2017. november 23., csütörtök - Kelemen, Klementina
Cikkek közt...  Videók közt...  
Via Nova: Válts JOBBra!videó 2017. november 23., csütörtök 11:57 POZSONY. 1989-ben elkezdődött a politikai és a gazdasági rendszerváltás, 28 évvel később pedig most jött el az ideje annak, hogy a folyamat befejeződjön, és egy nemzedékváltással le is záruljon – hangsúlyozta a Via Nova.
Belousovová, az országféltő videó 2011. március 31. | POZSONY. Amennyiben a kormánykoalíciónak sikerül elfogadtatnia a kisebbségi nyelvhasználati törvényt, a határmenti szlovákiai városok összeolvadnak a magyarországiakkal – jósolta Anna Belousovová független képviselő csütörtökön a szlovák parlamentben.
Heves vita a kisebbségi nyelvhasználatról videó 2011. március 30. | POZSONY. A szlovák parlamentben szerdán elkezdődött a kisebbségi nyelvek használatát szabályozó törvény módosításának vitája. Ján Slota nemzeti pártvezér kivonult a tanácsteremből, majd a parlament épülete előtt szidalmazta a törvényhozást. "A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa már nem szlovák. Pfuj!" – mondta hívei körében, s az épület felé fordulva köpött egyet.
Smer-SD: Meghajol Budapest előtt a szlovák diplomácia videó 2011. március 30. | POZSONY. A Kereszténydemokrata Mozgalom parlamenti képviselője, Július Brocka szerint Európai Uniós szinten kell megoldást találni arra a problémára, amit a magyar állampolgársági törvény okozott. „Ha nem tud magán segíteni az állam, a többieknek kell segíteniük” – magyarázta Brocka a szlovák külpolitika prioritásairól szóló parlamenti vitában.
Az üdülési csekk a mentőöv? videó 2011. március 30. | POPRÁD. Az önkormányzatok csodát várnak tőle, az idegenforgalmi szakemberek meg jóformán semmit. Az idegenforgalmi törvényről van szó, amely jövő januártól lenne hatályos, ám Iveta Radičová korábbi időpontot szorgalmaz.
Elégedetlenek a gyógyszergyártók videó 2011. március 30. | POZSONY. A Szlovákiai Gyógyszergyártók Szövetsége szerint megdrágulhatnak gyógyszerek, ha az egészségügyi minisztérium lehetővé teszi az egészségbiztosítóknak, hogy részt vegyenek a gyógyszerekkel kapcsolatos döntéshozatalban. A szövetség ellenzi azt is, hogy a gyógyszer-kategorizációs bizottság ülései ne legyenek nyilvánosak. Ez a testület dönti el, hogy a biztosítók milyen arányban térítsék meg egy-egy gyógyszer árát. Jelenleg nyilvánosak a bizottség ülései.
Még mindig patika nélkül a párkányi rendelőintézet videó 2011. március 29. | PÁRKÁNY. Több mint két hete gyógyszertár nélkül működik a párkányi rendelőintézet, pedig nemrég két patika is működött a falai között. A betegek kénytelenek egy kilométert gyalogolni, hogy beszerezhessék gyógyszereiket.
Egyelőre nem változik az üzletláncokról szóló törvény videó 2011. március 29. | POZSONY. Richard Sulík házelnök javaslatára a parlament elhalasztotta a döntést az üzletláncokról. A 2009-től hatályos törvény a kereskedelmi üzletláncok és a beszállítók közti viszonyt szabályozza, védve a termelők érdekeit.
Fico egyedül kormányozhatna videó 2011. március 29. | POZSONY. Ha most lennének a parlamenti választások, a Smer nagy fölénnyel győzne, akár egyedül is kormányt alakíthatna. A megkérdezettek 44,8 százaléka voksolna Robert Fico pártjára, ami 76 képviselői mandátumot eredményezne.
Šefčovič az új európai gadaság-irányításról videó 2011. március 29. | POZSONY. Maroš Šefčovič, az Európai Bizottság alelnöke kedden látogatást tett a pozsonyi parlamentben. A magas rangú brüsszeli tisztviselő az Európai Unió új gazdaságirányítási mechanizmusát ismertette a képviselők előtt.
Parlament: Vita a vallási és egyéb közösségek problémáiról videó 2011. március 29. | POZSONY. Pavol Hrušovský, a kereszténydemokraták frakcióvezetője hajlandó foglalkozni a homoszexuálisok és leszbikusok problémáival. A konzervatív politikus a parlamentben azt mondta, nem kell félni ettől a témától, de nem lenne szerencsés, ha a keresztény közösségek elleni támadásokat összekapcsolnák a más nemi irányultságúak problémáival.
Lámpákkal és kamerákkal védik Esterházy mellszobrát Kassán videó 2011. március 28. | KASSA. Saját költségén megtisztítja Esterházy János mellszobrát Major György és a szobornak helyet adó Csáky-Dessewffy palota többi tulajdonosa. Hétfőn este hozta meg ezt a döntést 17 tagú testület. A tulajdonosok azt is eldöntötték, milyen módon védjék meg a szobrot.
A magyarországi szlovákok bíznak a készülő alkotmányban videó 2011. március 28. | POZSONY. A Magyarországon zajló alkotmányozási folyamat is téma volt Berényi József a Magyar Koalíció Pártjának elnöke és Ján Fuzik, a magyarországi Országos Szlovák Önkormányzat elnökének hétfői, pozsonyi tanácskozásán. A találkozón az együttműködés elmélyítésének lehetőségeit is áttekintették.
Tüntetnek a szakszervezetek videó 2011. március 28. | POZSONY. Megkezdődött a szakszervezeti tiltakozások hete. Hétfőn a KOVO vasas szakszervezet mintegy 200 kelet-szlovákiai tagja tiltakozott a Munka Törvénykönyvének tervezett módosítása ellen. A szervezet szerdán fejezi be a tiltakozó akciókat. Április elsején viszont az egészségügyben dolgozók hallatják majd a hangjukat.
Lelassulhat a hazai autógyártás videó 2011. március 28. | POZSONY, NEW YORK. A japán természeti katasztrófa miatt visszaeshet a szlovákiai gépkocsigyártás. A nagyszombati Peugeot Citroen hétfőn nem termel, a további munkanapokon egy műszakban gyárt.
Világhálón a közbeszerzések nyertesei videó 2011. március 28. | POZSONY. Nem titok, ki mennyi pénzhez jutott Szlovákiában az elmúlt években közbeszerzésekkel. A Fair Play Szövetség /AFP/ feltette a világhálóra ezeket az adatokat. A ZnasichDani.sk oldalon elég megadni a vállalkozó nevét és a honlap megmutatja milyen vállalkozásokkal, cégekkel állt kapcsolatban, mennyit keresett a közbeszerzési eljárások során.
Budapest hazarendelte a pozsonyi konzult videó 2011. március 28. | POZSONY. Az Új Szó meg nem erősített értesülése szerint Budapest visszahívta állomáshelyéről Farkas Géza pozsonyi konzult. Teendőit hétfőtől helyettese, Bényi Katalin látja el. A magyar külügyminisztérium nem erősítette meg Farkas visszahívását, de ígért egy bővebb tájékoztatást később, írásban.
Pavol Hrušovský: Érdekünk a jószomszédi viszony videó 2011. március 28. | POZSONY. A jelenlegi kormánykoalíció nem mond le a nemzeti érdekek védelméről, mégis hatékonyabban formálja a szlovák-magyar kapcsolatokat, mint az előző kormány. "Nekünk érdekünk, a jószomszédi viszony" - hangsúlyozta Pavol Hrušovský, a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) parlamenti klubjának elnöke a Markíza televízió vasárnapi Testre szabva c.műsorában.
Meggyalázták Esterházy János mellszobrát videó 2011. március 26. | KASSA. A vandalizmust vélhetően pénteken késő éjjel, vagy szombaton hajnalban követte el az ismeretlen tettes - közölte a hírek.sk portállal Csala Kornélia, a március 14-i kassai Esterházy János Emlékünnepség egyik szervezője.
Berényi ismét indul a pártelnöki tisztségért videó 2011. március 26. | Berényi József az MKP elnöke a Pátria Rádiónak nyilatkozva megerősítette: ismét indul a pártelnöki tisztségért. A párt szerinte konszolidálódott, erről árulkodnak a legutóbbi helyhatósági választások eredményei is. A Magyar Koalíció Pártja április 16-án, Nagymegyeren tartja tisztújító kongresszusát.
Az Egyszerű Emberek csoport még egyeztet a kisebbségi nyelvtörvényről videó 2011. március 26. | POZSONY. A parlament Egyszerű Emberek képviselői csoportja első olvasatban támogatja ugyan a kisebbségi nyelvtörvény átfogó módosítását, de jelenlegi formájában a végső szavazás során "biztosan nem támogatják" a törvénytervezetet – közölte társai nevében Igor Matovič független képviselő.
Marad a karácsonyi nyugdíj videó 2011. március 25. | POZSONY. Az Ivan Mikloš vezette pénzügyminisztérium két év alatt szeretné elérni, hogy Szlovákia teljesítse a három százalékos állami deficitre vonatkozó uniós kritériumokat. Az elkövetkező évtizedben több változásra is sor kerül majd az első nyugdíjspórolási pillérben – például nem fog annyit nyomni a latban az érdem szerinti elbírálás, és az ún. nyugdíj-infláció.
Szlovákiában olcsó a doktorátus videó 2011. március 25. | POZSONY. Meglepően sok külföldi szerez doktorátust a szlovákiai egyetemeken és főiskolákon; több szakértő szerint is azért jönnek a doktori titulusért Szlovákiába, mert itt sokkal könnyebb azt megszerezni mint külföldön - írta a Sme napilap.Az egyetemi oktatók úgy látják, hogy az alacsony ár és az oktatás alacsonyabb követelményrendszere egyaránt nagy szerepet játszik ebben.
Az MKP és a statisztikai hivatal visszavágott Rafajnak videó 2011. március 25. | POZSONY. A statisztikai hivatal visszautasítja Rafael Rafaj Szlovák Nemzeti Párti parlamenti képviselő bírálatát, amelyet azzal kapcsolatban fogalmazott meg, hogy a májusi népszámlálás alkalmával nemcsak szlovák, hanem kisebbségi nyelven nyomtatott kérdőívek is lesznek. Rafaj szerint ez azért is problémás, mert erre nem kötelezi a hivatalt az alkotmány.
Jövőre drágább lesz a sör és a bor is videó 2011. március 25. | POZSONY. Takarékos költségvetést készít elő 2012-re Ivan Mikloš pénzügyminiszter. A közszférában csak a pedagógusok bére emelkedhet. A tanárok 3%-kal többet vihetnek majd haza, mint idén. 2012-ben az eladósodás megállítása, a közkiadások konszolidációja a fő prioritás.
Leállhat a termelés az esztergomi Suzukiban videó 2011. március 24. | ESZTERGOM, PÁRKÁNY, FAJSZ. A japán gazdaságnak súlyos károkat okozott földrengés és szökőár közvetve Európában is érezteti hatását. A Suzuki esztergomi gyárának is fel kell készülnie a lehetséges termeléskiesésre és leállásra. Az érintett magyarországi cégek értesülése szerint a Suzuki a közeli napokban egyeztet beszállítóival.
Bonyolódik a helyzet a kormánykoalícióban videó 2011. március 24. | POZSONY. A jövőben is elveszítheti szlovák állampolgárságát az a személy, aki felveszi egy másik országét, mivel a legnagyobb ellenzéki párt csütörtökön nem tudta megváltoztatni az állampolgársági törvényt. A 150 tagú törvényhozásban 146-an szavaztak az indítványról, de csak 68-an támogatták a Smer kezdeményezését, így a javaslat elbukott.
Tankó szerint 7 euró egy roma magyar videó 2011. március 24. | POZSONY. Kampány indult a romák körében, hogy a májusi népszámláláson magyarnak vallják magukat, s akárcsak a választások előtt, most is pénzt, 7 eurót kínálnak személyenként – állítja František Tankó a Roma Unió Pártjának elnöke. Konkrét bizonyítékokkal egyelőre nem rendelkezik, de bizonyos „értesülések“ szerint két, közelebbről meg nem határozott párt áll az ügy hátterében.
Pénteken egyszerre "sikítanak fel" a mozdonyok Szlovákiában videó 2011. március 24. | POZSONY. A mozdonyvezetők pénteken 13.00 órakor Szlovákia-szerte meghúzzák mozdonyaik sípját. Képviseleti szervük, a Mozdonyvezetők Szövetségének Sztrájkbizottsága úgy döntött, a szlovák vasúti közlekedésben kialakult helyzet miatt tiltakozó akciót szervez.
Az MKP helyesli Ivan Miklos pénzügyminiszter brüsszeli stratégiáját videó 2011. március 23. | POZSONY. A Magyar Koalíció Pártja értékeli a pénzügyminiszter erőfeszítéseit, hogy Szlovákia számára az Európai Unión belül jobb pozíciót alkudjon ki. Az EU-tagországok állam- és kormányfői csütörtöki és pénteki brüsszeli találkozójukon hagyják jóvá az euróövezet állandó stabilitási mechanizmusát.
Lényeges változások az ügyészségi törvényben - a Smer ellenzi videó 2011. március 23. | POZSONY. Ha a következő kormányban helyet kap a Smer-SD, lerövidíti a főügyész megbízatási idejét, a parlament titkos szavazással új főügyészt választ, megszüntetik az ügyészségi törvény jelenlegi módosítását és érvényre juttatják a jogszabály eredeti változatát. Ezt Robert Fico, a Smer-SD elnöke jelentette ki szerda délutáni sajtóértekezletén.
Első  Előző   654 / 657   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 0°C / 5°C
Holnap: 2°C / 6°C
Ógyalla
Ma: 5°C / 9°C
Holnap: 3°C / 8°C
Losonc
Ma: 2°C / 4°C
Holnap: -1°C / 7°C
Kassa
Ma: 2°C / 4°C
Holnap: 2°C / 6°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
560 évePrágában 17 éves korában meghalt V. (Utószülött) László magyar király, aki lefejeztette Hunyadi Lászlót.
224 éveMegszületett id. Markó Károly festő, a Magyar Tudományos Akadémia tagja.
165 éveElőször szereltek fel postaládákat.
154 évePálócon megszületett gróf Hadik János, aki három napig töltötte be Magyarország miniszterelnöki tisztségét.
130 éveMegszületett Boris Karloff angol színész, aki Frankensteint játszotta.
Külföld Berlin hazaszállíttatná a német dzsihadisták gyermekeit Berlin hazaszállíttatná a német dzsihadisták gyermekeit videó BERLIN. A német kormány hazaszállíttatná az Iszlám Állam terrorszervezet soraiban harcoló német állampolgárságú dzsihadisták gyermekeit Németországba - jelentette a Süddeutsche Zeitung című lap, illetve a WDR és NDR közszolgálati médiatársaság. A gyerekek egy részét szüleik vitték magukkal a terrorista szervezet, az Iszlám Állam "kalifátusába", mások ott születtek. Elmenekült a luhanszki szakadárok vezetője videó A szakadárok közötti puccsszerű belső konfliktus kedden robbant ki, majd azonosítót nem viselő fegyveresek szállták meg Luhanszkot Mugabe mentesül a felelősségre vonás alól a lemondásáért cserébe videó Robert Mugabe tudatta, hogy Zimbabwéban akar meghalni, s nem tervezi azt, hogy külföldi száműzetésbe vonul.
Itthon Pénteken kezdődik a pozsonyi karácsonyi vásár Pénteken kezdődik a pozsonyi karácsonyi vásár videó POZSONY. Hamarosan eluralkodik a karácsonyi légkör Pozsony központjában, ugyanis pénteken kezdődik a hagyományos karácsonyi vásár a Fő téren, a Hviezdoslav téren és a Ferencesek terén. A Fő téri és Ferencesek téri vásár december 22-ig tart, a Hviezdoslav téren egy nappal később fejeződik be. Önbizalomhiány és félelmek – Dr. Csernus Imre előadása Füleken videó A múlt arra való, hogy tanuljunk belőle, csakúgy, mint a saját hibáink – vallja Dr. Csernus Imre. Szakszervezetek: diszkrimináció a pedagógusok kihagyása a béremelésből videó Az ISU és az NŠO csalódását fejezte ki amiatt, hogy az OZPŠaV lemondott a korábban megfogalmazott követelésekről.
Magyar világ Bakondi: egyelőre nincs szükség újabb kerítésre Bakondi: egyelőre nincs szükség újabb kerítésre videó BUDAPEST. Magyarország csak abban az esetben kezdené meg a határvédelmi kerítés meghosszabbítását vagy új építését, ha az illegális migráció fő iránya tartósan áttevődne más, a román vagy az ukrán határszakaszra - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában. "A kerítést nem örömünkben építettük, hanem a magyar lakosság biztonságának védelme érdekében" - szögezte le. NATO-konferencia: számos fenyegetés érinti az euroatlanti térséget videó Hende Csaba kiemelte: a nemzetközi kapcsolatok rendszerét kiszámíthatatlanság, bizonytalanság jellemzi. Spöttle: Soros fő célja Európa tönkretétele videó Georg Spöttle szerint 226 azoknak az EU-s képviselőknek a száma, akiket Soros György „kilóra megvett”.
Kultúra A Limp Bizkit és Ákos is fellép a VOLT fesztiválon A Limp Bizkit és Ákos is fellép a VOLT fesztiválon videó BUDAPEST, SOPRON. A Limp Bizkit, a Skillet és Ákos is fellép a jövő évi Telekom VOLT fesztiválon Sopronban - közölték a szervezők. A korábban már bejelentették, hogy a Depeche Mode és az Iron Maiden is koncertezik Sopronban. Elhunyt Bohus Zoltán szobrász, a nemzet művésze videó A csütörtökön elhunyt alkotót a Magyar Művészeti Akadémia saját halottjának tekinti. Alföldi Róbert 50 éves videó Alföldi Róbert a kortárs magyar művészvilág egyik legsokoldalúbb egyénisége, élete a színház, magánéletéről ritkán beszél.
Színes A hálaadás (sokféle) története A hálaadás (sokféle) története videó Minden év novemberének negyedik csütörtökjén a több mint 300 milliónyi amerikai ünnepi asztalhoz ül és családi lakomával és imádsággal mond hálát az elmúlt esztendő áldásaiért. Ez a hálaadás napja, amelyet gyakran a legamerikaibb ünnepként emlegetnek A hálaadás napját gyakran a legamerikaibb ünnepként emlegetik. Felavatták Bene Ferenc szobrát Újpesten videó Papp György Zoltán szobrászművész alkotását Bene Ferenc testvére és fia leplezték le, majd a résztvevők megkoszorúzták a szobrot. Magyarok építhetik a Balkán egyik legmagasabb felhőkarcolóját videó Ha Molnár József tervei megvalósulnának, a brckói felhőkarcoló a balkáni rekordok könyvébe is bekerülhetne.
Mozaik A tavak bocsátják ki a légköri metán több mint egyötödét A tavak bocsátják ki a légköri metán több mint egyötödét videó GENF. Az édesvizű tavak bocsátják ki a légköri metán több mint egyötödét egy friss svájci tanulmány szerint. Korábban úgy vélték, a metán csak oxigénmentes környezetben termelődik, például a tavak fenekének üledékrétegeiben. A fahéjfogyasztás segíthet az elhízás elleni harcban videó A kutatók különböző korú, etnikumú és testtömegindexű (BMI) önkéntesektől származó zsírsejtmintákat teszteltek. Szivaccsal kedveskedik választottjának a púposhátú delfin videó Nagy tengeri szivacsokkal igyekeznek elcsábítani a nőstényeket a hím púposhátú delfinek egy kutatócsoport megfigyelései szerint.
Vélemény Aich Péter: Facebook Aich Péter: Facebook videó Sajátos hír jelent meg: az Európai Unió a Facebook szabad használatát akarná korlátozni azáltal, hogy korhoz kötné, fiatalok esetében a szülők hozzájárulása is szükséges volna. Érdekes. Hát te is, fiam, Facebook? Te is jog vagy? Ki gondolta volna? Ijesztő, mi mindenre formálnak manapság jogot. Őry Péter: Egykori és majdani gödreink videó Az R7-es remélhetően nem fog tragédiákat okozni, csak annyit, hogy az egész környéken kő kövön nem marad utána. Karaffa Attila: Kettős mérce a lelátókon videó Nem törünk, nem zúzunk, mint más szurkolók, csupán egy „bűnünk” van, hogy magyarul beszélünk és a DAC a csapatunk.
Hitélet Ferenc pápa találkozik a rohingjákkal Ferenc pápa találkozik a rohingjákkal videó VATIKÁN. Ferenc pápa hamarosan találkozik a rohingja kisebbség tagjaival - jelentette be Greg Burk szentszéki szóvivő az egyházfő november 26. és december 2. között Mianmarban és Bangladesben esedékes apostoli látogatásának előzetes sajtótájékoztatóján a Vatikánban szerdán. A katolikus egyházfő november 26. és december 2. között Mianmarban és Bangladesben tesz apostoli látogatást. Adománygyűjtő akciókat indít a református szeretetszolgálat adventben videó A szeretetszolgálat emellett idén is elindítja a tűzifa programot, melynek keretében 100 rászoruló családnak biztosítanak tüzelőt. Egyházi konferenciát rendeztek Bacsfa-Szentantalon videó A rendezvény témái a Szűzanya fatimai jelenéseihez kapcsolódtak.
Múltunk Drágán kelt el Winston Churchill utolsó festménye Drágán kelt el Winston Churchill utolsó festménye videó LONDON. A korábban becsült ár ötszöröséért, 357 ezer fontért kelt el Winston Churchill egykori brit miniszterelnök utolsó, nagyközönség előtt eddig be nem mutatott olajfestménye a Sotheby's aukciósház keddi londoni árverésén. Churchill testőrének, Edmund Murraynek köszönhető az, hogy a The Goldfish Pool at Chartwell egyáltalán létezik. Valószínűleg a legrégebbi kutyaábrázolásra bukkantak videó Az Arab-sivatag két régészeti lelőhelyén talált rajzok legalább nyolcezer évesek lehetnek. Hatalmas beton horogkeresztre bukkantak a föld alatt videó A 4-szer 4 méteres náci szimbólumot egy kotrógép találta, miközben földmunkákat végzett.
Fő támogatónk