2018. január 16., kedd - Gusztáv
Cikkek közt...  Videók közt...  
A vaj és a tojás után újabban a sör is drágulvideó 2018. január 16., kedd 12:40 POZSONY. Az üzletekben már nem csak a vaj és a tojás drágább, hanem újabban a sör is. Az élelmiszerfélék és az energia árának emelkedése visszatükröződik az infláción. Azt az Európai Központi Bank a gazdaság szempontjából egészségesnek tartja, de csak akkor, ha a szintje 2 százalék körüli. Az sem kizárt, hogy Szlovákiában ezt a szintet problémamentesen átugorhatnánk.
Lezárult a kisebbségi nyelvtörvény első olvasatos vitája videó 2011. április 01. | POZSONY. Többé vagy kevésbé nyílt magyarellenes támadások, illetve a szlovák honatyák egymás elleni személyeskedő kirohanásai jellemezték pénteken is a kisebbségi nyelvek hivatalos szlovákiai használatát szabályozó törvény módosításának első olvastban zajló vitáját a parlamentben. A szavazást keddre halasztották.
Mécsesgyújtás Dubovský emlékére videó 2011. április 01. | TRENCSÉN, TORNALJA. Tornalja központjában mécseseket gyújtva mintegy 300 ember tisztelgett Dubovský László egykori polgármester emléke előtt. A népszerű expolgármester csütörtöki tragikus halála megdöbbentette a város lakosságát. Az esetet vizsgálja a rendőrség, s vétség elkövetése gyanújában eljárást is indított.
Roháč fegyverével ölték meg Fenyőt videó 2011. április 01. | POZSONY, BUDAPEST. Megoldódhat a 13 évvel ezelőtti Fenyő-gyilkosság; a nyitrai ügyészségen ugyanis a Blikknek megerősítették, valóban a médiavállalkozó kivégzése ügyében ül kiadatási őrizetben Jozef Roháč, mégpedig gyanúsítottként - írta pénteken az újság.
A Doprastav vasutat épít Magyarországon videó 2011. április 01. | POZSONY, BUDAPEST. A Budapest-kelenföldi pályaudvar és Tárnok közötti 22 kilométeres vasúti szakasz megépítésére kiírt nemzetközi pályázatot a szlovák Doprastav vezette konzorcium nyerte el. Az óriáscég elsősorban Lengyelországban vállal útépítési munkákat.
Szerdától ismét két műszakban dolgozik a Peugeot Citroen videó 2011. április 01. | POZSONY. Megoldódott a japán természeti katasztrófa miatti alkatrész-utánpótlási probléma. A PSA Citroen dízelmotorjaiban olyan alkatrészeket is használtak, amelyeket Japánban gyártottak, ám a pusztító erejű földrengés és szökőár erre a beszállítói kapcsolatrendszerre is rányomta a bélyegét.
Fico szerint valaki fegyvert tisztogat videó 2011. április 01. | POZSONY. Rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez az Irány-Szociáldemokrácia(Smer-SD) Magyarország Szlovákia-politikájával összefüggésben. Robert Fico pártelnök szerint értékelni kell a szlovák-magyar viszonyt, és meg kell határozni, milyen veszélyt jelent Szlovákiára a magyar kormány politikája.
Bevásárlóturizmus helyett pálinkaturizmus? videó 2011. március 31. | PÁRKÁNY. A magyarországi sajtó már tavaly felfigyelt arra, hogy a Magyarországon kezd elterjedni a pálinkabiznisz. A házipálinka előállítását - kis mennyiségben, saját használatra - adómentessé tévő új magyar jogszabály erőteljesen vonzza Magyarországra a dél-szlovákiai pálinkafőzőket.
Öngyilkos lett Tornalja volt polgármestere videó 2011. március 31. | TORNALJA. Öngyilkosságot követett el a trencséni rabkórházban Dubovský László, Tornalja volt polgármestere. A hírt Peter Bubla, az igazságügyi minisztérium szóvivője is megerősítette. Dubovský tavaly ősztől vizsgálati fogságban volt Besztercebányán.
Csáky Pál: A dél-szlovákiai régió kiszolgáltatott videó 2011. március 31. | POZSONY. Az MKP közelgő tisztújítása alkalmából közöl interjút Csáky Pállal a Bumm elektronikus portál. A magyar politikus hétköznapjairól elmondta, most sokat publikál nyomtatott és elektronikus formában is, így tartja a kapcsolatot az emberekkel.
Belousovová, az országféltő videó 2011. március 31. | POZSONY. Amennyiben a kormánykoalíciónak sikerül elfogadtatnia a kisebbségi nyelvhasználati törvényt, a határmenti szlovákiai városok összeolvadnak a magyarországiakkal – jósolta Anna Belousovová független képviselő csütörtökön a szlovák parlamentben.
Heves vita a kisebbségi nyelvhasználatról videó 2011. március 30. | POZSONY. A szlovák parlamentben szerdán elkezdődött a kisebbségi nyelvek használatát szabályozó törvény módosításának vitája. Ján Slota nemzeti pártvezér kivonult a tanácsteremből, majd a parlament épülete előtt szidalmazta a törvényhozást. "A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa már nem szlovák. Pfuj!" – mondta hívei körében, s az épület felé fordulva köpött egyet.
Smer-SD: Meghajol Budapest előtt a szlovák diplomácia videó 2011. március 30. | POZSONY. A Kereszténydemokrata Mozgalom parlamenti képviselője, Július Brocka szerint Európai Uniós szinten kell megoldást találni arra a problémára, amit a magyar állampolgársági törvény okozott. „Ha nem tud magán segíteni az állam, a többieknek kell segíteniük” – magyarázta Brocka a szlovák külpolitika prioritásairól szóló parlamenti vitában.
Az üdülési csekk a mentőöv? videó 2011. március 30. | POPRÁD. Az önkormányzatok csodát várnak tőle, az idegenforgalmi szakemberek meg jóformán semmit. Az idegenforgalmi törvényről van szó, amely jövő januártól lenne hatályos, ám Iveta Radičová korábbi időpontot szorgalmaz.
Elégedetlenek a gyógyszergyártók videó 2011. március 30. | POZSONY. A Szlovákiai Gyógyszergyártók Szövetsége szerint megdrágulhatnak gyógyszerek, ha az egészségügyi minisztérium lehetővé teszi az egészségbiztosítóknak, hogy részt vegyenek a gyógyszerekkel kapcsolatos döntéshozatalban. A szövetség ellenzi azt is, hogy a gyógyszer-kategorizációs bizottság ülései ne legyenek nyilvánosak. Ez a testület dönti el, hogy a biztosítók milyen arányban térítsék meg egy-egy gyógyszer árát. Jelenleg nyilvánosak a bizottség ülései.
Még mindig patika nélkül a párkányi rendelőintézet videó 2011. március 29. | PÁRKÁNY. Több mint két hete gyógyszertár nélkül működik a párkányi rendelőintézet, pedig nemrég két patika is működött a falai között. A betegek kénytelenek egy kilométert gyalogolni, hogy beszerezhessék gyógyszereiket.
Egyelőre nem változik az üzletláncokról szóló törvény videó 2011. március 29. | POZSONY. Richard Sulík házelnök javaslatára a parlament elhalasztotta a döntést az üzletláncokról. A 2009-től hatályos törvény a kereskedelmi üzletláncok és a beszállítók közti viszonyt szabályozza, védve a termelők érdekeit.
Fico egyedül kormányozhatna videó 2011. március 29. | POZSONY. Ha most lennének a parlamenti választások, a Smer nagy fölénnyel győzne, akár egyedül is kormányt alakíthatna. A megkérdezettek 44,8 százaléka voksolna Robert Fico pártjára, ami 76 képviselői mandátumot eredményezne.
Šefčovič az új európai gadaság-irányításról videó 2011. március 29. | POZSONY. Maroš Šefčovič, az Európai Bizottság alelnöke kedden látogatást tett a pozsonyi parlamentben. A magas rangú brüsszeli tisztviselő az Európai Unió új gazdaságirányítási mechanizmusát ismertette a képviselők előtt.
Parlament: Vita a vallási és egyéb közösségek problémáiról videó 2011. március 29. | POZSONY. Pavol Hrušovský, a kereszténydemokraták frakcióvezetője hajlandó foglalkozni a homoszexuálisok és leszbikusok problémáival. A konzervatív politikus a parlamentben azt mondta, nem kell félni ettől a témától, de nem lenne szerencsés, ha a keresztény közösségek elleni támadásokat összekapcsolnák a más nemi irányultságúak problémáival.
Lámpákkal és kamerákkal védik Esterházy mellszobrát Kassán videó 2011. március 28. | KASSA. Saját költségén megtisztítja Esterházy János mellszobrát Major György és a szobornak helyet adó Csáky-Dessewffy palota többi tulajdonosa. Hétfőn este hozta meg ezt a döntést 17 tagú testület. A tulajdonosok azt is eldöntötték, milyen módon védjék meg a szobrot.
A magyarországi szlovákok bíznak a készülő alkotmányban videó 2011. március 28. | POZSONY. A Magyarországon zajló alkotmányozási folyamat is téma volt Berényi József a Magyar Koalíció Pártjának elnöke és Ján Fuzik, a magyarországi Országos Szlovák Önkormányzat elnökének hétfői, pozsonyi tanácskozásán. A találkozón az együttműködés elmélyítésének lehetőségeit is áttekintették.
Tüntetnek a szakszervezetek videó 2011. március 28. | POZSONY. Megkezdődött a szakszervezeti tiltakozások hete. Hétfőn a KOVO vasas szakszervezet mintegy 200 kelet-szlovákiai tagja tiltakozott a Munka Törvénykönyvének tervezett módosítása ellen. A szervezet szerdán fejezi be a tiltakozó akciókat. Április elsején viszont az egészségügyben dolgozók hallatják majd a hangjukat.
Lelassulhat a hazai autógyártás videó 2011. március 28. | POZSONY, NEW YORK. A japán természeti katasztrófa miatt visszaeshet a szlovákiai gépkocsigyártás. A nagyszombati Peugeot Citroen hétfőn nem termel, a további munkanapokon egy műszakban gyárt.
Világhálón a közbeszerzések nyertesei videó 2011. március 28. | POZSONY. Nem titok, ki mennyi pénzhez jutott Szlovákiában az elmúlt években közbeszerzésekkel. A Fair Play Szövetség /AFP/ feltette a világhálóra ezeket az adatokat. A ZnasichDani.sk oldalon elég megadni a vállalkozó nevét és a honlap megmutatja milyen vállalkozásokkal, cégekkel állt kapcsolatban, mennyit keresett a közbeszerzési eljárások során.
Budapest hazarendelte a pozsonyi konzult videó 2011. március 28. | POZSONY. Az Új Szó meg nem erősített értesülése szerint Budapest visszahívta állomáshelyéről Farkas Géza pozsonyi konzult. Teendőit hétfőtől helyettese, Bényi Katalin látja el. A magyar külügyminisztérium nem erősítette meg Farkas visszahívását, de ígért egy bővebb tájékoztatást később, írásban.
Pavol Hrušovský: Érdekünk a jószomszédi viszony videó 2011. március 28. | POZSONY. A jelenlegi kormánykoalíció nem mond le a nemzeti érdekek védelméről, mégis hatékonyabban formálja a szlovák-magyar kapcsolatokat, mint az előző kormány. "Nekünk érdekünk, a jószomszédi viszony" - hangsúlyozta Pavol Hrušovský, a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) parlamenti klubjának elnöke a Markíza televízió vasárnapi Testre szabva c.műsorában.
Meggyalázták Esterházy János mellszobrát videó 2011. március 26. | KASSA. A vandalizmust vélhetően pénteken késő éjjel, vagy szombaton hajnalban követte el az ismeretlen tettes - közölte a hírek.sk portállal Csala Kornélia, a március 14-i kassai Esterházy János Emlékünnepség egyik szervezője.
Berényi ismét indul a pártelnöki tisztségért videó 2011. március 26. | Berényi József az MKP elnöke a Pátria Rádiónak nyilatkozva megerősítette: ismét indul a pártelnöki tisztségért. A párt szerinte konszolidálódott, erről árulkodnak a legutóbbi helyhatósági választások eredményei is. A Magyar Koalíció Pártja április 16-án, Nagymegyeren tartja tisztújító kongresszusát.
Az Egyszerű Emberek csoport még egyeztet a kisebbségi nyelvtörvényről videó 2011. március 26. | POZSONY. A parlament Egyszerű Emberek képviselői csoportja első olvasatban támogatja ugyan a kisebbségi nyelvtörvény átfogó módosítását, de jelenlegi formájában a végső szavazás során "biztosan nem támogatják" a törvénytervezetet – közölte társai nevében Igor Matovič független képviselő.
Marad a karácsonyi nyugdíj videó 2011. március 25. | POZSONY. Az Ivan Mikloš vezette pénzügyminisztérium két év alatt szeretné elérni, hogy Szlovákia teljesítse a három százalékos állami deficitre vonatkozó uniós kritériumokat. Az elkövetkező évtizedben több változásra is sor kerül majd az első nyugdíjspórolási pillérben – például nem fog annyit nyomni a latban az érdem szerinti elbírálás, és az ún. nyugdíj-infláció.
Első  Előző   666 / 669   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -1°C / -0°C
Holnap: 0°C / 3°C
Ógyalla
Ma: 0°C / 1°C
Holnap: -2°C / 2°C
Losonc
Ma: -5°C / -4°C
Holnap: -8°C / -1°C
Kassa
Ma: -5°C / -3°C
Holnap: -11°C / -2°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
471 éveIV. (Rettegett) Iván moszkvai fejedelmet egész Oroszország első cárjává koronázták.
462 éveV. Károly lemondott a német-római császári címről.
227 éveMegszületett Henryk Dembiński (Dembinszky Henrik) lengyel gróf, az 1848–49-es szabadságharc honvédaltábornagya.
197 éveMegszületett Jámbor Pál (álnevén Hiador) költő, író.
172 éveMegszületett Gróf Dessewffy Aurél az utolsó országbíró, az MTA igazgatóságának tagja.
Külföld Mentelmi jogának felfüggesztését kéri a parlamenttől Babiš Mentelmi jogának felfüggesztését kéri a parlamenttől Babiš videó PRÁGA. Andrej Babiš cseh kormányfő kedden bejelentette: kérni fogja a parlamenti alsóházat, hogy vonja meg mentelmi jogát, és adja ki a rendőrségnek, amely büntetőjogi eljárást indított ellene, mert a gyanú szerint visszaélt európai uniós támogatásokkal. A cseh miniszterelnök ismét politikai ügynek nevezte az ellene folyó eljárást, és kérte, hogy adják ki őt a rendőrségnek. Tusk: az EU továbbra is nyitott az Egyesült Királyság előtt videó "Mi, itt a kontinensen nem gondoltuk meg magunkat, a szívünk továbbra is nyitva áll önök előtt" - üzent a briteknek Tusk. Robbanás döntött romba épületeket Antwerpenben videó A mentőalakulat, amely kutyákat is bevetett a kutatásban és mentésben, talált két holttestet a romok alatt.
Itthon Az időjárás országszerte nehezíti a közelekedést Az időjárás országszerte nehezíti a közelekedést Frissítvevideó POZSONY. Ma havazásra vagy hózáporra délnyugaton délutántól számíthatunk, Közép-Szlovákia egyes részein ugyanakkor már reggeltől enyhe havazás tapasztalható. A 400 méternél alacsonyabban fekvő vidékeken többnyire eső, ónos eső várható – derül ki a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet jelentéséből. A kedvezőtlen időjárás országszerte nehezíti a közlekedést. Baleset miatt lezárták az R1-est. Havazásra vagy hózáporra délután délnyugaton számíthatunk, a 400 méternél alacsonyabban fekvő vidékeken esőzések várhatók. Zentán ülésezett a Kárpát-medencei Közművelődési Kerekasztal videó Huszár László elmondta, a magyar kulturális intézetek tanácskozásán a programokon kívül a közművelődési képzésről is tárgyaltak. Ipolynyéken is kitűzték a székely zászlót videó A székelyekkel való testvériség jegyében Hrubík Béla, Ipolynyék polgármestere ismét kitűzte a községi hivatalra a székely zászlót.
Magyar világ Átadták az M30-as Tornyosnémeti-szlovák határ közötti szakaszát Átadták az M30-as Tornyosnémeti-szlovák határ közötti szakaszát videó TORNYOSNÉMETI. Átadták az M30-as gyorsforgalmi út Tornyosnémeti és a magyar-szlovák határ között megépült, 1,7 kilométer hosszúságú szakaszát. A beruházás még az idén folytatódik, ugyanis megkezdődik a Tornyosnémeti és Miskolc közötti, mintegy hetven kilométeres útszakasz Újabb pályázatok a Határtalanul programban videó A 2018-as költségvetésben 2,94 milliárd forint áll rendelkezésre a Határtalanul programra. Szijjártó: a magyar-amerikai politikai kapcsolatok új szakasza kezdődhet videó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn délután Washingtonba érkezett tárgyalásai megkezdésének céljából.
Kultúra Alternatív kiállítás, családtervezés - Murillo Madonnája Nagymegyerre ér Alternatív kiállítás, családtervezés - Murillo Madonnája Nagymegyerre ér videó NAGYMEGYER. Még tavaly indult útnak a Murillo-vándorkiállítás. Bartolomé Esteban Murillo születésének 400. évfordulója alkalmából Dél-Szlovákia több városában bemutatják a spanyol festő Szoptató Madonna című festményét, amely Cigánymadonna néven is ismert. A festmény vándorútja január 23-án Nagymegyerre ér. Bartolomé Esteban Murillo spanyol festő születésének 400. évfordulója alkalmából Szoptató Madonna című festménye John Carpenter, a "horror pápája" 70 éves videó Hetvenedik születésnapját ünnepli január 16-án John Carpenter amerikai filmrendező, a borzongatás egyik koronázatlan királya. Meghalt a The Cranberries énekesnője videó Negyvenhat éves korában váratlanul meghalt Dolores O'Riordan. Az ír énekesnőt Londonban érte a halál.
Színes Bizarr baleset - A második emeleten kötött ki egy kocsi Bizarr baleset - A második emeleten kötött ki egy kocsi videó SANTA ANA. Bizarr balesethez riasztották hétvégén a Santa Ana-i tűzoltóságot: egy második emeleti fehér színű kocsit kellett kiszedniük a sorőrrel együtt egy második emeleti lakásból. A balesethez kiérkező tűzoltóbrigád parancsnoka elmondta, hogy pályafutása során még soha nem találkozott hasonló esettel. Férfi kézilabda Eb - Szoros meccsen vereség a spanyoloktól videó A magyar férfi kézilabda-válogatott 27-25-re kikapott hétfőn az előző kontinenstornán ezüstérmes Spanyolországtól. Zaklatási ügyek - Catherine Deneuve bocsánatot kért videó A színésznő azt írta, sajnálja, ha megbántotta azokat, akik áldozataivá váltak a "förtelmes" zaklatási ügyeknek.
Mozaik Nem a patkányok, hanem az ember terjesztette a pestist Európában Nem a patkányok, hanem az ember terjesztette a pestist Európában videó LONDON. Az ember terjesztette a fekete halált Európában a 14. század közepén, nem a patkányok voltak a fő felelősei a földrészt sújtó egykori bubópestis-járványok első hullámának - állítják a kutatók. Az Ázsiából eredő pestis 1347-ben érkezett Európába, az emberiség történelmének egyik legpusztítóbb járványát okozva. Heteken belül lezuhan a Tiankung-1 kínai űrlabor videó Óriási az a terület, amelyen beléphet a légkörbe a 8,5 tonnás "mennyei palota" törmeléke. Megfejtették, hogyan hódították meg a Földet a virágos növények videó A régmúlt időkben legyőzték a toboztermőket és a harasztokat, ám sokáig rejtély maradt, hogy sikerült dominanciára törniük.
Vélemény Aich Péter: Divat Aich Péter: Divat videó A beszédtémát mindig erősen befolyásolta a divat. Arról beszélni, amiről mindenki: akkor nem sokat ronthatunk, mert nem mondunk újat. Vagy olyanról, ami pillanatnyilag – egy szezon erejéig – érdekesnek tűnik, és lehetőleg eléggé alpári. Főleg, ha ezzel bárki vagy bármi ideig-óráig az érdeklődés központjába kerülhet. És még főlegebb, ha ezen keresni is lehet – múló hírnév mellett anyagiakat, mi mást. Ilyen téma most a szexuális zaklatás. Egyébként nem ártana már tisztázni azt sem, mikor kezdődik ez a szexuális zaklatás. És mivel. Bartók Csaba: Nyelvromlás – „naznacsilni“ akarom, hogy ez nem csak alulról jövő kezdeményezés videó Magyar gyermek a magyar és a szlovák kultúrát egyszerre, pontosabban párhuzamosan csak a magyar iskolában tanulhatja meg. Csáky Pál: Furcsa évfordulók videó Igen, itt áll előttünk 2018 a maga pőreségében, s nekünk valahogy reagálnunk kell mindarra, amit felidézhet.
Hitélet Megérkezett Chilébe Ferenc pápa Megérkezett Chilébe Ferenc pápa Frissítvevideó SANTIAGO. Megérkezett Chilébe, hatodik latin-amerikai apostoli látogatásának első állomására hétfőn Ferenc pápa. A pápa bocsánatot kért a chilei papok kiskorúak elleni szexuális visszaéléseiért. A pápa bocsánatot kért a chilei papok kiskorúak elleni szexuális visszaéléseiért. Atomháborútól tart Ferenc pápa videó El kell pusztítanunk az atomfegyvereket, és mindent meg kell tennünk a leszerelésükért - mondta a katolikus egyházfő. Lengyel pálos szerzetes lesz az idei csíksomlyói búcsú szónoka videó A pünkösdi zarándoklat ünnepi szentmiséje május 19-én helyi idő szerint 12.30-kor (közép-európai 11.30) kezdődik.
Múltunk Száz éve született Nasszer egyiptomi elnök Száz éve született Nasszer egyiptomi elnök videó Száz éve, 1918. január 15-én született Gamal Abdel Nasszer egyiptomi elnök, a modern idők egyik meghatározó arab politikusa. Nasszer 1954-ben bonyolult intrikák sorozatával megbuktatta a politika terén tehetségtelen Nagíbot, s átvette Egyiptom vezetését. Varsó az Interpoltól kéri 1600 egykori SS-lágerőr hollétének megállapítását videó Az IPN eddig mintegy 1600, feltehetőleg még élő SS-tagot szűrt ki ezen lágerek több mint 23 ezer ismert őre közül. Rétvári: a málenkij robot bűn nélküli büntetés volt videó Az államtitkár szerint Magyarországnak a 20. században a legnagyobb csapásokat mindig az "importideológiák" okozták.
Fő támogatónk