokat kimerítő mezőgazdasági modelleket, mostantól a walesi herceg a kezdeményezés arca. A trónörökös szeretné, ha sokkal többen ismernék fel a mezőgazdaság szerepét a klímaváltozás megfékezésében. Alain Delon eladja értékeit videó A 80 éves filmsztár festményeket, drága borokat, órákat és Ferrariját is értékesítette már árverésen. Érsekújvár lesz a XX. Csabai Kolbászfesztivál vendégvárosa videó Százezer látogatót várnak a jubileumi XX. Csabai Kolbászfesztiválra a hétvégén, október 28. és 31. között.
Mozaik Szoftverhiba okozhatta a Schiaparelli leszállóegység megsemmisülését Szoftverhiba okozhatta a Schiaparelli leszállóegység megsemmisülését videó DARMSTADT. Kommunikációs szoftverhiba idézhette elő, hogy az ExoMars orosz-európai űrexpedíció TGO űrszondájának Schiaparelli nevű leszállóegysége a landolás során 2-4 kilométeres magasságból nekicsapódott a Mars felszínének és megsemmisült. A leszállás során valószínűleg a modul radaros magasságmérője és a navigáció között támadt kommunikációs probléma. Ókori hajóroncsokat találtak a Fekete-tengerben videó A roncsokat a Stril Explorer kutatóhajón elhelyezett korszerű, víz alatti felmérésekhez fejlesztett rendszerekkel érzékelték. Megfejtették a Bermuda-háromszög rejtélyét? videó Amerikai kutatók azt állítják, hogy megtalálták a választ a Bermuda-háromszög rejtélyére.
Vélemény Agárdy Gábor: Mi lesz veled, USA? Agárdy Gábor: Mi lesz veled, USA? videó Pár hét múlva elnökválasztás lesz az Amerikai Egyesült Államokban. A választók hangulata soha az ezidáig jegyzett és felmért választások előtt még nem volt ilyen rossz, a két erős jelölt közül egyik jelölt támogatottsága sem éri el a választók 50%-át... A többi elnökjelölt pedig a „futottak még“ kategóriájába tartozik. Az eddigi megnyilvánulások szerint a pár hét múlva esedékes elnökválasztáson a rossz és még rosszabb közül lehet választani. Kövesdi Károly: Merjen magyar lenni! videó Bugár úr, merjen magyar lenni, és ha szlovák párttársai rosszallnák is, vegye komolyan a gittegylet javaslatát! Őry Péter: Mitől lett demokratább a Szlovák Nemzeti Párt? videó Hogyan óhajt a Fico-kormány harcolni a szélsőségek ellen, ha koalíciós partnere az egykori fasiszta elnököt élteti?
Hitélet Ferenc pápa: a migrációra egyedüli megoldás a szolidaritás Ferenc pápa: a migrációra egyedüli megoldás a szolidaritás videó VATIKÁN. A bezárkózás nem jelent megoldást, a migrációra egyedül a szolidaritás útja a megoldás - jelentette ki Ferenc pápa a római Szent Péter téren tartott szerdai általános audiencián. Hangsúlyozta, hogy a gazdasági válság, a fegyveres konfliktusok és az éghajlati változás kényszeríti az embereket az elvándorlásra A Vatikán nemet mond a halottak hamvainak szétszórására és otthon őrzésére videó Temetkezési útmutatást közölt a vatikáni Hittani Kongregáció. A hamvak otthoni őrzéséhez püspöki engedély szükséges. Hogyan látta XII. Piusz pápa az 1956-os forradalmat? videó A Vatikáni Rádió idei ünnepi műsora az ötvenhatos forradalomra és szabadságharcra emlékezve tisztelgett az ő emléke előtt is.
Múltunk Hatvan éve történt: 1956. október 27. Hatvan éve történt: 1956. október 27. videó BUDAPEST. Mi történt hatvan évvel ezelőtt? Korabeli hírügynökségi anyagok segítségével napról napra bemutatjuk, mi történt Magyarországon a forradalom idején. Korabeli hírügynökségi anyagok segítségével napról napra bemutatjuk, mi történt Magyarországon a forradalom idején. Elhunyt a II. világháború legendás amerikai pilótája videó Elhunyt 94 éves korában Robert A. Hoover, aki annak idején egy német gépet elkötve szökött meg egy fogolytáborból. Hatvan éve történt: 1956. október 26. videó Korabeli hírügynökségi anyagok segítségével napról napra bemutatjuk, mi történt Magyarországon a forradalom idején.
Fő támogatónk