2017. november 24., péntek - Emma
Cikkek közt...  Videók közt...  
Via Nova: Válts JOBBra!videó 2017. november 23., csütörtök 11:57 POZSONY. 1989-ben elkezdődött a politikai és a gazdasági rendszerváltás, 28 évvel később pedig most jött el az ideje annak, hogy a folyamat befejeződjön, és egy nemzedékváltással le is záruljon – hangsúlyozta a Via Nova.
Budaj: A lakosságnak javítania kell a demokrácia minőségén videó 2017. november 19. | POZSONY. Az emberek tudatosították, a választások alkalmával valóban cselekedniük kell, hogy a demokrácia minősége javuljon – jelentette ki a szlovák közmédia 5 perc múlva 12 című vitaműsorában Ján Budaj parlamenti képviselő.
Kormánybiztos: munkalehetőség van, a képzett munkaerő hiányzik videó 2017. november 19. | POZSONY. Már a legkevésbé fejlett járásokban sem a munkalehetőségek hiánya a legnagyobb probléma, hanem a képzett munkaerőé – mutatott rá Anton Maricinčin, a legkevésbé fejlett régiók támogatásáért felelős kormánybiztos. Hozzátette, leggyakrabban a képzett bádogosok, kőművesek vagy CNC marósok hiányoznak.
Danko: megtiszteltetés volt felszólalni az orosz dumában videó 2017. november 19. | POZSONY. Akárki nem kap lehetőséget felszólalni az orosz dumában – jelentette ki a TA3 Politikában című vitaműsorában Andrej Danko házelnök, a Szlovák Nemzeti Párt elnöke. Egyúttal leszögezte, az orosz parlamentben mondott minden egyes szava mellett kiáll, megtiszteltetés volt számára, hogy felszólalhatott.
Šebej szerint Dankónak nem volt mit keresnie az orosz parlamentben videó 2017. november 19. | POZSONY. Andrej Danko házelnöknek egyáltalán nem kellett volna felszólalnia az orosz parlamentben, már maga a parlamentben tett látogatás is hiba volt – jelentette ki a szlovák közmédia vitaműsorában František Šebej, a parlament külügyi bizottságának elnöke. Véleményével vitapartnere, Juraj Droba, a Szabadság és Szolidaritás parlamenti képviselője is egyetértett.
Több mint 200 alkalmazott hiányzik a börtönökből videó 2017. november 19. | POZSONY. Munkaerőhiánnyal küszködnek a szlovákiai börtönök. A Büntetés-végrehajtási Intézmények Országos Parancsnoksága sikertelenül igyekszik új munkaerőt toborozni, s ez főként azokra a régiókra igaz, ahol magasabb az életszínvonal – ismerte el a Büntetés-végrehajtási Intézmények Országos Parancsnokságának vezetője, Milan Ivan.
Csaknem 64 millió euróban részesültek adónk két százalékával a nonprofit szervezetek videó 2017. november 19. | POZSONY. Nő a nonprofit szervezetek a lakosság adójának 2 két százalékából összegyűlt jövedelme. A Pénzügyőrség közlése szerint ugyanis a polgári társulások, nonprofit szervezetek, alapítványok ebben az évben már közel 64 millió euróban részesültek a természetes és jogi személyek által a javukra elvezetett 2 százaléknyi adó révén, mely összeg 2 millió euróval magasabb, mint tavaly volt.
A vállalkozók nagyra értékelik a hazai cégek bevonását a hadsereg vásárlásaiba videó 2017. november 18. | POZSONY. A Szlovák Kereskedelmi és Ipari Kamara, a SOPK nagyra értékeli a kormány szándékát, hogy a hazai ipart is be akarja vonni a hadsereg vásárlásaiba. "Véleményünk szerint ez az ország számára a legjobb és legeurópaibb megoldás" – reagált a kabinet e heti döntésére Martin Dušanič, a SOPK hadipari gyártói részlegének elnöke.
Fico: Szlovákia talán egyike a világ legszabadabb országainak videó 2017. november 18. | POZSONY. Szlovákia talán egyike a világ legszabadabb országainak. Ami a sajtó- és médiaszabadságot illeti, a különféle felmérések szerint a világ élbolyához tartozik. Ugyanez mondható el a polgárjogok minősége tekintetében is. Feladatunk most az, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk a szociális jogoknak. Mindezt Robert Fico miniszterelnök fejtette ki november 17-e, azaz a Nemzetközi Diáknap kapcsán, mielőtt szombaton közös ebéden fogadta volna a diákságot.
Matovič segítő jobbot nyújtana az MKP-nak videó 2017. november 18. | POZSONY. Eljött az ideje segítő jobbot nyújtani a parlamenten kívül politizáló Magyar Közösség Pártjának, s rajtuk keresztül Dél-Szlovákia lakosságának – jelentette ki a TASR hírügynökségnek az ellenzéki Egyszerű Emberek és Független Személyiségek elnöke, Igor Matovič az MKP-val való lehetséges választási együttműködés margójára. Matovič a héten a Denník N napilapnak adott interjújában egyenesen arról beszélt, hogy pártja minden további nélkül koalícióra lépne a Menyhárt József vezette MKP-val.
Ismertette terveit Beblavý, új pártot alapít videó 2017. november 18. | POZSONY. Megkezdik a párt hivatalos bejegyzéséhez szükséges aláírásgyűjtést az Együtt – Polgári demokrácia (SPOLU) politikai formáció alapítói, akik egyben a jövőre néző terveiket is ismertették.
Ismét bevezetnék a parkolási díjat a kórházaknál? videó 2017. november 17. | POZSONY. A szlovákiai parkolási rendszereket kezelők szövetsége (SPA) az egészségügyi tárcát arra kéri, hogy találjon megoldást a kórházak előtti ingyenes parkolás problémakörére.
Elemzők szerint Szlovákia példát vehetne Svédországról videó 2017. november 17. | GÖTEBORG, POZSONY. Több tekintetben is inspirációul szolgálhat reformtervei végrehajtása során a szlovák kormánynak Svédország. Szakemberek szerint a skandináv ország adórendszerének átláthatósága és stabilitása, minőségi oktatásügye, illetve munkaerő-piaci reformjai számos állam számára követendő példaként szolgálhatnak.
Kórházszövetség: milliókat követel a magasabb minimálbér és a szociális csomag videó 2017. november 17. | POZSONY. A magasabb minimálbér és a tervezett kormányzati szociális csomag 65,6 millió euróval növeli meg a kis és közepes kórházak bér- és járulékterheit – figyelmeztet a Szlovákiai Kórházak Szövetsége, amely szerint, ha nem részesülnek utólagos tőkeinjekcióban, akkor alkalmazottaik elbocsátása, illetve munkaviszonyuk módosítása fenyeget.
Az EU jövőjéről és a szélsőségesség térnyeréséről beszélt Kiska és Steinmeier videó 2017. november 17. | POZSONY. Az Európai Unió jövőjéről, a szélsőségesség, a nacionalizmus, populizmus és az újkori fasizmus jelentette problémáról, de gazdasági kérdésekről is szót ejtett egymással pénteken Andrej Kiska szlovák és Frank-Walter Steinmeier német köztársasági elnök, amiről a felek rövid sajtótájékoztató keretén belül informáltak.
Danko és Bugár Moszkvában videó 2017. november 17. | POZSONY, MOSZKVA. A napokban Andrej Danko házelnök és Bugár Béla, a Most-Híd elnöke moszkvai látogatást tett, alig pár nappal az 1989-es bársonyos forradalom emléknapja előtt. Ez már önmagában is elég furcsa, hát még ha hozzátesszük, hogy Danko az orosz nyelv oktatását szorgalmazta a hazai iskolákban, s megköszönte az oroszoknak, hogy „szabadon élhettünk”, Bugár pedig Vlagyimir Putyin fotójával pózolt.
A lakosságnak több mint a fele pozitívan tekint a bársonyos forradalomra videó 2017. november 17. | POZSONY. A lakosság 53 százaléka pozitívan tekint a november 17-i bársonyos forradalom eseményeire – derül ki a Közéleti Kérdések Intézete felkérésére a Focus ügynökség által október 4-10. között készült felmérésből.
Fico bemutatta az újabb szociális csomagot videó 2017. november 17. | POZSONY. Jövő év májusától növekszik az éjjeli és az ünnepi munkavégzésért járó pótlék. Többet kap majd a dolgozó a szombaton és vasárnap elvégzett munkáért is – egyebek mellett ezt is tartalmazza az a szociális csomag, amelyet Robert Fico miniszterelnök mutatott be csütörtökön.
Hogyan emlékeznek meg 1989-ről a szlovákiai politikusok? videó 2017. november 17. | POZSONY. A hazai politikusok idén is megemlékeznek az 1989-es bársonyos forradalomól. Andrej Kiska államfő a német elnökkel, Frank-Walter Steinmeierrel emlékezik a kommunizmus áldozataira. Hasonló programja lesz Andrej Danko házelnöknek is.
Menyhárt József: Az érett forradalom videó 2017. november 17. | POZSONY. Huszonnyolc éve Csehszlovákiában is megbukott az a rendszer, amely az egyenlőség nevében megszüntette a szabadságot és a közösség nevében megszüntette az egyént. A világot megváltani akaró ideológia, amely egy új „szocialista embertípusra” alapozott igazságos társadalmat hirdetett, a valóságban csak a szegénységükben egyenlők közösségét „építette fel”. Bár tudjuk, ezt a rendszert nem mindenki érezte egyformán fojtogatónak, de amint a világpolitikai folyamatoknak köszönhetően megcsillant egy emberségesebb élet reménye, pillanatok alatt összeroppant a társadalom őszinte és békés lázadásának súlya alatt.
Richter: a Tiszta nap elleni eljárás év végéig lezáródik videó 2017. november 16. | POZSONY. A Tiszta nap javítóintézet ellen jelenleg folyik a licenc visszavonására irányuló eljárás, nyilatkozta Ján Richter munkaügyi miniszter. Mint mondta, annak megvannak a törvény által pontosan meghatározott szabályai. Ráadásul a perbe több, az intézetben elhelyezett gyermek, illetőleg azok szülei, vagy volt ügyfelek is bekapcsolódtak.
Adócsalók bűnszövetkezetére csapott le a rendőrség videó 2017. november 16. | POZSONY. Külföldi élelmiszer behozatallal foglalkozó, a termékek behozatala és forgalma után nem adózó szervezett bűnözői csoportra csapott le a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA). A nyolc vállalatot tömörítő adócsalással gyanúsított bűnszövetkezet négy tagját a rendőrség letartóztatta, az eddig megállapított kár értéke 2,45 millió euró – nyilatkozta pozsonyi sajtótájékoztatója alkalmával Tibor Gašpar országos rendőr-főparancsnok.
A választási moratórium megsértése miatt nyújtott be panaszt az ĽS NS videó 2017. november 16. | BESZTERCEBÁNYA. A megyei választások kapcsán a Mi Szlovákiánkért Néppárt - ĽS NS több magasrangú politikus, fizikai és jogi személy, valamint a média ellen, a választási moratórium megsértése miatt nyújtott be panaszt az állami választási bizottsághoz.
Vélhetően kiutasítják Szlovákiából az őrizetbe vett illegális migránsokat videó 2017. november 16. | ZSOLNA, POZSONY. Valószínűleg kiutasítják Szlovákiából azt a 78 illegális migránst, akiket a rendőrség keddre virradó éjjel Zsolnán vett őrizetbe – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Robert Kaliňák belügyminiszter, hozzátéve: a migránsok között 22 gyermek, 31 nő és 25 férfi van.
Egyre kevesebben állnak Kotleba mögött videó 2017. november 16. | POZSONY. Miközben a közvélemény és a média figyelme az Irány-Szociáldemokrácia, illetve a Szabadság és Szolidaritás pártban történtekre összpontosul, addig a Marian Kotleba vezette Mi Szlovákiánk Néppártról jóval kevesebbet hallani. Ez olyan benyomást kelthet, hogy az ĽSNS stabil, erős vezérrel és világos céllal rendelkezik. Ez azonban nem teljesen igaz.
Hétszázötven munkahely létesül Léván videó 2017. november 16. | POZSONY. Hétszázötven munkahely létesül Léván, ahol a ZF Slovakia társaság bővíti termelését, az autóipar számára adaptív lengéscsillapítókat gyárt majd.
A gyógyszerészek felkészültek az elektronikus egészségügyre videó 2017. november 15. | POZSONY. Felkészültek az elektronikus egészségügy bevezetésére a hazai gyógyszerészek. Ugyanakkor kétségeik vannak azzal kapcsolatban, hogy az E-Health rendszer teljes hatékonysággal elindul-e januártól.
Lajčák bírálta, hogy Danko és Kiska nem konzultáltak felszólalásaikról videó 2017. november 15. | POZSONY. Miroslav Lajčák külügyminiszternek nincs jó érzése azt illetően, hogy a legfőbb közjogi méltóságok, konkrétan Andrej Danko házelnök és Andrej Kiska köztársasági elnök nem érzik fontosságát annak, hogy előzetesen egyeztessenek a külügyminisztériummal külföldi politikai fellépéseiket, felszólalásaikat illetően.
Maďarič: Fico félig telinek, én félig üresnek látom a poharat videó 2017. november 15. | POZSONY. Marek Maďarič, a koalíciós Irány-Szociáldemokrácia alelnöke fontolgatja, hogy megválik pártbeli tisztségétől, ám ha végül így is dönt, a kulturális miniszteri székét azért megtartaná. Mint kifejtette, ha búcsút int az alelnöki széknek, arra a jövőben már nem kíván pályázni. Hozzátette, míg a pártelnök, Robert Fico a megyei választások után félig telinek, addig ő félig üresnek látja a poharat.
Jóváhagyta a páncélozott járművek beszerzését a kormány videó 2017. november 15. | POZSONY. A kormány szerdai ülésén 4x4 és 8x8 kerék meghajtású páncélozott harcjárművek beszerzését hagyta jóvá, amelybe a tervek szerint a szlovák hadiipar is jelentős mértékben bekapcsolódik. A prototípusok kifejlesztése 9 millió euróba kerül majd, a megrendelés összértéke pedig megközelítőleg 1,2 milliárd euró.
Ismét megkísérlik leváltani Kaliňákot videó 2017. november 15. | POZSONY. Az ellenzék ismételten megkísérli leváltani Robert Kaliňák belügyminisztert – jelentette be közös szerdai sajtótájékoztatóján Jozef Rajtár, a Szabadság és Szolidaritás, Richard Vašečka, az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek, valamint Milan Krajniak, a Család Vagyunk képviselője.
Első  Előző   2 / 657   Következő  Utolsó
Időjárás
Pozsony
Ma: 0°C / 8°C
Holnap: 4°C / 6°C
Ógyalla
Ma: -0°C / 9°C
Holnap: 4°C / 8°C
Losonc
Ma: 0°C / 5°C
Holnap: -1°C / 8°C
Kassa
Ma: -5°C / 5°C
Holnap: 3°C / 7°C
Részletes keresés
Szórészlet: Rovat: Dátum: -tól - -ig Hol: Cikkek közt...Videók közt...
Csatlakozzon FACEBOOK oldalunkhoz
Mai napon történt
158 éveCharles Darwin angol természettudós megjelentette a Fajok eredete című munkáját.
108 éveMegszülett Mérei Ferenc pszichológus, pedagógus (Gyermeklélektan, Ablak-Zsiráf).
26 éve45 éves korában, londoni otthonában elhunyt Freddie Mercury, a Queen énekese.
523 éveMeghalt Kinizsi Pál országbíró, temesi ispán, Mátyás király hadvezére.
375 éveAbel Janssoon Tasman felfedezte a később róla elnevezett Tasmaniát.
Külföld Irak megindította utolsó offenzíváját a dzsihadisták kiűzésére Irak megindította utolsó offenzíváját a dzsihadisták kiűzésére videó BAGDAD. Az iraki erők csütörtökön megindították utolsó offenzívájukat az Iszlám Állam dzsihadista szervezet sivatagban bujkáló tagjainak kézre kerítésére és az általuk birtokolt területek visszaszerzésére. Szakértők szerint a dzsihadisták már csak lakatlan sivatagi területeket, patakmedreket és oázisokat tartanak a kezükben. Csökkent az idén a menedéket kérők száma Csehországban videó Csehországban az idei év első tíz hónapjában 1229 külföldi állampolgár kért menedéket. Elmenekült a luhanszki szakadárok vezetője Frissítvevideó A szakadárok közötti puccsszerű belső konfliktus kedden robbant ki, majd azonosítót nem viselő fegyveresek szállták meg Luhanszkot
Itthon Önbizalomhiány és félelmek – Dr. Csernus Imre előadása Füleken Önbizalomhiány és félelmek – Dr. Csernus Imre előadása Füleken videó FÜLEK. Önbizalomhiány és félelmek címmel tart előadást Dr. Csernus Imre 2017. december 1-jén a Füleki Városi Művelődési Központban. A múlt arra való, hogy tanuljunk belőle, csakúgy, mint a saját hibáink – vallja Dr. Csernus Imre. Szakszervezetek: diszkrimináció a pedagógusok kihagyása a béremelésből videó Az ISU és az NŠO csalódását fejezte ki amiatt, hogy az OZPŠaV lemondott a korábban megfogalmazott követelésekről. Pénteken kezdődik a pozsonyi karácsonyi vásár videó A Fő téri és Ferencesek téri vásár december 22-ig tart, a Hviezdoslav téren egy nappal később fejeződik be.
Magyar világ Bakondi: egyelőre nincs szükség újabb kerítésre Bakondi: egyelőre nincs szükség újabb kerítésre videó BUDAPEST. Magyarország csak abban az esetben kezdené meg a határvédelmi kerítés meghosszabbítását vagy új építését, ha az illegális migráció fő iránya tartósan áttevődne más, a román vagy az ukrán határszakaszra - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában. "A kerítést nem örömünkben építettük, hanem a magyar lakosság biztonságának védelme érdekében" - szögezte le. NATO-konferencia: számos fenyegetés érinti az euroatlanti térséget videó Hende Csaba kiemelte: a nemzetközi kapcsolatok rendszerét kiszámíthatatlanság, bizonytalanság jellemzi. Spöttle: Soros fő célja Európa tönkretétele videó Georg Spöttle szerint 226 azoknak az EU-s képviselőknek a száma, akiket Soros György „kilóra megvett”.
Kultúra Elhunyt Bohus Zoltán szobrász, a nemzet művésze Elhunyt Bohus Zoltán szobrász, a nemzet művésze videó BUDAPEST. Elhunyt életének 76. évében Bohus Zoltán Kossuth-díjas szobrászművész, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja - tájékoztatta a köztestület csütörtökön az MTI-t. A csütörtökön elhunyt alkotót a Magyar Művészeti Akadémia saját halottjának tekinti. Jövőre ismét európai turnéra indul a King Crimson videó A legendás progresszív rockegyüttes jelenlegi felállásában 21 helyszínen 32 koncertet ad Nagy-Britanniában és a kontinensen. A Limp Bizkit és Ákos is fellép a VOLT fesztiválon videó A korábban már bejelentették, hogy a Depeche Mode és az Iron Maiden is koncertezik Sopronban.
Színes A hálaadás (sokféle) története A hálaadás (sokféle) története videó Minden év novemberének negyedik csütörtökjén a több mint 300 milliónyi amerikai ünnepi asztalhoz ül és családi lakomával és imádsággal mond hálát az elmúlt esztendő áldásaiért. Ez a hálaadás napja, amelyet gyakran a legamerikaibb ünnepként emlegetnek A hálaadás napját gyakran a legamerikaibb ünnepként emlegetik. Felavatták Bene Ferenc szobrát Újpesten videó Papp György Zoltán szobrászművész alkotását Bene Ferenc testvére és fia leplezték le, majd a résztvevők megkoszorúzták a szobrot. Magyarok építhetik a Balkán egyik legmagasabb felhőkarcolóját videó Ha Molnár József tervei megvalósulnának, a brckói felhőkarcoló a balkáni rekordok könyvébe is bekerülhetne.
Mozaik A fahéjfogyasztás segíthet az elhízás elleni harcban A fahéjfogyasztás segíthet az elhízás elleni harcban videó CHICAGO. A fahéjfogyasztás segítheti az elhízás elleni harcot - állapították meg a Michigani Egyetem kutatói. A kutatók különböző korú, etnikumú és testtömegindexű (BMI) önkéntesektől származó zsírsejtmintákat teszteltek. A tavak bocsátják ki a légköri metán több mint egyötödét videó Korábban úgy vélték, a metán csak oxigénmentes környezetben termelődik, például a tavak fenekének üledékrétegeiben. Szivaccsal kedveskedik választottjának a púposhátú delfin videó Nagy tengeri szivacsokkal igyekeznek elcsábítani a nőstényeket a hím púposhátú delfinek egy kutatócsoport megfigyelései szerint.
Vélemény Kövesdi Károly: Miről szól a megye? Például Nyitrán Kövesdi Károly: Miről szól a megye? Például Nyitrán videó Az MKP nem akkor lesz országos ügyekben tényező, ha Matovič beviszi a hátán a parlamentbe (mert lehet, hogy az első lépcsőfordulón ledobja), hanem akkor, ha nem veszíti el az arcát mindenféle kupeckedéssel. Ha az MKP Nyitra megyében összebútorozik Belicáékkal, ugyanazt követi el, amit a Most-Híd tavaly. Aich Péter: Facebook videó Ijesztő, mi mindenre formálnak manapság jogot. Őry Péter: Egykori és majdani gödreink videó Az R7-es remélhetően nem fog tragédiákat okozni, csak annyit, hogy az egész környéken kő kövön nem marad utána.
Hitélet Adománygyűjtő akciókat indít a református szeretetszolgálat adventben Adománygyűjtő akciókat indít a református szeretetszolgálat adventben videó BUDAPEST. Több adománygyűjtő akciót indít a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) adventben - közölték a szeretetszolgálat csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten. A szeretetszolgálat emellett idén is elindítja a tűzifa programot, melynek keretében 100 rászoruló családnak biztosítanak tüzelőt. Ferenc pápa találkozik a rohingjákkal videó A katolikus egyházfő november 26. és december 2. között Mianmarban és Bangladesben tesz apostoli látogatást. Egyházi konferenciát rendeztek Bacsfa-Szentantalon videó A rendezvény témái a Szűzanya fatimai jelenéseihez kapcsolódtak.
Múltunk Drágán kelt el Winston Churchill utolsó festménye Drágán kelt el Winston Churchill utolsó festménye videó LONDON. A korábban becsült ár ötszöröséért, 357 ezer fontért kelt el Winston Churchill egykori brit miniszterelnök utolsó, nagyközönség előtt eddig be nem mutatott olajfestménye a Sotheby's aukciósház keddi londoni árverésén. Churchill testőrének, Edmund Murraynek köszönhető az, hogy a The Goldfish Pool at Chartwell egyáltalán létezik. Valószínűleg a legrégebbi kutyaábrázolásra bukkantak videó Az Arab-sivatag két régészeti lelőhelyén talált rajzok legalább nyolcezer évesek lehetnek. Hatalmas beton horogkeresztre bukkantak a föld alatt videó A 4-szer 4 méteres náci szimbólumot egy kotrógép találta, miközben földmunkákat végzett.
Fő támogatónk