2018. január 20., szombat - Fábián, Sebestyén
Cikkek közt...  Videók közt...  
Továbbra is drágák a pozsonyi lakásokvideó 2018. január 19., péntek 14:21 POZSONY. Egy négyzetméternyi pozsonyi lakás a múlt év utolsó negyedében áfa nélkül 1960 euróba került, ami a válság utáni időszak legmagasabb árának számít – tájékoztatott a Lexxus ingatlanügynökség elemzője, Peter Ondrovič. Az előző negyedévvel összevetve az ár 3,1 százalékkal, évközi viszonylatban pedig 8 százalékkal emelkedett.
Tankó szerint 7 euró egy roma magyar videó 2011. március 24. | POZSONY. Kampány indult a romák körében, hogy a májusi népszámláláson magyarnak vallják magukat, s akárcsak a választások előtt, most is pénzt, 7 eurót kínálnak személyenként – állítja František Tankó a Roma Unió Pártjának elnöke. Konkrét bizonyítékokkal egyelőre nem rendelkezik, de bizonyos „értesülések“ szerint két, közelebbről meg nem határozott párt áll az ügy hátterében.
Pénteken egyszerre "sikítanak fel" a mozdonyok Szlovákiában videó 2011. március 24. | POZSONY. A mozdonyvezetők pénteken 13.00 órakor Szlovákia-szerte meghúzzák mozdonyaik sípját. Képviseleti szervük, a Mozdonyvezetők Szövetségének Sztrájkbizottsága úgy döntött, a szlovák vasúti közlekedésben kialakult helyzet miatt tiltakozó akciót szervez.
Az MKP helyesli Ivan Miklos pénzügyminiszter brüsszeli stratégiáját videó 2011. március 23. | POZSONY. A Magyar Koalíció Pártja értékeli a pénzügyminiszter erőfeszítéseit, hogy Szlovákia számára az Európai Unión belül jobb pozíciót alkudjon ki. Az EU-tagországok állam- és kormányfői csütörtöki és pénteki brüsszeli találkozójukon hagyják jóvá az euróövezet állandó stabilitási mechanizmusát.
Lényeges változások az ügyészségi törvényben - a Smer ellenzi videó 2011. március 23. | POZSONY. Ha a következő kormányban helyet kap a Smer-SD, lerövidíti a főügyész megbízatási idejét, a parlament titkos szavazással új főügyészt választ, megszüntetik az ügyészségi törvény jelenlegi módosítását és érvényre juttatják a jogszabály eredeti változatát. Ezt Robert Fico, a Smer-SD elnöke jelentette ki szerda délutáni sajtóértekezletén.
Mérik a radioaktivitást Szlovákiában is videó 2011. március 23. | POZSONY, BERLIN. A szlovákiai mérések nem mutatnak nagyobb értékeket a fukusimai atomreaktor balesete után sem - állapította meg a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet és a Közegészségügyi Hivatal. Szerda folyamán Közép-Európa fölé is megérkezett az a radioaktív felhő, amely egy héttel ezelőtt szabadult ki a fukusimai atomerőműből.
Lipšic: Vannak lehetőségeink az állampolgárság megállapítására videó 2011. március 23. | POZSONY. Ha bebizonyosodik az állami hatóságok előtt, hogy valaki felvette egy olyan állam állampolgárságát, amelynek területén semmilyen lakhellyel nem rendelkezik, szlovák állampolgárságát elveszíti – mondta Daniel Lipšic belügyminiszter.
Nyugtalanító újságíró-lehallgatások videó 2011. március 23. | POZSONY. A Szlovák Újságírók Szindikátusa nyugtalanságának adott hangot az állítólagos újságíró-lehallgatások miatt. „Ha beigazolódik a sajtóban felröppent hír, magyarázatot kérünk a történtekre“ – áll a szervezet közleményében.
Parlament: Megtörték az elnöki vétókat videó 2011. március 23. | POZSONY. A parlament második olvasatba utalta az ellenzék és az ideiglenes főügyész által bírált ügyészségről szóló törvényt, miután a koalíciós képviselők már tegnap két, ma pedig három esetben törték meg a köztársasági elnök vétóját. Ismét megszavazták többek között a bírákról, valamint a végrehajtói működésről szóló törvényt.
Spišiak: A tetemek a Raisz fivéreké videó 2011. március 23. | POZSONY. A rendőrség nagy erőkkel dolgozik a dunaszerdahelyi bűnszervezetek felszámolásán - mondta szerdai sajtóértekezletén Jaroslav Spišiak országos rendőrparancsnok. Az akció során eddig 11 személyt helyeztek vád alá a Dunaszerdahelyi járásban.
A kormány szabályozná a gyógyszerárakat videó 2011. március 23. | POZSONY. Az előzetes becslések alapján 2010-ben csökkentek a gyógyszerárak Szlovákiában. Ez a tendencia azonban nem tartható – áll az egészségügyi tárca elemzésében, amelyet szerdán fogadott el a kormány.
Árulja ingatlanait a szlovák főváros videó 2011. március 23. | POZSONY. A súlyosan eladósodott szlovák főváros ingatlanok eladásával akarja a hiteltörlesztés egy részét fedezni. Ehhez évente15 millió euró értékű ingatlantól kell megválnia – mondta sajtóértekezletén Milan Ftáčnik főpolgármester.
Népszámlálási honlap, magyarul videó 2011. március 23. | SOMORJA. A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala a népszámlálás előtti felvilágosító kampány keretében honlapot indított, amelyen könnyed formában érhetők el a legfontosabb információk.
Eladó a Slovak Telecom állami részesedése videó 2011. március 23. | POZSONY. A kormány legkésőbb másfél éven belül el kívánja adni a részesedését Slovak Telekom távközlési társaságban - jelentette be Ivan Mikloš pénzügyminiszter a kormány szerdai ülése utáni sajtótájékoztatón. A kormány döntött hat, az állam tulajdonában lévő fűtőerőmű eladásáról is, éles bírálatot váltva ki a Smer részéről.
Slota: A magyarok és a cigányok keljenek át a Dunán videó 2011. március 22. | POZSONY. Megoldódna Szlovákiában a cigány és a magyar probléma, ha mindkét népcsoport áttelepülne a Duna túlpartjára, Magyarországra - vélekedett a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke kedden Pozsonyban.
Pozsony nem foglalkozik az ellentörvény módosításával videó 2011. március 22. | POZSONY. Felfüggesztette munkáját a szlovák kormánykoalíció kettős állampolgársággal foglalkozó munkacsoportja - közölte Rado Baťo kormányszóvivő kedden az MTI-vel.
Esterházy emlékünnepség - visszatekintés videó 2011. március 22. | Szlovákiában 2011. március 14-én felavatták Esterházy János negyedik mellszobrát Kassán, a Magyar Köztársaság Nagykövetsége, Kulturális Intézete, a Kassai Polgári Klub és a Major család szervezésében. Már az ünnepség kezdete előtt többen arról beszéltek, hogy rendzavarásra lehet számítani. Egy neves résztvevő keserűen megjegyezte: Esterházy szobrát Kassán nem tudtuk megvédeni.
Büntető feljelentés az angol érettségi ügyében videó 2011. március 22. | POZSONY. Feljelentést tett az Oktatásügyi Szabványosított Mérések Intézete a kiszivárgott angol érettségi tesztek ügyében. Összesen 38 974 diák ismerhette előre a helyes válaszok egyharmadát.
A Föld órája: Pozsony is bekapcsolódik videó 2011. március 22. | POZSONY. A Föld Órája elnevezésű világméretű projekthez első ízben csatlakozik a pozsonyi önkormányzat is. Március 26-án lekapcsolják a Prímási Palota és a magisztrátus épületének fényeit.
Több szintű sztrájkkészültség videó 2011. március 22. | POZSONY/ZSOLNA. Az egészszégügyben dolgozók szakszervezeti szövetsége sztrájkkészültség bevezetését szorgalmazza, miután a szaktárcával folytatott megbeszéléseken nem sikerült közös nevezőre jutni. Döntésüket a hét végén jelentik be.
Szlovákia nem vesz részt a Líbia elleni harcokban videó 2011. március 21. | POZSONY. Ivan Gašparovič köztársasági elnök és Iveta Radičová miniszterelnök hétfőn abban állapodott meg, hogy Szlovákia nem kapcsolódik be a Líbia elleni katonai akcióba.
Újabb egységpróba előtt a kormánykoalíció videó 2011. március 21. | POZSONY. Kedden 13 órakor kezdődik a parlament sorrendben 16. ülése, amely ismét a kormányzó pártok egységpróbája lesz. Egyelőre kérdéses, lesz-e a koalícióban akarat az állampolgársági törvénymódosítás megvitatására.
Februárban hatéves csúcson a munkanélküliség videó 2011. március 21. | POZSONY. Szlovákiában 13,16 százalékra emelkedett a munkanélküliségi ráta februárban. A Központi Munka-, Szociális és Családügyi Hivatal tájékoztatása szerint a nyilvántartott munkanélküliek aránya évi 0,19 százalékponttal nőtt, ami hatéves csúcsot jelent.
Új vezetők az MKP járási szervezeteiben videó 2011. március 21. | NASZVAD/BŐS. Horváth Árpád, gútai polgármester vezeti az MKP-t a Komáromi járásban. A párt dunaszerdahelyi járási szervezetének élére Fenes Iván, Bős polgármestere került. A két járásban 18-án és 19-én tartották a tisztújító konferenciákat.
Palást nem akar vízerőművet videó 2011. március 21. | PALÁST. Palást község lakossága a szombati népszavazáson elutasította az akkumulációs vízerőmű megépítését. Az 1350 szavazásra jogosult palástiból 811-en vettek részt a népszavazáson.464-en nemmel, 343-an igennel szavaztak. „Az emberek többsége nemet mondott, számomra ez egyértelműen azt jelenti, hogy a község nem adja meg az építési engedélyt“ – mondta a SME hasábjain Helység Anikó polgármester.
Árvízvédelem és közmunka videó 2011. március 21. | POZSONY. A kormány kiválasztotta azt a 200 települést, amelyet bevonnak az árvízvédelmi közmunkaprogram első szakaszába. A projekt célja, hogy növeljék az egyes veszélyeztetett régiók vízmegtartó képességét, javítsák a víz minőségét és csökkentsék a talajeróziót.
Antirasszista világnap videó 2011. március 21. | POZSONY/BUDAPEST. Ma van faji megkülönböztetés elleni küzdelem nemzetközi napja, amelyet antirasszista világnapnak is neveznek. Megtartását az ENSZ-közgyűlés 21. ülésszaka határozta el 1966-ban. A szlovák belügyminisztérium most készíti elő az extrém megnyilvánulások visszaszorításának 2014-ig szóló programját.
Semjén: aki magyar állampolgár az választhat és választható videó 2011. március 20. | BUDAPEST. Aki magyar állampolgár annak sem a választójogát, sem választhatóságát nem lehet kétségbe vonni - szögezte le a határon túli magyarok szavazati jogával összefüggésben Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a HírTv Kontraszt című műsorában vasárnap este.
Bugár őszre halasztaná az állampolgársági törvény módosítását videó 2011. március 20. | POZSONY. Bugár Béla, a Most-Híd elnöke úgy véli, őszre kellene halasztani a szlovák állampolgársági törvény módosítását. A felvidéki politikus megvárná, milyen lesz az új magyar alkotmány, illetve a hozzátartozó végrehajtási előírások.
Szlovákia támogatja a béketeremtő műveletet Líbiában videó 2011. március 19. | POZSONY. Szlovákia támogatja az ENSZ Biztonsági Tanácsa Líbia elleni légtérzárlati határozatát. A szlovák védelmi miniszter szerint a szlovák fegyveres erők katonai képességei nem olyan jellegűek, amire a NATO-nak az esetleges katonai erő alkalmazása során szüksége lenne.
A magyarok nem írták alá a pozsonyi emberi jogi nyilatkozatot videó 2011. március 18. | POZSONY. A magyar küldöttség nem írta alá a visegrádi országok valamint Bulgária, Románia és Montenegró emberi jogi parlamenti bizottságainak kétnapos pozsonyi tanácskozását lezáró közös nyilatkozatot. Lukács Tamás, az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának elnöke szerint a nyilatkozat eredeti tervezete üres, túlságosan általános volt.
Első  Előző   668 / 670   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -2°C / 5°C
Holnap: -3°C / 3°C
Ógyalla
Ma: -2°C / 4°C
Holnap: -3°C / 3°C
Losonc
Ma: -6°C / 3°C
Holnap: -9°C / -0°C
Kassa
Ma: -4°C / 3°C
Holnap: -7°C / 0°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
406 éveMeghalt I. Rudolf magyar király, II. Rudolf néven német-római császár és cseh király.
753 éveElőször ült össze az angol parlament a Westminster Hallban.
748 éveMeghalt Özséb, az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend, a pálos rend alapítója.
243 éveMegszületett André-Marie Ampére francia fizikus, kémikus, matematikus, az amper mértékegység névadója.
210 éveMegszületett Vajda Péter költő, drámaíró, pedagógus, az MTA tagja.
Külföld 40 migráns támadt 6 rendőrre Belgiumban 40 migráns támadt 6 rendőrre Belgiumban videó Mintegy negyven migráns támadt civil ruhás rendőrökre péntekre virradóra Belgiumban egy benzinkút parkolójában, ahol a Nagy-Britanniába tartó bevándorlók gyakran próbálkoznak feljutni a szigetországba tartó járművekre – jelentette a helyi sajtó. A helyszínen lévő rendfenntartók erősítést kértek, és kiérkező társaikkal együtt tizenhat embert őrizetbe vettek. Versenyelőnyt jelent a V4-nek az együttműködés Ausztráliával videó Budapesten tanácskoztak a visegrádi országok gazdasági miniszterei. Peter Žiga sikeres tárgyalásokra számít Ausztráliával. Fellázadtak a rabok a terroristákkal teli francia börtönben Frissítvevideó Újabb támadás történt börtönőrök ellen egy francia börtönben, ezúttal a korzikai Borgo fegyházában.
Itthon "Folk-menyasszony" a témája az idei nyitrai esküvői kiállításnak videó NYITRA. Esküvői Napok és Beauté címmel az egyik legnagyobb szlovákiai esküvői kiállítás nyitotta meg pénteken az idei kiállítási szezont a nyitrai kiállítási központban. A kiállítás kilencedik évfolyama a legújabb és legdivatosabb esküvői trendeket mutatja be. „A divattervezők, cukrászok és virágkötők elsősorban a kiállítás fő témája alapján alkottak, mely az idén a Folk-menyasszony” – tájékoztatott Martin Lužbeťák, a kiállítási központ szóvivője. Az Esküvői Napokkal nyitotta meg az évet a nyitrai kiállítási központ. Véget ért a farkasvadászati idény videó Az idei szezon alatt a vadászok negyven farkast ejtettek el, négyet pedig elhullva találtak. Palóc Szabadegyetem a gömörpéterfalai Almás-pusztán videó Rendszeressé váltak a magyar nép történetével foglalkozó rendezvények.
Magyar világ A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek Frissítvevideó HEJCE. A tizenkét évvel ezelőtti hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei községben. A Borsó-hegyre 2006. január 19-én este zuhant le a szlovák légierő AN-24-es csapatszállító repülőgépe. Kelet-Ukrajnában szállt fel a migránsokat szállító repülő videó Az Ukrán Állami Határőrszolgálat megerősítette, hogy Ukrajnában szállt fel a tizenegy migránst szállító repülőgép. A veronai buszbaleset áldozataira emlékeztek videó A megemlékezésen adták át a Szinyei-emlékérmeket, amelyeket idén posztumusz a balesetben elhunyt diákok és tanárok kaptak.
Kultúra Edith Eva Eger: A döntés Edith Eva Eger: A döntés videó Azért rendhagyó, mert nagyrészt idézetekkel próbálom megközelíteni, illetve bemutatni a kötet mondanivalóját. Szerzője kassai származású magyar nő, Amerikában élő klinikai pszichológus. Foglalkozása eleve rámutat a könyv alaphangulatára, de azon túlmenően egy teljes emberi életet tár az olvasó elé. Egy olyan ember életét, aki tizenhat évesen Auschwitzba kerül, megérkezésük után rögtön az első napon elveszti szüleit, már azelőtt a nagyszüleit, s megéli a poklok poklát. A szerző kassai származású magyar nő, Amerikában élő klinikai pszichológus. Rendhagyó könyvajánló következik. Rekordot döntött a látogatottság a galántai múzeumban videó Személyre szabott tárlatvezetés, izgalmas kiállítások, múzeumpedagógiai foglalkozások, ingyenes alkotóműhelyek. Jövő kedden temetik Tőkéczki Lászlót videó A Széchenyi-díjas történész életének 67. évében, január 8-án hunyt el.
Színes Rekordidő alatt repülte át az óceánt a Norwegian gépe Rekordidő alatt repülte át az óceánt a Norwegian gépe videó LONDON. Új rekordot állított fel a Norwegian légitársaság Boeing 787-9-es Dreamlinere, amikor alig több mint öt óra alatt repülte át az Atlanti-óceánt, és érkezett meg New Yorkból Londonba. A gép elérte a 776 mérföld, vagyis közel 1249 kilométer per órás sebességet. Az út hossza 3458 mérföld, azaz 5565 kilométer volt. A gép elérte a 776 mérföld, vagyis közel 1249 kilométer per órás sebességet. Az út hossza 5565 kilométer volt. Huszonnégy éves korra kellene kitolni a felnőttkor kezdetét a szakemberek szerint videó Manapság a 10-24 éves kor közötti időszak jobban lefedi a serdülőkort, vélik brit szakemberek. Pelé súlyosan kimerült, kórházba kellett szállítani videó A futballtörténelem egyetlen háromszoros világbajnoka a labdarúgó szakírók szövetségének lett volna vendége.
Mozaik Jelentős előrelépést tettek a tudósok a rákgyógyítás terén Jelentős előrelépést tettek a tudósok a rákgyógyítás terén videó WASHINGTON. Újabb nagy lépéssel került közelebb a tudomány egy olyan új módszerhez, mellyel a vérből diagnosztizálhatók a leggyakoribb ráktípusok - számolt be róla a BBC hírportálja. Az eljárás tesztjeit 1005 petefészek-, máj-, gyomor-, hasnyálmirigy-, bél-, tüdő- vagy mellrákos beteg részvételével végezték. Felhőkarcoló nagyságú égitest repül közel a Földhöz videó A kisbolygó átmérője 548 méter és 1225 méter közé esik, így ha becsapódna, hatalmas pusztítást idézne elő. A tavalyi volt a Föld második-harmadik legmelegebb éve videó A WMO adatai szerint az átlagos földfelszíni hőmérséklet 1,1 Celsius-fokkal volt magasabb az iparosodás előtt átlagnál.
Vélemény Aich Péter: Divat Aich Péter: Divat videó A beszédtémát mindig erősen befolyásolta a divat. Arról beszélni, amiről mindenki: akkor nem sokat ronthatunk, mert nem mondunk újat. Vagy olyanról, ami pillanatnyilag – egy szezon erejéig – érdekesnek tűnik, és lehetőleg eléggé alpári. Főleg, ha ezzel bárki vagy bármi ideig-óráig az érdeklődés központjába kerülhet. És még főlegebb, ha ezen keresni is lehet – múló hírnév mellett anyagiakat, mi mást. Ilyen téma most a szexuális zaklatás. Egyébként nem ártana már tisztázni azt sem, mikor kezdődik ez a szexuális zaklatás. És mivel. Bartók Csaba: Nyelvromlás – „naznacsilni“ akarom, hogy ez nem csak alulról jövő kezdeményezés videó Magyar gyermek a magyar és a szlovák kultúrát egyszerre, pontosabban párhuzamosan csak a magyar iskolában tanulhatja meg. Csáky Pál: Furcsa évfordulók videó Igen, itt áll előttünk 2018 a maga pőreségében, s nekünk valahogy reagálnunk kell mindarra, amit felidézhet.
Hitélet Ferenc pápa: rágalmak a Juan Barros püspökkel szembeni vádak Ferenc pápa: rágalmak a Juan Barros püspökkel szembeni vádak videó SANTIAGO DE CHILE, LIMA. Védelmébe vette csütörtökön Ferenc pápa a dél-chilei Osorno egyházmegye püspökét, akinek hónapok óta követelik leváltását a dél-amerikai országban arra hivatkozva, hogy Juan Barros megpróbálta eltussolni az egyik pap, Fernando Karadima által elkövetett szexuális visszaéléseket. A katolikus egyházfő szerint e vádak "rágalmak". Védelmébe vette csütörtökön Ferenc pápa a dél-chilei Osorno egyházmegye püspökét, akinek hónapok óta követelik leváltását. Megtartotta záró ülését a Reformáció Emlékbizottság videó A testület visszatekintett a reformáció ötszázadik évfordulójának eseményeire, értékelte az elvégzett munkát. A Pinochet-diktatúra áldozatainak ajánlotta Ferenc pápa Chilében bemutatott miséjét videó A katolikus egyházfő jelképes helyszínen, a Temucótól öt kilométerre fekvő Maquehue repülőtéren celebrált misét.
Múltunk Gróf Apponyi Sándor - a magyar bibliofilek fejedelme Gróf Apponyi Sándor - a magyar bibliofilek fejedelme videó Január 19-én született Gróf Apponyi Sándor (csodás felsége pedig az előző nap). Amikor Szlovákiában elhangzik az a név, hogy Apponyi, akarva akaratlanul sajnos a „násilná maďarizácia” vádaskodás jut eszünkbe. Illő, hogy szépeket is tudjunk mondani, írni ezen grófi családról. Ennek idén egy harmadik személy is okot ad. 600 évvel ezelőtt született Isotta Nogarola írónő, Apponyi Sándor nagyanyai felmenője. Apponyi nemcsak rendkívül igényes gyűjtő, hanem széles körű nyelvi és szakismeretekkel rendelkező tudós is volt. Magyarország fizette a legnagyobb árat a békéért videó Napra pontosan kilencvenkilenc éve kezdődtek a trianoni béketárgyalások. Bemutatták a Magyar emlékek Lengyelországban című kötetet videó Egy bő évezred közös történetét mutatja be a Magyar emlékek Lengyelországban kötet - ismertette Semjén Zsolt.
Fő támogatónk