2018. február 20., kedd - Aladár, Álmos
Cikkek közt...  Videók közt...  
Richter szerint korai még a 2. szociális csomag tartalmáról beszélnivideó 2018. február 19., hétfő 17:13 POZSONY. Nagyon korai arról beszélni, mi lesz a második szociális csomag tárgya – mondta Ján Richter munkaügyi miniszter hétfőn, az érdekegyeztető tanács ülését követően.
Módosulhat a koalíciós szerződés videó 2011. július 11. | POZSONY. Ha a nyáron megalakítja saját pártját Igor Matovič és három társa, szeptembertől formálisan megszűnhet a kormánykoalíció parlamenti többsége. A Szabadság és Szolidaritás (SaS) listáján mandátumot szerzett Egyszerű Emberek csoport ugyanis csak a pártalapításig politizál Sulík frakcióján belül.
Finisel a munkajog módosítása videó 2011. július 11. | POZSONY. „Vonulj nyugdíjba, Ophélia” – parafrazálhatnánk Shakespeare-t a munkajogi kódex részletes parlamenti vitája nyomán. Felmondási okká válhat a nyugdíjkorhatár betöltése. Nem csupán az „egyszerű” Igor Matovič voksáért cserébe kell törvénybe iktatni, a keresztény politikusok is így szeretnék.
Veszteséget termel a TASR hírügynökség videó 2011. július 11. | POZSONY. Összesen 206 792,40 eurós veszteséggel zárta a január-áprilisi időszakot a közszolgálati szlovák TASR hírügynökség - derült ki az igazgatótanács jelentésből.
Korrupció: csökken, de nem eléggé videó 2011. július 10. | POZSONY. Kisebb a korrupció, de a minisztériumok és az önkormányzatok megítélése romlott. Csak a teljesen privatizált ágazatokban – bank- és biztosítás –, illetve a kataszteri nyilvántartókban és a cégbíróságokon van kiveszőben a korrupció.
Farkas Iván: Van értelme az összefogásnak videó 2011. július 10. | PÁRKÁNY. A Magyar Koalíció Pártja jó hírnek tartja, hogy a szlovák kormánykoalíció nem ragaszkodik a körzeti hivatalok bezárásához, miként az a Most-Híd politikusainak nyilatkozataiból következik. Az állami körzeti hivatalok hálózatának szűkítését a belügyminisztérium irányozta elő.
A rendőr sincs bűn nélkül videó 2011. július 10. | POZSONY. Tavaly 151 rendőr ellen indult büntetőeljárás 183 bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Miheztartás végett: ők az országban szolgálatot teljesítő 21 ezer rendőr 0,70 százalékát jelentik.
Egyre több a rokkantnyugdíjas videó 2011. július 10. | POZSONY. Szívbetegségek, gerincbántalmak, pszichés megbetegedések, súlyos autóbaleset - ezek azok az okok, amelyeket leggyakrabban tüntetnek fel a rokkantnyugdíjak kérelmezői. Számuk a statisztikai adatok szerint évről évre emelkedik.
Az SNS szerint Magyarország szlovák kincseket bitorol videó 2011. július 10. | POZSONY. A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) úgy szeretné módosítani a műemléki alapról szóló törvényt, hogy Szlovákia visszaszerezhesse az SNS szerint Magyarország által jogtalanul elbirtokolt szlovák műkincseket. Ezt Rafael Rafaj frakcióvezető közölte a TASR állami hírügynökséggel.
Hőségriasztás Szlovákiában is videó 2011. július 09. | POZSONY. A szlovák meteorológiai intézet első fokú hőségriasztást adott ki vasárnapra az Erdőhát és a Dunamenti-síkság, továbbá Közép- és Kelet-Szlovákia déli területeire. Ezeken a helyeken 33-35 Celsius-fokos hőmérséklettel kell számolni.
Fokozódik a kánikula, megdőltek a melegrekordok videó 2011. július 09. | BUDAPEST, POZSONY. A tűző napsütésben álló digitális hőmérő 39 Celsius-fokot mutatott szombat délután Budapesten a Lehel térnél. Megdőlt a fővárosban mért 84 éves napi melegrekord. Az Országos Meteorológia Szolgálat az ország nagy részére a legmagasabb fokú hőségriasztást adta ki, a középhőmérséklet akár 37 Celsius-fok is lehet. Az előrejelzések szerint nagyon erős lesz az UV-B sugárzás.
Böjte Csaba védencei üdültek a Csallóközben videó 2011. július 09. | NAGYBODAK, DUNATŐKÉS. Közös üdülést szervezett az MKP dunaszerdahelyi járási elnöksége erdélyi és dunaszerdahelyi nehéz sorsú gyermekeknek. A Böjte Csaba alapította Dévai Szent Ferenc Alapítvány és a dunaszerdahelyi Nefelejcs utcai Gyermekotthon növendékei együtt töltenek hét napot a Csallóközben és a Mátyusföldön.
Újabb utcai lövöldözés volt Galántán videó 2011. július 08. | GALÁNTA. Ma délben Galántán rálőttek egy vágsellyei vállalkozó luxus Audijára. Sajtóhírek szerint tankelhárító lövedékkel lőttek, de a rendőrség a hírt nem erősítette meg.
Polgármesterek a természetes régiókért videó 2011. július 08. | KÉSMÁRK. A közigazgatási reform kiteljesítése, főleg a települések hatásköreinek rendezése a legfőbb teendő a szlovákiai polgármesterek szerint. Országos klubjuk késmárki tisztújító közgyűlésén újra a természetes régiók összekapcsolása mellett szálltak síkra.
Egészségbiztosítók - Nyereség megengedve videó 2011. július 08. | POZSONY. A parlament módosította az egészségbiztosítókról és egészségbiztosításról szóló törvényt. A biztosítók újra képezhetnek nyereséget, ha alaptőkéjük 20 százalékának megfelelő tartalékalapjuk lesz a tervezett orvosi beavatkozások finanszírozására.
Matovič a nyáron pártot alapít videó 2011. július 08. | POZSONY. Igor Matovič képviselőnél betelt a pohár. Megalakítja pártját. Ezt azt követően hozta nyilvánosságra, hogy tegnap a parlament úgy döntött, a nyári üdülések miatt 25 fontos napirend megtárgyalását szeptemberre halasztja.
Halogatják a dél-szlovákiai autópálya építését videó 2011. július 08. | POZSONY. Nem elégedett a kormány autópályák és gyorsforgalmi utak építésére vonatkozó ütemtervével Farkas Iván, az MKP gazdasági és régiófejlesztési alelnöke. A kabinet által jóváhagyott tervezetből kiderül, hogy 2014-ig helyenként milyen hosszú autópálya szakaszoknak illetve gyorsforgalmi utakat kell megépülniük.
Szeptembertől bűncselekmény az ittas vezetés videó 2011. július 08. | POZSONY. A parlament megszavazta, hogy szeptember elsejétől bűncselekménynek számítson az ittas vezetés. Sikerült tehát Daniel Lipšic belügyminiszternek megszigorítania a közúti közlekedésről szóló törvényt.
Az ellenzék a diákságért videó 2011. július 08. | POZSONY. Az ellenzék nem akarja, hogy a 30. életévüket betöltött egyetemi hallgatóknak kötelező legyen az egészségügyi járulék fizetése. A javaslatot beterjesztő képviselő, Andrej Kolesík /SMER-SD/ azzal érvel, hogy „teljesítik a miniszterelnök ígéretét, amit a diákságnak tavaly adott”.
Kétnyelvűség: Révkomárom felzárkózott videó 2011. július 08. | RÉVKOMÁROM. A Magyar Koalíció Pártjának komáromi városi szervezete üdvözli a kétnyelvűséget támogató képviselői határozatot – mondta a Hírek.sk-nak Stubendek László, az MKP helyi szervezetének elnöke. A párt örömmel fogadja, hogy a város kiállt a kétnyelvűség mellett, amely napjainkban nem magától értetődő gyakorlat.
Nem olvassák le a gázórákat az áremelés előtt videó 2011. július 08. | POZSONY. Annak ellenére, hogy a háztartásokban 7, a távhőszolgáltatók esetében pedig több, mint 8 százalékkal emelkedik a gáz ára július 20-tól, a Szlovák Gázművek /SPP/ nem olvastatja le a gázórákat. Az eddigi fogyasztást „becsléssel” állapítja meg.
Gašparovič nem vár gyors megoldást videó 2011. július 07. | Ivan Gašparovič szlovák államfő szerint nem valószínű, hogy Szlovákia és Magyarország rövid időn belül egyetértésre jut a szlovákiai magyar kisebbség jogállásának kérdésében.
Fígeľ: Az EP elutasította a kollektív kisebbségi jogokat videó 2011. július 07. | POZSONY. Az új magyar alaptörvény hozadéka, hogy Európa elutasította a kisebbségek kollektív jogait. Ján Fígeľ első kormányalelnök mondta ezt Iveta Radičová kormányfő véleményét tolmácsolva a parlamenti kérdések órájában, Tomáš Galbavý (SDKÚ-DS) képviselőnek válaszolva.
Az Európai Unió szexi videó 2011. július 07. | POZSONY. „Vonzóak vagyunk. Az Európai Unió is szexi, nem csupán az elnöke” – tréfálkozott pozsonyi látogatásán Herman Van Rompuy, az EU elnöke. Szavait Iveta Radičová kormányfő is megerősítette, mondván: egyre újabb országok akarnak hozzá csatlakozni.
Végre élhetnek jogaikkal a bérháztulajdonosok videó 2011. július 07. | POZSONY. Húsz év után hozott törvényt Szlovákia a magántulajdonban lévő bérlakások tulajdonosi-bérlői viszonyának rendezéséről. Eddig a restituált bérházakban a lakbért államilag szabályozták. Az elfogadott törvény 2016. december 31-ével megszünteti a szabályozást.
NBH: Kamil Krnáč a legújabb jelölt videó 2011. július 07. | POZSONY. Pártja parlamenti képviselőjét jelöli a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) igazgatói posztjára a Szabadság és Szolidaritás. A negyedik jelöltet, Kamil Krnáčot elveben elfogadhatónak tartják a koalíciós pártok vezetői.
Vakációs menetrend a parlamentben videó 2011. július 07. | POZSONY. Már csak a kormány előterjesztéseit vitatja meg a parlament 20. ülésén, a képviselői indítványokat őszre napolta el. Hétfőn is tanácskozik majd a plénum, hogy végezzen a napirenddel, s megkezdhessék nyári üdülésüket a honatyák és honanyák.
Deformációkat és kilengéseket tapasztal az MKP videó 2011. július 07. | POZSONY. Szigeti László a Magyar Koalíció Pártja kulturális és oktatásügyi alelnöke megkérdőjelezte a kisebbségek kultúrájára szánt támogatások odaítélésének módját, átláthatóságát és a döntéshozatal pártatlanságát. A pénzosztók szemmel láthatóan kétféle mércét alkalmaztak - állapította meg a szakpolitikus.
Mit lehet még elvenni az önkormányzatoktól? videó 2011. július 07. | POZSONY. Az Iveta Radičová vezette kormány első éve nagy csalódást jelentett az önkormányzatoknak, állapította meg az MKP. Az önkormányzatok és a közigazgatás területén a kormány szembe ment önmagával.

A pozsonyi ivóvízben nincs E. coli videó 2011. július 07. | POZSONY. A vízgazdálkodási vállalat megvizsgálta a fővárost ivóvízzel ellátó kutakat és megállapította, hogy a víz tiszta, nem tartalmaz az egészségre káros anyagokat. E. coli baktériumot sem találtak a vízben.
Lakáshiány Szlovákiában videó 2011. július 07. | POZSONY. A lakosság 40 százaléka kritikus körülmények között lakik. Ez azt jelenti, hogy nincs elég helye, egy szobában, vagy a szülőkkel egy lakásban, házban él. Az Eu-ban 18 százalék él ilyen körülmények között.

Első  Előző   654 / 678   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -1°C / 2°C
Holnap: -2°C / -0°C
Ógyalla
Ma: -0°C / 3°C
Holnap: -2°C / 2°C
Losonc
Ma: -6°C / 2°C
Holnap: -4°C / 2°C
Kassa
Ma: -3°C / 4°C
Holnap: -4°C / -0°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
207 éveA papírpénzt értékének egyötödére cserélték, míg a réz hatkrajcárosokat kivonták a forgalomból.
197 éveMegszületett Feszl Frigyes építész, a pesti Vigadó tervezője.
174 éveMegszületett Munkácsy Mihály festőművész (Ecce homo, Krisztus Pilátus előtt, Golgota).
132 éveMegszületett Kun Béla politikus, aki 1919-ben a Tanácsköztársaság idején a kommün tényleges vezetője volt.
107 éveMegszületett Énekes István olimpiai bajnok ökölvívó, aki 29 alkalommal volt tagja a magyar válogatottnak.
Külföld Kiska: a V4 csoport egyes politikusai megkérdőjelezik az EU szerepét Kiska: a V4 csoport egyes politikusai megkérdőjelezik az EU szerepét videó BÉCS. Andrej Kiska szlovák államfő szerint a visegrádi csoportot alkotó országok (Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Csehország) "egyes politikusai" saját belpolitikai céljaik érdekében megkérdőjelezik az Európai Unió szerepét. Kiska konkrét neveket nem említett, amikor erről beszélt hétfőn Bécsben az osztrák elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján. Támadással fenyegette a szíriai hadsereget a török külügyminiszter videó Mevlüt Cavusoglu elmondta, hogy a török csapatok nem kímélik majd a szíriai kormányerőket, ha a kurdok segítségére sietnek. Lavrov: Brüsszel téved, amikor feltételeket szab a Nyugat-Balkánnak videó Az orosz politikus szerint Moszkva a történelmi, szellemi és kulturális kapcsolatok megőrzésére törekszik balkáni barátaival.
Itthon Tisztújító közgyűlést tartott a Via Mariae PT Tisztújító közgyűlést tartott a Via Mariae PT videó ÉRSEKÚJVÁR. Tisztújító közgyűlést tartott Érsekújvárban 2018. február 16-án a felvidéki Mária út zarándokút kiépítésével foglalkozó Via Mariae polgári társulás. A zarándokút nyolc országot köt össze, kapcsolatot teremtve az összes közép-európai Mária-kegyhellyel. A polgári társulás a nyolc országot összekötő Mária út kiépítésével foglalkozik. III. Éjszaka az Ipariban – érdekes programok várják az érdeklődőket videó Február 22-én 18 órakor kezdődik az Éjszaka az Ipariban című komáromi rendezvény, ahová bárki betérhet. Az alapismereteket minden gyereknek anyanyelvén kellene megszereznie videó Orosz István és Főző Zsolt rimaszombati pedagógusok a szlovák sajtóirodának nyilatkoztak.
Magyar világ Elemző: Pozitív töltetűvé vált az „elmúlt nyolc év” kifejezés Elemző: Pozitív töltetűvé vált az „elmúlt nyolc év” kifejezés videó BUDAPEST. Vasárnap megtartotta évértékelő beszédét a miniszterelnök. Orbán Viktor arról beszélt: az elmúlt nyolc év jobban sikerült, mint ahogy várták. A kormányfő hozzátette, hogy a sikeres magyar modell lényege: a munkát megbecsülni, a családokat támogatni, a nemzeti identitást megtartani és a függetlenséget megőrizni. A beszédet Deák Dániel politológus értékelte az M1-en. Vasárnap megtartotta évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök. A beszédet Deák Dániel politológus értékelte az M1-en. Orbán Bulgáriában: elfogadhatatlan az EU új migrációs javaslata videó Bulgária elismerést érdemel, mert megvédte a külső határait, amivel Magyarországot is - mondta a miniszterelnök hétfőn Szófiában. Orbán: ez a nyolc év jól sikerült Frissítvevideó A magyar miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban tartotta 20. évértékelő beszédét.
Kultúra 50 éves Lukács Laci, a Tankcsapda frontembere 50 éves Lukács Laci, a Tankcsapda frontembere videó BUDAPEST. Magyarország legnépszerűbb rockzenekarának frontembere elérte a félszáz évet, február 19-én ünnepli 50. születésnapját. A zenekar a Facebook-oldalán meglepő fotóval köszöntötte Lukács Lászlót. Rendőrségi fotóval köszönti a Tankcsapda rockzenekar az 50 éves Lukács Lászlót. Több mint 110 ezer néző látta az első hétvégén a Valami Amerika 3-at videó A film a rendszerváltás óta a második legjobb magyar filmes nyitóhétvégét érte el, megelőzve az Üvegtigris 2 eredményét is. BAFTA-díjak - Tarolt A Három óriásplakát videó A filmet kilenc díjra jelölték, és ötöt el is hozott a viszonylag megbízható Oscar-előrejelzőnek tekintett BAFTA-rendezvényen.
Színes Jennifer Lawrence felcseréli a filmezést a politikai aktivizmussal Jennifer Lawrence felcseréli a filmezést a politikai aktivizmussal videó LOS ANGELES. Az Oscar-díjas Jennifer Lawrence egy évre hátat fordít Hollywoodnak, és filmezés helyett azért dolgozik majd, hogy a fiatalok aktívabban politizáljanak. A színésznő legújabb filmje, a Vörös veréb bemutatója előtt beszélt terveiről. Phjongcshang 2018 - Először győztek a norvégok a síugrók csapatversenyében videó Noha Norvégia nagyhatalomnak a számít a sportágban, mégis először diadalmaskodott ebben a számban az ötkarikás játékokon. Phjongcshang 2018 - Tízcsapatosra bővítik a női jégkorongtornát Frissítvevideó A női jégkorong 1998-ban, Naganóban debütált a téli ötkarikás játékokon, s azóta csak az Egyesült Államok vagy Kanada nyert.
Mozaik A takarítószerek rendszeres használata károsíthatja a tüdőt A takarítószerek rendszeres használata károsíthatja a tüdőt videó OSLO. A takarítószerek rendszeres használata hosszú távon ugyanolyan káros lehet a tüdőre, mint húsz éven át napi 10-20 cigaretta elszívása - állapították meg norvég szakemberek. Azoknak a nőknek, akik rendszeresen használnak az otthonukban takarítószereket, hosszú távon csökken a tüdőkapacitásuk. Az utódok agyát is befolyásolhatja a stressz videó A szakértők egy ideje már az emberi spermán is végeznek az egereken végzett kutatásokhoz hasonlókat. Sebápoló hangyák videó Az állat, ami a háború poklában sem hagyja magára a sérülteket.
Vélemény Aich Péter: Nagyokos fehérek Aich Péter: Nagyokos fehérek videó Eléggé öntörvényű a sajtószabadság értelmezése. Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit. Igaz ugyan, hogy nem mindig van véleményük, de azért megmondják. Hiszi, aki akarja a sok bölcsességnek kinevezett semmit, de még így is túl sokan vannak, akik ennek bedőlnek. Mert ezek a megmondóemberek igen meggyőzőek tudnak lenni. Aki túl kevés információval rendelkezik, el is hiszi a szózatokat, s még örül, hogy mások megmondják neki, mi az igazság ebben a bolond, zavaros világban. Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit. Agárdy Gábor: Semmi sem marad utánatok! videó Egy biztos: nem szeretném, ha utódaim egyszer arra ébrednének, hogy kötelezően turbánt kell viselniük, ha kimennek az utcára. Csonka Ákos: Érsekkétyi bál Bényben, cirkusz a községházán videó A polgármester nem adta bérbe a kultúházat a hagyományos Csemadok-bálra.
Hitélet Szlovák szalézi atya lett Azerbajdzsán első katolikus püspöke Szlovák szalézi atya lett Azerbajdzsán első katolikus püspöke videó A bakui Szeplőtelen Fogantatás-templomban ünnepelték múlt hét vasárnap Vladimír Fekete szlovák szalézi atyának, Azerbajdzsán apostoli prefektusának püspökké szentelését, akit Ferenc pápa 2017. december 8-án emelt főpásztorrá. Vladimír Fekete szlovák szalézi atyát Ferenc pápa emelte főpásztorrá. Ma van nagyböjt 1. vasárnapja videó "Ez lesz a jele annak a szövetségnek, amelyet megkötök velem és veletek..." A semmiből indultak a bősiek, de hamarosan gyülekezeti központjuk lehet videó Tavasszal elkezdődhet a templomépítés.
Múltunk Magyar emlékek nyomában: Liszt Ferenc - Európa és Kanada Magyar emlékek nyomában: Liszt Ferenc - Európa és Kanada videó A zene iránti rajongásáról mindig is jól ismert cseh főváros közönsége viszonylag későn, 1840-ben élvezhette első alkalommal Liszt Ferenc (1811–1886) zongorajátékát. A koncert helyszínén, Prága legrégebbi bérházának falán mellszobor – Hana Wichterlová cseh szobrászművésznő alkotása – és rövid szöveg emlékezteti az arra járókat a művészettörténeti eseményre. Nagy zeneművészünk zongorajátékát a világ számos városában élvezhették az érdeklődők, amire több helyütt szobrok is emlékeztetnek. Kármán Tódor és a National Medal of Science videó Ezt az elismerést először az első helikopter megalkotója kapta Kennedy elnöktől. Az ember, aki atombombát adott a muzulmán világnak videó Európai tanulmányai alatt lopta el a titkokat.
Fő támogatónk