2018. február 24., szombat - Mátyás
Cikkek közt...  Videók közt...  
Több kórházban ápolják a Hernádújfalu mellett történt baleset sérültjeitvideó 2018. február 23., péntek 15:33 POPRÁD. Néhány sérült gyermek a regionális kórházakban maradt, másokat azonban kassai és turócszentmártoni specializált létesítményekbe szállítottak át. Egyikük állapota válságos.
Czajlik József kerülhet a kassai Thália élére videó 2011. április 08. | KASSA. Kiértékelték a Thália Színház igazgatói posztjára kiírt pályázatot. A beérkezett 6 pályamunkából ötöt fogadott el a pályázatokat elbíráló ad-hoc bizottság. A hírek.sk értesülése szerint a testület Czajlik Józsefet javasolja a Thália igazgatójának.
Lehallgatási botrány: Nagy József nem hisz Štefanovnak videó 2011. április 07. | POZSONY. Nagy József környezetvédelmi miniszter nem hisz Igor Štefanovnak, a Szlovák Nemzeti Párt képviselőjének, aki szerdán ismét arról beszélt, hogy Daniel Lipšic belügyminiszter tudtával magas beosztású kormánytisztviselőket figyelnek meg. Az állítólagos lehallgatások kapcsán Nagy József neve merült fel.
Népszámlálás: Beindult a kampánygépezet videó 2011. április 07. | POZSONY. A hírek.sk is bekapcsolódik a nemzetiség vállalására ösztönző népszámlálási kampányba. "Eljuttatunk portáljukhoz minden, a népszámlálási kampánnyal kapcsolatos információt, videót és reklámanyagot" – közölte Tóth Károly a hazai magyar civil szervezetek és a pártok kampányát koordináló Kerekasztal szóvivője.
Újabb vizsgálat indul Vareha ellen videó 2011. április 07. | POZSONY. A főögyészség csütörtökön bejelentette: magyar gyanúsítottja is van Mikuláš Vareha kelet-szlovákiai nagyvállalkozó adócsalási ügyének. A magyar állampolgárt ugyanazon a napon vették őrizetbe, mint a közel 30 millió eurós adócsalás gyanúja miatt letartóztatott Varehát.
Tiltakoznak a német befektetők, „ők nem tolvajok“ videó 2011. április 07. | POZSONY. Richard Sulík lopással vádolja a nyugati befektetőket. A szlovák törvényhozás elnöke szerdán közölte, hozzá is eljutottak olyan értesülések, melyek szerint a vegyes vállalatok külföldi befektetői "saját zsebre" dolgoznak, így a stratégiai jelentőségű vállalatokból a szlovák államnak gyakorlatilag semmi haszna nincs.
Spišiak liftboy volt? videó 2011. április 07. | POZSONY. Ján Slota „szenzációs” leleplezést közölt csütörtökön Jaroslav Spišiak országos rendőrparancsnokról. A magas rangú tisztviselő ellen – mint mondta - 1991-ben benzinlopás miatt fegyelmi eljárás indult, ami büntetéssel végződött, de nem ez volt Spišiak egyetlen vétsége – állítja a nemzeti párt vezére.
Tömeges elbocsátás az összevont szlovák rádiónál és televíziónál videó 2011. április 06. | POZSONY. Tömeges elbocsátásra készül a Szlovák Rádió és Televízió (RTVS). A januárban összevont szlovák közszolgálati médiumnál összesen 408 állás szűnik meg - közölte Alexandra Stullerová Korenová, az RTVS szóvivője szerdán.
Lehallgatták Nagy József minisztert? videó 2011. április 06. | Pozsony. Igor Štefanov, az ellenzéki Szlovák Nemzeti Párt (SNS) parlamenti képviselője szerint újságírókat, parlamenti képviselőket, és egy kormánytagot is lehallgattak a belügyminiszter tudtával a szlovák hatóságok. A lehallgatott miniszter állítólag Nagy József, a környezetvédelmi tárca vezetője.
Róbert Fico: Orbán konfliktusba sodorhatja Európát videó 2011. április 06. | POZSONY. Magyar zászlókat helyeztek az ellenzéki képviselők a parlamenti vezetők elé a törvényhozás üléstermében, miután a kormánykoalíció elutasította a legerősebb ellenzéki párt által kezdeményezett rendkívüli ülés napirendjét. A Robert Fico vezette Smer-SD nyilatkozatot akart elfogadtatni a parlamenttel a szlovák-magyar kapcsolatokról és Magyarország Szlovákia-politikájáról.
Az ellenzéki indítványok megbuktak videó 2011. április 06. | POZSONY. A parlament szerdán nem szavazta meg a Smer-SD ÁFA módosításról, a privatizáció leállításáról, és a bankadóról szóló törvényjavaslatát, de mindhárom témáról élesen vitázott a koalíció és az ellenzék.
Révkomáromban lefestették a templom magyar feliratát videó 2011. április 06. | KOMÁROM. Az MKP komáromi szervezete megdöbbenését fejezi ki, amiért a Rozália templom korábbi magyar nyelvű feliratait a felújító cég munkásai lemázolták. A párt felszólítja a helyi esperest, hogy állíttassa vissza a feliratokat.
Figeľ: Mivel foglalkozzon a magyar kisebbség? videó 2011. április 06. | POZSONY. Ján Figeľ szerint a szlovák-magyar viszony kérdéseit normális keretek között a parlamentben kell rendezni, de nem rendkívüli üléseken. Ehhez bátorságra és megfontoltságra van szükség - hangoztatta a Kereszténydemokrata Mozgalom elnöke.
Bérstopp a polgármestereknek videó 2011. április 05. | POZSONY. Tíz százalékkal csökken a polgármesterek fizetése, megvonták tőlük a jutalmak lehetőségét, lelépőjük pedig havi bérük legfeljebb háromszorosa lehet, s azt is csak akkor kapják meg, ha legalább hat hónapot töltöttek a hivatalukban.
Kisebbségi nyelvhasználat: A kereszténydemokraták kifogásolják videó 2011. április 05. | POZSONY. A parlamentben kedden 2.olvasatba jutott kisebbségi nyelvhasználati törvényt nemcsak az ellenzék bírálja, fenntartásai vannak a KDH egyes képviselőinek és az Egyszerű Emberek csoportnak is. Előrelátható, hogy a törvénymódosítás átültetése a parlamentben nem lesz egyszerű.
Nyílt szavazással választható a főügyész videó 2011. április 05. | POZSONY. A kormánykoalíció a parlamentben elérte célját, módosult a házszabály, megnyílt az út a legfőbb ügyész nyílt szavazáásal történő megválasztásához. Az ellenzék a kezdetektől élesen bírálta a játékszabályok megváltoztatását. Dobroslav Trnka volt főügyész emiatt korábban panasszal fordult az Alkotmánybírósághoz.
Slota népszavazást akar a kizárólagos szlovák nyelvhasználatról videó 2011. április 05. | POZSONY. A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) megpróbálja kiharcolni, hogy a Szlovák Köztársaság egész területén a szlovák legyen a kizárólagos hivatali nyelv. Az ellenzéki párt ennek érdekében népszavazást kezdeményez - jelentette be Ján Slota, a nemzetiek elnöke kedden a pozsonyi parlamentben.
Bomba ketyeg a kormánykoalíció bőröndjében videó 2011. április 05. | POZSONY. Ketyegő bombát hordoz a kormánykoalíció saját bőröndjében – vélekedik Farkas Iván, az MKP gazdasági és régiófejlesztési alelnöke. Ez a ketyegő bomba a gazdasági szakember szerint az adóhivatalok drasztikus átalakítása.
MKP: Két jelölt van az elnöki tisztségre videó 2011. április 05. | POZSONY. Befejeződtek az MKP járási konferenciái. Tizenhat járásban az országos elnöki tisztségre Berényi Józsefet, a párt jelenlegi elnökét jelölték, két járásban Csáky Pál volt elnök kapott bizalmat erre a posztra. Általános vélemény, hogy az országos elnökség összetételében változásokra kerül sor - írja keddi számában a pozsonyi Új Szó.
Megszűnhet 5000 kórházi ágy videó 2011. április 04. | POZSONY. Az egészségügyi tárca elfogadta a biztosítók elemzésének fő megállapítását, hogy a kórházi ágyak egytizede felesleges. Eszerint tehát a takarékosság első lépéseként július elsejétől 3500-5000 kórházi ágyat megszüntetnének.
Biztosítás: Változnak a járulékok videó 2011. április 04. | POZSONY. Nem vált be az ellenzéki Smer-SD reménye, hogy a "magyar állampolgársággal kapcsolatos problémákat" rendkívüli ülésen vitathathatják meg, lépéskényszerbe hozva ezáltal a pozsonyi kabinetet. A kormányzó pártok nem kérnek a fejmosásból. Hétfőn este megállapodtak: nem szavazzák meg a rendkívüli ülés napirendjét. Megegyeztek ugyanakkor az adó- és járulékreform részleteiben is.
Pozsony aggódik a magyarországi szlovákok miatt videó 2011. április 04. | POZSONY. Jóllehet lassult a magyarországi szlovákok asszimilációja, ám az identitás és a nyelv elvesztése továbbra is gyors ütemű - állítja a pozsonyi Határon Túli Szlovákok Hivatala (HTSZH) hétfői közleményében. Pozsony fontosnak tartja, hogy a legközelebbi népszámláláson a kérdezőbiztosok között a szlovákok is megfelelő számban képviselve legyenek.
Már Čarnogurský is Magyarországgal riogat videó 2011. április 04. | PRÁGA, POZSONY. Magyarország szalámitaktikával megpróbálja elérni a trianoni szerződés felülvizsgálatát. Az "Orbán-kormány külpolitikai expanzió-
jának elsőrendű célpontja Szlovákia" - állítja Ján Čarnogurský volt szlovák kormányfő az aktualne.cz cseh hírportá-
lon olvasható blogbejegyzésében. Nem ez az első eset, hogy az oroszbarát beállítottságú jogász nyilvánosan véleményt mond a szlovák-magyar viszonyról.
A munkáltatók sem elégedettek a munkatörvénykönyvvel videó 2011. április 04. | POZSONY. A szakszervezetekhez hasonlóan a Munkáltatók Országos Szövetsége (AZZZ) is elégedetlen a munkatörvénykönyv tervezett módosításával. A szervezet többek között eltörölné a minimálbér intézményét, és a rendelkezést, hogy az egészségkárosodottakat csak a munkaügyi hivatalok jóváhagyásával lehessen elbocsátani.
Az osztrákok szerint a szlovák atomerőművek megbuknak a stressz-teszten videó 2011. április 04. | POZSONY, BÉCS. Egyik szlovák atomerőmű sem menne át a terhelési próbán – jósolja az Österreich osztrák napilap. A jászói (Jaslovské Bohunice) és a mohi (Mohi) atomerőműveket szakértőkre hivatkozva a 10 legveszélyesebb nukleáris objektum közé sorolta az újság. A japán természeti katasztrófa után vezető európai politikusok szorgalmazzák, ki kell vizsgálni, „mit bírnak ki” az európai kontinens atomerőművei.
Berényi szerint Ficoék sikeresen bomlasztják a kormánykoalíciót videó 2011. április 04. | POZSONY. A szlovák kormánykoalíció nem képes módosítani a felvidéki magyarokat sújtó állampolgársági törvényt - vélekedik Berényi József, az MKP elnöke. A Magyar Fórum legfrisebb számában a magyar politikus cinikusnak nevezi politikai riválisa, Bugár Béla állítását, miszerint „a labda most Magyarország felén pattog".
Sulíkék megtorpedózhatják az Európai Stabilitási Mechanizmust videó 2011. április 03. | POZSONY. Richard Sulík házelnök, a Szabadság és Szolidaritás elnöke szerint nem kizárt, hogy képviselői nem támogatják az új eurómentő csomagot. Sulík azzal érvelt a közszolgálati rádióban, hogy ha nemmel szavaznak, Pozsony megtakarít hat milliárd eurót.
Bugár és Paška együtt bírálta Orbánt videó 2011. április 02. | POZSONY. A TA3 hírtelevízió beszélgető műsorában Bugár Béla a Most-Híd elnöke, és Pavol Paška, a Smer-SD alelnöke egybehangzóan bírálta Orbán Viktor miniszterelnök, illetve a magyar kormány Szlovákia-polikáját. Bugár szerint a magyar miniszterelnök befolyásolta a szlovák törvényhozási folyamatot.
Csáky újra hajlandó szerepet vállalni az MKP vezetésében videó 2011. április 02. | POZSONY. Csáky Pál, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) volt elnöke hajlandó vállalni bármiféle tisztséget, amellyel a párt áprilisi tisztújító kongresszusán esetleg megbízzák.

Sztrájkkészültség a kórházakban videó 2011. április 01. | POZSONY. Több pénzt és a kórházak megtartását követelte az a mintegy 300 egészségügyi dolgozó, aki a minisztérium épülete előtt sztrájkkészültséget hirdetett. A pénzt nemcsak maguknak, hanem az egész ágazatnak kérik.
Bugár szerint nem kell Orbán miatt "összerántani" a parlamentet videó 2011. április 01. | POZSONY. Az ellenzék, de főleg a Smer kihasznál minden alkalmat, hogy elbizonytalanítsa és félelemben tartsa az embereket - hangoztatta Bugár Béla pénteki sajtóértekezletén. A Most-Híd elnöke ellenzi a Smer-SD kezdeményezését, hogy a parlament rendkívüli ülésen foglalkozzon a „Magyarország felől mutatkozó veszéllyel“.
Első  Előző   675 / 679   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -7°C / -1°C
Holnap: -10°C / -5°C
Ógyalla
Ma: -7°C / -0°C
Holnap: -10°C / -5°C
Losonc
Ma: -11°C / -3°C
Holnap: -19°C / -9°C
Kassa
Ma: -9°C / -3°C
Holnap: -14°C / -9°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
373 éveMegszületett Felsővadászi I. Rákóczi Ferenc választott erdélyi fejedelem.
63 éveMegszületett Steve Jobs amerikai informatikus, az Apple cég alapítója.
632 éveVisegrádon 32 éves korában meghalt II. Károly (Kis Károly) magyar király, aki ellen merényletet követtek el.
461 éveBécsben megszületett II. Mátyás magyar király, aki békekötésekkel szilárdította meg birodalmát.
433 éveSzökőnap 4 évente, minden olyan évben, amelynek az utolsó két számjegye 4-el osztható.
Külföld Csökkent a függetlenség támogatottsága Katalóniában Csökkent a függetlenség támogatottsága Katalóniában videó BARCELONA. Katalóniában csökkent azok száma, akik támogatják, hogy az autonóm közösség Spanyolországtól független állammá váljon - derült ki a katalán vélemény-tanulmányi központ (CEO) pénteken közzétett felméréséből. A januárban készült 1200 fős kutatásban a megkérdezettek 40,8 százaléka támogatta a katalán függetlenséget. Donald Trump: elismerjük Jeruzsálemet Izrael fővárosaként videó Az új külképviselet felavatására várhatóan május közepén kerül sor. Moszkva megerősítette, hogy négy mázsa kokaint találtak a Buenos Aires-i orosz nagykövetségen videó A szállítmány a követség egy műszaki alkalmazottjáé volt.
Itthon Szlovákiai tudósneveldék Szlovákiai tudósneveldék videó POZSONY. Manapság a fiatalokat egyre inkább vonzza a külföld, nem árt azonban tudatosítani, hogy a szlovákiai egyetemek, főiskolák is büszkélkedhetnek olyan hallgatókkal, akiknek a neve jól cseng a tudomány nemzetközi világában. Pozsonyon és Kassán keresztül is vezet út Oxfordba és a Harvardra. Leginkább otthon töltik a tavaszi szünidőt a diákok videó Az egyhetes szünidőt a szlovákiaiak 30 %-a használja ki családi üdülésre – derült ki egy felmérésből. A felvidéki vállalkozások versenyképességének fokozását is segíti a Magyar Nemzeti Kereskedőház videó Félszáz felvidéki vállalkozó részvételével Határon Túli Exportakadémia zajlik február 22-én a Tiszti Pavilon dísztermében.
Magyar világ Orbán: az EU az európaiaké és az európai állampolgároké Orbán: az EU az európaiaké és az európai állampolgároké videó BRÜSSZEL, BUDAPEST. Az uniós csúcstalálkozó legfontosabb témája az Európai Unió belső átalakítása, amellyel kapcsolatban "vannak egészen abszurd javaslatok is". Ilyen például, hogy az Európai Parlament helyeinek szétosztásánál ne csak az európai állampolgárokat, hanem a migránsokat is vegyék figyelembe - mondta a Brüsszelben a Facebookra feltöltött videoüzenetében Orbán Viktor miniszterelnök. Orbán Viktor miniszterelnök úgy fogalmazott: a határkerítéssel nemcsak magunkat, hanem Európát is védjük. Potápi: kiemelten fontos a hétvégi magyar iskolák támogatása videó A hétvégi magyar iskolák találkozóját első alkalommal rendezték meg Budapesten, a programra közel 100 résztvevő érkezett. Németh Szilárd: a V4-ek egyetértenek a migráció kérdésében videó Németh Szilárd arról is szólt, hogy a V4-ek egyöntetűen elutasítják az ENSZ migrációs csomagját,amely szerint a migráció jó dolog.
Kultúra Jiří Menzel cseh filmrendező 80 éves Jiří Menzel cseh filmrendező 80 éves videó PRÁGA. Nyolcvanéves február 23-án Jiří Menzel Oscar-díjas cseh filmrendező, a Szigorúan ellenőrzött vonatok és a Sörgyári capriccio alkotója. Nyolcvanéves február 23-án Jiří Menzel Oscar-díjas cseh filmrendező, a Szigorúan ellenőrzött vonatok alkotója. New Yorkban vetítik Enyedi Ildikó Oscar-esélyes filmjét videó A filmbemutatón az Oscar-díjról döntő filmakadémia több tagja mellett számos újságíró és New York filmes elitje is ott lesz. Meghalt Tahi Tóth László videó Pályafutásának emblematikus szerepe A képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalhez fűződik.
Színes Phjongcshang 2018 - A címvédő Kanadát kiejtve döntősök a németek Phjongcshang 2018 - A címvédő Kanadát kiejtve döntősök a németek videó PHJONGCSHANG. Történelme legnagyobb sikerét ért el a német férfi jégkorong-válogatott azzal, hogy bejutott a phjongcshangi téli olimpia döntőjébe, miután a pénteki elődöntőben 4-3-ra legyőzte a címvédő kanadai csapatot. A németek az oroszokkal találkoznak a fináléban. Történelme legnagyobb sikerét ért el a német férfi jégkorong-válogatott, amely az oroszokkal találkozik a fináléban. Phjongcshang 2018 - Schmitt Pál átadta az aranyérmet a magyar váltónak videó Magyarország először nyert aranyérmet a téli olimpiák történetében, korábban két ezüst- és négy bronzérmet gyűjtött. Phjongcshang 2018 - Zagitova a jégkirálynő, Tóth Ivett 23. maradt Frissítvevideó A januárban Európa-bajnok, 15 éves versenyző az oroszok első aranyérmét nyerte Phjongcshangban.
Mozaik Árpád-ház és genetikai „szenzáció”: tévedés történt, mást mond a kutatás Árpád-ház és genetikai „szenzáció”: tévedés történt, mást mond a kutatás videó „Egy új vizsgálat alapján az Árpád-ház tagjai egészen biztosan eurázsiai, nem pedig finnugor eredetűek” – írta a Magyar Idők. Ez a következtetés azonban használhatatlan: egyrészt a „finnugor” fogalom az „eurázsiai” részhalmaza, másrészt a kutatásban kimutatott genetikai csoporthoz éppen hogy hozzátartoznak a finnugor nyelvet használó népek is. A néprokonság és a nyelvrokonság nem ugyanaz. Az antidepresszánsok hatásosságát bizonyította egy nagyszabású kutatás videó "Végre választ kaptak, akik megkérdőjelezték az antidepresszánsok hatékonyságát." A párizsi egyezmény sem állítja meg a tengerszint emelkedését videó a szén-dioxid-kibocsátás azonnali csökkentésére van szükség az emelkedés kockázatának enyhítése érdekében.
Vélemény Kövesdi Károly: Pótolhatatlanék Kövesdi Károly: Pótolhatatlanék videó Megszületett a verdikt: a nógrádi, gömöri magyarok megtörölhetik a szájukat, nem kapnak gyorsforgalmi utat. Sem a közeli, sem a távolabbi években. Megszületett a verdikt: a nógrádi, gömöri magyarok megtörölhetik a szájukat, nem kapnak gyorsforgalmi utat. Bartók Csaba: Kép van, magyar hang nincs! videó A számarányoknak megfelelően a két közszolgálati tv csatorna összidejéből napi 4 óra műsoridő járna a felvidéki magyarságnak. Aich Péter: Nagyokos fehérek videó Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit.
Hitélet Ferenc pápa külön böjti és imanapot kért mára a békéért Ferenc pápa külön böjti és imanapot kért mára a békéért videó VATIKÁN. Ferenc pápa arra hívja a világegyház tagjait és minden jóakaratú embert, hogy február 23-án tartson külön böjti és imanapot a békéért, amelynek hiányától sok helyen szenvednek szerte a világban. Ferenc pápa arra hívja a világegyház tagjait és minden jóakaratú embert, hogy tartson külön böjti és imanapot a békéért. Elhunyt Billy Graham világhírű amerikai prédikátor videó Grahamet a kereszténység egyik legismertebb terjesztőjeként tartják számon, s nem csupán az Egyesült Államokban. Házaspárok számára szerveztek zarándoklatot videó A zarándoklat és a szentmise végén Spányi Antal püspök megáldotta a párokat.
Múltunk 575 éve született Mátyás király 575 éve született Mátyás király videó Ötszázhetvenöt éve, 1443. február 23-án született Kolozsvárott Hunyadi Mátyás, a középkori magyar állam legnagyobb királya, akinek neve népmesékben és legendákban élt tovább. 1443. február 23-án született Kolozsvárott Hunyadi Mátyás, a középkori magyar állam legnagyobb királya. Ézsaiás próféta pecsétjét találhatták meg Jeruzsálemben videó A pecséten korabeli héber betűkkel világosan kiolvasható Ézsaiás neve (Jesajahu), és töredékesen a próféta szó. Magyar emlékek nyomában: Paál László – Barbizon videó A 19. század jeles festőművésze, a mindössze 33 évet élt Paál László elpolgárosodott nemesi családban született az erdélyi Zámon.
Fő támogatónk