2018. március 24., szombat - Gábor, Karina
Cikkek közt...  Videók közt...  
MKP: Ellenzéki összefogás kell a belpolitikai válság megoldásáravideó 2018. március 23., péntek 18:14 POZSONY. Az aktuális politika helyzet kapcsán tartott pénteken sajtótájékoztatót Pozsonyban Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártja elnöke, illetve Őry Péter, a párt országos tanácsának elnöke.
Kihalófélben van Dél-Szlovákia? videó 2011. július 02. | POZSONY. Ha Szlovákiában a demográfiai fejlődés olyan lenne, mint Dél-Szlovákiában, az ország lassan, de biztosan kihalna. Érsekújvár, Léva, Nagykürtös és Komárom járásokban országos viszonylatban a legnagyobb mértékben csökken a lakosság lélekszáma.
Csökkentek a roaming-díjak videó 2011. július 02. | POZSONY, BRÜSSZEL. Péntektől tovább korlátozzák Európában a mobiltelefonálás barangolási (roaming) díjait, miután az Európai Bizottság az eddiginél alacsonyabb plafonértékeket határozott meg a 2011. július 1. és 2012. június 30. közötti időszakra.
Sokba kerül a kórházak átalakítása videó 2011. július 01. | POZSONY. Még mindig nem tudni, mennyibe kerül majd az állami kórházak átalakítása részvénytársaságokká. Egy biztos, többe a tervezettnél - derült ki Ivan Mikloš pénzügyminiszter és Ivan Uhliarik egészségügyi miniszter pénteki sajtótájékoztatóján.
Nyolc lövés végzett Ožvolddal videó 2011. július 01. | POZSONY. Roman Ožvold meggyilkolásával a rendőrség az 56 éves Peter S.-t gyanúsítja. A vizsgálatok eddigi eredményei alapján a gyilkos nyolc lövéssel végzett áldozatával.
Állami támogatás az árvízkárok elhárítására videó 2011. július 01. | POZSONY. Az árvízkárok felszámolására az állami támogatást a jövőben a községek és a megyék előleg formájában kapják meg. Eddig ez a támogatás hatezer személy foglalkoztatását tette lehetővé.
Fico bírál és elszámoltat videó 2011. július 01. | POZSONY. Robert Fico volt kormányfő nem csinál titkot abból, amit egyébként is sejtettünk: nagyon jól érezte magát a kormányrúdnál és hiányzik neki a hatalom!
A gazdák szerint átlagos, a kereskedők szerint gazdag termés várható videó 2011. július 01. | POZSONY. A statisztikai hivatal becslése szerint a mezőgazdaság szempontjából nagyon jó év várható. Gabonából várhatóan 37,8 százalékkal több termett, pedig a termőterület tavalyhoz képest alig változott. A gazdák szerint ezt csak a kereskedők állítják.
Nem hagyjuk el a szülőföldünket, de... videó 2011. július 01. | POZSONY. Nem az idén, hanem még 2009 végén készült az a szlovákiai magyarokat is érintő nemzetközi felmérés, amelynek eredményeit a Sme napilap június 18-i számában közölte. Mint kiderült, a kérdések megfogalmazása nem volt olyan egyértelmű, ahogy az eredmények alapján tűnik.
Miben első Szlovákia? videó 2011. július 01. | POZSONY. Az első közé tartozik Szlovákia, ha azt nézzük mekkora a drágaság az országban. A jelzálog kölcsönök emelkedő törlesztő részletei mellett egyre többet visz el a megélhetés, az energia és a közlekedés.
Ipoly hidak csak ősszel videó 2011. június 30. | POZSONY. „A Nógrád megyei Pöstyénpusztát a szlovákiai Petőpusztával összekötő hidat feltehetően szeptember elején, a Rárósmulyad-Rárós között épülő hidat október végén adják át a forgalomnak” – közölte a közlekedésügyi minisztérium államtitkára Érsek Árpád, aki a minisztérium közlekedési szekciójának vezérigazgatójával, Milan Kaňučšákkal tekintette meg az építkezést.
Mit kívánnak a déli régiók? videó 2011. június 30. | POZSONY. Szakemberek, vállalkozók, regionális képviselők, s nem utolsó sorban sok-sok egyszerű ember bevonásával készíti el a Magyar Koalíció Pártja a Mit kívánnak a déli régiók? című kiáltványát. A kiáltvánnyal az MKP gazdasági és régiófejlesztési tanácsa is foglalkozott.
Szlovákia lakossága öregszik videó 2011. június 30. | POZSONY. "A szlovák népesség öregszik lentről és fentről", ami azt jelenti, hogy kicsi a szaporodás, és nő az idős emberek száma - mondta Ľudmila Benkovičová, a Szlovák Statisztikai Hivatal elnöke csütörtöki sajtóértekezletén.
Szigorúbb büntetéseket javasol a KDH az ittas vezetőknek videó 2011. június 30. | POZSONY. A kereszténydemokrata elnök, Pavol Hrušovský (KDH) szigorúbb büntetéseket javasol azoknak a gépkocsivezetőknek, akik ittas állapotban vagy kábítószer hatása alatt balesetet okoznak. Azt a söfőrt aki ittasan halálos kimenetelű balesetet okoz akár élete végéig eltilthatnák a járművezetéstől.
Dzurinda szerint megnyugodott a légkör a szlovák-magyar viszonyban videó 2011. június 30. | POZSONY. Mikulás Dzurinda szlovák külügyminiszter szerint az elmúlt egy év alatt megnyugodott a légkör a szlovák-magyar viszonyban, a felek megtalálták a módját a kényes témák megvitatásának, és fokozatosan teret nyitnak a pozitív együttműködés számára.
Ma kikapcsolják a szlovák sportcsatornát videó 2011. június 30. | POZSONY. A mai az utolsó napja az STV3 néven ismert televíziós sportcsatornának. Az összevont közmédia költségmegtakarítás címén a csatorna felszámolása mellett döntött.
Kétnyelvűség - Révkomárom következik! videó 2011. június 30. | POZSONY. Révomárom „tényleges” kétnyelvűsítését kezdeményezi a Magyar Koalíció Pártjának helyi elnöke, Stubendek László. A tisztviselő levélben fordul a városi képviselőkhöz és a polgármesterhez, hogy biztosítsák a kisebbségi nyelvhasználat feltételeit a városban.
Nyilvánosságra került a fekete angyal áldozatának kórházi zárójelentése videó 2011. június 30. | POZSONY. Ismeretlen személy eljuttatta a Nový Čashoz a „fekete angyalnak“ nevezett Jaroslav Dobiáš állítólagos áldozatának kórházi zárójelentését. A kramarei kórház vizsgálatot indított az ügyben.
Somorja után Dunaszerdahely is elkötelezte magát a kétnyelvűség mellett. Révkomárom következik? videó 2011. június 29. | DUNASZERDAHELY. Somorjához hasonlóan Dunaszerdahely önkormányzata is elkötelezte magát szerdai testületi ülésén a kétnyelvűség mellett.
A kormány egy éve - nincsenek látványos eredmények videó 2011. június 29. | POZSONY. Általános tapasztalat, hogy nem javult Szlovákiában az életszínvonal az elmúlt egy évben. A miniszterelnök javára írható, hogy harcolt a minimálbér kategorizációjának fenntartásáért, ám nem tett hatékony lépéseket az új munkahelyek létesítése és a foglalkoztatás növelése érdekében. A kormány egy éves tevékenységének mérlege negatív - közölte szerdán a Magyar Koalíció Pártja szociális- és egészségügyi alelnöke.
Mérleget vont az MKP videó 2011. június 29. | POZSONY. Az MKP megvonta a szlovák kormány éves tevékenységének a mérlegét. Farkas Iván alelnök a kabinet gazdasági intézkedéseit vette górcső alá.
Sokba kerül a truccolás Harabinnak videó 2011. június 29. | KASSA. Az alkotmánybíróság igazat adott Lucia Žitňanská igazságügyminiszternek, és nyílt ülésén súlyos fegyelmi vétség miatt elmarasztalta a Legfelsőbb Bíróság elnökét. Štefan Harabin büntetése hetven százalékos bérelvonás egy éven keresztül.
Slota mérlegel videó 2011. június 29. | POZSONY. A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke elismeri, hogy a múltban, a közkegyelem eltörlését indítványozó javaslat esetében nem voksolt a lelkiismeretével összhangban. Slota korábban minden alkalommal a Mečiari amnesztiák eltörlése ellen szavazott.
Ajánlások tankönyv-ügyben videó 2011. június 29. | POZSONY. A szlovák kormány szerdán tudomásul vette a magyar-szlovák kisebbségi vegyes bizottság azon ajánlását, hogy a magyar kisebbségi iskolák tanulóinak és diákjainak több alternatív tankönyv és más tananyag is a rendelkezésükre álljon.
Takarékosabb lehetne a szlovák jegybank videó 2011. június 29. | POZSONY. A pénzügyminisztérium és a képviselők is tartalékokat látnak a jegybankban. A parlament pénzügyi bizottsága szerint a Szlovák Nemzeti bank (NBS) fennakadások nélkül működhetne kevesebb alkalmazottal is.
Simon Attila: magyar iskolákra szabott tantervek kellenek videó 2011. június 29. | POZSONY. Az Állami Pedagógiai Intézetet megvizsgálja, hogy az ún. Kovács–Simon-féle történelemtankönyvek összhangban vannak-e az állami oktatási programmal. A pedagógiai intézet hamarosan állást foglal a tankönyveket esetleges újraterjesztésének kérdésében. Társszerzőjük, Simon Attila számára nem jelentene gondot a tankönyvek „átstrukturálása“, hosszú távon azonban más megoldást szorgalmaz.
Fejenként 5000 euró a tartozásunk videó 2011. június 29. | POZSONY. A kormánynak sikerült megállítania néhány kedvezőtlen tendenciát, az eladósodás azonban folytatódik. Szlovákia minden egyes polgára, beleértve a csecsemőket is 5000 euróval tartozik.
Átalakul az ügyészség videó 2011. június 29. | POZSONY. A parlament ismét jóváhagyta az ügyészségről szóló törvényt, amelyet a köztársasági elnök visszautalt a törvényhozásba. Ez azt jelenti, hogy októbertől nyilvánosan megpályáztatják az ügyészi posztokat.
Hamarosan Szlovákia felett is repülhetnek magyar vadászgépek videó 2011. június 28. | POZSONY, BUDAPEST. Hamarosan Szlovákia légterében is repülhetnek magyar vadászgépek a Ľubomír Galko szlovák védelmi miniszter által szorgalmazott megállapodás szerint - tudatja a TASR hírügynökség, a pozsonyi tárcavezető budapesti látogatásáról szóló beszámolójában.
Ismételten megszavazták a kisebbségi nyelvtörvényt videó 2011. június 28. | POZSONY. A parlament 77 igen szavazattal ismét jóváhagyta az Ivan Gašparovič államfő által megvétózott kisebbségi nyelvtörvényt. Az államfő egyebek között azt kifogásolta, hogy a jogszabály egyenjogúsítaná a Szlovákiában élő nemzeti kisebbségek nyelvét az államnyelvvel.
Összefogás az önkormányzatokért videó 2011. június 28. | POZSONY. Az MKP vezetői kedden megbeszélést folytattak a Szlovákiai Városok és Falvak Társulása (ZMOS) újonnan megválasztott elnökével, Jozef Dvončcsal és Milan Muška ügyvezető alelnökkel.
Első  Előző   666 / 688   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 1°C / 9°C
Holnap: -1°C / 8°C
Ógyalla
Ma: -3°C / 8°C
Holnap: -2°C / 9°C
Losonc
Ma: -5°C / 6°C
Holnap: -7°C / 5°C
Kassa
Ma: -5°C / 7°C
Holnap: -7°C / 7°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
144 éveBudapesten megszületett Harry Houdini mágus és szabaduló művész.
415 éveMeghalt I. Erzsébet angol királynő, a Tudor-ház utolsó sarja.
334 éveMegszületett Bél Mátyás polihisztor, író, evangélikus lelkész, történet- és földrajztudós.
174 éveMegszületett Arany László tanulmányíró, költő, Arany János fia.
136 éveRobert Koch német természettudós bejelentette a tuberkolózis kórokozójának és a baktériumoknak a felfedezését.
Külföld EU-csúcs - Elfogadták a jövőbeli EU-brit kapcsolatokra vonatkozó irányelveket EU-csúcs - Elfogadták a jövőbeli EU-brit kapcsolatokra vonatkozó irányelveket videó BRÜSSZEL. Elfogadták az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeli kapcsolatrendszerére vonatkozó tárgyalási irányelveiket pénteki brüsszeli találkozójukon a brit kilépés után bennmaradó tagállamok vezetői - jelentette be Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke a Twitteren. A tárgyalási irányelveket részletező dokumentum szakértők szerint nem tartalmaz meglepetéseket. Uniós vezetők szerint "nagyon valószínű", hogy Oroszország a felelős az angliai mérgezésért videó Az uniós vezetők egyhangúlag elfogadott nyilatkozata szerint ez az "egyetlen észszerű magyarázat". ENSZ: 167 ezren menekültek el Afrín térségéből videó A legtöbb ember - nagyjából 137 ezer - Tel Rifát városból menekült el.
Itthon Potápi: a szülőföldjükön boldoguló fiatalok a magyar jövőt erősítik Potápi: a szülőföldjükön boldoguló fiatalok a magyar jövőt erősítik videó DUNASZERDAHELY. A fiatalok a szülőföldjükön megszerzett tudással és helyben való érvényesülésükkel a magyar jövőt erősítik - jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Dunaszerdahelyen, ahol köszöntőt mondott a 2015, a külhoni magyar szakképzés éve program keretében megvalósult fejlesztések átadásán csütörtökön. A nemzetpolitikáért felelős államtitkár átadta a magyar kormány támogatásával megvalósult fejlesztéseket Dunaszerdahelyen. Megjelent a Csoóri Sándor Alap új pályázati felhívása a népi kultúra támogatására videó 2018-ban a támogatottak köre kibővül, idén a tárgyalkotó népművészeti alkotóközösségek is benyújthatják pályázatukat. Arany János Emlékkonferencia Királyhelmecen videó Egy héten belül két Arany Jánossal kapcsolatos esemény is zajlott a Bodrogközi Magyar Közösségi Ház területén.
Magyar világ Elbúcsúztatták Balás-Piri Lászlót a Farkasréti temetőben Elbúcsúztatták Balás-Piri Lászlót a Farkasréti temetőben videó BUDAPEST. Végső búcsút vettek Balás-Piri László 1956-os hőstől, politikai elítélttől és a Terror Háza Múzeumot is üzemeltető közalapítvány kuratóriumának elnökétől a Farkasréti temetőben, pénteken Budapesten. Balás-Piri László 1956 pesti srácainak és lányainak egyik utolsó hiteles tanúja - fogalmazott Balog Zoltán. Magyar fejlesztésű autóbuszokat kapott a honvédség videó Simicskó István az átadón hangsúlyozta, hogy a magyar honvédek akár életüket is feláldozzák Magyarország biztonságáért. Orbán: időt nyertünk videó "Világossá tettem, hogy nem tudunk elfogadni semmilyen javaslatot a kötelező kvótára nézve" - fogalmazott a magyar miniszterelnök.
Kultúra Kassán mutatkozott be az Erdélyi Magyar Írók Ligája Kassán mutatkozott be az Erdélyi Magyar Írók Ligája videó KASSA. Tavaszi felolvasó körútra indult az Erdélyi Magyar Írók Ligája. A 15 éve fennálló szervezet különös hangsúlyt fektet az olvasókkal való közvetlen, személyes találkozásra, amely az erdélyi írók jelenlétét erősíti a Kárpát-medencében. Egyetlen felvidéki helyszínként Kassát választották, befogadóra pedig a MaJel Rovás Központban leltek. Tavaszi felolvasó körútja egyetlen felvidéki helyszíneként Kassát, a MaJel Rovás Központot választotta a liga. Nádas Péter kapja az idei Aegon Művészeti Díjat videó Az elismeréssel az előző év kiemelkedő, kortárs szépirodalmi alkotását jutalmazzák. Meghalt Kulcsár Ferenc költő videó 2014-ben első felvidéki költőként megkapta a Balassi Bálint-emlékkardot, majd ugyanabban az évben a Madách-díjat is.
Színes Varga Csaba hegymászó a Kancsendzöngára indul Varga Csaba hegymászó a Kancsendzöngára indul videó BUDAPEST. Varga Csaba erdélyi magyar hegymászó a 8586 méteres Kancsendzöngára indul április elején, és emléktáblát is elhelyez Erőss Zsoltnak és Kiss Péternek. Az erdélyi magyar hegymászó emléktáblát is elhelyez Erőss Zsoltnak és Kiss Péternek. Visszavonultatták Görbicz Anita válogatott mezszámát videó A társak szerint megtisztelő volt Görbicz Anitával egy csapatban játszani. Harmadszor került megrendezésre az Ecommerce Expo videó Idén már harmadik alkalommal rendezték meg Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi rendezvényét, az Ecommerce Expo-t.
Mozaik A rákos sejtek számára kaput nyitnak a nyirokcsomók a vérrendszerbe A rákos sejtek számára kaput nyitnak a nyirokcsomók a vérrendszerbe videó BÉCS. A véredényeken keresztül jutnak a rákos sejtek a nyirokcsomókból a vérrendszerbe, ezáltal terjednek el gyorsan a testben - állapították meg osztrák kutatók a Science című szaklapban megjelent tanulmányukban. A rákos betegek számára különösen rossz hír, ha a nyirokcsomókat is érintik a tumoros sejtek. Gyorsan növekszik a csendes-óceáni műanyaghulladék mennyisége videó 1,6 millió négyzetkilométeres vízfelületen úszó műanyag szemétfoltban 8 százalék az apró műanyagszemcsék mennyisége. Sisakos agyi szkennert fejlesztettek ki brit kutatók videó Ultrakönnyű és rendkívül érzékeny agyi képalkotó eszközt fejlesztettek ki brit kutatók.
Vélemény Aich Péter: Ellenségek Aich Péter: Ellenségek videó Szlovákiának – mint minden államnak – van egy csomó ellensége. Sokfélék: akad ezek között valós, rejtett, képzelt, veszélyes, ártatlan, na és persze „jóakaró” is. Néha nehéz megkülönböztetni. Figyelemreméltó és fontos viszont pillanatnyilag kettő van. Szlovákiának – mint minden államnak – van egy csomó ellensége. Figyelemreméltó és fontos viszont pillanatnyilag kettő van. Őry Péter: Őszödi beszéd felvidéki módra! videó Nem tudom, lesz-e újabb felvonása a felvidéki Őszödnek. Viszont határozottan úgy fest, a nézők erősen unják a színdarabot. Berényi József: 1848-1989-2018 videó Átmeneti szövetség alakult tehát ki ismét köztünk és a szlovák közvélemény jelentős része között, úgy, mint 1989-ben.
Hitélet Virágvasárnappal megkezdődik a nagyhét Virágvasárnappal megkezdődik a nagyhét videó Virágvasárnappal megkezdődik a nagyhét, a húsvétra felkészítő nagyböjt utolsó időszaka. Virágvasárnap Jézus jeruzsálemi bevonulására emlékeznek a keresztények - olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) pénteki közleményében. Virágvasárnap Jézus jeruzsálemi bevonulására emlékeznek a keresztények A csíksomlyói hegynyeregben mutatják be a Csíksomlyói passiót videó A darabot a hagyományos pünkösdi zarándoklat helyszínén mutatja be augusztusban a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Megáldották pannonhalmi főapáti tisztségében Hortobágyi T. Cirillt videó Az új főapát a 996-ban alapított monostor 87. apátja, Szent Asztrik 86. utódja.
Múltunk Március 23. - A magyar-lengyel barátság napja Március 23. - A magyar-lengyel barátság napja videó BUDAPEST. Tizenkettedik alkalommal rendezik meg idén a magyar-lengyel barátság napját, amelynek eseményeit felváltva tartják a két országban. Az idei házigazda Veszprém. Az ünnep alkalmából pénteken és szombaton hivatalos látogatást tesz Magyarországon Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök. Az ünnep alkalmából pénteken és szombaton hivatalos látogatást tesz Magyarországon Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök. Újabb 2. világháborús hadihajó roncsait fedezték fel videó Előkerültek a USS Juneau roncsai, amelynek fedélzetén vesztette életét az öt Sullivan-testvér. Joseph Fourier volt az első, aki leírta az üvegházhatást videó Kétszázötven éve, 1768. március 21-én született Jean-Baptiste Joseph Fourier francia matematikus és fizikus.
Fő támogatónk