2018. február 20., kedd - Aladár, Álmos
Cikkek közt...  Videók közt...  
Richter szerint korai még a 2. szociális csomag tartalmáról beszélnivideó 2018. február 19., hétfő 17:13 POZSONY. Nagyon korai arról beszélni, mi lesz a második szociális csomag tárgya – mondta Ján Richter munkaügyi miniszter hétfőn, az érdekegyeztető tanács ülését követően.
Élelmiszerellenőrzés: több mint egy tonna gyümölcs és zöldség nem felelt meg videó 2018. február 16. | POZSONY. Az Állami Állategészségügyi és Élelmiszer-felügyeleti Hivatal az idei év elején azt ellenőrizte kiemelten, hogy a szlovákiai boltokban árusított friss gyümölcs- és zöldség minősége mennyire felelt meg az előírásoknak. A pénteken közzétette eredmények szerint az ellenőrök több mint egy tonna nem megfelelő termékre bukkantak.
Richter szerint az ellenzék demagóg kampányt folytat videó 2018. február 16. | POZSONY. Az ellenzék egy része többször is távozásra szólította fel Ján Richter munkaügyi minisztert azért, mert állítólag túl lassan cselekedett a galántai Tiszta nap nevelőintézet ügyében. Ezzel de facto a törvények, illetve az érintett felek és személyek alapvető jogainak megszegésére szólítanak – jelentette ki Michal Stuška, Richter szóvivője hozzátéve, a tárcavezető Kedvét szegte az ellenzék demagóg kampánya.
Államosítanák a szlovák közmédiát? videó 2018. február 16. | POZSONY. Bár a Szlovák Rádió és Televízió vezérigazgatója, Jaroslav Rezník továbbra is állítja, hogy kitart a koncessziós illetékek megtartásánál, nem zárja ki, hogy végül mégis megszűnnek. A végső döntés a képviselők kezében van.
Chmelár köztársaságielnök-jelöltségét fontolgatja videó 2018. február 15. | POZSONY. Köztársaságielnök-jelöltségét mérlegeli Eduard Chmelár – jelentette be a napokban a Facebook közösségi oldalán a neves politikai elemző és pedagógus.
Pénzügyi csoportok kezébe kerülhet a média videó 2018. február 15. | POZSONY. A közelmúltban több lapot és folyóiratot is megvásárolt a Penta pénzügyi csoport. Egyes hírforrások szerint a Markíza TV-t is birtokló CME társaság megvétele iránt ugyancsak érdeklődést mutat. Mindezt a médiatulajdonlás kereszteződésének tilalma ellenére teszi.
Szlovákiában nem akarnak munka után utazni, elköltözni videó 2018. február 15. | POZSONY. Fokozatosan csökken a szlovákiai állástalanok munkahellyel kapcsolatos mobilitása. A munkaerő elmélyülő hiányával összhangban csökken a munka utáni utazás, illetve elköltözés iránti hajlandóság – bizonyítja a HR Aliancia által az AKO közvélemény-kutató ügynökségnél megrendelt felmérés. Az adatgyűjtés tavaly december 7. és 20. között 300 személy közreműködésével zajlott.
Most-Híd: A kisebbség által lakott községekben kétnyelvűek lehetnek a közlekedési jelzőtáblák videó 2018. február 15. | POZSONY. Kétnyelvűek lehetnek a közlekedési jelzőtáblák a kisebbségek által lakott községekben – tájékoztattak a Most-Híd képviselői. „Elhárítottuk az adminisztrációs akadályokat a szöveggel ellátott kétnyelvű közlekedési táblák bevezetése elől” – jelentette be sajtótájékoztatója alkalmával Bukovszky László kisebbségi kormánybiztos.
A rendőrség átkutatja a pozsonyi ügyfélközpontot videó 2018. február 15. | Egy névtelen bejelentés szerint bomba van a Tomašík utcai ügyfélközpontban. A belügyminisztérium közölte, hogy az épületet lezárták és a rendőrség alakulatai átkutatják.
Kevesebb ideig kell várni a műtétekre Szlovákiában videó 2018. február 15. | POZSONY. Egyes kórházakban már csak legfeljebb négy napot kell várni a CT vizsgálatra. A csípő- vagy térdízületi problémák esetén azonban 100 napos várakozás előzi meg a műtétet.
„Fehér söpredéknek“ nevezhet embereket az újságíró videó 2018. február 15. | POZSONY. Örülhet Arpád Soltész újságíró, mert bár a rendőrség korábban büntetőeljárást indított ellene egy gyűlöletkeltő bejegyzése miatt, amelyben a fehér fajhoz tartozó embereket rágalmazta, ám az ügyész leállította az eljárást. Lépését azzal indokolta, hogy a vizsgálati aktákban szereplő bizonyítékok nem indokolják az állítólagos szélsőséges tett kapcsán a büntetőeljárás folytatását.
Jourová aggódik a Szlovákiában élő roma gyerekek helyzete miatt videó 2018. február 15. | BRÜSSZEL. Věra Jourová, igazságügyért,fogyasztóvédelemért és a nemek közti egyenlőségért felelős európai biztos szerint elképzelhetetlen, hogy Európa szívében napjainkban mindennapi gyakorlat legyen a roma gyerekek hátrányos megkülönböztetése és iskolai szegregációja. Az uniós politikus Szlovákiára utalt, hiszen szavai a szlovák oktatási miniszterrel tartott megbeszélés után hangzottak el.
Fico tényleg befejezné politikai pályafutását? videó 2018. február 15. | POZSONY. Úgy tűnik, hogy Robert Fico miniszterelnök nagy változásokat tervez pártja, az Irány-Szociáldemokrácia berkein belül és saját posztját illetően is. Pártberkekben azt suttogják, hogy alkotmánybíró akar lenni, de ezt egyelőre tagadja. Hatalmas tervei vannak azonban a Smerrel, amelyet negyedszer is a kormányra akar juttatni.
Nincs elég vasutas videó 2018. február 14. | POZSONY. A Szlovák Államvasutak jelenleg 218 új alkalmazottat keres. Elsősorban Nyugat- és Közép-Szlovákiában mutatkozik hiány vasutasokból. A ŽSR fiatalokkal töltené fel az állományát.
A második szociális csomagon dolgozik a kormánykoalíció videó 2018. február 14. | POZSONY. A kormánykoalíció a jövő évben életbe lépő második szociális csomagjának bemutatására készül – jelezte Robert Fico miniszterelnök szerdán azt követően, hogy a parlament jóváhagyta a Munka törvénykönyvének módosítását, melynek értelmében májustól emelkednek a bérpótlékok.
Életét vesztette egy szlovák katona Bosznia-Hercegovinában videó 2018. február 14. | POZSONY. Életét vesztette szerdán egy szlovák katona, Peter Pavlovský őrnagy Bosznia-Hercegovinában, ahol az ALTHEA hadművelet keretében tartózkodott – közölte Danka Capáková, a védelmi minisztérium szóvivője.
Andrej Kiska nem indul az elnökválasztáson? videó 2018. február 14. | POZSONY. Sajtóértesülések szerint Andrej Kiska köztársasági elnök, Robert Fico miniszterelnök és Andrej Danko házelnök nemrég titokban találkozott egymással, s egyebek mellett állítólag a jövő évi államfőválasztásról is tárgyaltak.
A parlament jóváhagyta a magasabb bérpótlékokat videó 2018. február 14. | POZSONY. A parlamenti képviselők a mai napon jóváhagyták a Munka törvénykönyvének módosítását, melynek értelmében nő az alkalmazottak évi bruttó bevétele. Az éjszakai és ünnepnapokon végzett munkáért járó bérek nemcsak a magáncégek alkalmazottai esetében nőnek, de a közalkalmazottak esetében is. Bekerültek a törvénybe a 13. és 14. fizetések is.
Elindította magyar nyelvű hírszolgálatát a szlovák közszolgálati hírügynökség videó 2018. február 14. | POZSONY. Elindította februártól magyar nyelvű hírszolgálatát a TASR közszolgálati hírügynökség - közölte a hírügynökség kedden.
Kollár magyarázatot vár Érsektől, miért késik az autópályák építése videó 2018. február 14. | POZSONY. Az autópálya építési projektek folyamatos elhalasztására és az egyes szakaszok építésének befejezéséhez szükségek költségek növekedésére hívta fel a figyelmet legutóbbi sajtótájékoztatója alkalmával Boris Kollár, a Család vagyunk politikai mozgalom elnöke és Miloš Svrček, a mozgalmon belül a közlekedéssel foglalkozó csoport vezetője.
Szijjártó Péter: a külhoni magyaroknak is az az érdeke, hogy a magyar nemzet erős legyen videó 2018. február 14. | POZSONY. Magyarország és Szlovákia között az elmúlt évek során soha nem volt olyan jó és kiegyensúlyozott a kapcsolat, mint jelenleg – véli Szijjártó Péter, aki szerint ez a jó kapcsolat – aminek alapját a közös beruházások és az európai kihívásokra adott azonos válaszok jelentik – megteremtheti azt a bizalmat, amely a felvidéki magyarságot érintő érzékeny kérdések rendezéséhez is utat nyithat majd. Mikorra érhet meg erre a helyzet? Melyek azok a fejlesztési összeköttetések, amelyek nemcsak a két országot, de a felvidéki magyarságot is erősíthetik? Lesz-e folyatása a Felvidéki Gazdaságélénkítő Programnak? Indokolt-e, hogy a magyar választási kampányt ismét a külhoni magyarok választójoga tematizálja… egyebek mellett ezekről is kérdeztük a magyar kormány külgazdasági és külügyminiszterét, Szijjártó Pétert, aki a napokban Pozsonyban átadta a magyar nagykövetség új épületét, s látogatásakor exkluzív interjút adott portálunknak.
Kérdőre vonják Galkot állítólagos visszaélései miatt videó 2018. február 14. | POZSONY. A parlamenti képviselők szerdán Ľubomír Galko volt védelmi miniszter által a Szabadság és Szolidaritás (SaS) érdekében elkövetett állítólagos katonai hírszerzési visszaélésekkel foglalkoznak.
Elutasította Andrej Babiš keresetét a pozsonyi kerületi bíróság videó 2018. február 13. | POZSONY. Elutasította a pozsonyi kerületi bíróság azt a keresetet, amelyet Andrej Babiš - a tavaly októberi cseh képviselőházi választásokon győztes ANO mozgalom szlovák származású elnöke - a pozsonyi Nemzeti Emlékezet Hivatala (ÚPN) ellen nyújtott be, annak az évek óta folyó peres eljárásnak a keretében, amely az intézmény és a cseh politikus között zajlik, utóbbinak állítólagos titkosszolgálati múltjával összefüggésben.
Matovič a romatelepeken élő gyerekeket óvodába, a felnőtteket a gyárakba küldené videó 2018. február 13. | POZSONY. Az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek politikai mozgalom azt szeretné, ha a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek számára kötelezővé tennék az óvodalátogatást. Az oktatási-nevelési törvény általuk benyújtott módosító javaslatáról e héten tárgyal a parlament – jelentette ki sajtótájékoztatója alkalmával Igor Matovič, az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek politikai mozgalom elnöke és hozzátette: a gyárakban nincsenek munkások, alkalmazni kellene a romtelepek lakóit.
Fico: az SaS jelent kockázatot a demokráciára nézve videó 2018. február 13. | POZSONY. Robert Fico kormányfő úgy véli, hogy ha a Szabadság és Szolidaritásról (SaS) ma a kormányban lenne, akkor lehallgatná a polgárokat és vizsgálgatná a számláikat.
Az energetikai társaságoknak nem kötelező közzétenni árképzési javaslataikat videó 2018. február 13. | POZSONY. Nem járt sikerrel a Szabadság és Szolidaritás által benyújtott javaslat, hogy az energetikai monopóliumok árképzésükkel kapcsolatosan nyújtsanak tájékoztatást a nyilvánosságnak. A parlament mai ülésén az ágazati árszabályozásra irányuló törvényjavaslatot elutasította. Az ellenzéki képviselők szerették volna kötelezővé tenni az Árszabályozási Hivatal részére, hogy weboldalán minden árral kapcsolatos döntését tegye közzé.
Mindenkinek a jó kapcsolat az érdeke, mert az megkönnyíti az itt élők helyzetét videó 2018. február 13. | POZSONY. Jó és kiegyensúlyozott - így értékeli Magyarország és Szlovákia viszonyát Szijjártó Péter, aki szerint a kapcsolatok fejlesztésére még számos terve van a magyar kormánynak. De melyek azok a fejlesztési összeköttetések, amelyek nemcsak a két országot, hanem a felvidéki magyarságot is erősíthetik? Lesz-e folyatása a Felvidéki Gazdaságélénkítő Programnak? Erről is kérdeztük a magyar kormány külgazdasági és külügyminiszterét, aki exkluzív interjút adott portálunknak.
Influenza ellen nem hatékony az antibiotikum videó 2018. február 13. | POZSONY. Mivel az antibiotikumok nem hatékonyak az influenza ellen, ezért a pácienseknek nem kellene erőltetniük azok felírását – tanácsolja az országos influenzajárvány idején a Közegészségügyi Hivatal.
Remišová: elképzelhetetlen, hogy egy jogállamban Fico alkotmánybíró legyen videó 2018. február 13. | POZSONY. Veronika Remišovát, az OĽaNO parlamenti képviselőjét meglepte a hír, hogy Robert Fico kormányfő jelöltetné magát alkotmánybírónak, illetve hogy az SZK Alkotmánybíróságának elnöke szeretne lenni.
Egyre több a fiatal vállalkozó? Nem vették figyelembe a kényszervállalkozókat! videó 2018. február 13. | Szlovákiában a napokban látott napvilágot a Szlovák Kereskedelmi Hivatal elemzése, miszerint Szlovákia a fiatal vállalkozók országa. Az elemzés szerint a Szlovák Köztársaság vállalkozóinak 12,8 %-a számít fiatal vállalkozónak (15-29 év közöttiek). Ezzel az adattal országunk a második az EU-ban Luxemburg után.
Tömegbaleset a D2-esen, feloldották az útzárat videó 2018. február 13. | POZSONY. Hét jármű ütközött össze a D2-es autópálya Malackából Pozsony felé tartó szakaszán. A balesetnél tűzoltók segítették a mentési munkálatokat, ezért az autópályát a mentés idejére lezárták – tájékoztatta a TASR hírügynökséget az Országos Tűzoltó- és Mentőalakulat pozsonyi műveleti központja. Az útzárat közben már feloldották.
Első  Előző   2 / 678   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: -1°C / 1°C
Holnap: -3°C / 0°C
Ógyalla
Ma: -0°C / 1°C
Holnap: -3°C / 1°C
Losonc
Ma: -1°C / 3°C
Holnap: -4°C / 2°C
Kassa
Ma: -1°C / 6°C
Holnap: -4°C / 1°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
207 éveA papírpénzt értékének egyötödére cserélték, míg a réz hatkrajcárosokat kivonták a forgalomból.
197 éveMegszületett Feszl Frigyes építész, a pesti Vigadó tervezője.
174 éveMegszületett Munkácsy Mihály festőművész (Ecce homo, Krisztus Pilátus előtt, Golgota).
132 éveMegszületett Kun Béla politikus, aki 1919-ben a Tanácsköztársaság idején a kommün tényleges vezetője volt.
107 éveMegszületett Énekes István olimpiai bajnok ökölvívó, aki 29 alkalommal volt tagja a magyar válogatottnak.
Külföld Trump támogatja Mitt Romney szenátorjelöltségét Trump támogatja Mitt Romney szenátorjelöltségét videó WASHINGTON. Donald Trump amerikai elnök hétfő esti Twitter-üzenetében biztosította támogatásáról a republikánus Mitt Romney szenátorjelöltségét. Romney "nagyszerű szenátor és Orrin Hatch méltó követője lesz, teljes támogatásomat és beleegyezésemet élvezi" - írta Trump. A schengeni határellenőrzések megszüntetését sürgeti Bulgária videó A bolgár külügyminiszter egyben követelte, hogy Bulgária és Románia is csatlakozhasson a schengeni övezethez. Nemzetközi szabályozást sürget a kiberhadviselésről az ENSZ-főtitkár videó A következő háború egy nagy kibertámadással fog kezdődni - vélekedik António Guterres ENSZ-főtitkár.
Itthon Havazás Pozsonyban, szmog Turócszentmártonban és Rózsahegyen Havazás Pozsonyban, szmog Turócszentmártonban és Rózsahegyen videó POZSONY. A főváros elsősorban magasabban fekvő területein egészen az éjszakai órákig 5-6 centiméternyi friss hó hullhat – hívja fel rá a figyelmet Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ), amely Pozsonyra vonatkozólag kedd este tíz óráig elsőfokú, sárga riasztást adott ki. A meteorológusok mindemellett Turócszentmártonban és Rózsahegyen szmogra is figyelmeztetnek. A fővárosban több helyütt is sűrű a forgalom, illetve a sofőrök balesetekre is figyelmeztetnek. 14. országos találkozójukat tartották Gútán a téli úszók videó Csaknem 35 úszó merült a háromfokos vízbe Gútán – a Vág és a Kis-Duna összefolyásánál. III. Éjszaka az Ipariban – érdekes programok várják az érdeklődőket videó Február 22-én 18 órakor kezdődik az Éjszaka az Ipariban című komáromi rendezvény, ahová bárki betérhet.
Magyar világ Orbán Bulgáriában: elfogadhatatlan az EU új migrációs javaslata Orbán Bulgáriában: elfogadhatatlan az EU új migrációs javaslata videó SZÓFIA. Az Európai Uniónak (EU) van egy új migrációs javaslata, amely így nekünk nem jó, mert a középpontjában továbbra is a kötelező áthelyezés van - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Szófiában, miután megbeszélést folytatott az EU Tanácsának soros elnökségét ellátó Bulgária kormányfőjével, Bojko Boriszovval. Bulgária elismerést érdemel, mert megvédte a külső határait, amivel Magyarországot is - mondta a miniszterelnök hétfőn Szófiában. Elemző: Pozitív töltetűvé vált az „elmúlt nyolc év” kifejezés videó Vasárnap megtartotta évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök. A beszédet Deák Dániel politológus értékelte az M1-en. Orbán: ez a nyolc év jól sikerült Frissítvevideó A magyar miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban tartotta 20. évértékelő beszédét.
Kultúra Edith és Marlene Edith és Marlene videó A Komáromi Jókai Színház új bemutatóra készül. Edith Piaf életének néhány jelentős pillanatát Pataki Éva forgatókönyvíró dolgozta fel olyan módon, hogy a kis Edith életét Marlene Dietrich, Piaf kortársának fókuszán keresztül mutatja be. Címszereplői Holocsy Krisztina (Edith Piaf) és Holocsy Katalin (Marlene Dietrich). Több mint 24 ezren látták a Seuso-kincset Kecskeméten videó A késő római császárkor egyik legjelentősebb ezüstkincse Miskolcon, Nyíregyházán, majd 2018 nyarától Budapesten lesz látható. Több mint 110 ezer néző látta az első hétvégén a Valami Amerika 3-at videó A film a rendszerváltás óta a második legjobb magyar filmes nyitóhétvégét érte el, megelőzve az Üvegtigris 2 eredményét is.
Színes Észak-Korea már közös rendezésre is nyitott lenne Észak-Korea már közös rendezésre is nyitott lenne videó SZÖUL, PHENJAN. Észak-Korea képviselője a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál (NOB) kedden kilátásba helyezte, hogy a 2021-es téli Ázsiai Játékokat közösen rendezné meg Dél-Koreával - közölte a Yonhap dél-koreai hírügynökség. Észak-Korea kilátásba helyezte, hogy a 2021-es téli Ázsiai Játékokat közösen rendezné meg Dél-Koreával. Ismét a Costes lett az év étterme Magyarországon videó A budapesti Costes korábban háromszor, 2009-ben, 2012-ben és 2016-ban volt az év étterme. Phjongcshang 2018 - Búcsúznak a szlovák jégkorongozók Frissítvevideó Az Egyesült Államok válogatottja könnyed győzelemmel jutott negyeddöntőbe, miután legyőzte Szlovákiát.
Mozaik Az autizmust vérvizsgálattal kimutató tesztet fejlesztettek ki Az autizmust vérvizsgálattal kimutató tesztet fejlesztettek ki videó LONDON. Az autizmust vér- vagy vizeletvizsgálattal kimutató tesztet fejlesztettek ki brit kutatók - adta hírül a BBC hírportálja. Most nincs olyan biológiai teszt, amely kimutatná a betegséget, azt viselkedés alapján, többszöri vizsgálattal diagnosztizálják. A takarítószerek rendszeres használata károsíthatja a tüdőt videó Azoknak a nőknek, akik rendszeresen használnak az otthonukban takarítószereket, hosszú távon csökken a tüdőkapacitásuk. Az utódok agyát is befolyásolhatja a stressz videó A szakértők egy ideje már az emberi spermán is végeznek az egereken végzett kutatásokhoz hasonlókat.
Vélemény Bartók Csaba: Kép van, magyar hang nincs! Bartók Csaba: Kép van, magyar hang nincs! videó Több mint fél év eltelt azóta, hogy megválasztották a szlovák televízió és rádió új vezérigazgatóját, Jaroslav Rezníket. A bő hat hónap nem hogy arra nem volt elég, hogy megoldást találjanak a magyar műsorsáv javítására, az adások bővítésére, de még a meglévők megtartása sem tartozott a prioritások közé. A számarányoknak megfelelően a két közszolgálati tv csatorna összidejéből napi 4 óra műsoridő járna a felvidéki magyarságnak. Aich Péter: Nagyokos fehérek videó Sokan úgy vélik, a sajtószabadság az, hogy most végre megmondhatják a tutit. Agárdy Gábor: Semmi sem marad utánatok! videó Egy biztos: nem szeretném, ha utódaim egyszer arra ébrednének, hogy kötelezően turbánt kell viselniük, ha kimennek az utcára.
Hitélet Szlovák szalézi atya lett Azerbajdzsán első katolikus püspöke Szlovák szalézi atya lett Azerbajdzsán első katolikus püspöke videó A bakui Szeplőtelen Fogantatás-templomban ünnepelték múlt hét vasárnap Vladimír Fekete szlovák szalézi atyának, Azerbajdzsán apostoli prefektusának püspökké szentelését, akit Ferenc pápa 2017. december 8-án emelt főpásztorrá. Vladimír Fekete szlovák szalézi atyát Ferenc pápa emelte főpásztorrá. Ma van nagyböjt 1. vasárnapja videó "Ez lesz a jele annak a szövetségnek, amelyet megkötök velem és veletek..." A semmiből indultak a bősiek, de hamarosan gyülekezeti központjuk lehet videó Tavasszal elkezdődhet a templomépítés.
Múltunk Magyar emlékek nyomában: Liszt Ferenc - Európa és Kanada Magyar emlékek nyomában: Liszt Ferenc - Európa és Kanada videó A zene iránti rajongásáról mindig is jól ismert cseh főváros közönsége viszonylag későn, 1840-ben élvezhette első alkalommal Liszt Ferenc (1811–1886) zongorajátékát. A koncert helyszínén, Prága legrégebbi bérházának falán mellszobor – Hana Wichterlová cseh szobrászművésznő alkotása – és rövid szöveg emlékezteti az arra járókat a művészettörténeti eseményre. Nagy zeneművészünk zongorajátékát a világ számos városában élvezhették az érdeklődők, amire több helyütt szobrok is emlékeztetnek. Kármán Tódor és a National Medal of Science videó Ezt az elismerést először az első helikopter megalkotója kapta Kennedy elnöktől. Az ember, aki atombombát adott a muzulmán világnak videó Európai tanulmányai alatt lopta el a titkokat.
Fő támogatónk