2018. február 18., vasárnap - Bernadett
Cikkek közt...  Videók közt...  
Két liberális, két véleményvideó 2018. február 17., szombat 17:03 Richard Sulík, a Szabadság és Szolidaritás párt elnöke Štefan Hríb Pod lampou klubjában találkozott és folytatott beszélgetést különböző témákról a Progresszív Szlovákia vezetőjével, Ivan Štefunkóval. Az egyik téma éppen a migráció volt. Sulík ezzel kapcsolatban kijelentette, Szlovákia számára nem jelentene gondot 8 000 migráns egyszeri befogadása. Ivan Štefunko lényegében ugyanezt állította. Véleménye szerint „ezt az országot” a migránsok befogadása egyáltalán nem destabilizálná.
Megszabadulunk az EU szerelőműhelye címkétől? videó 2018. február 10. | POZSONY. A hazai gazdaságban megkezdődött az alacsony szlovákiai bérekre alapozott sikeres olcsó termelés fokozatos visszaszorítása. Az jelenlegi alacsony munkanélküliség mellett a kormánynak már nem kell fizetnie a beruházóknak, hogy megtartsák a munkahelyeket, tehát figyelmét a tudomány és a kutatás fejlesztésére irányíthatja.
Mentesítenék az adó- és járulékfizetés alól a 13. és 14. fizetést videó 2018. február 10. | POZSONY. A 13. és 14. fizetés a járulék- és adófizetés alól való mentesítését javasolta Radovan Baláž, a Szlovák Nemzeti Párt parlamenti képviselője a Munka törvénykönyvével kapcsolatos módosító javaslat parlamenti vitája során.
Kotlebának változatlanul gondjai akadnak a rendőrséggel videó 2018. február 10. | POZSONY. A rendőrség változatlanul vizsgálódik Marian Kotleba, a Mi Szlovákiánk Néppárt vezetője körül, akit szélsőséges bűncselekmény elkövetésével gyanúsít. A nyomozásnak továbbra sem szakadt vége – közölte az országos rendőr-főkapitányság szóvivője, Martin Wäldl.
Nem voltunk kellőképpen felkészülve az influenzajárványt kirobbantó vírusra videó 2018. február 10. | POZSONY. A Szlovákiában péntektől immár országos méreteket öltő influenzajárványt kirobbantó vírusra nem csupán Szlovákia, hanem Európa lakossága sincs kellőképpen felkészülve. A Közegészségügyi Hivatal arra figyelmeztet, hogy az influenza nem holmi félvállról vehető, banális megbetegedés.
A Wizz Airt pótolni képes légitársaságot keresnek Kassán videó 2018. február 10. | KASSA. A Wiz Air légitársaság távozásával keletkezett űr lehetséges betöltése volt a témája a Kassa Megyei Önkormányzat, a Košice Región Turizmus idegenforgalmi szervezet és a kassai repülőtér tanácskozásának.
Az Alkotmánybíróság elnöki tisztségére pályázik Fico? videó 2018. február 10. | POZSONY. A Denník N napilap szerint több független forrás, köztük kormányzatiak és ellenzékiek is azt rebesgetik, hogy Robert Fico miniszterelnök, a kormánykoalíciós Irány-Szociáldemokrácia elnöke az Alkotmánybíróság elnöki tisztségére pályázik.
A kisebbségi bizottság is állást foglalt a Minority Safepack mellett videó 2018. február 10. | POZSONY. Nyilatkozatban foglalt állást pénteki ülésén a kisebbségi bizottság a Minority Safepack kapcsán.
A lakosság öt politikusban is jobban bízik, mint Ficóban videó 2018. február 09. | POZSONY. A szavazók többsége még mindig Andrej Kiska köztársasági elnökben bízik a legjobban – derül ki a Focus közvélemény-kutató ügynökség felméréséből. A lakosság 52 százaléka bízik az államfőben, míg 44 százalékuk nem tanúsít bizalmat iránta.
Határozat nélkül ért véget a rendkívüli parlamenti ülés videó 2018. február 09. | POZSONY. Rendkívüli ülésen tárgyal a szlovák fegyveres erők korszerűsítéséről a parlament. Az ülést az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek, a Szabadság és Szolidaritás, valamint a Család Vagyunk ellenzéki pártok képviselői kezdeményeztek azért, hogy vitázhassanak a hadsereg szerintük megkérdőjelezhető korszerűsítéséről. A tanácskozás végül határozat nélkül ért véget.
Országos méretet öltött az influenzajárvány videó 2018. február 09. | POZSONY. Influenzajárvány tört ki Szlovákiában – tájékoztat a Közegészségügyi Hivatal. A betegek száma meghaladta a 19 ezret. Több mint 300 iskolát bezártak, több megyében a kórházi látogatásokat is betiltották.
Közösen indul a helyhatósági választásokon az SaS és az OĽaNO videó 2018. február 09. | POZSONY. Együtt indul a helyhatósági választásokon a Szabadság és Szolidaritás, valamint az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek. A pártok képviselői pénteken írták alá a koalíciós szerződést. Egyúttal csatlakozásra szólították fel a többi demokratikus politikai pártot is.
Szlovákiában az Európai Unión kívülről érkező külföldiek is kapnak munkát videó 2018. február 09. | POZSONY. A parlament jóváhagyta az Irány-Szociáldemokrácia képviselői, Ján Podmanický, Martin Glváč és Ľubomír Petrák által a foglalkoztatási törvény módosítása ügyében benyújtott indítványát. Az év májusától hatályos törvénymódosítás egyszerűsíti az Európai Unión kívülről, tehát harmadik országokból érkező állampolgárok alkalmazási feltételeit.
Andrej Kiska megnyitotta a Szlovák Házat Phjongcshangban videó 2018. február 09. | PHJONGCSHANG, POZSONY. Andrej Kiska köztársasági elnök vágta át közép-európai idő szerint hajnali 4 óra előtt a phjongcshangi téli olimpia helyszínén megnyitott Szlovák Ház szalagját.
Emberi mulasztás okozhatta az eperjesi helikopter-balesetet videó 2018. február 09. | POZSONY, EPERJES. Eredetileg a motor meghibásodásával magyarázták a Bell 429 típusú rendőrségi helikopter 2017. május 10-i lezuhanását. A Markíza televízió értesülései szerint azonban emberi mulasztás történt.
Fico: három célja van a regionális támogatást szabályozó törvénynek videó 2018. február 09. | POZSONY. Három célja van a regionális beruházási támogatást szabályozó törvénynek, mégpedig a regionális különbségek megszüntetése, a bérek további növelése, illetőleg, hogy Szlovákia a modern gazdaság országa legyen – nyilatkozta Robert Fico miniszterelnök a parlament által e héten jóváhagyott törvényre reagálva. A jogszabály 2018 áprilisában lépne érvénybe.
Egyes gyógyszerek árához akár 400 százalékkal is többet kellene hozzáfizetni videó 2018. február 08. | POZSONY. Tomáš Drucker egészségügyi miniszter az egészségbiztosítók kezdeményezésére elutasította a gyógyszerek árkompenzációjáról szóló eljárást.
Bašternák megtéríti az államnak a milliókat videó 2018. február 08. | POZSONY. A rendőrség befejezte Ladislav Bašternák adóügyeinek kivizsgálását. A nevezett már tavaly szerette volna igénybe venni a teljes megbánás lehetőségét. Daniel Lipšic volt belügyminiszter viszont figyelmeztetett az alkotmánybíróság döntésére, miszerint áfa-visszatérítés (DPH) esetében a megbánás nem lehetséges.
Csáky: Javulhat a terrorizmus és a bűnözés elleni együttműködés videó 2018. február 08. | BRÜSSZEL, POZSONY. Az Európai Parlament február 8-án megszavazta az Európai Bűnügyi Nyilvántartási Információs Rendszer (ECRIS) módosításáról szóló rendelettervezetet. Csáky Pál, a rendelettervezet néppárti felelőseként több módosító indítványt is beadott a jelentéshez.
Rekordot értek el a szlovákiai lakásárak videó 2018. február 08. | POZSONY. A Szlovák Nemzeti Bank elemzése szerint rekordértékre emelkedtek a szlovákiai lakásárak, azok jelenleg a legdrágábbak az ország újkori történetében, négyzetméterenkénti áruk még a 2008-as gazdaság válság idejében elért árakat is meghaladja.
Európa radioaktív hulladékégetőjévé válik Szlovákia?! videó 2018. február 08. | POZSONY. Szlovákiának vélhetően az az ambíciója, hogy Európa radioaktív hulladékégetőjévé váljon – vélik egyesek az OľaNO-ban a sugárvédelemről elfogadott törvény alapján, amit megszavazott a parlament. A mozgalom meg akarja gátolni az idegen radioaktív anyagok Szlovákiában történő elégetését, s a vonatkozó tilalom bevezetése érdekében elektronikus petíciót indít.
Berg osztrák falu új lakosainak 90 %-át szlovák állampolgárok alkotják videó 2018. február 08. | POZSONY, BERG. Azok alkotják a szlovák-osztrák határ menti települések új lakosainak többségét, akik Szlovákiából költöztek a térségbe. Ez Berg településre is érvényes. A hírt Werner Hartl, a település sportrendezvényeinek menedzsere erősítette meg a TASR ügynökségnek.
Richard Vašečka átlép az OĽaNO-ból a KDH-ba videó 2018. február 08. | POZSONY. Richard Vašečka parlamenti képviselő belép a Kereszténydemokrata Mozgalomba – ezt azon a parlamenti sajtótájékoztatón akarja bejelenteni, amit csütörtök délutánra hívott össze.
A rendőrség szerint „boszorkányos praktikákat” alkalmaznak a csalók videó 2018. február 07. | Újabb módszerrel rukkoltak elő a csalók, hogy a hiszékeny emberektől pénzt csaljanak ki. Ezúttal a pozsonyi parkolókat keresik fel olyan „hölgyek”, akik azt ígérik a kiszemelt áldozatnak, hogy „leveszik róluk az átkot”, írja közösségi oldalán a rendőrség.
Fico 50 milliót ad a kollégiumokra videó 2018. február 07. | Az elkövetkező két évben összesen 50 millió eurót költenek a főiskolai kollégiumok felújítására. Idén 20 millió eurót szánnak a felújításra, abban az esetben, ha több pénzre lesz szükség, akkor több pénzt különítenek el a felújításra.
Rusko újra a rendőrségen videó 2018. február 07. | A volt gazdasági minisztert ma szembesítették Mikuláš Černák korábbi jobbkezével, Miloš Kaštannal. Pavol Rusko, a Markíza televízió korábbi vezetője, volt gazdasági miniszter tegnap a Mikuláš Černákkal „találkozott“.
A városok nyitottak az innovatív megoldások iránt videó 2018. február 07. | POZSONY. Az elkövetkező években a városok csaknem 96 százaléka kíván innovatív megoldásokba beruházni. Mindeközben a legnagyobb érdeklődés a közlekedés területén esedékes fejlesztéseket övezi. Az ún. Smart City megoldásokat a városatyák többsége támogatná – derül ki a gazdaságügyi tárca felméréséből.
Mérföldkő az európai kisebbségvédelem területén videó 2018. február 07. | „Óriási siker, hogy az Európai Parlament történelmében először hozott határozatot az őshonos kisebbségek diszkriminációjának tiltásáról és jogaik széles körű védelméről az Európai Unión belül” - hívta fel a figyelmet Csáky Pál felvidéki EP-képviselő, a dokumentum néppárti felelőse. „Az EP mai szavazása megkoronázza a magyar nemzetpolitikai igyekezeteket” - emelte ki Gál Kinga és Bocskor Andrea fideszes EP-képviselő a szavazást követően.
Újabb jelentős változások az RTVS-nél videó 2018. február 07. | POZSONY. Alig halkult el a legutóbbi, Riporterek című televíziós oknyomozó műsor leállítása miatt kialakult botrány, máris további két jelentős változásra kerül sor az RTVS-nél. Azonnali hatállyal felmondott két kulcsfontosságú alkalmazott – a publicisztikai és hírműsorok részlegének igazgatója, Juraj Rybanský, valamint a televíziós hírműsorok és az aktuális publicisztika osztályvezetője, Boris Chmel.
Túl sokat számláztak, ezért bő százezer eurót visszaadnak a fogyasztóknak videó 2018. február 07. | POZSONY. Egyes hazai energiaszolgáltatók (áram,hő,gáz) tavaly sem tartották magukat az árszabályozási hivatal által megszabott árakhoz. Amiatt, hogy fogyasztóiknak aránytalanul magas árakat számláztak, esetenként több tízezer eurót kell majd visszafizetniük.
Andrej Danko végre nőt látna szívesen az államfői poszton videó 2018. február 07. | POZSONY. Andrej Danko házelnök, az SNS elnöke azt kívánná, hogy nő legyen a Szlovák Köztársaság államfője. Ezt válaszolta kedden arra a kérdésre, kizárja-e saját államfő-jelöltségét 2019-ben.
Első  Előző   3 / 677   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -6°C / 4°C
Holnap: -4°C / 2°C
Ógyalla
Ma: -5°C / 4°C
Holnap: -4°C / 3°C
Losonc
Ma: -5°C / 4°C
Holnap: -13°C / 1°C
Kassa
Ma: -4°C / 3°C
Holnap: -9°C / 1°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
193 éveMegszületett Jókai Mór író, mesemondó, újságíró, szerkesztő (Névtelen vár, A lőcsei fehér asszony).
55 éveKármán Tódor, az első helikopter megalkotója Kennedy elnöktől átvette a National Medal of Science kitüntetést.
472 éve62 éves korában szülővárosában, Eislebenben meghalt Luther Márton német teológus, a reformáció elindítója.
454 éveMeghalt Michelangelo Buonarroti olasz szobrász, festő, építész és költő.
429 éveElkezdték nyomtatni Vizsolyban a legrégibb fennmaradt (és ma is használt) teljes, magyar nyelvre lefordított Bibliát.
Külföld Lezuhant egy utasszállító repülő Iránban Lezuhant egy utasszállító repülő Iránban videó TEHERÁN. Lezuhant egy utasszállító repülőgép 66 emberrel a fedélzetén Iránban - jelentette vasárnap a Fársz iráni hírügynökség. A gépen 7 személyzeti tag és 59 utas, köztük gyerekek tartózkodtak. Egy szóvivő beszámolója szerint a tragédiának nincs túlélője. A szerencsétlenséget senki sem élte túl. Több száz diák tüntetett szigorúbb fegyvertörvényért Floridában videó Azokhoz a politikusokhoz fordultak, akik támogatásokat fogadtak el a befolyásos fegyverlobbitól. Lazítana az orosz szankciókon a német külügyminiszter videó Kína növekvő befolyása miatt ő is az európai-amerikai kapcsolatok megerősítését hangsúlyozta.
Itthon A következő napok a tél szorításában telnek A következő napok a tél szorításában telnek videó Egyelőre marad a téli idő térségünkben. A meteorológiai intézet előrejelzése szerint hűvös idő lesz sok hóval, havas esővel. Csütörtökig akár 30 milliméter csapadék várható. Felújítják a magyar királyok termét Homonnán videó A homonnai Vihorláti Múzeum leglátványosabb szobájának falait 50 magyar fejedelem és király arcképe díszít. Lakossági fórumsorozaton fejthetik ki véleményüket a gútaiak videó A Köz-Ért Polgári Kör 3. lakossági fórumát tegnap este a városvezetés több képviselője jelenlétében Puruk városrészben tartották.
Magyar világ Megerősítette a magyar államadós-osztályzatot a Standard & Poor's Megerősítette a magyar államadós-osztályzatot a Standard & Poor's videó Megerősítette Magyarország hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló államadósság-kötelezettségeinek "BBB mínusz/A-3" szintű, befektetési ajánlású besorolását pénteken a Standard & Poor's. A hitelminősítő közölte, 12-18 havi távlatban felminősítheti a magyar adósosztályzatot. Hivatalosan megkezdődött a kampányidőszak Magyarországon videó Ma már gyakorlatilag szinte folyamatos a kampány, választástól választásig tartó versengés folyik. Orbán: az identitás kérdése kerül a politikai viták középpontjába videó A magyar miniszterelnök a kereszténydemokrata irányultságú centrumpártokat tömörítő CDI budapesti konferenciáján beszélt erről.
Kultúra Szabó István filmrendező 80 éves Szabó István filmrendező 80 éves videó BUDAPEST. Február 18-án nyolcvanéves Szabó István Kossuth-díjas filmrendező, az első Oscar-díjas magyar játékfilm, a Mephisto rendezője, a Magyar Mozgókép Mestere, a nemzet művésze. Azért akart filmeket csinálni, hogy elmesélhessen történeteket. Dal 2018 - Kialakult a döntő mezőnye videó Az AWS nyerte a második elődöntőt. Kedvenc dalával indították utolsó útjára Kallós Zoltánt videó A néprajzkutatót a kolozsvári Házsongárdi temetőben helyezték végső nyugalomra.
Színes Phjongcshang 2018 - Hirscher második aranya Phjongcshang 2018 - Hirscher második aranya videó Marcel Hirscher a kombináció után vasárnap az óriás-műlesiklást is megnyerte a phjongcshangi téli olimpián. Előnyét egy másodperc fölé növelve győzött legnagyobb riválisa, a norvég Henrik Kristoffersen előtt. Phjongcshang 2018 - Kuzmina aranyérmet nyert a két ezüst után videó A szlovák sportoló nyerte meg a női sílövők 12,5 kilométeres tömegrajtos viadalát. Phjongcshang 2018 - Jászapáti hatodik lett 1500 méteren, Liu Shaolin Sándort kizárták 1000 méteren videó Liu Shaolin Sándor elsodorta egyik dél-koreai riválisát, így a bírók kizárták.
Mozaik Márciusban jöhetnek a japán alakváltó autók Márciusban jöhetnek a japán alakváltó autók videó Japán az elmúlt évtizedekben a technológiai újítások egyik fellegvára volt. Most épp egy híres grafikus, aki kultikus képregény figurákat is rajzolt, tervezett meg egy igen különleges elektromos autót. Az alakváltó autó márciusban már közlekedhet az utakon, és forradalmasíthatja a parkolást. Leginkább egy Transformersre hasonlító jármű forradalmasíthatja a parkolást. A böjtre is fel kell készülni videó Nem annyira drasztikus az az egyházi előírás, amely szerint hamvazószerdán és péntekenként tilos a húsfogyasztás. A világ több mint 30 városában élnek tízmilliónál is többen videó Több mint 70 városban élnek több mint ötmillióan, 40 városban pedig 5 és 10 millió közé tehető a lakosok száma.
Vélemény Aich Péter: Nagyokos fehérek Aich Péter: Nagyokos fehérek videó Eléggé öntörvényű a sajtószabadság értelmezése. Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit. Igaz ugyan, hogy nem mindig van véleményük, de azért megmondják. Hiszi, aki akarja a sok bölcsességnek kinevezett semmit, de még így is túl sokan vannak, akik ennek bedőlnek. Mert ezek a megmondóemberek igen meggyőzőek tudnak lenni. Aki túl kevés információval rendelkezik, el is hiszi a szózatokat, s még örül, hogy mások megmondják neki, mi az igazság ebben a bolond, zavaros világban. Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit. Agárdy Gábor: Semmi sem marad utánatok! videó Egy biztos: nem szeretném, ha utódaim egyszer arra ébrednének, hogy kötelezően turbánt kell viselniük, ha kimennek az utcára. Csonka Ákos: Érsekkétyi bál Bényben, cirkusz a községházán videó A polgármester nem adta bérbe a kultúházat a hagyományos Csemadok-bálra.
Hitélet Ma van nagyböjt 1. vasárnapja Ma van nagyböjt 1. vasárnapja videó Idei nagyböjti készületünkben az Ószövetségi Szentírást idézzük napról napra. Készüljünk együtt Jézus megváltó kereszthalálára és a feltámadásának ünnepére! "Ez lesz a jele annak a szövetségnek, amelyet megkötök velem és veletek..." A semmiből indultak a bősiek, de hamarosan gyülekezeti központjuk lehet videó Tavasszal elkezdődhet a templomépítés. Ferenc pápát kérik, hogy hosszabbítsa meg Duka bíboros kinevezését videó Cseh katolikus aktivisták egy csoportja a közelmúltban nacionalizmussal és a szélsőjobboldal támogatásával vádolta meg Dukát.
Múltunk Louis Comfort Tiffany 170 éve született Louis Comfort Tiffany 170 éve született videó Százhetven éve, 1848. február 18-án született Louis Comfort Tiffany amerikai iparművész, a szecessziós üvegművészet legendás mestere. Az amerikai iparművész a szecessziós üvegművészet legendás mestere. Hogyan boldogultak a valutákkal a középkori Európában? videó Szinte minden valamire való városban működtek megbízható pénzváltók. Raboskodása idején a foglárnét is elcsábította a jóképűségével is elhíresült Sobri Jóska videó Bekerült a német lexikonokba és újságokba, Franciaországban még zenés darab is született róla.
Fő támogatónk