2018. március 20., kedd - Klaudia
Cikkek közt...  Videók közt...  
Ellenzék: a kormány módosítása csak kozmetikai változásvideó 2018. március 20., kedd 09:27 POZSONY. Az ellenzéki Szabadság és Szolidaritás, valamint az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek úgy látják, hogy a közzétett miniszteri jelölések csak azt jelentik, egyes barátok kapták meg a szabad posztokat, miközben alapvetően semmi sem változik.
Folytatódik az útépítés videó 2011. április 12. | BRÜNN, POZSONY. Szlovákia 900 millió eurót készül az autópályák, gyorsforgalmi utak és első osztályú közutak építésére fordítani a közeljövőben – közölte Ján Figeľ közlekedési miniszter egy brünni szakmai konferencián.
A fertőzöttek közöttünk élnek videó 2011. április 12. | POZSONY. A HIV és a sárgaság sokkal gyorsabban terjed Szlovákiában, mint azt gondoljuk – figyelmeztet egynapos kampánya során az Odyseus egyesület. Ezt a figyelmeztetést festették fel az aktivisták több pozsonyi házra, természetesen az önkormányzat beleegyezésével.
Csáky még nem döntött videó 2011. április 12. | POZSONY. Csáky Pál még nem döntötte el, harcba száll-e az MKP valamelyik vezető tisztségéért. A volt pártelnök ezt kedden közölte a szlovák sajtóirodával. A szombati kongresszus előtt folynak a találgatások, vajon Csáky Pál visszakerül-e az MKP vezetésébe, s ha igen, milyen poszton.
Sulík szerint Zemkovának vissza kellene adnia a végkielégítését videó 2011. április 12. | POZSONY. Richard Sulík házelnök szerint a jutalmát nem, de felvett végkielégítését vissza kellene adnia Miloslava Zemkovának. Feltételezem, hogy az igazgatónő felelősségteljesen és erkölcsösen jár el – mondta kedden újságírók előtt Richard Sulík. A Sme napilap információi szerint Zemková, miután távozott a közszolgálati rádió éléről, négy havi fizetésének megfelelő végkielégítést vett fel.
MKP: Az SNS provokál videó 2011. április 12. | POZSONY. A Magyar Koalíció Pártja felháborító és provokatív politikai marketing-kísérletnek tartja az Szlovák Nemzeti Párt népszavazási kezdeményezését arról, hogy az ország területén a hivatalokban kizárólag a szlovák nyelvet lehessen használni.
Bővül a nagyszombati PSA Peugeot Citroën videó 2011. április 11. | NAGYSZOMBAT. Jövőre beindul a harmadik műszak a nagyszombati Peugeot Citroën autógyárban. Itt gyártják ugyanis a cég új autóját. 2012-ben 300 ezer gépkocsira emelkedik a nagyszombati üzem éves kapacitása. A 120 millió eurós beruházással létrehozott új gyártósoron 900 embernek biztosítanak munkát.
Slota: meg kell védeni a szlovák államiságot videó 2011. április 11. | POZSONY, ÉRSEKÚJVÁR. Nem véletlen, hogy a Szlovák Nemzeti Párt Elnöksége Dél-Szlovákiában ülésezett. Ennek egyik oka a kisebbségi nyelvhasználati törvény, amelyet a múlt héten első olvasatban megszavazott a parlament – mondta a tanácskozást követő sajtóértekezleten Ján Slota pártelnök. Most arról van szó, hogy a „hazaáruló” kormánykoalíció ellenében sikerül-e megvédeni a szlovák államiságot – hangoztatta.
Spišiak elégedett a rendőrség munkájával videó 2011. április 11. | POZSONY. A januárban meghirdetett rendőrségi reform eredményei meglátszanak. Soha nem volt olyan jó a bűnözési statisztika, mint az elmúlt hónapokban – mondta Jaroslav Spišiak országos rendőrparancsnok. „Mindennel elégedett vagyok. A célokat úgy állítottuk fel, hogy csak én hittem a sikerben“ – fogalmazott.
Kiadják Magyarországnak Jozef Roháčot videó 2011. április 11. | POZSONY. Szlovákia kiadja Jozef Roháčot Magyarországnak - így döntött hétfőn a legfelsőbb szlovák bíróság. A zárt ülésen a testület elutasította Roháč fellebbezését a Nyitra Megyei Bíróság korábbi döntése ellen, amely kiadta őt Magyarországnak.
Tetemes károkat okozott a vihar a Magas-Tátrában videó 2011. április 11. | MAGAS-TÁTRA VÁROS (VYSOKÉ TATRY. Jelentős károkot okozott a vihar Magas-Tátra városában. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet időközben másodfokúra csökkentette Magas-Tátra térségében a riasztást, de a rendkívüli állapotot még nem oldotta fel a helyi válságstáb.
Közel 200 tűzoltó próbálja megfékezni a tüzet a Nagy-Fátrában videó 2011. április 11. | ÓHEGY (STARÉ HORY). Még mindig lángol az erdő a beszetercebányai járáshoz tartozó Óhegyen. Közel kétszáz tűzoltó dolgozik a tűz megfékezésén. Munkájukat nehezíti, hogy nehezen megközelíthető terepre kell a vizet eljuttatni.
Orkán erejű széllökések várhatóak a magasan fekvő területeken videó 2011. április 10. | MAGASTÁTRA VÁROS. Megállás nélkül folyik a kárelhárítás Magastátra (Vysoké Tatry) városban. Vasárnap délre az útkarbantartók szabaddá tették a közutakat. Károk főként a leszakított tetők, kidőlt fák, és megrongálódott autóbusz megállók miatt keletkeztek, becslések szerint 250 ezer euró értékben.
Beindult a népszámlálási kampány videó 2011. április 09. | Szlovákiában a többi EU tagországhoz hasonlóan 2011 május 21-én népszámlálás lesz, melynek során felmérik a lakosság összetételét és vagyoni helyzetét. A tíz évente szervezett népszámlálást első ízben tartják egyidejűleg az EU minden tagországában.
MKP kongresszus: Berényire 11, Csákyra 4 jelölés érkezett videó 2011. április 09. | POZSONY. A 17 járás közül nem mindegyik élt az elnökjelölés lehetőségével. Berényi Józsefet 11 járási konferencia, Csáky Pált 4 alapszervezet jelölte a pártelnöki tisztségbe. Az MKP alapszabálya szerint a közgyűlés küldöttei is tehetnek jelöléseket, így a 11:4 arányból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Ahogy Berényi József elnök fogalmazott, „ezek csak jelzésértékű nominációk, lehetnek még változások”.
Turistacsalogató roma telep Kakaslomnicon videó 2011. április 09. | KAKASLOMNIC. A tátraaljai Kakaslomnic (Veľká Lomnica) település polgármestere látogathatóvá tenné a helyi roma telepet a turistákat és az érdeklődők számára. A Késmárkhoz közeli falucska vezetője szerint ez az új és felettébb érdekes célpont nemcsak a Magas Tátra-régió idegenforgalmát színesítené, hanem konkrét segítséget jelentene a romáknak is. Hivatalos becslések szerint mintegy félmillió roma él Szlovákiában.
Járhatatlan a Magas-Tátra videó 2011. április 09. | POZSONY,KASSA. Az éjszaka tomboló vihar utakat tett járhatatlanná a Magas-Tátrában. A tövestől kicsavart fák eltorlaszoltak több főutat illetve a tátrai villamos vonalat. A hatóságok lezárták a Tátralomnic /Tatranská Lomnica/ és Ótátrafüred /Starý Smokovec/ közötti szakaszt, mert a vihar további fákat dönthet az úttestre.
Indulatos vita Révkomárom büdzséjéről videó 2011. április 08. | KOMÁROM. Továbbra sincs nyugalom a révkomáromi városházán. A Most-Híd frakciója elutasítja Anton Marek polgármester terveit a városi büdzsé konszolidálására. Révkomárom tetemes adósságai miatt az új polgármester áthidaló hitelhez folyamodik a „kifizetetlen számlák rendezésére” és csökkenteni szeretné a városháza alkalmazottainak számát is. A Most-Híd városi képviselői kifogásolják, hogy a fennálló problémákat velük nem vitatta meg a polgármester.
Csapások az önkormányzatokra videó 2011. április 08. | POZSONY. A polgármesteri fizetések tervezett csökkentése után újabb csapást jelentene az önkormányzatokra a testületek karcsúsítása. Így értékeli a Szlovákiai Városok és Falvak Társulása /ZMOS/a liberálisok ötletét, hogy költségmegtakarítás céljából csökkentsék a helyi képviselőtestületek létszámát.
A nyugatiak jobbat kapnak a pénzükért, mint mi videó 2011. április 08. | POZSONY. Az Európai Unió új tagállamai nem ugyanazt a minőséget kapják, mint a régiek. Rosszabbat. A csomagolás ugyanaz marad, de a „tartalom“ mennyiségében, minőségében, tisztaságában hatalmasak a különbségek – állapította meg a fogyasztók hazai szövetsége. A szlovák, a magyar vagy a cseh vásárlóknak lenne okuk a panaszra, az osztrákoknak vagy a németeknek már kevésbé.
Szélvihar miatti készültség a Tátrában videó 2011. április 08. | MAGASTÁTRA VÁROS. Készültséget hirdetett pénteken reggel Magastátra város (Vysoké Tatry) polgármestere a szélvihar miatt. A településen tetők, kerítések és ablakok rongálódtak meg. A természeti csapás által okozott kár mintegy 37 ezer euró.
Czajlik József kerülhet a kassai Thália élére videó 2011. április 08. | KASSA. Kiértékelték a Thália Színház igazgatói posztjára kiírt pályázatot. A beérkezett 6 pályamunkából ötöt fogadott el a pályázatokat elbíráló ad-hoc bizottság. A hírek.sk értesülése szerint a testület Czajlik Józsefet javasolja a Thália igazgatójának.
Lehallgatási botrány: Nagy József nem hisz Štefanovnak videó 2011. április 07. | POZSONY. Nagy József környezetvédelmi miniszter nem hisz Igor Štefanovnak, a Szlovák Nemzeti Párt képviselőjének, aki szerdán ismét arról beszélt, hogy Daniel Lipšic belügyminiszter tudtával magas beosztású kormánytisztviselőket figyelnek meg. Az állítólagos lehallgatások kapcsán Nagy József neve merült fel.
Népszámlálás: Beindult a kampánygépezet videó 2011. április 07. | POZSONY. A hírek.sk is bekapcsolódik a nemzetiség vállalására ösztönző népszámlálási kampányba. "Eljuttatunk portáljukhoz minden, a népszámlálási kampánnyal kapcsolatos információt, videót és reklámanyagot" – közölte Tóth Károly a hazai magyar civil szervezetek és a pártok kampányát koordináló Kerekasztal szóvivője.
Újabb vizsgálat indul Vareha ellen videó 2011. április 07. | POZSONY. A főögyészség csütörtökön bejelentette: magyar gyanúsítottja is van Mikuláš Vareha kelet-szlovákiai nagyvállalkozó adócsalási ügyének. A magyar állampolgárt ugyanazon a napon vették őrizetbe, mint a közel 30 millió eurós adócsalás gyanúja miatt letartóztatott Varehát.
Tiltakoznak a német befektetők, „ők nem tolvajok“ videó 2011. április 07. | POZSONY. Richard Sulík lopással vádolja a nyugati befektetőket. A szlovák törvényhozás elnöke szerdán közölte, hozzá is eljutottak olyan értesülések, melyek szerint a vegyes vállalatok külföldi befektetői "saját zsebre" dolgoznak, így a stratégiai jelentőségű vállalatokból a szlovák államnak gyakorlatilag semmi haszna nincs.
Spišiak liftboy volt? videó 2011. április 07. | POZSONY. Ján Slota „szenzációs” leleplezést közölt csütörtökön Jaroslav Spišiak országos rendőrparancsnokról. A magas rangú tisztviselő ellen – mint mondta - 1991-ben benzinlopás miatt fegyelmi eljárás indult, ami büntetéssel végződött, de nem ez volt Spišiak egyetlen vétsége – állítja a nemzeti párt vezére.
Tömeges elbocsátás az összevont szlovák rádiónál és televíziónál videó 2011. április 06. | POZSONY. Tömeges elbocsátásra készül a Szlovák Rádió és Televízió (RTVS). A januárban összevont szlovák közszolgálati médiumnál összesen 408 állás szűnik meg - közölte Alexandra Stullerová Korenová, az RTVS szóvivője szerdán.
Lehallgatták Nagy József minisztert? videó 2011. április 06. | Pozsony. Igor Štefanov, az ellenzéki Szlovák Nemzeti Párt (SNS) parlamenti képviselője szerint újságírókat, parlamenti képviselőket, és egy kormánytagot is lehallgattak a belügyminiszter tudtával a szlovák hatóságok. A lehallgatott miniszter állítólag Nagy József, a környezetvédelmi tárca vezetője.
Róbert Fico: Orbán konfliktusba sodorhatja Európát videó 2011. április 06. | POZSONY. Magyar zászlókat helyeztek az ellenzéki képviselők a parlamenti vezetők elé a törvényhozás üléstermében, miután a kormánykoalíció elutasította a legerősebb ellenzéki párt által kezdeményezett rendkívüli ülés napirendjét. A Robert Fico vezette Smer-SD nyilatkozatot akart elfogadtatni a parlamenttel a szlovák-magyar kapcsolatokról és Magyarország Szlovákia-politikájáról.
Az ellenzéki indítványok megbuktak videó 2011. április 06. | POZSONY. A parlament szerdán nem szavazta meg a Smer-SD ÁFA módosításról, a privatizáció leállításáról, és a bankadóról szóló törvényjavaslatát, de mindhárom témáról élesen vitázott a koalíció és az ellenzék.
Első  Előző   682 / 687   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -2°C / 1°C
Holnap: -4°C / 3°C
Ógyalla
Ma: -2°C / 2°C
Holnap: -4°C / 4°C
Losonc
Ma: -3°C / 1°C
Holnap: -9°C / 1°C
Kassa
Ma: -4°C / -1°C
Holnap: -6°C / 0°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
291 éveMeghalt Sir Isaac Newton, angol fizikus matematikus és csillagász, a gravitáció és a tömegvonzás felismerője.
124 éveMeghalt Kossuth Lajos, szabadságharcos, államfő.
0 éveTavaszi napéjegyenlőség, az asztrológiai év kezdete, a csillagászati és meteorológiai tavasz kezdete.
2061 éveMegszületett Ovidius római költő.
399 éveBécsben 62 éves korában meghalt II. Mátyás magyar király (I. Mátyás néven német-római császár és cseh király).
Külföld Magas a terrorfenyegetettség az Európai Unió országaiban Magas a terrorfenyegetettség az Európai Unió országaiban videó SZÓFIA. Magas a terrorfenyegetettség az Európai Unió országaiban, amelyekben több tízezer potenciális terrorista tartózkodik - jelentette ki Rob Wainwright, az uniós rendőrségi együttműködési szervezet (Europol) főigazgatója a szervezet tevékenységét felügyelő közös parlamenti ellenőrző csoport második találkozója utáni sajtótájékoztatón Szófiában. Az Európai Unió országaiban több tízezer potenciális terrorista tartózkodik. Hszi Csin-ping: egyedül a szocializmus mentheti meg Kínát videó A politikus ismételten megerősítette a Kínai Kommunista Párt (KKP) vezető szerepét. Csehország nem adja ki Száleh Muszlimot Törökországnak videó A cseh államügyészség megszüntette a Száleh Muszlim elleni eljárást, mert a kurd politikus már nem tartózkodik Csehországban.
Itthon Kodály Zoltán nyomában Budapesten – rendhagyó komáromi könyvbemutató Kodály Zoltán nyomában Budapesten – rendhagyó komáromi könyvbemutató videó KOMÁROM. Ittzésné Kövendi Kata zenepedagógus Kodály Zoltán nyomában Budapesten című kötetének diavetítéssel és dedikálással egybekötött bemutatóját tartották március 19-én a komáromi Csemadok-székházban. Ittzésné Kövendi Kata zenepedagógus diavetítéssel, dedikálással egybekötött bemutatóját tartották a komáromi Csemadok-székházban. Kikre Csenke méltán lehet büszke videó 1848-1849-es megemlékezést tartottak Csenkén március 18-án. Út az érvényesüléshez, vagyis anyanyelvű oktatással a legjobbak közé videó A Via Nova idén is népszerűsíti az anyanyelvű oktatást.
Magyar világ Áder János: a víz élet és halál kérdése Áder János: a víz élet és halál kérdése videó BUDAPEST. A víz élet és halál kérdése - hangoztatta Áder János köztársasági elnök hétfőn Brazíliavárosban, a Víz Világfórum megnyitóján. "Úgy tékozoljuk bolygónk kincseit, a levegőt és a vizet, mintha nem lenne holnap - mondta Áder a Víz Világfórum megnyitóján. Potápi: várhatóan meglesz az egymillió aláírás a Minority SafePack keretében videó A kezdeményezéshez Magyarország is kapcsolódott, s mostanra mindenhol felgyorsult az akció. Renaud Camus: Mentsük Európából azt, ami még menthető! videó A rasszizmus romhalmazzá tette Európát, az antirasszizmus gyűlöletes bádogvárost csinál belőle – mondta Renaud Camus a Mandinernek
Kultúra A Varázsszekrény meséi A Varázsszekrény meséi videó POZSONY. Csecsemő (Baba) színházi előadás tánccal és klasszikus zenével 0-5 éveseknek, és természetesen az őket ölükben tartó anyukáknak, apukáknak, vagy akár az őket kísérő nagyobb testvéreknek is szól a meghívó. Az előadás 2018. március 21-én szerdán 10 órakor lesz a Csemadokban (Pozsony, Május 1. tér 10-12). Csecsemő (Baba) színházi előadás tánccal és klasszikus zenével 0-5 éveseknek Pozsonyban. Új pályázatok fiatal íróknak és színházi szakembereknek videó Az Előretolt Helyőrség Íróakadémiától idén tizenöt pályakezdő író és költő kaphat anyagi támogatást. Matek-fizika tanárnak készült, végül az egyik legnépszerűbb színész lett videó Bodrogi Gyula áprilisban lesz 84 éves. Ebből az alkalomból készült beszélgetés a népszerű színésszel a Kossuth Rádióban.
Színes Magyar-kazah - Leekens is kíváncsi, mire lesz képes a csapat Magyar-kazah - Leekens is kíváncsi, mire lesz képes a csapat videó TELKI. Magyarországnak vissza kell szereznie a pozícióját, vissza kell térnie a győzelem útjára - hangsúlyozta Georges Leekens, aki a magyar labdarúgó-válogatott kispadján pénteken, a kazahok elleni barátságos mérkőzésen mutatkozik be, majd kedden a skótokkal szemben irányítja csapatát. Magyarországnak vissza kell szereznie a pozícióját, vissza kell térnie a győzelem útjára - hangsúlyozta Georges Leekens. Astoriról nevezik el a Fiorentina edzőközpontját videó A 31 évesen elhunyt Davide Astori március 4-én hajnalban kapott végzetes szívrohamot. Torinót is érdekli a 2026-os téli olimpia rendezése videó A pályázatban gondolkodó városok március végéig küldhetnek szándéknyilatkozatot a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak.
Mozaik Ólomhűtéses atomreaktorok gyártására készül Kína Ólomhűtéses atomreaktorok gyártására készül Kína videó PEKING. Beszállítói láncot épít ki Kína ólomhűtéses atomreaktorok gyártásához a kínai tudományos akadémia (CAS) atomenergia biztonsági intézetének (INEST) hétfői tájékoztatása szerint. A legmodernebb technológiát képviselő negyedik generációs atomreaktor biztonságosabb és gazdaságosabb a korábbi típusoknál. Veszélyes lehet a D-vitamin hiány videó Magyarországon a felnőtt lakosság harminc százaléka szed D-vitamint, háromszor annyian, mint nyolc éve. Kezd kifogyni az üzamanyagból a Kepler űrtávcső videó A NASA sajtóközleménye szerint csak hónapok lehetnek hátra az exobolygó-kutatásokat forradalmasító űreszköz életéből.
Vélemény Aich Péter: Ellenségek Aich Péter: Ellenségek videó Szlovákiának – mint minden államnak – van egy csomó ellensége. Sokfélék: akad ezek között valós, rejtett, képzelt, veszélyes, ártatlan, na és persze „jóakaró” is. Néha nehéz megkülönböztetni. Figyelemreméltó és fontos viszont pillanatnyilag kettő van. Szlovákiának – mint minden államnak – van egy csomó ellensége. Figyelemreméltó és fontos viszont pillanatnyilag kettő van. Őry Péter: Őszödi beszéd felvidéki módra! videó Nem tudom, lesz-e újabb felvonása a felvidéki Őszödnek. Viszont határozottan úgy fest, a nézők erősen unják a színdarabot. Berényi József: 1848-1989-2018 videó Átmeneti szövetség alakult tehát ki ismét köztünk és a szlovák közvélemény jelentős része között, úgy, mint 1989-ben.
Hitélet Hímes tojást és szobrot visznek magyar zarándokok Ferenc pápának Hímes tojást és szobrot visznek magyar zarándokok Ferenc pápának videó BUDAPEST. Húsvéti hímes tojást, sonkát és egy faragott Szent József-szobrot visznek magyar zarándokok Ferenc pápának. A zarándokok a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Csépáról indultak Rómába hétfő reggel, és a szerdai általános audiencián adják át ajándékaikat. A zarándokok a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Csépáról indultak Rómába hétfő reggel. Millenniumi zászlót kaptak a décsfalvi reformátusok videó A zászlót és Orbán Viktor üzenetét Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára adta át. Szent Patrik püspökre emlékezünk videó Ő az egyetlen szent, aki az Egyház egyetemes kalendáriumában Írországot képviseli.
Múltunk Kétezer éves szeszes italt találtak kínai régészek egy ősi síremlékben Kétezer éves szeszes italt találtak kínai régészek egy ősi síremlékben videó HSZIAN. Kétezer éves szeszes italt tartalmazó bronz üstre bukkantak egy Csin dinasztia idejéből származó síremlékben a Kína nyugati részén fekvő Sanhszi tartományban. A lelet egyike annak a 260 tárgynak, amelyek a Csin dinasztia alatt elhunyt közrendű emberek sírjaiból kerültek elő. Magyar emlékek nyomában: Zichy Mihály – Tbiliszi videó Zichy Mihály festő, grafikus nemcsak a magyar romantikus festészet kiemelkedő alakja,a grúzok is „nemzeti festőjükként” tisztelik. 170 évvel ezelőtt a bécsi udvar hozzájárult gróf Batthyány Lajos miniszterelnöki kinevezéséhez videó A kormány élén hozzálátott a fiatal magyar állam megszervezéséhez.
Fő támogatónk